Britse jeugd verplicht op kookles dankzij Jamie Oliver

Start met KetoX

Britse jongeren moeten volgend schooljaar verplicht kooklessen volgen op school. De kooklessen worden opgenomen in het lessenrooster om de gevaarlijke stijging van het aantal zwaarlijvige jongeren te verminderen. Dat meldt het Britse ministerie van gezondheid.

“Kooklessen op school rond het bereiden van gezonde maaltijden, zijn een belangrijk middel voor scholen om hun jongeren te vormen tot gezonde volwassen” zei Ed Balls, staatssecretaris voor Kinderen, Scholen en Gezinnen in de Britse krant Daily Mirror. Het belangrijkste doel is om kinderen te leren hoe ze eenvoudige en gezonde maaltijden kunnen bereiden met verse ingrediënten, aldus Balls.

De maatregel zal enkel van toepassing zijn in Engeland. Andere Britse regio’s zoals Schotland en Wales kennen een autonome regeling inzake hun onderwijs.

De verplichte kooklessen maken deel uit van de regeringscampagne tegen zwaarlijvigheid, die woensdag gelanceerd wordt door Balls en de minister van Gezondheid, Alan Johnson.

Volgens een rondvraag zal de helft van de Britten binnen 25 jaar problemen hebben met zwaarlijvigheid, als de huidige trend zich doorzet.

bron: belga/jv

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.