Boombod Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Glucomannan is een oude bekende in dieetland. Glucomannan is een vezel die zich volzuigt met vocht, waardoor je een vol gevoel krijgt en minder eet. Boombod, verkrijgbaar bij Holland & Barrett, verpakt deze oude bekende in een mooi nieuw jasje. Boombod bevat naast glucomannan, de vezels van de konjacplant nog een aantal vitaminen die je moeten ondersteunen bij het afvallen. Of dit werkt? Dat lees je in onze test.

Wat is Boombod?

Boombod is een voedingssupplement op basis van glucomannan, de vezels van de konjac plant. Als je deze vezels tot je neemt, zuigen deze zich in je maag vol met vocht. Het gevolg daarvan is dat je je eerder vol voelt en dus minder gaat eten. De vitaminen in Boombod dragen ook nog eens bij aan en een normaal metabolisme en ze helpen bij vermoeidheid. Ook op deze manier word je gesteund bij het afvallen.

boombod instructies
boombod instructies

Boombod komt in een kekke doos met daarin 21 sachets. Drie keer per dag neem je een sachet. Op ieder moment van de dag bevatten de sachets andere vitaminen en mineralen. Alle sachets hebben een originele zwarte bessen smaak. Een sachet bevat 10 calorieën.

Voor wie is Boombod geschikt?

Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of onder behandeling staat van een arts, wordt aangeraden om eerst advies te vragen van de dokter voordat je Boombod gaat gebruiken. Het middel is ook niet geschikt voor kinderen. Er is een kleine kans dat er sporen van melk, schaaldieren, vis en soja in Boombod terecht zijn gekomen.

Is Boombod effectief? boombod ervaringen

Het belangrijkste ingrediënt van Boombod is glucomannan. Er is uitgebreid wetenschappelijk bewijs dat Boombod helpt bij het afvallen. Het is zelfs een van de weinige middelen waarvan de European Food Safety Authority (een soort Europese NVWA) zegt dat het kan helpen bij gewichtsverlies (bron). Andere studies onderschrijven deze resultaten en laten nog een ander resultaat zien. Glucomannan heeft ook een positief effect op de cholesterolwaarden (bron).

Naast glucomannan zitten er groot aantal vitaminen en mineralen in de verschillende sachets. In het ochtendsachet zit onder andere chroompicolinaat. Deze stof heeft zelf ook een bewezen werking als het gaat om het stimuleren van gewichtsverlies (bron). Vitamine D3 uit het avondsachet draagt bij aan een beter immuunsysteem en aan een goede functie van de spieren (bron). Dit is maar een kleine greep uit de voordelen die de overige ingrediënten in Boombod bieden.

Test met proefpersonen