Blondjes hebben zelden last van stress

Afvallen in 2021

Bijna een kwart van blond Nederland heeft zelden of nooit last van stress. Dat blijkt uit resultaten van de ‘Hoe gezond is jouw huid’. Ruim een vijfde van alle blondjes met een lichte huid slaapt meer dan acht uur per nacht, en scoren daarmee het hoogst van alle haarkleuren. Roodharigen hebben meer last van stress. Een kleine 30% van de rossigen staat hier regelmatig bloot aan. De huidtest werd in samenwerking met Sanex gedaan om de gezondheid van de huid van Nederlanders in kaart te brengen. Inmiddels hebben 48.000 mensen deze test gedaan.

Conditie van de huid
Het meerendeel vind haar huid over het algemeen mooi, maar voor 12% van de Nederlanders is de huid een zorgenkindje. 57% smeert zich regelmatig in om haar huid tegen de zon te beschermen en ruim 10% gebruikt daar een sunblock voor. Vaste klant bij het zonnecentrum is de Nederlander niet. Een derde van de ondervraagden gaat een enkele keer, en meer dan de helft geeft aan nooit naar de zonnebank te gaan. Uit de test blijkt dat bij 85% van de ondervraagden de conditie van de huid ‘goed’ is.

Rook- en alcoholgedrag roodharigen
Verschillende factoren zijn van invloed op de gezondheid van de huid. Naast nachtrust en stress is ook onderzocht hoe het gesteld is met het douchegedrag, alcoholgebruik en de rookgewoontes van Nederland. Driekwart van de Nederlanders neemt de tijd onder de douche. Rossigen met een blanke huid overdrijven hierin, althans 7% van hen heeft onder de douche tijd genoeg om een opera te zingen. Diezelfde haarkleur is van mening dat bij een gezellige avond een lekkere fles wijn hoort, en een kleine 10% drinkt dagelijks meerdere glazen. Ook scoren onder de rokers, de roodharigen het hoogst. Ruim een derde van de rossigen rookt meer dan 15 sigaretten per dag. Zwartharigen drinken het minst alcohol, 65% geeft aan zelden alcohol te drinken. Mensen met een bruine haarkleur scoren op geen van de gebieden het hoogst.

bron: advance

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.