Bioxelan Review en Ervaringen. Er wordt wel eens gezegd dat de huid een eigen leeftijd heeft. Onder invloed van de zon, stress of andere factoren kan de leeftijd van de huid hoger worden dan de leeftijd in het paspoort. Er zijn veel verschillende middelen op de markt die hier iets aan beloven te doen. Er is nu een nieuw middel dat belooft iets te doen aan de veroudering van de huid.

Bioxelan is een middel dat zijn oorsprong vind in Amerika. Het middel wordt daar geproduceerd door een bedrijf genaamd MyPartners. Het middel is sindskort ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Reden voor ons om het eens te beoordelen. In dit artikel lees je niet alleen een onafhankelijke review en ervaringen, maar gaan we ook in op de werking van de ingrediënten.

Hoe werkt Bioxelan?

Het is een huidcrème. De crème wordt verkocht in potjes van 50 ml per stuk. Bioxelan belooft dat het een goed alternatief is voor ingrijpende cosmetische ingrepen. Deze ingrijpen zijn niet alleen prijzig en ingrijpend, maar gaan vaak mis. Het belooft een beter en natuurlijker effect dan zo’n operatie. Bioxelan beweert dat een jongere huid het zelfvertrouwen ten goede komt en dat een jongere huid ook voordelen biedt in je carrière.

De belangrijkste ingrediënten van de huidcrème zijn gehydrolyseerde elastine, groene thee-extract, aloë vera, rozemarijnextract en abrikozenpitolie. De belangrijkste reden dat er voor plantaardige ingrediënten is gekozen, is dat de plantaardige stamcellen volgens de fabrikant in staat zijn om zich te vermenigvuldigen. Verder bevatten deze ingrediënten veel natuurlijke antioxidanten. Deze hebben een natuurlijke ontstekingsremmende werking en helpen om vrije radicalen onschadelijk te maken. Een vergelijkbare werking zien we terug bij Collageen producten zoals Mardanti Skincare.

Voor wie is het geschikt?

Bioxelan verpakking
Bioxelan verpakking

In principe kan iedereen gebruik maken van Bioxelan. Er zitten geen stoffen die bekend staan als allergeen. Wel kunnen er irritaties ontstaan als gevolg van aloë vera. Dit probleem komt met name voor bij mensen met een erg gevoelige huid. (bron)

Is het Effectief?

Om te achterhalen of het effectief is, hebben we een kort onderzoek gedaan naar de ingredienten, maar we hebben ook een aantal dames de crème laten testen.

Bioxelan voor na 2
Bioxelan voor na 2

Met name op het gebied van antibacteriële eigenschappen scoort Bioxelan erg goed. Rozemarijn wordt al jaren veel gebruikt vanwege de antibacteriële werking (bron). Hetzelfde geldt voor groene thee en olie van de abrikozenpit. Aloë vera speelt een belangrijke rol als het gaat om het tegengaan van de effecten van UV-straling (bron). Ook de gehydrolyseerde elastine, waarschijnlijk gewonnen uit vissen, heeft een positief effect, specifiek op de cellen in de huid.

Al met al lijkt het erop dat de creme een goed uitgebalanceerde set van ingrediënten heeft, met een brede werking. We konden dan ook niet wachten op de ervaringen van onze proefpersonen

De praktijktest

Acht vrouwen met verschillende huidtypen hebben de creme een maand lang geprobeerd. Zij brachten de crème aan zoals op de verpakking.

De resultaten uit de test gaven een heel verschillend beeld. Vijf van de vrouwen waren uiterst tevreden over de crème. Dit waren vooral de vrouwen met een droge of een normale huid. Hun huid zag er na afloop van de maand een stuk jonger uit. Verder was de huid elastischer.

Drie van de andere vrouwen zijn gestopt met het gebruik van de crème. Tijdens het onderzoek kreeg een van de proefpersonen last van een rode huid. Dit blijkt een natuurlijke reactie te zijn die soms voorkomt bij het gebruik van aloë vera (bron). Twee andere vrouwen hebben van zichzelf een vette huid. Doordat Bioxelan vrij vet is (door abrikozenpitolie en sheaboter) werd hun huid nog vetter.

Wat kost Bioxelan?

bioxelan-skin-renewal
bioxelan-skin-renewal

Een potje kost €38. Het is aanmerkelijk goedkoper om meerdere potjes te bestellen. Zo kun je vijf potjes bestellen voor €89. Een potje kost dan minder dan €18 per stuk. Je bestelling wordt gratis bij je thuisbezorgd binnen één tot vijf werkdagen. Bestellen kan op dit moment uitsluitend online.

De Voordelen

Het heeft een groot aantal verschillende ingrediënten met verschillende functies. Hier is goed over nagedacht, en als de crème werkt, dan werkt die ook goed. (bron)

De Nadelen

Bioxelan is niet even goed geschikt voor ieder huidtype. Als je een droge huid hebt, werkt de crème prima. Ook met een niet al te gevoelige huid kun je het perfect gebruiken. Heb je echter van jezelf een vette huid, dan is de crème wellicht niet de beste keuze. De shea boter in de crème voegt namelijk nog meer vet toe aan je huid. (bron)

Bioxelan voor na
Bioxelan voor na

De prijs van een potje Bioxelan is relatief hoog. De prijs neemt flink af naarmate je meer bestelt, maar dat maakt het lastig om de crème een keertje te proberen. Wellicht kun je samen met vriendinnen een paar potjes bestellen om te proberen.

Conclusie

Bioxelan is een goede toevoeging aan het bestaande assortiment van crèmes. Vrouwen met een droge of een normale huid zijn zeker gebaat bij de crème. Heb je een gevoelige of een vette huid, dan kun je de crème misschien beter links laten liggen, ook omdat het bestellen van één proefpotje vrij prijzig is.

Groeten,

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

1 reactie

  1. Weet niet aan wie ik het kan vragen heb verder geen mail adres gevonden van het product Bioxelan
    Heb het product besteld was niet thuis de 2 de keer ook niet thuis. Kun je een nummer bellen van de bezorger is het product terug gestuurd naar Bioxelan Moet contact met ze opnemen ja maar hoe?
    Wacht een reactie af
    bedankt Stijnie

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel

Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat bij mijn artikelen.