Biologisch voedsel in trek

Start met KetoX

Acht op de tien consumenten zijn bereid meer te betalen voor biologisch geproduceerde producten. Daarvan vindt de helft een meerprijs van twintig procent acceptabel. Dat meldt Ernst & Young vrijdag op basis van een enquête onder zevenhonderd respondenten. Vrouwen zijn bereid meer uit te geven aan biologische producten dan mannen.

De meerderheid van de respondenten, zeventig procent, denkt bij de aankoop van biologische producten aan gezonde voeding. Milieuvriendelijkheid en dierenwelzijn zijn voor de ondervraagden niet de belangrijkste redenen. Volgens een woordvoerder van Ernst & Young is niet aangetoond dat biologisch geproduceerd voedsel gezonder is dan regulier voedsel.

Twee derde van de ondervraagden is tevreden over het bio-aanbod in hun supermarkt. Wanneer dat niet het geval zou zijn, zou meer dan de helft naar een andere winkel overstappen.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.