Irene Lelieveld: Biografie en Advies

Biografie van Irene Lelieveld

Irene Lelieveld (1970) is (auto)kinesiologisch voedingstherapeute, auteur en vanaf 1997 actief bezig met voeding en gezondheid. Ze heeft al jaren een goed lopende praktijk waar ze mensen met klachten, kwalen en overgewicht behandelt. Voeding als medicijn is haar motto en door voeding en eventuele supplementen zal ze het zelfgenezingsmechanisme  activeren. Irene test via (auto)kinesiologie de voeding op voedselovergevoeligheden  maar ook of er vitamine- en mineralentekort is.  Verder test ze de gezondheidtesten zoals de zuurbalans, suikerspiegel, candida,  orgaantesten enz. Door een uitgetest schema maakt ze een behandelprotocol om zo van de klachten af te komen of te verminderen. Voor mensen met overgewicht en zeker wanneer afvallen niet lukt kan ze uittesten wat de reden hiervan is. Ook heeft ze een ontgiftingsmethode ontwikkeld. Het E-book “reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start “ en is alleen via vetvrij.com te verkrijgen.

Advies van Irene Lelieveld

Heb je een vraag aan Irene Lelieveld? Gebruik dan dit formulier.

Boeken van Irene

Irene heeft de onderstaande boeken geschreven.

Natuurlijke Detox

De Natuurlijke Detox’ is de titel van het E-Book dat Irene  voor onze website vetvrij.com heeft geschreven. Een geweldig boek voor mensen met overgewicht, lichte burn-out, gezondheidsklachten of voor mensen die eens lekker hun lichaam willen opruimen.. Het is een goede en gemakkelijke detox kuur die zeer  effectief kan werken tegen uiteenlopende klachten.

Te koud? Te warm? Eet wat bij je past

In dit boek beschrijft ze hoe je moet eten als je het altijd erg koud hebt of juist warm. Voeding geeft een bepaalde temperatuur af aan het lichaam (denk maar aan  peper voelt heet  of pepermunt dat voelt koud) de theorie komt uit de Chinese geneeskunst en ook als je milt klachten hebt kan dit enorm goed werken.

Een gezonde eter voelt zich beter

In het boek ‘Een gezonde eter voelt zich beter” vindt je alles wat je moet weten over eten. Het is een basis boek over gezonde natuurvoeding. Ook staan de meeste welvaartziekte beschreven zoals hart en vaatziekte, hoog cholesterol, kanker, candida, migraine, reumatische klachten enz in ook de  17 redenen van overgewicht wordt uitgebreid besproken.. Verder staat er een detox in, en recepten.

BOEK: Een gezonde eter in de eerlijke keuken, koken met Irene.

In het boek ‘Een gezonde eter in de eerlijke keuken’, beschrijft Irene hoe je gezond kunt koken en bakken zonder dat het moeilijk is. Erg interessant bij voedselallergie omdat ze de recepten zo heeft gemaakt dat als je niet tegen melk, tarwe, ei of bijvoorbeeld suiker kan hoe dit te vervangen is .  Wat je nog meer kunt verwachten van dit boek

 • Waar moet je op letten als je boodschappen doet
 • Uitleg over echt gezonde ingrediënten en producten
 • Uitleg over de meest voorkomende voedselovergevoeligheden
 • Waar je op moet letten en hoe je producten kunt vervangen
 • Heel veel recepten over gezond gebak, brood bakken, broodbeleg maken
 • Gezonde soepen, kruidenmixen, lunch en avondeten
 • Wat is genetisch gemanipuleerd en waar moet je op letten
 • Groente- en fruitlijsten, hoe heilzaam ze zijn, hoelang en waar moet je ze bewaren
 • Wel of geen vlees eten, zeer geschikt voor vegetariërs
 • Als je wel vlees en vis wilt eten is het boek ook geschikt
 • Hoe maak je zelf op een gemakkelijke manier een moestuin
 • Maak je eigen kruidenthee
 • Wat zijn de heilzame krachten van kruiden en specerijen

En nog veel meer….

Een gezonde eter in de eerlijke keuken, koken met Irene

Een mooie en vitale huid

“Een mooie en vitale huid” is een boek die je leert waar huidklachten vandaan komen. Veel mensen met huidklachten weten het niet meer en het enige wat ze krijgen is een zalfje met hormonen erin. Maar huidklachten komen bijna altijd van binnen. Zo is de lever, darmen of allergieën de hoofdredenen hiervan. In het boek leert ze je echt alles hierover. Ze is vroeger zelf schoonheidsspecialiste geweest en heeft de 4jarige dagopleiding gevolgd. In die behoorlijke studie kwam voeding nooit aan bod tot haar grote verbazing. Het wordt tijd dat mensen met huidklachten maar ook schoonheidsspecialiste en huidtherapeuten weten wat ze kunnen doen door middel van voeding om de huid weer gezond te krijgen. Ook staat er gezichtsdiagnostiek in beschreven. Heel uitgebreid en erg interessant boek van Irene.

Oudhollands bakboek

Dit heerlijke boek staan 100 Oudhollandse bakrecepten in. Allemaal in een gezond jasje. Van koekjes, taart, vlaai, cake tot elke feestdag is beschreven met super leuke weetjes over de recepten erbij. De recepten zijn opgebouwd uit 2 recepten.  Voorbeeld: jij wilt speculaas maken dan kan je kiezen tussen het recept van de bewuste eter wat betekend dat je de producten in de supermarkt koopt maar dan wel de beste keuze. Of die van de gezonde eter wat inhoud dat de producten bij de reformzaak gehaald kunnen worden of een grote AH.

Optimistisch

Irene is zeer actief en ze werkt mee of schrijft stukken voor het TV programma Eten=Weten (in 2012 was ze bij Kassa in de uitzending). Ook geeft ze cursussen, lezingen en presentaties in bedrijven. Irene is gelukkig getrouwd met Stef en heeft 2 kinderen, Stephanie en Jasper. Ze woont en werkt op een prachtige plek aan de rand van Sittard. Ze wandelt graag uren met de hond. Fotograferen en zeilen  is een echte hobby, niet alleen van haar maar ook van het hele gezin. Haar dochter Stephanie (1997) verzorgt in al haar boeken de foto’s. Irene is een vrolijke en optimistische persoonlijkheid en dat straalt ook van haar af en zie je terug in haar werk. Ze is zeer gedreven en kan werk en gezin heel goed combineren. Ook op youtube kun je haar vinden met vele recepten.

194 Reacties

 1. hoi,
  ik wil graag gezonder eten (oa minder suikers) en voldoende vitamine en bouwstoffen binnen krijgen. Maar ik wil niet afvallen, ik zit namelijk al op de ondergrens. Ik kan hier nergens wat over vinden, omdat de meeste mensen het niet erg vinden als ze afvallen. Maar ik wel en durf daarom niets te veranderen in mijn dieet.

  alvast bedankt

  • Sorry dat ik nu pas reageer, maar klopt mensen die gezond willen eten en niet mogen afvallen daar is weinig over bekend. Dat komt omdat het vooral de bedoeling is dat ze meer dan 2000 calorieën eten. Vaak hebben ze een supersnelle stofwisseling. Hou gewoon de gezonde voeding aan zoals ik die beschrijf in mijn boeken, maar tel in het begin goed de calorieën dat je wel echt voldoende binnen krijgt. Beetje ouderwetse methode maar wel effectief. Eventueel met de verouderde app My fitnisspall.

 2. Kunt u mij helpen ik wil graag wat afvallen maar ik eet 1 keer per dag ik kan niet smorgens ten heeft u nog tips voor mij

  • Hallo Ceren

   Wanneer je 1 keer per dag eet betekend dat je lichaam op spaarstand staat en alles wat je eet meteen opstaat. Het lichaam is geweldig in het spaarzaam gebruiken van voedsel op het moment dat er hongersnood is. Dit is een overlevingsmechanisme. Jouw lichaam staat op deze modus omdat je maar 1 x per dag eet wat echt veel en veel te weinig is. Dus afvallen met voedsel zal niet lukken want minder dan je doet is onmogelijk, sterker nog ik ben bang dat jij nu ondanks je toch wilt afvallen dus ik neem aan iets te zwaar bent ondervoed bent. Ik kan me niet voorstellen dat jij in 1 maaltijd alle eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsstoffen binnen krijgt. Dus het is een roofbouw. Ik zou je willen adviseren om minimaal 2 keer te eten en twee kleine dingen tussendoor. Ik kan me voorstellen dat je denk ja dag dan wordt ik alleen maar dikker. Dat klopt dat zal zonder te bewegen ook gebeuren. Jij kunt nu echt het beste beginnen in een goede beweeg en eet plan. Dat houd in dat je elke dag 30 min gaat bewegen en daardoor verhoog je het verbruik, maar inplaats van af te vallen hiermee ga je meer eten. je stofwisseling verhoogd hierdoor waardoor je in eerste plaats eens alles binnen krijgt. Dan als je normaal eet, blijf je doorgaan met bewegen maar je verhoogd het naar 1 uur per dag elke dag. Dan zal je merken dat je gaat afvallen. MITS je schildklier of een andere probleem er is.
   Wat je het beste kan doen is het E-book De natuurlijke detox aanschaffen van mij. Hierin staat precies wat een lichaam minimaal nodig heeft. Meteen ontgif je lichaam waardoor je ook gewicht kan verliezen. Ook staat er over het bewegen en het afvallen en over wat er gebeurt in het lichaam als je te weinig eet. ga naar http://reset.ebooksale.nl/ Met de code feest krijg je hem voor maar 19,95.
   Heel veel succes Irene

 3. Ik ben nu een poosje geaboneerd op de nieuwsbrief van vetvrij.com, en wil u iets voorleggen.
  Ik ben een bijna 50-jarige man en weeg veel te veel. Rond de 108 kilo. Ik zou heel graag rond de 80-85 kilo willen wegen. Ik heb in het verleden een eiwit-dieet gedaan van be-slank, wat mij in principe wel redelijk is bevallen. Ik heb echter het idee dat dit niet echt voor mij is bestemd; het kan natuurlijk ook het jojo-effect zijn.
  Ik ben beveiliger van beroep, en werk vrijwel altijd ‘s-nachts. Ik zit wegens diverse omstandigheden vrijwel altijd in stress-situaties. (niet werk gerelateerd). Ongeveer vier jaar geleden ben ik gestopt met roken. Toen is mijn gewicht ook enorm toegenomen. Al het eten smaakt me veel beter, waardoor ik ook veel vaker en lekkerder en meer eet. Ik heb last van fibromyalgie en heb een knieblessure, waardoor ik niet veel aan lichaamsbeweging kan doen. Ik ken mijn balans tussen lui zijn en geen zin hebben, en het fysiek niet aankunnen. Toch lukt het mij niet om op een goede en gezonde manier (blijvend) af te vallen. Ik begin vaak gemotiveerd, maar door de eerder genoemde stress val ik snel weer terug in een verkeerd patroon.
  Ik wil heel graag, maar het lukt mij simpelweg niet.
  Graag zou ik uw advies willen. Ik heb u een globaal inzicht gegeven in mijn persoonlijke situatie, zodat u een advies wat beter op maat zou kunnen geven. Mijn lichaamslengte is 1.83 meter. Woon alleen. Heb geen huisdieren.
  Mocht u nog andere informatie nodig hebben om een advies te kunnen geven, dan hoor ik dat graag. Ik hoop echt dat u mij kunt helpen.

  Alvast vriendelijke dank,

  Martin

  • Hallo Martin

   Rot om te lezen dat je zoveel strijd steeds moet voeren tegen de kilo’s. Voeding is er in overmaat en als je inderdaad veel stress hebt kan voeding troostend en ontspannend werken. Maar het punt is dat je uiteindelijk dikker wordt en de kans op welvaartziekte vergroot. Een eiwitdieet werkt ook slechts maar tijdelijk want je veranderd je eetgewoonte niet en daar gaat het nou net om. Ik kan je wel een paar tips geven.
   1) Stop met koffie drinken, dit belast de lever enorm en is stressverhogend
   2) Ontgif de lever want als een lever het zwaar heeft wordt je ook dikker. Dit doe je door de detox Reset je lichaam te doen (www.vetvrij.com/irene )
   3) Eet 3 normale maaltijden op ene dag en zorg dat die gezond zijn. Liefst niet teveel koolhydraten. Dus ochtend brood, pap, meusli met wat yoghurt. Middag Groente in de vorm van soep, salade of roerbakken en daar mag je rustig een ei of vis bij eten. Avond kun je veel groente met vlees eten. Af en toe een aardappel maar laat de pasta en rijst weg.
   4) Neem 2 tussendoortjes, 1x wat fruit en 1 x een handje noten.
   5) maak een weekmenu en hou je daaraan.
   6) Download de app my fitnisspall maar let op je mag nooit onder de 1700 calorieën komen met je eten. (deze app is wat ouderwets en zet mensen vaak veel te laag, dan val je af maar hou je niet vol en je stofwisseling verlaagd. De app heb je om gewoon wat meer inzicht te krijgen hoe snel je teveel eet. man heeft 2500 cal per dag nodig maar val je af zou jij met 2000 al heel mooi zitten. natuurlijk eet je verantwoord en ga je niet chips, koek en snoep invullen inplaats van gezonde producten. het is ook een kwestie van doorzettingsvermogen
   7) Ga bewegen elke dag 1 uur, alleen zo kan je stofwisseling geactiveerd worden.
   Wil je echt specifiek voor jouw advies dan kan dat in mijn praktijk http://www.persoonlijke-voeding.nl
   succes irene

 4. Hallo Clasien, ik weet inderdaad niets van Energie boosters af. Normaal als urine sterk ruikt kan dat een teken zijn van teveel afvalstoffen en je ziet het ook terug bij bepaalde supplementen. Ik weet niet wat energie boosters zijn maar als dit een multi vitamine is met hoog gedoseerde B-complex dan kan dat zeker de reden zijn ja.
  Groetjes Irene

 5. Omdat je als eerste op de site stel ik deze vraag hier maar even: Kan het zijn dat urine sterk gaat ruiken bij gebruik van Energy Booster? Mogelijk door het afvoeren van het teveel?

 6. Hallo Cindy
  Ik zelf ben van de natuurvoeding en geen voorstander voor afslankpillen dus ik kan je daar helaas geen antwoord op geven. Ik zou dat even aan de apotheek gaan vragen. Neem het product mee en je bloedverdunners en hun kunnen zien of er stofjes inzitten die niet samen mogen.
  Veel succes Irene

 7. Beste irene,

  Ik ben sinds sept aan de bloedverdunners ivm longembolie.
  Ik moet het 6 mnd slikken.
  Nu is mijn vraag mag ik bio slim forte hierbij gebruiken?
  Alvast bedankt voor je antwoord.
  Groetjes cindy

 8. Gerrie ik heb al een mail van je gehad. Dus we praten daar verder. Mensen zien trouwens alleen Gerrie verder niks en die kan ik helaas niet weghalen.

 9. Hoi Katrien ja alle producten die jij opschrijft mag je in de detox gebruiken. Let wel op dat er geen suiker inzit dat doen ze vaak in de augurken. Dus deze in het zuur kopen.
  Succes Irene

  • hallo
   Een vraag
   Ik ben altijd moe uit bed al en de rest van de dag niet normaal
   Nooit zo geweest
   Ik heb wel nierfuncie maar dat gaat wel goed
   Maar mij is grote probleem moe moe moe en nog eens moe

   Mijn naam graag annuleren

 10. Geachte, mag ik volgens het anti-toxisch diëet olijven eten, en kappertjes en augurken ? Is azijn eigenlijk toegestaan ? En aangekochte vinaigrettes of dressings ?
  Alvast bedankt voor uw reaktie !

 11. Beste Irene,

  Bloedonderzoek wijst uit dat ik een licht vervette lever heb en sinds 6 maanden let ik al op mijn voeding en toch geen merkelijke verbetering.
  Heb jij misschien nog wat nuttige tips?

  Alvast hartelijk dank en vriendelijke groet

  Ria

  • Hallo Ria, dat is niet fijn. Dan zul je compleet anders moeten gaan eten. Een teken zoals je het nu doet niet goed voor je lichaam is. Loskomen van het standaard Nederlandse menu en overstappen op gezonde voeding waarbij groente, fruit, zaden, pitten, noten, volkoren graan en superfoods de hoofdmoot zijn en waarbij je alcohol, koffie, suikerproducten en geraffineerd fabrieksvoedsel vaarwel zegt. Dit kan een hele verandering zijn, maar doe het want je lichaam schreeuwt om hulp en dat mag je niet negeren hoe moeilijk het ook is om dat los te laten waar mensen behoefte aan hebben of wat zo normaal is om te eten en drinken. We leven in een maatschappij waar koffie, alcohol en fabrieksvoedsel heel normaal is, maar we zijn op de verkeerde weg. Mijn boeken kunnen je veel vertellen hoe je het beter kunt aanpakken. Ga eerst eens even een flinke Detox (ontgifting doen) Bestel vandaag nog mijn E-book reset je lichaam, om zo al een goede start te maken en eens helemaal opnieuw te kunnen beginnen en het vervettingsproces te stoppen. Na de detox kun je altijd de boeken Gezonde eter voelt zich beter en koken met Irene gaan lezen om het nieuwe eten eigen te maken.
   Volg me ook op facebook dat geeft ook extra boesting. Tuurlijk mag je ook altijd een afspraak maken in mijn praktijk dat ik precies kan uittesten wat jouw persoonlijke voeding moet zijn.
   Hier wat website:
   E-book, detox Reset je lichaam https://www.vetvrij.com/irene/
   Facebook:http://www.facebook.com/EenGezondeEter
   Mijn website :www.persoonlijke-voeding.nl
   Boeken: Bol.com Gezonde eter voelt zich beter en koken met Irene

 12. Hallo Sanne, ik heb regelmatig last van maagpijn, wat te maken heeft met veel maagzuur. Welke voedingsmiddelen kan ik beter vermijden? Vr. Gr., Hinke

  • Hallo Hinke

   Irene geeft je even antwoord, ga even naar de dokter als eerste om te laten onderzoeken of je een maagbacterie hebt de helicobacter pylori want 1 op de 3 mensen hebben deze en geven maagklachten en maagzuur. Mocht dat niet het geval zijn dan kan ik je testen om te ontdekken of je dingen eet waar je niet tegen kunt of in mijn boek voor een mooie en vitale huid staat alles wat je moet weten om je maag in balans te krijgen wat voeding betreft maar ook supplementen.
   Groetjes irene

 13. Vanmiddag heeft onze zoon thijs wederom een consult gehad bij een homeopathisch arts vanwege zijn psoriasis. Nu kregen we van hem te horen dat psoriasis alles te maken heeft met slechte voeding. Toch eten wij vrij gezond maar de arts raadde het boek broodbuik te bestellen en dat Thijs geen brood en zuivel mag eten. Kun jij ons adviseren?

  Dit is inmiddels het zoveelste waar we aan gaan beginnen dan. Eerst de nodige zalfjes van de dermatoloog en nu al twee jaar bezig op homeopatisch gebied.

  Graag een reactie

  Mvg
  Anja kusters

  • Hallo Anja

   Kan me voorstellen dat als je al zoveel met hem hebt gedaan dat je het vertrouwen bent verloren. Maar de reguliere gezondheidszorg kan eigenlijk bijna niks met huidklachten dan alleen maar weg smeren en aan symptoombestrijding doen. Ik heb een boek geschreven Voor een mooie en vitale huid en ik denk echt dat je dat moet bestellen want hierin leg ik precies uit waarom er huidklachten ontstaan en dat je dit altijd van binnenuit moet aanpakken. Het heeft bijna altijd met de darmen en lever te maken en ik vermoed in zijn geval de darmen. Gluten kunnen een probleem zijn maar ook de melkproducten of de nachtschade, zwakke darmflora noem maar op. Lees echt het boek en mocht je er niet uitkomen dan zal ik hem testen in mijn praktijk zodat je zeker weet welke voeding meespeelt hierin. Ik heb ze echt gezien hoor mensen met enorme psoriasis die door anders eten totaal genezen. natuurlijk heb ik ook niet alle wijsheid en zal het niet altijd lukken maar probeer het echt en laat ook alles uit de voeding wat histamine opwekt, maar lees dat allemaal maar in mijn boek.
   Hele veel succes Irene

 14. Hallo Mariet

  Vervelend is dat he, constant winderig zijn. Maar het kan heel veel oorzaken hebben en niet zo 1 2 3 een antwoord kan ik erop geven.
  Het is in iedergeval wel een teken dat je spijsvertering niet oke is en en er kan wat aan gedaan worden. Kom je er zelf niet uit dan zie ik je graag verschijnen in mijn praktijk http://www.persoonlijke-voeding.nl

  Hieronder zie je verschillende redenen

  Hieronder zie je een reeks met oorzaken die winderigheid, opgeblazen buik met wel of geen buikpijn

  • Voedsel waar je allergische op reageert winderigheids producerend voedsel
  • Voedsel die problemen kunnen geven zoals kool, uien prei, peulvruchten enz
  • Lactose intolerantie (geen melkproducten meer nuttigen)
  • Lucht inslikken (door niet rustig te eten)
  • Vezelarm voedsel (verstopping) (eet veel volkoren en vezels uit groente en fruit)
  • Onregelmatig eten of hongeren (eet met regelmaat)
  • Medicijnen codeïne of laxeermiddelen
  • Parasieten (de een parasieten test bij de huisarts
  • Diverticulitis (ontstoken uitstulpingen van de darm)
  • Prikkelbaar darm syndroom (laat je testen want ik haal er uit wat je wel en niet kunt verdragen)
  • Fruit dat samen gegeten wordt met ander voedsel (fruit 15 min voor eten of 2 uur na het eten pas nuttigen, mits verwarmd dan mag het wel)
  • Candida (laat je testen ik geef je een aangepast dieetplan)
  • Onverteerbaar eten: doordat er te weinig enzymen aanwezig zijn
  • Te weinig darm bacteriën (zoek de oorzaak op of laat je testen door mij en neem probiotica)
  • Coeliakie of de ziekte van Chron (laat je onderzoeken hierop, als je dit blijkt te hebben kan ik verder testen wat het beste voedingsplan is voor je)
  • Sommige mensen kunnen de koolhydraten niet goed verteren waardoor ze winderig worden dan moet je een koolhydraat dieet gaan volgen. Deze koolhydraten zijn meestal de snelle zoals suiker en witte bloem. Maar bij sommige mensen gaat dit nog verder en veroorzaken ook andere producten waar koolhydraten inzitten problemen, zoals sommige groente brood, pasta enz
  • Kunstmatige zoetstoffen (laat alle kunstmatige zoetstoffen staan)
  • Specerijen (eet meer kruiden)
  • Te snel eten (als je niet goed kauwt zal er teweinig speeksel en enzymen in het voedsel zitten waardoor de vertering te lang duurt en dus je voedsel nog onverteerd in de dikke darm komt en gaat gisten. (kauw en eet rustig)
  • Eten van koolhydraten en eiwitten tegelijk in de voeding (eet volgens Montinac principe)
  • Lactose of fructose intolerantie

 15. Heb continu last van winderigheid heel vervelend,
  weet niet waardoor heb Sonja Bakker gevolgd ben ook afgevallen maar mijn
  probleem is er nog steeds

  Graag hoor ik van U Groetjes Mariet

 16. Ik zie in veel recepten noten staan en veel groene groenten. Nu ben ik erg allergisch voor noten en nikkel in eten. Waarmee zou ik die zaken kunnen vervangen waardoor ik toch gezond blijf eten?

  • Hallo Carolina
   Rot voor je dat je zoveel allergieën hebt.
   Noten in recepten kun je heel goed vervangen door zonnebloem en pompoenpitten. En groente zonder Nikkel zijn er genoeg die je ermee kunt vervangen (neem aan dat je daar een lijst van hebt) verder gebruik ook wat extra superfoods. Groetjes Irene

 17. hé hallo Bedankt voor u snelle reactie u zal wel gelijk hebben van het water maar kan me dat echt niet meer herinneren ik probeer het nu met een thee lepel siroop lukt nog niet helemaal maar doe me best me huisarts zeg dat spa rood niet echt kwaad kan als ik het maar afwissel met thee of suikervrij drinken en ja koffie …bedankt MVG Marina

 18. ik kan voor het ogenblik me goed aan me twee sn br voor ontbijt met mager beleg tussen de middag 1 sn brood me bv.rauwkost of mager soep beker yoghurt of fruit en voor het avond eten gewoon groente wel 300gr mager vlees ongeveer 100 150 gr en Aardappelen tussen door in de loop van de dag is het meest al fruit en spa rood of koffie gewoon water lust ik niet moet er van kokhalzen ik weet niet hoe dat komt maar dat is al heel me leven zo…Wil moet ik voor ik naar bed ga altijd nog een boterham eten anders kan ik niet slapen wordt zelf misselijk als ik het niet doe… hoe kan dat ik eet toch genoeg over dag…ik heb het al eens uit gerekend en ik kreeg bijna 1800 cal binnen over dag mvg Marina

  • Hallo Marina
   Dat je misselijk wordt van water heeft gegarandeerd te maken met een blokkade. Er zal iets in de kindertijd zijn gebeurt met water waardoor er een zeer negatieve associatie nu met water is. Emotion code is een therapie wat dit wel kan oplossen. Dat je nog een boterham nodig hebt heeft waarschijnlijk te maken met een suikerspiegel die niet stabiel is. Vaak worden mensen dan ook rond een uur of 3 of 4 uur snachts wakker. Als ik zie wat je eet kan ik er opzich niet veel uithalen als alleen de koffie die je suikerspiegel beïnvloed. Maar ook brood en snelle koolhydraten doen dat.

 19. Hallo Irene, Ik ben vandaag ook begonnen met de gratis weekmenu’s. Nu is er deze week een “gezondheidsweek” op mijn werk, waaronder een zuil/apparaat waar je je gewicht,hartslag enz. kunt meten. Daaruit kwam een BMI van 28,7 en een vetgehalte van 42%. Dit probeer is al tijden naar omlaag te krijgen (was al bekend bij me..). Ik ben 1,67, 55 jaar, en weeg 79 kg.
  Via een dietiste voedingsadvies gekregen en eet nu wel anders maar toch krijg ik m’n gewicht én vetperc.dus niet omlaag. Ik kan (als u dat wilt) eventueel een globaal weekmenu van mijn normale eetgedrag wel mailen. Volgens de dietiste eet ik niet te veel. Maar toch val ik niet af! Wat zou ik moeten doen, om allereerst het vetperc. naar omlaag te krijgen? Maar het liefst heb ik dus een dieet waarin precies staat wat ik per dag moet eten, zodat ik een houvast heb. Alvast bedankt! Met vr.gr. Kitty Hermsen.

  • Hallo Kitty
   Allereerst wil ik even wat uitleggen en dat is dat diëtiste en natuurvoedingsdeskundige (wat ik ben) beide anders werken. Diëtiste kijkt naar calorieën en als dat klopt en je valt niet af dan kunnen ze eigenlijk niet meer dan te adviseren om veel te gaan bewegen en sporten. maar meestal is er meer aan de hand en dan is het belangrijk dat je het lichaam eens heel goed gaat ontgiften en recette. Ik heb een E-book geschreven (reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start) voor mensen die moeilijk afvallen. (ook hier verkrijgbaar https://www.vetvrij.com/reset-je-lichaam-voor-een-gezonde-nieuwe-start.html ) Het boek is 100 blz dik vol informatie waarom een lichaam het soms niet lukt om af te vallen. Door te detoxen breng je het lichaam weer in balans.
   Hierin staan geen weekmenu’s zoals je aangeeft dat fijn te vinden maar er is wel een mogelijk voor een online begeleiding waarin je wekelijks weekmenu’s en recepten opgestuurd krijgt en je kunt mailen met vragen.

 20. Goedemiddag,

  Onlangs stond Irene bij een natuurwinkel in de Makado in Beek.
  Ik heb een van haar boeken gekocht en zij gaf mij o.a. een heel klein potje met een soort witte crème erin? Mijn vraag is nu wat is het precies, misschien heeft ze het ook wel gezegd maar ik weet het niet meer. Is het om te bakken of ?

  Bedankt en groetend

  Ria

  • Hallo Ria, leuk dat je er was en je een boek hebt meegenomen, Het potje wat erin zat is pure kokosolie. Hiermee kun je inderdaad in bakken maar je kunt het ook als nachtcrème gebruiken.
   Groetjes Irene
   P.s volg me ook op

 21. Dag Irene,

  Irene we zijn echt ten einde raad. Mijn vriendin is in de maand mei van dit jaar geopereerd aan de maag. Er werd bij haar 3/4 van de maag effectief verwijderd. Geen gastricbypass maar dus echt verweiden van het 3/4 maaginhoud.

  Nu wanneer zij een drankje besteld waar bv wat te veel suiker in zit of wat bubbels aan te pas komen kan ze zich de volgende dag niet houden van de pijn door maagkrampen en wat nog meer.

  Bestaat er geen receptenboekje met cocktails en aperitieven die voor maagleiders toch wat verlichting kunnen brengen en alzo ze toch de mogelijkheid geven ook mee te genieten van de entre op feestjes en samenkomsten

  mvg

  Luc

  • Hallo Luc
   Ohh dat is een moeilijk probleem ja, jeetje haar maag is erg gevoelig geworden en haar maagsappen zullen niet meer optimaal zijn. Ik zelf ken geen boeken met dit soort drankjes die geschikt zijn voor haar. Sorry dan je helaas ook niet helpen hiermee. Heel veel sterkte hiermee Irene

 22. Hallo Irene,

  Ik zou graag mijn biologische leeftijd willen weten, maar de ‘zelftest’ op internet lijkt mij bij lange na niet betrouwbaar genoeg.
  Enig zoekwerk op Google geeft niet echt antwoord welke laboratoria zo’n test uitvoeren, kun je me helpen?

  Groetjes,
  Denise

  • Hoi Denise
   Ja dat is inderdaad fijn om te weten he wat je biologische leeftijd is en of je het wel goed doet allemaal. En natuurlijk zet dat je aan het denken als je ouder uitvalt. Ik zelf weet niet waar je zo’n test kan laten uitvoeren. Min of meer doe ik zelf wel zo’n test maar dan krijg je niet je biologische leeftijd ik bekijk meer het lichaam waar het hulp bij nodig heeft en geef gericht advies hoe je je zelf weer in balans kan krijgen. http://www.persoonlijke-voeding.nl
   groetjes Irene

 23. Hoi Irene, zelf heb ik de diagnose fibro. Heb geen tenderpoints, cq waren op dat moment niet aanwezig. Wel heb ik veel van de overige symptomen. Ik heb gekeken bij verzuring en ook bij milt afwijkingen, maar kom er niet echt achter wat voor mij de juiste ingang zou zijn, behalve de koffie en”witte” producten. Kun jij me een beetje op weg helpen … ? Ik ben al zo lang aan het stoeien met mijn gewicht, wil nu wel eens naar een gezond lichaam.

  Inge

  • Hallo Inge

   Ja dat is natuurlijk best moeilijk om op afstand met een beetje informatie een goed advies te geven. Normaal test ik mensen uitgebreid op hun gezondheid en hun voeding om zo erachter te komen waar de oorzaak ligt van hun probleem. Waar veel mensen echt goede resultaten mee hebben is mijn detox die ik heb geschreven van 12 weken omdat je dan namelijk niks meer eet wat ongezond is (je eet wel gewoon hoor) bovendien werk je dan aan al je orgaan die je als het ware reset. De milt neem je niet echt mee. Of een milt uit balans is zie je meestal bij mensen die het veel koud hebben, moeilijk afvallen, veel moe zijn een bleke tong hebben, veel moeten plassen en snel blauwe plekken hebben. Ook is de spijsvertering vaak niet optimaal en kunnen ze last hebben van PMS. herken je dit dan is mijn boek Koud? eet je warm erg interessant. Het reset boek kun je hier via vetvrij bestellen

   het boek koud eet je warm via bol.com

   Maar als je echt eens goed getest wilt worden en echt persoonlijk advies dan is mijn praktijk een aanrader http://www.persoonlijke-voeding.nl

   heel veel succes

   Irene

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Irene Lelieveld
Hallo ik ben Irene lelieveld. Ik ben voedingstherapeut en (auto) kinesioloog bovendien ben ik auteur van verschillende boeken. Ik vind het heerlijk om mijn kennis te delen met iedereen en ik ben dan ook met groot plezier columnist op deze leuke website. Ik weet hoe het voelt om overgewicht te hebben want dat heb ik zelf ook gehad. Ben jij op zoek naar een persoonlijke voedingsplan omdat je overgewicht hebt, of je zit met problemen met je gezondheid? Dan kan ik je helpen. Ik kan precies schetsen wat jouw persoonlijke voedingsplan moet zijn, waar je op moet letten en welke tekorten je moet aanvullen.