Irene Lelieveld: Biografie en Advies

Biografie van Irene Lelieveld

Irene Lelieveld (1970) is (auto)kinesiologisch voedingstherapeute, auteur en vanaf 1997 actief bezig met voeding en gezondheid. Ze heeft al jaren een goed lopende praktijk waar ze mensen met klachten, kwalen en overgewicht behandelt. Voeding als medicijn is haar motto en door voeding en eventuele supplementen zal ze het zelfgenezingsmechanisme  activeren. Irene test via (auto)kinesiologie de voeding op voedselovergevoeligheden  maar ook of er vitamine- en mineralentekort is.  Verder test ze de gezondheidtesten zoals de zuurbalans, suikerspiegel, candida,  orgaantesten enz. Door een uitgetest schema maakt ze een behandelprotocol om zo van de klachten af te komen of te verminderen. Voor mensen met overgewicht en zeker wanneer afvallen niet lukt kan ze uittesten wat de reden hiervan is. Ook heeft ze een ontgiftingsmethode ontwikkeld. Het E-book “reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start “ en is alleen via vetvrij.com te verkrijgen.

Advies van Irene Lelieveld

Heb je een vraag aan Irene Lelieveld? Gebruik dan dit formulier.

Boeken van Irene

Irene heeft de onderstaande boeken geschreven.

Natuurlijke Detox

De Natuurlijke Detox’ is de titel van het E-Book dat Irene  voor onze website vetvrij.com heeft geschreven. Een geweldig boek voor mensen met overgewicht, lichte burn-out, gezondheidsklachten of voor mensen die eens lekker hun lichaam willen opruimen.. Het is een goede en gemakkelijke detox kuur die zeer  effectief kan werken tegen uiteenlopende klachten.

Te koud? Te warm? Eet wat bij je past

In dit boek beschrijft ze hoe je moet eten als je het altijd erg koud hebt of juist warm. Voeding geeft een bepaalde temperatuur af aan het lichaam (denk maar aan  peper voelt heet  of pepermunt dat voelt koud) de theorie komt uit de Chinese geneeskunst en ook als je milt klachten hebt kan dit enorm goed werken.

Een gezonde eter voelt zich beter

In het boek ‘Een gezonde eter voelt zich beter” vindt je alles wat je moet weten over eten. Het is een basis boek over gezonde natuurvoeding. Ook staan de meeste welvaartziekte beschreven zoals hart en vaatziekte, hoog cholesterol, kanker, candida, migraine, reumatische klachten enz in ook de  17 redenen van overgewicht wordt uitgebreid besproken.. Verder staat er een detox in, en recepten.

BOEK: Een gezonde eter in de eerlijke keuken, koken met Irene.

In het boek ‘Een gezonde eter in de eerlijke keuken’, beschrijft Irene hoe je gezond kunt koken en bakken zonder dat het moeilijk is. Erg interessant bij voedselallergie omdat ze de recepten zo heeft gemaakt dat als je niet tegen melk, tarwe, ei of bijvoorbeeld suiker kan hoe dit te vervangen is .  Wat je nog meer kunt verwachten van dit boek

 • Waar moet je op letten als je boodschappen doet
 • Uitleg over echt gezonde ingrediënten en producten
 • Uitleg over de meest voorkomende voedselovergevoeligheden
 • Waar je op moet letten en hoe je producten kunt vervangen
 • Heel veel recepten over gezond gebak, brood bakken, broodbeleg maken
 • Gezonde soepen, kruidenmixen, lunch en avondeten
 • Wat is genetisch gemanipuleerd en waar moet je op letten
 • Groente- en fruitlijsten, hoe heilzaam ze zijn, hoelang en waar moet je ze bewaren
 • Wel of geen vlees eten, zeer geschikt voor vegetariërs
 • Als je wel vlees en vis wilt eten is het boek ook geschikt
 • Hoe maak je zelf op een gemakkelijke manier een moestuin
 • Maak je eigen kruidenthee
 • Wat zijn de heilzame krachten van kruiden en specerijen

En nog veel meer….

Een gezonde eter in de eerlijke keuken, koken met Irene

Een mooie en vitale huid

“Een mooie en vitale huid” is een boek die je leert waar huidklachten vandaan komen. Veel mensen met huidklachten weten het niet meer en het enige wat ze krijgen is een zalfje met hormonen erin. Maar huidklachten komen bijna altijd van binnen. Zo is de lever, darmen of allergieën de hoofdredenen hiervan. In het boek leert ze je echt alles hierover. Ze is vroeger zelf schoonheidsspecialiste geweest en heeft de 4jarige dagopleiding gevolgd. In die behoorlijke studie kwam voeding nooit aan bod tot haar grote verbazing. Het wordt tijd dat mensen met huidklachten maar ook schoonheidsspecialiste en huidtherapeuten weten wat ze kunnen doen door middel van voeding om de huid weer gezond te krijgen. Ook staat er gezichtsdiagnostiek in beschreven. Heel uitgebreid en erg interessant boek van Irene.

Oudhollands bakboek

Dit heerlijke boek staan 100 Oudhollandse bakrecepten in. Allemaal in een gezond jasje. Van koekjes, taart, vlaai, cake tot elke feestdag is beschreven met super leuke weetjes over de recepten erbij. De recepten zijn opgebouwd uit 2 recepten.  Voorbeeld: jij wilt speculaas maken dan kan je kiezen tussen het recept van de bewuste eter wat betekend dat je de producten in de supermarkt koopt maar dan wel de beste keuze. Of die van de gezonde eter wat inhoud dat de producten bij de reformzaak gehaald kunnen worden of een grote AH.

Optimistisch

Irene is zeer actief en ze werkt mee of schrijft stukken voor het TV programma Eten=Weten (in 2012 was ze bij Kassa in de uitzending). Ook geeft ze cursussen, lezingen en presentaties in bedrijven. Irene is gelukkig getrouwd met Stef en heeft 2 kinderen, Stephanie en Jasper. Ze woont en werkt op een prachtige plek aan de rand van Sittard. Ze wandelt graag uren met de hond. Fotograferen en zeilen  is een echte hobby, niet alleen van haar maar ook van het hele gezin. Haar dochter Stephanie (1997) verzorgt in al haar boeken de foto’s. Irene is een vrolijke en optimistische persoonlijkheid en dat straalt ook van haar af en zie je terug in haar werk. Ze is zeer gedreven en kan werk en gezin heel goed combineren. Ook op youtube kun je haar vinden met vele recepten.

194 Reacties

 1. ik heb al 13 jaar al last van mijn schildklier ik heb er wel medicijnen thyrax Maar toen kwam van ik niet aan Maar nu ben ik erg veel aan gekomen van 56 naar 70 Maar ik heb een probleem ik kan niet alles eten wegens mijn mond

  • Hallo Coby, jeetje lastig voor je zeg dat je al wat aan je schildklier hebt, en niet leuk dat je medicijnen moet slikken. Ik lees dat de medicijnen niet voor je gewicht werken. Wat heb je aan je mond dat je niet alles kunt eten? Als je schildklier te traag werkt is het wel heel belangrijk dat je goed eet want de schildklier heeft bepaalde stoffen nodig om goed te werken. Ook stress moet je goed in de gaten houden want ook dat vind de schildklier niet fijn. In mijn boek De gezonde eter voelt zich beter, staat een schildklier dieet. Precies uitgelegd wat je wel en niet mag eten. Het is wel belangrijk dat je hier goed op gaat letten. Laat suiker weg want daar wordt je gewoon dikker van. Neem hola soba i.p.v frisdranken en snoep niet meer, neem liever bij honger wat hartigs en let ook op je broodbeleg vaak is dit gewoon snoep voor je brood. Maar ik zou even aan je moeder vragen of je dat boek mag en dan kunnen jullie samen lezen wat je beter wel en niet mag eten bij schildklierproblemen. Heel veel succes Irene

  • Hallo Irene,
   bedankt voor je boek , ik heb een vraag.
   Ik heb een vastenweek vanaf vrijdag 17 april.
   Hoe combineer ik dat met jouw vastenweken.
   is het een idee om eerst jouw 6 weken te doen dan te vasten (citroensapkuur onder begeleiding van een homeopathe) op 17 april voor een week en dan op te bouwen met jouw 6 weken?

   lees graag jouw advies
   hartelijke groet
   Saskia

  • Hoi Saskia, ik reageer even via hier. Je hebt je vraag op de verkeerde plek gezet onder een vraag van Cody dus ik hoop dat jij ook een mail als reactie binnen krijg.

   ja eerst minimaal een week afbouwen en beginnen zoals ik in het e-book aangeeft. Citroensap, thee enz. Dan pas 1 week vasten, daarna bouw je het rustig weer op. Ik zou niet eerst gaan vasten en dan opbouwen. Het afbouwen is echt belangrijker.
   Succes Irene

   Hallo Irene,
   bedankt voor je boek , ik heb een vraag.
   Ik heb een vastenweek vanaf vrijdag 17 april.
   Hoe combineer ik dat met jouw vastenweken.
   is het een idee om eerst jouw 6 weken te doen dan te vasten (citroensapkuur onder begeleiding van een homeopathe) op 17 april voor een week en dan op te bouwen met jouw 6 weken?

   lees graag jouw advies
   hartelijke groet
   Saskia

 2. Hee irene,
  Ik zit niet lekker in mijn vel, ik ben 15jaar en ben 1.77cm mijn gewicht is 65kg ik vind mijzelf hierdoor heel zwaar het laatse schooljaar ben ik ook 5kilo aangekomen wat ik heel graag ook weer wil kwijt raken het liefst iets meer 10kilo, ik probeer van alles maar het lukt gewoon niet. Het meeste wat bij mij dikker wordt zijn mijn boven benen hoe krijg ik die dunner? Ik wil dat het aller liefst nog wat dat zie je wel heel erg en ik schaam me er heel erg voor.
  Heeft u tips of afslankmetodes?
  Groet tirza

  • Hoi Tirza

   Op jouw leeftijd is heel mager zijn erg in, ik merk dat bij mijn dochter en haar vriendinnen ook. Hebben ze een gezond gewicht en willen toch liever naar onder gewicht gaan. Als je 177 ben en je weegt 65 kilo is dat echt heel normaal en gezond gewicht (zelf aan een lage kant). 10 kilo eraf zou betekenen dat je flink ondergewicht zou krijge. Nu zit nu op een BMI van 20,5, bij 20 zit je op het randje van ondergewicht dus afvallen is erg onverstandig en moet je absoluut niet doen. Echter kun je wel wat doen om je benen dunner te krijgen en dat is begeleiding zoeken op een sport school zodat je de juiste oefeningen leert waarbij je spierversterkend werkt en het eventuele vet wat er zit wordt omgezet in spieren zonder dat je aan echte spieropbouw doet waardoor je weer misschien iets dikkere benen krijgt. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik blij ben dat je lichaam jouw niet laat afvallen. Om niet flinker te worden is het verstandig om gezond en verantwoordt te eten. Mijn boek een gezonde eter voelt zich beter staan veel tips hoe je kunt voorkomen dat je aankomt en hoe je gezond moet eten. Succes Irene

  • Ohh dat hoort niet, ik ben van de afdeling gezonde eters haha. Zo heten de titels van mijn boeken. Dus ik kan je met ducan niet helpen. Als ik je een tip mag geven zou ik superfoods erbij gaan eten, zo krijg je super veel voedingsstoffen binnen en goede vetten. Stap na Ducan over op echt gezonde voeding en misschien vind je mijn boeken wel interessant (gezonde eter voelt zich beter en koken met irene) Fijn trouwens dat je zoveel kwijt bent geraakt maar let op he want je moet ook hierna verder gaan en dan als een gezonde eter ;-) anders kom je weer alles bij.
   Heel veel succes Irene

 3. Beste Irene,
  Heb met groot succes het dieet gevolgd. Vind het relatief makkelijk vol te houden.
  Ik sport 3 dagen in de week zwaar fitness en at daarvoor al 7 keer per dag.
  ’s avonds waren dat helaas vaak koekjes en kreeg hierdoor een buikje.
  Vond en vind ik niet mooi (bij mezelf) en ben gaan dukannen. Fantastisch.
  Heb het 7 keer per dag eten volgehouden en gaat erg goed.
  Was 93kg en wilde naar 85. Gewicht was niet echt belangrijk maar buikje weg wel.
  Heb 3 dagen fase 1 gedaan en toen 3 weken fase 2. Zit nu in fase 3 maar blijf afvallen.
  Nu wordt ik echt te licht. Mijn vrouw klaagt dat mijn billen weg zijn. Mijn buik is erg plat (wauw) en de 6-pack is al te zien. Ben dus erg blij maar wil niet meer afvallen. Gezien het gewicht dat ik ben afgevallen, inmiddels 10kg verplicht om nog langer in fase 3 te zitten maar wil niet meer afvallen. Wat te doen? Kan ik over naar fase 4? Vind het overdag geen enkel probleem om veel of alleen maar eiwitten te eten maar ’s avond s wat piepers is wel een keer lekker.
  Eet nu per dag al 3 volkoren boterhammen en verder veel kwark (heerlijk). ’s avonds geregeld beetje pasta. Hoor graag waarom ik blijf afvallen en wat ik eraan kan doen.
  Mijn vrouw is ook bezig (die moest wat meer kilo kwijt) en is al 16 kg kwijt.
  Hoor graag van jullie
  Ronald

  • Hallo Ronald, het is mij een beetje onduidelijk welk dieet jij volgt? Ik weet alles van mijn eigen geschreven voedingsplan en ook natuurlijk van verschillende andere maar die wat jij doet met de fase komt mij niet bekend voor.

 4. Beste Irene,

  Mijn vraag gaat over een opblazen gevoel wat bij mij in de loop van de dag steeds erger wordt. Als ik s avonds mijn buik ontspan lijk ik wel zwanger. Daarnaast heb ik ook problemen met ontlasting, vaak lukt het maar om de paar dagen en zit er soms een drupje bloed bij.
  Hopelijk heb je een goed advies voor me,

  Groetjes Mirte

  • Hallo Mirte

   Ja dat is een super lastige kwaal wat je hebt en niet 1,2,3 op te lossen omdat het door heel veel oorzaken kan komen. Als de druppeltjes bloed licht rood van kleur is heeft dit meestal te maken met aambeien, ik vind wel als dit aanhoud dat je voor de zekerheid even je huidarts erna laat kijken. Wat betreft de opgeblazen buik kun je aan hem vragen of je een lactose intolerantie test kan laten doen. Wanneer hier niks uitkomt moet je verder zoeken. Hieronder heb ik een lijstje voor je waardoor een opgeblazen buik kan komen. Natuurlijk is het veel maar kun je zelf al het één en ander uitproberen. Lukt het je zelf niet maak dan even een afspraak in mijn praktijk dan test ik alles door om te ontdekken wat de reden is (kan ook door een allergie komen)

   Veel succes Irene http://www.persoonlijke-voeding.nl
   WINDERIGHEID EN/ OF OPGEZETTE BUIK

   Als je een opgeblazen buik hebt en je bent ook nog winderig erbij heeft dit te maken met een spijsverteringsprobleem.
   Het kan zijn dat hete eten te vroeg de dunne darm verlaat en nog vol darmflora bacteriën zitten en dat is niet de bedoeling in de dikke darm en gaat het fermenteren en blaast je buik op.

   Geur van je winden
   Rotte eieren geur: eiwitvertering probleem
   Zachte winden die vies ruiken: vetvertering probleem
   Harde winden wel dan niet geurig: koolhydratenvertering probleem

   Hieronder zie je een reeks met oorzaken die winderigheid, opgeblazen buik met wel of geen buikpijn

   • Voedsel waar je allergische op reageert
   Voedsel die problemen kunnen geven zie onderaan de lijst
   • Lactose intolerantie (geen melkproducten meer nuttigen)
   • Lucht inslikken (door niet rustig te eten)
   • Vezelarm voedsel (verstopping) (eet veel volkoren en vezels uit groente en fruit)
   of juist niet tegen granen kunnen en vezels helpen niet.
   • Onregelmatig eten of hongeren (eet met regelmaat)
   • Medicijnen codeïne of laxeermiddelen
   • Parasieten (de een parasieten test bij de huisarts
   • Diverticulitis (ontstoken uitstulpingen van de darm)
   • Prikkelbaar darm syndroom (laat je testen want ik haal er uit wat je wel en niet kunt verdragen)
   • Fruit dat samen gegeten wordt met ander voedsel (fruit 15 min voor eten of 2 uur na het eten pas nuttigen, mits verwarmd dan mag het wel)
   • Candida (laat je testen ik geef je een aangepast dieetplan)
   • Onverteerbaar eten: doordat er te weinig enzymen aanwezig zijn
   • Te weinig darm bacteriën (zoek de oorzaak op of laat je testen door mij en neem probiotica)
   • Coeliakie of de ziekte van Chron (laat je onderzoeken hierop, als je dit blijkt te hebben kan ik verder testen wat het beste voedingsplan is voor je)
   • Sommige mensen kunnen de koolhydraten niet goed verteren waardoor ze winderig worden dan moet je een koolhydraat dieet gaan volgen. Deze koolhydraten zijn meestal de snelle zoals suiker en witte bloem. Maar bij sommige mensen gaat dit nog verder en veroorzaken ook andere producten waar koolhydraten inzitten problemen, zoals sommige groente brood, pasta enz
   • Kunstmatige zoetstoffen (laat alle kunstmatige zoetstoffen staan)
   • Specerijen (eet meer kruiden)
   • Te snel eten (als je niet goed kauwt zal er teweinig speeksel en enzymen in het voedsel zitten waardoor de vertering te lang duurt en dus je voedsel nog onverteerd in de dikke darm komt en gaat gisten. (kauw en eet rustig)
   • Eten van koolhydraten en eiwitten tegelijk in de voeding (eet volgens Montinac principe)

 5. Beste Irene,

  Ik ben al een tijd op zoek naar een passend voedingsschema waarbij:
  1. rekening wordt gehouden met PDS;
  2. rekening wordt gehouden lactose-intolerantie;
  3. ik voldoende afwisseling heb qua eten;
  4. ik natuurlijk de juiste voedingsstoffen binnenkrijg;
  4. ik een paar (ongeveer 4 kilo) kan afvallen.

  Is dit mogelijk??????????????????????????

  B.v.d. voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Nicoel

  • Haha hele lijst, maa ja nicoel dat is mogelijk alleen wordt dat dan een afspraak in mijn praktijk waar ik alles voor je ga uitesten en waar we alles samen gaan bespreken. Deze lijst met oplossingen haal je niet zomaar uit een boek dat heeft echt meer nodig. Dus ritje Limburg gaat het worden. http://Www.persoonlijke-voeding.nl hier lees je alles en de uitgebreide test is de beste optie. In 1 consult weet je alles.
   Groetjes irene

 6. Hallo Irene,
  Al heel lang ben ik bezig met afvallen, wat soms maar een beetje lukt. Ik weet dat ik gevoelig ben voor koolhydraten maar een volledig low carb dieet gaat niet lukken omdat ik gevoelige nieren heb. Wel drink ik alle dagen minstens twee liter water. Heb jij een goed plan voor mij?

  • Hoi tina
   Als ik jouw verhaal zo lees is het detoxplan de beste optie om af te va llen. Op deze site kun je het E-book reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start bestellen. Hierin zitten minder koolhydraten en niet veel eiwitten, dus perfect voor jouw. Bovendien help je de nieren ook nog.
   Gr irene

  • Beste manier om af te vallen is door beweging, want minder eten heeft geen enkele zin. In mijn boek een gezonde eter voelt zich beter, staat een schilklier dieet wat je wel en juist niet mag eten bij schildklierproblemen. Zo is soja echt uit ten boze.
   Veel succes en plan elke dag 1 uur sport in, drink goed ontspan goed want stress velaagd de schildklier nog meer en pas het voedingsplan uit mijn boek toe. En als dat niet werkt toch maar eens met de dokter bespreken.
   Succes irene

 7. Dag Irene

  Ik ben Paulien, 2de jaar studente en ik heb me dit jaar wat laten gaan, veel uitgeweest, niet veel gezond eten..
  Hierdoor ben ik toch een goeie 9kg aangekomen.
  Ik ben 1m76 en weeg momenteel 78kg, ik wil dus terug naar mijn oude gewicht namelijk 68-69kg.
  Ik sport persoonlijk graag en veel, ik weet ook hoe ik moet afvallen. Maar ik heb binnen 5 weken een trouw van mijn zus, waar ik bruidsmeisje van mag zijn. En momenteel zit ik in blok-en examenperiode.

  Ik kom dus mijn kamer niet uit, heb niet veel tijd om te koken en te sporten. Dus mijn vraag naar u is, kan u mij iets voorstellen waardoor ik binnen deze 5 weken toch snel en gezond afval?

  Vriendelijke groetjes Paulien

  • Hallo Paulien
   5 weken veel afvallen is inderdaad niet zo gezond en een kilo per week is al redelijk veel (meer is echt slecht mits het vanzelf gaat op een verantwoorde wijze). Maar 5 kilo afvallen is wel 1 maat minder en dat kan wel heel fijn voor je zijn, dan kun je daarna rustig de andere kilo’s gaan aanpakken. om gezond en verantwoord af te vallen zou ik de 12 weekse detox kuur gaan doen. Dan ontgif jeje lichaam en herstel je de zuurbalans en de suikerspiegel. Je krijgt meer voedingsstoffen binnen. Die 12 weken heb je niet maar 5 weken wel, wat je dan doet is hem zelf verkorten. Wat normaal 4 weken is daar maak jij er 2 van, dan de 2 strenge weken maak jij er 1 van en wat normaal 4 tot 6 weken opbouw fase is maak jij 2 van. Dit gaat ook zeker werken.Hier zie je de link voor het E-book wat 100 blz zijn, maar vanaf blz 50 begint de uitleg van de reset kuur waarvan ik verwacht dat je wel 3 tot 5 kilo mee kan afvallen op een gezonde manier en meteen je lichaam hersteld. Heel veel succes en een leuk bruidfeest. https://www.vetvrij.com/reset-je-lichaam-voor-een-gezonde-nieuwe-start.html

  • Hallo T Raveneberg
   Een voedingsschema kun je vinden in De gezonde eter voelt zich beter.
   Achter in het boek staat precies hoe je het beste kunt gaan eten als je gezond wilt.
   Groetjes Irene

 8. Hallo mark

  Kan me voorstellen dat je er echt niet goed van wordt als je zoveel sport, goed op je eten let en je niet afvalt. De beweging ligt het niet aan dat is goed. Hou er rekening mee dat als je zoveel sport je spieren ontwikkeld wat zwaarder is dan vet. Mensen die veel sporten kunnen soms behoorlijk zwaar zijn maar zeker niet te dik, dus je gewicht moet je even niet naar kijken. Wat je nu even moet doen is je buikomvang meten met een Meetlint, deze mag niet meer zijn dan 102 cm, is dit wel het geval dan moet je inderdaad afvallen.
  Goed dan het probleem dat je niet afvalt, je hebt 3 type mensen, koolhydraten type, eiwitten type en het mengtype.
  Als ik naar jouw eten kijk dan eet jij de hele dag door alleen maar koolhydraten en ook vaak nog eens van de verkeerde soort. Duidelijk dat dit dus niet werkt. Je hebt snelle koolhydraten zoals suiker geraffineerde granen deze zorgen ervoor dat er constant insuline in je bloed zit en deze insuline zorgt ervoor dat je niet afvalt.
  In je perzik yoghurt zit suiker en je doet er cornflakes in dus beide snelle koolhydraten. Beter is gewone magere biologische yoghurt te nemen met niks erin.
  Fruit is goed maar de meuslireep niet, want er zit suiker in, en is niet nodig om dat te eten. Je kunt beter een hand noten nemen dat past goed bij het eiwitten en mengtype.
  Maisbrood is van geraffineerde bloem gemaakt dus een snelle koolhydraat, neem liever volkoren brood of volkoren spelt brood van de AH neem er ALTIJD groente bij als je wilt afvallen.
  Cola is gewoon een drankje vol suiker en verzuurd het lichaam enorm wat het afvallen ook belemmerd. Ook suikervrije cola heeft geen zin het effect is ook negatief op het gewicht dus trap daar niet in.
  Bier is ook een echte dikmaker omdat het de vrouwelijke hormonen in je lichaam stimuleert.

  Dus je leest het he, je doet heel veel verkeerd en ik snap wel dat je niet afvalt.
  Wat voor jouw echt zal helpen is mijn E-book Reset Je lichaam voor een gezonde nieuwe start, dan ontgif jeje lichaam, je hersteld de zuurbalans, je leert hierin voor minder koolhydraten te eten. Je kunt het E book via deze site voor 19.- bestellen.

  Dus ga niet aan de pillen, dit heeft geen of tijdelijk effect, jij moet gewoon je persoonlijke voedings plan weten en dan komt het vanzelf goed. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is wat je verkeerd doet en wat je beter kan doen. Heel veel succes, irene lelieveld.

 9. Beste Irene,

  Mijn naam is mark, ben 21jaar, ±1,87m lang en weeg rond de 95kg.

  Ik voetbal twee keer in de week, donderdags en zondags, (1 keer trainen en 1keer wedstrijd).
  Op de maandag en woensdag fitness ik, ik doe hier zowel aan cardio als aan kracht training(probeer bij de krachttraining al me spieren te trainen). Ben bij zowel het voetbal als bij het fitnessen zo 1.5uur aan het sporten.

  Ik probeer zo goed mogelijk op mijn eten te letten. Mijn dagelijkse voedingspatroon ziet er ongeveer zo uit:

  Ontbijt: magere 0%vet perzik yoghurt met cornflakes

  Tussendoor: stuk fruit of muesli reep

  Middag eten: 4 sneetjes mais brood met kaas of vleeswaren

  Tussendoor: stuk fruit of muesli reep

  avond eten: (meestal) aardappels, vlees en groenten. 2 keer in de week een maaltijd salade.

  op de vrijdag en zaterdag is me voedingspatroon wel anders, dit i.v.m. bijbaan in de supermarkt. Eet dan wel gewoon brood en als avond eten maaltijd salades.

  Eet vrijwel nooit chips, snoep of koekjes

  Drink minimaal 3L water per dag en meestal 1 a 2 glazen cola op een dag.

  In het weekend nog wel is een baco of een biertje.

  Naar mijn idee leef ik dus redelijk gezond, heb een standaard voedingspatroon naar mijn idee en sport volgens mij genoeg.

  Ik ben hier nu zo 2 maanden mee bezig en ben nog geen gram afgevallen, begin nu een beetje ziek er van te worden dat ik zo me best doe en dat er geen veranderingen zichtbaar zijn.

  hopelijk heeft u tips voor mij en kunt u mij helpen om toch af te vallen, heb zelf al zitten kijken naar pillen zoals vetverbranders etc. maar begin hier liever niet aan.

  hoop zo snel mogelijk van u te horen,

  met vriendelijke groet,

  mark

 10. hoi irene
  ik ben 50 jaar en wil graag afvallen.
  ik heb een langzame schildklier en gebruik hier medicijnen voor.
  zijn er voedingsmiddelen die ik beter niet kan eten..
  elke morgen eet ik een kom brinta met twee uitgeperste sinaasappels.
  is dit wel goed of kanik beter wat anders gaan eten.
  ik werk vier dagen em sta dan om vijf uur op.
  zou zo graag gezonder willen eten en wat afvallen zodat ik me beter in mijn vel ga voelen.
  ben nu 83 kilo en 170 lang.
  heb je ideeen. gr jannie.

  • Hallo jannie

   Als ik je bericht lees dan is mijn boek een gezonde eter voelt zich beter een echte aanrader. Hier staat een uitgebreid hoofdstuk in over een trage schildklier wat je wel en niet mag eten. Probeer veel groente te eten en weinig granen en geen soja. Via deze site kun je het boek bestellen,
   Groetjes irene

 11. Beste Irene,

  Kun jij mij helpen? In maart heb ik in het ziekenhuis gelegen met een longontsteking. Daarna heb ik last gekregen van hartritmestoornissen. Niet extreem maar heb er soms wel last van. Ook ben ik een slechtingestelde diabeet. Ik heb een insulinepomp. Graag wil ik mijn levenstijl veranderen. Dit door meer te gaan bewegen maar ook mijn voeding aan te passen. Nu weet ik niet goed waar ik moet beginnen met het aanpassen van mijn voeding. Ik hoop dat jij mij kunt helpen. Als ik mijn levenstijl ga veranderen kan ik me daar veel beter door gaan voelen. Misschien is resetten van mijn lichaam wel erg goed. Helemaal opnieuw beginnen. Enkele gegevens van mij:

  Diabeet type 1
  Gewicht ongeveer 71 kilo (mag wel wat minder)
  lengte 1.78
  39 jaar

  Met vriendelijke groet,
  Bianca Metselaar

  • Hallo Bianca, ja kan me voorstellen dat als je 39 bent dat je graag weer gezond wilt zijn want je hebt al wat gehad aan klachten lees ik zo. Inderdaad is de reset kuur een optie maar in het e-book zou ik week 5 en 6 niet uitvoeren. Het is een resetkuur van 12 weken waarin er 2 weken (week 5 en 6) erg intensief zijn en omdat je suiker hebt lijkt me dit niet verstandig. Ook wil ik als je gaat resetten dat jeje arts of diabetes begeleider inlicht hierover want je hele voeding gaat natuurlijk veranderen wat heel veel met je lichaam kan doen.

   Liefste zou ik je eerst graag willen testen om te zien wat je wel en niet kunt verdragen en om te testen of en in welke vorm je lichaam ontgift kan worden. Omdat je ver weg woont van mijn praktijk zou een uitgebreide test online een optie zijn, dan test ik alles wat bij de uitgebreide test hoort en kunnen we meteen zien of er specifieke punten zijn waar je op moet letten.

   Als je het zelf wel vertrouwd kun je het e-book Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start aanschaffen https://www.vetvrij.com/reset-je-lichaam-voor-een-gezonde-nieuwe-start.html

   Voor na de detox zijn mijn boeken Een gezonde eter voelt zich beter en koken met Irene twee hele goede want alleen resetten van het lichaam en weer terug vallen in het oude patroon werkt natuurlijk niet voor de lange duur, ook daarna moet je verder gaan met ander gezond voedsel.

   Ga lezen en ga op voedingsgebied goed voor jezelf zorgen, lijnen enzo heeft geen zin het gaat om balans in je voeding zodat ook de suikerspiegel weer in balans komt (In het boek Een gezonde eter voelt zich beter staat trouwens een hoofdstuk over diabetes en voeding)

   Heel veel succes irene

 12. Hallo Irène
  Ik ben 66 jaar en heb verleden jaar 2 stents gekregen. Ik moet van de specialist vermageren. Maar een maand na de stebts heb ik meer gezondsheid problemen gekregen: vlug moe en buiten adem zijn. Weer een reeks onderzoeken gedaan: hart, longen, scholdklier. Niets gevonden. Dan bij een andere specialist geweest voor de schildklier en die heeft me puffers voorgeschreven. Nu voel ik me beter. Ik kan weer fietsen maar ga nog niet weer wandelen.
  Ik heb wel last van een slechte rug. Maar het ergste is dat ik niet graag groenten eet zoals bloemkool en andere soorten kolen behalve rode kool, bonen en dergelijke eet ik niet. Vroeger als kind veel slagen gehad om dat ik dat niet kon eten en alles weer uitbraakte.
  Ik zou graag 15 kilo vermageren
  groeten marc

  • Hallo Marc

   Als je 2 stents hebt en je hebt overgewicht is het dieet wat je echt nooit moet gaan doen een eiwitten dieet, dit is waanzinnig belastend voor de lever en je aderen. Het beste kun je een dieet volgen wat goed is voor hart en bloedvaten en voeding en dat eten wat de conditie bevorderd. Het kan heel goed zo zijn dat er flink wat tekorten zijn en de darmhuishouding niet optimaal is, dus extra supplementen kan zeker geen kwaad (meer info zie http://www.persoonlijke-voeding.nl) Een medische ingreep is altijd heftig voor een lichaam en door extra gezonde voeding kun je de conditie weer snel terug krijgen en je zult afvallen. Mijn advies is om dierlijke producten te verminderen zo ook de geharde vetten (margarine en alles waar dit in zit) verder laat de witte bloem en de suiker ook staan. Eet alles volkoren, veel zaden en pitten en noten voor de omega vetzuren. Door het verleden van slaan heb je een trauma opgelopen ten aanzien van groente. Heel begrijpelijk want dit soort traumatische ervaringen kun je levenslang met je meedragen. Maar je bent nu dat kindje niet meer van toen je bent nu een volwassen man die moet loskomen van wat ze je toen hebben aangedaan. Ik vermoed dat soep deze associatie niet bij je oproept. Als je moeite hebt met groente te eten dan maak je gewoon dagelijks lekkere verschillende soepen om zo toch aan je groente te komen. Gewoon 1 liter water 2 bouillonblokjes van zonnatura en dan groente erin (1 pompoen, of 2 courgette , of 500 gr tomaten enz ) dit pureer je na het koken met een staafmixer en klaar. Dit eet je in de middag. Verder in de ochtend neem je volkoren brood met suikervrije jam of stroop van zonnatura. Drink geen koffie meer maar wel veel water en brandnetel of rooibosthee. Tussendoor mag je best wat lekkers maar wel suikervrij (reformzaak) avond eten max 3 keer per week vlees (70gram) 2 x vette vis en verder vegetarische. (geen toetjes) Ik zou u echt aan raden om mijn boeken te bestellen. De gezonde eter voelt zich beter staat een heel hoofdstuk in over hoe je moet eten voor hart en bloedvaten, volg die adviezen echt op en u valt vanzelf af en verbeterd de conditie van het hele lichaam. Mijn kookboek, koken met Irene daar staat alles van ingrediënten uitgelegd met 150 recepten,

   https://www.vetvrij.com/webshop/#/winkel/zoeken/een%20gezonde%20eter/0/list/zoeken.html
   ze zijn ook in E-boeken verkrijgbaar (PDF)

   heel veel succes Marc groetjes van Irene

 13. Hallo,
  ik zou graag (7kilo afvallen), zowel in cm als in gewicht. Ik probeer op mijn eten te letten en sport 2 keer per week, gedurende 2 maand. Mijn gewicht is nu gelijk gebleven, maar ik ben wel overal min 2 cm bij?? Stapel ik nu vocht op? Of heb ik nu meer spiermassa? Of geen van beide?
  groetjes

  • Hallo Steffi
   Ik weet niet hoe lang en intensief je sport maar 2 x per week 1 uurtje een beetje sporten zal niet heel veel aan je spieren veranderen, natuurlijk wel verstevigen en zeker ook blijven doen. Als het lang en flink intensief is kunnen je spieren wel steviger worden en meestal zijn spieren zwaarder dan vet. Dus of die twee centimeter spieren of vocht is weet ik niet. In sportscholen kun jeje zelf laten wegen en kunnen ze ook je vet en vocht percentage bekijken. Ik denk dat het wel verstandig is om dit eens te doen, want 2 cm erbij over je hele lichaam kan eigenlijk geen spieren zijn en ik verwacht dat dit vocht is maar dat is natuurlijk ook wel apart dat dit erbij is gekomen. succes Irene

 14. Beste Irene,
  Ik heb last van allergische reactie op voeding. Ben er inmiddels achter dat pittig eten de klachten verergeren maar dit is niet altijd zo. Moeilijk om qua voedingsmiddelen erachter te komen waar de ontstekingsreacties vandaan komen, geconcentreerd op onderbenen.
  Zou u mij kunnen helpen om te testen waar ik overgevoelig voor ben?

  Mvg ,
  Bea Klein Overmeen
  Tel. 06-49888433

 15. Goede morgen,

  Ik heb de ziekte van Cronh en zou graag een paar kilo’s willen afvallen.
  Ik ben 1.60 en weeg momenteel 60 kg. Door medicatie gebruik kom ik regelmatig snel een paar kilootjes aan. Mijn streef gewicht is rond de 50 kilo. Graag zou ik uw advies willen hoe ik in combinatie met Cronh verantwoord kan afvallen.

  Met vriendelijk groet,
  Suus

  • Hallo Suus

   Sorry dat ik nu pas reageer maar had je mail even over het hoofd gezien. Of je werkelijk 50 kilo zal halen betwijfel ik persoonlijk maar een paar kilo eraf moet te doen zijn ja. Omdat je de ziekte van cronh hebt mag je nooit eiwitdieten gaan volgen of andere ongezonde toestanden. Beste is om te gaan ontgiften, je lever, darmen en lichaam. Als ik naar mijn methode kijk dan is het Reset boek perfect voor je. Weinig tot geen dierlijke vetten, geen koffie en caffeine wat de darmen alleen maar irriteert en heel veel groente en plantaardige eiwitten en volle granen. Natuurlijk kan ik je ook testen om je persoonlijke voedingsplan voor je te maken, maar anders is mijn E-book Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start echt een hele goede oplossing. Ik heb hem speciaal geschreven voor vetvrij.com en je kunt hem heel gemakkelijk bestellen hier https://www.vetvrij.com/bestel-de-resetkuur-van-irene-lelieveld.html wil je liever persoonlijk advies kijk dan naar http://www.persoonlijke-voeding.nl Heel veel succes irene

 16. goeiedag
  via de site van obese kwam ik hier terecht ik lees allemaal dingen maar kunt u mij advies geven waar te beginnen en hoe weet je hoeveel voeding je nodig hebt per dag? wat gezond is en wat met elkaar te combineren? heb verschillende dieten gedaan ook vroeger na dietiste geweest maar gewicht blijft een probleem heb vorig jaar juli kindje gekregen en wil zo graag weer gezond gewicht maar weet ff niet waar te beginnen

  • Hallo Patricia

   Als je alle diëten al hebt gedaan en naar een diëtiste bent geweest weet je dus al wat voeding volgens de schijf van vijf inhoud. Een methode wat blijkbaar niet heeft gewerkt want anders zou je niet weer hier terecht zijn gekomen. Mijn manier van werken is totaal anders en ik heb niks met de schijf van 5 en dat soort dingen. Ik werk met natuurvoeding, voeding zoals het hoort te zijn en het enige wat we nodig hebben om ons lichaam slank en gezond te maken.
   Vaak zie je bij mensen met overgewicht dat ze emotie eters zijn, dit is wel een puntje wat belangrijk is als je hierin herkend en aan gaan werken. Verder is het belangrijk om je lichaam eens goed te ontgiften en te resetten. Dit kun je doen via mijn E-book reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start wat je kunt bestellen via deze site https://www.vetvrij.com/reset-je-lichaam-voor-een-gezonde-nieuwe-start.html
   Dit is een mooi begin om eens even helemaal schoon te worden, je suikerspiegel wordt stabiel, je zuurbalans hersteld, je lever en darmen worden weer lekker schoon en je werkt aan je overgewicht want hier is het E-book ook voor bedoelt. Daarna stap je over op gezonde voeding. Het alles mogen eten verhaal wat tegenwoordig helemaal nieuw is na het Dr frank dieet is in mijn ogen ook echt weer onzin en werkt in mijn ogen niet. Mijn methode is way of living en geen dieet. Gewoon overstappen op gezonde voeding en als je bent afgevallen mag je best een wat ongezonds maar dan geniet je er ook echt van en is het niet zoals bij vele een manier van eten. Bestel echt eerst het E-boek reset je lichaam en daarna kun je verder verdiepen in mijn werkwijze via mijn boeken en verdiep je hierin.
   10 basisboek Een gezonde eter voelt zich beter met de 17 reden van overgewicht. Lees het boek en ontdek wat jouw reden is, werk hieraan en stap dan over op gezond voedsel.
   Als je recepten nodig hebt en product informatie is het boek Koken met irene een hele fijne.https://www.vetvrij.com/webshop/#/winkel/zoeken/irene%20lelieveld/0/list/zoeken.html

   Ik wens je heel veel succes Irene

 17. Hallo,

  Ik zou graag wat advies willen.
  Ik heb in oktober te horen gekregen dat ik colitis ulcerosa heb. Hier heb ik medicijnen voor gekregen waaronder prednison. Ik ben daardoor 10 kilo aangekomen.
  Ik zou die graag kwijt willen raken, maar hoe? Ben nog niet van de prednison af maar zit nu op 7.5 mg per dag.
  Wat kan ik het beste doen om af te vallen?

  Groeten Sandra

  • Hallo Sandra

   Rot voor je om deze ziekte te hebben en in mijn ogen zal prednison niks doen aan deze klacht. Het wordt gegeven als artsen geen andere mogelijkheden meer zien want het is een paardenmiddel en slecht een onderdrukker. De reden van de ziekte wordt niet aangepakt je krijgt er bijwerkingen van en als je stopt komt het toch weer terug na een tijdje. Heeft iemand al eens naar je voeding gekeken? misschien ben je wel allergisch voor voeding heb je tekorten enz. Alle kunnen een reden zijn van deze ziekte. google maar eens op colitis ulcerosa en voeding je zult op verschillende sites zien dat je er wat mee kunt. Ik kan het voor je uittesten wat je persoonlijke voedingsplan zou moeten zijn http://www.persoonlijke-voeding.nl
   Dit was natuurlijk niet je vraag maar ik wilde je toch even attent maken dat medicijnen geen oplossing geven op lange termijn en voeding soms wel. Afvallen als je prednison slikt is bijna niet te doen omdat je hele hormoonhuishouding nu op je kop staat. Als je er straks vanaf bent stap je meteen over (nu moet je dat eigenlijk al doen) op echte gezonde voeding zo krijg je geen rommel meer binnen die het lichaam verzwakt. Afvallen en blijvend slank blijven kan alleen maar als je overstapt op echte gezonde voeding. het alles mogen eten verhaal is in mijn ogen onzin en zeker als je aan een ziekte lijd zoals jij. ik zou je echt willen aanraden om mijn boeken eens te lezen zodat je kunt lezen wat ik hiermee bedoel, wat echt gezond is en hoe je het aanpakt.
   1)Een gezonde eter voelt zich beter is het basis boek
   2)Koken met irene is een vervolg met 150 recepten. ga puur en biologische eten en laat alle kant en klaar rommel staan dan val je vanzelf af en je gezondheid zal verbeteren, wie weet neemt zelf je ziekte dan al af. Succes

   https://www.vetvrij.com/webshop/#/winkel/zoeken/irene%20lelieveld/0/list/zoeken.html

 18. Hoi Irene,
  Kan jij mij uitleggen wat de zin en/of onzin is van light producten? Ik denk zelf dat lightproducten onzin zijn omdat er andere stoffen worden toegevoegd die uiteindelijk slechter zijn voor je.
  Ik zou zo graag een onderzoek of boek hierover willen lezen. Heb je tips voor mij?
  Groetjes Laura

  • Hallo Laura
   Light is onzin ja. Light betekend gewoon dat er b.v minder suiker of minder vet in zit. Zo heb je van pindakaas een light versie minder vet maar ze hebben er suiker voor in de plaats gedaan. suiker wordt in het lichaam omgezet in verzadigd vet dus je hebt niks gewonnen. Dan heb je light producten zonder suiker en ze doen er dan kunstmatige zoetstoffen in zoals aspartaam wat de grootste troep is wat je maar kunt bedenken en heel veel gezondheidsproblemen geeft. Bovendien is het een stofje wat je eetlust verhoogd dus je schiet er niks mee op.
   lees maar eens de website http://www.aspartaam.nl en je zult schrikken.
   Groetjes Irene

 19. Beste,
  Ik sport regelmatig en op een intensief niveau. Ik ben 18 jaar en ik denk dat ik al vanaf mijn 12de regelmatig een dieet volg ( en dit op mijn eigen). Ik voel me helemaal niet goed in mijn vel! Ik ben redelijk breed gebouwd, 1m76 en ik kom uit bij een BMI van onder de 20! Maar ik voel me er niet goed bij, en zou graag 2 kilo’s kwijt willen. Ik weeg me enkele malen per dag en dit elke dag! Ik weet dat het niet zo goed is, maar ik hoop om hiermee enkele tips te krijgen om het gewicht te bekomen die ik altijd al heb willen hebben.

  • Hallo Laetitia
   Ik vind het heel moeilijk om mensen advies te geven in afvallen als iemand een perfect BMI heeft. Je sport en spieren zijn zwaarder dan vet dus ik verwacht echt dat je een heel goed figuur hebt met een BMI van 20 (ik heb zelf 22) Te mager is ook niet mooi en gezond hoor. Ik snap dat je dagelijks op de weegschaal staat zodat je precies kunt zien wat je die dag kunt eten, maar het is inderdaad niet nodig want als je vocht vasthoud door je menstruatie/ eisprong cyclus kan dat echt schrikken zijn terwijl het na een week weer weg is en minder gaan eten waardoor je stofwisseling vertraagd. Maar je voelt je niet prettig bij je lichaam en het is toch eens belangrijk dat je de achterliggende oorzaak eens gaat zoeken. Hoe slanker je wordt (jij bent al slank)hoe moeilijker het is om af te vallen en ik vermoed dat jij nu op je natuurlijke gewicht zit. Je mag nooit onder de 1500 calorieën komen. Ik zelf werk nooit met calorieën maar wat je vaak ziet is dat mensen te weinig gaan eten en dan kan het tellen ervan toch wel eens heel confronterend zijn. ga je daaronder zal je stofwisseling meteen vertragen waardoor je steeds minder kan eten en je lichaam zal niet afvallen. zeker als je sport moet je voldoende binnen krijgen. Dus wat jij eens moet doen is een voedseldagboekje bijhouden en eens bekijken hoeveel witte bloemproducten en hoeveel suikerrijke producten je eet op een dag. Ga echt gezond eten zoals ik in mijn boeken Een gezonde eter voelt zich beter of in het boek Een gezonde eter in de eerlijke keuken adviseer. Ook kun je een korte detox gaan doen om je lichaam eens even helemaal op te frissen. In het boek een gezonde eter voelt zich beter staat een korte detox maar je kunt ook mijn E-book bestellen Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start daar staat een hele uitgebreide in en ik verwacht hoezeer ik er ook tegen ben dat je afvalt je hier wel die 2 kilo door zal verliezen. Ga vooral over op super healtfood en laat de meeste supermarkt dingen achterwege, zoek de gezonde producten eruit. meer advies kan ik niet geven dan zou ik je moet gaan testen om te zien welk voedingsplan het beste is voor je. http://www.persoonlijke-voeding.nl groetjes Irene

 20. Hallo. Ik ben nu al een aantal maanden bewuster aan het eten, veel water drinken, sporten… Maar er gaat geen centimeter of grammetje af, en ik,word steeds dikker. Ik,heb 1,5 jaar geleden het dukan dieet gedaan en ik,vermoed dat mijn,verbranding nu zodanig laag is dat ik,zelfs van een slaatje bijkom. Bestaat er een manier om mijn metabolisme terug te verhogen?

  • Hoi Erika

   Ja inderdaad een probleem wat je vaak tegen komt als de stofwisseling niet meer optimaal is. Als je zeker weet dat je schildklier niet te traag werkt je geen allergieen hebit, kun je dit probleem maar op 1 manier oplossen. Je stofwisseling verhogen door middel van flink te gaan sporten dagelijks, meer gaan eten want dat heb je dan nodig als je flink sport tot je weer ruim boven de 1500 calorieën zit. Je eet alleen voeding die ook echt gezond is volgens de natuurvoedings principe ( en niet de schijf van vijf, dat soort diëten stimuleren mensen alleen maar punten te tellen en daardoor verkeerde keuze te maken omdat er minder caliorieen inzitten) Dan is je stofwisseling na een paar weken hard werken weer verhoogd. Vooral geen dieten meer volgens maar eens even heel goed je lichaam gaan ontgiften waarbij je daarna overstapt op gezond eten dan kom je vanzelf weer op je natuurlijke gewicht.
   Bestel mijn E-book maar eens daarin staat hoe je dit aanpakt en ook hoe je een gezonde manier je lichaam ontfgift. Om te leren gezond te eten zijn mijn boeken van de gezonde eter voelt zich beter en het vervolg een meer praktische boek Een gezonde eter in de eerlijke keuken een goede investering in de toekomst.https://www.vetvrij.com/webshop-e-books/ E-book reset je lichaam en https://www.vetvrij.com/webshop/#/winkel/zoeken/irene%20lelieveld/0/list/zoeken.html

 21. Hallo Irene,
  Graag zou ik een afspraak met je willen maken voor een voedingsadvies voor mezelf.
  Ik merk dat ik naarmate ik ouder word het steeds moeilijker vind om op gewicht te blijven. En het helpt ook niet echt dat ik erg graag kook en bak.
  Het zou erg fijn zijn als die afspraak op een woensdag zou kunnen, omdat dat mijn vrije dag is.
  Met vriendelijke groet, Trees.
  (ik hoop dat dit zo goed is, volgens mijn collega`s kon het wel zo.)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Irene Lelieveld
Hallo ik ben Irene lelieveld. Ik ben voedingstherapeut en (auto) kinesioloog bovendien ben ik auteur van verschillende boeken. Ik vind het heerlijk om mijn kennis te delen met iedereen en ik ben dan ook met groot plezier columnist op deze leuke website. Ik weet hoe het voelt om overgewicht te hebben want dat heb ik zelf ook gehad. Ben jij op zoek naar een persoonlijke voedingsplan omdat je overgewicht hebt, of je zit met problemen met je gezondheid? Dan kan ik je helpen. Ik kan precies schetsen wat jouw persoonlijke voedingsplan moet zijn, waar je op moet letten en welke tekorten je moet aanvullen.