Carisia Bosman Biografie en Advies

Start met KetoX

Carisia Bosman kennen we van het ’10 weken slankplan’ en natuurlijk van het succesvolle ‘BEP Dieet’ Eigenlijk is BEP geen dieet maar een bewuste manier van eten. BEP is dan ook een afkorting voor de slogan:  Beter Eet Patroon. Carisia heeft speciaal voor vetvrij.com een biografie geschreven die je op deze pagina kunt lezen.

Biografie van Carisia Bosman

Mijn naam is Carisia Bosman en ik volgde de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. In diverse ziekenhuizen en afdelingen was ik gedurende 10 jaar werkzaam. Ik deed examen in het vak voedings- en dieetleer. In 1990 startte ik een praktijk in samenwerking met een diëtist en schreef een cursus specifiek gericht op mensen met overgewicht. Snel had ik een drukke praktijk ‘Reduce Voedingsadviesbureau’. In de begeleiding van de mensen met overgewicht bleek aandacht voor psychologische aspecten van groot belang voor de kans op succes bij het afslanken. Daarom volgde ik ‘Health en diet-counseling’ bij dr. F.M. Gerards, gezondheidswetenschapper, psycholoog en psychotherapeut verbonden aan de universiteit van Maastricht. Dit bleek een eye-opener te zijn en precies wat nodig is om gedragsverandering concreet te maken. Ik vertaalde deze theorie en schreef hiervoor praktisch uitvoerbare richtlijnen die per week behandeld worden.

Tijdens de begeleiding realiseerde ik dat beweging een ‘must’ is om de stofwisseling optimaal te laten functioneren. Ik startte landelijk de cursussen AquaSlank en Sport&Slank, begeleid door diëtisten. In 2004 schreef ik in samenwerking met Mirjam het 10 weken Slank Plan en verwerkte hierin de ‘health- en dietcounseling’.

Columns van Carisia Bosman

Regelmatig kun je columns van Carisia lezen op onze site. Een overzicht van de columns van Carisia Bosman:

[catlist id=304 orderby=title order=ASC numberposts=-1]

Welkom bij Bep

Bep is een boek waarin de basisingrediënten voor een geslaagde afslankpoging zijn verwerkt. En deze methode is succesvol gebleken voor vele duizenden afslankers! Niet alleen aandacht voor slank worden maar ook voor slank blijven. Deze succesformule is daarom de basis voor Bep. Een gezonde levensstijl zonder overgewicht is wat Bep bij iedereen wil bereiken. Maar niet zonder humor en een knipoog!

Veel plezier en succes met Bep!

Meet weten over Carisia of BEP? Een bezoekje aan haar website is de moeite waard! Snel naar Bep Op het Web!