Nicole Vrehen Columns en Advies

Afvallen in 2021

Ik ben Nicole Vrehen , spontaan en energiek en heel enthousiast. Ik ben 36 jaar en heb 2 kinderen: Janine van 7 en Yann van 3. Ik ben alweer 12 jaar samen met mijn man Andre, waarvan we er 7 getrouwd zijn. Regelmatig schrijf ik columns voor vetvrij.com

Voedingsconsulente

In het dagelijks leven werk ik part-time als administratief medewerkster bij een verhuur bedrijf. Daarnaast verdiep ik me al vele jaren in voeding en begeleid ik als voedingsconsulente mensen die op een gezonde manier willen afvallen. Ook werk ik aan een werkboek voor afvallen en gezond leven.

Hardlopen

nicole

Ik zal in het kort vertellen hoe ik tot de interesse ben gekomen. Van jongs of aan was ik altijd wat flinker en ook in de pubertijd werd dit niet minder, integendeel… Het werd tijd voor een dieet. Flink hardlopen en minder eten bleek te werken. Maar toen mijn ouders gingen scheiden werd eten taboe. Ik besloot alle en het nodige te eten en meer niet, hetgeen resulteerde in snel kiloverlies en een hoop lichamelijke klachten zoals maag en buikpijn. Dat was het dus ook niet. Langzaam maar zeker ging het weer beter en ging ik weer normaal eten. En daar was hij… de jojo. En daarmee ook vele beroemde diëten: modifast, atkins, sonja, montignac, eiwitshakes, dure abonnementen bij afslankstudios… Dat moest anders!

Body Vitaal

Met de komst van mijn dochter heb ik het roer om gegooid. Als ik mijn kind gezond wilde laten eten, moest ik dat zelf toch ook doen? In die tijd werkte ik ook bij mijn moeder in de winkel. Zij had een Body Vitaal winkel en gaf veel voedingsadvies op alle vlakken, van schoonheid en afvallen tot sporten en gezond blijven. Via haar heb ik een aantal cursussen gevolgd en ben ik veel gaan lezen over voeding.

Persoonlijk Voedingsadvies

Met al die bagage wilde ik nog meer dus heb ik de cursus Voedingsconsulente gedaan. Maar daar kon ik mijn eigen ideeën niet kwijt. Dus ben ik mijn eigen methode gaan ontwikkelen. En met succes! De mensen die bij mij komen voor een voedingsadvies hebben tot nu toe goede resultaten geboekt en ze houden het ook goed vol. Ze mogen in principe alles eten, het gaat om de juiste combinaties maken. Eerst terug naar de basis en dan variëren. Mijn cliënten krijgen een persoonlijk voedingsadvies, gebaseerd op hun levensstijl. Daarom is een uitgebreid intake gesprek van groot belang. Het afvallen gaat niet heel snel, maar ik heb blije cliënten! Ik leer ze vooral om te variëren en bewuste keuzes te maken.

Werkboek

Ik ben auteur van het werkboek “stop met lijnen en begin met gezond leven”. Hiermee is een wens van mij in vervulling gegaan. Het is een werkboek (E-book) waarin je gedurende 15 weken leert gezond te eten zonder te lijnen. Je leert gezonde keuzes te maken waar ruimte is om te genieten zodat je ook af en toe eens iets lekker kunt eten. Het is een zeer uitgebreid werkboek waarin je ook actief bezig zult zijn met opdrachten en zo inzicht gaat krijgen in je eigen eetgedrag. Er komt van alles aan bod. Onder andere ontbijt, lunch, diner, een weekmenu, etiketten lezen, mindsetting, toevoegingen, recepten en een super leuke special over hardlopen. Momenteel werk ik aan een nieuw boek en ik verwacht dat voorjaar 2015. Hou de site in de gaten.
Bewuste Keuzen

Het laatste jaar ben ik me er steeds meer van bewust wat er allemaal in onze voeding zit. Ik heb heel lang gewacht met kopen van het E-nummerboekje, maar toen ik het eenmaal had was het hek van de dam. Meteen gingen de kastjes open en alles met e-621 en al die synoniemen gingen de deur uit. En er werd weer ‘ouderwets’ gekookt. De reacties uit mijn gezin waren erg positief en als er dan per ongeluk nog een verdwaald zakje door het eten zat, hadden ze meteen commentaar, haha. De speurtochten door de reguliere supermarkten zijn af en toe een geweldige uitdaging. Ik ben vaak lang bezig, maar ik weet wel wat ik gekocht heb. Het is ook verbazend dat in een paar weken tijd een samenstelling van een product veranderd en er ineens wel gistextract in zit.

E-Nummrs

In mijn omgeving merk ik dat er vaak laks over de toevoegingen en e-nummers wordt gedaan en het wordt ook afgedaan met “ach, het smaakt goed” of “Ik heb geen tijd om uitgebreid te koken”. Jammer is dat. Ook de kinderen worden ‘verwend’ met al die snoepjes vol kleurstoffen en suikertroep. Mijn zoontje is helemaal fan van speltbolletjes! Ik zeg niet dat ze helemaal geen snoep meer krijgen, dat hou je toch niet tegen. Maar ik probeer er thuis wel op te letten en datgene wat ik zelf in huis haal is natuurlijk.

Mijn Columns

Inmiddels schrijf ik al een tijdje voor vetvrij.com en ik vind het heerlijk om mijn kennis en ervaringen te delen en hopelijk veel nuttige tips te geven zodat ook jullie als lezers meer kennis krijgen van wat er allemaal gegeten wordt en hoe je kunt afvallen , gezond eten en vooral toch ook genieten. De woorden ” ik mag dat