Elisabeth van der Ark

Afvallen in 2021

Elisabeth van der Ark is columniste van deze site, maar wie is Elisabeth eigenlijk? Hoog tijd voor een kennismaking. Elisabeth schreef speciaal voor vetvrij.com de onderstaande biografie.

Dagmenu’s en Kookrecepten

Ik ben Elisabeth van der Ark. Ik ben schrijfster van blogs, columns, dagmenu’s, moordverhalen, gedichten en kookrecepten. Een praktijk heb ik niet. Desgewenst begeleid ik wel mensen via internet.

Voedingsdagboek

Als eerste laat ik de persoon een voedingsdagboek bijhouden. Dat analyseer ik en dat geeft een goed beeld over het eetgedrag. Vaak is het dan een kwestie van eetgedrag aanpassen. Wanneer de persoon in kwestie regelmatig uit een pakje eet, adviseer ik met klem om dat achterwege te laten.  Zelf ben ik geen voorstander van pakjes-gemakjes voedsel. Probeer zo gewoon mogelijk te eten. In mijn dagmenu’s laat ik zien, dat eten koken niet moeilijk hoeft te zijn. Het avondeten staat meestal binnen 30 minuten op tafel. De ene dag eet je gewoon Hollandse pot, de andere dag bijvoorbeeld couscous. Ook wanneer je vegetarisch eet, ben je bij mij aan het juiste adres. Of wanneer je een enkele keer geen vlees wilt eten, kun je bij mij kiezen uit diverse dagmenu’s. Er wordt weleens gezegd dat sommige van mijn dagmenu’s alternatief zijn. Dat klopt, want ik promoot redelijk onbekende producten zoals gebroken lijnzaad en tarwekiemen.

Bewegen is Belangrijk

Wat ik ook belangrijk vind, ga bewegen. Ook dat promoot ik altijd. Dat kan natuurlijk ook niet anders, aangezien ik zelf graag aan nordic walking doe. Niet door weer en wind, dat komt door mijn reumatische klachten. Daar leef ik in vrede mee. Niet altijd, maar ertegen vechten heeft geen zin. Accepteren wel, en ik heb het geaccepteerd.

Mathijs Vrieze

Verder kan ik met trots vermelden dat ik een bescheiden bijdrage heb geleverd aan het tweede boek van Mathijs Vrieze. Toen het mailtje en het telefoontje kwam met de vraag of ik hem wilde helpen, was ik blij verrast en vereerd.

Columns en Recepten van Elisabeth van der Ark

[catlist id=275 orderby=title order=ASC numberposts=-1]

16 Reacties

  1. Hallo
    Ik heb een vraag. Ik heb een maagband gehad ben daar 40kg me afgevallen totdat ik niet meer normaal kon eten daardoor de verkeerde vloeibare dingen genomen +10kg. Maagband eruit gbp dat du