Bio HCG Kuur Review en Ervaringen

Welke kuren zijn er en wat is het verschil? Lees de ervaringen en deel jouw ervaring met het Bio HCG Kuur dieet. Meer dan 15.000+ echte ervaringen (hier kun je ze lezen) en nuttige tips. Bio HCG wordt al jaren aangeprezen als een van de meest revolutionaire producten op het gebied van gewichtsverlies. Bio HCG is een vervanger van een zwangerschapshormoon dat de eetlust onderdrukt. Door de verminderde eetlust te koppelen aan een streng dieet, zou je snel af moeten kunnen vallen. In dit artikel lees je alles over de Bio HCG werking en over de oorsprong van dit bijzondere dieet.

BioHCG_Mardanti

De Basis van Het Bio HCG Dieet

bio hcg plus pakket
Bio HCG Plus Ampullen

Bio HCG is een effectief en eenvoudig dieet. De afslankkuur is kort, simpel en hormoonvrij en aanbevolen voor iedereen die serieus wilt afslanken, ook als al veel andere pogingen zijn ondernomen. Het is een kuur waarbij vrouwen binnen 23 dagen ongeveer 8 tot 10% lichaamsgewicht afvallen, en mannen 10 tot 12%. Het bestaat uit een dosis Bio HCG en het volgen van een op maat geschreven vet- en praktisch koolhydraatvrij dieet. Wil je meer afvallen? Dan kun je 2 kuren direct achter elkaarvolgen. (bron)

Er staan meer dan 15.000 echte ervaringen met Bio HCG op vetvrij.com. Deel jouw ervaring of stel een vraag aan de experts.

Bio HCG Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Bio HCG Calorietje zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Bio HCG Calorietje graag wil testen;
 2. We sturen het Detox Formule proefpakket gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Ervaringen met Bio HCG

Heb je vragen of wil ervaringen uitwisselen? Laat dan een reactie achter of lees de reacties van onze bezoekers.

Wat is Bio HCG?

Het Bio HCG dieet is een dieet waarbij je een stof inneemt die de eetlust remt. Je combineert de inname van deze stof met een streng dieet dat laag is in calorieën. Doordat je eetlust verminderd is, kun je dit dieet goed volhouden. Na een periode van ongeveer drie weken stop je met het dieet. Eventueel begin je na een rustperiode opnieuw. Omdat het Bio HCG dieet laag is in calorieën is het mogelijk om meerdere kilo’s per week te verliezen. (bron)

HCG, of voluit Humaan Chorion Gonadatrofine is een hormoon dat van nature voorkomt bij zwangere vrouwen. Dit hormoon is te vinden in de urine van zwangere vrouwen en wordt hier dan ook uit gewonnen. HCG kan helpen om ervoor te zorgen dat vrouwen die niet zwanger kunnen raken toch zwanger worden

bio hcg product
bio hcg product

HCG speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap van vrouwen, maar heeft een aantal gunstige bijeffecten op diëten. Zwangere vrouwen verliezen dankzij HCG vet, maar uit onderzoek is gebleken is dat dit ook gebeurt bij mannen en vrouwen die niet zwanger zijn. Ook remt het hormoon de eetlust, waardoor je eenvoudig een caloriearm dieet kunt volgen.

Pure HCG

In Nederland is pure HCG, voornamelijk vanwege de schaarste, alleen verkrijgbaar op doktersrecept. Vanwege de functie die het heeft, het helpen van vrouwen die niet zwanger kunnen worden, is dit natuurlijk begrijpelijk.

Toch betekent dit niet dat we geen gebruik kunnen maken van HCG. Er zijn namelijk varianten ontwikkeld van HCG die de werking van het hormoon na kunnen bootsen. Deze stoffen heten Bio HCG. In zekere zin is de Bio HCG werking zelfs beter dan pure HCG, omdat het geen invloed heeft op de hormoonbalans in het lichaam.

De geschiedenis van afvallen met Bio HCG

De geschiedenis van het gebruik van Bio HCG gaat terug tot de jaren 50. De werking van HCG is ontdekt door Dr. Simeons, een Britse endocrinoloog (bron). Hij was bezig met het ontwikkelen van een kuur voor jongens in de puberteit met een lage testosteronwaarden. Hij schreef HCG voor en hij zag niet alleen dat de testosteronwaarden na verloop van tijd stegen (bron), de jongens werden ook slanker en verloren veel buikvet.

Grondig onderzoek

bio hcg ervaringen
bio hcg ervaringen

Na het doen van deze ontdekking heeft hij tien jaar lang geëxperimenteerd met combinaties van voeding en HCG-waarden. Alleen zo kon hij een goed werkend protocol opstellen voor het gebruik van HCG. Dit protocol werd in 1967 gepubliceerd in het boek ‘Pounds & Inches, a New Approach to Obesity’. Door het protocol uit het boek te volgen verloren deelnemers niet alleen veel gewicht, ze hadden ook zo min mogelijk last van de effecten van de HCG op de hormoonbalans. (bron)

In onbruik geraakt

Drie jaar na het publiceren van het boek overleed Dr. Simeons. In de jaren zeventig gingen verschillende mensen met het dieet aan de haal, maar de meeste mensen volgden niet de principes uit het boek van Simeons. Hierdoor bleven resultaten vaak uit of kregen mensen toch last van de invloed van de HCG op de hormoonbalans. Het dieet raakte hierdoor in de vergetelheid.

Pas in de laatste jaren maakt HCG weer een opmars. Dit heeft te maken met de opkomst van Bio HCG. Dit zijn soorten HCG van dierlijke of synthetische oorsprong. Bio HCG werking is gelijk aan die van HCG, maar Bio HCG heeft geen invloed op de hormoonbalans. Daarnaast heeft onderzoek duidelijk gemaakt dat er verschillende vormen van HCG zijn, ieder met een eigen werking.

De Bio HCG werking

Bio HCG is een vrij complexe stof. Het is een van de meest complexe moleculen in ons lichaam en bestaat uit honderden verschillende bouwstenen. Er zijn receptoren gevonden voor HCG in kritieke onderdelen van de hersenen, zoals de hypothalamus, de hippocampus en de hersenstam. De precieze werking is onduidelijk, maar het ligt voor de hand dat HCG en Bio HCG varianten de eetlust controleren langs deze weg.

Bij zwangere vrouwen verandert de stofwisseling. Het lichaam gaat minder eiwitten gebruiken en teert meer in op de vetreserves (bron). De precieze werking hiervan is onduidelijk, maar waarschijnlijk wordt deze verandering veroorzaakt door HCG.

De Eigenschappen Van BIO HCG

De verschillende eigenschappen van Bio HCG zorgen ervoor dat je veel gewicht kunt

bio hcg ampullen
bio hcg ampullen

verliezen in korte tijd. Bio HCG heeft voor zover bekend geen invloed op de hormoonhuishouding, maar zorgt er wel voor dat je eetlust vermindert. Op deze manier kun je het strenge eetpatroon dat bij het Bio HCG dieet hoort volhouden. Als bonus zou het dus nog zo kunnen zijn dat de vetverbranding nog extra gestimuleerd wordt.

Uiteindelijk blijft het Bio HCG dieet een zeer streng dieet en je kunt het dieet daarom niet te lang volhouden. Gelukkig zijn er ook Bio HCG diëten op de markt waarbij je de nodige vitamines en mineralen aangeleverd krijgt via een aparte capsule. Op deze manier kun je het strenge dieet zonder al teveel negatieve effecten volgen. (bron)

Dr. Albert Theodore William Simeons

Het Bio HCG Dieet is gebaseerd op de kuur van de Endocrinoloog Albert Theodore William Simeons. Hij bedacht de originele HCG kuur in 1954. Simeons ontwikkelde dit dieet na het observeren van jongens die het syndroom van Fröhlich hadden. Kenmerkend van het syndroom van Fröhlich is de extreme overgewicht.

In de originele HCG kuur zat Humaan choriongonadotrofine. Dit is een hormoon dat normaal tijdens een zwangerschap door het lichaam wordt aangemaakt

Met de kuur van Simeons verloren deze jongens hun extreme eetlust waardoor zij makkelijk een een strak dieet op na konden houden. Zo verloren zij ongeveer 0,5 kilogram per week. Enthousiast over deze resultaten publiceerde Simeons zijn boek ‘Pounds & Inches – A New Approach To Obesity’ kort na zijn onderzoek.

Kenmerken van het HCG dieet van Simeons:

 • Het dieet duurt 23 a 24 dagen
 • Het HCG hormoon wordt dagelijks ingespoten
 • Maximale inname van 500 calorieën per dag
 • 3 kilo per week afvallen

Verschil HCG en Bio HCG

Sinds haar oorsprong zijn er meerdere varianten van het HCG kuur op de markt gebracht. Dit omdat het oorspronkelijk dieet van Simeons enkele gevaren met zich meebracht.

Het inspuiten van het hormoon was zeer gevaarlijk en dit moest regelmatig gebeuren. Tevens bracht het de hormoonhuishouding in de war. Over de mogelijke lichamelijke gevolgen is er weinig geschreven, maar de kans op bijwerkingen vond men genoeg om hiervan af te stappen.

Het HCG hormoon is immers bestemd voor de zwangerschap. Het wegnemen van je hongergevoel is eigenlijk maar een bijwerking. Het gebruik van het HCG hormoon is daarom illegaal verklaard in Nederland. (bron)

Nu mogen uitsluitend hormoonvrije kuren worden verkocht. De hormoonvrije kuren zijn in staat de belangrijkste werking van HCG na te bootsen: het onderdrukken van je hongergevoel. Tevens zijn ze makkelijker te gebruiken. Er worden geen injecties meer toegediend, in de plaats krijgt men nu pillen, capsules, druppels of sprays toegediend. Deze zijn veiliger en ook aangenamer voor de gebruiker.

De juiste aanpak voor overtollige vet

Door Bio-HCG is het mogelijk om overtollig vet te behandelen op dijen, bovenbenen en buik. Het gaat hierbij alleen om het overtollige vet, niet het structurele vet dat in de spieren zit. Je krijgt dus geen ‘ingevallen gezicht’.

Hoe ziet het dat Bio HCG Dieet eruit?

Er wordt een handleiding meegeleverd met voedingsrichtlijnen en op maat geschreven recepten voor dit dieet. Dit zijn gerechten op basis van normale producten die je bij elke supermarkt kan halen. Je leeft dus niet op afslankrepen en zuurkoolsapjes. Ook worden er gratis speciale multi-vitamines meegeleverd. (bron)

De kuur duurt ongeveer 23 tot 24 opeenvolgende dagen. Je krijgt dan dagelijks Bio HCG toegediend. De kuur zorgt ervoor dat je geen hongergevoel hebt en het geeft je, in tegenstelling tot het gewone lijnen, een goed gevoel. Je kunt gewoon je werk blijven doen en gedoseerd sporten.

Verschillende Bio HCG Kuren

Als je wil afvallen met Bio HCG dan zijn er verschillende kuren. Ondanks dat het alle kuren op basis van Bio HCG zijn samengesteld zijn er een aantal duidelijke verschillen. Om helder te krijgen wat de verschillen zijn om op die basis een goede keuze te kunnen maken worden op vetvrij.com alle kuren uitgebreid besproken.

bio hcg review ervaringen
mardanti bio hcg

Mardanti

Bio HCG mardanti
Bio HCG mardanti

De Mardanti kuur bestaat uit 3 fases, namelijk:

 1. De afslank en detoxfase. Deze duurt 27 dagen.
 2. De bewegingsfase waarin je extra beweegt en gezonde voedingskeuzes maakt.
 3. Conditie en Continuïteit. Hier gaat het om het behouden van de behaalde resultaten.

Volg je de kuur van Mardanti dan zul je gedurende 12, 24 of 36 dagen dagelijks de Bio HCG druppels innemen en het bijgeleverde dieet volgen. Probeer dit dieet niet zonder de druppels vol te houden. Het is een zwaar dieet die je niet zonder de druppels op na zal kunnen houden.

Aan de Mardanti afslankkuur worden extra frequenties van orthomoleculaire middelen en neurotransmitters toegevoegd die het afvallen positief beïnvloeden. Bijgevoegde hoogwaardige multivitaminen vullen eventuele tekorten aan. Ook bevat de basisvloeistof extra mineralen, sporenelementen en aminozuren; waaronder chroom, vitamine B6, Garcinia Cambogia en L-CARNITINE. Je zult dus geen tekort aan nutriënten ervaren.

Bestel Mardanti BIO HCG met korting

Bio HCG Momentum

Een andere Bio HCG kuur heet Momentum. Hij duurt 27 dagen en men verliest best wat gewicht met dit dieet. Met Momentum is het mogelijk om tijdens de eerste fase van 24 dagen gemiddeld 8-12% procent aan lichaamsgewicht te verliezen. De kuur wordt zelfs wel eens de ’10 kilo in 24 dagen kuur’ genoemd. Uiteraard verschilt het resultaat per persoon.

Ook dit dieet bestaat uit meerdere fases, namelijk:

 • de Dieetfase
 • de Stabilisatiefase

In de stabilisatiefase wordt gedurende een periode van 21 dagen het dieet langzaam aangevuld. Tijdelijk kost Momentum geen €195.- maar slechts €169.-

Bestel BIO HCG Momentum met korting

Bio HCG Sense

Deze (Sense) afslankkuur zorgt ervoor dat je op je vet afvalt en niet op je spiermassa. Daardoor blijf je in rust ook meer verbranden! Omdat je ook nog eens ontgift, zal je de blokkades die ervoor zorgen dat je minder goed afvalt, opheffen. Je krijgt daarbij ook nog eens meer energie.

Bestel BIO HCG Sense met korting

Bio HCG Expert Dianne
Bio HCG Expert Dianne

Bio HCG Original

Biohcg Original is een afslankkuur van 24 dagen. Tijdens deze 24 dagen volg je een op maat geschreven dieet. Bij het afslanken gaat je lichaam automatisch in een overlevingsstand. Het lichaam probeert vetten vast te houden en geeft een signaal van honger af. Door het dagelijks nemen van een Biohcg Original ampul worden deze overlevingsreacties tegengegaan. Je hebt door de ampul geen hongergevoel en vetten worden makkelijker losgelaten. De Biohcg Original kuur is daarom zeer effectief en ook makkelijk om te volgen.

Bestel BIO HCG Original met korting

Bio HCG Plus

Bio HCG+ is geschikt voor mannen en vrouwen die op een snelle en verantwoorde manier willen afvallen en na de afslankkuur op gewicht willen blijven. Het is een Nederlands product. Het is farmaceutisch geproduceerd en getest.

Bestel Bio HCG+ met korting

Druppels van Calorietje

De druppels van Calorietje zijn eenvoudig te gebruiken en enorm effectief. Een duidelijk voedingsschema vertelt je wat je mag eten en wanneer. Gedurende 23 dagen, elke ochtend gebruiken. Leeg het pipetje onder je tong. Bewaar de druppel daar 1 minuut en slik ze dan door. Na het innemen van de druppels ten minste een kwartier niets eten en/of drinken. Druppels van calorietje zijn dus volledig hormoonvrij. Door de bio-energetische werking verlies je overtollig vet op buik, heupen en billen. Je hebt vrijwel geen honger.

Bestel de Druppels van Calorietje met korting

HCG Tablets van Ecommedics

Ecommedics heeft verschillende BIO HCG varianten een de eerste is HCG Tablets. Dit is een HCG kuur in tabletvorm en helpt om op een effectieve en natuurlijke manier af te slanken, de gezondheid te verbeteren en, dankzij de samenstelling van de tabletten, het lichaam te reinigen.

Bestel HCG tablets met korting (kortingscode VETVRIJ-5E)

HCG Spray+ van Ecommedics

bio hcg spray
bio hcg spray

Het HCG Spray+ dieet is de nieuwste variant van de HCG Afslankkuur en is gelijk aan die van de klassieke HCG Oral kuur maar nu in een spray in plaats van in 23 losse ampullen. De Spray eenvoudig worden meegenomen.

Bestel BIO HCG Spray met korting (kortingscode VETVRIJ-5E)

HCG Oral van Ecommedics

De HCG Oral afslankkuur neemt het hongergevoel weg en stimuleert verbranding van het mobiele vet, het vet dat opgeslagen is rond de heupen, dijen, buik, billen en bovenarmen, maar laat het structurele vet, het vet dat in de spieren zit en bescherming biedt aan de organen, onaangetast.

Bestel BIO HCG Oral met korting (kortingscode VETVRIJ-5E)

Elegance Oral 30 van Ecommedics

Deze verlengde versie van de klassieke HCG Oral kuur aan voor mensen die meer dan 10% van hun huidige gewicht willen verliezen. De Elegance Oral 30 kuur werkt hetzelfde als het HCG Oral dieet maar duurt 30 dagen in plaats van 23 dagen.

Bestel BIO HCG Oral 30 met korting (kortingscode VETVRIJ-5E)

Na de Kuur

Na afloop van de kuur volg je nog een uitgebreid drie tot zes weken durend stabilisatieprogramma om langzamerhand weer aan een ander voedingspatroon te wennen. Hierdoor wordt de kans op terugval naar het oude gewicht geminimaliseerd.

Dit dieet na de dieet heeft ook een tweede rol, het helpt je lichaam weer wennen aan een normaal voedingspatroon. Het dieet dat gekoppeld wordt aan Bio HCG is heel streng. Op het dieet van Simeons eet je slechts 500 kcal per dag. Dit is drastisch minder dan wat normaal wordt aanbevolen aan een volwassen persoon. Een volwassen persoon heeft tussen de 2000 en 2500 kcal per dag nodig om het lichaam van voldoende energie te voorzien.

De kans op het krijgen van het jojo-effect, het gewicht terugkrijgen na de dieet, is dus heel groot. Om dit te voorkomen zul je gezondere leefgewoonten moeten aannemen, zoals gezonder eten en meer bewegen. Alleen zo zul je een gezond gewicht op na kunnen houden, enkele tips hieronder.

Drink meer water

Een eenvoudige manier om af te slanken is door meer water te drinken. Dit vergroot het aantal kcal dat je lichaam verbrand aanzienlijk. Drink daarom dagelijks 2 liter per dag om 96 kcal extra kcal te verbranden.

Het tijdstip speelt ook rol. Water drinken vlak voor een maaltijd zal ervoor zorgen dat je minder snel honger hebt. Zo eet je automatisch minder kcal. (bron)

Beweeg regelmatig

Bio HCG Lever Zuivering
Bio HCG Lever Zuivering

Te lang minder kcal eten is slecht voor het lichaam. Een Bio HCG kuur daarom slechts 1 maand, hierna is het de bedoeling dat je voldoende kcal per dag consumeert. Een kcal-arm dieet is dus niet iets dat je op lang termijn op na mag houden. Op gegeven moment zal zo een dieet er juist voor zorgen dat je verbranding trager wordt en dat je spierweefsel verliest. Hoe kun je dit voorkomen? Beweeg vaker en regelmatig. (bron)

Je hebt geen gewichten hiervoor nodig, maar die zijn een goede manier om spierweefsel op te bouwen. Met meer spierweefsel voer je de verbranding van vetten juist op.

Eet minder ongezonde koolhydraten

Wanneer men minder koolhydraten naar binnen werkt, eet men doorgaans automatisch minder kcal. Eet tot je je verzadigt voelt, maar dan minder koolhydraten om je gewicht op een gezond niveau te houden. Naast voordelen voor je gewicht is zo een voedingsplan ook goed om Diabete type 2 aan te pakken.

Je hoeft de koolhydraten die je eet niet zwaar te beperken, het is de bedoeling dat je gezonde koolhydraten eet. Denk aan de voedingsvezels die je haalt uit verse groenten en fruit. (bron) Die zijn een betere bron van koolhydraten van bewerkt voedsel met veel onnatuurlijke suikers. Het is daarom raadzaam om dranken die vol suikers zitten te vermijden. Denk aan de limonades en fruitsappen die je in de winkel haalt. Die zijn eigenlijk gevaarlijker dan vetrijke voeding, omdat dranken niet op dezelfde manier worden geregistreerd door de hersenen. Het gevoel van verzadiging krijg je minder snel met dranken.

Eet meer eiwitten

Eiwitten zijn heel belangrijk voor het lichaam. Meer eiwitten consumeren is de eenvoudigste en ook effectiefste manier om je gewicht te reduceren. Daarom zijn eiwit-diëten zo populair. Eiwitten verhogen de verbranding en zorgen ervoor dat je langer verzadigt bent. Personen die veel eiwitten consumeren eten uiteindelijk minder kcal. (bron)

Bio HCG Dagboek

Wil je starten met een Bio HCG Kuur? Dan adviseren we je om een Dagboekje bij te houden, dit kan eenvoudig en kosteloos via onze website. Een dagboekje heeft verschillende voordelen. Zo krijg je een goed beeld van het verloop van je kuur en wordt je gemotiveerd door steun van andere bezoekers. Het maakt niet uit welke HCG Kuur je volgt, een Dagboekje van vetvrij.com is geschikt voor zowel Druppels, Tabletten, Ampullen als Spray. Start hier jouw Bio HCG Dagboekje.

Wil je alles weten over de verschillende HCG kuur producten? Lees Het verhaal van dr. Simeons.

Bio HCG Bestellen en Aanbiedingen

Wil je graag starten met een Bio HCG Kuur? Exclusief voor bezoekers van vetvrij.com is er een kortingscode actief. Je kunt deze code verzilveren op de bestelpagina.

Groeten,

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

10422 Reacties

 1. Ik ben 1 februari weer met een kuur druppels begonnen, tot nu 2,5 kg in gewicht verminderd. Maar sta nu een aantal stil. Ik hou vol…weet dat het goed gaat komen, maar oh oh wat is dat dan even lastig.
  Iemand nog tips

  Iedereen veel succes sowieso :)

 2. Even reactie tussendoor: ik ben nu 4 weken bezig en het gaat bij mij nooit zo hard als bij anderen, maar dat ligt niet aan de kuur.
  Ik ben vreselijk blij met het hcg dieet.
  3 weken streng, nu even gewoon low carb en over een week weer 3 weken er tegenaan.
  T geeft goed gevoel als mensen zien dat je bent afgevallen. Dit keer doe ik het anders, zonder Weegschaal, maar merk het goed aan mijn kleding. Doordat het niet keihard gaat bij mij is het op deze manier veel relaxter.
  Als je twijfelt… Ik zou zeggen start een hcg kuur! Succes!

 3. Hallo,

  Ik wil dit heel graag proberen, ik weeg 85 en ben maar 19 jaar ik wil echt heel graag afvallen heb alles geprobeerd maar lukt maar niet om aftevallen dus nu ben k bereid om deze kuur te doen maar k wil wel zekerheid dat het echt helpt ik wil niet zomaar geld weggooien dus is er iemand die echt hun ideale gewicht heeft bereikt met dit product? ‘

  Mvg ; Fa x ‘

  • Als jij je houdt aan de kuur dan kun je er echt wel goed mee afvallen. Het is ook niet zo zwaar als ze zeggen. Ik heb de Sense ooit een keer geprobeerd, maar die helpt niet zo heel goed. De Biohcg Original kuur werkt wel erg goed. Die kun je met de kortingscode vetvrij kunt bestellen op deze website.

  • Fa, ga je de kuur doen?
   Heel veel succes!
   Als je de eerste twee echte lijndagen doorkomt dan gaat t verder alleen maar makkelijker.
   Tip: vries af en toe wat in, zodat op momenten dat je anders naar de frituurpan zou grijpen je snel gezond eten kan pakken, wat past in je dieet. Succes!

 4. Hallo Calorietje,

  ik heb je een pb’tje gestuurd, maar krijg geen reactie. Op jullie site staat info over de lean 2000. Ik vroeg me namelijk af of je wist waar ik de lean 2000 kan krijgen. Zijn deze ook nog wel goed, aangezien de productie in 2012 is gestopt en ze maximaal 2 jaar houdbaar zijn??
  Kun je me terugmailen?

 5. Hallo, ik wil graag weer een hcg kuur gaan volgen. Heb dit in 1995 gedaan en dat is mij toen super goed bevallen. Maar hier zie ik dar er meerdere mogelijkheden zijn of in meerdere vormen eigenlijk. Welke is nu beter om te doen of welke raden jullie aan? Ikwil het liefst 10 kg afvallen maar ben met 8 al helemaal tevreden.

 6. Tijdens de olievrije dagen in het HCG dieet welke shampoo,conditioner,cosmetica,lichaamsverzorgingsprodukten kan ik het beste gebruiken?

 7. Als ik de calorieën teller invul dan blijkt dat er toch nog koolhydraten en vetten in zitten in het dieet? Appel, soepstengels en melba toast geven koolhydraten en vetten, hoe kan dit?

  • Je zult de volgende dag niet afgevallen zijn, pak je de draad weer op dan val je wel af hoor!

  • Waarschijnlijk dat je niet afvalt…..probeer de verleiding te weerstaan, lukt het niet neem dan 1 rood wijntje met een glas water erbij…

 8. Dames,

  Daar ga ik dan! :)
  Vandaag begonnen met dag drie van dieet. Heb de tabletten.
  85,5 bij een lengte van 176m.
  Ik hoop aan het einde van de kuur 8’kilo kwijt te zijn.

  Duimen maar!

  Keep you posted! :)

 9. Hallo,

  Heb zaterdag de tabletten besteld en hoop dat ik dinsdag/woensdag kan beginnen.
  Vier jaar geleden ook een kuur gedaan en toen heel veel tips/steun hier gehad.
  Vandaar dat ik me weer aangemeld heb.
  Groetjes, Ellen

 10. Hallo ik ben 10 kilo afgevallen in 2 maanden men ben 66 jaar dus bij jou zal het nog vlugger gaan omdat je jonger bent maar je moet er absoluut voedinssuplementen bij nemen dat hoort bij de kuur anders voel je je zo slap als een vaatdoek Sterkte

 11. Hallo,

  Mijn tweede kuur gestart na 1,5 jaar. Maar deze verloopt niet volgens plan. Zaterdag begonnen met het 500 cal dieet en ik word alleen maar zwaarder ipv lichter. Ik hou me net als de vorige x heel goed aan de richtlijnen, maar de vorige x was ik de eerste week al 4 kilo kwijt en nu dus aankomen?
  Hoe kan dit?

 12. Nee nog niet… Tis mn 4e dag en de 1e 2 dagen mocht ik nog normaal eten. Ik heb vandaag boodschappen gedaan en alles ingeslagen :) thanks for the support! Dat heb ik echt nodig -_-‘

 13. Of een appel of sinaasappel voor of na het sporten…..en sport tijdens de kuur niet intensief.
  Goed dat je de stap genomen hebt!!!
  Hongergevoel moet toch verdwijnen na 2/3 dieetdagen.
  Bij de druppels werkt het beter omdat je die 3 keer per dag moet nemen.

 14. JJ, als je er zelf niet achter staat moet je er niet aan beginnen!
  Maar…..door de hcg gaat het hongergevoel weg en het stimuleert de vetverbranding.
  Je moet de kuur wel afmaken dus 23 dagen en daarna stabiliseren, dat is heel belangrijk!
  De hcg mag je niet gebruiken als je zwanger bent, het heeft geen nadelig effect VOOR de zwangerschap.
  Als je zover bent, start dan en je zult zien dat het werkt!!!

  Succes…..laat even weten hoe het gaat??

  • Bedankt voor je reactie!
   Ik ben er trouwens mee begonnen en vandaag is mijn 4e dag.
   Ik hoop dat mijn hongergevoel nog weggaat, want ik heb er wel moeite mee. Ook sport ik 3x in de week, waarvan 2x intensief. Daarbij voel ik me wel wat slapjes. Misschien moet ik voor het sporten toch een sneetje brood eten ofzo. Bedankt voor de steun in ieder geval!

 15. Beste allen,

  Een maand geleden heb ik mijn moed bij elkaar geraapt en bio sense hcg kuur besteld met 24 ampullen, vitamine en hcg spray. Tot nu toe nog steeds niet durven te gebruiken, maar ik ga maandag beginnen. Begin juli is nl. Mijn bruiloft en brgin juni ga ik mijn jurk laten afspelden. Dus ik moet dan al afgevallen zijn en zo blijven. Ik ben erg bang voor een aantal dingen:
  – ik word ziek van zo weinig eten ( in dat geval, stop ik er gewoon mee)
  – het is heel slecht voor je lichaam, het verpest je lichaam zo danig mee, dat je in toekomst moddervet word en nooit meer kan afvallen ( iemand die dit in het verleden gebruikt heeft en hier ervaring mee heeft ? ) ik heb nl. Nog nooit een dieet product aangeschaft en ik hoor vaak horrorverhalen om me heen
  – na de kuur, tijdens stabilliseren, kom ik zo veel aan, dat het voor niets is geweest. En nog dikker ben.
  – ik wil na mijn bruiloft zwanger worden en dit product heeft een nadelig effect hierop

  Kunnen jullie mij helpen? Ben hier echt heel bang voor.. Wanneer raden jullie ervaren gebruikers mij aan om te starten? Ik hoef maar 4 kg eraf, maar mn vetpercentage is 37%!! Dus dat moet flink omlaag..

  Help me please! :(

 16. Ayse, ben je wel in centimeters afgevallen?
  Het is idd weinig maar misschien is dit gewicht wel wat goed voor je is.
  Je wilt tot 60 kg toch….en nu 63,5?
  Misschien had je beter na 3 weken kunnen stabben en daarna nog 3 weken dieeten, maar dat is achteraf en heb je nu niets aan.
  Hoe is het nu?

 17. Is je overgewicht behoorlijk, of heb je al een mooi BMI?
  Ook daar zit verschil in en hou je je goed aan de regels?
  Of zit je toevallig tegen menstruatie aan?
  Ikzelf heb even een bijkom week, na 4 weken.

  • Nee zit niet tegen mijn menstruatie aan.ben al wel 5kilo afgevallen van de 1kuur.maar de tweede kuur nog niks.weeg nu 64 wil graag naar de 60 maar de eerste week niks afgevallen heb dus nog 2weken en 2 dagen als ik me niet vergis hoop dat het er wel afgaat daarom heb ik 2kuur erchteraan gepakt.gr ayse

 18. Ayse, wat je kunt doen….een appeldag, dat houdt in dat je over de dag verdeeld zo`n 4 appels eet en WEL je avondeten, kies dan bijv. voor sla met tomaat, paprika, ui en kipfilet, gebakken of gerookt.
  In de avond nog een appel, veel water drinken, 2/3 liter.
  Ben je in centimeters wel minder geworden?
  Als je het dieet goed aanhoudt en genoeg water drinkt moet je afvallen, je hebt deze ampullen al vaker gebruikt?

  • Ja dat klopt 3 weken geleden ben ik met de eerste kuur begonnen.en ben nu met de 2 kuur erachteraan begonnen.van de eerste kuur ben ik 5 kilo afgevallen.en ben nu met de 2de een week bezig maar niks afgevallen.maar ga een appeldag proberen harstikke bedankt voor je advies calorietje.gr ayse

 19. Hallo allemaal ik heb een vraag ik ben vorige week dinsdag met mijn 2kuur druppels begonnen ik ben nu een week verder maar niks afgevallen wat kan ik doen.ik heb vitaal centrum al gebeld om te vragen wat ik dan moet doen daar heb ik de ampullen ook gekocht maar die info willen ze niet geven alleen als je een consult neemt.vindt het flauwekul maar goed.is er misschien iemand die kan zeggen wat ik kan doe..bijvoorbaat mijn dank.ayse

 20. Hallo ik heb een vraag ik ben vorige week met de 2de kuur begonnen maar ik val niks af vindt het raar .weten jullie misschien wat ik dan moet doen.ik heb de vitaal centrum gebeld om te vragen wat ik kan doen maar ze willen je allen helpen als een consult neemt vindt het flauwekul je betaalt al best wat voor de ampullen

 21. Top zeg voor jou!
  Met mij gaat t prima.
  Ik weet dat ik minder druppels moet pakken dan erop staat, dan gaat t prima.
  Is sta deze keer niet op een weegschaal en zie wel wat t resultaat is. Erg ontspannende manier moet ik zeggen.
  En t grappige is dat mensen me nu na 2 weken aankijken van wat zie ik toch aan je.
  Op 1 dag : is je haar langer en lichter?
  En: is je haar korter en donkerder?

  Vandaag: wat zie ik toch aan jou?
  Toen ik zei ehh misschien omdat ik low carb eet? ( zo noem ik t maar voor t gemak)… Jaaa je nu zie ik t, werd er gezegd. Grappig hoor.

  Nee gaat dus prima, ik weet dat hoe streng ik ook doe ik veel minder kwijt raak dan jullie in die 3 weken, maar ik stab en ga gewoon weer verder.
  Helemaal goed dus gaat t met mij calorietje.
  Jij ook succes!

 22. Hallo is er iemand die mij kan vertellen waar ik het goedkoopst terecht kan voor de hcg producten? Ik ben zelf aan het denken om ampullen te gaan gebruiken. Ik krijg van mijn ha. hulp.
  Ik wil graag 5 kilo kwijt. Voor hoelang moet ik dan inslaan? En wat na dat de kuur is afgelopen?

  Kaatje

  • Hallo Kaatje, neem de druppels, die zijn het goedkoopst!
   Op deze site kun je een mail naar calorietje sturen.
   Ik heb wel gehoord van verschillende mensen dat het heel moeilijk is om meer van de site te krijgen, geeft een error aan…

   Zo, nu toch maar even over mezelf vertellen, ik ben vorige week maandag begonnen en was na 1 week 2.8 kg afgevallen.
   Mijn weegschaal is kapot gegaan dus ik weet niet wat ik vanaf maandag ben afgevallen.
   In elk geval is het al goed te zien en zeker te voelen, ben blij dat het volle gevoel weg is.

   Hcgtje, hoe is het met jou?

  • Ellen, hoe lang ben je er mee bezig?
   Even doorbijten misschien…..of de druppels proberen.

  • HCG Tablets voor € 24,75!

   Koop nu twee of meer verpakkingen HCG Tablets en betaal slechts € 24,75 per kuur.

   Hoe werkt het?

   Heel eenvoudig: Ga naar onze website en plaats twee of meer HCG Tablets in uw winkelwagentje. De korting wordt dan automatisch berekend.

   Condities:

   Korting geldt alleen bij twee of meer HCG Tablets.
   Actie geldig zolang de voorraad strekt.
   Niet geldig in combinatie met andere acties.

 23. Hoi allemaal. Nadat ik me te pletter ben geschrokken toen ik op de weegschaal stond (72,8kg) en dus dik 10 kilo ben aangekomen, nu alweer sinds 4 dagen bezig. En moet zeggen, tot nu gaat t me prima af. Doe wel als lunch meestal shake nemen. Ga me maandag pas weer wegen. Maar voel me erg opgeblazen nu, lijkt wel of mijn lichaam alles vasthoudt nu. Maar komt goed!

  • Leuk dat er weer een reactie geplaatst wordt….waarom neem je als lunch een shake?
   Opgeblazen gevoel na 4 dagen bezig te zijn is wel apart, drink je genoeg water?

 24. Lipbalsem is echt geen probleem hoor!
  Bij action kun je slakkengel kopen, dat kun je gebruiken als lotion en voor je handen.
  Het was wel te verwachten dat het afvallen minder snel gaat deze week, houd je centimeters maar in de gaten, waarschijnlijk raak je wel centimeters kwijt……volhouden!!

  • Gisteren besloten de kuur te stoppen!! Het is echt geen doen icm het sporten. Voel me slap en lag gisteren echt ziek in bed…. Vandaag heen pil meer genomen. Nog wel 2 dgn 500kcal, maar daarna ga ik weer opbouwen… Hoop dat de kilo’s er niet weer meteen aanvliegen.
   Vanmorgen trouwens 76,7 dus wel iets omlaag. Maar ik voel me er gewoon niet goed bij, dus het is tijd om te stoppen…

 25. Iemand trouwens nog een tip voor droge lippen??? Vanmorgen toch maar lippenbalsem opgedaab want t was te erg, maar mss heeft er iemand een alternatief?

  gr Janne

 26. Janne, je kunt een glas christal clear nemen, dat kan helpen.
  Anders een extra appel of sinaasappel, sport je niet te veel?
  Als je echt honger hebt is dat niet goed, dan kun je beter wat extra nemen, zo is het dieet niet vol te houden!

  • Ik neem nu idd wat extra op de dagen dat ik sport! Gisteren een beetje gezondigd…. Heb als avondmaaltijd gezellig met t team gegeten! mexicaanse soep, 4 nacho chipjes en 2 stukjes stokbrood met kruidenboter erbij gegeten. Heerlijk! Wel wat minder vlees en heb ook een soepstengel weggelaten… Denk dat ik wel rond de 500 kcal gebleven ben…
   Dag 9: 77,6 kg
   Dag 10: 76,8 kg (vandaag)
   Al weet ik natuurlijk niet wat t eten gisteren gedaan heeft, dat zie ik morgen wss pas.
   Minder sporten gaat niet. Ik volleybal, dus heb mijn ‘verplichting’ naar het team toe.
   Maar ik denk dat ik de kuur toch maar 3 weken ga doen, en daarna een week met 800 kcal. Het gaat zo snel… Zou ik die week van 800kcal dan toch nog de laatste tablets opmaken of hier dan ook mee stoppen?
   Mijn kleding zit echt al een stuk losser, en mss moet ik als ik die 12% gehaald heb ook wel ff stoppen en weer rustig aan op gaan bouwen… Ik weet niet zo goed wat ik moet doen.
   Heb er nu 10 dagen opzitten, waarvan 8 met 500 kcal en ben al 5,2 kilo kwijt. Het kan natuurlijk niet zo snel blijven gaan, maar met nog 2 weken te gaan, denk ik echt dat ik er nig wel 6 kilo af krijg… Of ben ik nu echt te optimistisch??

   Gr Janne

 27. Vanmorgen dag 8, 77,9 kg. Dus dat is 4,1 kg in een week. Ook niet gek als je nagaat dat ik per dag minimaal 2500 kcal verbruik en op de dagen dat ik sport zelfs ruim 3000 kcal. Heeft er iemand wel een meer dan 500 kcal genomen tijdens de kuur. Ik heb nl echt honger en vandaag zie ik gewoon sterretjes….

 28. Hoi Allemaal, Morgenvroeg zit er een week op van mijn kuur. Ga m 4 weken doen omdat ik de strip pillen de vorige keer niet opgemaakt heb. Er kwam vanalles tussen, dus ik was maar gestopt.
  Nu een nieuwe start.
  Ben begonnen met 82 kg, 1,68 m.
  Vanmorgen dag 7, woog ik 79,3. Dus 2,7 kilo de eerste week. Hopelijk zet dit door, zou mooi zijn als ik de 9 kg ging halen. Zijn er nog meer mensen nu
  bezig? gr Janne

 29. Carrie, je vergeet dat je geen honger hebt, daarom dit dieet goed te doen!
  Als jij je eigen crème wilt gebruiken dan doe je dat toch?
  Zelf heb ik dat ook gedaan….

 30. Ik overweeg om een BioHCG kuur te proberen. Wat ik niet weet is wat is het gevolg als ik beslis om niet aan 500 calorieën en geen vet/gezichtscrème aan te houden ? Ik hoef geen 10kgs in 24 dagen af te vallen maar wil met de kuur gezond eten (in mijn mening is 500cal niet gezond), bewegen en vooral mijn gezichtscrème blijven gebruiken. Ik vind alleen “all or nothing” info mbt BioHCG

  • Agnes, de druppels zijn prima en het goedkoopste maar je moet doen wat jij het beste vindt…

 31. Drie HCG acties om 2013 goed mee te beginnen:

  1. Bio HCG ORIGINAL: 10 euro korting op je bestelling (tot 31-01-13)
  2. Bio HCG Tablets: 25% korting op je bestelling (tot 15-01-13)
  3. Bio HCG Oral Spray: 25% korting op je bestelling (tot 15-01-13)

  Je kunt deze aanbiedingen bestellen in onze webshop.

  Omdat we met dit topic over de 10.000 reacties zijn gekomen gaan we verder naar ‘HCG Ervaringen Deel 2

  Nieuw: het HCG Forum op vetvrij.com is vernieuwd.

  Zoals je misschien wel weet is er naast dit HCG Blog ook een HCG Forum beschikbaar op vetvrij.com Om het overzichtelijker te maken hebben we het HCG Forum onderverdeeld in verschillende categorieën zoals:

  Tabletten
  Druppels
  Spray
  Recepten

  Nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje op het nieuwe HCG Forum van vetvrij.com

  tip: je kunt bijvoorbeeld een recept plaatsen of dagboekje starten op het HCG forum, en op dit HCG blog een linkje plaatsen naar je recept of dagboek.

 32. Ik doe sinds maandag bio-hcg ampullen en de pillen die er bij zitten
  weet niks over de druppels nog nooit van gehoord

  Ik doe de 36 dagen kuur en ben pas weer begonnen

  na 2en half jaar op gewicht te zijn ben ik door stress en overlijden van onze hond en schoon pa erg aan gekomen
  dus moet er weer wat af

 33. Hoi allemaal,

  Ik volg jullie al een tijdje, heb zelf de kuur van Momentum gedaan en ben daarmee 6 kilo afgevallen, en dacht laat ik nu toch maar eens wat van mezelf horen. (mede op aanraden van Calorietje)

  Ik ben sinds zaterdag begonnen met de druppels van calorietje, gister de eerste echte dieet dag dus gehad en ben nu al 0,8 kilo kwijt! De vorige kuur is me ook erg goed bevallen alleen is het stabben me niet geheel goed afgegaan. Inmiddels ook op vakantie geweest dus er zijn een paar kilootjes bijgekomen helaas. Totaal wil ik nog 6/7 kilo kwijt, dat moet lukken!!

  De pillen heb ik tussendoor ook nog geprobeerd maar ik denk dat ik toen niet gemotiveerd genoeg meer was dus daar heb ik weinig van gemerkt. Nu ga ik met volledige inzet, goede zin en de druppels van Calorietje de strijd weer aan en winnen zal ik!!

  Succes iedereen!!

 34. Ben 2 juni begonnen, woog 88,2 kg. vanochtend woog ik 86,6. Joepie dat is 1,6 kg in 4 dagen. Vind het goed uit te houden geen honger gevoel. Meer engergie, aanrader. Ben bezig met de tabletten

 35. Guinan, heerlijk al die informatie van je. Ik ben dus a.s. zaterdag klaar met mijn 3 weekse kuur en heb verder geen ampullen meer. Dus moet dan gaan stabben. Je mag dus feitelijk alles, alleen rood fruit en geen brood, pasta etc. Dit laatste vind ik nu juist zo lekker, maar dat hebben jullie vast ook allemaal!?
  Is het een idee om bij het stabben ook de calorietje druppels te gebruiken, ik ben als de dood weer aan te komen.
  Leuk Guinan dat we qua leeftijd ongeveer gelijk liggen, ook qua ervaring met dieten denk ik?

 36. ik snap het verschil niet zo goed tussen de ampullen, de tabletten, druppels en spray. hoe kan het dat daar zoveel prijsverschil in zit? ik heb zelf ervaring met de ampullen. Dat vond ik zelf heel erg handig, ’s ochtends met het opstaan, hup die vloeistof onder mijn tong, en klaar. ik hoefde me verder alleen maar aan het dieet te houden. Dat ging goed.
  en die druppels calorietje? moet daar dan een bepaalde tijd tussen zitten door zolang niets meer te eten?

 37. de druppels van calorietje? wat houden die in? hetzelfde als de ampullen? of moet je die meerdere malen per dag innemen?

  • Het voordeel van de druppels is dat je de dosering zelf aan kan passen en ook tussendoor kan nemen bij extreme honger .
   en zoals ik nu doe even een weekje druppelen en dieeten, je moet ze idd 3 keer per dag innemen.

 38. Heerlijk die verhalen van je Guinan!
  Ikzelf was uitgenodigd gebak te komen eten, wel geweest maar als enige t gebak laten staan. Ik eet hooguit 1 A2 gebakjes per jaar dus is niets knaps aan om nee te zeggen.
  Nu ook weer met druppels van Calorietje is trek in eten geheel weg. Lekker relaxed vind ik dat :)
  Oja magnesium … Wat ben ik daarmee!
  Zelfs de wc bezoek ik regelmatig en verkrampingen in hoofd en nek zijn vele malen minder.

 39. P.S. Nóg beter (=goedkoper) zijn de druppels van Calorietje.
  Ohh enne…. ik ben 64, dus we zitten in dezelfde leeftijdsgroep.

 40. Dank je wel Guinan, ik had dus beter een kuur van 40 dagen kunnen nemen begrijp ik. Ik zie op tegen het stabben.

  • Tja, wat kan ik zeggen? De één heeft er totaal geen moeite mee, de andere wél. Ik heb jarenlang Atkins gedaan en dacht dat ik het wel wist maar het viel me toch tegen, er zit véél te gauw weer iets bij! Deze keer ga ik het écht streng doen en geen kh-arme pasta en wraps, hopelijk lukt het me nu beter want ik ben elke keer weer een week bezig om de aangekomen kilo’s voor de 2de keer kwijt te raken.
   Dus: zoveel vlees en vet als ik wil + groentes (kh-arme), dwz boter, room, carbonaadjes, ham enzo, en qua fruit alleen aardbeien en bessen. En ook de Atkins-variant van brood zal ik weer es proberen, kijken of ik het nu wél te pruimen vind ;). En ook m’n zelfgemaakte chocolaatjes (bij recepten op het forum) mag ik dan weer volop!
   Maar jij gaat voorlopig voor de lange (40 dagen) kuur als ik het goed begrijp. Ik zit zelf ook begin week 4 van de lange, dus zitten we ongeveer gelijk.
   Succes ermee!

 41. Ja hoor, ik ben ook eindelijk eens lekker de fout ingegaan! En ik zeg ‘lekker’ omdat het ook heel lekker wás :D
  We zijn met de trein naar Soestdijk geweest, mooi maar vréselijk oud al dat spul, sommige kamers nog uit de 18e eeuw! Veel gelopen (met rollator welliswaar), metro, trein, overstappen, bus, tuinen, rondgang. Toen overal láng moeten wachten onderweg terug, bérekoud en miezelregen. Nou, als er iéts is waar ik ongelukkig van wordt is het dát wel! Ik had onderweg braaf m’n kipfilet op maar geen water gedronken, veels te bang om niet bij een toilet te kunnen onderweg. Toen we op Station Utrecht aanbeland waren kregen de mannen trek in een big Wopper, en ik dacht – what the hell, ik heb ook wel wat lekkers verdiend hoor – nééé’jjjj, géén big Wopper, ik ben niet gék! Maar wel AH binnengelopen en een sandwich gehaald, donkerbruin brood met kip, tomaat en spinazie. Ik heb als sinds oktober geen normaal brood meer op dus is heb lekker zitten genieten ;)
  Vanochtend was er 3 ons bij en als ik morgen niet nog een nawee krijg dan vind ik dat ik er prima vanaf gekomen ben. Spijt? Geen céntje!
  Al met al deze week toch nog 1,7 kilo kwijt en vandaag weer streng in de pas.
  Zó, ik kan er weer 3 weken tegen, haha! :D

  • Wat een smakelijk verhaal, jij hebt het beter gedaan dan ik!!!
   Ik ben donderdag met mijn vriendin naar Amsterdam geweest, op de terugweg uitgestapt bij Utrecht centraal en daar nog wat gesho(kt)pt en gegeten, patat, broodje kroket, pistoletje, warme chocomel……ben vandaag weer even begonnen en ga me morgen pas wegen.
   Even een paar dagen druppelen en het dieet doen, dan is er vast wel weer wat af.
   Knap hoor, dat jij het zo goed kan, ik ben net een losgelaten hond als ik een dagje weg ben.

  • Als je er nou maar van genóten hebt tenminste! Zó zonde van al dat lekkers als je het met spijt op zit te eten ;) haha!

  • Zeker weten!!!
   Heerlijk waws het, mijn vriendin heef ook nog gebak op, dat kon ik laten liggen.
   Als je een dagje uit gaat moet je het ervan nemen vind ik.

  • Ik heb deze spraykuur gedaan en ik ben er 6 kg. mee afgevallen. Op het laatst vond ik het wel vervelend dat sprayen, ik werd er een beetje misselijk van. Maar…. ik ben vandaag weer opnieuw begonnen met spray voor de volgende 6 kg.

 42. Hoi allemaal,
  Een jaar geleden heb ik de ampullen gebruikt en ben toen 10 kilo afgevallen. hiervan zijn er 2 kilo aangekomen. Toch wil ik er graag meer vanaf hebben. Is er iemand die gebruik maakt van de HCG tabletten? Er zit namelijk wel een groot verschillen in de ampullen (€150) en de tabletten (€50). Wat is het resultaat?

  Ik hoor het graag.

  • Wat knap maar 2 kilo er weer bij na 1 jaar hopelijk gaat mij het ook lukken om het eraf te houden.
   Merkte je verschil na je kuur?
   Of heb je na je eerste kuur een heel ander eetpatroon aangemeten dan voor je kuur?

   Ikzelf heb ook de hcg ampullen gehad naar wat ik hier heb gelezen maakt het verder niet veel uit wat voor soort hcg je gebruikt.

   Succes!

 43. Hallo iedereen.

  Gisteren mijn eerste tablet genomen. Gisteren en vandaag nog gewone eetdagen en dan morgen aan de 500 cal. beginnen. Het zal wel even wennen zijn maar als het bij andere lukt zal het mij ook wel lukken hoop ik. Ik ga er met volle moed tegenaan.

  Groetjes.

 44. Geweldig al die berichten! Ik ben maandag 21 mei begonnen met de ampullen van Dianne en ben (eind 2e week) inmiddels 3,5 kg kwijt, weeg nu 82.1. Mijn streef is 77/78 kg, lengte 1.76 m, leeftijd 61 jaar.
  De eerste week vond ik loeizwaar, maar nu helemaal eraan gewend. Ik had ergens gelezen dat je niet gelijk met een tweede ampullenkuur kan beginnen na de eerste, klopt dat?
  Ik heb veel bewondering voor alle doorzetters, echt top. Ik merk dat het moeilijker gaat naarmate je ouder wordt.

  • Hier volgt een schema voor meerdere (korte of lange) kuren:

   Een kuur bestaat uit minimaal 23 tot maximaal 40 dagen. Daarna móet je een pauze inlassen.
   Je kunt meerdere kuren achter elkaar doen. Je moet alleen in de gaten houden dat je een tussenzpoze MOET nemen, omdat je lichaam anders imuun kan worden. De getallen die ik hier noem zijn MINIMAAL, dus lánger mag altijd:
   Tussen 1e en 2e kuur: 6 weken
   Tussen 2e en 3e kuur: 8 weken,
   Tussen 3e en 4e kuur: 12 weken
   Tussen 4e en 5e kuur: 20 weken
   Tussen 5e en 6e kuur: 6 maanden
   Hiervan zijn de eerste 3 weken (“stabben”) altijd ZONDER koolhydraten, t.w. suikers en zetmeel, dus ook weinig of geen fruit of koolhydraat-houdende groenten zoals bonen en maïs. Zorg dat je binnen de veiligheidsmarge van 1 kg meer en 1 kg minder blijft.
   Na die 3 weken ga je voorzichtig dingen toevoegen, doe dit voorzichtig en zorg dat je binnen de veiligheidsmarge blijft.

   …aldus Dr. Simeons

 45. Ik zit op een lekkere glijbaan, over de laatste 5 dagen 3, 2, 5, 3, 4 ons afgevallen en ik zit nu op 5,1 sinds het begin (vóor het bunkeren). Ben blij toe want ik had verwacht dat het deze derde kuur wel langzamer zou gaan maar het valt me alles mee :D
  Nog 2 kilo en ik zit op een ‘normaal’ BMI, ook wel een fijn gevoel!

  • Super joh!
   Het idee van een normaal BMI is heerlijk He!
   We zijn ongeveer nu evenveel afgevallen, dus ook voor jou moet dag net zo verschillen als bij mij… Heerlijk!

 46. Hi ben nu bezig met mijn derde dag en ben deze week begonnen met sporten na jaren niks gedaan te hebben, ben nu in totaal 2.2 kg kwijt.
  Ik hou me strak aan het 500 kal dieet vanaf dag 1, merk wel dat ikt in combinatie met 3 keer per week sportschool futloos voel. Hongergevoel valt mee dan eet ik een komkommer of paprika.

  • “sporten na jaren niks gedaan te hebben”, nou daar zou ik dan maar rapido mee stoppen. Dr. S raadt tijdens de kuur hooguit wandelen en/of yoga aan. Je moet niet gek opkijken als je nu niet afvalt, want je gaat vocht vasthouden.
   Niet té veel van jezelf vergen hoor, dat is je lichaam helemaal niet gewend, die schrikt zich rot!

 47. Hoi allemaal,

  Even een update: hier gaat het goed ben nu bijna 2 weken aant stabbiliseren blijf alleen maar afvallen: eet alles wat ik mag (alles behalve koolhydraten)
  Ben nu in totaal nog 1.7 kilo afgevallen tot 67.5 nu was mijn doel om tussen de 67 en 68 te wegen (en blijven wegen ;)) dat lukt dus zover. Maar hoef nu niet meer af te vallen. Denk dat 67 mijn basis gewicht is ongeveer dat heb ik eerder gewogen als ik niet met eten bezig was.
  Hebben jullie nog tips wat ik extra kan gaan eten zodat ik wat meer gelijk blijf?

  Best bizar dat mijn probleem nu ineens zo anders is van de ene kant erg fijn dat ik blijf afvallen maar ook dat ik ineens moet gaan nadenken om meer te eten en niet af te vallen…

  Alvast bedankt!
  Alvast bedankt.

  • Steeds wat erbij voegen, kijken hoe je reageert op koolhydraten.
   Dus wat gebeurd er als je een keer aardappels eet, OF pasta OF een boterham.
   Zelf je evenwicht zoeken erin.. en ja dat is lastig en bij iedereen anders :)
   Succes!!!!

  • Persoonlijk zou ik dat weekje nog gewoon doorgaan, voor hetzelfde geld kom je weer een kilo bij als je daarna koolhydraten gaat eten.
   Oei!! Aardappelen is wel érg drastisch hoor, dat zijn kh-bommen! Ik zou liever eerst beginnen met wat kh-rijkere groenten, sperciebonen, wortelen enzo. Geleidelijk opbouwen en opletten waar je van aankomt, dat dan even laten vallen. Melkprodukten kan je ook proberen.
   En wees niet bang dat je te véél afvalt, als je lichaam het er niet mee eens is, zit het er zó weer aan hoor!

  • Bedankt voor de tips.
   Denk dat ik inderdaad nog een weekje eraan vast plak.
   Melkproducten eet ik al 1 week lang elke dag. Nu als ontbijt magere kwark.
   En wortels is ook wel weer lekker etc.
   Maar we zullen zien wat werkt :)
   Weet dat 67 beetje m’n basisgewicht is dus hopelijk zal dat lukken en blijven!
   Succes allemaal

 48. Hallo Allemaal,

  Ik ga vandaag een dagje naar Amsterdam. Iemand tips over wat te eten tijdens lunch en diner en zijn er in amsterdam restaurants waar je goed met dit dieet kunt eten??? Neem sowieso soepstengels en een appel mee voor tussendoor. Hoor het graag!

  • Ik ga morgen Soestdijk bezichtigen. Ik heb in de vriezer pakjes broodbeleg liggen (kipfilet en rookvlees). Daar neem ik er eenje bevroren en wel van mee, dat is tegen de tijd dat ik het wil eten wel ontdooid. En een stuk komkommer, in reepjes gesneden, daar wikkel ik de plakjes dan omheen.
   Let op als je pakjes kipfilet koopt, in de meesten zitten 4 a 5% kh! De ‘flinterdunne’ van LIDL (200gr) zit weinig in, maar die moet je in 2 porties verdelen. In die van de ALDI (150gr) zit 1,3. Bij AH vind ik alleen maar met 4 a 5%. Goed op het etiket kijken dus.

   Veel plezier!

  • Goede tips al van Guinan.
   Mocht je toch ergens gaan eten neem dan salade met apart de dressing of een soep.
   Ikzelf vind de soepen bij la place heerlijk en vooral gezond en de rest kan aan de hamburger met patat ;) geef mij maar een soepje .. Hmmm!

 49. Goede morgen allemaal.
  Van de week na een veelste drukke en vrij warme dag was het gewicht 6 ons boven m’n streefgewicht gekomen.
  Gewoon t zelfde blijven doen en nu 1,1 minder dus zit er weer 5 ons onder:)
  Hopelijk zak ik nu nog ietsje verder door, we zullen zien.
  In iedergeval is dit al prima en regelmatig ( nog steeds!) wordt er gevraagd of ik het wel ben.
  Ze staren me soms echt aan haha terwijl ik alleen maar denk yes ik herken mezelf weer, zie er nu zo uit als ik in m’n gedachte heb. En bij mij is gezondheid explosief vooruit geschoten dankzij mijn fysio ( zoals de meeste wel weten) mijn leven lijkt in niets meer op van 2 jaar geleden.
  Heerlijk! Intussen ben ik PR medewerkster geworden en gaat alles super.

  Waarom ik dit typ… Als mensen denken : t is toch niet meer mogelijk om af te vallen en gezondheid is( om onverklaarbare redenen?) ook slecht.., geef niet op!!! Er is onwijs veel mogelijk als je wezels in geloofd!

  • Hoi HCGtje. Ja ik lees nog steeds mee hoor. Betekent dit dat je de 20 kilo hebt gehaald? Wat ontzettend knap van je zeg.

   Ik ben na enkele maanden ook nog steeds op gewicht. Zelfs nog iets afgevallen. Ik schommel tussen de 65,5 en 67. Streven was 68 dus ik ben blij. Wel weer net gestopt met roken, dus er zal wel wat bij gaan komen.
   Fijn weekend allemaal.

  • Nee hoor.. gewoon 17-18 kilo.. die 20 is utopie ;) maar moet iets verzinnen om naar te streven.
   Zou inprincipe wel kunnen die 20 maar ik denk dat mn lichaam t wel best vind na 17-18 kilo.
   Ik had een streef toen ik begon en dat was gewoon onmogelijk in mn ogen en daar zit ik lekker veilig onder.
   Heb nu druppels van calorietje en wie weet.. maar al blijf ik zo ben ik enorm tevreden.
   Het is wel een 18% wat ik kwijt ben he.. dat is bijna 1/5 :)
   Dus moet realistisch zijn.

  • Nou ja het blijft idd een prachtig resultaat. Maar ik was even benieuwd.
   En trouwens jij houdt het er ook al zo lang af, dat is toch ook hartstikke goed!!

  • Het gaat jou op alle fronten goed dus, nou dat heb je intussen wel eens verdiend zeg, na al die ellende. Ik ben héél blij voor je! Aan je foto’s op facebook te zien, zie je er prachtig uit, dus je mag dík tevreden zijn!
   Ach ja, er wordt van je verwacht dat je een streefgewicht hebt, maar je lichaam maakt wel uit of dat haalbaar is of niet. Mijn streef is 70 maar dat is héél flexibel hoor! Voorlopig zit ik op 78,2 (vanaf 94,9) en ik ga nog steeds als een trein, dus zo langzamerhand ga ik er zelf óók in geloven ;) Ooit (in mijn jonge jaren) was mijn normale gewicht rond de 60 maar daar dénk ik voorlopig maar niet aan, hoeft ook niet zo nodig, ben ook geen 20 meer, haha! Maar na deze komt zéker nog 1 kuur en dan zie ik wel waar het schip strandt.

  • Ja Guinan t gaat erg goed op alle fronten.
   Wie had dat 2 jaar terug gedacht? Ik niet in iedergeval! Mijn gezondheid is als een wonder vooruit gesprongen en ik mag qua werk/hobby dien waar m’n hart ligt :)

 50. Hallo Tanja

  Dat is toch een heel mooie resultaat. Ik hoop dat het mij ook gaat lukken. Ik start morgen met de tabletten. Ik laat zeker nog iets horen hoe de resultaten zijn. Het zal jou zeker lukken om tegen 9 juni de 70 te halen. Nog heel veel succes.

  groetjes.

 51. Joehoeoeoeo , weer 1 kg minder sinds gisteren !! De bufferkilo’s niet meegeteld, zit ik nu aan -1,4 kg (incl bufferkilo’s -3,4 ) Dat geeft me moed om morgen ook heeeeeeel sterk te zijn en het brood en de sausjes en de alcohol te laten staan !! Mss ga ik wel een iets groter stukje kip eten ’s middags om zeker voldoende verzadigd te zijn als ik voor de bbq die chips en nootjes voor mijn neus heb staan!
  Maar ik geloof erin, ik MOET het kunnen zodat ik na het weekend onder de 72 zit.. dan heb ik nog een week om nog 2 extra kilo’s te laten verdwijnen zodat ik hopelijk op 9 juni rond de 70 strand.. – 4 kilo dan .. n dan plak ik er kuur 2 nog aanvast om richting 65 te zakken.
  volgende week ga ik ook weer sporten , dus dan zal het ook sneller gaan met afvallen .

  succes allemaal en fijn weekend !

  • goed hoor tanja! Sterkte met de BBQ. En pas op met sporten, dr S raadt extra inspanning af, hooguit wandelen of yoga. Het kan n.l. zijn dat je anders vocht gaat vasthouden.

 52. … en hier weer een pond minder :D !! Uhhh… met de ervaring van vorige week maar niet te vroeg juichen, ik ga rond deze tijd altijd een beetje ‘wiebelen’ met m’n gewicht. Maar het gaat in elk geval weer de goeie kant op!

 53. yoepie, weer 800 gr eraf vandaag ! zit nu dan eindelijk 400 gr onder mijn startgewicht op mijn eerste bunkerdag ! Resultaat trekt op niks, maar ja, dat heb ik enkel aan mezelf te danken !
  Ik mag nu NIET meer de fout ingaan !!

  fijne dag allemaal

  • Goed zo! Ik 4 ons erbij. Heel druk gehad gisteren en echt voor pampus gelegen , veel water gedronken en blijkbaar vast gehouden.
   Zal morgen wel er weer af zijn. Gisteren veel leuke dingen gedaan maar ben nu nog moe… Was TE moe.

  • Beetje op jezelf letten hoor! En idd, extra lichaamsbeweging houdt vocht vast, daarom mag je ook niet echt sporten tijdens het dieet, maar dat weet je allemaal al lang ;)

  • Ja hoor, let op mezelf! Thanxs!
   Had volle dag maar de avond werd onverwachts ook inbeslaggenomen. En zodanig dat ik dat wel moest doen….maar t was zeker te veel. Voor 1 x zo’n dag is Oke, maar niet voor te vaak.
   Vandaag relaxdaagje.

 54. oef , toch weer 600 gr eraf deze morgen van mijn weekendkilo ! We gaan rustig verder. HET MOET GEWOON !! Dit weekend weer bbq.. gevaarlijk.. weet uit ervaring dat er voordien kommen met chips en nootjes op tafel staan vlak voor mijn neus .. iedereen zit daar biertjes te drinken .. allemaal slaatjes met veel sausjes, aardappelsalade .. brrr horror !!!! als ik dit kan weerstaan , ben ik super trots op mezelf !! Maar eerst de komende 3 dagen maar eens perfect afwerken !!

  succes allemaal

  • Goed zo!!! Dat geeft een mens weer moed hè?

   Als je naar die BBQ gaat, iets aantrekken wat eigenlijk te strak zit, dan weet je gelijk waarvoor je het eigenlijk doet en dan kán je ook niet zo veel op ;)

  • Ik heb mij de tabletten besteld en volgens veel mensen zijn die even goed en veel goedkoper. Ik denk dat ik ze morgen zal hebben. Ik ga het toch properen en hopen dat ik resultaat heb. Veel succes.

   Groetjes.

  • Ik zou – zeker nu bij deze actie – gelijk twee kuren tabletten bestellen. Die heb je voor rond de vijftig euro, terwijl een ampullenkuur al gauw 150 euro kost. Mijn ervaring is dat ze allebei goed werken!
   De druppels van Calorietje zijn nog voordeliger en werken ook prima, maar ik vind het lastig dat je een kwartier ervoor of erna niet mag eten of drinken en ze 3x per dag moet nemen. Ik denk er pas aan als het eten al op tafel staat!

 55. Kop op Tanja73! Ook ik heb het dit weekend zeer moeilijk gehad en dat is ook niet verwonderlijk met op het programma een receptie en 2 (!!) keer een bbq. De eerste keer ging het goed maar bij de tweede poging ben ik toch gezwicht… Grappig: ook voor de aardappelsalade EN SAUS :-(

  Ben 500 g bijgekomen. Maar de teller staat nog steeds op -6,1 kg met nog een kleine week te gaan.

  Maak me nu wel wat zorgen ivm het stabiliseren nu ik gemerkt heb hoe snel het er terug aan plakt (hopelijk even gemakkelijk er weer af :-))

  Groetjes!

  • Beste lies,

   Ik heb me ook veel zorgen gemaakt over het stabben maar dat is nergens voor nodig.. Zolang je geen koolhydraten eet in het begin is mijn ervaring blijf je op je gewicht. Ik was in totaal aan het einde van mijn kuur 11,4 kilo afgevallen tot 69,2 en weeg nu tijdens stappen telkens tussen de 68,5 en 69 en dan hangt het meestal af hoe de stoelgang gaat. Dus dat zorgen maken is nergens voor nodig.
   En merk dat het stabben me voor het eerst bij een dieetpoging goed bevalt en dat ik het makkelijk vol te houden vind!
   Komt dus helemaal goed met het stabben :)
   Succes!

 56. Bedankt hcgtje en Guinan voor jullie opbeurende woorden !!! Ja idd, thuis zijn is voor mij heel lastig want de kast ligt vol met koekjes en snoep voor de kids, we hebben de bbq aangestoken en hier ben ik gezwicht voor eigengemaakte aardappelsalade enz enz enz ..
  maar vandaag ben ik weer aan ’t werk en gaat het goed . Ook geen honger gelukkig !! Ik MOET het nu de komende kleine 2 weken perfect doen en dan hoop ik toch nog 4 kg te halen … mss weer een beetje overmoedig .. we zien wel ..

 57. Sinds die 3 ons eraf en er weer bij van vorige week is steeds hetzelfde onsje er bij en weer afgegaan. Gisteren – na 4 dagen – eindelijk naar de wc en vanochtend was de oogst 3 ons eraf.

  In 2 weken tijd 3.7 kilo. ’t Is niet veel maar uit een goed hart zullen we maar denken. Nou ja, je zal het maar op je bord hebben ;)

  • maar Guinan, 3,7 kg op 2 weken is toch prima !! Ben jaloers hoor !!!! En je hebt nog een extra week voor de kers op de taart !! Helemaal top !!

  • Nou, ik vind dat fantastisch hoor!
   Ik mag blij zijn met 1 à 2 kilo per kuur.
   Expres soms paar dagen uit de bocht om te kijken of jouw techniek werkt.
   Kom haast niets aan, Maar val bij streng dieet ook haastniets meer af.
   Denk dat t steeds minder hard gaat hoe dichter bij gezond gewicht.

  • Tja, bij de eerste 2 kuren ging het wat sneller maar ik ben niet ontevreden hoor, 1. het is al m’n 3de kuur, 2. ik ben al wat ouder dus gaat het niet zo snel en 3. Ik kom dichter bij een ‘normaal’ BMI.

   Ik doe de lange kuur van 40 dagen dus ik heb nog wel even de tijd en ik hóóp weer dat ik een kilootje of 8 kwijt ben zoals de vorige keren, maar echt verwáchten doe ik dat niet. Maar niet erg hoor, het gaat toch nog steeds de goeie kant op!! :D

  • Hoi Monique,

   Ik gebruik zelf de ampullen van orthokliniek in Ootmarsum, maar dit is volgens mij hetzelfde als die van momentum.
   Dit bevalt me goed en is makkelijk vol te houden.
   Geen honger en in 1 week 3 kilo kwijt.
   Nog ff een tip: Zag net dat de momentum kuur nu via groupon.nl in de aanbieding is.
   Succe alvast!

 58. Met blozende wangen van schaamte kom ik hier mijn zondig weekend opbiechten !! Ik heb het echt helemaal verknald, 4 dagen achter elkaar ! Resultaat : dat ik dus nu nog alijd 1 kg van mijn vreetdagen erbij heb, en dus nog 1 kg zwaarder ben dan toen ik begon op dag 1 !! ik vind me zoooo een loser dat het me nu niet lukt !! Maar ik heb nog 12 dagen en hoop dit wel perfect af te werken en dan knallen we er de tweede kuur maar direct achteraan ! Eigen schuld dikke bult !!!

  goh, en jullie gaan allemaal zooooo goed !! maar let op, ik zet de achtervolging in nu !!

  • Ach meisie toch! Ja, ’t is moeilijk met dat mooie weer, iedereen om je heen loopt lekker te genieten van eten en drinken. Ik werk niet en woon alleen en heb dus makkelijk praten, met een gezin en/of collega’s zou ik het ook veel moeilijker hebben.

   Maar nu doorzetten hoor, het is ook een kwestie van wennen. Hang ergens goed zichtbaar een kledingsstuk op waar je weer in wilt passen, of een foto van vroeger, dat houdt je doel voor ogen.

   Wel flink dat je hier komt opbiechten, maar nu zorgen dat het niet meer hoeft ;)

  • Je bent al stoer omdat je t durft op te biechten.
   Afgelopen 4 dagen geen druppels genomen en heb er ook van genoten ( met mate maar voor mijn doen heel anders gegeten).
   T gevolg is 2 ons boven m’n gewenste gewicht
   ( liever 3 kilo er onder maar dat komt nog wel).
   Vandaag weer helemaal op t juiste spoor met t idee dat de eerste 2 weken zonder feestdagen zal verlopen, alleen een verjaardag maar dat is niet zo lastig.
   Kop op, denk maar dat er o zo veel mensen de mist in zijn gegaan dit warme weekend( en zich nu heeeeel stil houden ;)
   Dat weekend is achter de rug dus nu er helemaal voor gaan.

 59. Hallo allemaal,

  Ik ben de bio hcg druppels gaan gebruiken, die moet je 3x daags innemen.
  Kan iemand mij vertellen of dat speciaal voor de maaltijden moet, of maakt het niet uit wanneer je ze inneemt?

  Groetjes

  • Welkom Mel-k, je bent al afgevallen dus resultaat is er, wees daar blij mee!
   De probleemplekken komen ook wel, bij de één gaat het gelijk daar af en bij jou niet, komt goed als je het dieet goed aanhoudt!!!

 60. Hallo allemaal,

  Ik ben sinds vorige week maandag begonnen met de 1e fase en nu 2,5 kg kwijt. Woog 64 nu 61,5 bij lengte van 1.64. Ik merk dat mijn hals en rug wel vet kwijt zijn echter mijn probleemzones dijbeen, Billen en buik nog niets. wie heeft hier ervaring mee..

  Dank voor de reactie(s)

  Gr. Mel-k

  • Het is normaal dat je eerst gewichtsverlies ziet aan de bovenkant van je lichaam. Iedereen valt namelijk van boven naar beneden af. Dus als je wil afvallen bij je buiken/billen/benen, even doorzetten!!!

  • Faya: dit heb ik nog niet eerder gehoord.
   Denk ook niet dat iedereen op de zelfde manier afvalt.

  • Als het daar niet weg zou willen doe je na het dieet gewoon 3 behandelingen ultrasound en ben je helemaal blij.

 61. Hallo allemaal,
  Eigenlijk ben ik niet zo’n forumbezoeker, maar ik wil graag positieve reclame maken voor Momentum!
  Na 2 zwangerschappen is er dik 15 kg aan mij blijven plakken. Noem een dieet of sport en ik heb het gedaan. Zumba, fitness, weight wachters, Cambridge, enz. Maar ik kwam nooit verder dan een paar kg met veel moeite.

  Ik ben op 15 mei begonnen met Momentum en sindsdien 4,5 kg kwijt! Ik voel me super. Ik heb wel begeleiding van een natuurarts. Via meetapparatuur bleek dat mijn stofwisseling amper werkte.

  Ik ben er mee begonnen omdat een collega het deed en ik zag de positieve gevolgen. Buik, billen en bovenbenen smelten weg!

  Groet, Suus

  Het gewicht dat ik kwijt ben is echt vet en geen vocht of spierweesfel.

  • Hardstikke goed joh! Fijn dat het hiermee eindelijk lukt om af te vallen.

   Een beetje aanmoediging hebben we op z’n tijd allemaal nodig, dus blijf maar lekker meeschrijven hier, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

 62. Hoi hoi allemaal,

  ik volg jullie al een paar dagen, en zelf zit in in de 1e fase via ampullen van kliniek Otomarsum.
  het lukt aardig en ik doe het vooral op gevoel i.p.v elke dag op de weegschaal te staan.

  Ik woog 64 toen ik vorige week zaterdag begon en ik woog vanochtend 60,5. Ik denk dat het komt doordat ik veel water drink en enorm verslaafd ben aan brood, het liefst nog als avond eten! nu merk ik dat ik er veel minder naar taai, alleen vandaag in de stad kwam ik overal broodjes etc. tegen en dan is het toch verleidelijk maar kan me dan goed beheersen omdat ik dan mezelf afvraag of ik nou honger heb en dan besef ik dat er thuis ook gewoon een soepstengel op me licht te wachten of een cracotte met rosbief!

  net helaas wel de fout ingegaan tijdens het avond eten, kon de verleiding op de bbq niet weerstaan en heb 3 satetjes, 2 stukjes biefstuk, 1 stukje stokbrood en een lepel rundvlees salade en satesaus. vanvond maar een stukje extra beweging door een lekkere avond wandeling te maken!

  Groetjes

 63. Snik…. eergisteren was ik 3 pond afgevallen (3 keer gewogen!) maar gisteren zat het er – op één onsje na – weer aan. Wéer een illusie armer dus :(. Vanochtend (zoals het in de 2de week ‘hoort’) 1 ons eraf. Was me dát ff een zeeperd zeg! Maargoed, de vuilnisman doet z’n werk al 2 dagen niet, dus niet verwonderlijk allemaal. Kiezen op mekaar en dóórgaan!

 64. Hallo iedereen.

  Ik ben nieuw op dit forum. Vandaag heb ik de tabletten besteld en ik hoop dat ik ze vlug toegestuurd krijg want ik ben van Belgie en dat zal dan wel wat langer duren. Ik ben heel erg benieuwd of me dit gaat lukken. Ik hoop dat er tocht wat uitleg zal bijzijn wat er wel en niet mag gegeten worden want ik heb hcg nog nooit gedaan. Maar als ik hier zo lees lukt het bij de meeste toch aardig.
  Groetjes.

 65. Dag 3 van stabben is voorbij.. Waar ik zo bang voor was: dat ik zou aankomen! Is tot nu toe niet gebeurd! Vanochtend zelfs 0.7 eraf :)
  Waarschijnlijk doordat ik weer intensiever kan sporten!
  Door dat ik nu meer mag eten is het weer veel beter vol te houden en ik heb weer lekker veel enegerie!
  Morgen een festival dus opzoek naar salades en lekker aan het water en 1 wijntje ;)
  Succes allemaal..

  En guinan je choco gerecht op het forum ziet er heerlijk uit alleen denk ik dat het iets slimmer is als ik daar 3 weken mee wacht ;) anders wil ik er straks meer en meer en meer van haha

  • Hey lc, goed resultaat!! Mag ik vragen hoe jij stabiliseert? Want er zijn blijkbaar verschillende manieren: ZONDER koolhydraten of WEINIG koolhydraten…

   Groetjes,
   Lies

  • Hey lies,

   Ik volg gewoon het schema van waar ik bios hcg heb.
   Dus als extra: magere kwark, kaas, ipv 100-150 gr. Vlees, zacht gekookt eitje, soms in beetje olijfolie bakken. En ’s ochtends tot 12 uur 2 stuks fruit.
   Dus niet helemaal zoals hier gezegt word ma zover werkt t goed!
   Wacht wel met brood, pasta, rijst etc tot na 3 weken.
   Rustig aan en dus ook niet meer afvallen en niet aankomen.
   Hopelijk blijft t zo goed gaan :)

   Succes

 66. dag dames ! Hier ben ik dan .. met veeeeeeel schrik deze morgen op de schaal gaan staan en ik had minstens 1 kg straf verwacht.. heuuu .. slechts 300 gr erbij ?! Nu ja, ‘slechts’ .. er zou zonder mijn stommiteit waarschijnlijk weer een paar onsjes extra af dus ik snijd me hier toch wel serieus in mijn vingers .. hopelijk zie ik morgen niet NOG meer strafonsjes !!! In ieder geval, vandaag is de knop terug om en ik wil nu SNEL onder die 73 komen, dus 900 gr kwijtspelen.

  Ik wilde dat ik ook zo sterk was om te kunnen denken dat het ‘niet eten van foute dingen’ echt rust brengt .. Chapeau hcgtje dat jij dat zo kan !!

  succes allemaal !!

 67. Bedankt voor je reactie, Guinan!!

  Ik denk niet dat ik het nog eens enkele weken kan volhouden ZONDER brood of aardappelen… Jammer maar helaas.
  Ik denk dat ik dan toch voor de optie ga kiezen die start met een kh-arme voeding, lijkt me iets meer geschikt voor mij. Zou het minder erg vinden om geen vlees te eten eigenlijk, raar maar waar :-)

  Deze methode staat bij de acties die hier op t forum geplaatst worden, dus ik neem aan dat er hier nog mensen zijn die deze manier van stabiliseren volgen? Hoe doen jullie het?

  Alvast bedankt!!

  Tanja, kop op! Het ging nu zo goed, tomorrow is another day!!

 68. o oo ooo !! Nu heb ik het voor een paar dagen verknald !! Verdorie toch !! Deze morgen al continu honger gehad en deze middag was ik ook niet verzadigd na mijn middagmaal .. en toen.. moest ik naar een klant die jammer genoeg warme bakker is met zaaaaaalige pattiserie … ik ben gezwicht voor de lokroep van een aardbeienbavarois en.. nog erger een chocoladebavarois…
  oeioeieoi .. morgen met schrik op de schaal ! stomme trien dat ik ben! Maar goed, gebeurd is gebeurd ! direct knop terug om en hopen dat ik mijn misser zo snel mogelijk weggewerkt krijg.. maar ik weet nog van vorig jaar dat er snel terug een paar onsjes bij zitten als je zondigt !! Waarom doe ik het dan weer opnieuw !!! grrrrrrrrrrrr

  • Hihi je bent er goed boos over dussse dat gebeurd je tijdens deze kuur geen tweede kuur meer.
   Ik zie gebak altijd als verboden en dat geeft rust.
   Als ik 1 keer een gebakje neem per jaar..misschien 2 keer dan ben ik weer een week aan t denken hoe lekker dat was.. beter is gewoon nooit nemen.. veel meer rust dan.

   En t goede nieuws is dat er vreemd genoeg mensen zijn die de mist in gaan en de volgende dag minder wegen dan ervoor;) wie weet heb je geluk dus.. gewoon doorgaan zoals je bezig was met het dieet en denken IK KAN HET!!!
   Komt vast goed met je want je hebt er nu goed de balen van..

 69. Asjemenou!! Ik ben vanochtend wel DRIE keer op de weegschaal gestapt, maar het blijft onveranderd: 78,5 kilo, 3 pond eraf!!! Ik weet niet wat ik heb gedaan om dit te verdiennen, maar ik grijp het met beide handen vast ;). Jammer dat ik het niet kan vieren met een glas wijn….. neeeeee! Niet doen!!!
  Er zal morgen wel weer iets bij zitten of hooguit een onsje eraf, maar dit heb ik in elk geval binnen, of juist niét binnen, nou ja hoe dan ook, mijn dag kan niet meer stuk.

  • Geweldig!!!
   Nog even en je rent me voorbij op weegschaal :)
   Maar ik ben al blij dat ik zo lang stabiel ben in gewicht.
   Tuurlijk zou ik die 3 kilo dr nog af willen maar zit helemaal in de flow met van alles en nog wat en dan val ik niets af en is ook niets erg.

   Heerlijk weer voor een stuk komkommer appel sinaasappel enz.
   Eigenlijk is t eten volgens hcg t lekkerste met dit weer.
   Water is ook veel lekkerder enz.

 70. goeie morgen, deze morgen geen verandering op de schaal. nee, ik panikeer niet want ik weet dat ik het perfect gedaan heb gisteren ( ik heb ook het stukje van guinan gelezen ) , maar ik hoop morgen toch op een daling natuurlijk .. ik merk wel dat ik al smaller ben in mjn taille want het rokje dat ik zaterdag dus NIET aan kon want ik moest het tot onder mijn borsten trekken omdat ik het in mijn taille niet fatsoenlijk dicht kon, kan nu wel gewoon weer op de juiste plek dicht !! Zaterdag ga ik eens meten want dan ben ik effectief 7 dagen met het 500 cal. dieet bezig .
  Ik heb het meeste honger ’s morgens de laatste dagen . Ben om 6.30 op en scheur dan om 7.30 echt van de honger. Ik eet dan mijn bouillon met 1 khd arme cracker.. om 9.00 uur op kantoor weer honger, dus dan mijn appeltje met kaneel .. en dan is ’t aftellen tot 12.00 dat ik naar huis kan om mijn middagrantsoen te verorberen.
  de rest van de dag trek ik het wel moet ik zeggen .

  Alléé, ik ben zeer positief en dat beetje hongergevoel vertrekt misschien ook wel weer… Ik hoop snel onder de 73 kg te zitten.

 71. Hoi dames, hier weer een update….ben niet meer op de weegschaal geweest, omdat ik al 4 dagen niet naar de w.c ben geweest, en heb sinds gisteren ook mijn menstruatie. Weet iemand een goede detox dat dagelijks gebruikt kan worden zonder dat je lichaam gewend aan raakt? (Colon clean poeder helpt niet) Misschien raak ik ‘verstopt’ door teveel melba’s, soepstengels en thee lol Wel merk ik een grote vooruitgaan, namelijk in mijn kleren, ben zeker een maatje minder geworden:)
  Ik heb ook een vraagje voor Guinan, ik las in een van jou reacties; ”alles wat op ‘-ose’ eindigt mijden”. Dus geen melk omdat het lactose bevat. Maar appels bestaan voor 10 tot 20% uit glucOSE en sacharOSE en voor 80 tot 90% uit fructOSE. Fructose is een dikmakend suiker. Het is onmogelijk om alle -ose’s uit je dieet te bannen. Veel van die ose’s bevatten veel vezels en belangrijke voedingsstoffen. Dit maakt fruit tot een essentieel bestanddeel van een gezonde voeding, of je nu gewicht wilt verliezen of niet. Zo telt bv een kommetje aardbeien 4 gram fructose en een appel 11 gram. Trouwens Guinan, bedankt voor de tip van die pannen bij de action. Ik ben blij met mijn nieuwe keramische pannen :)
  Veel succes met het afvallen ;)

  • Ja, ik kan me voorstellen dat je nu niet op de weegschaal wilt gaan. Ik gebruik ook psylium vezels en bij mij helpen ze wel, maar ik neem ze dan ook elke dag in, niet alleen als het ‘nodig’ is. Gelukkig merk je wel verschil in de omvang dus dat houdt de moed er tenminste in. Als alles straks weer goed functioneert ben ineens 2 kilo kwijt, haha!

   Het vermijden van zo goed als ALLE koolhydraten geldt alleen maar tijdens het stabben, 3 weken, daarna is fruit 1 van de voedingsmiddelen die weer toegevoegd kunnen worden, beginnend met – inderdaad – aardbeien en bessen, omdat daar het minste in zit.

   Ik ben blij dat je de pannen hebt gehaald, gááf he? Ik kook op een keramische plaat en bij mij gaan ze nu een beetje ‘hobbelen’, maar voor de duur van het dieet is het goed genoeg.

 72. Bedankt voor je reactie.. Ik ben ook erg blij wilde eerst nog meer afvallen maar ik weeg nu 69 en een x tevreden zijn is wel heel belangrijk denk ik! En dan ben ik nu ik kan wel perse die 65 willen halen maar dan word ik heel mager en of ik daar zo gelukkig van word..
  Weer even wat vragen:
  Geen fruit?? Waarbij ik het dieet doe hebben ze gezegt dat ik tot 12 uur 2 stuks zuur fruit moet eten.. Verder magere kwark of biogarde mag 150 gr. Hoe zit dit dan?
  En wat voor slagroom zou je dan mogen want dat klinkt wel heel lekker haha

  • lc, lees even mijn reactie direct hierboven.

   Wat de room betreft, hoe vetter hoe beter. Ik gebruik de houdbare slagroom van de ALDI, die heeft 40% vet, andere vaak maar 35 of 30%. Daar kan ik tenminste wat van inslaan en buiten de koelkast bewaren.

   Wat dacht je van je vlees lekker bakken in boter en dan met room lekker jus-tje erbij maken? Mjammmmie…. ;)

   Wat bij het stabben ook mag is cocoa crack, daar doe ik dan ook 2 el room doorheen, vreet je je vingers bij op! Recept staat op het forum.

 73. Hallo!

  Bedankt voor de reactie Tanja! Super goed resultaat, ben jaloers :-)

  Guinan, ik las dat jij een bericht postte ivm stabiliseren. Nu ben ik echt compleet in de war :-)
  Op het forum staat hier een stabilisatieschema waarin staat dat je alle soorten fruit weer mag en ook yoghurt, kaas, … Maar geen rijst, aardappelen, … in de eerste twee weken.

  Op de site van de hcg tabletten staat dan weer dat je wel aardappelen enzo mag, dit vanaf dag 1. Ook melkproducten.

  Ikzelf gebruik de druppels, is dit dan het verschil? Welke optie kies ik dan? Deze versie op het forum of die op de site van de tabletten? (Lijkt me toch hetzelfde dieet dat je moet volgen, ik snap echt het verschil niet :-()

  Groetjes,
  Lies

  • De adviezen en quotes die ik post zijn allemaal afkomstig van het protocol van Dr. Simeons, de uitvinder van deze methode. Als ik daar van afwijk vermeld ik het er nadrukkelijk bij.

   De richtlijnen van Simeons zijn tamelijk drastisch en ik denk dat de verschillende producenten van diverse druppels, ampullen, tabletten enz. de regels hier en daar wat ‘oprekken’ uit angst dat anders niemand hun produkten koopt.

   Simeons zegt: géén koolhydraten. Dan ga ik uit van het inductiedieet van Atkins, waarbij kh alleen verkregen worden uit groenten. Dit duurt bij Atkins 2 weken, waarna je kh-ARM gaat eten.
   In melkproducten wordt misschien geen suiker toegevoegd, maar er zit van nature al lactose in, wat óók een koohhydraat is. Die zitten voornamelijk in de wei, zodat het niet geldt voor room, daar zit n.l. geen wei meer in.

   Het staat uiteraard een ieder vrij de handleiding te volgen van de gekochte HCG, maar ik zou iedereen die het engels machtig is aanraden het protocol van Simeons te lezen. De stukjes over diverse ziektes kan je overslaan, voor zover niet op jou van toepassing. Als je in Google “Simeons, pounds and inches” invult kom je honderden sites tegen waar je het vandaan kan halen.

   Ik kan geen zinnig woord zeggen over de eventuele gevolgen van de ‘afwijkingen’ die fabrikanten toestaan. Ik probeer zo trouw mogelijk Dr. Simeons te volgen, al schiet ik ook wel es uit de bocht :O

   Ik was begonnen met de vertaling van “Pounds & Inches”, maar ik ben achteruitgeraakt op de planning. Zodra dit klaar is en online staat zal ik het hier doorgeven.

 74. YESSS… 3 ons eraf en ik zit op de 80 kilo, nog één onsje en ik ben van die klierige 8 af!
  Al met al, na er 1,8 bijgebunkerd te hebben, ben ik nu 5,1 kwijt, ofwel reëel 3,3 kilo. Nog steeds de pest in dat ik met stabiliseren en normaliseren ben aangekomen maar het is niet anders.

  Ik ga weer lekker aardbeitjes inslaan, beetje zoetstof en wat cacao eroverheen, mjammie!!!

  • Goeie genade! Goed zeg Guinan!
   Onder de 80! Heerlijk he!

   Als er iemand fantastisch bezig is dan ben jij t wel!

   Ik heb vandaag kippesoep gemaakt.. was erg lekker met dit warme weer.
   De rest at het ook gewoon mee en zaten te smullen.
   De afval resultaten zijn er niet.. over 2 dagen ongesteld dus tja dan kan er ook niets op weegschaal gebeuren he maar vooral een stabiel gewicht houden is eigenlijk mn opzet :)
   Dus tevreden.

 75. Hoi allemaal,

  Even een update.
  Gister mijn eerste stab-dag gehad. Uiteindelijk ben ik 11,5 k afgevallen in 2 kuren. Een resultaat wat ik graag wil vasthouden.
  Vanochtend toch even bang dat ik niet was aangekomen na een dag meer eten en zonder de ampullen gelukkig is dit niet het geval.
  Nu goed vasthouden en alleen eten wat mag.
  Lekker gerecht

  • Oeps.. ;)
   Lekker gerecht guinan ga het meteen proberen vnvd!
   Zou het bij het stabben ook mogelijk zijn om soort tzatziki te maken voor over gehakt: yoghurt met komkommer??
   En als je al gehakt hebt kun je dan nog steeds kaas of zure room gebruiken?

   Succes iedereen!!

  • Zo!! Da’s niet verkeerd zeg, daar zal menigeen jaloers op zijn, waarbij ik!!
   Nu héél voorzichtig zijn met stabben, géén koolhydraten de eerste 3 weken, etiketten lezen en alles wat op ‘-ose’ eindigt mijden. Het is dus nog even op je tanden bijten, maar je mag wél weer vet hebben en méér vlees. Fruit ook vermijden of aardbeitjes (cranberries, frambozen, zwarte bessen, bosbessen) nemen, daar zit het minste in, je mag ze dan wél met slagroom :D ! Verder nog geen melkprodukten (zit lactOSE in).

   Na die 3 weken 1 voor 1 voedselsoorten gaan toevoegen, b.v. noten, zuivel, eieren, kh-arm brood en -pasta, en opletten of je er van aankomt. Kan zijn dat je gevoelig bent voor een bepaalde soort, die dan voorlopig even mijden en later nog eens proberen.

   Heel veel succes!!! :D

  • PS: Als je volle yoghurt neemt kan het wel, want als tzaziki gebruik je er niet zo veel van. Ik gebruik liefst de emmertjes Griekse yoghurt van Lidl, die is héérlijk romig!

 76. Hier gaat ie goed ! Weer 800 gr kwijt vandaag, zit dus nu op -2,5 kg na 3 effectieve dieetdagen . Ik zit dus nu ook onder mijn gewicht van mijn eerste bunkerdag. Nu moet dit zo lekker doorgaan en dan komen we er wel! Het lijkt me mogelijk te zijn om dus 6 kg kwijt te spelen deze sessie .. dan moet ik nu nog 3,5 kg op 18 dagen ! MOET lukken!

  succes allemaal !

  • Goed zo Tanja!! Ja, je kán het wel!! ;)
   Hou er rekening mee dat het de eerste week altijd snel gaat, daarna zakt het verlies wel wat af. Lees even het bericht wat ik hierboven heb geplaatst (5893). Ennuh… ‘pas erbij gegeten’ is er óók zó weer af he, dus niet ontmoedigd raken als het nu een beetje stagneert. Je weet nu dat het wel degelijk mogelijk is om af te vallen, dus gewoon wolhouden :D

  • Ja hoor:

   TACO SALADE

   IJsbergsla
   tomaatje
   uitje
   1 ons rundergehakt
   1/4 zakje Taco Seasoning Mix (bij AH)
   peper & zout

   Sla, tomaat en uitje klein snijden, Sla en tomaat in een slakom doen.
   Uitje glazig fruiten, rundergehakt toevoegen en rullen, 1/4 van de Seasoning Mix toevoegen en wat water (of bouillon) om het een beetje ‘sauzig’ te maken. Even laten pruttelen zodat de smaken doortrekken en over de sla gooien.
   *Bij het STABBEN kan hier nog bij: avocado, zure room, kaas en/of SALSA
   (tip: Als blijkt dat je het lekker vindt, maak dan gelijk méérdere porties van het kllargemaakte gehakt en vries dat in, dan hoeft er de volgende keer alleen sla en tomaat bij)

   SALSA
   (eventueel eroverheen)
   tomaat, uitje, wat verse koriander (zakjes in koeling bij AH) of uit een potje, Jalapeño peper (potje o.a. bij AH), beetje citroensap en zout. Tomaat, ui, koriander en Jalapeño fijnsnijden en alles goed door elkaar husselen of in de blender.
   *Bij het STABBEN kan je hier nog wat avocado door doen.
   *Ná het stabben kan er ook wat maïs of stukjes mango doorheen.
   (tip: hier kan je méér van maken, het is ook lekker over kip of vis)

   Is om je vingers bij óp te vreten!! O nee, mensenvlees mag ook niet ;)

 77. Hoi allemaal, ik ben zaterdag 19/5 begonnen met de ampullen en vanaf maandag dus 500 calorieen. Ben nu 1 kg kwijt!
  Ik vind het overdag niet moeilijk, maar ’s avonds heb ik echt een honger gevoel. Heeft iemand een tip: ik moet zaterdag de hele dag weg, wat neem je mee voor onderweg? En wat gebruik je als je ergens op bezoek bent?
  Iederen veel sterkte!
  Boop

  • hi Boob ( grappige naam!) , ook ik heb het ’s avonds het moeilijkst ! Mss kan je één appel naar de avond verschuiven of een bouillonneke met een soepstengel/melba/rijstwafel?? zo nee, dan is een extra appel ook geen ramp hoor ! Of een iets groter stuk mager vlees/vis eten ’s avonds brengt ook geen extra koolhydraten.

   Recepten vind je op de site van de hcg tabletten

   succes !!

  • Ik neem dan een pakje rosbief mee (met koelelement bij dit weer) en blaadjes ijsbergsla om ze in te rollen, staafjes komkommer of 2 stengels selderij. En een stuk fruit natuurlijk, een appel kan je zó uit de hand eten.

 78. Hallo!

  Ben sinds vorige week maandag bezig en ondertussen – 4,5 kg: joepie!!!
  Ik hoop het vol te houden! Dit weekend wel een bbq op mijn werk dus kan onmogelijk niets eten maar ga zeker goed oppassen!

  Weet er iemand waar ik de ‘spelregels’ van de stabilisatiefase vind?

  Alvast bedankt en veel succes!

  • hoi Lies, je hoeft ook helemaal niet ‘niets’ te eten op de bbq !! Je kan dus best een stuk kip of kalkoen of vis nemen met lekker veeeeeeel groenten ! Maar geen brood of pasta of aardappelsalades ed natuurlijk!

   Je vindt veel info op de site van de hcg tabletten ! Recepten en alle regels voor het dieet en nadien !

   succes !! Je hebt wel een geweldig resultaat na 1 week !!

 79. dag 3 zit er bijna op. Ik mis mijn nootjes als tussendoortje en mijn yohurt.. maar eigen schuld dikke bult ! had ik me maar niet dik moeten eten ! Straks een salade met kip of gewokte scampi’s…

 80. Oei! Ik geloof dat ik een paar dagen heb overgeslagen.

  Nou ja, vrijdag 7 ons eraf, hiep hiep hoera, maar die dag niet naar de WC geweest dus zaterdag zaten er weer 2 ons bij grrrrrrr. Toen gisteren weer een pond eraf, weer niet naar de WC geweest – ondanks de psyliumvezels – maar vandaag toch nog 3 ons kwijt.

  Dat is – ná het bunkeren let wel – 1.2 pond per dag, niet slecht tot nu toe!
  En elke avond aardbeien, da’s weer es wat anders dan een ordinaire appel, hihi.

  Allemaal volhouden hoor! Ook als het eens wat minder goed gaat. Al verlies je geen gewicht, als je je maten neemt zie je dan tóch wel verbetering, want je lichaam moet af en toe ook wel eens tijd nemen om bij te komen.
  De uitleg die Dr. Simeons hiervoor geeft is het volgende:

  = q u o t e =
  Het gewicht wat de weegschaal aangeeft wordt bepaald door twee processen die niet persé synchroon verlopen. Onder invloed van HCG wordt vet onttrokken aan de cellen waarin het zit opgeslagen in het vetweefsel. Wanneer deze cellen leeg zijn en dus geen doel meer dienen, breekt het lichaam de celstructuur af en neemt het op, maar het afbreken van nutteloze cellen, bindweefsel, bloedvaten enz. kan áchterlopen op het process van vetafbraak. Als dit gebeurt, schijnt het lichaam een deel van het onttrokken vet te vervangen door water, wat voor dit doel wordt vastgehouden. Daar water zwaarder is dan vet, zal de weegschaal wellicht geen gewichtsverlies tonen, alhoewel er voldoende vet is verbrand om het tekort in het 500-calorieën-dieet te compenseren.Wanneer dit weefsel uiteindelijk wordt afgebroken wordt het water losgelaten, er treedt een plotseling urineverlies op en een duidelijke gewichtsvermindering. Deze eenvoudige interpretatie van een werkelijk zeer ingewikkeld mechanisme, is wat wij de patiënten voorleggen, die willen weten he het komt dat ze op bepaalde dagen niet afvallen, hoewel ze geen enkele fout in het dieet hebben begaan.
  = u n q u o t e =

  Motto: Niet al te ongeduldig zijn dus, het komt allemaal wel weer goed :)

 81. Beetje zielig ben ik wel… Net terug van tandarts en verdoofde halve lip en mond Hihi ziet er niet uit… Ben blij dat ik pas over uur of 3 weer afspraak heb.
  Allemaal succes!

 82. alléé, dat is beter, -1,6 kg nu na 2 effectieve dieetdagen.. maar ja.; mijn vreetkilo’s van de eerste 2 dagen heb ik er nog altijd niet af hé! dat had ik toch beter niet gedaan.. maar goed, we kijken vooruit en niet achteruit .. ik heb 2 kuren voor de prijs van 1 gekregen, dus we kunnen er, indien nodig nog een vervolgkuur aanplakken na 10 juni ..

  Ik heb net uiercreme gekocht. Dat mag je blijkbaar gebruiken om je huid in te smeren stond nog in mijn boekje van vorig jaar ..

  succes allemaal !

  zal effe noteren wat ik ga eten:

  o: appeltje, bouillon met 1 khd-arme cracker
  l : biefstuk met witte kool
  t: appeltje , melba toast
  d: salade met kip

  Ik geef toe dat ik mijn vlees wel bak met goei boter hoor ! zonder goede vetten val je ook niet goed af ! natuurlijk eet ik geen saus bij mijn vlees hé!

 83. net mijn appeltje met kaneel op . Had eigenlijk geen honger maar ’t lijkt me niet gezond om dat nog uit mijn karige rantsoen weg te laten .. ben zoooooooo benieuwd voor morgen!! Beetje geobsedeerd..

  verder gaat het wel goed. Beetje moeite om geen rijst te nemen deze middag en geen yohurt als toetje , maar geen honger !

  wordt morgen vervolgd !!

 84. Goedemiddag allemaal,
  Ook ik ben bezig met bio hcg (momentum). Vandaag precies een week bezig (met het 500kcal dieet). Net de afspraak met de consulent gehad: ik ben “maar” 2 kilo afgevallen, mijn vocht is heel erg om hoog gegaan (had vocht te kort, lichaam was uitgedroogd), geen spier verlies en 6 pakjes boter aan vet verloren. Volgens de consulent moet 20 pakjes aan vet haalbaar zijn. Ik hoop het. Wat ik me afvroeg: sommige mensen hier schrijven dat ze een kledingmaat verloren hebben, maar was dit na de 1ste fase of 2de fase?
  Succes allemaal!!

  • Welkom Isa:
   Ik ben 18 kilo kwijt (1 1/2 kleding maat minder)
   Sommige zijn met 4kilo al kledingmaat kleiner.
   Zit dus geen logica in.
   Goed resultaat trouwens!

  • Welkom Isa, ik was in 5 weken 10 kg kwijt en 2 kledingmaten….(met druppels)

 85. Hallo Ic,

  Nee ik had geen appeldag gehouden, maar mezelf wel even streng toegesproken. Even niks geen gezeur en even mager vlees en rustig aan met mango’s en aardbeitjes eten.

  hallo hcgtje,

  Ik zal eens op zoek gaan naar dat brood en pasta waar je het over hebt.
  Is best een goed plan.

  Mijn tabletten voor de volgende kuur zijn binnen.
  Maar eerst even rustig 6 weken wachten.(begin juli weer beginnen)

 86. Ik weet het dat ik mss teveel verwacht ! Ik was vorig jaar ook ‘maar’ 4 kg kwijt .. maar toen was dat voldoende .. nu niet want ik weeg nu bijna 4 kg meer dan toen.. Shame on me !! Ik zet door hoor ! Ik mag dit jaar geen missers maken in mijn traject zoals vorig jaar .. toen heb ik 2 vreetbuien gehad en toch nog 4 kg kwijt geraakt .. dus nu geen vreetbuien en hopelijk een 6 kg ..
  duimen maar !

  • Ik denk dat ( zo te lezen) de echte valkuil de koolhydraten zijn en vooral lastig als je klaar bent met afvallen ( aan de andere kant is je gewicht nu waar de meesten jaloers op zijn en dat is wel even te prijzen dat je direct weer in de startblokken springt).

   Echt probeer eens na afloop van het dieet de koolhydraatarme pasta’s ( niet te onderscheiden van de normale alleen duurder, maar je pakt er ook maar iets van, dus doet er langer mee.. is de bedoeling) en koolhydraatarmbrood.
   Zo kan je wel brood gaan eten en pasta’s ( en ik maak er ook bami mee en t kan ook door de soep als vermicelli enz enz) zonder dat je direct weer zo’n trek krijgt in meer en zoet… enne tuurlijk gaat t je lukken!
   SUCCES!!!!!

 87. Vraagje…….wat gebeurt er als je toch dagcreme e.d. blijft gebruiken?
  Zou dat kleine beetje vet zo’n rem hebben op je gewichtverlies en vetverbranding?
  Kan me daar zo weinig bij voorstellen………..

  • Ik denk dat je t zo moet zien: je trekt alles maar dan ook alles uit de kast om in een zeer korte tijd enorm veel te willen afvallen.
   Dus ook dat… normaliter betaal je erg veel geld voor een kuur en wil je t maximale eruit halen.
   Wil je wel je dagcreme blijven gebruiken enz is t aan jezelf.
   Ik gebruik gewoon dagcreme enz.

 88. pff, heb dus toch maar 2 dagen gebunkerd vrijdag en zaterdag .. effe 2 kg eraan gegeten ( grrr) . Gisteren dus de eerste 500-cal.dag en ik hoopte deze morgen dat ik al een kilo of zo terug kwijt was van die bunker-kilo’s .. viel dat even tegen zeg !! Maar net 100 gr kwijt !! Hoe kan dat nu ?? En ik heb zelfs nog op de crosstrainer gesport gisteren én een uur in de tuin gewerkt … Hoop echt dat het morgen wel ‘bevredigender’ is op de schaal .. Ik heb ook honger nu dus ik ga mijn appel maar eens oppeuzelen.
  Ik lees hier geweldige resultaten! Ik hoop na de eerste kuur toch 10%, zijnde 7 kg kwijt te zijn. Dan zit ik op 69 kg en kan ik mijn broeken terug aan ..

  succes allemaal !!

  • Tanja: 7 kilo is wel een flinke uitgangspositie zeg.. ik zou denken als ik 4 kilo kwijt was ben ik al blij … dan ben je sneller blij en alles wat meer is is mee genomen.

   Hoe t kan dat er maar 1 ons af is? Je hebt zelfs gesport op crosstrainer en uur in tuin gewerkt en t is warmer weer.. weleens gehoord van vocht vasthouden;)

   SUCCES!!!!!!
   Laat je niet gek maken door de weegschaal na 1 dag.

  • Tanja, wacht maar af wat er morgen op de weegschaal staat, mijn ervaring is als ik veel heb gegeten dat ik dan na 1 dag weinig tot niets afgevallen ben, de volgende dag veel beter resultaat dus laat je niet ontmoedigen en ga vandaag ook weer goed het dieet volgen dan heb je morgen vast blij…

 89. Dankjewel! Dat is ook iets waar iknooit heel erg goed in ben in maar 1 boterham. Maar dan wacht ik daar gewoon mee.
  Had je nu een appeldag gehouden waardoor het er weer af is?

  Succes!!

 90. Hai Ic,

  Het was een beetje eigen schuld (of niet een beetje, maar gewoon eigen schuld).
  Heb rijst gegeten en chocolade en van beide teveel.
  Wat ik zo moeilijk vind aan fase 2 vind ik lastig uit te leggen.
  Je mag eigenlijk alles weer, maar geen brood, rijst aardapelen (koolhydraten dus)
  En natuurlijk geen suiker. En beperking mais, wortelen en nog iets (staat op mijn lijstje).
  Je zou denken dat het een enorme verbetering is en dat is het ook, maar het smaakt naar meer.
  En het gekke is als je ‘zondigt’ maakt dat het alleen maar erger op.
  De trek in nog meer foute dingen wordt alleen maar erger.
  Raar maar waar.
  Mij is wel duidelijk dat je echt wel een keertje een boterham zou kunnen eten, maar om het bij 1 boterham te laten……dat is zo moeilijk.
  Het is dus eenvoudiger om je gewoon aan het dieet te houden.
  Of supersterk zijn en het echt bij 1 boterham (voorbeeld) houden.

  Ook jij succes met fase 2.

  Enne wat er bij was is er sinds vanochtend weer helemaal vanaf.(gaat gelukkig ook weer snel)

  Groetjes Vera

  • Vera: Als je kh eet en erna snakt naar meer ben je eigenlijk een soort of kh verslaafd. Juist 1 keer een misser maken en je bent dagen bezig om van dat KH behoefte”gezeur” af te komen.
   Om die reden pak ik maar af en toe iets omdat ik er meer last van heb dan plezier. Brood heb je tegenwoordig ook KH arm zelfs bij de AH, dit zal minder het effect geven dat je meer wilt..probeer dat eens na de kuur.
   Wat ik doe is een halfje in diepvries leggen en als ik een boterham wil pak ik er 1 uit. zo doe je behoorlijk lang met een halfje.
   Succes!

 91. Wie heeft er ervaring met de tabletten?
  Ik heb vorig jaar een kuur gevolgd met de ampullen en ben 13 kilo afgevallen. Omdat ik die kuur zo duur vindt wil ik nu de tabletten gaan proberen.

 92. Hallo allemaal,
  Ik wil ook met de kuur beginnen maar ik heb wat informatie gezocht via internet. Je mag geen creme, olie, deodranrt gebruiken klopt dat.
  Ik kan niet zonder mijn deodrant en creme ik vind het wel erg vervelend. Als ik het toch gebruik kan ik dan niet afvallen.
  HELP HELP A.U.B

  • selin, dat is erg persoonlijk, ik heb gewoon mijn shampoo en crème enz gebruikt, kan niet beoordelen of het langzamer ging maar 10 kg in 5 weken vond ik super!
   Had ik nooit verwacht…….zonder deo en dagcrème zag ik niet zitten.

  • Olie klopt. De meeste deo wel, behalve dove. Ook creme zonder vet mag je gebruiken bijvoorbeeld uierzalf.

 93. Guinan dank je wel voor je uitgebreide antwoord. Daar heb ik zeker wat aan.
  Ben wel weer op de goede weg.
  Maar ben toch wel weer wat aangekomen (meer dan 1 kilo), nu hoop ik dat dat er ook wel weer af gaat.
  Het gekke is dat fase 1 me minder moeite kostte dan fase 2 het stabben.
  Maar toch wel eventjes doorzetten.

  Goed om hier te lezen en te schrijven

  • Hey vera,

   Ik begin dinsdag in fase 2 en ben super bang dat ik aan kom..
   Hoe komt het dat je 1 kilo bent aangekomen hou je je aan de richtlijnen of is dat juist hetgeen wat zo moeilijk is?
   Succes ermee!

 94. Even een offtopic berichtje: Jullie hebben de magische 10.000 reacties behaald bij dit onderwerp, een nieuw record! De teller bij het aantal berichten staat (pas) op 5878 maar hier worden de reacties op een eerder geplaatst bericht niet bij geteld. Het werkelijke aantal reacties staat bovenaan de reactielijst.

  Gefeliciteerd allemaal !!!

 95. Ik zit nog steeds in m’n eerste week, daarom viel de 2 ons van gisteren een beetje tegen, maar ik had een zeer kort nachtje gehad en dat scheelt bij mij altijd direct!
  Vannacht de volle 8 uur geslapen en vanochtend was er een pond af. Hiermee zijn de ‘oude’ kilo’s eraf en ben ik bezig met ‘nieuwe’ kilo’s afvallen.
  Ik zit al aardig in het ritme, alleen het 2 ltr. water drinken lukt nog niet helemaal, kom elke dag een glas tekort maar ik wil ook niet nog een glas nemen vlak voor het slapen gaan, dan moet ik er na een uurtje of 3 al weer uit, dus ik moet wat steviger doordrinken!

  Zo meteen nog even asperges halen voor vanavond en aardbeien, het goede seizoen is weer begonnen!! :D

 96. Hoi Hcgtje,

  Bedankt voor je reactie.

  Ik wil inderdaad maar zes kilo kwijt. Op mijn buik en benen zit teveel vet. Trouwen en daarna dus samenwonen is niet bevorderlijk voor je gewicht… En toen sportte ik ook nog niet zoveel. En die kilo’s moeten er nu af. :)

  Heb je nog een idee of ervaring met de spierpijnachtige pijn in mijn benen?

  • Als ik zie hoeveel je sport krijg ik al spierpijn ;) dus daar kan ik je niet mee mee helpen.

 97. Hallo MiranF,

  Ook ik ben maandag begonnen met de eerste 500 calorieën dag en ben ondertss ook 3,5 kg afgevallen.
  Heb wel nog regelmatig honger hoor! Als ik me wat slap voel drink ik een tasje magere bouillon want t kan niet de bedoeling zijn dat je je echt slecht voelt vind ik.

  Vraagje aan iedereen: is het ook mogelijk om na twee weken te beginnen met stabiliseren? Het dieet op zich kan ik wel aan maar ik denk dat ik na twee weken de (beperkte) groenten toch wel beu zal zijn :-( Mijn inspiratie raakt een beetje op…

  • Als je genoeg kwijt bent na 2 weken kan je gaan Stabben ja.
   Onthou wel hoe sneller je afvalt hoe meer Stabben belangrijk is om niet te gaan jo jo en.
   Succes!!!

  • Volgens mij zegt Simeon dat je de kuur wel echt 23 dagen vol met houden om je lichaam gereed te krijgen voor fase 2

 98. Beste mensen,

  Ik zie redelijk wat reacties voorbij komen en wil graag ook mijn ervaringen met jullie delen. In 2008 wilde ik graag afvallen en ik zocht iets waarbij je in korte tijd kon afvallen zonder een jojo effect. Bij toeval sprak ik een collega en die vertelde mij over HCG. Hij had de injecties gedaan en dit had goed bij hem geholpen. Na wat onderzoek op het internet kwam ik er achter dat er inmiddels ook bio variante waren die je niet hoefde te injecteren. Zonder na te denken direct een kuur besteld.
  Ondanks dat ik wat sceptisch was ben ik toch vol voor dit dieet gegaan en het klopt na 2 dagen is je honger gevoel echt weg ik had soms echt moeite om zelf het dieet op te eten. Voor me gevoel zat ik direct vol. Het koste me dan ook weinig moeite om het dieet te volgen. Naast motivatie die je krijgt door het goede resultaat had ik ook geen zien in b.v chips of drop. Ik kon zonder moeite door de supermarkt lopen zonder dat ik iets moest hebben. Ik kon al snel merken dat ook mijn spijsvertering een boost had gekregen deze werkte gewoon vel beter (ook na het dieet). In die periode heb ik 2 kuurtje achter elkaar gedaan en in totaal na ook de 2e periode ben ik ruim 36 kilo afgevallen en ik kon ook na het dieet op gewicht blijven. Ik wist heel makkelijk de balans te vinden. Dus ook voor mannen werkt het erg goed. En ik ben ruim 3 jaar op gewicht geweest.
  Helaas door ziekte en niet zo fijne medicijnen ben ik het afgelopen half jaar weer wat aangekomen… Nadat ik weer gezond was wilde ik natuurlijk snel weer op gewicht komen dus na wat onderzoek kwam ik er achter dat er nu ook een tablet versie is. Ik ben hier nu een week mee begonnen en ik ben alweer z’n kleine 6 kilo kwijt dus ook deze variant werkt erg goed.
  Alles hangt natuurlijk af van je eigen discipline maar als je wil afvallen en je zoekt een goede kuur kan ik zeker een HCG kuur aanbevelen. Naast me eigen resultaat hebben diverse vrienden het gedaan met allemaal hetzelfde resultaat.

  iedereen veel succes.

  • Welkom en succes Remco!
   Als gezondheid je in de steek laat gaat gewicht meestal ook fout.
   Zelf 7 jaar ziek geweest. Toen het beter ging aan hcg begonnen en 18 afgevallen.
   Heel veel succes!

  • Hoi Remco!! Leuk dat er weer eens een man mee doet!

   Dat het ‘ook voor mannen werkt’ is een ding wat zéker is, bij jullie gaat het ook nog veel sneller dan bij ons vrouwen, om jaloers op te worden zeg, 35 kilo! Super! Ik was na 2 dubbele kuren al heel blij met 16, haha. Maar ik ben dan ook al weer wat ouder en weinig mobiel, dat scheelt natuurlijk ook wel.

   Succes met deze kuur, jij redt het wel! :D

 99. Hallo iedereen,

  Op 13 mei jl. ben ik met de Sense Bio HCG kuur begonnen en inmiddels al 2.4 kilo afgevallen. Het gaat erg hard, kan dat geen kwaad?

  Sinds gisteren heb ik een zeurderige spierpijnachtige pijn in mijn benen. Kan dit door het afvallen komen en kan het ook kwaad? Iemand ervaring hiermee?

  Verder merk ik dat ik me wel slap voel en bijvoorbeeld traplopen meer moeite kost. Ik dans 3 x in de week en dans ook wedstrijden, ik vraag me af of ik hier wel voldoende kracht voor heb. Ik wil aan het eind van de kuur geen slappe vaatdoek zijn… ;)

  Tips en ervaringen zijn welkom!

  • Welkom!
   Wat verfrissend om iemand te treffen die t wel hard vind gaan.
   Heerlijk!
   Met veel sporten pak extra fruit, desnoods banaan voor training.
   T is de bedoeling dat je afvalt maar niet van je graatje gaat.
   Heel veel succes.

   Misschien gekke vraag met zoveel sporten hoef je toch waarschijnlijk niet veel kwijt?

 100. T I P:
  Ik had al eens gemeld dat ik bij Action koekepannen had gekocht met een ceramische laag voor héél goedkoop (4-zoveel en 5-zoveel). Nou, die zijn perfect hoor! Blijft echt helemaal niks aan kleven zoals ik met non-stick pannen toch wél had en ze zijn onder de kraan zó schoon, geen sopje voor nodig. Ze waren toen in de aanbieding, maar misschien hebben ze ze nu nog wel, is echt het proberen waard nu we geen vet mogen gebruiken om te braden.
  Helaas hebben ze niet de kleinste maat (20cm) dus die ga ik bij Blokker kopen, dan maar ééntje wat duurder ;)

 101. Hallo,

  Als ik het zo lees zijn jullie allemaal heel erg goed bezig.
  Ik ben aan het terugvallen in mijn oude patroon (terwijl net fase 2). Vindt het gruwelijk moeilijk. Speelt mee dat ik zo heel veel energie van de hcg, krijg dat ik niet aan mijn rust kom. En suiker maakt slaperig, maar zeer zeker ook dik.
  Ik moet nu weer heel erg snel terug naar fase 2 anders gaat het de verkeerde kant op.
  Moet iets anders zoeken om rust te nemen.
  Na mijn vakantie ga ik de laatste kilo’s afvallen met de tabletten.
  Heb ik goed begrepen dat er 6 weken tussen kuur 2 en drie moet zitten?

  Zijn er hier meer mensen, die last hebben van het koud hebben?

  Morgen weer vollop aan het fruit en groenten, maar geen brood…….neen ook niet op hemelvaart, niet op vrijdag en ook niet omdat het weekend is.

  • Hoi Vera!
   Erg he dat stabben? Ik heb er ook zo’n moeite mee, en inderdaad, hoe meer kuren je doet, hoe langer je tussendoor moet stabben en normaliseren. Hier volgt het overzicht:

   Pauzes tussen meerdere kuren

   Je kunt meerdere kuren achter elkaar doen. Je moet alleen in de gaten houden dat je een tussenzpoze MOET nemen, omdat je lichaam anders imuun kan worden. De getallen die ik hier noem zijn MINIMAAL, dus lánger mag altijd:
   Tussen 1e en 2e kuur: 6 weken
   Tussen 2e en 3e kuur: 8 weken,
   Tussen 3e en 4e kuur: 12 weken
   Tussen 4e en 5e kuur: 20 weken
   Tussen 5e en 6e kuur: 6 maanden
   Hiervan zijn de eerste 3 weken (“stabben”) altijd ZONDER koolhydraten, t.w. suikers en zetmeel, dus ook weinig of geen fruit of koolhydraat-houdende groenten zoals bonen en maïs. Zorg dat je binnen de veiligheidsmarge van 1 kg meer en 1 kg minder blijft.
   Na die 3 weken ga je voorzichtig dingen toevoegen, doe dit voorzichtig en zorg dat je binnen de veiligheidsmarge blijft.

   …aldus Dr. Simeons

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt, succes gewenst!

 102. Hahaha, de ‘la des lekkers’ Ik heb er voorlopig alles uitgegooid en maar goed ook want ik denk niet dat ik anders voor de aardbeien zou kiezen! Maar je hebt gelijk, aardbeien en frambozen zijn superlekker! Die ga ik dan ook af en toe op het menu zetten.
  En dat ’s morgens niet ontbijten: ik ontbeet eigenlijk zelden (foei) maar nu ik met dit dieet bezig ben heb ik honger vanaf het moment ik mn ogen open doe, hoop dat het ligt aan het feit dat ik nog maar 3 dagen bezig ben… Maar een appel: ik krijg daar nog meer honger van!! Dus misschien een kiwi proberen met een tasje koffie (bevat trouwens een hoop minder calorieën)

  Tanja73: bedankt! Die vetarme bouillonblokjes van knorr zijn toch vet- en caloriearm dus ga ik het zo proberen. Ik ben bezig met de druppeltjes (had ik hier besteld en binnen de 4 dagen in de bus). Nu dag 3 en -1,9 kilo :-)
  SUCCES!

 103. Hallo allemaal,

  Ik ben hier nieuw. Ik heb ik in het verleden regelmatig HCG gebruikt in injectie form. Ik wil nu weer gaan beginnen. Ik moet het nog gaan bestellen, maar zit te twijfelen tussen de ampullen en spray. Het prijsverschil is zo groot. De ampullen zijn 119 euro en de spray 67,50. Voor mijn gevoel werken de ampullen dan beter, maar de op de site wordt aangegeven dat de spay vergelijkbaar is, maar waarom dan dat prijsverschil. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Ik hoop op een reactie.

  Bedankt alvast.

  Groetjes,
  Manon.

 104. Dag 3 op 500 cal. Ik ben in 2 dagen 2.8 afgevallen en zit weer binnen m’n veiligheidsmarge van de vorige ronde. Nog 1 kilootje en het échte werk gaat weer beginnen. Ik heb er zin an!!!

 105. Lieve Allemaal,

  Vorig jaar heb ik een Momentum-kuur gedaan waarmee ik 8 kg. ben afgevallen. En toen ben ik dom geweest en in oude gewoontes vervallen waardoor ik alles nu weer bijna ben aangekomen:(. Ik maak mij dus op om weer een nieuwe kuur te doen. Wat een gedoe dat lichamelijk onderhoud! Ik begin dus weer mee te lezen en verzamel moed om weer te starten. Veel succes allemaal!

 106. Hcgtje, bedankt! Wist niet dat aardbeien mochten, super!
  Heb ook al soep gemaakt met kip erin voor ‘ s middags , lekker! Maar als
  ik soep maak met enkel groenten, water en bouillonblokje, mag ik
  die dan als ‘opkikkertje’ gebruiken? Want heb geen idee wat dar is, woon in belgië…

  • hoi Lies, ik woon ook in Belgie, maar vlak tegen de nLd grens .. ik weet dus dat een opkikkertje een vetarme en caloriearm bouillonneke is . als jij dus vetarme en caloriearme bouillonblokjes kan vinden, zal dat ook wel mogen denk ik..

   Of niet, HCGtje ??

   Ikzelf ben nog steeds in ‘blijde verwachting’ van mijn tabletten !! grrr ik wil zoooo graag beginnen ! denk dus dat ik die 2 dagen bunkeren mss maar ga overslaan als ik ze eindelijk eens binnenkrijg..

  • Neeeej Tanja, niet overslaan hoor! En zeer zeker niet geliijk de 1e dag met 500 cal beginnen. Dan verlies je n.l. alleen maar je ‘normale’ vet en niét het vet wat je kwijt wilt! Ook heb je dan meer kans dat je in het begin veel honger hebt. Even 2 dagen veel vet eten om die ‘normale’reserves aan te vullen, dat ben je binnen 1 a 2 dagen weer kwijt.

   Succes ermee!

  • Toen ik begon met m’n eerste kuur ( injecties) mocht ik Max 3 stuks fruit en zelf evt af en toe een banaan. Een kiwi telde voor een half dus 2 kiwi’s was pas 1 stuks fruit.
   Met druppels en ampullen en tabletten staat dat je Inprincipe niets hoeft te eten ’s ochtends maar dat idee staat me niet aan.
   Je mag ’s ochtends dus een appel of sinaasappel of zoals Guinan beschreef grapefruit met zoetstof.
   Heb je smiddags of ’s avonds trek dan kan je nog een keer een appel of sinaasappel pakken maar aardbeien of frambozen zijn ook goed.
   T is geen zuur fruit maar wel een keertje lekker en zorgt voor afwisseling.
   Ook voor na het dieet zijn aardbeien en frambozen ( als ze zijn te betalen) een heerlijke snack!
   Ik zet regelmatig wat gewassen aardbeien in een glazen schaaltje klaar en loop ik naar de la des lekkers ( lol) dan zie ik als eerste de aardbeien en die staan al klaar, dus makkelijk gezond en lekker!

 107. @hcgtje
  Ik heb het alleen ’s morgens (nee ik ben niet zwanger) en na 2 uur is het over en voel ik me weer top fit. Raar dus. Ik ga zo maar eens bellen wat dit kan zijn. Voelt niet echt fijn zo elke morgen opstaan.
  Bedankt voor je bericht!

 108. @hcgtje
  Nou het is alleen ’s ochtends (nee ik ben niet zwanger :-), en na 2 uur super misselijk zijn, is het daarna over en voel ik me weer helemaal top fit. Raar. Ik ga zo maar even mijn consulent bellen, vragen wat ik hier aan kan doen.
  Bedankt voor je berichtje!

 109. Goedemorgen,
  Ik ben sinds zaterdag begonnen met Momentum Bio HCG kuur.
  Maandag dus gestart met het echte dieet. Maandochtend woog ik 76,70 kilo en vanochtend 74.70 kilo. Ik had zoiets wel verwacht, omdat als ik zelf een paar dagen netjes eet, ik ook rond de 74 kilo weeg, maar nooit echt daaronder kom.
  Ik ben alleen, sinds dat ik maandag met het 500 kc dieet ben begonnen, zo vreselijk misselijk. Ik loop hier op mijn werk al kokhalzend rond….pff dat voelt echt niet goed. Iemand dezelfde ervaring? Maar goed ik hou vol. Iedereen heel veel succes!
  Groetjes,
  Summer

  • Summer: Succes!

   Er heerst hier ook zo’n soort grieperig iets.. zo maar 2 dagen hondsberoerd zijn.. zijn er nog meer mensen in je omgeving met dezelfde klachten?
   Ik herken t niet echt als een klacht bij Momentum.
   Sterkte en beterschap!

  • Hoi Summer,

   Dat herken ik wel. Ik heb een jaar geleden een Momentum-kuur gedaan en vooral de eerste week was ik ook steeds missleijk, tot brakens toe. Dit werd wel minder. Ik heb zelf het gevoel dat het met het ontbreken van koolhydraten te maken heeft. Vervelend, maar je komt er doorheen. Succes!

 110. Fijn om al deze reacties te lezen, geeft me goede moed! Ben sinds zaterdag met de druppels begonnen en dus sinds gisteren met het echte dieet. Vanmorgen – 1,1kg :-)
  Ik hoop dat ik elke dag toch IETS afval want dat is zeer motiverend!!!
  Maar ik heb even een vraagje: hoe weten jullie allemaal wat jullie juist mogen eten en wat niet? Want ik lees op verschillende sites zoveel tegenstrijdige dingen dat ik er echt niet meer goed aan uit kan… Heb de druppels via een emailadres besteld dat ik hier las en heb me gehouden aan de voorschriften die me hierbij gestuurd werden…
  Groetjes en veel succes!!

  • Lies: heel veel succes!
   Als je bij Calorietje de druppels hebt besteld en van haar de info heeft zijn dat prima regels.
   Verschillende site’s verschillende gedachtes…
   Veel doller dan 2 stuks fruit ( appel of sinaasappel.. en ik neem soms lekkere aardbeien)
   2 x rond de 100 gram vlees/vis/kip ( mager) en 2x groente/sla
   en de melbatoastje en een opkikkertje kunnen we t niet maken.
   (Zelf maak ik eigen gemaakte soep voor tussen de middag… dan heb ik geen idee dat ik met lijnen bezig ben..ik ben gek op soep).

  • 1/2 grapefruit mag ook. Die neem ik vaak als ontbijt met wat zoetstof eroverheen.

 111. hey hcgtje, neen, ik zeg niet dat de druppels NIEt werken, maar ik vergeet ze ’s middags en ‘savonds telkens in te nemen! Of als ik eraan denk, heb ik net weer gedronken ( wat dus niet mag 15 minuten voor én na de druppels !) miserie zeg ! dus ik heb nu van de actie geprofiteerd en ga de tabletten nemen. lekker 1 tablet ’s morgens op nuchtere maag en hoppa klaar ! Ik heb geen zin in het dieet op zich, maar wel zin in mijn broeken en kleedjes weer aan te kunnen trekken !! We gaan er samen voor !
  zoals gezegd ga ik dus wel bij mijn bouillonneke een khd-arme cracker nemen ipv melba of rijstkoeken of soepstengels ( die vind ik ook té lekker en dan neem ik er mss teveel !)

  • Tanja73: Oke was dr even nieuwsgierig naar :)
   Het leuke is dat de 1 weg is van druppels en de ander weer van tabletten en daarom is t zo fijn dat er diverse mogelijkheden zijn.
   Ik heb mn flesje bij mn bed neergezet en als de wekker voor de eerste keer gaat pak ik mn druppels en dommel weer in slaap.. en heb dan al 9 minuten die druppels in mn mond voor ik echt wakker word… dus in de morgen heb ik eigenlijk nieteens door.

  • Ik heb wat van de druppels in een (schoon) pipetflesje gedaan en naast m’n bed gezet, de andere staat bij m’n computer waar ik veel tijd doorbreng. Tóch was ik gisteren 1 x vergeten, maar dat is niet zo erg hoor, ik kreeg er tenminste geen honger van. Bedenk dat je aan het einde óók 2 dagen door moet gaan met 500 cal na de laatste druppels, dan heb je ook geen honger.

 112. Zo, dag 1 achter de rug, viel wel weer even tégen hoor, het is echt twee keer niks wat je mag eten, haha, maar ik leef nog en ben 1,2 kilo kwijt. Nog 0,8 en m’n bunker-gewicht is eraf!

  • Ja halooo…. ik heb er met bunkeren 1,8 bijgevroten! Die gaan er natuurlijk rapido weer af, maar dat blijft niet zo! Zoals gezegd, pas na 4 kilo ben ik op mijn eindpunt van ronde 2 (dit is ronde 3), dus ik ben blij toe dat het een beetje vlot gaat :D

 113. hallo, het werkt niet voor mij die druppels.. en heb dus via die actie een kuur tabletten besteld ( je koopt er één en krijgt er twee !!) . Ik hoop deze morgen binnen te krijgen zodat ik er asap tegen aan kan !! Ik moet wel, want er passen me enkel nog 2 rokjes, 1 kleedje maar GEEN enkele broek !! horror dus !! Als ik 10% zou afvallen, zijnde nu 7,4 kg zou ik al heeeeeel gelukkig zijn, maar vorig jaar viel ik slecht 4 kg af… moet toegeven dat ik toen wel 3 keer de mist in gegaan ben tijdens die 3 weken .. dat mag NU dus NIET meer gebeuren !!

  tot binnenkort en succes allemaal !!

  • Tanja werkten de druppels niet? Of vergat je ze in te nemen. Of kon je het dieet dit keer moeilijk volgen?
   Ook ik ben nooit meer dan 4,3 kilo afgevallen met 1 kuur (eerste) en verder kilo of 2 per lange kuur.
   Maar zonder hcg was t me helemaal niet gelukt iets af te vallen.

 114. hallo allemaal….hier gaat t op en af kan vaak de verleiding naar wat lekkers niet weer staan…was zo mooi afgevallen tot 66 kilo vanmorgen alweer 68 kilo..dus die kilo,s moeten er weer af..vandaag begonnen met de druppels hcg(smaken trouwens heel anders dan de capsules?)en dan maar een appeldag vandaag om de twee kilo er zo snel mogelijk vanaf te krijgen…succes allemaal vandaag

  • Saskia: HO!
   Je begint vandaag met de druppels.
   Juist vandaag en morgen normaal eten of juist meer om vetverbranding om te stoken. Dus GEEN appeldag doen, dan doe je precies het tegenovergestelde.
   Gewoon het dieet volgen vanaf derde dag en niet NOG strenger zijn voor jezelf, pas als je dag of 4 stilstaat een appeldag inlassen.
   Succes!

 115. Okeeeejjjj… daar is ze weer! Dag 1 op 500 cal, als ontbijt 1/2 grapefruit, zoals gebruikelijk wilde m’n maag een beetje protesteren (geen wonder, die is gewend aan 3 eieren met spek en tomaat), maar dat is al weer over. Ik loop altijd een aantal uren achter op normale mensen (nachtvlinder) dus nu aan de lunch, ik heb nog een kippe/tomatensoepje in de vriezer dus lekker makkelijk.

  En zo zit ik al weer in het gareel. Mag ook wel weer want ik moet eerst 4 kilo zien kwijt te raken die ik was aangekomen en van het bunkeren, dus de eerste week kan ik al op m’n buik schrijven, zonde maar ’t is niet anders.

  Succes allemaal en…. verliezers zijn hier winnaars!!

  • Staat dat dan niet op de verpakking? Ik kan het niet nakijken want ik heb dat allang weggegooid.

  • Het zal vast op de verpakking staan… Ik vraag het i.v.m. de actie. Twijfel hoeveel ik er zal bestellen. Ben nu nog bezig met de ampullen (2e keer), daarna weer stabiliseren. Dus zal pas over een maand of 2 beginnen met de tabletten.
   Heeft iemand pas nog tabletten gekocht?

  • @Melba: ‘k heb net de tabletten van de aktie ontvangen. Ze zjn houdbaar tot eind november 2014. Nog twee en een half jaar dus! Je kunt gerust een voorraadje bestellen!

 116. Hallo,

  ik heb nav de reacties hier de gok genomen en tabletten besteld….ben nu een kleine week bezig en het valt me reuze mee…Honger heb ik niet en heb zelfs gisteren na de film de rest vd avond op een frisje in de kroeg doorgebracht…ondanks ik mn zoete witte wijn met ijs wel een beetje miste, ging het goed….Heb wel cristal clear gedronken (had ergens gelezen dat het mocht…maar staat niet in de aanwijzingen…) Ik wacht nog ff af hoe het blijft gaan, maar als het zo blijft dan bestel ik nog een kuur erbij (komt goed uit met de aanbieding die er nu is!)…Tot nu ben ik echt blij en tevreden….

 117. Heb een vraag over het Vetgebruik tijdens de eerste fase……. is het dieet werkelijk zo gevoelig voor elke vorm van vet?
  Zodanig dat je zelfs geen gezicht/bodycreme mag gebruiken.
  Dus bij gebruik van een beetje vet in je dieet doen de HCG tabletten hun werk niet meer begrijp ik dat goed?

  • Doen hun werk prima alleen zo val je t meeste af. Aangezien ik een zeer droge huid heb met medicinale zalf ben ik gewoon blijven smeren.

  • Ps wat doen de tabletten of druppels of ampullen? Zorgen dat hongergevoel verdwijnt en je suikerspiegel toch constant blijft.
   Afvallen doe jezelf.

 118. Dank je wel voor het antwoord.
  Weet je misschien ook of de tabletten ook alleen in de ochtend innemen is of werkt dat anders?

  • Inprincipe in de ochtend. ikzelf brak ze doormidden en nam andere helft smiddags.

 119. Hallo,

  Ik lees al een weekje mee en heb eventjes een vraag.
  Na twee kuren ben ik nu aan het stabiliseren, maar daarna wil ik misschien nog wel wat afvallen. Nu heb ik gebruik gemaakt van de momentum ampullen.(tot tevredenheid)
  Ik lees hier echter ook over spray, tabletten en druppels.
  Zijn er mensen, die verschillende soorten hebben gebruikt en verschil merken?
  Ben hier erg benieuwd naar, want er is wel degelijk verschil in prijs. (zeker als ik de aktie las)

  Hoewel ik het dieet goed te doen vond, was ik het toch wel beu.
  Twee dagen even flink gezondigd en nu fase twee in. Dit tot eind juni en dan eens even verder kijken.

  Groet, Vera

  • Vera: denk dat 75% Vd mensen die hier kwamen / komen druppels of tabletten hadden/ nemen.
   Prima alternatief.
   Prima resultaten.

  • 2 dagen zondigen is toch niet de bedoeling als je in fase 2 begint ofwel? Ik moet nog 7 dagen en dan begin ik ook in de 2e fase. En wil ervoor zorgen dat mijn stofwisseling niet te traag word.

  • LC Nee is niet de bedoeling, zoals je hier leest lukte het Vera blijkbaar even niet meer en dan is t wel weer erg goed dat ze na 2 dagen weer op de rit zat.

   Juist als je afwijkt is het erg moeilijk om weer terug in het gareel te komen en als je dat steeds kan dan zal terug vallen in oude gewoonte soms wel eens voorkomen door feestjes enz maar de draad oppikken weer..als je dat kan komt t wel goed.

  • Ho ho….
   Dat waren haar ‘bunker’-dagen !
   De meeste handleidingen zeggen dat je dag 1 en 2 ‘normaal’ moet eten, maar dr. Simeons schrijft voor dat je flink moet bunkeren, vooral vet eten, om je normale vetreserve op te bouwen.

  • Guinan: kijk ik nou verkeerd of jij?
   Ze gaat Stabben toch?
   Niet beginnen met een kuur.

  • Oeps… je hebt helemaal gelijk hcgtje! Ik was even in de war want op de amerikaanse site noemen ze de 500 cal fase nr.2.
   Sorry!

 120. Hallo allemaal,

  ik wil ook met de kuur beginnen maar weet niet met welke. zijn de tableten wel goed. en kan ik me eigen dieet dr bij gebruiken kan ik toch afvallen, met mijn eigen dieet.

  • Risico is aan jou. Mijn mening is geen 2 dieeten door elkaar.
   Doe je dat toch .. Dat kan maar geen idee of t effect heeft.
   Waarom niet gewoon je eigen dieet doen?
   Succes met nadenken.

 121. Hallo daar!
  Hèhè, ik heb het weer gedaan!
  Net een dubbele hcg kuur tabletten besteld.
  Omdat ik nog een paar tabletten over heb na een slappe start in januari dit jaar, begin ik vandaag en morgen met “normaal” eten om maandag 14 mei volledig voor de slanke taille te gaan. Het zal en het moet!!!
  Weg met de camouflagekleding en kleuren. BASTA!!! Stralen wil ik en niet meer schichtig langs de weegschaal sluipen.
  In 2010 heb ik voor het eerst de Bio HCG kuur gevolgd. Het resultaat?
  -18kg na twee kuren!
  Wat voelde ik mij gezond en trots. Helaas, overmoedig geworden door het mooie resultaat liet ik de discipline glippen. En och, een kilootje aankomen? Ben je gek heb ik er zó weer af! Mooi niet!
  Voor het eerst reageer ik op een forum. Misschien helpt het mij om in de maagknagende momenten wat steun te vinden.
  Allemaal sterkte met jullie dieet en ik laat weer van mij horen.
  Groetjes van Libra.

  • Welkom! Thats THE spirit! Met zulke krachtige voornemen moet het goedkomen met je! Veel succes!

 122. Hoi allemaal,

  Even een update..
  Ben in mijn 2e kuur bezig en moet nog 8 dagen ben ondertussen precies 10 kilo afgevallen, ben dus helemaal blij :)
  Ben vooral bang dat ik straks weer aan ga komen dus die 6 weken stabiliseren word super belangrijk!
  Iemand nog tips voor het stabiliseren?
  En welke mosterd mag je wel eten?

  Succes allemaal!

  • Wow wat mega veel in korte tijd. Stabben is super belangrijk en als je zo snel bent afgevallen helemaal.
   Over mosterd vergelijk even de etiketten.

 123. Oef… wat is het hier stil!
  Nou, ik kom er weer aan hoor, za en zo ga ik bunkeren en dan maandag weer aan de 500 caloriën.
  Ik heb me suf gezocht naar de tabletten die ik nog dacht over te hebben maar kan ze nergens vinden, zal ik wel gebruikt hebben aan het begin van m’n 2de ronde.

  Meides, allemaal naar Lidl deze week, die runderlapjes zijn zálig, heb ze vorige week ook gegeten, nu 2.99 voor 300 gram. En de trostomaten zijn -,98 per KILO !! T/m zaterdag maar hoor!!
  En bij AH is de kipfilet in de aanbieding, 4,99 per KILO. Ik heb al een kilootje in de vriezer zitten.

  Morgen even allemaal heerlijkheden inslaan voor het weekend en dan weer ruim een maand afzien…… en hóp, wéér 8 kilo eraf!! :D

  • Heerlijk de Guinan power weer !
   Succes met inslaan dat is de manier.
   Gisteren weer soep gekookt en gaat in kleine bakjes. En zo pakken we niet snel mis.
   Jou gaat t zeker lukken Guinan!
   Ik heb 2 dagen met dikke lip gelopen en mond was geïrriteerd van tandartsbezoek… O wat was ik chagrijnig.

 124. Hallo jongens, cyco ook weer back on track….
  Nog een maand tot DE dag.. 6-6-12
  stand van zaken: 7 kilo afgevallen na de 1e kuur (fase 1) ik woog 77 kilo. Fase 2 zelfs nog wat extra afgevallen (75.5 kilo) , maar helaas val ik nu weer in mn oude patroon. (het is ook alweer bijna 6 maanden geleden dat ik begon) ik zit nu op 78 kilo, dus hoog tijd voor de laatste actie!
  Half kuurtje dit keer, begin morgen met de ampul en dus 2 vreetdagen (zaterdag mn vrijgezellenfeest, dus daar is een beetje rekening mee gehouden)

  En voorlopig lees ik dus weer lekker mee op dit forum. Stimuleerde me altijd enorm! Trouwens een enorme vooruitgang het nieuwe boekje van BIO! handige weekmenu’s ook.

  tot morgen zondag (eerste dieetdag)

  • De datum komt in zicht dus!
   Een betere stok achter de deur is er niet :) gaat dus vast goed komen.
   Heel veel plezier met vrijgezellenfeest!

 125. Hallo!

  Ik lees dit ontwateringssoep recept op een site, kan iemand me zeggen of dit kan? Dank u!

  Ontwateringsoep
  Ingrediënten:
  • 6 uien
  • 3 tomaten
  • 2 paprika’s
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 bos selderij
  • 1 witte kool
  • Taugé (eventueel)
  • Peper
  • Oregano
  • Tijm
  • Basilicum
  • Laurierblad
  • GEEN zout

  Bereidingswijze:
  Was de groenten en snijdt deze in stukken, breng het geheel aan de kook in ruim water en laat 1 uur trekken. Op smaak maken met kruiden. Vind je gebonden soepen lekker, pureer de soep dan! De combinatie van groenten breekt vetten af, dus je mag de soep onbeperkt nuttigen.

  Mag je eigenlijk vetarme bouillonblokjes gebruiken?
  Groetjes!

 126. ja bah ik heb steeds pijnen ook aan mijn kiezen en tanden ligt een beetje bloot bah maar mag een hele tijd geen koud eten of drinken en niet te warm bah de tandart vindt het ook niks
  naar therapeut geweest vindt het meer dan zorgelijk over mijn conditie en zegt ook anders kom in een rolstoel net als mijn moeder was dus moet alles gaan doen alleen hij wil eerst nog onderzoek voor mijn gewrichten of het nou reuma is of meer want dan mag ik niet door de pijnen heen had 7 minuten gelopen kon wel gillen
  maar je bent ook zo ongelukkig als niet mag roken en dikker wodt terwijl je met alles beter voelt als je niet rookt dus moet echt
  hij vindt de hcg wel goed maar moet dan een keer per week alles lekketen slechte dingen dus omdat hij het anders niet goed vindt
  dus weer hcg

  hoop dat hannes nog reageert schijnt zo goed te zijn voor fibromeologie
  mail je nog een keer hoe het gaat met wat je gekocht had?
  groetjes he

 127. hoi allemaal
  @ HANNES
  nog een vraag ik loop weer bij een bioloog en die zei dat de hcg injecties zo goed doen voor fybromeologie en dit wordt steeds erger bij mij
  zou je voor een keer nog alles uit willen leggen hoe en waar en wat precies je moet bestellen en hoe te doen zou ik erg mee geholpen zijn groetjes renata

  tijdje niet geweest maar gaan weer beginnen in een heel cirkeltje gedraaid en veel aangekomen
  nu eindelijk hoop ik goede therapeut gevonden die gaat voor me kijken om meer energie en pijnen te verdelen en gelukkig met overgewicht gaat mee helpen en me serieus neemt

  mijn dochter is geopereerd de gastricbypass ongeveer drie weken geleden nu al 13 kilo kwijt dus gaat goed
  alleen nog soms moeilijk met eten bepaalde dingen dan dumping en drinkt nog te weinig waar ze nu mee bezig is
  was een zware operatie maar ging bij haar sneller omdat ze er goed bij konden hield er heel groot alleen dag later dus te groot en moest ze nog een dag blijven daardoor

  ik ben nu aan het stoppen eindelijk met roken maar wat moeiiiiiiiiiilijk
  en een stemband poliep geopereerd en na zes weken de andere pas was te groot om in een keer te doen
  en op wachtlijst voor galstenen

  dus morgen weer aan de hcg beide
  en straks moet ik nog een dieet van de bioloog doen om allergieeen te testen
  nou groetjes iedereen hoop dat iedereen hier goed gaat !!!!

  • Renate watfijn voor je dochter!
   Succes met de kuur.
   Ik ben gisteren bij tandarts geweest 4konen. Geen pijn maar een zeurderige constante aanwezigheid en een lip die3 x zo dik lijkt te zijn ( is niet zo) humeurig ervan. :(

 128. Hoi dames, ik ben gisteren begonnen met mijn tweede kuur :) Vraag: weet iemand of mosterd toegestaan is bij dit dieet? Ik vind het lekker bij melba toast met kalkoen/kip filet ;)

 129. vraagje: ik start dus met een dag vertraging omdat ik telkens die druppels vergeet ( grrrrrr)
  Ik zou liever ipv melba of soepstengels een khd-arme cracker nemen bij mijn bouillonnetje. Ik eet nl nu khd arm en voel me daar goed bij en in die melba/stengels zitten toch behoorlijk wat khd..
  Zou dat mogen ??

  • Tanja zet je druppels naast je bed. Als wekker gaat pakken.
   Haal liever geen 2 diëten door elkaar bij low carb zijn 2 appels al fout en nu is t prima. Maar als jij t daardoor beter volhoudt met alleen die verandering dan doen. Succes!

 130. Hallo! Na heel wat te lezen over bio hcg en daarbij jullie reacties te lezen, ben ik helemaal overtuigd. Maar door al die verschillende info kan ik nu niet meer goed volgen. Als ik bio hcg wil gebruiken, hoe kom ik dan aan alle info? Wordt dat erbij geleverd? Alvast bedankt voor de reacties!!! En de kostprijstrouwens, ookniet onbelangrijk? ;-)

  • hoi Lies, als je bv de tabletten besteld, krijg je er idd de hele uitleg bij geleverd. De druppels vind ik niet handig omdat je die 3x per dag en dan 15 minuten voor en na de inname niets mag eten/drinken en ik vergeet dat telkens weer ..

 131. Tanja: geniet nog even van je eten ;) morgen ga je toch beginnen?
  R. Y lawa: welkom!
  De druppels kan je idd via Calorietje kopen en ze had t goed via hcgtablets.eu kan je tabletten kopen.
  Wat t beste werkt? Maakt niets uit, persoonlijk ben ik meer fan van de druppels.

 132. hoi allemaal, ik heb vorig jaar al eens een kuur bio-hcg gedaan met de ampullen , was 4 kg kwijt en helemaal gelukkig !! Echter, intussen zijn er … ehm ..8 terug bij en ben nog nooit zoooo zwaar geweest.. ben 1.70 groot en weeg momenteel 75 kg en wil er dus 10 kwijt.

  Ik heb vorig jaar nog de druppels van calorietje gekocht en die liggen nog te wachten… vind het wat lastig dat ‘tussendoor druppelen en vergat dat telkens .. Denk dat ik het nu toch maar eens dringend ga oppikken maar ik heb geen idee meer hoe alles ook weer werkt !
  hcg’tje , kan jij me nog eens op weg helpen aub ??

  • Welkom terug Tanja!

   T voordeel is dat jij in korte tijd aangekomen bent.. die 4 extra kilo’s ben je zo kwijt!
   De druppels heb je al in huis dus ga dr voor :)

   3 keer 10 druppels op een dag pakken.
   Mocht je t een keer vergeten is dat helemaal niet erg.
   Ik heb gelezen dat Guinan op een Amerikaans forum zelfs had gelezen dat je 1 keer per week t niet hoeft te pakken.
   Ikzelf ben gisterenmiddag begonnen met druppelen en met nu al dat mn hongergevoel afneemt en hoef pas morgen te beginnen.
   Ik ga ook donderdag gewoon naar acupunctuur en pak dan woensdag geen druppels.
   Dus mocht je t een keer vergeten.. ga gewoon door!

   De eerste 2 dagen eet je normaal.. of op Guinans manier..extra vet/veel om de stofwisseling op gang te zetten.
   Op dag 2 eet je in de avond alleen zuur fruit.

   Elke dag een groot glas water met evt citroen erdoor, daar begin je je dag mee.

   Verder is t eigenlijk simpel.
   2 appels of sinaasappels over de hele dag en mochten de aardbeien of frambozen beetje betaalbaar zijn trakteer je zelf daar een keertje dan op.
   2 keer 100 gram kip of mager vlees en groente en of sla op een dag. ( ikzelf doe 1 keer meestal vervangen door zelfgemaakte soep, daar ben ik helemaal weg van en is gezond)
   melba toastjes of soepstengel tussendoor.

   Heel veel succes!

   Vergeet je appel met kaneel en zoetstof uit de oven niet he.. jammie! En sla geen 1 maaltijd over.

  • zoals ik je nog ken, ongelofelijk snel met je antwoord hé !! toppie !! Bedankt! Ik ga maandag van start ( dit weekend nog verjaardag van mijn oudste .. dus geen optie om dan te starten!)
   je ziet me maandag wel verschijnen hier !!

   fijn weekend en jij succes met je laatste kuur !! Jij hebt het wel prima onder controle weten houden hé !!

  • Nouuuu niet helemaal hoor!
   Ik heb ongelofelijke buikpijn gehad alsof er een steen in zat en kon juist de dingen die ik normaal eet niet eten.
   Ik ga maar niet op de weegschaal staan t zalmij niet verbazen als ik er 1 1/2 kilo aan heb gegeten in 3 weken ;)
   Ook een beetje expres hoor.. ik hoop nl. dat mn lichaam weer eens schikt van een kuur.
   Fijn weekend! En succes vanaf maandag.

 133. Kan nu pas m’n eerste druppels innemen, Beetje laat op de dag maar neem ze toch maar al is t de eerste dag .. Kan maar begonnen zijn :)

 134. …hallo….ik wil beginnen met een kuur, maar weet het verschil niet tussen momentum bio hcg, sense bio hcg en ‘gewone’ bio hcg….kan iemand mij helpen? Verder zag ik ook spray en tabletten, die zijn veel goedkoper, maar zijn deze net zo effectief?

 135. Hoi dames, ook van mij een update van deze kant :) Ik heb gisteren mijn laatste tablet gehad. Ik woog 93,5 en ben nu 89,2. Kon meer, maar eerlijk gezegd, ik heb twee keer gezondigd ;) Maar ik ben toch blij dat ik onder de 90 ben, wat mij al lang niet meer is gelukt. Wel draag ik ipv maat 44, nu maat 40. Ik lees ook vaak dat mensen heel veel kilo’s zijn afgevallen, en dan gaan anderen ook op die kwijtgeraakte kilo’s verheugen. Niet bij iedereen gaat het zo snel. Ik ben alleen maar 4 kilo’s afgevallen. Ik had altijd zo’n bizar manier van afvallen, op de weegschaal zie ik weinig gebeuren, maar in mijn kleding twee maten kleiner. Vandaag heb ik ook mijn tweede kuur besteld, en ga direct na mijn eerste kuur beginnen. Ik weet nu wat deze dieet inhoudt, en gaat zeker goed komen. Eerste kuur ging wat moeilijk, veel hongergevoel, maar langzamerhand had ik geen trek meer in lekkere dingen. Ik heb vertrouwen in dit product en ga nu wel helemaal voor. Ik ben zeker blij met mijn behaalde resultaat. Groetjes en veel succes met afvallen.

  • WOW!! 2 kledingmaten!! Tja, velen van ons staren zich blind op de kilo’s maar uiteindelijk is toch het belangrijkste dat we VET kwijtraken, en dat is jou uitstekend gelukt, ondanks die “maar” 4 kilos! We zitten gewoon allemaal toch ietsje ánders in elkaar blijkt wel.
   Bij mij vlógen de cm’s er ook af bij de eerste kuur. 2de was iets minder maar toch nog goed merkbaar. Ik heb geen idee wat voor kledingmaat ik had, kocht gewoon altijd minimaal XXL. De spijkerbroek die ik toen droeg kan ik niet meer aan maar ik ga hem pas vermaken als ik uitgelijnd ben. Die ik nu draag is strech maar die gaat ook al los zitten. Nou ik heb nog zát voorraad in nog kleinere maten, ik ben niet zo’n weggooi typje ;)
   Veel succes, jij komt er wel!

  • Hallo,
   Mijn kuur zit er ook op en ben op 3 weken ook maar 3,3 kilo afgevallen
   Had toch zeker op 5 kilo gehoopt , dus beetje teleurgesteld
   Nu begonnen met stabben voor enkele weken en hopelijk krijg ik er daarmee ook nog 3 kilo af

   Iemand ervaring wat na de kuur? Ik bedoel als je later terug regelmatig brood, pasta en zo gaat eten
   Heb geen zin dat alles er direct dan terug helemaal aanvliegt :-(

  • @ JUNE;
   Minimaal 3 weken stabben en 3 weken normaliseren, d.w.z.:
   Stabben (stabiliseren)
   ———
   Geen koohydraten, nl suikers en zetmeel (aardappelen, pasta, brood enz.). Beginnen met ca. 1000 Cal per dag en opvoeren naar 1500 à 2000
   Normaliseren
   —————
   Langzaam, stuk voor stuk produkten met koolhydraten toevoegen. Opletten waar je van aankomt, dit dan weglaten en andere produkten proberen. Later kan je het wel weer eens proberen met de dingen die eerst níet lukten.

   In beiden fases moet je zorgen niet méér of mínder dan 1 kilo aan te komen of af te vallen. Bij aankomen een Steak Dag doen, bij afvallen meer eiwitten eten.

  • June zoals Guinan al zei:
   Met stabben niet afvallen het gaat juist om stabiel in gewicht te blijven.
   Des te minder snel kom je weer aan erna.
   Heel belangrijk!

 136. Nou, meiden

  Ik herpak me vandaag, ben aan de vierde ampul van kuur 2. Heel jammer nu eerst het “verlies” door de afgelopen 3 dagen goedmaken en dan verder met de kuur. Heb echt effe de balen van mezelf hoor. Schop onder me r…. !!
  Maar dat WAS en is dus voorbij, nu vooruit kijken.

  Kan een kuur van momentum goedkoper overnemen, (altijd nog veel geld) Wat denken jullie, doen (heb nu van een ander merk de ampullen) of tzt de druppels van Calorietje bestellen?

 137. Jolieke: Bij mij loopt t ook niet zo goed hoor en aan de rust op t forum te zien loopt t bij minimaal de helft ook niet goed alleen die zijn dan stiekem stilletjes ;)

  Kom op mensen! Wil je echt afvallen en lukt t even niet dan niet wegblijven .. juist dan van je afschrijven en dan komt iedereen weer op t rechte pad!
  Ik begin morgen weer met de druppels.. wilde eerst vandaag maar moet morgenochtend naar de acupunctuur en ze krijgt dan toch een verkeerd beeld ( denk ik althans) dus begin met druppelen als ik er vandaan kom.
  Volgende week moet ik dan wel weer een keer maar dat is toch anders dan een eerste keer.
  Heb er zin in… ik probeer zo veel mogelijk andere dingen te eten dan normaal en hoop dat mn lichaam dan weer een keer goed schrikt.
  Lukt het deze keer niet om die 2 kilo ernog af te krijgen dan denk ik niet dat t nog gaat lukken en is dit gewoon mn gezonde gewicht en ben ik daar natuurlijk blij mee.

  • Hcgtje .. misschien is het wegblijven van sommigen niet het uitblijven van resultaat maar meer vanwege het feit dat als je nieuw bent op t forum je heel veel aanwezig bent ivm de informatie die je wilt hebben en je eigen resutaten waar door je enthousiast meedoet. Als je een paar weken bezig bent dan heb je het dieet onder de knie en kun je het doen met minder informatie .. Het feit is .. meedoen met dit forum stimuleert geweldig. en je helpt elkaar door de moeilijke tijden. .. en daar ben jij geweldig in . chapeau.!!

  • Go Girl: in de jaren dat ik zeer actief mee heb gewerkt op lijn forums en nu afgelopen jaar is het bijna altijd rustig als het niet lekker loopt bij de mensen.
   Ik hoop dat jij gelijk hebt natuurlijk :)

 138. Hallo weer allemaal ,.. hier weer even een update van mij.

  Heb mn 2e kuur afgesloten met totaal minus 11.6 kilo!!!! ben nu bezig met stabben dag 2..

  begon met 98.8 kilo.. nu 88.2..!!!

  Ben hier natuurlijk hardstikke blij mee.. ik had nooit kunnen denken dat het mij zo gemakkelijk af zou gaan. heb weinig tot geen moeite gehad om het deze keer vol te houden. Weliswaar te danken aan HCG. (ampullen) ..maaarrrrr je moet het toch wel echt zelf doen… heb dan ook niet gezondigd want ik vond de resultaten veel te belangrijk .. maar dat het zo snel ging was wel een enorme stimulans voor mij.

  Dus… voor diegene die gaan beginnen of van plan zijn te gaan starten met een nieuw dieet… Ik heb al talloze malen van alles geprobeerd en nooit kwam ik verder dan zo’n 3á 4 kilo en dan zat het er weer dubbel aan.. Dit is voor het eerst dat het mij gelukt is om zoveel af te vallen. ik kan me dan oook niet herinneren dat ik zo laag in gewicht ben geweest…

  En nu stabben zoals dat hier zo mooi heet.. kompleet nieuw voor mij en ben dan ook benieuwd hoe het me nu zonder hcg afgaat..

  gelukkig kan ik hier genoeg informatie opdoen…

  @ decibel & blondy …. lezen jullie nog mee. hoe gaat met jullie.. ???

  liefs van Go girl

  • Fantastisch resultaat zeg!! Gefeliciteerd!!
   Daar zullen velen jaloers op zijn, o.a. ik-zei-de-gek :D.
   Nou, ik ben al heel blij met 2 dubbele kuren van elk 8 kilo. Met het naderen van de AOW daalt tegelijk het vermogen om af te vallen, dus heb ik het helemaal nog niet zo slecht gedaan ;)

 139. Hallo,
  ik heb twee kuren gedaan met Sense! heeft er iemand ervaring met de pillen? scheelt een hoop geld maar werken ze ook?

  • Werken uitstekend hoor, ik heb ze voor m’n eerste kuur gebruikt (lange kuur) en ben 8 kilo ermee afgevallen.

 140. Hallo allemaal, ik wil ook even melden dat er niets te melden is hier….wel gisteren de koningin in ons dorp gezien……op de buis dan want het was me veel te druk in het centrum!
  Is wel apart om je eigen dorp zo te zien en verschillende bekenden.
  Ik blijf tussen de 66 en 67 hangen, ik heb een paar weken geleden één keer onder de 66 gewogen, daarna weer erboven.
  Ach, het is goed zo, voel me best.
  Net als Jolieke, zit niet zo lekker in mijn vel en dan is lijnen echt geen optie, op gewicht blijven is dat een hele prestatie!
  Guinan, je gaat echt goed hoor, en hcgtje, lukte het de vorige keer niet, omdat je weer wilt beginnen?
  Iedereen die nog bezig is of wil beginnen, heel veel succes ermee!

  • @ JOLIEKE:
   Een steakdag is alléén voor tijdens het stabben of normaliseren. Tijdens de eerste fase kan je een APPELDAG doen om een stilstand te doorbreken. De uitleg hierover vind je hier.

 141. Hoi!
  Het is goed stil hier de laatste paar dagen, dus zal ik maar even melden dat ik weinig te melden heb… :P
  Nou ja, behalve dan dat ik – mede dankzij m’n verjaardag – flink was aangekomen (1,4 kg boven limiet), gisteren een steakdag gedaan en vandaag is het nog maar 0,1. Deze week nóg een corrigeerdagje en dan ga ik weer van start met ronde 3.

  • Jij hebt de tactiek helemaal door Guinan!
   Er overheen gaan is totaal niet erg als t maar weer gecorrigeert gaat worden.

   Super joh!
   Ik zou graag weer willen beginnen maar heb donderdag nog een acupunctuur afspraak staan en heb t idee dat t dan wel een vertekend beeld geeft.
   Misschien begin ik morgen dan met druppelen zodat ik vrijdag weer kan beginnen.

  • Hoi, Guinan en Hcgtje,

   Ben begonnen met de tweede kuur maar loopt effe niet zo lekker met me. Laten we zeggen dat ik ook even wat moet/wil corrigeren.
   Hoe werkt dat met een steakdag??

   Heb jij ook de druppels Guinan?
   Calorietje kon die toch leveren of vergis ik me?

  • @ JOLIEKE:
   Een steakdag is alléén voor tijdens het stabben of normaliseren. Tijdens de eerste fase kan je een APPELDAG doen om een stilstand te doorbreken. Voor de uitleg hierover HIER klikken.

   Ik heb bij m’n 2de kuur idd de druppels van Calorietje gebruikt. Werken prima!!

 142. Hoe gaat het met de lijners?
  Ik ben goed bezig met flink eten voor mijn doen en dan over niet te lange tijd sjakka.. Hcgkuur afmaken :)
  ( voor mensen die t niet hebben gevolgd, mijn lichaam is gewend aan weinig eten dus schrok niet meer van de kuur:) ik hoop dat ik over een korte periode weer m’n kuur kan hervatten.
  Wil proberen die laatste 2 nu vast 3 kilo eraf te krijgen.
  Lukt het weer niet dan is het mij Oke en is dit blijkbaar voor nu mijn gewicht.

 143. hallo allemaal….ben met me tweede kuur begonnen,hou me er niet precies aan,val wel af dag 1 en 2 weer van alles gegeten,resultaat 1,4 erop…dag ernaa 700 eraf en vandaag weer 900 eraf…heb hier gelezen veel nan-yu thee te drinken dus dat doe ik wil er nu nog 2of 3 kilo af..weet zeker dat me dat gaat lukken..succes allemaal

 144. Joehoe morgen weer beginnen! Heb er gewoon zin in!!
  Morgen de eerste ampul en nog lekker (lees ongezond) eten, vanaf dinsdag beginnen met het dieet.
  Vanaf januari heb ik 2,5 kuur achter elkaar gedaan, -15 kg en dit nu al 2 maanden vast weten te houden. Erg blij mee.
  Nu ga ik 1 kuur doen, ik hoop min. 5 tot 10 kg kwijt te raken… (moet nog wel 25 kg kwijt dus moet te doen zijn..) En daarna nieuwe kleren voor de vakantie!! De motivatie is er dus we gaan ervoor.
  Succes iedereen!

  • Succes Melba, hoop op een mooi resultaat. Blijkbaar kun jij dat wel…….super dat je al zoveel kwijt bent en hebt weten te houden.
   Daar gaat het om.
   Ik begin vandaag met de tweede kuur. Ben in de eerste 8 kilo kwijt, dus hoop ook aan de 15 te komen.
   Welke ampullen gebruik jij? Zou er nog verschil zijn eigenlijk in de merken ampullen?
   Groetjes en tot mails……..

  • Hoi Jolieke,

   Ik heb de ampullen van momentum. Heb hier al veel gelezen over druppels en tabletten, die veel goedkoper zijn, en ik geloof best dat dit ook werkt maar ik blijf toch bij m’n ampullen. Beetje bijgelovig misschien. Volgens mijn consulente is er wel verschil in de merken maar zij praat natuurlijk alleen in haar straatje, wat momentum is. Dus wat ervan waar is wat zij zegt…??
   Groetjes

  • Ik heb injecties ( toen nog niet verboden) ampullen en tabletten en druppels getest.
   Weinig verschil. Veel verschil in prijs.
   Wil je begeleiding zijn ampullen supergoed, doe je zonder begeleiding zijn druppels of tabletten ( persoonlijk vind ik druppels fijner) net zo goed.

   Hoe zit het in 2012 met vergoeding via ziektekostenverzekering en de ampullen/ begeleiding?

  • Mijn verzekering vergoedt niks, behalve als je het duurste pakket hebt… Dat is wel erg jammer.
   Het motiveert mij wel extra dat het zo duur is.. dan ben je gek om het te verknallen. Deze kuur doe ik nog met begeleiding, later waarschijnlijk niet meer.
   Dus bedankt voor de tip Hcgtje!

 145. Even korte update.
  Ik probeer weer zo veel mogelijk te eten en op gewicht te blijven.
  Wanneer ik weer begin met mijn laatste niet afgemaakte kuur weet ik nog niet precies. Mijn darmen waren even niet zo blij meer.
  Heb t idee dat als ik t even loslaat en wel dus op gewicht blijf het meer resultaat op zal leveren.
  En of ik nog paar dagen wacht of nog paar weken dat weet ik nog niet.

 146. Hallo allemaal,
  Heb vandaag mijn eerste kuur afgesloten met als resultaat….8 kilo en vooral veel centimeters kwijt. Super dus…. terwijl ik ook vorige week nog 5 dagen op hetzelfde gewicht ben blijven hangen en dan in een keer doorschieten naar beneden…dus blijf vertrouwen houden!!
  Meteen door met de 2e kuur.

  Weet iemand trouwens het verschil (als dat er is) tussen bio-hcg van momentum en die van Quatntum-fit?

 147. Pffff zit nog steeds in de eerste 3 weken en sta al 4 dagen stil.
  Iemand tips om het te versnellen?
  Zondig niets maar als er niets meer afgaat word de zin om te snoepen wel vele groter :-((

  • Hoi June, ik stond ook een paar dagen stil. Ik merk dat als ik geen appel neem, dat het langzamer gaat. Dus ik eet iedere dag minstens 1 groene appel,ook drink ik 2 keer per dag Chinese Nan Yu thee (De Tuinen), het versnelt de vetverbranding en het is hongerstillend (niet laxerend). Ik zal zeggen probeer het maar :) Ik heb zelf nog 6 dagen te gaan, maar laatste dagen gaat het niet zo best, omdat ik nu mijn periode heb. Ik ga meteen hierna ook een tweede kuur doen :) Groetjes en succes.

  • Ik weet niet wat ik verkeerd doe, eet zo’n 2appels per dag
   Die Thee durf ik niet zo goed drinken, heb een prikkelbare darm
   Hopelijk gaat het morgen weer beter, anders moet ik wel een appeldag doen :-((

 148. Pffff, heb vandaag zo’n zin in veel en zoet! Heb me al op soepstengels, rozijnen en aardbeien gestort. Het had natuurlijk veel erger gekund, maar baal er toch van. Heb nog een 6 ampullen over en ben nog niet zoveel afgevallen. Dat motiveert ook niet echt hè? Maar als ik jullie berichten lees, voel ik me al weer beter. Moet nog ff doorgaan, wellicht druppels bestellen bij Calorietje? Wat zijn jullie ervaringen?

 149. Hoi,

  Even een update: ben net klaar met mijn eerste kuur en in totaal is er 6,9 kilo af dus een goed resultaat waar ik erg blij mee ben.
  Aantal dagen dat ik het moeilijk heb gehad( waarvan 1 dag dat het ook mis ging) hierna gelukkig niet meer en wat ik nu doe is dan mijn 2e appeltje in de oven met wat kaneel en stevia en dan gaat het goed.
  Ga vandaag meteen door met de 2e kuur en dan hetgeen waar ik zo bang voor ben het stabiliseren.. Na zoveel dieten is het haast niet te geloven dat als je hier rustig mee opbouwt je op gewicht blijft maar ik ga ervoor!

  Succes iedereen!

 150. Hallo allemaal,

  Hier gaat t goed.. Nog een paar dagen en dan wil ik misschien een tweede kuur beginnen. Mag je dan de eerste 2 dagen weer normaal eten?
  Thanks

 151. Hellup……..snap er niets van. Ik zit al voor de 5e dag rond hetzelfde gewicht, ben nu zelfs een halve kilo zwaarder als 5 dagen geleden. Alles volgens het boekje, niets extra’s gegeten. (wel honger gehad,trouwens) Heb ook niet het gevoel veel vocht vast te houden!
  Moet nu nog 3 dagen in kuur 1 maar dit is niet goed voor mijn totaal-score natuurlijk.

  • Jolieke, bij 5 dgn stilstand mag je appeldagje doen! Hele dag 5 a 6 appels, werkte bij mij als een tierelier! Geeft je verbranding weer ff een zetje! Bij vocht vasthouden kun je ook de befaamde ontwateringssoep maken ;-)

   Gr Tamara

 152. Lieve mensen,

  Ik vroeg mij af of deze kuur echt aan te raden is. Ik heb geen extreem overgewicht, maar voel mij niet lekker in mijn vel en dat ik net iets dikker ben maakt mijn mentale ontevredenheid alleen maar groter. Ben 1,74-176 (weet ik niet zeker) lang en schommel nu tussen de 74 en de 76 kilo. Zal het bij mij dan wel werken? En is het niet een hele ongezonde kuur? Lees hier allerlei dingen over weinig eten…

  Groetjes, Parabool

  • Hoeveel kilo wil je kwijt?
   En nee, het is niet ongezond, integendeel. Maar je moet je na het dieet wel heel goed aan de opbouwfase houden.

 153. -4,2 kg!
  Vandaag een week bezig, donderdag naar de consulent.
  Heb wel honger en trek in chocolade..

  Iemand tips voor tussendoortjes? ik krijg de appel moeilijk weg en andere groenten lust ik niet..

 154. Hallo,
  Ik begrijp het niet zo goed wat bedoelen ze met tuinkruiden- of runderbouillon zijn dat blokjes of iets anders en waar kan ik het kopen
  En mogen we na het diner nog een tussendoor.

  BEDANKT HCGTJE.

  • Bij de meeste supermarkten (tegenwoordig helaas niet meer bij allemaal) heb je van Maggi opkikker pakjes met sticks erin met verschillende smaken. Staat bij de soepen/bouillons.

 155. Hoi, allemaal

  Ben bijna klaar met mijn eerste kuur en blijf nu een beetje hangen op 6,5 kilo gewichtsverlies.
  Tevreden, natuurlijk……maar had stiekem gehoopt op meer!
  Lees hier over weekmenu’s voor in de stab-periode, kan ik die ergens downloaden of krijgen????

 156. Hallo allemaal,

  @saskia, ik ben bijna op het eind van mn tweede kuur en in de eerste was ik 7,4kg kwijt en de tweede tot nu 4,1.. G aat dus langzamer, maar dat geeft niet.. Net als hcgtje al zei, je huid ed moeten ook de tijd krijgen om zich aan te passen…

  Heb nog 5 ampullen en lichte paniek slaat toe, ben zooo bang d at ik t hierna ga verklooioen… Heb inmiddels mn consulente maar gemaild voor een goed weekmenu… Strax kan ik niet meer zonder hcg… Verslavend! ;-)

  Gr tamara

 157. HCGtje,
  ik wist dat het snel zou gaan maar ZO snel..

  Moet er in totaal 20 kilo af hebben, dit is een fijne motivatie!
  Im heb vanavond een etentje bij de Griek, t scheelt dat Grieks eten vaak gegrild is dus minder vet, iemand tips wat ik het beste kan gaan eten?
  Ik hoop dat ik van het stokbrood af kan blijven, zooo lekker me kruidenboter, mis het heel erg!
  Maar ja, Alles voor het goede doel!

  • Geen vette sausjes of patat geen stokbrood geen ijs geen alcohol.
   Wel gegrild vlees en salade. Eetsmakelijk!

 158. Hallo meiden en heren als ze meelezen toevallig( ja Enschede en Henk… Hoe staat t leven???)

  Ik blijf vrij stabiel tot m’n verbazing en heb t dieet uitgesteld.
  En voor migrainemensen misschien hebben jullie er iets aan:
  Ik heb al 20 jaar hormonale migraine.. Ik verkrampte helemaal zelf m’n hals zodat ik t fiks benauwd had.
  Lees ik ergens over magnesium en dacht Oke laat ik t eens innemen en wat denk je?? Waar is m’n migraine gebleven????
  Zo gauw ik t opviel komen neem ik een extra tablet en t zakt weer af.
  Heel bijzonder!
  Blijf het nu slikken en pak op de heftige dagen 2x toegestane hoeveelheid verspreid over de dag… ( is dus maar af en toe) ik weet niet waar ik ben :)
  T enige wat ik nu nog heb zijn 2 koortserige dagen :) maar pijn? Nee!
  Omdat we weinig eten via dit dieet en mijn ertsrijk toch al weinig is kom ik blijkbaar magnesium te kort.
  Mochten mensen migraine hebben ik zou zeggen probeer het eens!

 159. Yess! Dag 5 en inmiddels 4 kilo kwijt.
  Als het zo doorgaat haal ik de 10 wel! (hoop ik)
  Krijg alleen de appels niet weg, pff..

  • Wow dat haalde ik na m’n eerste kuur en jij ff in 4 dagen:) succes!
   Appel kan je ook in magnetron even zetten met wat kaneel en zoetstof erover…Hmm!

 160. hallo,ik begin vandaag aan mijn tweede kuur…gaat dit hetzelfde als de eerste kuur of wat langzamer.ik ben nl de eerste kuur ruim 7 kilo afgevallen.
  groetjes

  • Hopelijk ietsje langzamer zodat je huid ook blij blijft;)
   Afvallen is 1… Maar vergeet niet dat te hard afvallen in korte tijd niet gelukzalig is.
   Laat je lichaam wennen.
   Succes met de 2de kuur!

 161. Nou, het gaat jullie goed zeg! Ik ben nu 2 weken bezig met de ampullen en in totaal 2,8 kilo afgvallen. Valt me eigenlijk best tegen. Eerlijk is eerlijk: ik heb absoluut geen hongergevoel. dus dat is een plus ten opzichte van andere dieeten die ik al gevolgd heb. Maar omdat ik nu zo weinig eet, had ik toch wel wat meer resultaat verwacht. Dus nu nog even flink volhouden en doorzetten! En anders wellicht de druppels bij bestellen en nog wat langer doorgaan. Want het eindresultaat moet eigenlijk rond de 6,5 liggen.

  • Hallo,
   Ik ben na 13 dagen nu 2,7 kilo kwijt en had ook veeeel meer verwacht want heb niets gezondigd

   Iemand tips om het te versnellen?
   Wil er 8 kwijt in totaal

  • Theeleut:
   Er zit verschil in mensen en resultaten.
   De 1 heeft amper gelijnd of al een tijd niet en de ander heeft alle dieeten zo onderhand al gedaan.
   Waar t keihard bij gaat moet ook keihard dr best doen om het zo te behouden.
   Daar komt t nl ook keihard terug als ze niet goed stabben.
   Bij mensen waar t langzamer bij gaat hebben het geluk dat t niet zo snel er weer bij vliegt.
   Doe je best en geniet van t resultaat.
   Ik viel nergens meer mee af tot ik hcg ontdekte.
   4,3 is t meeste geweest wat ik ermee kwijt raakte maar ook diverse keren 2 kilo per kuur kwijt geraakt.
   Lijkt weinig maar voor mij veel.
   Intussen 17-18 kilo kwijt.
   En m’n gewicht is behoorlijk stabiel.

  • June: klopt het op jou persoon, wat ik bij theeleut heb beschreven over dat de 1 meer af valt dan de ander.
   Dus dat je waarschijnlijk al niet zo vreselijk slecht / veel at/ snoepte?
   Zo ja dan weet je hoe t komt:
   Er zijn mensen die misschien wel van 3000 calorien naar 500 zijn gegaan.
   Tja die weegschaal zakt natuurlijk enorm.
   Klopt het niet dan kunnen we wel wat tips geven.

  • @theeleut

   Ik snoepte idd bijna niet, maar at toch wel graag eens lekker :-))
   Ik at nu wel geen 3000 Cal per dag, maar nu 500 is toch echt wel weinig hè
   Bovendien wandel ik elke dag een half uurtje…
   Moet nu nog 8 dagen fase 1 doen….

   Tips mag je altijd geven, graag zelfs :-))))
   Alvast bedankt

 162. Yes! Ik heb de 6 weken gehaald.
  Gestart aan 81,5 kg, en nu 72,5 kg. Niet slecht vind ik zelf. Vooral de centimeters vallen op. Morgen en overmorgen nog dieet zonder tablet, en dan 6 weken stabben. Heb de 3 weekschema’s van het forum geplukt. Elke week 2 keer volgen. Zal ook nog best zwaar worden naar mijn gevoel. Je kan uiteindelijk nog niet ‘normaal’ eten en alles staat netjes genoteerd wat mag/niet mag per dag. Desalniettemin, ik ga niet zeuren en doorbijten, zodat de voorbije 6 weken niet voor niets geweest zijn. Jullie kunnen het, dus ik ook!
  En ik houd juni voor ogen. 9 mei zijn we 20 jaar getrouwd, maar vermits dat in de stabperiode valt, heeft manlief iets gepland voor juni, na de stab.
  Heel veel succes aan iedereen!

 163. ben net terug van een weekend mountain biken in de bossen van limburg, afgelopen zaterdag begonnen met druppels van mijn 2de kuur. Dus nog lekker dit weekend gesmuld van limburgse vlaai/ wokken en lekkere glaasjes wijn. Vanaf morgen er weer flink tegen aan.
  Met de eerste kuur ongeveer 8.5 kg afgevallen en hoop ook nu nog eens 8 kg af te vallen dan zit ik op een mooi gewicht. Hopelijk gaat dit lukken.
  succes allemaal voor deze nieuwe week.

 164. Jolieke: gewoon doorgaan met de ampullen.
  Wat Tanja doet is improviseren ;) je gaat beginnen met een kuur bij 3de ampul, zijn je ampullen op aan het einde van je kuur werken ze nog 2 dagen door.
  Dus als je klaar bent met de 2de kuur en gaat stabiliseren ga je na je laatste ampul nog 2 dagen door.
  Ze werken pas optimaal na 2 dagen en werken dus ook 2 dagen door.

 165. goedemorgen allemaal.
  nou verjaardag gister was super gezellig!
  had me voorgenomen me even lekker te laten gaan en wat heb ik gegeten… drie stukjes stokbrood met filet en een hele komkommer zo ongeveer.
  en ik denk twee hapjes appeltaart hahha
  toch onbewust bang zijn voor het aankomen hè!
  gistermorgen bleek namelijk dat ik er toch nog weer 300 gram af had en ik woog 75.5, tja en dat wil je niet zo maar verpesten hè!
  vanmorgen gewogen en wat denk je..74.7 gewoon weer 800 gram eraf!! dus 11 kilo in totaal nu.
  ben nog niet weer aan de tabletten begonnen want zo hou ik het ook goed vol..
  ben helemaal happy!!
  xxx

 166. Hoi allemaal, hier gaat het nog goed, de éne dag wat beter dan de andere.

  Hier even een
  BOODSCHAPPEN-TIP
  Volgende week bij Bas/Dirk biefstuk, zowel als tartaar voor 2,99 per half pond. Doe er je voordeel mee, de diepvries is geduldig ;)

 167. Hoi allemaal!
  Ben ook maar eens begonnen.
  Nu is dag 5 en heb er 3,2 kg af, heppiedepeppie!
  Vanavond ga ik gehaktballetjes maken van tartaar met tomatensaus, basicilum en spinazie.
  Vind het wel een uitdaging om elke dag weer wat in elkaar te flansen.
  Weet iemand trouwens waarom je geen zuivel mag?
  In bijv optimel zitten geen suikers en vetten..

  x Cato

 168. Goedemiddag allemaal!

  Yeah, vanmorgen -400 gr… helemaal blij.. Zit alleen helaas helemaal verstopt :-( Vlgns mij bekend verschijnsel hier.. las al iets over wapiti, strax maar ff halen.

  Wil na mn stabperiode zo snel mogelijk beginnen met de tabletten, maar nu lees ik ook dat vele van jullie zo’n hoofdpijn hebben… Is dat met de druppels anders dan??

  Groetjes
  Tamara

 169. zo even weer een kleine up date
  heb afgelopen maandag mijn laaste tablet gehad maar hou me nog steeds aan het dieet, ben nu in totaal 9.9 kilo kwijt.
  dit weekend vol feesten en dan maandag zo weer verder met tabletten.
  weet alleen niet of het nu het beste is om morgen weer te beginnen met de tabletten of gewoon maandag gelijk weer met het dieet?

  ik lees dat het overal aardig goed gaat met het afvallen gelukkig!
  en het is natuurlijk wel zo dat hoe meer overgewicht je hebt hoe meer je af kunt vallen toch?
  ik wil straks nog graag de moeilijkste 8 kilo verliezen maar die gaan vast niet zo snel en makkelijk.

  allemaal nog even goed doorzetten want de zomer komt eraan hahaha.

  groetjes…

  • Tanja: je gaat maar 2 dagen door met het dieet na de laatste tablet en je start dus zaterdag weer met de tabletten als je maandag het dieet weer wil gaan oppakken.

  • ik weet dat het normaal maar twee dagen is maar ik wou deze week gewoon vol maken ;)
   maar nu weet ik dus dat ik zaterdag weer moet beginnen want ik dacht dat het gewoon maandag kon.
   thanx voor weer eens nuttige info

   xxx

  • Mooi resultaat Tanja Moet je veel afvallen in totaal? Ben benieuwd wat het weekend met je gaat doen…….of de weegschaal aardig blijft!

   Ik ben met ampullen bezig dag 17 en nu 6,5 kilo kwijt. Wil ook meteen de tweede kuur erachter aan doen.

   Begrijp Hcgtje dat ik dus na de laatste ampul 2 dagen met het dieet doorga en dag de derde dag weer met de ampullen start?

   Succes allemaal, fijn en gezellig weekend

 170. Hallo,
  Druk druk druk! Dus ik wil jullie nog graag bedanken voor de hulp met de keuze voor melba-toastjes! Ik heb vandaag mijn druppeltjes ontvangen en morgen gaan we van start! Joehoe!!
  Ik heb er zin in (afwachten wat ik na dag 3 zeg haha).

  • Leuk is dat he! Doordat je moet wachten op de druppels kan jij bijna niet meer wachten om te mogen beginnen he.. heel veel succes!!

 171. Hallo allemaal
  Ik heb vandaag 10 dagen tabletten achter de rug, nog niets gezondigd, helemaal niets en ben amper 1,8 kilo kwijt :-( had toch zeker al op 3 kilo gerekend ….
  Zijn er nog die eerst niet veel afvallen en pas tegoei na enkele weken?
  Want ik vraag me af wat het dan in stabilisatiefase gaat zijn?!
  Ik wil in totaal een 8 tal kilo kwijt

  Grtjs
  June

 172. Hallo, ik ben vandaag op dag 15 van mijn bio hcg dieet. Ik heb me tot nu toe keurig aan alle regeltjes gehouden, en daar ben ik toch trots op want ik verlang nog heel erg naar heerlijke macaroni schotels , pizza’s, chips en ijs!! Tot nu toe was ik door alle succes verhalen hier overtuigd dat ik mijn doel, minimaal 8 kilo, kwijt zou kunnen raken met deze (dure!!!) kuur!!!!! Maar vandaag ben ik gewogen en ben ik in die 15 dagen nogmaals 1,7 kilo kwijt!!!! Ik snap er niets van?! Ik doe zoo mijn best!!?? Wel 3 cm kwijt op m’n buik en 1 op mijn benen… Was benieuwd of er hier mensen zijn die dit herkennen???

 173. Hallo Bikkels!!

  Vanaf blz 1 alles gelezen en nu ineens op het eind aanbeland… Wat moet ik nu lezen s’avonds?!? Jullie zijn met jullie verhalen een absolute steun en toeverlaat geweest.. (jaja, ik was een meelezer.. ;-) )!

  Ik ben nu halverwege mn 2de ampullenkuur en ben tegen verwachting in inmiddels 10,5 kg kwijt (7,4 kg eerste kuur, 3,1 tot nu met 2de kuur)… Waarom tegen verwachting in? Doe al jaar Atkins en na mn twee zwangerschappen 10 kg mee kwijtgeraakt, maar je lichaam went aan alles denk ik, ook aan Atkins…

  Maar nu is t roer om, alleen nog vers en gezond, ben zoo blij (mede dat ik nu zonder plat op bed te liggen een strakke spijkerbroek dicht krijg.. ) en mede dankzij jullie, de tips en opbeurende preekjes ;-) hebben me zover gebracht!!

  Bedankt,
  Gr Tamara

 174. hallo allemaal
  ik ben nu de 4 dag(2dieet dagen) bezig met de hcg tabletten,en ging op de weegschaal en was nog niets kwijt,kan dit??want ik zie dat jullie allemaal zo snel gewicht kwijt zijn.

 175. hallo allemaal!
  Zo af en toe laat ik even wat van me horen want ik zie dat iedereen wel hun verhaaltje kwijt wil. Ik ben nu halverwege mijn 2e kuur. Die heb ik gelijk achter de 1e kuur geplakt. Ik begon met een gewicht van 99.6kg en zit nu op 90,8kg. Ik hoor van een medestander op de sportschool die ook de ampullen neemt dat hij (ja een man!) al 17 kg kwijt is…in 2 weken! Fijn voor hem (tikkie jaloers maar) maar volgens mij niet echt gezond of maak dat met dit dieet niet echt uit hoe hard je gaat? Ik voel me toch beetje down met m’n 8,8lg gewichtsverlies in 5 weken. Maar ik weet dat ik het ook positief moet zien want ik zit al bijna bij mijn 1e streven; 90kg. Ik ga hierna eerst 6 weken stabben en dan wil ik toch echt weer een kuur volgen. Wil nl uiteindelijk ooit eindigen op 75 maar m’n eerstvolgende streven is 80kg.
  Mijn vraag is alleen wat nu beter is, de ampullen, de hcg tabletten of druppels?
  Ik lees graag mee met de ervaringen en tips van anderen dus ga zo door! Helaas heb ik weinig tips te geven want hou me eigenlijk gewoon trouw aan de sla, groenten en voorgeschreven vlees/vis. Variatie in eettips zijn altijd welkom!

  Suc6!!

 176. Goedemorgen allen,

  Heb ook de hcg tablettenkuur gedaan met prima resultaat.
  Maar mijn dochter gaat trouwen en ik wil er graag nog een paar kg af hebben.
  Kreeg van iemand een tip……..drink elke dag 2 koppen nan yu thee.
  Ben daar nu 4 dagen mee bezig en ben al 1.2 kg kwijt.
  Je mag bij deze thee gewoon eten, maar ik kijk wel uit wat ik eet .
  Misschien is dit ook samen met de HCG te drinken?????
  De thee haal ik bij de Tuinen en was ook nog in de aanbieding voor de helft, nu 2 euro per pakje.
  Succes iedereen.

 177. Bedankt voor de adviezen, geen idee waar het aan ligt, heb gegeten wat mocht en voorgaande dagen had ik daar ook een tevreden gevoel bij.
  Die Crystal clear is misschien wel een idee alhoewel ik erg gevoelig ben voor zoetstoffen ( of zitten die daar niet in?)
  Ga nu voor een extra appeltje en dan op tijd naar bed…….morgen volgende dag.
  Wat betreft recepten..ik heb er een paar van de site van HCG Momentum afgehaald. Heb er de thaise soep van gemaakt, jammie.

 178. Gisteren eindelijk weer eens hééérlijk rijst gegeten en de weegeschaal was vriendelijk, ik zit nog steeds binnen m’n marges.

  T I P !!!
  Bij Action hebben ze deze week koekepannen met een keramische laag, 2 maten, 3,79 en 4,79 en zo glád als een glibber-aal!
  Ook zijn er chocolade vormpjes voor -,99, dit voor tijdens het stabben, als je de chocolade wilt maken!

 179. Ha Zutphen,

  Ik ben bezig met dag 3 (dus dag 1 dieet)… vind het nu al zwaar. Maar hop hop. het MOET. Ik weet zeker dat ik anders volgend jaar 112 kilo weeg en t jaar daarop misschien wel 116. Dat willen we toch niet!!

  Ik ga vanavond aan de slag met de bakspray… Nu een sinasappel!

 180. Ohhh, ik heb het moeilijk vandaag. Zit op dag 16 van de eerste kuur ( 5,5 kilo kwijt dus mooi resultaat) en heb zo’n HONGER. Niet eens trek of (vr)eet zin maar echt honger in mijn buik. Als dat zo doorgaat lig ik om 19 uur in bed hahaha
  Herkennen jullie dit?????

  • Hey Jolieke, ik heb dat ook. Mijn maag rammelt nu meer dan voor het dieet. Ik zit nu op dag 11 en heb 3 kilo’s afgevallen. Ik schrijf ook niet vaak maar lees wel iedere dag wat mensen te vertellen hebben op deze forum. HGCtje adviseerde dat twee glazen crystal clear helpt, heb ik ook vandaag gedaan en het werkt hoor. Ik heb geen twee glazen nodig, met een glaasje ben ik al vol. Dus misschien is dat een optie? En ken iemand een site waar we lekker dieet menu kunnen vinden die bij de kuur past? Ik zou meer variatie willen. Groetjes en succes met afvallen. ~J~

 181. hoi allemaal,

  ik wil jullie even laten weten, dat ik er weer ben. (Zutphen 37 jaar, 2 kids.) Heb in Januari een ampullenkuur gedaan,10 kilo eraf, niet goed gestabt, (door vakantie) weer wat aan gekomen. Dinsdag na pasen weer begonnen met tabletten. Ik volg julie dus al een week, Voornamelijk Silke, Want die heeft hetzelfde gewicht als ik. Zit nu weer op het gewicht dat ik toen kwijt was, nu 106 kilo, Dus moet ik nu vooral doorzetten.Ik heb het idee, dat het me nu beter afgaat met hcg tabletten, dan tijdens de ampullen. Gisteren heb ik in een toko kokosolie gekocht voor tijdens het stabben. het is alleen gestold, is dit normaal?

  veel succes allemaal, gr
  ZUTPHEN

  • Welkom terug Zutphen!
   en
   Ja hoor, kokos olie smelt bij 25 graden, dus als je een klontje in je hand houdt, smelt het al.
   Ik smeer het ook op mijn gezicht en lijf, en in m’n haar een kwartiertje voor ik het ga wassen. Het is echt héérlijk spul: zachte wangetjes en glimmend haar ;), en ik ruik alsof ik op vakantie ben, nu het zonnetje nog op m’n balkon…

 182. Hoi, ik had gevraagd of jullie weten of we vanille aroma mogen gebruiken ( bevatten volgens mij niets!) en wat jullie gebruiken om bouillon te maken, de gewone bouillontabletten bevatten nogal wat vetten zag ik.

  • Ja vanille aroma mag!
   Over de bouillontabletten.. je kan ook van Knor een potje met groene deksel kopen en dan aanvullen met wat vloeibare maggie.. maar ik pak soms ook een bouillontablet hoor.. t is meestal toch voor een grote pan dus un verhouding bijna niets.

 183. Ha, dank voor de opbeurende woorden.
  Ja, ik ben dan vandaag echt officieel begonnen… Ik bedoel dus met het weinig eten erbij…
  Ik heb vandaag nog 1 tablet ineens genomen, zal ze morgen in twee keer nemen.
  En :ja, ik heb al een kalender gemaakt! Nu kadootjes verzinnen. gek eigenlijk: het grootste kado is natuurlijk de kilo’s die er af zouden moeten gaan!!! Ik ga er vol tegenaan het MOET echt.
  (108,0 kilo)…..

  • Succes! Dag 3 of 1 net hoe je t bekijkt,kan al afgestreept worden :)
   Veel water drinken om hoofdpijn te voorkomen. En anders even een patacetamol pakken.
   Mocht je moeilijk moment hebben en bijna de fout in willen gaan: pak dan 2 glazen cristal clear achter elkaar ( dat houd je lichaam voor de gek;)
   SUCCES!
   Meestal hebben mensen snel resultaat en bij resultaat gaat t veel makkelijker.

 184. hallo….zit in de stab fase en moet zeggen dat t best moeilijk is,heb best veel last van een knorrende maag en zin in iets lekkers.ik heb de ampullen gedaan en wil nu de druppels gaan gebruiken,iemand ervaring daarmee neem je de druppels ook gewoon in de ochtend??ik geloof dat ik gelezen had dat je die vaker per dag kan gebruiken..

 185. ……..even een vraagje, weet iemand van jullie of vanille-aroma (die druppels uit een klein flesje) mogen? Daar zit geen suiker oid in volgens mij puur smaakstof
  En…..wat gebruiken jullie om bouillon voor de soep te krijgen? In de meeste bouillon-tabletten zitten nogal vetten namelijk.

  • Rond 45 euro dacht ik.
   Maar je kan Calorietje gewoon mailen, ze schrijft hier ook mee en is heel lief.

  • Nou ja…. lief?
   Ik ben de laatste dagen niet op het forum, druk met de opknapbeurt van de kamer/keuken.
   Gelukkig staan de meubels er weer in en mijn kamer is heel mooi geworden!
   Plafond getukt en de muren, daarna sousen, heeft mijn zoon gedaan.
   1 flesje kost 40,- en 2 75,- Jolieke.

  • Dag Calorietje! Ik was diegene met de vraag ;-) heb je net een mail gestuurd! Hoe lang kun je met 1 flesje doen? Gr. Lise

 186. Hoi allemaal,

  Vol enthousiasme hier op het forum jullie verhalen zitten lezen. Ik wil er ook mee starten maar… waar bestellen jullie het? Zoveel sites… wat is nou de goede?

  Groetjes Lise

 187. Lieve allemaal,

  Idd enige tijd geleden dat ik op het forum ben geweest. Ben al weer even uit de stabfase en eetpatroon weer aardig normaal, inclusief af en toe wat zoetigheid. Het mooie is dat ik op 65 blijf zitten en dus totaal 7 kilo afgevallen ben. Idealiter moet ik nog 2-3 kilo afvallen om weer op het gewicht voor mijn zwangerschap te zitten, dus ga binnenkort weer een poging doen. Goed om te lezen dat het over het algemeen goed gaat met iedereen en er veel doorzetters zijn ( hcgtje)! Blijft leuk om alle opbeurende berichten te lezen! Keep up the good work!

  • He Leuk van de 2 Maggie’s van 1 weer reactie!
   Goed joh!!!
   Leuk om te lezen dat het goed blijft gaan.
   Applaus voor jou!
   Even voor de goede orde: ik ben degene die wel t minst afvalt maar ik hoef er ook t minst voor te laten. T doet me weinig omdat ik toch al kh arm en vetarm eet.. T doet me niets.
   Knap is het van mensen die ervoor moeten strijden.
   Eerlijk gezegd voel ik me prima met de druppels, dus is er niets knaps aan.

 188. Hey, bedankt voor je uitgebreide antwoord. Na dit alles gelezen te hebben is het nog meer petje af voor je doorzettingsvermogen. Al met al heb je al een paar kuren gedaan dan de afgelopen 2 jaar.
  Fijn dat deze jaren wat succesvoller zijn geweest voor je, nu hopelijk in stijgende lijn (wat betreft gezondheid en geluk) verder.
  Je zegt te mailen als ik meer van je wil zien? Heb je voor en na foto’s dan…….? Altijd goed voor de motivatie, toch?
  Groetjes…

 189. Hoi, Hcgtje

  Ik heb je deze vraag al eens eerder gesteld maar misschien heb je hem niet gezien…….ben gewoon erg benieuwd hoe jij e.e.a. hebt opgebouwd met je kuren gedurende je gewichtsverlies. Hoeveel kuren en hoelang stabben heb je toch nog toe nodig gehad voor dit resultaat.
  Ik wil graag 25 kilo kwijt en ben nu halverwege mijn eerste kuur, ben nu ruim 5 kilo kwijt. De tweede kuur wil ik aansluitend doen en daarna 6 weken stabben. Aangezien dit nog wel niet voldoende zal zijn om 25 kilo kwijt te raken was ik benieuwd naar het verhaal van een “lotgenote”.
  Jij gaat goed zeg, en dapper ondanks je tegenslag (virus e.d.)
  Volg je vol bewondering voor je resultaat…..
  Groetjes en veel succes

  • Jolieke: Naar mij moet je niet kijken als voorbeeld.. dat is niet een reeël beeld namelijk.
   Ik ben jaren ziek geweest door een niet erkende en niet voor whiplash behandelde nek. Ik lag 16-18 uur in mijn bed per dag omdat mijn nek mn hoofd maar paar uur kon dragen en dan erna werd de pijn te erg ( maar ben nooit zielig geweest(!!!!!!!!!!!!!!).. nee de uren dat ik wel wat kon doen maakte ik zo effectief mogelijk gebruik van en kapte in de meeste tijd die ik had mensen hun haar die ziek waren of oud….dus toch het gevoel om niet voor niets op deze aardbol te zijn)
   Maar daardoor stond dus ook mijn lichaam in een burnoutstand en was afvallen gewoon onmogelijk.
   Wat ik ook deed ik viel NIETS af.. bij HCG dieet de eerst op 5 januari 2011 viel ik voor t eerst in 1 kuur 4,3 kilo af.. voor mij echt bijzonder veel. erna viel ik ongeveer 2- 2 1/2 kilo per ( lange druppel ) kuur af.
   Vorig jaar was vooral het jaar van de ommekeer… veel gezonder en veel afgevallen en eigenlijk is mijn geheim mijn onwijs goede fysio en de hcg natuurlijk…
   Tot nu dus zo’n ik denk nu 17 kilo.. zal best 1 kilo aangekomen zijn door de afgelopen 10 dagen maar is ook vocht ( bijna elke vrouw houdt 1 week per maand meer vocht vast.)
   Nu ben ik de laatste maanden steeds wel weer met een kuur op t laagste van wat ik kwam afgevallen maar meer wil er niet meer af.. is niet erg ik ben erg blij en ookal zou ik er nog 2 kilo afwillen.. imprincipe ben ik erg tevreden.
   Ook mijn eten is ALTIJD weinig maar erg gezond ( behalve deze erge 10 dagen!) Ik eet dus altijd low carb op een enkele keer na.
   De keren dat ik een gebakje neem of ipv een soep een broodje ergens neem is echt op 1 hand te tellen…heel soms laat ik me dan weleens gaan maar is erg weinig.
   Wil je meer weten of zien wat er van mij geworden is kan je me natuurlijk mailen :) [email protected]

 190. Vanes: Knap van je om met Modifast te gaan beginnen.. maar onthou.. gezondheid gaat voor alles he!
  Je bent hartstikke goed bezig joh …en ja ik weet er alles van wat t is als je lichaam je totaal in de steek laat.
  Maar ik hoop dat je ook ziet bij mij dat t ook helemaal weer in orde is gekomen met me en echt zielsgelukkig ben met alles wat ik nu kan doen en mag doen.
  En tja dat gekke virus.. ik moest er wel om lachen want het was de eerste keer dat ik iets had zonder dat mijn nek er zeer bij deed.,… zag de humor er wel van in.. was alleen moe moe en nog eens moe en of ik een baksteen had ingeslikt.. verder nergens last van dussse stelde niet veel voor maar qua eetpatroon moest ik wel drastisch veranderen.
  Heel veel succes en probeer toch de kleine mooie dingen te zien tussen alles wat niet goed gaat of fijn is.

  • Hoi, Hcgtje

   Had al eens eerder de vraag gesteld maar misschien heb je het niet gezien……was gewoon benieuwd hoeveel jij bent afgevallen Vooral in hoeveel tijd.
   Heb jij 2 kuren achter elkaar gedaan en dan 6 weken stabben? Daarna mogelijk nog 2 kuren of zo?
   Ik wil 25 kg kwijt en ben nu met de eerste kuur bezig, ben van plan de tweede er meteen achteraan te doen en dat 6 weken stabben.
   Vroeg me af hoe dan verder………
   Behalve je virus ben je dus eigenlijk een voorbeeld voor me ;0)
   Succes en groetjes

 191. Ha iedereen,
  Ik heb de druppels bij Calorietje besteld en heb al heel wat afgelezen op dit forum! Leuk om elkaar zo te steunen! Zodra ik die druppels heb ontvangen, wil ik graag starten (ik ben nu al begonnen met voorbereiden, vooral dan het goed eten haha). Ik wil graag 9 kg afvallen, want dan ben ik weer op een ideaal gewicht, wat me al lang niet meer gelukt is, ook al heb ik tig manieren geprobeerd (modifast, herbalife, soepdieet, puddingdieet… you name it!).
  Maar ik had nog een vraagje over de HCG methode: welke melba toastjes gebruiken jullie (die kleine rondjes, rechthoekige of de gezonde (met granen enzo). Soepstengels heb ik koolhydraatarm gevonden op internet, dus dat komt dan wel goed denk ik.
  Alvast bedankt!

  • Luna: leuk dat je bijna kan beginnen en wilt meeschrijven.. is zoveel gezelliger dan in je eentje lijnen.
   Je kan gewone soepstengels nemen hoor of melba toastjes en of je de ronde neemt of de rechthoekige maakt niets uit.. gewoon naturel.
   Ik heb weleens andere ( luxe nieuwe uitvoering) genomen als extraatje.. ja ja zo kan je met een ander soort toastje al blij zijn;)

   Blondy: Vertel mij wat met dat virus wat ik had!
   Kon alleen maar dingen nemen die ik zo ongeveer nooit eet en nooit wil eten..dat gebeurd me zeer zelden.
   Gelukkig had ik een virusje te pakken en met beste wil van de wereld zou ik geen HCG gedaan kunnen hebben.
   Nu even t moment afwachten dat ik me er weer 100% voor wil en kan inzetten.
   Ik ga over een aantal weken weer beginnen met acupunctuur dus kan niet te lang wachten om te starten met HCGkuur.

   Allemaal succes : enne mocht t een keer niet lukken.. blijf niet weg van t forum.. hoe meer mensen er door blijven schrijven hoe toegankelijker het voor iedereen blijft.. OOK voor de mensen die zeer traag afvallen en geen 6 of meer kilo per kuur afvallen maar misschien al erg blij zijn met 2 of 3 kilo.

 192. Hallo allemaal,

  Zoals hcgtje al zei zijn er wat mensen ineens minder actief, like me! Nou heb ik me er dus al een week niet toe kunnen zetten, en vandaag weer gestart! Kon niks weerstaan! Alles waar suiker in zat heb ik gegeten, vanmorgen op de weegschaal! Woog ergens vorige week 63,2 en vanmorgen 63,6. Een beetje eraan, maar nu weer in volle gang!

  Herkent iemand de terugval?

  X

 193. Hcgtje;Ik ben er nog hoor,lees elke dag met jullie mee.Gelukkig gaat het weer wat beter met je,na dat virus!
  Ik heb nu een aantal weken niks gedaan qua lijn(dat is ook te zien op de weegschaal)en ben gister begonnen met Modifast.Ik wilde eigenlijk alle maaltijden gaan vervangen,maar heb toch besloten om ’s avonds met het gezin mee te eten,alleen minder dan anders.Dit omdat het me anders gewoon weer te zwaar gaat worden net als de HCG kuur(dat trok ik ook totaal niet),wel ben ik bewust aan Modifast begonnen omdat ik dan niet hoef na te denken over wat ik wel of niet mag eten en wat ik dan zal gaan eten.Ik heb er ook over gesproken met de ontspanningstherapeut omdat het afvallen me gewoon niet wil lukken.Zij heeft me nu uitgelegd dat dat nu met die stress gewoon niet kan lukken en waarom niet,dus dat is helderder voor me nu.Ik moet echt leren ontspannen en dan gaan mijn hormonen en de hele spijsvertering weer langzaam aan gewoon werken zoals het hoort en nu lijnen raadt zij me niet aan,maar ik wil me niet bij dit gewicht neerleggen en doe mijn best toch een aantal kilo’s kwijt te raken en hopen met dit dieet wel te leren mijn eetgewoontes onder controle te houden aangezien je ook dit dieet moet afbouwen en langzaam weer opbouwen naar gewoon gezond eten zonder weer in je oude patroon te vallen.
  Verder valt het me zwaar om mijn leven aan te passen naar wat ik nu wel en niet kan en wel en niet moet doen.Daar weet jij alles van!Tijd voor mezelf vrij maken en aan mezelf te werken vind ik moeilijk,maar de therapeute denkt goed met me mee en dat gaat vast goed komen.Merk dat nu ik pas met de therapie gestart ben,dat allles er pas echt uit komt en ik doodmoe ben,om 16.00 ben ik totall loss,een flinke wandeling met de hond moet ik onderbreken om ff te gaan uitrusten en de emoties he.Het is net een achtbaan dat leven van mij op dit moment!

  Dus ik volg alles en wens iedereen veel succes!

 194. Hallo allemaal,

  Hier zit ik dan met het flesje HCG Lean 2000 plus voor me. Ik heb het middeltje al een paar weken in huis maar stel het beginnen steeds uit. Ik ben twee maanden geleden bevallen van een geweldig zoontje en had me voorgenomen om borstvoeding te geven, al was het alleen al om mijn vetverbranding op een natuurlijke manier te stimuleren maar helaas had ik na maandenlang medicijnen slikken voor een veel te hoog prolactinegehalte, nu een abnormaal laag gehalte waardoor ik voor ieder druppeltje borstvoeding moet vechten.

  Dus waarom zou ik het nu nog uitstellen? Ik vraag me alleen af of ik het HCG-dieet in combinatie met een eiwitdieet mag volgen? Ik vind die shakes zo lekker en makkelijk.

  Kan iemand mij nog even moed inspreken?

  Ugly Betty

 195. Ja hoor: we gaan er weer voor… Het zit toch echt tussen mijn oren. Ik vind het vreselijk zo dik te zijn, kan mijn kleren niet meer aan… De oplossing ligt (in elk geval tijdelijk) voor handen door dit dieet/pillen/druppels.. En het gekke is dat het dan toch de vorige keer niet is gelukt. Bah. Maar nu MOET het lukken. Weg met dat slappe gedoe. Ik zie hier mensen met een eindeloze discipline!!! Konden jullie maar iets aan mij uitlenen….
  Morgen de eerste dag met het dieet. Vandaag nog één dag pil en gewoon eten.
  De vorige keer had ik trouwens wel wat last van hartkloppingen… Heeft iemand dat wel eens gehad?

  • Hoi
   Natuurlijk kan jij het ook. Dit is een aftel dieet elke morgen weer een dagje minder, er is toch niets mooier dan een dieet waarvan het einde in zicht is!!!
   ik heb gister mijn laatste tablet gehad maar geen last gehad van hartkloppingen.
   kom op en zet door, als het mij lukt dan lukt het jou ook!!!
   succes
   Groetjes Tanja

  • Silke:
   Succes! Probeer het als een project te zien.
   Niet iets wat lastig is of waar je van baalt. Omarm het.
   Maak kalender voor deze 3 weken en zet om een aantal dagen neer dat je iets krijgt. Nagellak of iets voor hobby van paar euro.
   Pak dat in en pak dat uit of ga het kopen op de aangegeven dag ervoor.
   Klinkt raar maar werkt wel om er plezier in te krijgen.
   En bij een fout krijg je het niet, je moet het wel verdienen.
   Dat is het spel.
   Zo wordt het niet jij tegen je lichaam, maar jij met je lichaam gaat de kilo’s aan.
   Hartkloppingen? Pak halve in ochtend en halve tablet in middag.

 196. Ook ik lees nog steeds mee, maar goed van alleen maar mee lezende forumleden kan het forum niet bestaan.
  Het gaat redelijk goed met mij en het dieet ups en downs.( wie niet)
  Begin het aankomende weekend met mijn 2 de kuur. Heb een kuur van 23 dagen gedaan en nu ongeveer 5 wkn gestabt. Mijn gewicht is aardig stabiel terwijl ik wat dagen toch echt zondig. Elke dag spannend als ik op de weegschaal ga. Ik sport wel zeker 2 keer in de week intensief mountainbiken. Die gene die al wat langer mee lezen weten ook dat ik dat het grootste probleem vindt in de eerste fase van het dieet. Ik wil hier niet mee stoppen om dat het vooral ook een sociaal gebeuren is wat ik gewoon echt nodig heb.
  Ik wens iedereen veel succes en laten we elkaar hier steunen.
  liefs mams

 197. Hallo,…. nou we zijn er nog hoor.. En ben nog niet van plan om te verdwijnen .. daarvoor vind ik dit forum veel te belangrijk voor alle informatie en alle steun…. en natuurlijk veel te leuk. Al meld ik me niet iedere dag. lees altijd elke dag alle berichtjes…

  Ik ga goed.. Ben nu week 2 van de 2e kuur.. totaal 10.2 kilo kwijt. ik verwacht en hoop natuurlijk nog ongeveer zo’n 4 kilo erbij af te vallen.. Maar als er vanaf nu ineens niets meer af zou gaan,.. . nou dan ben ik al super gelukkig. jeetje..

  Ik kan me niet herinneren dat ik zo laag zat met mn gewicht.. zit nu van 99.8 nu op 90.6 en ja.. dat hoort er ook bij .. hahha mn broeken zijn veel te groot nu .. ik los t nu nog maar even op door wat leggings te dragen, die rekken nog lekker mee. Nog even geduld hebben…ik kan me straks lekker uitleven…

  @ hcgtje… fijn dat je je weer wat beter voelt.. knap van je dat je met zoveel tegenslag toch zo gefocused blijft meid..

  we gaan er nog steeds voor … met zn allen. toch??!!!

  liefs van Go girl.

 198. @ Silke,

  Ik lees ook regelmatig op de achtergrond mee en moet zeggen dat het mij wel helpt bij de motivatie. Ook dat in nu na 2 week 2,4 kilo kwijt ben. Er hoeft bij mij niet zo heel veel af (ben 1.60 en woog bij de start 66,6 kilo), dus ik ben blij met het resultaat tot nu toe!

  Ga ervoor, zou ik zeggen!

 199. Goeiemorgen allemaal!
  T zonnetje schijnt en dat geeft de burger weer moed voor een nieuwe HCG dag :)
  Ikzelf twijfel weer met de druppels te starten vandaag of nog even rustig aan te doen en dan te starten.
  Ik hoef de druppels maar 2 keer per dag te pakken dus kan nog even twijfelen.
  Gelukkig is mijn maag weer bijna in orde.. hoorde er meer mensen over en denk dus dat t een virus was.

  Iedereen heel veel succes!
  Hoe is t met de mannen? Henk ( en Bettie hoe vergaat t jou met je gezondheid?) Enschede.. vertel vertel!
  Maggie: lees je soms nog mee?
  Vanes: Gaat t een beetje met je?
  En dan nog een lijst met mensen die we hier een hele tijd hebben gezien en nu niets meer laten horen… hoe is t met jullie?????
  Voor de enthousiaste meeschrijvers: Succes!
  Guinan: Hoe gaat t???

  • hoi hcgtje! Als je m’n grafiek ziet lijkt het wel op de baan van de python in de Efteling!! Alsmaar óp en néér :D. Vandeweek 1 dag over m’n max heen maar nu al weer flink eronder op 1 ons boven m’n laatste-dieet-gewicht. Weinig te vertellen dus ;) Eind van deze maand ga ik weer beginnen met ronde 3.

   Het stabiliseren valt best tegen, na 8 weken vind ik mezelf nog niet echt stabiel. Nou ja, nog 2 weekjes volhouden en dan gaat m’n grafiek weer met een rotgang omlaaaaaaaag……. en kan ik weer in m’n kast gaan graven naar een broek die past, hahaha, daar doen we ’t voor nietwaar?

  • Jaa daar doen we t voor he!
   Nou je laat in iedergeval zien dat je onwijs goed kan stabben.
   Eerlijk gezegd vind ik diverse mensen een beetje erg stil en ben dus benieuwd of t dan wel goed gaat met ze qua stabben.
   Ik ben vandaag nog niet aan de druppels begonnen.. ik wil wel maar t is nog ietsje te vroeg. Kan gewoon nog niet alles eten wat ik wil ( en dus moet bij HCG)

  • heeey HCG’tje

   Je hebt weer gelijk………….Ik ben me al bijna een week aan het uitleven met vanalles en nog wat, krijg het even niet opgepakt… morgen begin ik weer volle bak, ga morgenvroeg op de weegschaal en ben er nu al bang voor. Daarom ben i ook niet actief geweest met schrijven….(wel met leven) even niet veel positiefs te schrijven qua dieet…..

   Ben je van je virus af?

   x

  • Blondy:
   Ja hoor! T gaat weer goed ( zijn erg veel zieken in t dorp, dan viel t bij mij reuze mee hoor alleen kon niet alles eten.)

 200. Hey Allemaal,

  Even een update: Ben nu 17 dagen bezig en 5,4 kilo kwijt. Merk dat de laatste dagen steeds 0,2 eraf gaat.
  Nu ben ik aan het twijfelen om meteen hierna nog een kuur te doen omdat ik 15 kilo kwijt zou willen in totaal.
  Doordat het in het begin sneller ging als nu ben ik bang dat dat bij de 2e kuur ook veel langzamer gaat dus dan weet ik niet of dat heel slim is?
  Wat zijn jullie ervaringen?

  • LC: Leg jezelf de vraag voor.. zou t goed zijn als je weer in 17 dagen direct 5,4 kilo zou afvallen?
   Je kan een 2de kuur direct erna doen, het afvallen zal langzamer gaan ( gelukkig!) maar dat zal ook na 3 weken stabben waarschijnlijk ietsje langzamer gaan dan nu… 5,4 in 17 dagen.. wow!
   Heel veel succes enne eerlijk gezegd vind ik 2 ons per dag ook gigantisch goed.

 201. Goedemorgen….
  Hier Silke weer…
  Ik was al eerder op dit forum: deed toen het dieet met “momentum”. Na 10 dagen haakte ik ineens af en ging me weer voleten. Nu, twee maanden later, ga ik het toch weer proberen. Weeg nog net geen 110 kilo, en eerst maar eens 10 kilo er af (hoop, hoop). Vandaag eerste pil: ik ga het nu met pillen proberen… dus pas vanaf woensdag weinig eten…
  Misschien dat regelmatig op dit forum kijken helpt???

  • Heel veel succes met je kuur!
   Een wonder middel is het natuurlijk niet maar het helpt zeker wel!

   Xxx

 202. Super resultaat Tanja
  Geniet van je weekend en dan de draad weer oppakken,hé.
  Die 69 ga je redden……..;0)

  Fijne verjaardagen……………

 203. Goedenmorgen allemaal.
  Even een kleine update van deze kant.
  Vandaag mijn laatste tablet in genomen en heb er nu 9,3 kilo af!
  Ben er helemaal happy mee. Aangezien je 1 extra tablet krijgt e nog twee dagen door moet hoop ik toch nog mijn streef te halen, nog 1,4 kilo…
  Ben begonnen met 85,7 en zit nu op 76,4 en wil graag 75 halen!
  Dan even een weekendje vol feest en misschien daarna nog door naar de 69!
  Succes allemaal
  Groetjes Tanja.

  • Jeetje Mina, zoveel afgevallen? Knap hoor!!! Ik denk dat 69 voor jou appeltje eitje is =D Heb je zoveel afgevallen met 1 kuur of twee? Groetjes, J.

  • Ja dit was mijn eerste kuur. Drie jaar geleden heb ik er ook 1 gedaan met hetzelfde resultaat. Alleen heb ik toen het srabben niet gedaan, erg dom van mezelf!
   Ik heb al alle gewichten gewogen van 100+ tot 62 haha.

  • had je mail al gelezen ..prima hoor ik weet hoe het kan gaan als je druk bent met van alles

 204. calorietje ik denk dat er iets mis gaat, ik heb je vanavond pas mijn adres gemaild en ook vanmorgen een reactie van jouw gehad of gaat er nu iets echt mis?

 205. Hallo dames,
  Ik wil met mijn 2 de kuur beginnen en heb net de druppels bestelt, wel heb ik nog een vraag ( heb dit ook al aan calorieetje gevraagd maar misschien weet iemand op het forum dit ) Mijn man is vrachtwagenchauffeur en zou ook graag mee willen doen maar maakt dagen van zo’n 12 tot 15 uur. Heeft iemand hier ervaring mee en hoe zou zijn dag er uit kunnen zien op dieet gebied?
  groetjes en voor ieder een fijne zondag

  • Hallo Mams, die vraag heb ik dan gemist….ik zit nu pas weer sinds dinsdagavond achter mijn pc, heb het een paar dagen met mijn laptop moeten doen en die heeft geen Microsoft outlook.
   Laat je man het eest eens proberen want honger zal hij niet hebben, desnoods een appeltje of sinaasappel extra en geef hem een fles christal clear mee…
   Heb je de druppels nog niet binnen?

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Eline Blom
Mijn naam is Eline en ik heb voeding en diëtetiek gestudeerd en ben altijd een gedreven student geweest. Ik wil alles weten, alles weten van een ander en vooral al mijn kennis delen! Vooral de psychologie van het eetgedrag vind ik erg boeiend, want we kunnen nog zoveel weten over eten... dat wil nog niet betekenen dat we de juiste keuzes maken. Ook ik heb daarin mijn weg moeten zoeken. Het zou een schande zijn als ik het niet ook leuk zou vinden om in de keuken te staan, nieuwe producten te leren kennen en te weten wat die producten met mijn gezondheid doen. Tot slot houd ik héél erg van het opzoeken van mijn sportieve grenzen, iets waardoor ik lekker in mijn vel ga zitten.