Welke kuren zijn er en wat is het verschil? Lees de ervaringen en deel jouw ervaring met het Bio HCG dieet. Meer dan 15.000+ echte ervaringen (hier kun je ze lezen) en nuttige tips. Bio HCG wordt al jaren aangeprezen als een van de meest revolutionaire producten op het gebied van gewichtsverlies. Bio HCG is een vervanger van een zwangerschapshormoon dat de eetlust onderdrukt. Door de verminderde eetlust te koppelen aan een streng dieet, zou je snel af moeten kunnen vallen. In dit artikel lees je alles over de Bio HCG werking en over de oorsprong van dit bijzondere dieet.

BioHCG_Mardanti

De Basis van Het Bio HCG Dieet

bio hcg plus pakket
Bio HCG Plus Ampullen

Bio HCG is een effectief en eenvoudig dieet. De afslankkuur is kort, simpel en hormoonvrij en aanbevolen voor iedereen die serieus wilt afslanken, ook als al veel andere pogingen zijn ondernomen. Het is een kuur waarbij vrouwen binnen 23 dagen ongeveer 8 tot 10% lichaamsgewicht afvallen, en mannen 10 tot 12%. Het bestaat uit een dosis Bio HCG en het volgen van een op maat geschreven vet- en praktisch koolhydraatvrij dieet. Wil je meer afvallen? Dan kun je 2 kuren direct achter elkaarvolgen. (bron)

Er staan meer dan 10.000 echte ervaringen met Bio HCG op vetvrij.com. Deel jouw ervaring of stel een vraag aan de experts.

Ervaringen met Bio HCG

Heb je vragen of wil ervaringen uitwisselen? Laat dan een reactie achter of lees de reacties van onze bezoekers.

Wat is Bio HCG?

Het Bio HCG dieet is een dieet waarbij je een stof inneemt die de eetlust remt. Je combineert de inname van deze stof met een streng dieet dat laag is in calorieën. Doordat je eetlust verminderd is, kun je dit dieet goed volhouden. Na een periode van ongeveer drie weken stop je met het dieet. Eventueel begin je na een rustperiode opnieuw. Omdat het Bio HCG dieet laag is in calorieën is het mogelijk om meerdere kilo’s per week te verliezen. (bron)

HCG, of voluit Humaan Chorion Gonadatrofine is een hormoon dat van nature voorkomt bij zwangere vrouwen. Dit hormoon is te vinden in de urine van zwangere vrouwen en wordt hier dan ook uit gewonnen. HCG kan helpen om ervoor te zorgen dat vrouwen die niet zwanger kunnen raken toch zwanger worden

bio hcg product
bio hcg product

HCG speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap van vrouwen, maar heeft een aantal gunstige bijeffecten op diëten. Zwangere vrouwen verliezen dankzij HCG vet, maar uit onderzoek is gebleken is dat dit ook gebeurt bij mannen en vrouwen die niet zwanger zijn. Ook remt het hormoon de eetlust, waardoor je eenvoudig een caloriearm dieet kunt volgen.

Pure HCG

In Nederland is pure HCG, voornamelijk vanwege de schaarste, alleen verkrijgbaar op doktersrecept. Vanwege de functie die het heeft, het helpen van vrouwen die niet zwanger kunnen worden, is dit natuurlijk begrijpelijk.

Toch betekent dit niet dat we geen gebruik kunnen maken van HCG. Er zijn namelijk varianten ontwikkeld van HCG die de werking van het hormoon na kunnen bootsen. Deze stoffen heten Bio HCG. In zekere zin is de Bio HCG werking zelfs beter dan pure HCG, omdat het geen invloed heeft op de hormoonbalans in het lichaam.

De geschiedenis van afvallen met Bio HCG

De geschiedenis van het gebruik van Bio HCG gaat terug tot de jaren 50. De werking van HCG is ontdekt door Dr. Simeons, een Britse endocrinoloog (bron). Hij was bezig met het ontwikkelen van een kuur voor jongens in de puberteit met een lage testosteronwaarden. Hij schreef HCG voor en hij zag niet alleen dat de testosteronwaarden na verloop van tijd stegen (bron), de jongens werden ook slanker en verloren veel buikvet.

Grondig onderzoek

bio hcg ervaringen
bio hcg ervaringen

Na het doen van deze ontdekking heeft hij tien jaar lang geëxperimenteerd met combinaties van voeding en HCG-waarden. Alleen zo kon hij een goed werkend protocol opstellen voor het gebruik van HCG. Dit protocol werd in 1967 gepubliceerd in het boek ‘Pounds & Inches, a New Approach to Obesity’. Door het protocol uit het boek te volgen verloren deelnemers niet alleen veel gewicht, ze hadden ook zo min mogelijk last van de effecten van de HCG op de hormoonbalans. (bron)

In onbruik geraakt

Drie jaar na het publiceren van het boek overleed Dr. Simeons. In de jaren zeventig gingen verschillende mensen met het dieet aan de haal, maar de meeste mensen volgden niet de principes uit het boek van Simeons. Hierdoor bleven resultaten vaak uit of kregen mensen toch last van de invloed van de HCG op de hormoonbalans. Het dieet raakte hierdoor in de vergetelheid.

Pas in de laatste jaren maakt HCG weer een opmars. Dit heeft te maken met de opkomst van Bio HCG. Dit zijn soorten HCG van dierlijke of synthetische oorsprong. Bio HCG werking is gelijk aan die van HCG, maar Bio HCG heeft geen invloed op de hormoonbalans. Daarnaast heeft onderzoek duidelijk gemaakt dat er verschillende vormen van HCG zijn, ieder met een eigen werking.

De Bio HCG werking

Bio HCG is een vrij complexe stof. Het is een van de meest complexe moleculen in ons lichaam en bestaat uit honderden verschillende bouwstenen. Er zijn receptoren gevonden voor HCG in kritieke onderdelen van de hersenen, zoals de hypothalamus, de hippocampus en de hersenstam. De precieze werking is onduidelijk, maar het ligt voor de hand dat HCG en Bio HCG varianten de eetlust controleren langs deze weg.

Bij zwangere vrouwen verandert de stofwisseling. Het lichaam gaat minder eiwitten gebruiken en teert meer in op de vetreserves (bron). De precieze werking hiervan is onduidelijk, maar waarschijnlijk wordt deze verandering veroorzaakt door HCG.

De Eigenschappen Van BIO HCG

De verschillende eigenschappen van Bio HCG zorgen ervoor dat je veel gewicht kunt

bio hcg ampullen
bio hcg ampullen

verliezen in korte tijd. Bio HCG heeft voor zover bekend geen invloed op de hormoonhuishouding, maar zorgt er wel voor dat je eetlust vermindert. Op deze manier kun je het strenge eetpatroon dat bij het Bio HCG dieet hoort volhouden. Als bonus zou het dus nog zo kunnen zijn dat de vetverbranding nog extra gestimuleerd wordt.

Uiteindelijk blijft het Bio HCG dieet een zeer streng dieet en je kunt het dieet daarom niet te lang volhouden. Gelukkig zijn er ook Bio HCG diëten op de markt waarbij je de nodige vitamines en mineralen aangeleverd krijgt via een aparte capsule. Op deze manier kun je het strenge dieet zonder al teveel negatieve effecten volgen. (bron)

Dr. Albert Theodore William Simeons

Het Bio HCG Dieet is gebaseerd op de kuur van de Endocrinoloog Albert Theodore William Simeons. Hij bedacht de originele HCG kuur in 1954. Simeons ontwikkelde dit dieet na het observeren van jongens die het syndroom van Fröhlich hadden. Kenmerkend van het syndroom van Fröhlich is de extreme overgewicht.

In de originele HCG kuur zat Humaan choriongonadotrofine. Dit is een hormoon dat normaal tijdens een zwangerschap door het lichaam wordt aangemaakt

Met de kuur van Simeons verloren deze jongens hun extreme eetlust waardoor zij makkelijk een een strak dieet op na konden houden. Zo verloren zij ongeveer 0,5 kilogram per week. Enthousiast over deze resultaten publiceerde Simeons zijn boek ‘Pounds & Inches – A New Approach To Obesity’ kort na zijn onderzoek.

Kenmerken van het HCG dieet van Simeons:

 • Het dieet duurt 23 a 24 dagen
 • Het HCG hormoon wordt dagelijks ingespoten
 • Maximale inname van 500 calorieën per dag
 • 3 kilo per week afvallen

Verschil HCG en Bio HCG

Sinds haar oorsprong zijn er meerdere varianten van het HCG kuur op de markt gebracht. Dit omdat het oorspronkelijk dieet van Simeons enkele gevaren met zich meebracht.

Het inspuiten van het hormoon was zeer gevaarlijk en dit moest regelmatig gebeuren. Tevens bracht het de hormoonhuishouding in de war. Over de mogelijke lichamelijke gevolgen is er weinig geschreven, maar de kans op bijwerkingen vond men genoeg om hiervan af te stappen.

Het HCG hormoon is immers bestemd voor de zwangerschap. Het wegnemen van je hongergevoel is eigenlijk maar een bijwerking. Het gebruik van het HCG hormoon is daarom illegaal verklaard in Nederland. (bron)

Nu mogen uitsluitend hormoonvrije kuren worden verkocht. De hormoonvrije kuren zijn in staat de belangrijkste werking van HCG na te bootsen: het onderdrukken van je hongergevoel. Tevens zijn ze makkelijker te gebruiken. Er worden geen injecties meer toegediend, in de plaats krijgt men nu pillen, capsules, druppels of sprays toegediend. Deze zijn veiliger en ook aangenamer voor de gebruiker.

De juiste aanpak voor overtollige vet

Door Bio-HCG is het mogelijk om overtollig vet te behandelen op dijen, bovenbenen en buik. Het gaat hierbij alleen om het overtollige vet, niet het structurele vet dat in de spieren zit. Je krijgt dus geen ‘ingevallen gezicht’.

Hoe ziet het dat Bio HCG Dieet eruit?

Er wordt een handleiding meegeleverd met voedingsrichtlijnen en op maat geschreven recepten voor dit dieet. Dit zijn gerechten op basis van normale producten die je bij elke supermarkt kan halen. Je leeft dus niet op afslankrepen en zuurkoolsapjes. Ook worden er gratis speciale multi-vitamines meegeleverd. (bron)

De kuur duurt ongeveer 23 tot 24 opeenvolgende dagen. Je krijgt dan dagelijks Bio HCG toegediend. De kuur zorgt ervoor dat je geen hongergevoel hebt en het geeft je, in tegenstelling tot het gewone lijnen, een goed gevoel. Je kunt gewoon je werk blijven doen en gedoseerd sporten.

Verschillende Bio HCG Kuren

Als je wil afvallen met Bio HCG dan zijn er verschillende kuren. Ondanks dat het alle kuren op basis van Bio HCG zijn samengesteld zijn er een aantal duidelijke verschillen. Om helder te krijgen wat de verschillen zijn om op die basis een goede keuze te kunnen maken worden op vetvrij.com alle kuren uitgebreid besproken.

bio hcg review ervaringen
mardanti bio hcg

Mardanti

Bio HCG mardanti
Bio HCG mardanti

De Mardanti kuur bestaat uit 3 fases, namelijk:

 1. De afslank en detoxfase. Deze duurt 27 dagen.
 2. De bewegingsfase waarin je extra beweegt en gezonde voedingskeuzes maakt.
 3. Conditie en Continuïteit. Hier gaat het om het behouden van de behaalde resultaten.

Volg je de kuur van Mardanti dan zul je gedurende 12, 24 of 36 dagen dagelijks de Bio HCG druppels innemen en het bijgeleverde dieet volgen. Probeer dit dieet niet zonder de druppels vol te houden. Het is een zwaar dieet die je niet zonder de druppels op na zal kunnen houden.

Aan de Mardanti afslankkuur worden extra frequenties van orthomoleculaire middelen en neurotransmitters toegevoegd die het afvallen positief beïnvloeden. Bijgevoegde hoogwaardige multivitaminen vullen eventuele tekorten aan. Ook bevat de basisvloeistof extra mineralen, sporenelementen en aminozuren; waaronder chroom, vitamine B6, Garcinia Cambogia en L-CARNITINE. Je zult dus geen tekort aan nutriënten ervaren.

Bestel Mardanti BIO HCG met korting

Bio HCG Momentum

Een andere Bio HCG kuur heet Momentum. Hij duurt 27 dagen en men verliest best wat gewicht met dit dieet. Met Momentum is het mogelijk om tijdens de eerste fase van 24 dagen gemiddeld 8-12% procent aan lichaamsgewicht te verliezen. De kuur wordt zelfs wel eens de ’10 kilo in 24 dagen kuur’ genoemd. Uiteraard verschilt het resultaat per persoon.

Ook dit dieet bestaat uit meerdere fases, namelijk:

 • de Dieetfase
 • de Stabilisatiefase

In de stabilisatiefase wordt gedurende een periode van 21 dagen het dieet langzaam aangevuld. Tijdelijk kost Momentum geen €195.- maar slechts €169.-

Bestel BIO HCG Momentum met korting

Bio HCG Sense

Deze (Sense) afslankkuur zorgt ervoor dat je op je vet afvalt en niet op je spiermassa. Daardoor blijf je in rust ook meer verbranden! Omdat je ook nog eens ontgift, zal je de blokkades die ervoor zorgen dat je minder goed afvalt, opheffen. Je krijgt daarbij ook nog eens meer energie.

Bestel BIO HCG Sense met korting

Bio HCG Expert Dianne
Bio HCG Expert Dianne

Bio HCG Original

Biohcg Original is een afslankkuur van 24 dagen. Tijdens deze 24 dagen volg je een op maat geschreven dieet. Bij het afslanken gaat je lichaam automatisch in een overlevingsstand. Het lichaam probeert vetten vast te houden en geeft een signaal van honger af. Door het dagelijks nemen van een Biohcg Original ampul worden deze overlevingsreacties tegengegaan. Je hebt door de ampul geen hongergevoel en vetten worden makkelijker losgelaten. De Biohcg Original kuur is daarom zeer effectief en ook makkelijk om te volgen.

Bestel BIO HCG Original met korting

Bio HCG Plus

Bio HCG+ is geschikt voor mannen en vrouwen die op een snelle en verantwoorde manier willen afvallen en na de afslankkuur op gewicht willen blijven. Het is een Nederlands product. Het is farmaceutisch geproduceerd en getest.

Bestel Bio HCG+ met korting

Druppels van Calorietje

De druppels van Calorietje zijn eenvoudig te gebruiken en enorm effectief. Een duidelijk voedingsschema vertelt je wat je mag eten en wanneer. Gedurende 23 dagen, elke ochtend gebruiken. Leeg het pipetje onder je tong. Bewaar de druppel daar 1 minuut en slik ze dan door. Na het innemen van de druppels ten minste een kwartier niets eten en/of drinken. Druppels van calorietje zijn dus volledig hormoonvrij. Door de bio-energetische werking verlies je overtollig vet op buik, heupen en billen. Je hebt vrijwel geen honger.

Bestel de Druppels van Calorietje met korting

HCG Tablets van Ecommedics

Ecommedics heeft verschillende BIO HCG varianten een de eerste is HCG Tablets. Dit is een HCG kuur in tabletvorm en helpt om op een effectieve en natuurlijke manier af te slanken, de gezondheid te verbeteren en, dankzij de samenstelling van de tabletten, het lichaam te reinigen.

Bestel HCG tablets met korting (kortingscode VETVRIJ-5E)

HCG Spray+ van Ecommedics

bio hcg spray
bio hcg spray

Het HCG Spray+ dieet is de nieuwste variant van de HCG Afslankkuur en is gelijk aan die van de klassieke HCG Oral kuur maar nu in een spray in plaats van in 23 losse ampullen. De Spray eenvoudig worden meegenomen.

Bestel BIO HCG Spray met korting (kortingscode VETVRIJ-5E)

HCG Oral van Ecommedics

De HCG Oral afslankkuur neemt het hongergevoel weg en stimuleert verbranding van het mobiele vet, het vet dat opgeslagen is rond de heupen, dijen, buik, billen en bovenarmen, maar laat het structurele vet, het vet dat in de spieren zit en bescherming biedt aan de organen, onaangetast.

Bestel BIO HCG Oral met korting (kortingscode VETVRIJ-5E)

Elegance Oral 30 van Ecommedics

Deze verlengde versie van de klassieke HCG Oral kuur aan voor mensen die meer dan 10% van hun huidige gewicht willen verliezen. De Elegance Oral 30 kuur werkt hetzelfde als het HCG Oral dieet maar duurt 30 dagen in plaats van 23 dagen.

Bestel BIO HCG Oral 30 met korting (kortingscode VETVRIJ-5E)

Na de Kuur

Na afloop van de kuur volg je nog een uitgebreid drie tot zes weken durend stabilisatieprogramma om langzamerhand weer aan een ander voedingspatroon te wennen. Hierdoor wordt de kans op terugval naar het oude gewicht geminimaliseerd.

Dit dieet na de dieet heeft ook een tweede rol, het helpt je lichaam weer wennen aan een normaal voedingspatroon. Het dieet dat gekoppeld wordt aan Bio HCG is heel streng. Op het dieet van Simeons eet je slechts 500 kcal per dag. Dit is drastisch minder dan wat normaal wordt aanbevolen aan een volwassen persoon. Een volwassen persoon heeft tussen de 2000 en 2500 kcal per dag nodig om het lichaam van voldoende energie te voorzien.

De kans op het krijgen van het jojo-effect, het gewicht terugkrijgen na de dieet, is dus heel groot. Om dit te voorkomen zul je gezondere leefgewoonten moeten aannemen, zoals gezonder eten en meer bewegen. Alleen zo zul je een gezond gewicht op na kunnen houden, enkele tips hieronder.

Drink meer water

Een eenvoudige manier om af te slanken is door meer water te drinken. Dit vergroot het aantal kcal dat je lichaam verbrand aanzienlijk. Drink daarom dagelijks 2 liter per dag om 96 kcal extra kcal te verbranden.

Het tijdstip speelt ook rol. Water drinken vlak voor een maaltijd zal ervoor zorgen dat je minder snel honger hebt. Zo eet je automatisch minder kcal. (bron)

Beweeg regelmatig

Bio HCG Lever Zuivering
Bio HCG Lever Zuivering

Te lang minder kcal eten is slecht voor het lichaam. Een Bio HCG kuur daarom slechts 1 maand, hierna is het de bedoeling dat je voldoende kcal per dag consumeert. Een kcal-arm dieet is dus niet iets dat je op lang termijn op na mag houden. Op gegeven moment zal zo een dieet er juist voor zorgen dat je verbranding trager wordt en dat je spierweefsel verliest. Hoe kun je dit voorkomen? Beweeg vaker en regelmatig. (bron)

Je hebt geen gewichten hiervoor nodig, maar die zijn een goede manier om spierweefsel op te bouwen. Met meer spierweefsel voer je de verbranding van vetten juist op.

Eet minder ongezonde koolhydraten

Wanneer men minder koolhydraten naar binnen werkt, eet men doorgaans automatisch minder kcal. Eet tot je je verzadigt voelt, maar dan minder koolhydraten om je gewicht op een gezond niveau te houden. Naast voordelen voor je gewicht is zo een voedingsplan ook goed om Diabete type 2 aan te pakken.

Je hoeft de koolhydraten die je eet niet zwaar te beperken, het is de bedoeling dat je gezonde koolhydraten eet. Denk aan de voedingsvezels die je haalt uit verse groenten en fruit. (bron) Die zijn een betere bron van koolhydraten van bewerkt voedsel met veel onnatuurlijke suikers. Het is daarom raadzaam om dranken die vol suikers zitten te vermijden. Denk aan de limonades en fruitsappen die je in de winkel haalt. Die zijn eigenlijk gevaarlijker dan vetrijke voeding, omdat dranken niet op dezelfde manier worden geregistreerd door de hersenen. Het gevoel van verzadiging krijg je minder snel met dranken.

Eet meer eiwitten

Bio_hcg_ervaringen
Bio_hcg_ervaringen

Eiwitten zijn heel belangrijk voor het lichaam. Meer eiwitten consumeren is de eenvoudigste en ook effectiefste manier om je gewicht te reduceren. Daarom zijn eiwit-diëten zo populair. Eiwitten verhogen de verbranding en zorgen ervoor dat je langer verzadigt bent. Personen die veel eiwitten consumeren eten uiteindelijk minder kcal. (bron)

Bio HCG Dagboek

Wil je starten met een Bio HCG Kuur? Dan adviseren we je om een Dagboekje bij te houden, dit kan eenvoudig en kosteloos via onze website. Een dagboekje heeft verschillende voordelen. Zo krijg je een goed beeld van het verloop van je kuur en wordt je gemotiveerd door steun van andere bezoekers. Het maakt niet uit welke HCG Kuur je volgt, een Dagboekje van vetvrij.com is geschikt voor zowel Druppels, Tabletten, Ampullen als Spray. Start hier jouw Bio HCG Dagboekje.

Wil je alles weten over de verschillende HCG kuur producten? Lees Het verhaal van dr. Simeons.

Bio HCG Bestellen en Aanbiedingen

Wil je graag starten met een Bio HCG Kuur? Exclusief voor bezoekers van vetvrij.com is er een kortingscode actief. Je kunt deze code verzilveren op de bestelpagina.

Groeten,

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

10305 Reacties

 1. Hoi ik vroeg me af of je echt die twee bunker dagen moet nemen of mag je na 1 bunker dag al beginnen? Heeft het nut die twee dagen?
  Groetjes

 2. Hallo, mijn naam is Marianne. Ik lees op dit forum vele ervaringen van diverse diëten. Van lichte afslankmethodes tot de meest extreme crashdiëten. Ik heb vele afslankkuren afgewogen maar ben tot de conclusie gekomen dat de Bio HCG kuur de meest effectieve afslankkuur is. Ik heb daarom gekozen om deze afslankkuur te gaan volgen. Ik ging sowieso al elke week 2 keer naar de sportschool. Maar dit had geen effect meer, dus sport ik nu iedere keer een uurtje langer. Ik hoorde namelijk dat als je bijvoorbeeld elke dag fietst of een eindje wandelt het aan het begin effect heeft maar dat het lichaam er op een gegeven moment aan went. Als je dan een omweg maakt, bijvoorbeeld op de fiets of wandelend, of een intensievere training maakt verbrand het lichaam meer calorieën.

  Ik heb de Bio HCG kuur gevolgd en wilde graag mijn bevindingen over deze afslankkuur met jullie delen.
  Toen ik begon met de Bio HCG kuur wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ik las wel positieve ervaringen welke mij motiveerden om de afslankkuur ook te gaan volgen. Achteraf ben ik blij dat ik de Bio HCG kuur gedaan heb. Ik had nogal wat vet op mijn buik en billen en wilde daar graag vanaf.
  Bij de Bio HCG kuur kreeg ik een persoonlijke afslankcoach. Als ik vragen had kreeg ik gauw antwoord terug en kreeg af en toe handige tips. Op deze manier kon ik de afslankkuur met een goed gevoel volgen. Want ik twijfel nogal als ik nieuwe dingen uit probeer. Dat was nu gelukkig niet het geval.
  Dankzij de druppels die bij de Bio HCG kuur hoorden, L carnitine druppels, had ik minder trek in eten. En ik merkte dat het afslanken veel makkelijker verliep dan gedacht.
  Ik voelde mij tijdens de afslankkuur energiek, dat had ik van te voren echt niet gedacht. Ik heb wel eens vaker diëten gevolgd, maar ik hield dat niet vol, had te veel trek in eten en voelde mij slap.
  Daarom vind ik de Bio HCG kuur een aanrader. Je krijgt een pakket thuisgestuurd met alles wat je nodig hebt. De L carnitine vloeistof en ook een duidelijke handleiding. In de handleiding stonden ook recepten. Gezond en lekker, vaak heb ik gemerkt dat dat niet goed samengaat, maar met deze recepten heb ik een aantal heerlijke maaltijden in elkaar gedraaid. Ik heb er zelfs een aantal favoriete maaltijden aan over gehouden, die ik nog zeker een paar keer per maand maak.
  Heeft iemand ook al eens de Bio HCG kuur gevolgd? Ik ben in ieder geval heel enthousiast erover en raad het dan ook iedereen aan die wat kilo’s wil afslanken.

 3. Ik vraag me af of bij het gebruik van HCG dit ook terug te zien is op een zwangerschapstest. Hopelijk hebben jullie hier informatie over..
  Graag hoor ik zsm van jullie!

  • Het HCG dieet heb ik niet gevolgd, maar wel een soortgelijk iets, het werkt echt prima! Ik ben nu een half jaar verder en nog steeds prima op gewicht.
   Wel heb ik naast de druppels (de eerste 3 weken) mooie supplementen gebruikt die alle tekorten goed aanvulden, want eerlijk is eerlijk, bij een 500 kcal dieet krijg je idd tekorten.
   Ik ben 18 kg kwijt en ben ook nog van mijn gewrichtspijnen af.
   Ook mijn hooikoorts is afgenomen tot een minimum van last.
   Ik kan het echt iedereen aanbevelen.
   Mijn energie niveau was tijdens de hele kuur prima, heb lekker gesport (bodypump en Xco, wel op 60%) en het is nu nog steeds prima!!
   Ik voel me topfit EN slank!
   Wil je meer weten? Vraag maar, ik kan je ook coachen als je wilt, ik ben een ervarings deskundige:))
   Dit gun ik iedereen!!

 4. Hallo, ik ben heel benieuwd of Bio HCG werkt als je volop in de overgang zit. Op internet kan ik er weinig tot niets over vinden. Wie heeft het geprobeerd en met welk resultaat. Zou je je ervaring willen delen hier?

  • Hoi Cootje
   Ik heb geen idee. Ik zou haast zeggen dat t juist een goed dieet dan is.
   Ikzelf zit in een stressvolle tijd en voel me met hcg druppels veel beter dan zonder.
   Inmiddels dag 17 en vanmorgen -4,3. Het is jammer dat er niet zoveel meer geschreven wordt hier. Een paar jaar geleden was alleen de gezelligheid al reden tot starten ? wie zijn er nog meer bezig?

  • Tijdelijk 20% korting op alle producten van Ecommedics. Deze korting komt bovenop de standaard 10% korting! Meer informatie over Bio HCG Oral of bestel bestel met korting (kortingscode VETVRIJ-5E)

  • Hallo, ik heb geen melding gekregen dat jullie een reactie hebben geplaatst, ik zie het nu pas :( Ook wel slordig van mij natuurlijk, sorry
   Hoe gaat het nu hcgtje? Heb je je doel bereikt?

   Is er inmiddels al iemand die in de overgang zit en Bio HCG gebruikt? En wat is het verschil tussen Bio HCG druppels (roze met blauwe opdruk) en de druppels van Calorietje.
   groetjes Cootje
   ps ik zal de site vaker checken voor een reactie…

 5. Ha allemaal! Het is alweer veelste lang geleden en ben hard toe aan een hcg kuur. Maar wat een hoop verschillende! Ik nam altijd de druppels van Calorietje. Wie kan mij de verschillen uitleggen? Ik kreeg van de tabletten hartkloppingen dus dat vond ik niet prettig.door welk stofje zou dat zijn gekomen? Bij welke kuur heb je er het minste kans op deze bijwerking? Graag hoor ik van jullie.

 6. Ik ben opzoek naar mensen die ervaring hebben met de HCG Elegance tablets. Afgelopen maandag begonnen, het is nu vrijdag maar nog steeds heb ik ‘lekkere trek’ en honger. Voor mijn gevoel merk ik nog weinig van de tabletten. Ik ben 1 kilo afgevallen maar ik krijg het idee dat dit alleen maar komt doordat ik minder eet en veel water drink. Tsja…als je minder en gezonder eet, val je automatisch af. Maar de werking van de pillen doen volgens mij helemaal niets. Jammer, waarschijnlijk ben ik er niet goed genoeg door geïnformeerd. Het is namelijk best wel prijzig, € 50 voor een kuur, waarvan ik het idee hebt dat het niet werkt.

  • Hoi Marieke, ik ben zelf 3 dagen geleden begonnen en dat zijn bunkerdagen. Flink eten in het begin ipv gelijk te starten met het dieet. Heb jij dat ook gedaan? Morgen begint het echte werk. Heb er zin in! Helaas zie ik mijn bericht niet meer terug met de vraag welke HCG ik het beste kon nemen en heb daarom zelf maar gekozen. Hopelijk werkt het zo goed als altijd. Helaas is het hard nodig, maar dat ligt niet aan de HCG kuur maar aan mijzelf.

 7. Ik ben een meisje van 49 :-) en begon met een BMI van 30.6 Ben nu 6 weken verder en 9.1 kg lichter. BMI staat nu op 27.2. Ik ben er dus nog niet maar moet nu 6 weken stabiliseren. Buiten de druppels om nam ik ook elke dag een orlistat capsule als ik mijn sukje vlees of kip met een heeel klein beetje boter bakte..ik vind grillen niet lekker. Gebruikte ook een theelepeltje ketjap om het lekker te maken, dat mag eigenlijk ook niet, maar ik wilde het weinige dat ik mocht eten wel met smaak opeten. Voor de lekkere trek had ik plakjes gerookte kip in de koelkast, voor als de verleiding of honger te groot werd. Dit werkte voor mij heel goed.Heb dus hier en daar een heel klein beetje gesmokkeld maar ben best tevreden. Ik kreeg het namelijk met geen enkel ander dieet meer voor elkaar..de JOJO was duidelijk stuk.. Nu moet ik stabiliseren maar kan zo snel niet vinden hoe ik dit aan moet pakken. Wil na deze komende 6 weken nog een of twee kuurtjes doen om op een gezond gewicht uit te komen. Stab tips zijn welkom :-)

 8. Ik heb een bio hcg kuur gedaan maar zie op de ampullen staan: inhoud L-carnitiene en citroenzuur. Kan iemand mij zeggen of dit wel bio hcg was? T is mijn derde kuur maar nu bij een ander besteld. Ben ook veel minder afgevallen al zijn er wel redelijk cm’s verdwenen. Twijfel nu Hoe ik het balansen moet aanpakken want ben in de laatste week niets afhevallen en zelfs aangekomen. Ben het eetadvies strikt opgevolgd.

 9. Bestel nu een van de onderstaande HCG producten en krijg de tweede kuur GRATIS

  – Bio HCG Tablets
  – HCG Spray+

  Hoe werkt het?

  – Plaats online een bestelling
  – De extra gratis kuren worden direct toegevoegd.

  Klik hier om direct te bestellen

  De gratis producten worden automatisch toegevoegd aan uw winkelwagentje. Bestelt u er twee, dan leveren wij er vier.

  U kunt ook de kortingscode VETVRIJ-5E gebruiken voor extra korting!

 10. Ik ben op zoek naar de druppels van calorietje. Deze heb ik in 2013 gebruikt en bevielen mij goed. Nu zag ik dat ze veranderd waren dus ik vroeg of de oude nog leverbaar waren.

  Vriendijke groet anoek

  • Neem 3 keer per dag 10 druppels onder de tong.
   15 minuten voor en na het innemen mag u niets eten en drinken.
   Drink ongeveer 2 / 3 liter water per dag.
   Verwen uzelf en eet zoveel u wilt en wat u wilt.

 11. Ik zit er een beetje mee welke kuur ik moet bestellen. En is het nu nog wel handig zo voor de feestdagen? En een detox kuur?
  Wil zo graag wat kwijt…..

  Groeten Petra

  • Hallo Petra,

   Als ik jou was zou ik lekker wachten tot na de feestdagen. Het is wel een dieet waar je wel wat voor moeten laten staan. Volgende week is het al kerst. Ik zelf heb de Biohcg Original kuur gedaan. Super goed bevallen. Als je de kortingscode vetvrij gebruikt krijg je extra korting!

 12. Op maandag 14 september ben ik gestart het met dieet. De zaterdag en zondag had ik natuurlijk de ampul genomen. Vanmorgen was ik 8,2 kg minder in gewicht, dus ik mag niet mopperen. De laatste week gaat langzamer maar we houden vol. Volgende week maandag heb ik de laatste ampul en dan nog 3 dagen het dieet volgen.

  Mijn vraag gaat over de ontbijt shake. Is het verstandig om na de dieetperiode ‘s morgens deze shake te nemen of kan ik beter volstaan met water met citroensap en eventueel de appel. Ik neem die vaak pas om 10.30uur. Thuis drink ik dan alleen na het citroensap een kop koffie.

  De extra tabletten voor de verbranding die ik heb ontvangen bij de kuur heb ik nog niet gebruikt. Ik wil die de komende weken gaan gebruiken.

  met vriendelijke groet

  Nellie

 13. Hallo allemaal,

  Ik zal me ff kort voorstellen.
  Ik ben Anne, 1.68 m kort en 86,4 kilo schoon aan de haak…
  Heb de eerste drie dagen Bio-HCG druppelen achter de rug en heb nu dag 1 van het dieet er bijna op zitten.
  Ga er vol voor.
  Streef is uiteindelijk 75 kilo….maar we zullen zien…eerst maar naar de 80.
  Eerste keer dat ik dit ga proberen.
  Ik heb een gluten- en lactose intolerantie bij de ziekte van Crohn, dus die soepstengel is bij mij een rijstwafel geworden.
  Hebben er hier mensen ervaring met het HCG dieet en wisseldiensten ? Ik ga morgen de nachtdienst in en ben nu aan de puzzel…hoe ik dat dan moet doen om niet 1 x dubbel te eten….mijn eerste nachtdienst niets eten kan niet…dat trek ik niet…
  Dus tips en tricks welkom inclusief de motivatie van anderen !
  (Nog) dikke knuffel van mij

 14. Ik wil graag starten met Bio HCG. Zijn er meer mensen hier die een kuur volgen? In het verleden heb ik tabletten genomen. Dat werkte wel maar ik heb begrepen uit jullie verhalen dat druppels effectiever zijn. Klopt dit? En welke moet ik nemen?

 15. Ik ben twee weken geleden gestart met de Biohcg Original kuur. Gaat tot nu toe nog super. Ik ben in 2 weken tijd als bijna 7 kilo afgevallen (6,7 om precies te zijn). Ik heb meerdere Biohcg kuren geprobeerd en er zit absoluut verschil in qua kwaliteit. De Biohcg Original bevalt tot nu toe het best!

 16. Ik heb afgelopen november een bio hcg kuur gedaan, toen bijna 8 kg afgevallen. Nu ben ik toch weer wat kilos aangekomen en heb daarom besloten nu een halve bio hcg kuur te doen. Hier ben ik nu mee bezig maar ben van plan om daarna over te gaan op het timfit dieet. Ik maak me alleen wat zorgen over hoe dit gaat in combinatie met fitnessen (kracht, geen cardio). Krijg ik dan wel voldoende voedingstoffen binnen om mijn spieren te voeden? En als dat niet zo is, wat raad je me dan aan om te eten voor het sporten? Vast bedankt voor je antwoord. Groetjes Melissa

 17. Ik Lees hier veel over bio hcg druppels maar ik zie oom dat er sprays en tabletten zie. Wat zijn de voordelen van druppels ten opzichte van de andere bio hcg producten?

  Aischa

 18. Hi Margriet,

  Ik raad je de Mardanti Bio HCG kuur aan. Deze heeft de beste samenstelling qua Bio HCG ampullen en geeft de beste resultaten. Daarnaast is het vitaminen en mineralen supplement de creme de la creme niet te vergelijken met andere aanbieders.

  Ik begeleid geheel vrijwillig via de mail en of telefonisch. Ook ontvang je een handig boekje met het dieet, tips noem maar op!

  Groetjes Diannne

  • De druppels van Calorietje zijn erg fijn.

   Ikzelf ben begonnen met atkins en het gaat me makkelijk af tijdens onze vakantie. Daarna stap ik weer over naar hcg dieet en ga de druppels weer gebruiken. Leuk dat hier geschreven wordt. Hoe meer contact met andere mensen hoe makkelijker en leuker het is. Succes allemaal!
   Eindelijk zit ik er weer goed in! Hehe! :)

 19. Joehoeoeoeo , weer 1 kg minder sinds gisteren !! De bufferkilo’s niet meegeteld, zit ik nu aan -1,4 kg (incl bufferkilo’s -3,4 ) Dat geeft me moed om morgen ook heeeeeeel sterk te zijn en het brood en de sausjes en de alcohol te laten staan !! Mss ga ik wel een iets groter stukje kip eten ‘s middags om zeker voldoende verzadigd te zijn als ik voor de bbq die chips en nootjes voor mijn neus heb staan! Ik ben zo blij met bio hcg !!!

  Maar ik geloof erin, ik MOET het kunnen zodat ik na het weekend onder de 72 zit.. dan heb ik nog een week om nog 2 extra kilo’s te laten verdwijnen zodat ik hopelijk op 9 juni rond de 70 strand.. – 4 kilo dan .. n dan plak ik er kuur 2 nog aanvast om richting 65 te zakken.

  volgende week ga ik ook weer sporten, dus dan zal het ook sneller gaan met afvallen .

  succes allemaal en fijn weekend !

  • Ik zou de volgende keer een echte HCG kuur doen. Alle kuren zonder het HCG hormoon hebben niets te maken met de HCG kuur, ook niet als de term “Bio” wordt gebruikt. De enige overeenkomst is het dieet.

 20. Hoi Kaylee,

  Vreemd dat je nog niks kunt merken. Ook niet kwa cm bij je buik? Met een week had ik er ruim3 kg af. Van 79 kg naar 76 kg. Dat zal uiteraard veel vocht zijn geweest maar staat wel leuk op de weegschaal :-)

 21. Appelsap?? Bio hcg en appelsap ken ik niet. Tenzij er een verandering is geweest in het dieet. Vorig jaar heb ik deze kuur succesvol gevolgd. Wat ik me wel afvraag, zit er verschil tussen de bio hcg + en/of bijv de sence?

 22. Hi Kaylee,

  Hoe gaat het met de Bio HCG kuur? 5 dagen appelsap drinken en daarna nog detoxen 2 dagen? Ik heb er nog nooit van gehoord? Welke kuur gebruik je? Ik verkoop al ruim 10 jaar meerdere Bio HCG afslankkuren, maar deze manier van starten ken ik niet.
  Ik hoop dat de kuur naar wens verloopt, heb je nog andere vragen of onduidelijkheden laat het maar weten.

  Groetjes Dianne

  • Tot nu toe heb ik nog niet echt het idee dat er iets verandert is qua gewicht.
   Ik moest inderdaad 5 dagen lang biologische appelsap drinken. Ik hoor van meerdere mensen dat dit in hun HCG dieet niet is voorgekomen.
   Zijn er meer mensen die na 1 week nog geen gevoel hadden dat er al iets verandert was in hun gewicht?

   Groetjes Kaylee

 23. Ik ben vandaag begonnen met de BIO HCG 24-daagse kuur.
  Ik moet nu 5 dagen lang biologische appelsap drinken. Na 5 dagen moet ik dus 2 dagen reinigen. Ik vraag me alleen af wanneer ik met de carpulles kan beginnen en met de tabeltten en wanneer ik die moet innemen op welk tijdstip van de dag.
  Ik hoor graag van jullie!

  Mvg,

  Kaylee

 24. Helma
  21 april 2015 at 08:57
  Welke kuur heb je gekocht? Ik lees even mee ben wel nieuwsgierig omdat ik het zelfde probleem heb, Ik zit ook in de overgang en val niets af. Ik heb nog geen kuur aan geschaft maar ben wel heel beneiuwd welke nu het beste is.
  Er ging wat fout mijn reactie staat er nu 3 x op die onder Diana kunnen weg :)

 25. Ik ben 40 en midden in de (vroege) overgang. Dit maakt afvallen heel lastig. Waar ik vroeger moeiteloos afviel door koolhydraten te laten staan kom ik nu zelfs met Shake dieet niet verder dan -5kilo. Zijn er dingen die ik anders moet doen om ook die 10% af te vallen met het hcg dieet? Ik wil voorkomen dat ik zo maar 3/4 kilo kwijt ben. Daar heb ik de kuur niet voor gekocht. Ik wil graag minimaal 10 kilo afvallen.

 26. Hoihoi,

  is deze kuur ook geschikt als je gewoon wat lovehandles, zwembandjes en dikke billen hebt en ze kwijt wil? Ik zie op internet namelijk enkel reviews van mensen die een redelijk hoog BMI/vet percentage en gewicht hebben. Ik weeg 61 en wil graag terug naar de 52.

  hopelijk reageert er iemand.

  • Hi Tortillabikini,

   ja hoor, heel goed zelfs! Het is voor iedereen geschikt, of je nu veel of weinig overgewicht hebt. Je valt af waar je je vetten hebt zitten. Vooral de laatste kilootjes zijn het moeilijkste maar ook dat gaat met deze kuur er echt af.
   Heb je nog meer vragen laat het maar weten!

   Groetjes Dianne

  • Welke kuur heb je gekocht? Ik lees even mee ben wel nieuwsgierig omdat ik het zelfde probleem heb, Ik zit ook in de overgang en val niets af. Ik heb nog geen kuur aan geschaft maar ben wel heel beneiuwd welke nu het beste is.

  • Welke kuur heb je gekocht? Ik lees even mee ben wel nieuwsgierig omdat ik het zelfde probleem heb, Ik zit ook in de overgang en val niets af. Ik heb nog geen kuur aan geschaft maar ben wel heel beneiuwd welke nu het beste is.

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Eline Blom

Mijn naam is Eline en ik heb voeding en diëtetiek gestudeerd en ben altijd een gedreven student geweest. Ik wil alles weten, alles weten van een ander en vooral al mijn kennis delen! Vooral de psychologie van het eetgedrag vind ik erg boeiend, want we kunnen nog zoveel weten over eten… dat wil nog niet betekenen dat we de juiste keuzes maken. Ook ik heb daarin mijn weg moeten zoeken. Het zou een schande zijn als ik het niet ook leuk zou vinden om in de keuken te staan, nieuwe producten te leren kennen en te weten wat die producten met mijn gezondheid doen. Tot slot houd ik héél erg van het opzoeken van mijn sportieve grenzen, iets waardoor ik lekker in mijn vel ga zitten.