Biamed Bestellen en Beoordelen

Wat is Biamed ?

Het Biamed programma is een concept voor gewichtsreductie onder medische begeleiding, toegepast door artsen en diëtisten in samenhang met speciaal ontwikkelde maaltijdvervangers.

Het Biamed Dieet kent vier pijlers

1. In de beginfase gewicht verliezen door toepassing van een maaltijdvervanger die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangt. U verliest vet en behoudt spierweefsel;

2. In de vervolgfase het gewicht in balans houden door een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon. U leert weer gezond te eten;

3. Meting van de lichaamssamenstelling eenmaal per twee weken m.b.v. de BIAmeting. Deze maakt aanschouwelijk of u het programma op de juiste wijze volgt;

4. Deskundige begeleiding door een arts, diëtist of voedingskundige.

Met behulp van de BIA-meting is eenvoudig te berekenen hoeveel energie een lichaam per dag nodig heeft. De berekening wordt gemaakt op basis van de actieve spiermassa.

De fasen van het programma

Het Biamed programma kent twee fasen die in elkaar overgaan:

1. De fase van gewichtsreductie

Gedurende deze periode vervangt u in principe twee maaltijden per dag door een maaltijdvervanger. Samen met één gewone maaltijd per dag leidt dit tot een reductie van energie inname tot ongeveer 1000 kcal per dag en een gewichtsverlies van gemiddeld 1 kilo vet per week.

In een later stadium gaat u over op één maaltijdvervanger per dag en twee gewone maaltijden. Het dagpatroon gaat dan al weer meer naar het normale voedingspatroon toe. Het gewichtverlies gaat nog wel door, maar halveert ten opzichte van de intensieve periode.

2. De fase van stabilisatie

U eet weer driemaal daags een gewone maaltijd en gebruikt dus geen maaltijdvervanger meer. Aan de hand van de BIAmeting kan vastgesteld worden hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vet u per dag in moet/kan nemen om op gewicht te blijven. Het is daarbij aan te raden dat u nog regelmatig op controle komt (bijv. eenmaal per twee maanden).

De Bia-meting

Binnen het BIAmed concept wordt gebruik gemaakt van de BIA-meting. Met deze eenvoudig uitvoerbare techniek wordt de hoeveelheid vet, spierweefsel en water in het lichaam bepaald. De BIAmeting wordt verricht als met het programma wordt gestart en vervolgens bij iedere controle (eenmaal per twee weken).

De BIAmeting laat zien wat het effect van de inspanningen is geweest en wat er in het lichaam gebeurt. Zo blijkt of het lichaam gezonder van samenstelling wordt. Eventuele bijstelling van het programma is hiermee op individuele basis mogelijk.

Wat is jouw ervaring met Biamed? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

72 Reacties

  • Met succes heb ik het Biamed dieet gevolgd. Ik ben ruim 10 kilo afgevallen. Ik kende het van acht jaar geleden. Mijn huisarts is geen consulente meer; ik heb het online besteld. Ik ben rolstoelgebonden, dus ik moet goed op mijn gewicht letten. Kan ik het Biamed dieet één keer per jaar gebruiken?

  • hallo, ik wil graag 3 blikken bestellen van bia med. 1 startblik en 2 andere.
   kan dat via internet of moet ik dat ophalen ? ik woon in friesland, nabij Leeuwarden . heb geen behoefte aan metingen e.d. want ik ken het product en wil alleen graag de zomerkilo,s er af werken.

   kan ik biamed bestellen in een webwinkel?

   groet, Anja.

 1. Mijn vraag is of je de biamed alleen kan krijgen via de dietist og ook gewoon online of ergens anders.Ik wil het gewoon gebruiken voor een paar kilo’s eraf en het lukt me maar niet dus daarom wil ik dit gaan doen maar op de site staat dat het alleen via de dietist kan .Ben benieuwd!!!!!

  • Jaren geleden was ik ook aan de bionorm gegaan in een jaar tijd 30 kilo lichter maar sinds ik gestopt ben kom ik weer snel aan
   Ik zou ook graag weer aan de bionorm willen maar dan zonder diëtisten is die ook zo te koop?

  • Ik wil graag weten waar ik in rotterdam begeleid af kan vallen met de biamed methode.

   groeten van lucia

 2. Wat een positieve verhalen allemaal! Ik ben vandaag begonnen met Biamed maar misschien ligt het aan mij maar ik vind het zo ontzettend vies!!!! Ook met Aardbeienyoghurt vind ik het nog vies…. iemand tips om de smaak te verbeteren en dat het eten ervan mij niet zo tegenstaat?

 3. Beste , ik wilde vragen wat kosten biomed
  ik heb het toen ook zonder begeleiding gedaan elke dag een shake dat ging goed
  dat was beter dan van de drogist andere merken werken niet.

  Stephan

 4. Ik ben ook gistere begonnen met biamed ik wil 12 à 13 kilo kwijt..
  Maar ik vind het best wel moeilijk vooral de eerste 2 dagen.. Wie weet of ik vandaag mijn twede dag een opkikker mag drinken. Ik wens iedereen succes..

 5. Hallo,

  Ik ben net gestart met het programma.
  Nu is mijn vraag, mag je tussendoor onbeperkt rauwkost eten? Ik heb namelijk als ik aan een dieet begin heel erg de behoefte om te kauwen.
  En als je ” flauw” wordt kun je dan een opkikker nemen.
  Begreep ook van iemand dat die de hele dag aan de soepstengels zat.
  Hopelijk kunnen jullie me helpen.
  Groetjes Vlinder

 6. Het werkt geweldig! Maar je moet wel gemotiveerd zijn en geen extra’s nemen, dat heb ik wel gemerkt.
  Ik begon een paar jaar geleden op 1 november, met opzet vóór de feestdagen, om niet ook die dan erbij komende kilo’s nog weer eens kwijt te moeten raken. Het ging geweldig. Op 1 december was ik ongeveer 5 kilo kwijt, op 1 januari 9 kilo en op 1 februari stond ik op een totaal gewichtsverlies van 14 kilo. Ik hou het wel goed bij; en ik moet zeggen dat ik een diëtiste nog steeds nodig heb. Maar ondanks mijn nog altijd grote hang naar chocola en brood is er is toch een nieuw besef gekomen, en de laatste keer was het vochtgehalte, evenals het vetgehalte, weer opnieuw afgenomen en de spieren toegenomen. Houd moed!
  Nog enkele tips: ik merk wel dat beweging erbij goed werkt en ook dat je na je avondmaaltijd niets meer moet eten. Ik vergeet vaak te drinken, dat is ook niet bevorderlijk voor een snel gewichtsverlies . . .
  Sterkte iedereen!

 7. @ Anna, Ja dat vraag ik me ook af.
  Ik ben begonnen met Biamed, ben nu in 4 weken 3 kilo lichter. Was de 1e twee weken verkeerd ingesteld waardoor ik 9 ons was afgevallen. Is veel te weinig.
  Dus als je een “schouder” nodig hebt of iets wil weten geef maar een gil.

  GRoeten IPI

 8. Hallo Biamed collega’s, is dit forum nog actief?
  Ik ben ontzettend aan het waggelen, dan wel dan niet biamed, staat me soms zo tegen, geloof ik er wel in…of toch maar gewoon beperkt eten…bleh! Ik wil toch echt 20 kilo kwijt…..met wie kan ik mailen zodat we elkaar gaan coachen?

  • Ik ben weer begonnen. En wil heel graag wat kilo’tjes kwijt. Ik weet dat het kan. Maar pff ik vind het moeilijk hoor. Je mag me mailen hoor.

  • Hi, ik ben benieuwd hoe het je vergaan is tot nu toe. Ik heb maandag een afspraak bijde dietiste en wil starten met biamed. Ook ik zou wel willen mailen om af en toe wat feedfack te geven/krijgen…

 9. Hallo allemaal,

  Mijn man en ik zijn nu 2 dagen bezig met biamed.
  Morgenavond willen we een normale maaltijd nuttigen, iemand
  nog makkelijke en lekkere recepten.

  Alvast Bedankt

 10. Hallo Yvonne,
  Dat snap ik wel van je mailadres maar als we elkaar willen helpen met Bia-Med (wat ik graag doe vanwege mijn eigen succes) moeten we toch maar even de stap wagen. Mijn naam (zonder het streepje erboven) 1962 er gelijk achter en dan bij chello.nl :) Groetjes Angélica

 11. Ik ben inmiddels 50 KG afgevallen met Bia-Med. (Dikke schouderklop voor mijzelf)
  Ik ben inmiddels een soort reclamebord onder mijn coillega’s en vrienden en heb er al talloze aan het Bia-Med programma gekregen…allemaal met succes (althans die personen die ook écht de intentie hadden om er wat aan te doen).
  Ik ben zelf 50 jaar en heb hemel en aarde gehad in het verleden aan diëten en schommelingen…Bia-Med heeft mij inmiddels weerhouden van een maagbandje en ik heb er nu na 10 maanden nog steeds geen enkele moeite mee om dit te volgen in mijn gezin.
  Ik ging van maat 54 naar maat 40 :-)

  • Angélica, wat een prachtig verhaal. Ik zit echt ontzettend in de knoop met mezelf omdat ik zo ontzetten aan het jojo’en ben in gewicht èn in mijn gedachten … dieet, maagband, dieet, maagband, acceptatie, toch maa dieet, nee … maagband. Nu ik jouw verhaal zo lees, ga ik toch naar mijn huisarts om bia-med te proberen … want eigenlijk vind ik het zetten van een maagband doodeng. Ik zou zo graag meer ervaringen van je willen horen, maar durf hier ook niet zomaar m’n emailadres neer te zetten …

 12. Beste Juut,

  Mijn diëtiste vond het ook onhandig uitgelegd, maar het is eigenlijk heel simpel.

  Je eet drie keer per dag. 2x een shake of reep, 1x normaal. Wanneer je normaal eet mag je zelf bepalen.

  Verder 2 liter caloriearmdrinken en maximaal twee keer per dag een bouillon/opkikker vooral om je zout te kort aan te vullen.

  Goede recepten? Lastig, voor iedereen is het aantal koolhydraten verschillend.

  • Inmiddels is er een Bia-Med receptenboek uit….geweldig! Helemaal afgestemd op het aantal koolhydraten van onze maaltijden….ik loop er mee weg !

 13. Juut: je kan een afgestreken maatschepje in een klein afgesloten bakje meenemen naar je werk. De gehele shake van te voren bereiden en meenemen is geen aanrader!

  Renetta: ik lees dat je ook snoept? Dit zou weleens de reden kunnen zijn dat je niet afvalt aangezien dit de insulinespiegel verhoogd en hiermee de vetopslag bevorderd en de vetafspraak stopt.

  Oihiba: op http://www.biamed.nl kan je adressen en nummers vinden van diëtisten en artsen.

  Succes allemaal!

  • Bedankt katja voor je antwoord! Ben nu met mijn derde dag bezig(was toch maar wat later begonnen) Vind het zo nu en dan toch wel zwaar.+ Ik vind het vrij onduidelijk opgeschreven over wanneer en wat en hoe.
   Had het handiger gevonden als er een echt schema bij de Biastart had gezeten.
   Zo van; dag 1, dag 2 etc.
   Vandaag dus de fout in gegaan..dacht dat je de shake’s 2 keer verdeeld over de dag mocht nemen wanneer je wilt. Maar las later terug dat je dat bij je avondmaal moest nemen….Morgen dan maar. Heb wel een paar keer “gezondigd”, crackertje, opkikkertje meer dan is aanbevolen…..
   Waarom ik het raar vind dat er geen schema bij zit is gewoon omdat ik het al duur zat vind zo’n bus biamed. Je de recepten etc appart moet bestellen is mij gewoon te duur. Heeft iemand van jullie nog goede recepten wat in dit dieet past? En zou je de repen van bijvoorbeeld weightcare kunnen eten ipv biamed?
   Of is dat weer heel andere koek? Ik ben in deze 3 dagen al wel 2.5 kilo afgevallen en ik loop hard 3 á 4 keer in de week zo ruim een half uur.
   Ik zou graag nog zeker 10 kilo eraf willen……Ik weet ik moet geduldig zijn….

   In ieder geval, jullie allemaal ook succes met dit dieet!
   En alvast bedankt voor het antwoord.

 14. Hallo, ik wil morgen gaan beginnen. Ik moet per 3 uur een afgestreken schep nemen, kan je dit al voor bereiden? Al doseren van te voren? Aangezien ik moet werken???? Vind het zo stom om op je werk dit te moeten doen……

 15. Hallo mede afvallers….teminste als het lukt
  Een 5 jaar terug was ik 20 kg afgevallen maar net als de meeste weer aan gekomen. 13-10-2011. 85.2. Nu 24-11-2011. 80.5

  Het gaat dus erg langzaam ,de vorige keer ging het heel snel ik begrijp het niet weeg alles .mag 450 kcal. 80 kolh. Dat is best veel.van daag weer op de weegschaal geweest wat blijk 0.6 af gevallen en 0.6 aan vet er bij ik snap er niets van gebruikde dieeten van 5 jaar terug.
  Waar om lukte het toen wel en nu niet.ik snoep .maar probeer het nog even vol tehouden

 16. In 2,5 week 5,5 kilo afgevallen!! Ik ga nog 2 weken zo door, op dezelfde strenge wijze, dus zonder tussendoortjes of andere “verboden” dingen. Het is goed vol te houden terwijl ik toch lichamelijk werk doe. Boven verwachting mag ik wel zeggen!

 17. Hoi ben ook begonnen met biamed,vraagje ik neem het in met optimel yoghurt.
  Lees nergens dat dit wel niet mag,vult wel lekker.
  Ook ik ben tezwaar en wil 15 kilo kwijt.

  • Ik neem het met magere kwark omdat ik geen andere melkprodukten lust. Daar doorheen doe ik dan het sap van 2 uitgeperste sinaasappels zodat ik er nog een beetje smaak van heb… En zie onderstaand resultaat. De diëtiste zei dat het dan minder hard zou gaan, maar bij mij werkt het dus goed.

  • Ik neem half melk, half Optimel drink. Smaakt prima en mag van mijn huisarts. Ik val er ook mee af volgens de verwachtingen.

 18. Vorig jaar aangevangen met Biamed. Moest dringend afvallen. Hogebloeddruk (door) overgewicht, en andere lichamelijke klachten. Inmiddels ruim 17 kilo afgevallen. Zoals wordt gemeld, wordt de hoeveelheid die je afvalt naarmate je je doel bereikt minder, maar je valt af!! Daarbij is het wel belangrijk om intensief sporten (ik cardio / fitness 3x per week) dat werkt het beste! Vooral in het begin vliegen de kilo’s je om de oren. Erg motiverend. En het is daarbij goed voor je conditie, want die was puur slecht merkte ik. Maar JIJ bent diegene die de stap moet zetten en niemand anders.
  Maar alleen een dieet is niet voldoende. Dat gaat uiteraard wel, maar dan duurt het allemaal wel heeel erg lang.

 19. Ik ga morgen beginnen met BiaMed!
  Heb net een blik Bia Start gehaald.

  Mijn doel is om in ieder geval 13 kilo kwijt te raken.
  Volgens de arts moest ik minder afvallen maar ik heb het gevoel dat ik iets meer kwijt moet.

  Ben benieuwd hoe het gaat!!

 20. Ik heb het nu 3 x gedaan met biamed, de 1e keer viel ik 42 kg af en voelde me al die tijd goed, daarna langzaam maar zeker weer gegroeid niet alles er weer bij maar toch….. daarna nog 2 x maar ging langzamer en het komt elke keer weer terug de kilo’s.
  Nu ben ik zover en heb mn eet gewoonte’s omgegooid voorgoed, gezond eten vooral ook niet te weinig dat werkt echt niet en ben april begonnen en ben al 8 1/2 kg kwijt. Af en toe kan ik gewoon eens wat nemen en dan gewoon zonder me naar e voelen daar over , eet veel fruit gewoon warm eten en rauwkost.
  Dit werkt echt!!!!

 21. Ik ben nu 1 maand bezig met bia med en ik heb 4,7 kilo verloren. Ik was ten einde rad omdat niets hielp. Mijn schildklier is verwijderd en het is dus moeilijk om af te vallen.
  Ik ben doorverwezen door mijn internist naar een huisarts die deze methode toepast. Gelukkig maar. Ik moet nog 15 kilo afvallen en dan ben ik op mijn streefgewicht!!!
  Als het zo doorgaat ben ik over 4 maanden weer zo goed als nieuw!!!!
  Het werkt echt!!!

 22. In verhouding is BIAmed goedkoper dan Weightcare. In de BIAmed blikken zitten in verhouding meer dan in de weightcare blikken. Daarnaast zijn de repen evenduur.

  Mijn ervaring is dat BIAmed veel beter vult dan weightcare.
  Ik ben nu gestopt met weightcare en ben overgegaan op BIAmed.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Marianne
Hallo, mijn naam is Marianne en ik werk freelance voor vetvrij.com. Ik volg de ontwikkelingen op de dieet en voedingsmarkt op de voet, en schrijft regelmatig recensies over boeken en tv uitzendingen. Ook test ik nieuwe producten uit en schets hier een objectief beeld over.