Biamed Bestellen en Beoordelen

Afvallen in 2021

Wat is Biamed ?

Het Biamed programma is een concept voor gewichtsreductie onder medische begeleiding, toegepast door artsen en diëtisten in samenhang met speciaal ontwikkelde maaltijdvervangers.

Het Biamed Dieet kent vier pijlers

1. In de beginfase gewicht verliezen door toepassing van een maaltijdvervanger die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangt. U verliest vet en behoudt spierweefsel;

2. In de vervolgfase het gewicht in balans houden door een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon. U leert weer gezond te eten;

3. Meting van de lichaamssamenstelling eenmaal per twee weken m.b.v. de BIAmeting. Deze maakt aanschouwelijk of u het programma op de juiste wijze volgt;

4. Deskundige begeleiding door een arts, diëtist of voedingskundige.

Met behulp van de BIA-meting is eenvoudig te berekenen hoeveel energie een lichaam per dag nodig heeft. De berekening wordt gemaakt op basis van de actieve spiermassa.

De fasen van het programma

Het Biamed programma kent twee fasen die in elkaar overgaan:

1. De fase van gewichtsreductie

Gedurende deze periode vervangt u in principe twee maaltijden per dag door een maaltijdvervanger. Samen met één gewone maaltijd per dag leidt dit tot een reductie van energie inname tot ongeveer 1000 kcal per dag en een gewichtsverlies van gemiddeld 1 kilo vet per week.

In een later stadium gaat u over op één maaltijdvervanger per dag en twee gewone maaltijden. Het dagpatroon gaat dan al weer meer naar het normale voedingspatroon toe. Het gewichtverlies gaat nog wel door, maar halveert ten opzichte van de intensieve periode.

2. De fase van stabilisatie

U eet weer driemaal daags een gewone maaltijd en gebruikt dus geen maaltijdvervanger meer. Aan de hand van de BIAmeting kan vastgesteld worden hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vet u per dag in moet/kan nemen om op gewicht te blijven. Het is daarbij aan te raden dat u nog regelmatig op controle komt (bijv. eenmaal per twee maanden).

De Bia-meting

Binnen het BIAmed concept wordt gebruik gemaakt van de BIA-meting. Met deze eenvoudig uitvoerbare techniek wordt de hoeveelheid vet, spierweefsel en water in het lichaam bepaald. De BIAmeting wordt verricht als met het programma wordt gestart en vervolgens bij iedere controle (eenmaal per twee weken).

De BIAmeting laat zien wat het effect van de inspanningen is geweest en wat er in het lichaam gebeurt. Zo blijkt of het lichaam gezonder van samenstelling wordt. Eventuele bijstelling van het programma is hiermee op individuele basis mogelijk.

Wat is jouw ervaring met Biamed? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

75 Reacties

 1. Waar kan ik het bestellen is mijn vraag?
  Heb het zon 12 jaar geleden gebruikt en kreeg er toen zakjes bij om chocolade smaak te krijgen.
  Vanille vind ik niet lekker zijn die ook nog te krijgen?

 2. Ik vraag mij af of dit forum nog gebruikt wordt en of er nog mensen zijn die Biamed gebruiken. Ik ben vandaag weer begonnen met dit dieet. 5 jaar terug ben ik hier goed mee afgevallen 10 kilo. Helaas mijn eetpatroon laten versloffen en geleidelijk aan weer 7 kilo aangekomen. Zou het leuk vinden om ervaringen uit te wisselen.

  • Ik ben nu weer 4 dagen bezig met biamed. 7 jaar geleden ook eens gedaan en toen 30 kilo afgevallen..Heel veel kilootjes weer terug .Heb het biamed kookboek nog van toen en ik koop het online.Hoop er , ondanks mijn leeftijd, toch weer wat kilootjes af te krijgen..succes idereen die hier aan begint of bezig is.

 3. Vandaag begonnen met Bia Med ga niet naar meting wat eet ik als avond eten? Ik weet 200 gr groenten, 100 gr vlees maar hoeveel eet ik aan aardappelen , riist of spagetti

 4. Hallo allemaal,
  Ik zag al deze vragen en heb opgemerkt dat BIAmed sinds kort ook Facebook gebruikt, volgens mij kan je via die Facebook vragen stellen over het gebruik van BIAmed.

  • Met succes heb ik het Biamed dieet gevolgd. Ik ben ruim 10 kilo afgevallen. Ik kende het van acht jaar geleden. Mijn huisarts is geen consulente meer; ik heb het online besteld. Ik ben rolstoelgebonden, dus ik moet goed op mijn gewicht letten. Kan ik het Biamed dieet één keer per jaar gebruiken?

  • hallo, ik wil graag 3 blikken bestellen van bia med. 1 startblik en 2 andere.
   kan dat via internet of moet ik dat ophalen ? ik woon in friesland, nabij Leeuwarden . heb geen behoefte aan metingen e.d. want ik ken het product en wil alleen graag de zomerkilo,s er af werken.

   kan ik biamed bestellen in een webwinkel?

   groet, Anja.

 5. Mijn vraag is of je de biamed alleen kan krijgen via de dietist og ook gewoon online of ergens anders.Ik wil het gewoon gebruiken voor een paar kilo’s eraf en het lukt me maar niet dus daarom wil ik dit gaan doen maar op de site staat dat het alleen via de dietist kan .Ben benieuwd!!!!!

  • Jaren geleden was ik ook aan de bionorm gegaan in een jaar tijd 30 kilo lichter maar sinds ik gestopt ben kom ik weer snel aan
   Ik zou ook graag weer aan de bionorm willen maar dan zonder diëtisten is die ook zo te koop?

  • Ik wil graag weten waar ik in rotterdam begeleid af kan vallen met de biamed methode.

   groeten van lucia

 6. Wat een positieve verhalen allemaal! Ik ben vandaag begonnen met Biamed maar misschien ligt het aan mij maar ik vind het zo ontzettend vies!!!! Ook met Aardbeienyoghurt vind ik het nog vies…. iemand tips om de smaak te verbeteren en dat het eten ervan mij niet zo tegenstaat?

 7. Beste , ik wilde vragen wat kosten biomed
  ik heb het toen ook zonder begeleiding gedaan elke dag een shake dat ging goed
  dat was beter dan van de drogist andere merken werken niet.

  Stephan

 8. Ik ben ook gistere begonnen met biamed ik wil 12 à 13 kilo kwijt..
  Maar ik vind het best wel moeilijk vooral de eerste 2 dagen.. Wie weet of ik vandaag mijn twede dag een opkikker mag drinken. Ik wens iedereen succes..