Bewezen: zwaarlijvigheid is voor een deel erfelijk bepaald

Start met KetoX

Obesitas is, voor een deel genetisch bepaald, en de boosdoener is het zogenaamde FTO-gen. Dat blijkt uit een Brits-Finse studie, waarvoor meer dan 40.000 mensen onderzocht werden. Uit de studie blijkt dat personen die twee exemplaren van het FTO-gen hebben 70 procent meer kans hebben om obesitas te ontwikkelen dan personen bij wie het FTO-gen niet aanwezig is.

Personen bij wie één exemplaar van het FTO-gen aanwezig is, hebben 30 procent meer kans om zwaarlijvig te worden dan zij die geen FTO-genen hebben.

De studie geeft ook aan dat bij de Europese blanke bevolking een persoon op de zes drager is van twee FTO-genen. “De resultaten van onze studie bieden een antwoord op de vraag van vele mensen waarom ze dikker zijn dan andere personen, terwijl ze niet meer eten en evenveel aan sport doen”, legt professor Andrew Hattersley uit in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Science.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.