Bewezen: zwaarlijvigheid is voor een deel erfelijk bepaald

Obesitas is, voor een deel genetisch bepaald, en de boosdoener is het zogenaamde FTO-gen. Dat blijkt uit een Brits-Finse studie, waarvoor meer dan 40.000 mensen onderzocht werden. Uit de studie blijkt dat personen die twee exemplaren van het FTO-gen hebben 70 procent meer kans hebben om obesitas te ontwikkelen dan personen bij wie het FTO-gen niet aanwezig is.

Personen bij wie één exemplaar van het FTO-gen aanwezig is, hebben 30 procent meer kans om zwaarlijvig te worden dan zij die geen FTO-genen hebben.

De studie geeft ook aan dat bij de Europese blanke bevolking een persoon op de zes drager is van twee FTO-genen. “De resultaten van onze studie bieden een antwoord op de vraag van vele mensen waarom ze dikker zijn dan andere personen, terwijl ze niet meer eten en evenveel aan sport doen”, legt professor Andrew Hattersley uit in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Science.


1 reactie

  1. He he, eindelijk erkenning. Als kind van 2 zware ouders heb ik dus die genen ook geërfd… En moet je dan m’n broer eens zien: graat mager natuurlijk en kan eten wat tie wil… Ach ja… verschil moet er zijn he?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.