Bestrijd Rimpels met Antioxidanten

Vanaf je 21ste breekt het collageen in je lichaam af. Ook al is het aan de buitenkant nog niet zichtbaar, van binnenuit is het verouderingsproces op gang gezet. Vrije radicalen zorgen ervoor dat jouw collageen sneller wordt afgebroken. Denk hierbij aan UV-straling, sigarettenrook en luchtvervuiling. Hoe minder vrije radicalen we op onze huid krijgen hoe beter, maar helemaal voorkomen is onmogelijk. Lees hier de tips wat jij kunt doen om vrije radicalen te minimaliseren.

Collageen Gratis Sample

Vrije radicalen verouderen jouw huid

Je huid veroudert sneller door vrije radicalen. Die aantasting gebeurt door agressieve deeltjes, die we in ons eigen lichaam vrije radicalen noemen. Denk hierbij aan de suikers, bestrijdingsmiddelen, sigarettenrook, alcohol, medicijnen,  uitlaatgassen, schoonmaakmiddelen, oplosmiddelen zoals in (haar-)verf, industriële gassen en ga zo maar verder. Zelfs in plastic drinkwaterflessen zitten ftalaten, dat zijn de zogenaamde weekmakers die ervoor zorgen dat die plastic fles niet breekt. Maar die komen ook in dat drinkwater terecht! Dit soort stoffen tast, zelfs in geringe doseringen, ons DNA aan. Hierdoor ontstaan heel langzaam maar zeker foutjes in onze DNA-kopieën. Op de lange duur gaat dat voor problemen zorgen. We verouderen sneller, omdat er minder nauwkeurige duplicaten worden gemaakt.

Antioxidanten zijn natuurlijke vijanden

Alles heeft een natuurlijke vijand. Katten bijvoorbeeld zijn natuurlijke vijanden van muizen. Antioxidanten zijn natuurlijke vijanden van vrije radicalen. Het vermijden van zoveel mogelijk vrije radicalen is goed om jouw huid zo lang mogelijk jeugdig te houden. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je voldoende antioxidanten eet, zodat jouw lichaam zich kan beschermen tegen de vrije radicalen.

Antioxidanten helpen om de schade, veroorzaakt door vrije radicalen die leiden tot een verlies van collageen, elasticiteit en stevigheid van je huid dat ervoor zorgt dat rimpels ontstaan, tegen te gaan. Hieronder lees je een paar voorbeelden waarin veel antioxidanten zitten.

Tomaten herstellen zonneschade

Tomaten hebben een voordeel dat ze niet alleen vitamines en mineralen bevatten, maar ook lycopeen. Dit is een carotenoïde wat rood van kleur is en ook in watermeloen voorkomt. Lycopeen vermindert de huidveroudering doordat het de schade van de zon herstelt in jouw huid. Het heeft een antioxiderende werking. De zon is een krachtige oxidant en veroorzaakt 90% van de huidveroudering. Hierdoor ontstaan lijntjes en rimpels. Wil je jouw huid hier tegen beschermen, bieden tomaten een goede uitkomst. Wil je nog meer bescherming hebben dan eet je een blikje tomatenpuree. Door 1 blikje tomatenpuree te eten, krijg je even veel lycopeen binnen als 8 tomaten.

Rode paprika’s vertragen het verouderingsproces

Rode paprika’s bevatten een hoge dosering aan antioxidanten en vitamines A en E en bioflavonoïden. Vitamine A werkt voor huidverjonging. Vitamine E vertraagt het verouderingsproces en houdt de huid langer jong. Ook helpt het jouw lichaam te beschermen tegen hart-en vaatziekten. Het kan in je lichaam worden opgeslagen, waardoor het langere tijd zijn positieve werk kan doen. Bioflavonoiden zijn bekend om hun hydraterende en genezende werking van je huid. Kortom, de rode paprika is erg goed voor jouw huid.

Boerenkool bevat meer vitamine C als sinaasappel

Je denkt vaak dat je met een sinaasappel de meeste vitamine C binnen krijgt maar dat is niet zo. In boerenkool zit veel meer dan in hetzelfde gewicht aan sinaasappel. Ook is het rijk aan antioxidanten en het is een uitstekende bron van ijzer. Als je te weinig ijzer binnenkrijgt, kun je bloedarmoede krijgen. Hierdoor kun je je slap en moe voelen of een jeukende huid krijgen. Daarnaast is boerenkool ook rijk aan vitamine A, dit helpt bij het voorkomen van voortijdige huidveroudering. Tot slot zitten er ook nog eens veel voedingsvezels is. Boerenkool kun je het beste kopen van september t/m maart. Probeer het biologisch te kopen, zodat er geen bestrijdingsmiddellen op zitten. Het is wel wat meer werk, want je moet het zelf snijden maar het smaakt heerlijk.

Stop met zakjes en pakjes

Wil je jouw eten meer smaak geven stop dan met zakjes en pakjes. Het is veel beter om gewoon meer natuurlijke “smaakstoffen” aan ons eten toevoegen zoals peterselie, oregano of basilicum. Dit verbetert de nutritionele waarde van ons eten enorm. Ook de Aziatische specerijen zoals kurkuma, kerrie, kaneel en venkel en van die lekkere scherpe pepers hebben een geweldige positieve uitwerking op jouw gezondheid.

Op jouw jonge huid,

carinda

carinda

Wil je meer weten wat je kunt doen om een jonge huid te houden of te krijgen. Lees dan mijn E-book “ Zo verminder je rimpels zonder mes of botox” klik hier en download het gratis E-book.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

2 Reacties

  1. Hallo inge,

    Een dag en nachtcreme kan helpen tegen huidveroudering. Het ligt er natuur wel aan wat voor actieve werkstoffen erin zitten. Veel vragen hierover staan ook in mijn eBook. Mocht je nog vragen hebben dan hoor dit graag.

    Groeten,

    Carinda Brand
    Eim Instituut

Klik hier voor meer ervaringen

Carinda Brand
Mijn naam is Carinda Brand, ik ben Huidspecialist, oprichtster van Elim Insituut en woonachtig in Alblasserdam. Al sinds 2006 houd ik mij professioneel bezig met huidverjonging. Door mijn leergierige aard en mijn passie voor huidverjonging was ik altijd op zoek naar wat het beste werkt mits op een natuurlijke manier. Sindsdien heb ik heel veel ontdekt en geleerd, waardoor ik tegenwoordig niet meer praat over minder rimpels, lijntjes, droogte, pigmentvlekken of een stakkere huid, maar over een totale huidverjonging voor nu en in de toekomst. Ook als je nu nog een mooie huid hebt, wil je dat ook graag nog over 5, 10 of 15 jaar. Begin daarom op tijd aan een totale huidverjongingsaanpak.