Beste Vis Collageen Poeder voor je Huid

Afvallen in 2021

Twee keer per week vette vis eten, is het advies van het voedingscentrum. Dit is niet voor niets, want vis zit boordevol met allerlei gezonde voedingsstoffen. Een van deze voedingsstoffen is collageen. Dit kun je gelukkig ook in poedervorm, dus zonder de rest van de vis, innemen. Hoe kies je de beste vis collageen poeder voor jou?

Wat is Collageen?

Collageen is een van de belangrijkste eiwitten in ons lichaam. Zo zit er onder andere collageen in onze huid, bloedvaten en in onze gewrichten. Collageen is echter niet een soort stof, maar een verzameling van verschillende stoffen. Al deze typen collageen hebben een eigen functie.

Collageen van type I is een soort die heel veel voorkomt in onze huid. Meer dan 80% van al het collageen in ons lichaam is van type I (bron). Andere typen, zoals III en IV hebben een andere functie. Zo is type III vooral te vinden in de wanden van bloedaders.

Als je collageen poeder inneemt, neem je geen volledige collageeneiwitten in. In plaats daarvan neem je aminozuren in. Dit zijn de bouwstenen voor eiwitten. Collageen van dierlijke oorsprong wordt door middel van enzymen afgebroken tot deze aminozuren. Je lichaam gebruikt deze bouwstenen zo efficiënt mogelijk om nieuwe collageen te maken. Het is dus van belang dat je het juiste type collageen inneemt.

Waarom is vis collageen poeder het beste voor je huid?

Collageen kan gemaakt worden uit veel verschillende bronnen. In drogisterijen en webwinkels vind je vooral collageen gemaakt van runderen, varkens, vis en eieren. Als je vegetarisch bent, dan is uiteraard alleen de laatste soort geschikt voor jou.

Het collageen uit de verschillende bronnen verschilt nogal van samenstelling. Collageen van koppen bijvoorbeeld bevat relatief veel type V collageen (bron). Dit type komt veel voor in een soort celwanden rondom de organen. Runder- en varkenscollageen bevatten respectievelijk veel type IV en type III collageen. Als je op zoek bent naar een goed collageenproduct, wil je echter voornamelijk type I collageen hebben.

De collageen uit vis is bijzonder rijk aan collageen van type I. Voorts is het een groot voordeel dat collageen van marine oorsprong beter oplost in water. Dit betekent dan ook dat collageen uit vis beter opgenomen wordt door het menselijk lichaam. Een laatste voordeel aan collageen uit vis, is dat de kwaliteit beter is. Dit komt omdat collageen van zoogdieren (zoals varkens en runderen) verhit moet worden om de overdracht van ziekten tegen te gaan. Kortom, collageen uit vis is niet alleen het beste qua samenstelling, maar wordt ook nog eens goed opgenomen door het menselijk lichaam.

Toevoegingen

In een poging om zich te onderscheiden hebben veel fabrikanten extra ingrediënten toegevoegd aan hun collageen poeders. Er zijn maar weinig ingrediënten met een bewezen werking. Een van de toevoegingen die wel werkt is vitamine C. Deze stof heractiveert twee enzymen die bijdragen aan de opbouw van collageeneiwitten (bron).

Wat is het beste vis collageen poeder op de markt?

De beste vis collageen poeder op de markt moet aan drie eisen voldoen. Het moet zoveel mogelijk, of het liefst alleen maar, collageen van vissen bevatten. Als tweede moet het Vitamine C bevatten als toevoeging. Andere toevoegingen zijn niet nodig en voegen niets toe. Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je niet teveel betaalt voor het product.

Door de jaren heen hebben wij heel veel verschillende collageen poeders getest. De beste vis collageen poeder is gemaakt door Mardanti. Het voldoet aan alle eisen en is tot grote tevredenheid gebruikt door vele duizenden mensen. Wil je meer weten over collageen Skin Care van Mardanti, lees dan deze review.

Gezonde Groet,

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in