Wat is het Beste Natuurlijke Middel Tegen Rimpels Onder je Ogen?

Afvallen in 2021

Last van rimpels onder je ogen? Rimpels zijn de grootste vijand van iedere vrouw (en van veel mannen). Rimpels zijn vaak de eerste tekenen van het ouder worden van de huid. Botox, dure huidcrèmes met exotische ingrediënten en fillers, ze worden allemaal ingezet om deze rimpels te bestrijden. Maar zijn er niet gewoon natuurlijke middelen tegen rimpels onder de ogen? Of zijn er zelfs dingen die kunt gebruiken die je misschien nu al wel gewoon in de koelkast hebt liggen?

Druivenpitolie

Druivenpitolie is waarschijnlijk niet iets dat wekelijks op je boodschappenlijstje staat, maar het is in veel grotere supermarkten wel gewoon te koop. Het middel staat wel bekend als een van de meest krachtige natuurlijke middelen tegen rimpels onder de ogen. Druivenpitolie gaat een van de belangrijkste oorzaken van rimpels tegen, de veroudering van de huid door zonlicht. Daarnaast heeft het een sterke ontstekkingsremmende werking en bevat druivenpitolie veel antioxidanten (bron).

Komkommer

Wellicht ben je bekend met het gebruik van komkommer als je verbrand bent. Om dezelfde reden kun je komkommer ook gebruiken als middel tegen rimpels. Komkommer bezit namelijk eigenschappen die ervoor zorgen dat je huid vochtiger wordt (bron). Dit is vooral van belang bij plekken waar de huid van zichzelf wat kwetsbaarder is, zoals onder de ogen.

Een voordeel aan komkommer is dat het ongetwijfeld de goedkoopste manier is om rimpels tegen te gaan. Je hebt maar een paar plakjes komkommer nodig. In de aanbieding koop je een komkommer vaak voor minder dan 50 cent per stuk.

Kokosolie

Kokosolie wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt als vervanger van andere plantaardige oliën in de keuken, omdat het boordevol zou zitten met gezonde vetten. Maar kokosolie kan ook prima gebruikt worden als hydraterend middel. Uit onderzoek is gebleken dat het middel beter werkt dan minerale oliën als het gaat om het bevochtigen van de huid (bron).

Het lijkt misschien een beetje een rare gedachte, maar kokosolie is het meest effectief als je het voor je slaap zachtjes inmasseert gedurende tien minuten. Tijdens de nacht laat je de kokosolie zitten, zodat het goed de tijd heeft om zijn werk te doen. Vergeet alleen niet om de kokosolie ’s ochtends weer te verwijderen!

Eiwit

Nog zo’n middel dat je waarschijnlijk altijd wel in de koelkast hebt liggen. Scheidt wat eiwit van het eiwit geel en breng het voorzichtig aan onder je ogen. Op een gegeven moment gaat de huid wat trekken. Dat is het teken dat je het eiwit moet weghalen, omdat je anders de huid juist kapot trekt waardoor je een ander probleem krijgt; wallen onder de ogen.

Avocado

Avocado lijkt wel goe