Best Geteste Collageen Poeder Kopen

Start met KetoX

In drogisterijen en op het internet vindt je tientallen verschillende soorten collageenpoeder. Waar moet je op letten als je collageenpoeder koopt? Welk collageenpoeder is het beste voor je huid? In dit artikel bespreken wij alles dat je nodig hebt om de beste collageenpoeder voor jouw huid te vinden. Wat is het best geteste collageen poeder en waar kan ik dit het beste kopen?

Waar is collageen goed voor?

Collageen is een belangrijk bestanddeel in de huid, botten en het bindweefsel. Collageen is het meest voorkomende eiwittype in ons lichaam. Er zijn echter veel verschillende soorten collageen in ons lichaam aanwezig. Collageen Type I is de meest voorkomende soort en deze vind je vooral in je huid. Type IV wordt door het lichaam gebruikt om wonden te genezen (bron).

Als je collageen wil gebruiken om de gezondheid van je huid te bevorderen, dan is het belangrijk dat je een collageenproduct kiest met veel type I collageen. Sommige sporters hebben daarentegen juist meer baat bij collageen type II, omdat deze soort vooral voorkomt in de gewrichten.

Welke soorten collageen zijn er?

Net zoals er veel verschillende typen collageen zijn, is er ook een ruime variëteit aan bronnen van collageen. Verreweg de meeste supplementen die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn, komen van runderen, varkens of van vis. Er zitten grote verschillen tussen deze soorten.

Collageen van runderen bijvoorbeeld, bevat een grote hoeveelheid collageen type III. Hoewel deze vorm van collageen een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van onze bloedvaten, komt dit type in verhouding te veel voor in rundercollageen. Collageen van vis bevat veel type I collageen en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de huid.

Het is belangrijk dat ons lichaam de collageen die wij innemen goed op kan nemen. Om dit te realiseren wordt collageen afgebroken tot collageen hydrolysaat. Dit is het poeder dat je in collageensupplementen vindt.

Collageen is van zichzelf een geleiachtige massa. De gelatine wordt door middel van een natuurlijk proces met enzymen afgebroken tot kleinere bouwsteentjes van collageen. Deze bouwstee