Best Geteste Collageen Poeder Kopen

Afvallen in 2021

In drogisterijen en op het internet vindt je tientallen verschillende soorten collageenpoeder. Waar moet je op letten als je collageenpoeder koopt? Welk collageenpoeder is het beste voor je huid? In dit artikel bespreken wij alles dat je nodig hebt om de beste collageenpoeder voor jouw huid te vinden. Wat is het best geteste collageen poeder en waar kan ik dit het beste kopen?

Waar is collageen goed voor?

Collageen is een belangrijk bestanddeel in de huid, botten en het bindweefsel. Collageen is het meest voorkomende eiwittype in ons lichaam. Er zijn echter veel verschillende soorten collageen in ons lichaam aanwezig. Collageen Type I is de meest voorkomende soort en deze vind je vooral in je huid. Type IV wordt door het lichaam gebruikt om wonden te genezen (bron).

Als je collageen wil gebruiken om de gezondheid van je huid te bevorderen, dan is het belangrijk dat je een collageenproduct kiest met veel type I collageen. Sommige sporters hebben daarentegen juist meer baat bij collageen type II, omdat deze soort vooral voorkomt in de gewrichten.

Welke soorten collageen zijn er?

Net zoals er veel verschillende typen collageen zijn, is er ook een ruime variëteit aan bronnen van collageen. Verreweg de meeste supplementen die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn, komen van runderen, varkens of van vis. Er zitten grote verschillen tussen deze soorten.

Collageen van runderen bijvoorbeeld, bevat een grote hoeveelheid collageen type III. Hoewel deze vorm van collageen een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van onze bloedvaten, komt dit type in verhouding te veel voor in rundercollageen. Collageen van vis bevat veel type I collageen en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de huid.

Het is belangrijk dat ons lichaam de collageen die wij innemen goed op kan nemen. Om dit te realiseren wordt collageen afgebroken tot collageen hydrolysaat. Dit is het poeder dat je in collageensupplementen vindt.

Collageen is van zichzelf een geleiachtige massa. De gelatine wordt door middel van een natuurlijk proces met enzymen afgebroken tot kleinere bouwsteentjes van collageen. Deze bouwsteentjes worden peptiden genoemd. De peptiden zijn heel eenvoudig door het lichaam weer om te zetten in collageen.

Welk collageenpoeder wordt het beste door het lichaam opgenomen?

Niet iedere vorm van collageen wordt even goed opgenomen door het lichaam. Collageen dat afkomstig is van vissen heeft het laagste soortelijk gewicht en wordt daardoor beter en sneller door het lichaam opgenomen. Dit betekent dat deze vorm van collageen uiteindelijk ook het meest effectief is.

Toevoegingen

Producten op basis van collageen zijn er met allerlei verschillende soorten toevoegingen. Veel van deze toevoegingen zijn bedoeld om de gezondheid van de huid te ondersteunen, maar dit gebeurt maar zelden. Vitamine C is een gunstige toevoeging, omdat deze vitamine ervoor zorgt dat het lichaam sneller collageen aanmaakt (bron).

Welke collageen poeder is het beste?

De vraag welke collageenpoeder is het beste, is eenvoudig te beantwoorden. Als het gaat om het verbeteren van de gezondheid van de huid, dan is collageen op basis van vis verreweg het beste. Collageenpoeder van marine oorsprong wordt het beste opgenomen door het lichaam. Ook bevat collageen van vis veel type I collageen dat belangrijk is voor de huid.

Van de toevoegingen is alleen vitamine C bewezen effectief. Uiteraard kun je wel de gezondheid van je huid verder ondersteunen door gebruik te maken van gezichtsverzorgingsproducten. Een gezichtscrème met vitamine E helpt bijvoorbeeld om kleine ontstekingen in de gezichtshuid tegen te gaan (bron).

Uiteindelijk wil je dus een voordelige vorm van collageenpoeder op basis van vis. Het liefst wil je ook nog dat dit product is verrijkt met vitamine C, omdat dit het lichaam helpt om collageen aan te maken. De collageenpoeder van Mardanti voldoet aan deze voorwaarden. Op de website van Mardanti vind je meer informatie over deze producten.

Auteur Biohcg

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in