België zit boven zijn ideale gewicht

Start met KetoX

België is te dik. ( De “body mass index” van de staat ligt 3,9 procentpunten te hoog. Dat blijkt uit een onderzoek van twee Leuvense economen, Wim Moesen en Kristof De Witte, waarover vrijdag bericht wordt in De Standaard. Volgens hen zouden de uitgaven de volgende vier jaar met maar 2,58 procent mogen stijgen.

De twee economen berekenden een soort body mass index (BMI) voor landen. Het gewicht is het aandeel van de welvaart die de overheden van een land via belastingen allerhande in beslag nemen en weer uitgeven. Dat wordt uitgedrukt als procent van het bruto binnenlands product (bbp). Voor België komen ze tot een optimaal gewicht van 43,66 procent van het bbp. Als de score veel lager zou liggen, zou de overheid te weinig doen; als het cijfer veel hoger ligt, is de overheid “te vet”. De score voor de periode 1988-2004 bedraagt 47,5. Als “dieet” stellen de twee een vermindering van het overheidsbeslag voor met 2,7 procentpunten, tot 45,2 procent bbp, te bereiken tegen eind 2011. (SVR)

bron: trends.be

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.