Bekentenis

Afvallen in 2021

Ik heb het gedaan. Ik heb me aangemeld. Eigenlijk had ik dat gelijk gedaan, toen dat mogelijk was een paar maanden geleden, maar pas deze week heb ik de vragenlijst ingevuld en krijg ik iedere dag bericht van hem. Moest een paar dagen wachten, voordat hij zijn eerste bericht stuurde, maar ach, ik had zelf al zolang gewacht, dus die paar dagen, die konden er nog wel bij.

De vragenlijst was een vragenlijst van niks, moet ik eerlijk zeggen. Kon alleen maar met ja of nee antwoorden. Terwijl er bij mij toch vaak een misschien of een waarom of een maar bij komt. Want alleen ja of nee is voor mij hetzelfde als zwart of wit. Het leven is geen zwart of wit. Dat is te makkelijk, het leven bestaat uit meer kleuren. Of je moet kleurenblind zijn, dan missen je ogen kegeltjes en daardoor kan die mens geen kleuren onderscheiden. Lijkt mij vreselijk, zeker in deze tijd, want de natuur is bezig met een inhaalslag en de kleuren zijn volop aanwezig. Maar ik dwaal af, terug naar het onderwerp.

Ik denk dat iedereen die hier leest nu zich onderhand gaat afvragen, wat en bij wie ik me heb aangemeld. Zal jullie niet langer in spanning laten. Kom maar dichter bij, dan zal ik het jullie laten zien. Heb me aangemeld bij Dr Frank. Zijn zwart/wit vragenlijst ingevuld en na een dag of twee kreeg ik het eerste dagmenu in mijn bus. Tja, logisch dat je afvalt, allemensen wat een muizenhapje mag je eten en dan nog niet eens lekker. Althans, in mijn opinie. Dag twee mocht ik ’s avonds bietjes en daar maak je mij blij mee, want ik ben dol op bietjes, maar sorry hoor, met alleen een haaskarbonade, zonder aardappelen. Dat eet toch niemand. Zo kan ik ook een koolhydraatarm-dieet in elkaar flansen.

Nee dat vragenlijstje vind ik niet adequaat als anamnese. Je moet maar hopen dat mensen eerlijk antwoord geven. Want er was een vraag, mankeert u wat aan u nieren? Ja of nee. Uiteraard heb ik nee geantwoord. Ik mankeer ook niets aan mijn nieren, althans dat mag ik hopen. Wanneer Dr Frank het zeker wilt weten, moet hij me toch onderzoeken, of op zijn minst mijn urine testen. Kan me voorstellen dat je zo desperaat bent om af te willen vallen, dat je niet geheel eerlijk bent, met het antwoorden. Anders krijg je geen dagmenu’s en dat is wat men wilt. Want dit is de nieuwe Haarlemmerolie-dieet om af te vallen. Maar goed, ik dacht gisteren, zal een gerecht verzinnen die je kunt gebruiken wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt. Wij hebben er lekker een broodje bij gegeten. Sorry, maar zonder brood, aardappelen, pasta, en/of rijst kan ik echt niet. Want vanavond had ik toch ook lekker, gekookte bloemkool, gekookte aardappelen en een runder verse worst. Het was zalig.

Oké, het recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten
3 kleuren paprika, zogeheten stoplicht
2 grote of 4 kleine portobello’s
100 gram geitenkaas met fenegriek
2 eieren
2 eetlepels olie
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiden

Was en schil de paprika’s. Snij de kop eraf en snij de paprika’s doormidden. Verwijder zaad en zaadlijsten en snij in reepjes. Bak de reepjes paprika in de ActiFry in 7 minuten gaar en zacht samen met de kruiden en de olie. Of bak ze in een koekenpan.

Maak de portobello’s schoon. Verwijder het steeltje en de zwarte sporen, voorzichtig met een kleine lepel. Verwarm in een koekenpan de andere eetlepel olie en bak zachtjes de paddenstoelen gaar.
Verwarm ondertussen de oven voor. En snij de kaas in kleine stukjes. Klop de eieren los met wat water en peper. Voeg de losgeklopte eieren bij de paprika en laat de ActiFry nog 2 minuten draaien. Of meng de losgeklopte eieren bij de paprikareepjes in de koekenpan.

Wanneer de portobello’s gaar zijn, leg ze dan in een ovenschaal en maal er verse peper over. Leg er wat kaas in. Schep de paprika-mengsel naast de portobello’s en verdeel daar de rest van blokjes kaas over. Zet in de oven en bak op 175 graden C ongeveer 20 minuten.

Dit gerecht kun je dus met brood of zonder brood eten. Maar net wat je wilt. Gebakken aardappelen zijn er ook lekker bij. Maar neem er dan geen mayonaise bij. Eerder tomatenketchup zonder suiker.

Eet smakelijk

Elisabeth©

10 Reacties