Bea Pols

Bea Pols heeft zelf jaren geworsteld met overgewicht en de eetstoornis Boulimia Nervosa. Na diverse opleidingen op het gebied van voeding en natuurgeneeskunde was Ze in staat om een afslankmethode te ontwikkelde die voor haar heeft werkt. Ze viel 40 kilo af en startte in 1997 met Bea’s Afslankmethode.Ze startte met weekmenu’s met lekkere recepten en besteedde ook aandacht aan lekker in je vel zitten, emotie-eten, bewegen en in balans zijn met je lichaam.

Kinderen en Overgewicht

Bea is auteur van Afslanken en persoonlijke groei en Kids op dieet. In 2013 werd ze als deskundige gevraagd naar haar mening omtrent een maagband voor kinderen vanaf 13 jaar als hulp om af te vallen bij het discussieprogramma Hollandse Zaken van omroep Max. Kijk hier de uitzending terug.

Bea Pols vs Sonja Bakker

Na een langslepend conflict waarin Bea Pols haar collega Bakker betichte van plagiaat leek Bea haar strijdbijl in 2011 te hebben begraven. In oktober 2014 beschuldigde Pols Bakker echter na een gesprek met de ex van Bakker.

Sonja Bakker zou plagiaat hebben gepleegd bij het schrijven van haar bestseller Bereik je ideale gewicht dat op het boek Ontwikkel weer liefde & respect voor je lichaam van Pols zou lijken. De rechtbank in Haarlem heeft deze eis echter volledig van tafel geveegd. De rechter geeft toe dat de boeken in de kern op elkaar lijken, maar vindt dat niet vreemd omdat Sonja en Bea in dezelfde tijd hun opleiding tot gewichtsconsulente en voedingscoach hebben gevolgd. De totaalindruk van de beide boeken is echter totaal verschillend, zo oordeelt de rechtbank. Ook heeft Bea Pols niet concreet kunnen maken dat haar dieetmethode vernieuwend was ten opzichte van de Sonja Bakker methode. Er is hierdoor geen sprake van een inbreuk op het auteursrecht.

Tot slot stelt de rechtbank dat Pols onvoldoende duidelijk heeft kunnen maken waarom het, na haar uitlatingen in 2011 de strijd te staken, gerechtvaardigd zou zijn alsnog een procedure tegen Bakker te starten, terwijl het ook nog eens een oude kwestie betreft. Bakker mocht op die uitlatingen vertrouwen en zou anders ook in haar bewijspositie geschaad zijn.

Sonja Bakker heeft overigens altijd ontkend dat zij plagiaat heeft gepleegd. De rechter sluit zich hier met deze uitspraak bij aan en heeft Bea Pols veroordeeld tot het betalen van alle proceskosten. Het wachten is op een hoger beroep van Pols of een zaak van Sonja Bakker wegens smaad van het boek zonder strijd geen waarheid van Bea Pols.

Boeken van Bea Pols

Afslanken en persoonlijke groei

De succesformule van Bea’s Afslankmethode in boekvorm zodat je gebruik kan maken van de expertise en jarenlange persoonlijke en zakelijke ervaring van Bea Pols. Afvallen is meer dan tijdelijk minder eten, vandaar dat bij deze methode ook veel aandacht wordt besteed aan ‘lekker in je vel zitten’. Bea’s aanpak is een combinatie van lichamelijke en psychologische aanpak. Succes verzekerd!

Kids op Dieet

Overgewicht bij kinderen is een serieus probleem geworden. Eén op de zeven kinderen heeft overgewicht. We weten ondertussen dat een dieet maar tijdelijk helpt. Om je overgewicht definitief te stoppen is er meer nodig. Dit boek geeft je de nodige informatie en kennis om je overgewicht voor eens en altijd naar een gezond gewicht te brengen.

Bea Pols Weekmenu’s en Recepten

Bea Pols geeft naast haar boeken weekmenu’s en recepten uit. Bezoek het forum van deze website voor meer informatie, recepten en weekmenu’s.

Bea’s Afslank Challenge

Een afslankcursus van Bea Pols kan ook online worden gevolgd. Wil je een indruk krijgen van deze interactieve manier van gezond afvallen? Volg dan de ervaringen van drie kandidaten die hebben deelgenomen aan ‘Bea’s Afslank Challenge‘.

Bea’s Kookworkshops

Sinds 2012 geeft Bea wekelijks gezonde kooklessen aan kinderen op de basisschool en geeft ze kooklessen en kookworkshops voor volwassenen.

57 Reacties

 1. Beste Nadeja.
  Ik heb geen idee van de punten van Weight Watchers. Ik werk niet met punten, maar met normale en gezonde voeding.
  Naast een programma en boek voor volwassenen heb ik ook mijn eigen programma en boek, Kids op dieet, voor kinderen.

  Mocht je hier mee informatie over willen, hoor ik het graag.
  Succes en groetjes van Bea.

 2. mijn dochter is 8, en heeft BMI van 21.
  wij hebben al verschilenden dingen geprobeerd maar het lukt ons niet om haar gewicht te stabiliseren.
  Wij zouden graag een Weight watchers willen proberen in eens voor de hele gezin. Maar Ik vind nergens hoveel punten mag ze per dag ongevreer eten? alles is gericht aan de volwassennen. Zou u ons een idee kunnen gegeven aub?
  Alvast bedankt.
  Mvg,
  Nadejda

 3. Beste A.

  Dank je wel voor je reactie.
  Een bezoek aan de huisarts brengen kan natuurlijk altijd. Mogelijk dat hij/zij je verder kan helpen.
  Je mag mij een lijstje sturen met alles wat je op een dag gegeten en gedronken hebt, dan geef ik daarna een advies wat je zou kunnen veranderen.

  Algemeen advies is natuurlijk dat je let op je groente en fruit. Daarnaast is regelmaat belangrijk. Let op je eetmomenten. Vele mensen eten de hele dag door. Je kunt beter 3 maaltijden en 2 tussendoortjes eten in plaats van de hele dag kleine beetjes.

  Ik hoop dat je hier iets mee kunt en anders zie ik je mail wel verschijnen.

  Groetjes van Bea.

 4. ik ben een meisje van 13 bijna 14 ik ben 1.63 en weeg 64 ik zelf vind da heel zwaar en kzou er graag wat aan doen maar ik hou heel erg eten en naar de huisarts kan ik wat moet ik doen ?
  ik fiets 10 minuten heen en 10 minuten terug van school wat moet ik nog meer doen ik fiets meestal expres een omweg
  kunt u me helpen?

 5. Maak kennis met de drie deelnemers aan Bea’s Afslank Challenge

  Marian

  26 jaar, woont in Doetinchem, weegt 111,9 kilo en heeft een BMI van 39,2.
  Marian is een emotie-eter en wil graag met de oorzaak van haar overgewicht aan de slag.

  Joëlla

  38 jaar en woont in Zwolle, weegt 120 kilo en heeft een BMI van 35.
  Joëlla wil weer kunnen genieten van eten, in plaats van alleen maar de calorieën van het eten zien.

  Marieke

  26 jaar en woont in de achterhoek, weegt 70 kilo en heeft een BMI van 24.
  Ze is al 10 kilo afgevallen, maar het lukt haar niet om de laatste 6 kilo kwijt te raken.

  Op 12 november zijn deze drie dames Bea’s Afslank Challenge aangegaan en volgen ze alle 3
  Wekelijks doen ze verslag van hun ervaringen op het forum van vetvrij.com.

  Nieuw: Bestel nu de boeken van Bea Pols in onze webshop

 6. Beste Joren.

  Dank je wel voor je vraag.
  Twaalf boterhammen per dag vind ik nogal veel, daarnaast mis ook de variatie.

  Voor vrouwen adviseer ik maximaal 5 boterhammen per dag en voor mannen maximaal 7 boterhammen per dag. Minder brood en het beleg afwisselen lijkt mij verstandig! Niet alleen voor je smaak maar ook om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Bij de lunch adviseer ik dagelijks rauwkost erbij te eten. Geeft een vol gevoel, bevat vezels (voor je darmen) en uiteraard voor je vitamines en mineralen.

  Juist door te variëren kun je een nieuwe levensstijl vol houden en genieten van lekker eten!
  Succes en eet smakelijk, groetjes van Bea.

 7. Beste,

  Ik had een vraagje over mijn voedingspatroon.
  Ik eet elke morgend 6 bruine boterhammen met platte kaas en elke middag 6 bruine boterhammen met kippenwit. Dit elke dag is dit gezond of ben ik fout bezig ?Zo ja,Welke producten zijn nog vetarm om niet bij te komen?

  Alvast bedankt,
  Joren

 8. Beste Bea,ik wil 6 kilo afvallen ik weeg nu 62 kg,hoe ziet een gezond ontbijt uit,wat kun je het beste eten op een dag,of een hele week.je leest zo veel verschillende dingen,dat je het soms niet meer weet wat t beste is.kun jij mij z’n week opstellen waarmee ik kan afvallen,zou heel fijn zijn.of iemand in hoe zij t doen,alle hulp is welkom,Alvast Bedankt Mvg Anita

 9. Beste Tante Pollewop.

  Nog van harte gefeliciteerd met je baby en fijn dat je borstvoeding kunt geven. Zo geef je je baby een goede start!

  In de periode dat je borstvoeding geeft, kun je beter geen dieet volgen. De reststoffen van de eventuele vetverbranding komen ook in je borstvoeding terecht. Gezond en regelmatig eten is voldoende. Zodra je gestopt bent met de borstvoeding kun je starten met mijn basisdieet.

  Vriendelijke groeten Bea.

 10. Hoi Bea,
  Ik wil flink wat kilos kwijt door middel van een gezonde voeding maar ook weer niet dat ik alles moet laten staan. Maar ik ben 7 weken geleden bevallen en geef borstvoeding: wat is er mogelijk?

 11. Goedemorgen Ina.
  1. Je ontbijt bevat heel wat kcal. daarnaast gebruik Vitalinea, een product met aspartaam. Ik adviseer dit niet, Aspartaam is een ongezonde stof, zou ik schrappen uit je voedingspatroon. Frizzy bevat de synthetische zoetstof E 950 en zou ik zoveel mogelijk vermijden.
  2. Ontbijt, lunch en diner en daarnaast 2 tussendoortjes, ’s morgens een (granen-, volkoren-) koekjes. ’s Middags fruit. Rauwkost eet je bij je lunch.
  3. Je eet brood van Cerial, dit is een lightproduct, ook dit adviseer ik niet. Ik weet niet waarom je dit gebruikt, maar het liefste zie ik zo normaal mogelijke voeding zoals bruinbrood.

  Hoop dat je hier iets mee kunt. Je lichaam heeft denk ik meer behoefte aan vollere producten, die geven ook een meer verzadigd gevoel.

  Groetjes van Bea.

 12. Hallo Bea,

  Ik ben nu al een tijd bezig met elke morgen brinta te eten en ik kom bij ipv af te vallen

  Ik eet smorgens : 65gr brinta met appel, magere melk en vitalinea yoghurt aardbei + thee
  om 10u = 1/2 pompelmoes met kiwi + thee (soms manderijntje)
  om 11u = grany biscuit koek 2x + koffie
  op half 1 = cerial brood 4sneetjes met kipwit of kipwit kruiden, beetje sla en 1 tomaat (soms grof brood 2 sneetjes)
  om 15u = 1/2 komkommer + 5 kersttomaat + bakje ijsbergsla en beetje ketchup
  om 17u – 18u = ma-di-do =3 schepjes purre + kip, kalkoen of kalfs + kabeljauw + groenten ( spinazie, broccoli) + ketchup

  woe = vis pangasius + 2 sneetjes brood geroosterd + boontjes +ketchup
  savonds vr + zat + zon = fitnessbaguette + kipwit + kaas light + 1 tomaat + 3 agurkschijven + geraspte worteltjes + sla en een beetje ketchup
  smiddags vr + zat + zon = 2 grove pistoletjes met kipwit + kaas light + 1 tomaat + 3 agurkschijven + geraspte worteltjes + sla en een beetje ketchup

  elke avond een frizzy van vitalinea en 2.5 liter water

  smorgens, om 10 en 11u is alle dagen hetzelfde

  en alle dagen 1uur en 10 minuten steppen + 20 min fietsen en 30min wandelen (goed doorwandelen)

  Kan het dat ik in de overlevingsfase zit?
  dat ik te veel calorieen verbruik ipv opneem
  Ik weet echt niet meer wat te doen
  bedankt voor uw advies en hulp

  • Beste Ina
   dank je wel voor je reactie.
   Ik kom hier later vandaag op terug, ben nu druk met afspraken.
   Groetjes van Bea.

 13. Dag Bea,

  bedankt voor uw reactie!

  Heeft u e.v.t een schema wat je het beste als tussen door kunt eten?

  ik eet namelijk van af het ontbijt tot de lunch niets (8 uur tot 12uur) en dat is ook niet goed, ik had vaak honger maar ik dacht dat dat juist geod was maar je moet de ‘motor’ juist draaiende houden…
  maar nu zou ik graag een schema willen wat ik allemaal als tussendoortje zou kunnen eten zonder veel calorieen of koolhydraten. even een paar dingen die mij op weg kunnen helpen.

  heeft u voor mij soms adviezen?

  en ik had nog een vraag, is het normaal dat je van s’avonds voor je gaat slapen en s’morgens als je opstaat en na de wc geweest ben en je weer weegt, dat dat 4 kilo kan schelen??

  • Beste Rianna.

   Vier kilo verschil vindt ik erg veel. Meestal is dit verschil kleiner. Mogelijk komt dit door de zware medicijnen die je gebruikt.

   Zoals je op mijn website kunt lezen adviseer ik ’s morgens een koekje, zoals ontbijtkoek (max. 3 plakjes) of eierkoek, stroopwafel, spritskoek, pennywafel, tussendoorbiskwie, volkoren biskwie (max. 3 stuks), thee- of Maria biskwie (max. 7 stuks). Op zondag kun je bv een plakje cake eten. Keuze genoeg denk ik.

   Het tussendoortje in de middag is wat mij betreft een fruitmoment, maximaal 3 stuks fruit, lekker en gezond.

   Groetjes van Bea.

 14. Beste Rianna.

  Vervelend te lezen dat je niet lekker in je vel zit en je niet blij bent met jezelf. Vanwege de zware medicijnen die je gebruikt kan ik je niet behandelen. Je kan dit het beste met je behandelend arts bespreken.

  Veel sterkte en groetjes van Bea.

 15. Beste Marcella.

  Het minimum gewicht wat je (volgens de door mij gehanteerde) richtlijnen, wat je zou mogen weg is 54,5 kilo.
  Technisch gezien heb je geen overgewicht. Ik vraag me dan ook af hoe reeel het is om terug te willen naar een gewicht van 52-53 kilo. Met het ouder worden verandert je lichaam en krijg je meer vrouwelijke vormen. Hierbij hoort ook meer vet op je taille en buik en zolang dit beperkt blijft tot een paar kilo, gaat het goed.

  Wat mij betreft zou je nog 2,5 kilo af mogen vallen. Meer zou ik je niet aanraden. Het moet wel gezond blijven.

  Je kunt dit doen door bv drie maaltijden per dag en twee tussendoortjes te eten. Zoals bij mijn voorbeeld weekmenu te zien is. Je kunt bij mij een boekje kopen met 4 weekmenu’s, ik denk dat dot voor jou voldoende is.

  Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!
  Succes en vriendelijke groeten van Bea.

 16. Dag bea,

  Ik ben al jaren en jaren te zwaar, iedereen zegt het valt wel mee en geloven niet als ik zeg dat ik 110 weeg en ben 1.73 lang ik ben echt stevig en heb een flinke boezem, ook ben ik niet flodderig dik ofzo het zit er allemaal vast aan zeg maar..
  ik ben jaren al aan het worstelen met afvallen,
  ik ben soms een emotie eter en kan soms veel op. overigens drink ik weinig. eenvoudig omdat ik er niet aan denk en ook geen dorst heb o.i.d. nu ben ik 4 weken bezig geweest 1.5 l water drinken op dag en 3 kwatier fietsen naast mijn dagelijks werk, na het avond eten om ongve 18.00 neem ik niets meer alleen een biscuitje of plak ontbijt koek. Maar ik wordt alleen maar zwaarder??

  ik heb ook huidproblemen en nu met name in het gezicht, erge rosacea en ik ben halverwege de twintig, het is 7 jaar geleden ongev begonnen. ik heb ook idee dat ik vocht vast houd. nu heb ik iets gelezen over een histamine dieet? zou dat wat kunnen zijn?

  ik slik 2 fluoxentine en 1 oxazempam perdag ivm psychse. kan dat invloed hebben maar dat gebruik ik al een aantal jaren.

  Ik wordt er soms moedeloos van en walg dan echt van mezelf.

  Gr. Rianna

 17. Beste Marcella.

  Voor dat ik je een goed advies kan geven, zou ik eerst wat meer informatie van je willen.
  Hoe lang ben je bv? Heb je gezondheidsklachten?
  Daarnaast zou ik ook graag willen weten wat je eetpatroon op dit moment is. Mocht je het lastig vinden om deze info op een openbare siet te plaatsen, mag je me ook een email sturen.
  Hoor het graag even van je.

  Groetjes van Bea.

  • Beste Bea,

   Ik ben 1.65 lang. Ik eet geen dusdanig grote porties, maar ik eet wel meerdere malen per dag. ( 5/6 x ) Ik ben alvast begonnen om mijn eetpatroon aan te passen. Voorheen snoepte ik geregeld, at minimaal 3 boterhammen met chocolate en at tussendoortjes als sultana. 

   Bij de natuurwinkel heb ik jam gekocht, dit eet ik momenteel op mijn brood. Verder eet ik veel fruit en yoghurt. 

   Wat betreft gezondheid ben ik gevoelig voor stress, ik heb in get verleden een lage bloeddruk gehad wat gepaard ging met klachten van hyprrventilatie en duizelingen. nog steeds heb ik daar wel last van, de lage bloeddruk weet ik niet. 

   Met vriendelijk groet,
   Marcella

 18. Beste Bea,

  Ik ben een vrouw van 23 jaar, ik weeg 57 kilo. Voorheen woog ik altijd rond de 52 a 53. Het probleem zit bij mij vooral bij mijn taile en buik. Ik wil hier vet kwijtraken en weer op mijn oude gewicht komen. Ik heb alleen geen idee welk dieet ik zou moeten volgen. Colloriearm, vetarm etc. Zou u mij verder kunnen adviseren over de juiste aanpak.

  Marcella

 19. Beste Sandy.

  Snel gewicht verliezen kan ik je niet mee helpen.
  Verantwoord gewicht verliezen kan ik je wel mee helpen, :).

  Waar woon je? Kun je bijvoorbeeld lang komen voor consulten in Heerhugowaard? 145 kilo is niet mis, vandaar dat persoonlijke begeleiding mijn voorkeur heeft.

  Hoor het graag van je, zonnige groeten van Bea.

 20. Ik ben een vrouw van 25 jaar en weeg 145 kilo!
  In eerste in stantie had ik het niet door hoe dik ik ben maar nu ik mijn spijkerbroek niet meer pAs word het echt schrikbarend! Ik wil heel heel graag een aantal kilos kwijt in een korte tijd! En dat ik weer trots op me lichaam kan zijn! Het liefste wil ik 30 kilo kwijt :) maar hoe??

  Gr. Sandy

 21. Beste Hr en Mw.
  U kunt deze vraag het beste aan een dietiste stellen.
  Ik ben gewichtsconsulente en geef voedingsadviezen mbt overgewicht.

  Veel succes en vriendelijke groeten van Bea Pols.

 22. Mijn vrouw heeft na lange tijd last van buikklachten uiteindelijk darmonderzoek gehad in ziekenhuis Zwolle. Hier bleek haar hele dikkedarm : uitstulpingen ‘te hebben.

  Op advies neemt ze smorgens een zakje – METAMUCIL – en de laatste dagen smiddags nog een omdat de buikpijn terug komt. . Verder neemt ze als maaltijd – KELLOGGS 43 % vezels met yogurt.

  Zijn er richtlijnen bekend over het wel of niet eten voor Divertikulitis pacienten?
  Graag antwoord op deze vraag, H.gr.en bij voorbaat onze dank

 23. We gaan ons best doen….en volgend jaar zit ik naast je met die grote oorwarmers op hahaha koptelefoon bedoel ik.

 24. Dank je wel voor je reactie. Leuk om hier te mogen zijn en leuk om zoveel bekende tegen te komen. Jij veel succes met je doel en je weet het. Zodra je doel bereikt is, mag je dit op de radio bij mij komen vertellen!
  Liefs van Bea.

 25. Heey dat is leuk, om Bea Pols hier ook te hebben op vetvrij!
  Ik dacht dat ik het wat rustige kreeg..hahaha maar na al die leuke verhaaltje van @elisabeth van der Ark, ga ik natuurlijk ook die van Bea lezen…eum heb ik dan nog wel tijd over?

  Ik maak er gewoon tijd voor, het hele jaar door het huishouden maar met de franse,engelse,nederlands slag doen…zodat ik al die verhaaltjes hier kan lezen.

  Ik wens Bea Pols ontzettend veel SUCCES met haar praktijk en natuurlijk ook met haar boek..maar dat gaat helemaal goed komen , ik heb alle vertrouwen er in..

  Liefs,

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.