Bea Pols

Bea Pols heeft zelf jaren geworsteld met overgewicht en de eetstoornis Boulimia Nervosa. Na diverse opleidingen op het gebied van voeding en natuurgeneeskunde was Ze in staat om een afslankmethode te ontwikkelde die voor haar heeft werkt. Ze viel 40 kilo af en startte in 1997 met Bea’s Afslankmethode.Ze startte met weekmenu’s met lekkere recepten en besteedde ook aandacht aan lekker in je vel zitten, emotie-eten, bewegen en in balans zijn met je lichaam.

Kinderen en Overgewicht

Bea is auteur van Afslanken en persoonlijke groei en Kids op dieet. In 2013 werd ze als deskundige gevraagd naar haar mening omtrent een maagband voor kinderen vanaf 13 jaar als hulp om af te vallen bij het discussieprogramma Hollandse Zaken van omroep Max. Kijk hier de uitzending terug.

Bea Pols vs Sonja Bakker

Na een langslepend conflict waarin Bea Pols haar collega Bakker betichte van plagiaat leek Bea haar strijdbijl in 2011 te hebben begraven. In oktober 2014 beschuldigde Pols Bakker echter na een gesprek met de ex van Bakker.

Sonja Bakker zou plagiaat hebben gepleegd bij het schrijven van haar bestseller Bereik je ideale gewicht dat op het boek Ontwikkel weer liefde & respect voor je lichaam van Pols zou lijken. De rechtbank in Haarlem heeft deze eis echter volledig van tafel geveegd. De rechter geeft toe dat de boeken in de kern op elkaar lijken, maar vindt dat niet vreemd omdat Sonja en Bea in dezelfde tijd hun opleiding tot gewichtsconsulente en voedingscoach hebben gevolgd. De totaalindruk van de beide boeken is echter totaal verschillend, zo oordeelt de rechtbank. Ook heeft Bea Pols niet concreet kunnen maken dat haar dieetmethode vernieuwend was ten opzichte van de Sonja Bakker methode. Er is hierdoor geen sprake van een inbreuk op het auteursrecht.

Tot slot stelt de rechtbank dat Pols onvoldoende duidelijk heeft kunnen maken waarom het, na haar uitlatingen in 2011 de strijd te staken, gerechtvaardigd zou zijn alsnog een procedure tegen Bakker te starten, terwijl het ook nog eens een oude kwestie betreft. Bakker mocht op die uitlatingen vertrouwen en zou anders ook in haar bewijspositie geschaad zijn.

Sonja Bakker heeft overigens altijd ontkend dat zij plagiaat heeft gepleegd. De rechter sluit zich hier met deze uitspraak bij aan en heeft Bea Pols veroordeeld tot het betalen van alle proceskosten. Het wachten is op een hoger beroep van Pols of een zaak van Sonja Bakker wegens smaad van het boek zonder strijd geen waarheid van Bea Pols.

Boeken van Bea Pols

Afslanken en persoonlijke groei

De succesformule van Bea’s Afslankmethode in boekvorm zodat je gebruik kan maken van de expertise en jarenlange persoonlijke en zakelijke ervaring van Bea Pols. Afvallen is meer dan tijdelijk minder eten, vandaar dat bij deze methode ook veel aandacht wordt besteed aan ‘lekker in je vel zitten’. Bea’s aanpak is een combinatie van lichamelijke en psychologische aanpak. Succes verzekerd!

Kids op Dieet

Overgewicht bij kinderen is een serieus probleem geworden. Eén op de zeven kinderen heeft overgewicht. We weten ondertussen dat een dieet maar tijdelijk helpt. Om je overgewicht definitief te stoppen is er meer nodig. Dit boek geeft je de nodige informatie en kennis om je overgewicht voor eens en altijd naar een gezond gewicht te brengen.

Bea Pols Weekmenu’s en Recepten

Bea Pols geeft naast haar boeken weekmenu’s en recepten uit. Bezoek het forum van deze website voor meer informatie, recepten en weekmenu’s.

Bea’s Afslank Challenge

Een afslankcursus van Bea Pols kan ook online worden gevolgd. Wil je een indruk krijgen van deze interactieve manier van gezond afvallen? Volg dan de ervaringen van drie kandidaten die hebben deelgenomen aan ‘Bea’s Afslank Challenge‘.

Bea’s Kookworkshops

Sinds 2012 geeft Bea wekelijks gezonde kooklessen aan kinderen op de basisschool en geeft ze kooklessen en kookworkshops voor volwassenen.

57 Reacties

 1. Uitspraken

  Recente uitspraken van de rechtbanken, gerechtshoven en de Hoge Raad in Nederland
  Bea Pols verliest zaak tegen Sonja Bakker

  09/11/2016 12:35

  Sonja Bakker mocht eind 2015 erop vertrouwen dat Bea Pols geen proces meer tegen haar zou starten. Dit, omdat het een oude aangelegenheid betreft en Pols in 2011 publiekelijk uitlatingen heeft gedaan dat zij de strijd tegen Bakker zou staken. Maar ook inhoudelijk krijgt Bea Pols van de rechter geen gelijk: Sonja Bakker heeft geen plagiaat gepleegd.

  sonja-bakker-bea-pols

 2. Beste Dolores en Matteo.

  Wat vervelend om te lezen dat het ondanks jullie aanpak nog niet het gewenste resultaat geeft.
  Om te kunnen bepalen of Matteo overgewicht of obesitas heeft, heb ik zijn BMI nodig. Die kunt u op deze website uitrekenen,

  U kunt ook een aantal dagen alles wat uw kind eet en drinkt invullen in een eetdagboek en dit naar mij toe mailen. Dan geef ik u een persoonlijk advies.

  Vriendelijke groeten,
  Bea.

 3. Geachte,

  Ik ben de mama van Matteo en had graag uw advies eens geraadpleegd.
  Mijn zoon is nu bijna 11 jaar en weegt 58 kg.
  Ik ben momenteel al een half jaar in behandeling bij een dieëtiste met hem bij ons in het ziekenhuis. Ze heeft hem zo wat een gezond dagelijks patroon opgesteld, momenteel zijn we hier mee nog niet veel verder gekomen, er gaat eens 2 à 3 kg af en dan tegen de volgende consultatie is er terug 1 kg bij enz… Matteo eet totaal niets van snoep, het enige waar hij eens naar vraagt is een zakje chips, maar dan misschien 1x per maand. Ontbijten kan hij niet of toch heel moeizaam, verder eet hij normaal waarbij ik zijn porties tracht te beperken, waar hij het wel moeilijk mee heeft is het beperken van bv mayonaise, dan doe ik hem ketchup nemen.
  Denkt u aan eventueel iets anders om hem daarbij te helpen? Graag een antwoordje terug aub. Dank u.

 4. Beste Hanny.

  Dank je wel voor je reactie.
  Voordat ik je antwoord kan geven heb ik eerst nog wat vragen aan. Wil je deze beantwoorden voor mij?

  1. Mag je helemaal geen vet van vanwege je slokdarm? Of mag je beperkt vet?
  Een aantal vitamines worden opgelost in vet, vandaar dat het wel belangrijk is dagelijks een klein beetje vet te eten.
  2. Wat is je lengte, zodat ik je BMI kan berekenen.
  3. Gebruik je medicijnen, zo ja welke?

  Lees graag je reactie hieronder. Hoor graag van je.

  Fijne zondag, groetjes van Bea.

 5. Goeden avond Bea.

  Ik kreeg van een vriendin je boek in handen. En zocht je op internet.
  Ik mag geen melkproducten/ geen vet en suiker. Mijn slokdarm werkt maar voor 50 %. Dus alles is beperkt.
  Toch zou ik graag een advies hebben hoe te eten??

  Maar ik heb alleen AOW.
  Dus geen geld voor lidmaatschap en ben 77 jaar en weeg 79.5.
  Te zwaar.

  Bij een diëtiste was ik een paar jaar terug voor advies en lactoseprobleem.
  Kreeg een boekje mee en zoek het maar uit. Zij wist het niet en ik zoek en struikel
  . Heb gewoon geen goed advies hoe of wat
  .
  Is het mogelijk dat jij mij kan helpen. Zou je erg dankbaar zijn.

  Vriendelijke groet Hanny scholte.

 6. Beste Anja.

  Mijn basisdieet is voor (bijna) iedereen geschikt. Ik werk bewust met 3 maaltijden en 2 tussendoortjes om problemen met de bloedsuikerspiegel te voorkomen. daarnaast bevat het basisdieet 1800 kcal. voor vrouwen en dit is bijna een normaal voedingspatroon en geeft hierdoor weinig kans op problemen. Doordat het toch wat minder is dan een normaal voedingspatroon en wat gezonder, val je langzaam af met mijn methode.

  Mijn intensiefdieet is niet geschikt voor u, vanwege de diabetes. Daarnaast wil ik u adviseren om (vanwege de fibromyalgie) zoveel mogelijk verse producten te eten en zo min mogelijk kant en klaar. Veel kant en klare producten bevatten belachelijk veel schadelijke E nummers.

  Veel succes en zonnige groeten van Bea.

 7. Goedendag Bea, ik ben Anja en 70 jaar en weeg 96 kg. Ik ben diabeet en spuit 40 insuline per dag. Ik moet afvallen maar ik heb dystrofie in mijn benen en handen. Kan bijna niet lopen en sporten gaat helemaal niet. Kan ik dit dieet dan ook volgen? Of is er dan een kans dat ik een hypo krijg?

  Ik heb meerdere chronische problemen o.a COPD, Fibromyalgie en Limited Joint Mobility.

  Graag Uw advies,

  met vriendelijke groet, Anja

 8. Hallo Bea,

  Ik ben Monique en heb PD en slik hiervoor het nodige medicatie en ben best wel aantal kilo’s aangekomen ruim 25 kilo ook heb ik niet veel beweging want lang lopen en dergelijke gaat niet zit
  gelukkig niet in een rolstoel dus heb nog wel wat beweging. Graag zou ik willen weten wat hiervoor te doen is en wat voedingsadvies mss. Ik vind dat ik wel best gezond eet ik snoep eig helemaal niet en koekjes en dergelijke ben ik niet echt grote fan zelf ben ik voor 2 jaar terug gestopt met roken ben ben daardoor gelukkig niks aangekomen. Ik hoop dat u me enigzins wat advies kunt geven. Lengte is 1.70 en gewicht is 86 kilo dus ik zou graag toch op zijn minst 15tot 20 kilo willen afvallen

 9. Beste Francis.

  Wat ontzettend knap dat u gestopt bent met roken! Ik zou er zeker niet meer aan beginnen.
  Voor de pijn op uw benauwdheid zou ik zeker nar uw huisarts gaan, dan kan die bekijken of dit normaal is of dat er meer aan de hand is.

  De salmiaklolly’s mag u van mij (als dit gaat) weg laten, de calorieën vallen per lolly wel mee, maar 8 stuks op een dag, valt niet mee. Daarnaast zorgt de salmiak er voor dat u lichaam extra vocht gaat vasthouden, dat kunt u nu niet gebruiken. Hiervoor in de plaats zou ik 2 tussendoortjes gebruiken, ’s morgens een koekje en s’ middags 2 of 3 stukken fruit.

  Veel succes en ik hoor graag hoe het gaat.
  Vriendelijke groeten van Bea.

 10. beste bea,
  ik heb via FB al n prive bericht gestuurd, maar kreeg de tip om het hier te doen.
  mijn leeftijd is 66 jaar, .1.68, en weeg nu 66 kilo, dt lijkt niet veel, maar mijn normale gewicht is 57/58 kilo, heb n slank postuur, maar ben 2,5 maand geleden gestopt met roken en ben in die 2,5 maand 8,5 kilo aangekomen, ben wel op medische fitness gegeaan omdat het hoofdzakelijk op mijn maag ,buik en borst zit (dit laatste is niet zo erg al doet het zeer), en ben nu benauwd op mijn middenrif (had het met roken niet nu wel), eetpaptroon scmorgens muesli met magere joghurt en vers fruit, thee zonder suiker, en glas water met 2 vit. pillen, smiddags 2 boterhammen (volkoren) met huttenkase of slankie sneerkaas met radijs of tomaat, savonds wa aardappels, stukje vlees en verse groenten, geen toetjes meer wel n klein stukje chocolade (deed ik altijd al) maar heb doordat ik de sigaret mis salmiaklollies zon 8 stuks per dag, verder water, groene thee en citroenthee… af en toe n glaasje witte wijn (2 x per week), wil graag wat kwijt, weet dat het n stofwisseling kwestie is maar het zou je bijna weer laten gaan roken als dit zo doorgaat.. heb je n tip voor mij svp? alvast dank… groeten Francis

 11. Beste Jan van Wegen.

  Moeilijke vraag. Het is fijn dat u niet meer hoeft te spuiten, maar het is mijn ervaring dat bij langdurig gebruik van een koolhydraat arm dieet de stofwisseling vertraagd. Hierdoor val je na een periode vaak niet meer af.

  Mijn dieet is 2100 kcal. voor heren vanaf 18 jaar en ouder. U kunt dit proberen (met eventueel wat aanpassingen), maar dan wil ik wel graag dat u daarnaast onder controle blijft bij uw huisarts voor de diabetes. Ook heb ik meer informatie van u nodig zoals onder andere lengte, gewicht en leeftijd en eventueel medicijngebruik en hoe uw gezondheid is voor ik definitief kan beoordelen of mijn methode voor u geschikt kan zijn.

  Vriendelijke groeten,
  Bea.

 12. Geachte Bea Pols,
  Hierbij wil ik beleefd vragen over het KH armdieet i.v.m.diabeet.
  Sindsdien hoef ik niet meer te spuiten maar ik val er niet vanaf!
  Kunt U mij helpen met een ander dieet? Ik hoor het graag.
  En hartelijk dank voor uw advies.
  Kan indien nodig eetgedrag opgeven. HG.Jan.

 13. Dank je wel Sanne voor je reacties en je steun! Het was al met al een hele belevenis en eer om live in de uitzending over dit moeilijke onderwerp mee te praten.

  Liefs van Bea.

 14. Onlangs is Bea door de redactie van het TV programma Hollandse Zaken gevraagd om als deskundige deel te nemen aan het gesprek over maagband bij tieners, oplossing of niet. Uitzending gemist of terug kijken?

  Klik dan op deze link.

 15. Mijn naam is AnneFloor en ik ben 15 jaar.
  Gister heb ik mijn laatste examen gemaakt. Ik heb nu ongeveer 12 weken vrij. In deze 12 weken wil ik graag een paar kilo afvallen, ik weeg nu ongeveer 58 kilo denk ik en ik heb een buikje waar ik heel graag van af wil! Ik wil na de zomer gewoon wat dunner zijn.
  Het “water dieet” lijkt me geschikt, maar ik heb geen ervaring met diëten. Ik zou daarom graag wat tips willen hebben. Misschien kunt u aan de hand van mijn eet routine tips geven?!

  ’s Ochtends sta ik rond 10 uur op en neem ik vaak een bakje met bosvruchten en bosvruchten yoghurt. Rond 12 uur neem ik meestal brood met bijvoorbeeld pindakaas, worst, room paté of ham.
  Vandaag at ik bij het brood (witte bolletjes) een banaan. In de middag krijg ik meestal trek en eet ik koekjes of andere ongezonde dingen. En dan om 6 uur of soms 7 uur eet ik avondeten, dat is meestal vlees met aardappels, met mayonaise en ketchup, en sla en soms ook broccoli of wortels of asperges etc. Na het eten neem ik altijd een stukje chocolade.

  Ik weet dat ik de mayo en de ketchup en de koekjes en de chocolade beter niet moet eten maar ik vind het erg moeilijk om nee tegen me zelf te zeggen. Als ik bijvoorbeeld een stukje chocola neem zeg ik vaak tegen mezelf, morgen dan maar geen chocolade. Vervolgens eet ik de volgende dag toch maar wel chocola.

  Ik ga me morgen opgeven bij de sportclub en daar zal ik dan 3x in de week heen fietsen (20 minuten fietsen) dat is wel goed toch?

  Tot slot heb ik nog een vraag; mag ik ook aanmaak limonade en prikwater drinken? En mag ik tussendoor af en toe en klein koekje of een ontbijtkoek (van snelle jelle?)

  Alvast bedankt voor uw tijd,

  Met vriendelijke groet
  AnneFloor.

  • Beste AnneFloor.

   Voordat ik je echt een advies kan geven wil ik eerst je leeftijd en je lengte weten. 58 kilo zegt mij weinig.

   Daarnaast als je een dieet wilt gaan volgen, kies dan een gezond dieet. Een waterdieet is niet gezond. Lees deze pagina op Vetvrij maar,

   Ik hoor het graag van je,

   groetjes van Bea.

 16. Hallo Bea,

  Hoe komt het dat bij bijna alle caloriesites/lijnclubs het aantal calorieën per product verschilt?
  Zo heb ik op het vissoort haring bij diverse sites gekeken en bij állen was het aantal calorieën (per 100 gram haring) anders. De een zegt 130 cal., de ander 150, weer een ander 170, de volgende 210 en weer een ander 290. Wie moet je geloven? Is het soms allemaal natte vinger werk? Het lijkt er althans wèl op.

  Graag t.z.t. uw antwoord in deze.
  M.vr.gr.
  Kees

  • Beste Kees.

   Mijn excuses voor de late reactie. Ik heb een nieuw emailadres en dit hier niet aangepast.

   Vervelend dat je overal een ander antwoord krijgt en ik hoor dit vaker. Iedereen kan op internet neer zetten wat hij/zij wil, dat is het nadeel van internet. Zelf ga ik geen kcal. op mijn site publiceren. Bij mijn methode werk ik niet met kcal. tellen en het kost veel tijd om nieuwe producten steeds weer toe te voegen.

   De cijfers van het Voedingscentrum zijn wel betrouwbaar en up-to-date.
   100 gram hollandse nieuwe haring bevat:
   Energie 172 kcal
   Vet 10,1 g
   Verzadigd vet 2,5 g
   Eiwit 17,6 g
   Koolhydraten 2,8 g
   Vezels 0 g

   In het vervolg kun je hier alle kcal. nakijken, duidelijk en betrouwbaar.

   Groetjes van Bea.

 17. Hallo Bea
  Wat fijn dat ik bij joou advies en hulp mag vragen!!! Ik moet minstens 20 kg afvallen, maar zie geen raad!!! Ik ben op het randje nog geen Diabeet, maar de dokter zij dat ik dringend moest afvallen!!
  Heb al alles gedaan, maar op termijn telkens weer een flop!
  Koolhydraten arm zou de oplossing worden, amandelbrood i;p.v brood enz…. Maar je wordt alles zo moe als koude pap, vooral omdat je geen resultaat ziet!!!
  Kun je me helpen???

 18. mijn dochter is bijna 11 en is 70 kilo,,,ik weet geen raad meer hoe ik haar op dieet moet zette zonder dat ze het erg vind,,,ik heb alles geprobeert maar helaas geen resultaat, op school heb ze dieetist gehad maar vond niet zo leuk en bleef heel erg stil,,,ik wil graag hulp hoe ik mijn dochter op een goeie manier op dieet te zetten. dank u.

  • Beste Yasmin.

   Wat naar om te lezen dat je worstelt met het gewicht van je dochter.
   Willen jullie mij 2 of 3 eetdagboeken mailen? Dan geef ik naar aanleiding hiervan jullie een gratis advies.
   Een gratis formulier om een eetdagboek bij te houden kun je hier vinden.

   Groetjes van Bea.

 19. Beste Isa.
  Wat fijn dat je een gezonde dochter hebt!
  Met citroensap bereik je in mijn ogen niet zo heel veel, dat zorgt meer voor (zeer tijdelijk!!!) vochtverlies dan vetafbraak.

  Ik ben een voorstander van normale en gezonde voeding zodat je geleidelijk afvalt.
  Hiervoor heb ik een aantal producten in mijn webwinkel, zoals een 4 wekelijks magazine met gezonde weekmenu’s om af te vallen en mijn afslankboek en werkschrift natuurlijk.
  Ik heb ook een afslankcursus die je thuis kunt volgen. De Bea’s Afslankchallenge (hier op Vetvrij) deelnemers verloren hier gemiddeld 3,9 kilo mee in 8 weken, en dat tijdens de feestmaand december!

  Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

  Succes en groetjes van Bea.

 20. Beste Wendy.

  Wat verstandig van je dat je langzaam wilt afvallen!
  Calorieën tellen ben ik ook geen fan van, je kunt beter met smaak eten en zorgen dat je een voldaan gevoel aan een maaltijd over houdt in plaats van met een rekenmachine aan tafel zit.
  Wij hebben een nieuw product en dat zijn onze Weekmenu Magazines, hierin staat beschreven wat je mag eten. (1800 kcal. voor vrouwen is ons basisdieet, afgewisseld met dagen van het intensiefdieet van 1200 kcal.) Elk magazine bevat 4 volledige en gezonde weekmenu’s om af te vallen met ruimte voor een koekje/snoepje of een glas alcohol, :).

  Je kunt de magazines bij elke boekwinkel kopen of bestellen.

  Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.
  Succes en groetjes van Bea.

 21. Ik wil graag afvallen, maar het hoeft niet zo snel te gaan. Ik ben 168 cm en weeg 74.1 kilo. Ik doe 1x pw bootcamp, 1x pw gewoon trainen (push ups en met gewichten), ongeveer 2x pw aan body pump en ik ben begonnen met hardlopen, dat is nog niet zo intensief, dat doe ik ook op die twee pump dagen en 1 aparte dag. Het klinkt heel intensief, maar ik vind het wel meevallen.
  Mijn werk is totaal niet zwaar, maar wel volcontiu, dus ook nachten.
  Ik wil graag afvallen, maar ook gewoon mijn chocolaatje blijven eten. Dit omdat ik anders weet dat als ik op gewicht ben, ik mezelf zal belonen met chocolade en het gewicht er zo weer aanzit. Ik dacht zelf aan iets van 1500 calorieën per dag, maar dat tellen is zo vermoeiend en deprimerend…. Hebben jullie iets voor mij? Zoiets als Sonja Bakker bijvoorbeeld. Dat is makkelijk omdat je gewoon moet eten wat daar staat, maar dat is te weinig.

  Hopelijk kunnen jullie mij helpen!

  Groetjes Wendy

 22. afvallen na een zwangerschap

  hoi hoi
  ik ben een 11 manden terug van een prachtige gezonde baby-girl bevallen!!!
  tijdens mijn zwangerschap ben ik 33 kg aangekomen tot nu toe ben geen 1 kg er af
  waardeloos egt waar bovendien ik geef sinds dag een borstvoeding ma heb besloten na haar verjaardag stop ik er mee!!! de grote reden hier van is dat ik met afvallen wil beginnen ik wil mijn lichaam terug er voor woog ik 87(ook best veel) maar was wel blij met mijzelf als ik ma mijn ouwe gewicht dus ik wil graag ook mijn lichaam reinigen na lange surf kwam ik op het citroensap dieet kunt u mij AUB hier voor een advies geven!!!
  MVG isa

 23. Beste Nina.
  Streng op dieet en een dagelijkse zware workout gaat niet samen.
  Sorry maar 25 kilo in 4,5 maand lijkt me een beetje teveel van het goede.
  Op een gezonde manier zul je geen 25 kilo in 4,5 maand afvallen en ik zou als ik jou was geen Russische roulette spelen met je gezondheid.
  Wil je de workout blijven doen, dan is geen enkel dieet geschikt.
  Misschien de operatie uitstellen?
  Succes en groetjes van Bea.

 24. Ik moet wegens een operatie 25 kilo afvallen voor eind mei 2013
  Ik ben sinds 12 dagen bezig met insanaty van Shaun T en ben reeds 2 kilo afgevallen, door dagelijks 4 sneedjes brood met kaas en ei te eten. Ik weet dat dit niet gezonde is. Tegenwoordig word je dood gegooit me goedwerkende dieeten. Wat zou bij mijn training passen met als resultaat 25 kg eraf in 4,5 maanden.

  Groet,
  Nina

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.