Balansdag

Start met KetoX

Een dagje minder: neem een Balansdag

Neem na een dag met veel extra calorieën de volgende dag een ’Balansdag’: een dag waarop je extra let op je gewicht door minder te eten. Op een Balansdag kies je voor minder calorieën, let je extra op de tussendoortjes en zorg je voor wat extra beweging. Zo blijft je lichaam in balans en word je niet zwaarder.

Een Balansdag is géén dieetdag

Op een Balansdag is het niet de bedoeling maaltijden over te slaan of extreem weinig te eten. Dat is ongezond en heeft net als streng lijnen vaak tot gevolg dat je sneller wordt verleid door ‘caloriebommen’, zoals gebak en vette snacks.

Gebruik de Schijf van Vijf als basis

Drie maaltijden volgens de Schijf van Vijf zijn ook op je Balansdag de basis. Gebruik dagelijks de vijf regels van de Schijf van Vijf: eet gevarieerd, niet te veel, gebruik minder verzadigd vet, eet volop groente, fruit en brood en ga veilig met voedsel om. De vijf vakken geven voldoende ruimte om lekker te variëren. Ze zijn de basis voor een gezonde voeding.

Eet minder calorieën en beweeg wat meer

Op de Balansdag kun je de extra calorieën van een dagje ‘meer’ verbruiken door gezond en caloriearm te eten of meer te bewegen. Zonder dieet. Door te letten op wat je kiest, zorg je ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt dan normaal. Hierdoor kan je lichaam de extra’s van de dag ervoor verbruiken en word je al met al niet zwaarder. Ook helpt het om meer te bewegen: ga bijvoorbeeld op de fiets naar je werk, maak een stevige lunchwandeling, laat de hond extra lang uit of ga sporten.

bron en meer informatie over de balansdag: voedingscentrum

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.