Afvallen in 2021

Back to Basic, terug naar de basis! Steeds meer mensen ontdekken dat veel producten die we in de supermarkt kopen niets te maken hebben met het voedsel dat we vroeger aten. Carla van Schalk helpt je met haar boek ‘Back to Basic Afslankplan‘ om terug te gaan naar de basis. Verantwoord, lekker eten, en ook nog eens afvallen! Dat is het Back to Basic Afslankplan. Mijn interesse is gewekt, tijd voor een review!

Carla van Schalk

Zoals velen van ons is Carla een ervaringsdeskundige op dieetgebied. Ze heeft een scala van diëten achter de rug voordat ze er uiteindelijk achter kwam waar het keer op keer mis ging. Het probleem waar ze tegenaan liep was het herhaaldelijk afvallen en aankomen, het bekende jojo-effect. Uiteindelijk is Carla zich  gaan verdiepen in de samenstelling, en met name de haalbaarheid van de verschillende diëten. ‘Puur en koolhydraatarm, dat is de sleutel voor een blijvend succes’ was de uiteindelijke conclusie van Carla.

UPDATE

Op 8 september 2016 ontvingen wij het bericht dat Carla van Schalk de verkoop van haar boek per direct stopt. Een van de mogelijke redenen hiervan is dat de filosofie van Back to Basic is achterhaald door nieuwe en effectievere programma’s zoals Het Recepten Afslankplan van Judith Vermeer en Het 7×7 Afslank Recpetenboek van Jasper Alblas.

Terug naar de Basis

Back to Basic is een koolhydraatarm dieet gebaseerd op het principe dat je eet zoals het bedoelt is, dus zonder toevoegingen en veel koolhydraten. Hierdoor krijg je blijvend een slank en gezond lichaam. Het plan bestaat uit informatie over de reden dat je aankomt en wat je hier tegen kunt doen. Verder krijg je instructies hoe je tot wel 2 kilo per week kunt afvallen en daarna op gewicht kunt blijven. Ook beweging komt aan bod, bijvoorbeeld  waarom intensief hardlopen en sporten af te raden is en juist averechts kan werken. Een compleet weekplan met recepten waarmee je gegarandeerd af zal vallen. Tot slot staat er een handige productenlijst in het boek waarmee je gegarandeerd afvalt. Het is wel belangrijk dat je uitsluitend eet wat er op de lijst staat. Een voordeel is dat je vrijblijvend met de lijst kan je variëren. Je gebruikt hiervoor de recepten uit het weekplan en gerechten die je zelf kunt samenstellen. Er is dus veel vrijheid met wat je allemaal kan en mag eten.

Koolhydraatarm Dieet

Koolhydraatarme diëten zijn effectief! Dat is precies de reden waarom Het ‘Back to Basic Afslankplan’ zicht hierop focust. Het resultaat is een  compleet plan inclusief heerlijke koolhydraatarme recepten die in de loop van de tijd door Carla zijn verzameld. Met het ‘Back to Basic Afslankplan’ kun je op een eenvoudige manier twee kilo per week afvallen. De meeste diëten volg je een bepaalde tijd, maar zodra je met het dieet stopt zul je je gegarandeerd weer aankomen. Hierin onderscheid het ‘Back to Basic Afslankplan’ zich met andere diëten. Om een optimaal resultaat te behalen is het essentieel dat je precies doet wat het plan je leert.

Wat kun je verwachten van dit boek?

Het digitale boek is een compleet naslagwerk waarin  je  naast afslanktips en advies ook voldoende koolhydraatarme recepten kunt vinden die je helpen met afvallen. De aanschaf van het boek is de eerste stap in het bereiken van je ideale gewicht. De afslankmethode die in het e-book besproken wordt werkt gegarandeerd, mits je je strak aan de adviezen houdt.  Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om de recepten uit het boek te bereiden. Alle producten die je nodig hebt kun je gewoon in de supermarkt kopen. Geen (dure) afslankproducten of vage shakes maar uitsluitend puur natuur!

Veel dieetboeken die ik heb gelezen staan boordevol termen die niemand begrijpt, ook hierin onderscheid het ‘Back to Basic Afslankplan’ zich van andere dieetmethoden. Dit afslankplan zo is geschreven dat iedereen het kan begrijpen. Alles is in duidelijke en begrijpbare taal geschreven.

Boodschappenlijstjes

Wat ik extra handig vind zijn de boodschappenlijstjes die je achter in het boek kunt vinden. Ingrediënten die je  niet lekker vindt, kun je met behulp van de alternatieve boodschappenlijst vervangen. Ook om te experimenteren en te variëren kun je de boodschappenlijst gebruiken. Zo eet je elke dag gezond, gemakkelijk en lekker. Na een aantal weken ben je aan dit voedingspatroon gewend en wil je niet anders meer. Zie het ‘Back to Basic Afslankplan’ niet als een dieet, maar als een nieuw eetpatroon, als een gezonde leefwijze die ervoor zorgt dat jij je weer fit en energiek voelt.

Weekplan

Iedere week volg je een weekplan met recepten die gebaseerd zijn op de boodschappenlijstjes. Om een indruk te krijgen van de recepten wil ik graag een heerlijk lunchrecept uit het boek met je delen. Ik heb dit recept zelf uitgeprobeerd en voorgeschoteld aan mijn kinderen. Ondanks dat ze geen fan van visgerechten zijn waren de reacties enthousiast!

Lunchrecept – Tonijnsalade met zongedroogde tomaatjes

Benodigdheden

 • 1 blikje tonijn op water
 • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
 • 2 zilveruitjes
 • Peterselie
 • Bieslook
 • Peper
 • (Zaanse) mayonaise

Bereidingswijze

Snijd de zongedroogde tomaatjes, zilveruitjes, peterselie en bieslook fijn. Laat de tonijn uit het blikje uitlekken en meng deze met de tomaatjes, zilveruitjes, peterselie, bieslook en mayonaise. Voeg naar smaak peper toe.

Back to Basic Bonussen

Het ‘Back to Basic Afslankplan’ is geen ingewikkeld dieet. Het is een voedingspatroon waarbij je vaak en lekker mag eten waardoor het eenvoudig vol te houden is. Naast de uitgebreide basis informatie en recepten geeft Carla je een aantal verrassende bonus tips die een positief effect hebben op het afslankproces. Na het lezen van het ‘Back to Basic Afslankplan’ weet je precies hoe je door snelle koolhydraten uit je menu te schrappen, gewicht kunt verliezen. En minstens net zo belangrijk: hoe je het jojo-effect kunt voorkomen en voor altijd op je ideale gewicht blijft.

Bestel het Back to Basic Afslankplan

Helaas kun je Back to Basic niet meer bestellen. Wil je toch aan de slank met gezonde voeding en is afvallen je doel? Dan kan ik je Het Recepten Afslankplan van Judith Vermeer van harte aanbevelen!

Gezonde Groetjes,

sanne

RECENSIEOVERZICHT
Effectief
Haalbaarheid
Prijs
Vorig artikelDetox Kuur Voordelen en Nadelen
Volgend artikelDe Karp-methode Carole Lasham Recensie

42 Reacties

 1. Ik ben al 6 weken bezig met het back to basic en ben al 9 kilogram kwijt mag ik tot 20% koolhydraten en 40% vet en 50 eiwitten gaan om sneller of te vallen groetjes

 2. dit is echt een topdieet.

  Ik volg het nu enige tijd en ik voel me beter dan ooit. Ik ben al 12 kilo kwijt!
  Het is erg simpel om te volgen.

  Ik heb meerdere dieten gevolgd, maar bij allemaal voelde ik me onprettig door het hongergevoel dat ik erdoor kreeg. Bij dit afslankplan kon ik lekker blijven eten en na 1 week was er al resultaat.

  Dat is hier niet het geval.

  Echt een aanrader dus!

  • ik eet drie maaltijden per dag tussendoor fruit drink 2 liter water minimaal op een dag een keer per week houd ik een appeldag en savonds gewoon warm dat wel met volkoren pastas of quiona of volkoren rijst eet geen aarappelen friet e.d. en eet geen brood wel knackebrood
   mager beleg en phyladelfia light smeerkaas volkoren wraps. Is back to basic geschikt voor mij?

  • Hoi nanda,

   Het back to basic afslankplan is zeker ook geschikt voor jou.
   Je zal wel enkele kleine aanpassingen moeten doen in je eetpatroon.
   In het afslankplan vind je alle info die je nodig hebt.

   Groetjes
   Carla

 3. Wat is dit een fijn dieet.

  Ik ben al enkele weken bezig en heb nog niet 1 keer honger hoeven hebben.
  Ik ben intussen 6,3 kilo kwijt .

  Toch heb ik een vraagje. Is het verstandig om in het weekend een paar glaasjes wijn te drinken? Of wordt dit afgeraden?

  • Goed om te horen dat het afslankplan zo goed werkt voor je.

   Wat betreft de wijn.

   De eerste periode zou ik geen alcohol drinken.
   Heb je (bijna ) je streefgewicht bereikt, dan kun je af en toe best een glaasje wijn nemen.

   Succes!

   Groet
   Carla

  • @anne,

   Het back to basic afslankplan is 100% koolhydraatvrij.

   Het is een koolhydraatarm dieet, waarbij je erop let welke soort koolhydraten je wel en niet binnenkrijgt.

   Groet
   Carla

 4. Ik heb volg dit boek nu 14 dagen en ben al 4,5 kilo afgevallen.

  Het is heel prettig om te volgen dankzij de duidelijke uitleg en de lekkere recepten.

  ik raad het iedereen aan die wil afvallen.

 5. Het is echt zeker een aanrader! Ik ben al 7 kilo verloren in een korte tijd! Hier is een link naar het product daar staat ook nog meer info.

 6. Hallo,

  Ik heb een vraag, ik zit er aan te denken om koolhydraat arm/beperk te gaan eten om op gewicht te blijven na het afvallen en om mijn buik nog wat slanker te krijgen.
  Na een beetje zoeken op internet vind ik het back to basic afslankplan en ook het 7×7 recepten boek van jasper, dit spreekt mij beide aan.

  Wat zijn de verschillen tussen de 2 boeken en hoeveel recepten staan er daadwerkelijk in voor ontbijt lunch en diner?

  Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen en willen beantwoorden.

  Groetjes

  • Hoi Colet

   Ik heb beide methodes mogen proberen.

   In het 7×7 receptenboek staan voornamelijk recepten.

   In het back to basic afalankplan staat (naast recepten) meer informatie over koolhydraten en koolhydraatarm eten, instructies, adviezen en, misschien wel het belangrijkste om succesvol af te vallen, een apart hoofdstuk met uitleg hoe je het jojo-effect voorkomt,

   Ook is er bij het back to basic afslankplan meer voeding toegestaan, maar het resultaat is hetzelfde. Misschien wel beter, aangezien het makkelijker vol te houden is, omdat er meer Is toegestaan.

   ikzelf vond/vind het back to basic afslankplan prettiger om te volgen.

   Succes met je keuze.

 7. Hallo Carla,

  Vorig jaar is mijn galblaas verwijderd. Is dit dieet geschikt voor mij. Ik rommel nu maar wat aan en zit niet goed in mijn vel. Ontzettend moe. Denk door suikers en koolhydraten. Ben benieu