Ayur Read Pro Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

De Ayur Read Pro, werkt het echt? Veel mensen ontwikkelen tijdens hun leven klachten aan de ogen. Een bril is vaak een oplossing, maar er zijn ook klachten die met zwaardere ingrepen, zoals operaties en medicijnen bestreden moeten worden.

De makers van de Ayur Read Pro beweren dat de aanhangers van de traditionele Indiase geneeskunde de Ayurveda een oplossing hebben. Deze oplossing is een speciale bril met kleine gaatjes.

Wat is de Ayur Read Pro?

De Ayur Read Pro is een origineel product; het is een bril met een bijna volledig afgedekt glas. In dit glas zitten hele kleine gaatjes waardoor licht binnenkomt. Deze Ayurvedische bril is gemaakt van kunststof. Traditioneel zijn de gaatjes gemaakt in het motief van de koriander.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

De gedachte achter deze bril is dat je oogspieren getraind worden om beter scherp te stellen. Dit komt doordat je door de kleine gaatjes maar heel weinig licht in je ogen krijgt.

De Ayur Read Pro is een one-size-fits-all bril. Doordat er geen echt glas in de bril zit, hoef je geen bril op sterkte te hebben. Ook kunnen de meeste mensen de Ayur Read Pro gewoon zonder problemen gebruiken.

De Ayur Read Pro is een beetje schimmig in die zin dat niet duidelijk is welk bedrijf erachter zit. Dit kan voor sommige mensen een drempel zijn om te bestellen.

Voor wie is de Ayur Read Pro geschikt?

Volgens de fabrikant is de Ayur Read Pro geschikt voor mensen met allerlei oogaandoeningen, uiteenlopend van bij- en verziendheid tot glaucomen. Wij raden je toch aan om ook een arts te raadplegen als je problemen hebt met je zicht.

Is de Ayur Read Pro effectief?

We hebben uitgebreid gezocht naar wetenschappelijk bewijs voor of tegen Ayurvedische brillen. Uiteindelijk hebben we met pijn en moeite een artikel gevonden.

Volgens dit artikel worden grote delen van het zicht niet beter door de bril. Zo ben je bijvoorbeeld minder goed in staat om contrast te zien (bron). Als je de bril af hebt, is je zicht daarentegen wel weer iets beter.

We hebben een Ayur Read Pro zelf ook getest. In de praktijk heeft de bril te veel nadelen. Het is bijna onmogelijk om er mee buiten te lopen, omdat de bril het gezichtsveld teveel beperkt. Lezen met de Ayur Read Pro is bijna onmogelijk.

Wat kost de Ayur Read Pro?

De Ayur Read Pro is te koop voor €57.

Voordelen

De bril is gemaakt van erg stevig materiaal dat heel goed tegen een stootje kan. Je hoeft niet bang te zijn dat het materiaal kwetsbaar is. Ook is de pasvorm van de bril goed.

Nadelen

Het gebruik van de bril heeft te veel nadelen. Hierdoor is het bijna onmogelijk om de bril goed te gebruiken. Dit is wel nodig om de volledige voordelen van de bril te ervaren.

Conclusie

De Ayur Read Pro is een origineel product, maar dat betekent niet dat het ook goed is. Je kunt bijna niet normaal functioneren als je de bril op hebt. Je moet de bril echter wel lang dragen om je zicht echt langdurig te verbeteren.

Gezonde Groet,