Auriculo therapie

Afvallen in 2021

Auriculo therapie is een Westerse manier van ooracupunctuur en bestaat uit het plaatsen van naaldjes op het oor. Auriculo therapie is met name succesvol bij pijnbestrijding (hoofdpijn), allergie, klachten van rug, nek en schouder en als ondersteuning bij het afvallen en bij het stoppen met roken.

De behandeling
De oorschelp wordt onderzocht met een puntzoekertje dat gaat piepen bij “actieve punten” op het oor. Is er zo’n actief punt gevonden en staat dit punt in relatie met de klacht waarvoor u komt, dan wordt daar een zogenaamd verblijfsnaaldje geplaatst.
Dit is een klein naaldje dat als het ware in uw oor geschoten wordt.
Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijft dit naaldje een aantal dagen zitten, zodat het punt een lange werking heeft. U kunt dus gewoon douchen en zwemmen.
Over het algemeen blijven deze naaldje goed zitten.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.