AQ Slim Review en Ervaringen

AQ Slim is een nieuw afslankmiddel op basis van glucomannan en een aantal toevoegingen. Dagelijks twee capsules moet voldoende zijn om een enkele kilo’s af te vallen. Wij namen de proef op de som en beoordeelden AQ slim.

AQ Slim Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor AQ Slim zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij AQ Slim graag wil testen
  2. We sturen het product gratis naar je toe
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
  4. Je vult het evaluatieformulier in

Wat is AQ Slim?

AQ Slim is een supplement op basis van glucomannan en twee toevoegingen. Glucomannan is een vezel die uitzet op het moment dat deze in contact komt met vocht. Op deze manier zorgt glucomannan voor een vol gevoel. De toevoegingen zijn choline en siberische ginseng. Eerstgenoemde stof komt uit eieren en speelt een belangrijke rol in de vetstofwisseling (bron). Siberische ginseng is een wortelplant met een brede geneeskrachtige werking.

Voor wie is AQ Slim geschikt?

Niet iedereen kan AQ-Slim even veilig gebruiken. Het middel is uitsluitend geschikt voor volwassenen. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, kunnen het middel maar beter links laten liggen. Dit geldt ook voor mensen die slikproblemen hebben of een slokdarmvernauwing. In sommige gevallen kan het gebruik van glucomannan dan tot gevaarlijke verstoppingen leiden. Van Siberische ginseng is bekend dat het tot een verhoogde bloeddruk kan leiden.

Is AQ Slim effectief?

Om te kunnen beoordelen hoe effectief AQ-slim is, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de ingrediënten in AQ Slim. Het belangrijkste ingrediënt is glucomannan. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van glucomannan kan leiden tot een bescheiden gewichtsverlies van enkele kilo’s over een periode van twee maanden (bron). De inname van glucomannan is daarmee een van de makkelijkste manieren om wat gewicht te verliezen.

Siberische ginseng is een stof die traditioneel voor allerlei kwalen wordt gebruikt. Het is onduidelijk wat precies de functie is in dit supplement. Choline speelt een rol in verschillende processen in ons lichaam, waaronder de aanmaak van een neurotransmitter.

Op basis van ons onderzoek lijkt AQ-slim niet effectief te zijn. De doseringen in AQ-slim zijn veel te laag om enig effect te hebben. In wetenschappelijke studies die een succesvolle werking van glucomannan aantoonden, namen de proefpersonen dagelijks 2-4 gram in (bron). De dagdosering van AQ-slim is 1 gram. De kans is dus groot dat je niet de gewenste effecten zult merken.

Ook de dosering voor de andere ingrediënten is aan de lage kant. Als je in plaats van de capsules dagelijks een eitje extra eet, heb je net zoveel choline binnen, plus nog een reeks aan andere voedingstoffen (bron). Ook de dagdosering van de siberische ginseng lijkt aan de lage kant te zijn.

Wat kost AQ slim?

Een verpakking AQ slim kost €77. Je krijgt dan zestig capsules, wat neerkomt op dertig dagdoseringen. Als je drie verpakkingen koopt, daalt de prijs naar €67 per verpakking.

Voordelen

Glucomannan is een van de makkelijkste supplementen in gebruik en kan je helpen om je eetlust te bedwingen als er veel eten voorhanden is. Nadeel is dan wel weer dat de dagdosering aan de lage kant is.

Nadelen

Bij veel producten op basis van glucomannan neem je ook een capsule in vlak voor de lunch. Dit is logisch, omdat je ook bij de lunch te veel kunt eten. Sterker nog, de kans bestaat dat je te uitgebreid gaat lunchen als je in de ochtend wat te weinig voedingsstoffen binnen hebt gekregen.

Conclusie

AQ Slim is behoorlijk aan de prijs, zeker als je het vergelijkt met producten van andere aanbieders. Zelfs als je drie verpakkingen in een keer koopt, betaal je nog meer dan een euro per capsule. Daar komt nog bij dat de concentratie van de belangrijkste ingrediënten veel te laag is. Als je moeite hebt om gezonde porties te eten, kun je dan ook beter op zoek naar een ander supplement op basis van glucomannan.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

1 reactie

  1. Ik wil deze product heel graag testen omdat ik binnen kort medicijnen krijg voor me darmen waar je heel veel van gaat aan komen en ik kan al paar kilos missen nu. Maar straks al helemaal.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in