Ananasdieet

Afvallen in 2021

Eet jij regelmatig fruit? Dan is het ananasdieet echt iets voor jou! Met het ananasdieet raak je snel de overtollige kilo’s kwijt. Wil je snel en makkelijk je laatste overtollige kilo’s verliezen, waag je dan aan het ananasdieet.

Val snel af met het Ananasdieet

Het ananasdieet is niet alleen heel gezond en effectief, het ananasdieet is ook nog eens heel fris en lekker. Het ananasdieet is bedoeld voor mensen die nog net even de laatste pondjes willen verliezen. Het ananasdieet is niet een dieet dat je eetpatroon verandert, waardoor het Ananasdieet ook niet geschikt is lang te volgen. Met het ananasdieet kan je jezelf 4 dagen uitleven met het maken van overheerlijke gerechten van ananas. Hierna is er nog de mogelijkheid om het ananasdieet nog eens vier dagen te herhalen.

Het ananasdieet zorg voor een gewichtsverlies van vijf kilo. Net dat extra overgewicht dat in de weg zit bij velen van ons.

Regels voor het Ananasdieet

Om het ananasdieet goed te volgen moet je je aan de volgende regels houden:

– Per dag 3 liter water drinken.

– Tussen 8 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgens niet meer eten. Je lichaam heeft in die periode de tijd nodig het voedsel te verwerken en tot rust te komen. Hierdoor gaat men zich energieker voelen en het is ook nog eens beter voor de spijsvertering. Je lichaam wordt hierdoor zuiniger met voedingsstoffen.

– Kauw het eten goed en eet langzaam. Dit alles bevordert een goede spijsvertering.

– Als ontbijt gebruik je één volkorenboterham of een volkoren cracker met halvarine belegd met 20+ kaas en boter, of mager kipfilet. Men kan het op smaak maken met kruiden. Drink bij het ontbijt een beker vers uitgeperste vruchtensap, en gebruik geen koffie of thee.

– Lunch vier uur na je ontbijt. Als lunch gebruik je 2 volkorenboterhammen of 4 volkoren crackers besmeerd met boter en smeerkaas. dit kan eventueel belegd worden met afalfa of waterkers. Men kan ook kiezen voor magere kwark met plakjes aardbei of banaan.

– Het hoofdgerecht pas 4 uur na de lunch nuttigen

Ananasdieet Dag 1

Ananas Se-oen
Leg de Se-oen ( een fijnere vorm van mihoen verkrijgbaar bij de toko) enkele minuten in water dat net van de kook af is (en dus ook van het vuur.) Het wordt heel snel gaar. Bak ondertussen 100 gram in blokjes gesneden varkensfilet met peper en zout tot het gaar is. Voeg 200 ml water toe en een half bouillonblokje. Leg de se-oen hierin en laat de smaken dooreen komen. Voeg als laatste een kwart in stukjes gesneden verse ananas toe. Maak af met een beetje verse munt.

Ananasdieet Dag 2

Ananas salade
Was 150 gram veldsla goed en verwijder de harde steeltjes. Maak een papje van een eetlepel olie, een eetlepel azijn, wat peper, zout, kerrie en kippenbouillon. Meng dit door de veldsla en verdeel er verder een halve in stukjes gesneden ananas doorheen en een klein blikje mandarijntjes of twee verse gepelde mandarijnen. Maak het af met flink wat zwarte peper. Je mag hier 1 pistoletje bij eten.

Ananasdieet Dag 3

Ananas risotto
Pel een ananas. Snijd hem in partjes en vang het sap op. Leng het sap aan met melk tot 250 ml. Giet dit in een koekenpan en meng hierbij twee kopjes risottorijst. Breng dit langzaam aan de kook en voeg een eetlepel suiker en een theelepel kaneel toe. Breng het aan de kook en zet het vuur op zacht. Laat het gerecht nu langzaam garen. Voeg na 15 minuten de partjes van een halve ananas toe en laat het verder sudderen tot het gaar is. Serveer het warm of koud bestrooid met flink wat kaneel.

Ananasdieet Dag 4

Ananas sandwich
Eenvoudiger kan het niet, maar het is wel heel lekker. Neem twee sneetjes volkorenbrood, snijd ze schuin door vieren en bestrijk ze met melk. Bak deze sneetjes in de koekenpan met een klein klontje boter tot ze een beetje krokant worden. Leg ze op een bord en laat ze iets afkoelen. Leg nu op ieder broodje een klein schepje huttenkase en een flinke plak ananas.

Eet smakelijk!

Jouw ervaring met het Ananasdieet

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!