Amerikanen niet langer de dikste

Afvallen in 2021

Volgens nieuwe cijfers is de Verenigde Staten niet langer het land met de dikste inwoners, althans als je dit meet op basis van het aantal mensen met obesitas. Australië heeft de Verenigde Staten ingehaald.

Overigens komt dit niet omdat Amerikanen massaal op een dieet zijn gegaan, maar omdat Australiërs nog sneller dikker worden dan Amerikanen. In Australië heeft volgens deze cijfers 26% van de bevolking een BMI van boven de 30, tegen 25% van de Amerikanen.

In Nederland ligt dit percentage rond de 11 procent en is ten onzichte van 10 jaar geleden bijna verdubbeld.

We kunnen eigenlijk stellen dat we Amerika figuurlijk hard achterna aan het hollen zijn wat betreft overgewicht.

Als je hierbij ook nog bedenkt dat we de twijfelachtige mijlpaal van 1 miljoen diabetes patiënten in Nederland zijn gepasseerd, dan moeten we ons toch echt wel zorgen gaan maken voor de toekomst.

Het is een kwestie van tijd voor we hier in Nederland ook een steeds grotere verdeling krijgen tussen dik en dun, tussen extreem ongezond en ultra gezond, zoals je nu in de VS al kunt zien.

Misschien staan we zelfs voor het hoogtepunt van de vergrijzing al voor een nieuw probleem: de nieuwe lichting grijsaarden haalt deze leeftijd niet eens door een te ongezonde levensstijl.

bron: afvallen-weblog.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.