Als je weet wat je MOET eten, kun je elk dieet VERGETEN!

Start met KetoX

Al ruim 8 jaar is Gewichtsconsulent Geertje van der Meer een begrip in Friesland en inmiddels ook ver daarbuiten. Ze heeft haar eigen praktijk in Winsum en er staan twee bestsellers op haar naam. Het motto van Geertje van der Meer:  ‘Als je weet wat je MOET eten, kun je elk dieet VERGETEN!’

Onze interesse was gewekt en we willen meer weten over Geertje van der Meer. Op deze vraag kregen we een uitgebreid antwoord. Geertje van der Meer vertelt exclusief aan vetvrij.com haar verhaal:

banner

Toen ik begon aan mijn opleiding als gewichtsconsulent werd ik klaar gestoomd om mensen te begeleiden bij het afvallen. En dat wilde ik ook natuurlijk maar als je begint aan een cursus dan heb je wel een beetje een idee hoe het beroep er uit zal gaan zien en gaandeweg de opleiding krijgt dat idee steeds vastere vormen. Je gaat je beraden over het opzetten van de praktijk en hoe je de mensen tegemoet zult treden en hoe je je werk als gewichtsconsulent zult gaan invullen. Je zorgt voor een prettige omgeving om in te werken wat tevens een plaats moet zijn waar je cliënten zich thuis kunnen voelen. Toen het in 2001 zover was dat ik mijn diploma’s in kon lijsten zat ik er klaar voor.  Friesland kon op mij rekenen, ik had er zin in.

Toen de cliënten zich begonnen aan te melden en de eerste resultaten van de begeleiding en de inzet van de cliënten zichtbaar werd, begon het mij op te vallen dat er heel veel, vooral vrouwen, waren die heel erg weinig aan voeding binnen kregen gedurende de dag. Dat ze ondanks de lage voedingsinname geen gewicht meer kwijtraakten maar wel veel zwaarder werden, ondanks of beter gezegd dankzij het strenge lijnen. Een enorme frustratie had zich van deze mensen meester gemaakt.
En nu 8 jaar later zie ik dat er nog steeds niet veel is veranderd. Goed, de vele mensen die in mijn praktijk de stap hebben gezet naar een normaal voedingspatroon hebben een stevige switch gemaakt en zijn gaan eten….en afgevallen. Maar als ik zie dat er, ondanks het luiden van de noodklok nog steeds hordes mensen zijn die hongerend door het leven gaan dan maak ik mij ernstig zorgen over de komende decennia waarin duidelijk zal worden hoe de mens zichzelf ziek eet en lijnt.

Naast gewichtsconsulent ben ik ook NLP Practitioner. Vanuit deze invalshoek benader ik overgewicht en de daarmee samenhangende problemen.
Vragen als: waarom maken mensen een keuze of keuzes die niet goed zijn voor de geest of de gezondheid ook al zegt het verstand dat je beter een andere keuze kunt maken? Welke rol speelt je onderbewustzijn daarin en hoe kun je daar op een succesvolle manier mee communiceren zodat de gewoontes en denkpatronen veranderen?
Kortom, denkpatronen en gewoontes die succes in de weg staan kunnen worden aangepast.

‘Wie niet eet, zal ook niet af vallen’