Weight Watchers ProPoints

Afvallen in 2021

Dinsdag 12 januari 2010 heeft WeightWatchers officieel het nieuwe nieuwe Voedingsprogramma ProPoints™ gelanceerd. Met dit programma zet Weight Watchers calorieën en het FlexiPoints programma aan de kant.  De introductie van ProPoints™ vond plaats in Haarlem en ging van start met een spetterende conference van Sara Kroos die in het verleden ook ruim 15 kilo is afgevallen.  Vervolgens gaf  WeightWatchers directeur Jeanine Lemmens de Kick-off van hetnieuwe ProPoints™ programma. Na een lifestyle sessie van Nicky Somers werd het programma afgesloten met een Culinaire WeightWatchers proeverij. Maar wat is het ProPoints™ programma nu eigenlijk?

WeightWatchers heeft in 2018 het nieuwe WeightWatchers Flex programma gelanceerd. Wat kun je verwachten van het Flex Programma? Wij zochten het voor je uit. Tijdelijk kun je tijdelijk starten met Weight Watchers Korting.

kortingscode weightwatchers

Van FlexiPoints naar ProPoints™

In 2010 luidt WeightWatchers een nieuw tijdperk in voor iedereen die gezond wil eten en afslanken. Het ProPoints™ Plan is een innovatief, evenwichtig en doeltreffend voedingsprogramma. Calorieën tellen behoort tot het verleden!

ProPoints™ Puntenlijst en Calculator

Voor het nieuwe ProPoints™ Plan is een nieuwe puntenlijst en puntencalculator noodzakelijk. Bij het berekenen van ProPoints™ wordt naast calorieën en vetten ook rekening gehouden met eiwitten, koolhydraten, vezels en verzadiging.

Hoeveel ProPoints™ mag ik?

Het berekenen van ProPoints gaat op een andere manier als het berekenen van FlexiPoints. Wil je er alles over weten dan verwijzen we je naar dit artikel.

Waarom ProPoints™ ?

Met deze nieuwe methode, gebaseerd op recente wetenschappelijke kennis op het gebied van voeding en verzadiging, is calorieën tellen verleden tijd. Aan de  innovatie van dit nieuwe programma is een drie jaar durende studie van een groep internationaal erkende wetenschappers vooraf gegaan, waarbij zij trouw bleven  aan de vier pijlers van WeightWatchers: gezonde voeding, groepssteun, aangepast (eet) gedrag en lichaamsbeweging. Het ProPoints™ Plan richt zich op de manier waarop voedingsmiddelen door het lichaam verwerkt en omgezet worden in bruikbare energie voor het lichaam. Met het ProPoints™ Plan geeft WeightWatchers inzicht in hoe je het beste met voeding kunt omgaan.

Daarnaast biedt het ProPoints™ Plan je ook de flexibiliteit om dit in je dagelijks leven in te passen. Hierdoor kun je beter volhouden en is het gemakkelijker je doel te bereiken waardoor een gezonde levensstijl ook leuk blijft!

ProPoints™ in het kort

Bij het ProPoints™ Plan wordt de waarde van een voedingsmiddel voortaan berekend volgens een nieuwe formule die rekening houdt met de hoeveelheid eiwitten, koolhydraten, vetten én vezels die het voedingsmiddel bevat en de manier waarop ons lichaam deze basiscomponenten verwerkt. Ons lichaam moet voor de verwerking van bepaalde voedingsmiddelen nu eenmaal meer moeite doen dan voor andere en het nieuwe voedingsprogramma van WeightWatchers houdt daar rekening mee. De ProPoints™ waarde is gebaseerd op de hoeveelheid inspanning die ons lichaam moet leveren om de vier vermelde basisvoedingsstoffen om te zetten in bruikbare brandstof.