Alles over Aspartaam E951

Afvallen in 2021

Zijn zoetstoffen als Aspartaam (E951) en Stevia echt zo ongezond? Aspartaam wordt dagelijks gebruikt door miljoenen mensen. De zoetstof zit in bijna 10.000 producten, maar is Aspartaam eigenlijk wel veilig? Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat Aspartaam kan leiden tot kanker, diabetes, obesitas, hoofdpijn, epilepsie, blindheid, ADHD en nog veel meer aandoeningen. Aspartaam is de formele naam voor diverse merknamen en werd in 1965 bij toeval ontdekt bij het testen van een ander medicijn. Het was oorspronkelijk toegestaan voor droge waren, maar ingediende bezwaren, alsmede onderzoeken zorgden ervoor, dat de Amerikaanse FDA voortaan goedkeuring moest geven aan Aspartaam (5 december 1974).

Aspartaam Dossier van René Voogt

René Voogt heeft een indrukwekkend dossier samengesteld over Aspartaam. Het complete dossier kun je hier lezen.

de structuur van aspartaam

Aspartaam is verreweg de meest gevaarlijke stof, die toegevoegd wordt aan voedingsartikelen. Het neemt meer dan 75% van de nadelige reacties op toevoegingen aan voedsel, die aan de FDA gerapporteerd zijn, voor zijn rekening. Een paar van de 90 verschillende symptomen die daarin opgenomen zijn en die veroorzaakt zijn door Aspartaam,omvatten: hoofdpijn / migraine, duizeligheid, aanvallen, misselijkheid, gevoelloosheid, krampachtige bewegingen van de spieren, gewichtstoename, uitslag, depressie, vermoeidheid, irritatie, hartkloppingen, slapeloosheid, gezichtsproblemen, gehoorverlies, harttrillingen, ademhalingsmoeilijkheden, ongerustheidsaanvallen, onduidelijks spraakvermogen, smaakverlies, oorsuizingen, duizelingen, geheugenverlies en gewrichtspijn. Volgens onderzoekers en artsen, die de nadelige effecten bestuderen, kunnen de volgende chronische ziekten teweeggebracht of verergerd worden door het innemen van Aspartaam: hersentumoren, multiple sclerose, epilepsie, het chronische vermoeidheidssyndroom, Parkinson, Alzheimer, verstandelijke achteruitgang, lymfoom, geboortebeschadigingen, fibromyalgie en suikerziekte.

Documantaire over de gevaren van Aspartaam

Aspartaam is gemaakt van de chemicaliën aspartisch zuur, phenylalanine en methanol; bovendien ontstaat er in het lichaam als bijproduct Diketopiperazine (DKP). Op de schadelijke werking van deze producten wordt onderstaand nader ingegaan.

Aspartisch zuur (40% van Aspartaam)

Diverse publicaties maken er gewag van, dat Aspart