Allen Carr Overleden

Afvallen in 2021

Allen Carr, de stoppen met roken guru waarvan de methode om te stoppen met roken miljoenen mensen over de wereld hielp bij het stoppen met roken en de nicotine-ontwenning, is zelf aan de gevolgen van longkanker overleden.

Allen Carr overleed op 29-11-2006 op 72-jarige leeftijd. Van Allen Carrs bestseller “Eindelijk niet-roker!”, zijn miljoenen exemplaren verkocht.

Carr werd afgelopen zomer geconfronteerd met de onprettige diagnose “niet opereerbare longkanker”. Vrienden en kennissen van de schrijver denken dat de longkanker mede kan veroorzaakt zijn door het feit dat Allen Carr jarenlang ontwenningscursussen organiseerde. Vooraleer die van startten werd nog flink gerookt door de rokers die gingen stoppen met roken, om nog een laatste keer van een sigaret te kunnen genieten, hierdoor rookte Allen Carr telkens passief mee.
Carr zelf stopte 23 jaar geleden met roken, na voor een tijd aan een daggemiddelde van 100 sigaretten te hebben gerookt.

bron: stoppen-met-roken.infoblog.be

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.