Afvallen in 2021

AH Community Gratis voedingsadvies van diëtistes van Albert Heijn

Bij Albert Heijn krijg je gratis dieetadvies van gediplomeerde diëtistes. Het inloopspreekuur is iedere zaterdag en gratis voor klanten van Albert Heijn. Het voedingsadvies is een samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en de Stichting ‘Ik kies bewust’.

De vraag is hoe geloofwaardig een voedingsadvies in de supermarkt is. Hebben de diëtistes de vrijheid om de producten waar ze niet achter staan, maar die wel in de schappen van Albert Heijn liggen, af te raden? Ga jij voor voedingsadvies naar de supermarkt? Discussieer mee op ons forum of reageer via facebook.

Albert Heijn geeft aan dat tweederde van de Nederlanders onvoldoende groenten, vezels en fruit eet. ‘Nu de dagen korter worden en de bekende R weer in de maand is, hebben mensen nog meer behoefte aan vitaminen en bouwstenen voor een goede weerstand. Voeding speelt hierin een belangrijke rol. Eerder publiceerde vetvrij.com een overzicht van het aantal calorieën in fastfood. De voedingscoaches adviseren klanten van Albert Heijn graag over de beste verse en gezonde producten. Er is extra aandacht voor verse seizoensgroenten en fruit, zoals boerenkoolvarianten, pompoen, pastinaak, spruiten, citrusfruit en sappen. De voedingscoaches leggen uit wat de verschillende winterse groenten en fruit voor je doen en beantwoorden graag alle vragen over gezonde voedingskeuzes’.

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Na een succesvolle testperiode in een drietal winkels in het Westland (Wateringen, Honselersdijk en Naaldwijk) waar klanten al eerder gratis voedingsadvies kregen, heeft de Stichting Ik Kies Bewust samen met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de campagne ‘Diëtist op de winkelvloer’ landelijk uitgerold. Ze hopen hiermee klanten bewuster te maken van gezonde en betere voeding.

Online AH Community

Het gratis voedingsadvies wordt gegeven op de nieuwe AH Community waar klanten inspiratie en advies kunnen krijgen. Niet alleen diëtistes maar ook chefs en telers zijn vertegenwoordigd binnen de online community. Albert Heijn gaat de dialoog aan met klanten en wil graag eerlijke feedback en een frisse blik. Klanten kunnen kosteloos lid worden van de AH Community. Het online gezondheidsadvies wordt gegeven op de AH Community.

Dialoog met Klanten

‘In de AH Community gaan we de dialoog aan met klanten over wat zij belangrijk vinden en ontvangen we graag eerlijke feedback en een frisse blik, zodat gewerkt kan worden aan het verbeteren van producten of services.’ Aldus Albert Heijn. De openingstijden van de community zijn maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 12.00 uur en 19.00 tot 21.00 uur, vrijdag en zaterdag kun je  tussen 11.00 tot 13.00 uur en 19.00 tot 21.00 uur terecht bij de AH Community.

De AH Voedingscoaches

Totaal zijn er drie