Afvallen Zonder Strak Dieetschema

Start met KetoX

Heb jij al veel diëten geprobeerd zonder resultaat? Of ervaar je juist dat de pondjes er snel weer aanvliegen nadat je een dieet met succes hebt afgerond? Dit zijn bekende problemen onder personen die aan hun gewicht werken. Het heeft zelfs een naam: het jojo-effect! Dit gebeurt meestal na een dieet wanneer je weer op de normale manier gaat eten. Het gevolg is dat je weer aankomt en soms zelfs zwaarder wordt dan voorheen.

Meestal kun je de oorzaak hiervan vinden in het type dieet dat je hebt gevolgd. Kennelijk was die niet geschikt voor de doelen die je voor ogen had. Vele van ons denken, onterecht, dat je een streng (honger)dieet moet volgen om af te slanken. Dat is verre van waar, sterker nog kan zo een dieet er juist voor zorgen dat je niet afslankt. Een dieet is pas effectief als je die daadwerkelijk kunt volhouden. Maak je het te zwaar voor jezelf dan zullen de resultaten buiten handbereik blijven.

Afslanken is meer dan alleen een dieet

Alhoewel je voeding een belangrijke rol speelt in gewichtsafname hoef je geen al te streng dieet op na te houden. Om af te slanken moeten de overtollige vetten worden verbrand. Hoe doe je dat? Enerzijds door minder (ongezonde) kcal te consumeren zodat je lichaam die vetten kan verbranden. Anderzijds kun je meer gaan bewegen. Een goed afslankplan combineert deze twee aspecten.

Eet gezonder in plaats van minder

Een manier om gewichtsafname aan te pakken is door gezonder te eten. Doorgaans zitten er veel vetten en suikers in ons eten. Deze voedingsmiddelen houden je dik zonder voedzaam te zijn. Het zijn onnatuurlijke middelen die zodanig zijn samengesteld dat je er nooit genoeg van hebt. Ze gooien je bloedsuikerspiegel in de war en wanneer dat gebeurt zal je vaker honger krijgen. Dit heeft als gevolg dat je veel meer eet dan je lichaam kan verbruiken. Zo neemt je gewicht dan toe.

Vermijd ongezonde voedings items zoveel mogelijk en eet veel gezonde, natuurlijke etenswaren in de plaats. Groenten en fruit zijn goede voorbeelden van gezond voedsel waarmee je je gewicht om een gezond niveau houdt. Haal regelmatig verse groenten en fruit in huis. En doe de ongezonde voedingsmiddelen maar weg.

Weet wat je eet

Een belangrijk onderdeel van het maken van gezonde voedingskeuzes is weten wat er zoal in je voeding zit. Een gezond dieet houdt er rekening mee dat je voldoende van de belangrijke voedingsstoffen naar binnen krijgt. Welke vitaminen, mineralen, koolhydraten, eiwitten en dergelijke zitten er in je voeding?  Met een gevarieerd dieet bestaande uit vers fruit, groenten, vleeswaren en gezonde vetten kun je de nodige nutrienten binnenkrijgen.

Eet volgens de Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf helpt je bij het maken van gezonde voedingskeuzes. Het werd in 1953 ontwikkeld om personen een beter beeld te geven over wat gezonde voeding is. De Schijf van Vijf bestaat uit vijf product type vakken en het is de bedoeling om dagelijks uit elk vak te eten. In elk vak vind je meteen de aanbevolen hoeveelheden op basis van de doelgroep. Zo houdt men rekening met geslacht, leeftijd en leefwijze.

Wees niet te streng met je dieet

Maak je dieet niet te streng anders zal je die moeilijk kunnen volhouden. Een dieet moet niet alleen makkelijk binnen je schema passen, hij moet ook flexibel zijn. Maak gebruik van de zogenaamde cheatdagen om af en toe van iets buiten je dieet te genieten. Je kunt genieten van wat ongezonde snacks zolang je ervoor zorgt dat je vaker gezond eet dan ongezond. Vul je voedingspatroon desgewenst aan met Dieet Pro.

Het gevaar bij een streng dieet is dat je juist de dingen zal lusten die je niet mag hebben. De kans op een snaaibui is dan heel groot. Hou daarom je dieet flexibel genoeg om af en toe ook een snack te pakken of naar een restaurant te kunnen.

Verwijder ongezonde voeding uit je buurt

Het is makkelijker om een gezond dieet op na te hou