Afvallen met Shakes

Afvallen met shakes of Maaltijdvervangers? Hier moet je op letten!

Veel mensen die willen afvallen met shakes, maar welke eiwitshake moet je kiezen? Je zal wel hebben gemerkt dat er een best groot aanbod aan eiwitshakes op markt aanwezig is. Vanuit de afslank- en sportindustrie zijn er vele eiwitrijke-producten op de markt gebracht, waaronder shakes, repen en ook lekkere desserts. Dus gebrek aan keuze heb je als consument absoluut niet. Maar dat is nu juist het probleem, want hoe kies je nu de beste eiwitshake? Waarop moet je letten?

Maaltijdshakes getest door de Consumentenbond

Onlangs heeft de consumentenbond onderzoek gedaan naar een aantal maaltijdshakes en afvalrepen. De conclusie was dat beide producten vaak erg veel suiker bevatten. De consumentenbond geeft aan dat fabrikanten hun producten aanprijzen als als uitgebalanceerde maaltijdvervangers met alle essentiële voedingsstoffen om gezond mee af te vallen.

De consumentenbond heeft een aantal maaltijdvervangers in een lab heeft laten onderzoeken. Onder andere Weight Care bevat volgens de bond meer suiker dan een glas cola. En twee Slank Maaltijdrepen van Lucovitaal bevatten meer suiker dan één Snickers. Zeven maaltijdvervangers uit de test bevatten voldoende eiwit, minimaal 20 gram per maaltijd. (bron)

Wat ons opviel is dat de consumentenbond erg selectief is geweest in de merken. Vooral de ‘stoffige’ bestaande merken die vastgeroest zitten in een oude formule werden onder de loep genomen. Dit terwijl er tegenwoordig veel nieuwkomers zijn die wel goed naar de wensen van de klant luisteren. Uiteraard testen wij wel alle merken! Ben je benieuwd naar de resultaten van de consumentenbond? Je kunt het complete rapport onder aan deze pagina gratis downloaden.

Iedere maand mogen we een eiwitshake pakket ter waarde van 99 euro weggeven. Wil je kans maken op dit pakket? Klik dan hier en VERTEL dan WAAROM JIJ WIL WINNEN

Afvalen met Shakes via Internet

Op het internet is er heel veel informatie beschikbaar over eiwitshakes en de vele andere eiwitrijke voedingsmiddelen. Helaas is een groot deel van de beschikbare informatie niet objectief om de simpele reden dat de desbetreffende website een product wilt verkopen. Let dus goed met wat je leest en vanwaar de informatie is gehaald.

De Bekendste Eiwitshakes

In dit artikel worden de meest gebruikte eiwitshakes die te koop zijn binnen Nederland bekeken. Het gaat hier om Dieet pro, Weight care, Shakeplus, Timfit, Protislank, Be In Shape, Vitadis Slanker leven, Eiwitshakes van Body & Fit, Proteïneshakes, Proslank, Modifast, Atkins, Be Slank en Novashops.

Verschillende Eiwitshakes

We weten inmiddels dat er veel verschillende shakes op de markt zijn. Vaak zijn deze shakes gebaseerd op eiwitten of een combinatie van eiwitten en koolhydraten. Afvallen met shakes is enorm populair, en niet zonder reden. Verschillende bekende Nederlanders waaronder Lisa Lois en Jochem Myjer zijn afgevallen met behulp van shakes. Maar wat is eigenlijk het geheim achter eiwitshakes en maaltijdvervangers? en belangrijker nog, waar met je op letten? De ene shake is de andere niet.

Sommige maaltijdshakes kosten slechts 4 euro voor een pot, anderen meer dan 40 euro. Wat is het verschil tussen deze shakes?

Het verschil in prijs wordt vaak veroorzaakt door de ingrediënten die gebruikt zijn. Bijna alle goedkope merken bevatten maltodextrine, fructose en dextrose. Dit zijn hele goedkope ingrediënten die meer als opvulling van de pot wordt gebruikt dan dat het echt werkt om af te vallen. Sterker nog, je wordt van deze snelle suikers eerder zwaarder dan dat je er van afvalt. Maltodextrine, fructose en dextrose worden namelijk ook vaak gebruikt in producten voor mensen die willen aankomen in gewicht.

Vaak blijkt goedkoop dus ook duurkoop te zijn bij het kiezen van een maaltijdshake

Aan de andere kant is het ook niet altijd zo dat dure maaltijdshakes ook betere ingrediënten bevatten. Soms bevatten shakes van meer dan € 40,- alsnog goedkope ingrediënten zoals soja eiwit, maltodextrine, dextrose en fructose. Het beste is dus om te kijken naar de voedingswaarde en ingrediënten voordat je een keuze maakt voor een afslankshake die bij je past.

Hieronder een aantal tips waar je op kunt letten:

Let op het gehalte koolhydraten en suikers

Bij een product staat altijd bij de voedingswaarde vermeld hoeveel koolhydraten en suikers het bevat per 100 gram. De beste resultaten zal je behalen door een shake te gebruiken die weinig of helemaal geen koolhydraten bevat maar gebaseerd is op eiwitten. Hiermee zal je het snelst je ideale gewicht bereiken waarna je je “gewone” voedingspatroon weer op kunt pakken. (bron)

Let op het gehalte calorieën per shake

Koolhydraten, vetten en eiwitten leveren allemaal een bepaalde hoeveelheid calorieën. De hoeveelheid calorieën in een product bevat geeft aan hoeveel energie dit product levert. Gemiddeld verbruikt een man ongeveer 2500 kcal en een vrouw ongeveer 2000 kcal per dag. Eet je meer dan wat je verbruikt zal je zwaarder worden, eet je minder dan dat je verbruikt zal je afvallen. Hoe minder kcal een maaltijd shake dus bevat hoe beter, want daardoor verbruik je eerder je vetreserves als brandstof. Sommige shakes bevatten minder dan 80 kcal terwijl andere shake meer dan 300 kcal bevatten. Wanneer je twee shakes per dag neemt kan dit dus al een verschil zijn van 440 kcal.

Let op het gehalte vetten per shake

1 gram koolhydraten levert 4 kcal aan energie, 1 gram eiwitten levert eveneens 4 kcal aan energie, 1 gram vet daarentegen levert 9 kcal aan energie. Hoe meer vet een shake bevat, hoe meer kilocalorieën je uiteindelijk zal binnen krijgen waardoor je minder snel zal afvallen met shakes omdat ze veel vetten bevat.

Let op het percentage eiwitten per shake

Hoe hoger het gehalte eiwitten in een shake hoe beter het is om af te vallen. Eiwitten geven een veel langer verzadigd gevoel dan koolhydraten omdat ze minder invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Een goede afslank shake bevat minstens 80% eiwitten. (bron)

De Eiwitshakes onder de loep

Van deze eiwitshakes zullen wij de belangrijkste eigenschappen in kaart brengen zodat je makkelijker een keus kunt maken. Een van die belangrijke kenmerken is natuurlijk de ingrediënten van zo een shake. Zijn die van hoge kwaliteit? En welke eiwitten en vitamines zijn toegevoegd aan deze shake? Daarnaast kijken we ook naar de prijzen. Neem samen met ons deze shakes onder de loep.

Dieet Pro

dieetpro-review

Met maar slechts 79 kilocalorieën per portie is dit de ideale keus voor personen die willen afvallen met shakes. Zelfs zangeres Lisa Loïs is met deze eiwitshake afgevallen. Dieet pro bevat geen vet of suiker en heel weinig koolhydraten. Het is glutenvrij maar niet lactosevrij. In dit product zijn er verschillende vitamines toegevoegd, alsook choline en groene-thee-extract. Dieet pro bevat een speciaal eiwit, genaamd micellar caseïne, dat relatief trager afbreekt dan de andere eiwitsoorten.

Je kan de shake mengen met water of een van de vele recepten uitproberen. Gezonde tussendoortjes zijn toegestaan indien je het Dieet pro voedingsplan volgt, denk aan crackers en fruit. Wil je starten met Dieet Pro? Profiteer dan de Dieet Pro Aanbiedingen Prijs: € 19,90 voor 22 eiwitshakes. Bespaar op de kosten door naar de voordeel pakketten te vragen of maak gebruik van deze Dieet Pro Korting en krijg 1 pot gratis.

TimFit SX-5 Maaltijdshake

timfit korting

De TimFit SX-5 shakes zijn een vreemde eend in de bijt omdat het niet alleen een eiwitshake is, maar een maaltijdvervanger! Timfit staan voor een volwaardige maaltijd: eenvoudig, voedzaam en lekker. Je volgt een gevarieerd weekmenu  waarbij je  twee maaltijden per dag (ontbijt en de lunch) door een TimFit shake vervangt. Timfit maaltijdshakes bevatten een dosering van micro- en macronutriënten. Tijdens de avondmaaltijd mag je mager vlees of vis en groenten eten. Koolhydraten zoals aardappelen, brood en pasta worden net zoals bij andere eiwit diëten sterk afgeraden.

TimFit SX-5 shakes bevatten een minimum aan calorieën en bevat alle essentiële voedingsstoffen. Het is namelijk van cruciaal belang dat je tijdens het afvallen alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Pleeg tijdens het afvallen met shakes geen roofbouw op je lichaam. Wil je meer weten over Timfit? lees dan de Timfit Review

Prijs: Een startpakket Timfit kost € 49,00

TimFit Eiwitdieet 10% korting

Shakeplus

shakeplus-review

Shakeplus is relatief nieuw binnen Nederland en is de eerste 100% natuurlijke maaltijdshake. Deze shake is vrij van kunstmatige geur, kleur, smaak en zoetstoffen en is laag in suiker. Als smaakmaker worden echte aardbeien, bananen of cacao gebruikt en dat geeft een pure, natuurlijke smaak.

De eiwitmix bevat o.a. micellaire caseïne. Dat breekt heel traag af en houdt je daardoor veel langer verzadigd. Perfect om mee af te vallen dus!

Evenals de vorige eiwitshakes zijn er ook hier vitamines en mineralen toegevoegd. Eén shake geeft je de helft van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarnaast bevat Shakeplus twee soorten plantaardige vezels voor een gezonde stoelgang en een mineraal dat de bloedsuikerspiegel stabiliseert.

Wat Shakeplus verder onderscheidt van de andere eiwitshakes is de toevoeging van Moringa Oleifera. Dit is een natuurlijk en krachtige antioxidant met meer dan 90 actieve bestanddelen. Meng deze shake met melk of volg de vele recepten ter beschikking.

Naast maaltijdshakes biedt Shakeplus ook gratis persoonlijke begeleiding en voedingstips. De shakes passen perfect binnen een voedingsplan van een sporter, en zijn goed te gebruiken voor en na een zware trainingssessie.

Prijs: € 39,00 voor 21 eiwitshakes

Wil je meer weten over Shakeplus? lees dan de Shakeplus Review of bestel via de website.

Joylent Shakes

joylentDe producten van Joylent zijn afgeleid van het Amerikaanse Soylent. De originele Soylent is moeilijk verkrijgbaar in Nederland, omdat het niet aan de standaarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit voldoet. Daarom kwam Joey van Koningsbruggen op het idee om een Nederlandse variant op de markt te brengen.De shakes van Joylent bestaat uit haverbloem, sojameel, wei, maltodextrine, gemalen lijnzaad, vitaminen/mineralen mix. Een smakelijke mix van natuurlijke ingrediënten die er samen voor zorgen dat jouw lichaam precies krijgt wat het nodig heeft. Inmiddels is het twee jaar later en heeft Joylent bijna drie miljoen maaltijden verkocht in 83 landen.

Meer informatie en bestellen kan via de website van Joylent.

 

Vitadis Slanker leven

Vitadis Slanker leven heeft niet alleen eiwitshakes, maar ook complete afslankpakketten. In de pakketten vind je onder andere apps voor op je smartphone, recepten, de eiwitshakes, soepen, repen en nog veel meer. Naast de eiwitrijke voedingsmiddelen vind je ook recepten, ketodis teststrook en een meetlint in dit pakket. Zelfs online begeleiding van een persoonlijke coach zit hierin inbegrepen. De eiwitshakes van Vitadis meng je met water.

update: Vitadis Nederlad is Failliet, een uitstekende vervanger zijn de shakes van TimFit en Dieet Pro.

Weight Care

weightcare-review

Weight care is een van de goedkopere eiwitshakes op de markt. Elke shake bevat zo een 200 calorieën en is te verkrijgen in zowel poedervorm alsook de kant-en-klare shakes. De poedervorm van deze shake kan je mengen met mager melk of yoghurt. Ook hierin zijn, als in Dieet Pro, vitamines en mineralen toegevoegd. Wil je meer weten over WeightCare? lees dan de WeightCare Review.

Prijs: € 15,00 voor 18 eiwitshakes. Goedkoper in de andere online shops. Bespaar door de prijzen online te vergelijken. 

Protislank

Protislank is een specialist in eiwitrijke en koolhydraatarme producten. Binnen het assortiment vind je niet alleen eiwitshakes maar ook proteïne repen, desserts en dergelijke. Ga je voor het startpakket dan kan je die zelf samenstellen met shakes, desserts of andere eiwitrijke maaltijden. Op het Protislank dieet eet je dagelijks 5 eiwitrijke voedingsmiddelen die jij aanvult met vitamines en groenten. De poedershakes bevatten de zoetstof aspartaam en worden gemengd met water. Wil je meer weten over Protislank? lees dan de Protislank Review

Prijs: € 22,00 voor 17 maaltijdshakes. Het startpakket haal je al voor € 56,00. 

Be In Shape

De Be In Shape eiwitshakes kan je toevoegen aan melk, yoghurt, water of wat jij zelf lekker vindt. Naast de eiwitten zorgen de vezels in de shake voor een langdurig verzadigd gevoel. Dankzij de tarwevezels is deze eiwitshake helaas niet glutenvrij. Daarnaast bevat het de zoetstof aspartaam.

Wil je meer weten over Be In Shape lees dan de Be In Shape Review

Prijs: € 24,95 voor 11 eiwitshakes. 

Eiwitshakes van Body & Fit

body&fit

Body & Fit is een webshop waar je terecht kunt voor kleding, accessoires, sport- en dieetvoeding. Onderdeel van het assortiment is de Smart Proteïne Eiwitshake dat maar 90 kilocalorieën per shake bevat. Deze shake is niet alleen koolhydraatarm maar bevat ook geen suiker en vet. Het is verkrijgbaar in meerdere smaken zoals de populaire Nutella, Cookies en White Chocolate. Vitamines, mineralen en extracten voor een goede verbranding zijn ook onderdeel van deze eiwitshake.

Prijs: € 32,50 voor 71 eiwitshakes.

Whey Isolaat van Body&Fit + gratis shaker

Proteïneshakes

Deze eiwitshakes zijn verkrijgbaar in kleine meeneemzakjes of potten met heel weinig lactose. Dit maakt dat deze shakes wat prijziger zijn en ook minder zoetstof bevatten.

Prijs: € 19,95 voor een proefpakket van met alle smaken. Zo een proefpakket bevat genoeg shakes voor1 week.

Proslank

Proslank-review

Proslank is een eiwitdieet met een eigen assortiment aan afslankproducten. Je kunt er complete dieetpakketten en andere losse producten halen. Proslank heeft in principe geen eiwitshakes op de markt, maar eiwitrijke dranken. Denk aan exotische smoothies in de smaken mango, aardbei of banaan. Daarnaast zijn er ook smaken als cola en capppuccino.

Wil je meer weten over Proslank? lees dan de Proslank Review

Prijs: € 159,95 voor een startpakket van 12 dagen. 

Modifast

modifast-review

Modifast heeft een uitgebreide lijn aan eiwitshakes in de winkels en online shops. Hier mag je kiezen tussen de Intensive, Protiplus en Go. Intensive is voor personen die best veel willen afvallen met shakes. Protiplus is een compleet voedingsplan met haar eigen eiwitshakes, koekjes en andere eiwitrijke voedingsmiddelen. Go is een aparte productenlijn bestaande uit kant-en-klare maaltijdvervangers.

Wil je meer weten over Modifast? lees dan de Modifast Review

Prijs: € 18,00 voor 9 eiwitshakes van Intensive.

Atkins

atkins-review

De eiwitshakes van Atkins haal je bij Albert Heijn. Je hebt daar keuze uit poedershakes in de smaken chocolade of vanille. Deze shakes kan je het beste met water mengen. Voor kant-en-klare eiwitshakes kan je ook bij Atkins terecht. Die zijn beschikbaar in de smaken cappuccino en milk chocolate. De shakes van Atkins bevatten heel weinig koolhydraten, een klein beetje suiker en veel voedingsvezels.

Wil je meer weten over Atkins? lees dan de Atkins Review

Prijs: € 17,00 voor 10 eiwitshakes.

Be-Slank Shakes

be-in-shape-review

Be-Slank eiwitdieet shakes worden bereid uit vers fruit en hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Deze shake bevat geen geen kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen! Het verse fruit wordt ontsuikerd omdat het uitsluitend natuurlijke suikers bevat. De shakes bevatten geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Het eiwit dat in Be-Slank wordt gebruikt is gemaakt van melk van gras gevoede koeien. Be-Slank werkt met het principe van 2 eiwitshakes, 2 stuks fruit en 1 warme maaltijd per dag. Hiervoor krijgt je lichaam alle nodige voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren. Be-Slank is een natuurlijk buitenbeentje tussen de shakes!

Wil je meer weten over Be-Slank? lees dan de Be-Slank Review

Prijs: € 39,95 voor een budgetpakket van 14 shakes en 7 repen.

Novashops

novashops-review

De eiwitshakes van Novashops moet je met water voorbereiden. Alhoewel Novashops veel glutenvrije producten in het assortiment heeft zijn de eiwitshakes, helaas, niet glutenvrij. Novashops heefr een voordelige starterspakket voor 10 dagen. Hierin zitten er niet alleen eiwitshakes maar ook andere eiwitrijke producten uit hun assortiment.

Prijs: € 109,95 voor het starterspakket.

De Cijfers

Om een goed beeld te krijgen van zowel de prijzen als de inhoud heb ik de onderstaande tabel gemaakt. Op WeightCare na zijn alle shakes gemaakt met water. Deze eiwitshake is op advies van WeightCare gemaakt met magere melk.

afvallen-met-shakes-cijfers

Is dat alles?

Dit is maar een greep uit de beschikbare eiwitshakes in Nederland. Welke shake het beste is, ligt helemaal aan jou. Let daarbij op de kwaliteit van de ingrediënten en de prijs.

Bovengenoemde shakes zitten op de lijst van de bekendste eiwitshakes, maar hiernaast zijn er ook andere minder bekende merken op de markt. Wil je die ook uitproberen? Kijk dan op TimFit.com

Eiwitrijke producten van onder andere Cambridge, Herbalife en Powerslim zijn niet meegenomen in deze test. De reden hiervan is dat ze kwalitatief niet beter zijn dan de merken die we in dit artikel bespreken. Verder zijn deze merken uitsluitend te koop via een consulente. Dit heeft als mogelijk voordeel dat je fysieke begeleiding krijgt, een groot nadeel is dat deze consulentes op commissie basis werken. Dit maakt de producten onnodig duur.

Tot slot…

Let op het type eiwit dat gebruikt wordt

Het is van belang om te weten dat melkeiwitten langer een verzadigd gevoel geven dan soja eiwitten. Soja eiwitten zijn wel een stuk goedkoper waardoor dit type eiwit vaak in goedkopere maaltijd shakes te vinden is. Wei eiwitten (ook vaak whey protein gemoemd) is een eiwit dat geschikt is voor sporters omdat het heel snel verteerd wordt, maar minder geschikt voor in een dieet. (bron)

Vaak worden er aan dieet shakes nog extra ingrediënten toegevoegd zoals vitamines en mineralen of stoffen die invloed hebben op de bloedsuikerspiegel of op de vetverbranding zoals chroom, groene thee of L-carnitine. Dit maakt deze formules duurder, maar meestal werken deze shakes ook beter dan shakes die deze stoffen niet bevatten.

Uiteraard kan niet iedereen een shake van € €40,- veroorloven en dan is een goedkopere maaltijdvervanger misschien toch een manier om wat kilo’s mee kwijt te raken. Maar aan de andere kant behaal je met deze goedkope maaltijdvervangers waar veel snelle suikers en soja eiwitten inzitten dus wel vaak minder snel resultaat waardoor je uiteindelijk misschien wel zelfs duurder uit bent dan wanneer je direct een kwalitatief goede shake koopt.

Drie Tips als je wil Afvallen met Shakes

Wanneer je een of twee maaltijden vervangt voor een shake zijn er een aantal basisprincipes die je altijd in gedachten moet houden:

 1. Zorg altijd voor voldoende voedingsstoffen tijdens een dieet. Tekorten aan vitamines, mineralen, vezels en onverzadigde vetzuren zijn niet gezond en kunnen ook het afslankproces belemmeren.
 2. Blijf altijd groente eten en fruit in beperkte mate. Dit zorgt ervoor dat het lichaam voorzien wordt van de nodige voedingsstoffen. Daarnaast zorgt groente en fruit voor een juiste PH in het lichaam. Volg nooit een dieet waarbij uitsluitend shakes of repen wordt geadviseerd.
 3. Als je wel gewoon avondeten neemt, leg dan de nadruk op eiwitrijke producten zoals vlees, vis, gevogelte en eet hierbij veel groente. Beperkt aardappels, brood en pasta zoveel mogelijk totdat je je streefgewicht bereikt hebt.

Zoals ik in het begin van dit artikel aangaf heeft de consumentenbond ook een aantal eiwitshakes en maaltijdvervangers getest. Het testrapport van de bond kun je downloaden via deze link.

Heb je na het lezen van dit artikel vragen? Schroom dan niet om ze te stellen. Gebruik hiervoor het onderstaande facebook formulier of het reactie formulier.

Gezonde Groeten,

303 Reacties

 1. Ik ben na mijn bevalling zoveel kilo’s aangenomen die ik er niet meer af krijg. Ik heb allerlei dieetprogramma’s in combinatie met sporten gevolgd zonder resultaat. Ik zie die door de bomen het bos niet meer. Ik wil graag de shakes uitproberen. Mijn omgeving is ertegen maar ik zou juist hun gezicht willen zien wanneer ik mijn mooie figuur terug heb dankzij jullie shakes!

 2. Ow heel graag heb ik dit zetje nodig, inmiddels 42 en
  Ik weet niet waar ik moet beginnen dus dit zou een mooie start zijn.

 3. Nou ik ben naar mijn chemokuren in2014 zoveel aan gekomen.en nu krijg ik het Ernie meer af voor mijn ziek zijn was ik een fanatiek sport mens geen dag zonder.heb al vaak geprobeerd om weer te starten .maar ben te zwaar om al die kilo,s mee te slepen .komniet op conditie.daarom verdien ik een gratis pakket

 4. Door mijn reuma kan ik niet meer volop sporten helaas en dat merk ik, nu inmiddels de kilootjes er stiekem bij zijn gekropen. Dit overgewicht is helaas ook weer een belasting voor mijn lichaam.
  Ik heb al naar diverse merken gekeken maar zie door de bomen het bos niet meer, dus zou graag een pakket ontvangen.

 5. Goedendag
  Ik zal graag winnen omdat Dee echt een paar kilo,s af moeten ik gewoon het geld niet heb
  Krijg weekgeld
  Wil zo graag weer de zomer in met wat kilos minder
  Sporten help bij mjin niet doet 2x per dag een half uur werk en naar huis.ik doe eigenlijk alles op me fiets heb geen auto dus beweeg genoeg loop ook veel
  Hoop zo dat ik her win
  Alvast bedankt
  Mvgr Renate Verhaagen

 6. Ik heb alles al geprobeerd en blijf nu op me gewicht staan het is een frustratie waarom wil ik afvallen dat is me gezondheid ik mankeer het een en ander en als mijn gewicht minder zal worden kan ik misschien minder pillen gaan slikken ik heb ook los vel wat ik graag wil verwijderen maar dat wordt pas op een bepaald gewicht gedaan maar het is nodig want er zitten absessen waar ik vele operaties al aan heb gehad zou dit dus heel erg graag willen proberen mochten jullie mij die kans geven zou ik heel erg dankbaar zijn .

 7. Waarom doe ik mee… Ben op eigen houtje zo’n 37 kilo afgevallen .. Van 120 naar nu 83 .. Ik blijf nu al zolang hangen op dit gewicht maar de laatste 10 a 13 kilo moeten er nog vanaf . Ik heb dit resultaat bereikt door mijn voeding te veranderen en te sporten , maar nu lukt t me niet meer zelf en heb echt een extra steuntje nodig . Ik ben altijd heel onzeker geweest … ik ben 31 en heb Denk ik al zo’n 15 jaar lang altijd maar bedekkende kleding aan in de zomer ..Deze zomer MOET het anders zijn :)

 8. Ik heb alles op dit moment al geprobeerd en zal graag de eiwitdieet willen volgen i.v.m dat ik te weinig eiwitten binnen krijg op een dag. Tenslotte vind ik eiwitshakes lekker en is het makkelijk te maken met mijn onregelmatige diensten.

 9. Ik krijg een maagverkleining ,dus moet voor het eerst shaks gebruiken ,en jullie weren welke de beste is ,daarom doe ik mee

 10. Ik zou het heel graag willen winnen omdat ik de laatste kilo’s van mijn zwangerschap er heel graag af wil hebben! Ik ben in september bevallen van ons 2e kindje en doordat ik overdag de zorg van onze kinderen alleen doe, heb ik s’avonds geen puf meer om intensief te gaan sporten.
  Ik wil shakes gaan proberen icm springtouwen en hopen dat dan de laatste 5 tot 10 kilo er nog af gaan!

 11. Doordat ik aan het afstuderen ben, heb ik geen vast ritme. Super gevaarlijk, want ik snack wanneer ik zin heb. Als ik de maaltijdvervangers gebruik weet ik precies hoeveel ik mag en wanneer. En ik val af!

 12. Ja ga volgend jaar trouwen en wil er goed uit zien dus een pakket zou super zijn. Kan ik afvallen en als er wat kilo’s af zijn lekker met sporten op gewicht blijven. En strak voor de bruiloft

 13. Wow… misschien is dit het duwtje dat ik nodig heb. Elke keer een kilootje erbij maar nu is echt de maat vol.. letterlijk en figuurlijk?. Vreselijk om jezelf op een foto te zien, en om energieloos op de bank te zitten. Wat lijkt het me heerlijk om er vol voor te gaan en deze kilo’s niet meer mee te hoeven zeulen.

 14. Ik heb weken lang geprobeerd af te vallen, maar het lukt niet. Nuvoel ik me wat hopeloos. Wat helpt wel….
  Hopelijk deze shakes!
  Ik ben een vrouw van 63 en weeg te zwaar.

 15. Graag deel k mee aan deze winactie omdat k samen met sporten fitter wil worden en af wil vallen. shakes vullen door de eiwitten en zijn ook nog erg lekker

 16. Beste allen,
  Wil graag weten welke shakes lactose vrij is en welke shakes alle voedingsstoffen bevat die nodig is zonder al te veel suikers. |ik hoef niet veel kilo’s af te vallen maar 6 aangekomen vanwege stoppen met roken.
  Josephine

 17. Ik kamp al jaren met overgewicht en wil nu eens en voor altijd die rottige overtollige kilo’s kwijt.
  Ik wil 20 kilo afvallen.
  Dus de shake is zeer welkom.

 18. Ik bn een jongen van 16 jaar en ben echt zwaar. Ik weeg 120kg ik probeer af te vallen maar ik kom steeds weer terug ik de oude fase. Ik word ook op school gepest door jongens en meisjes. En ik voel me meestal eenzAam. Financieel hebben wij het krap. En zn eiwittenshakd kost rond de 20 euro. Dat is best veel geld voor ons. Daarom zou ik graag eentje willen winnen

 19. Ben al 3 jaar bezig met afvallen maar gaat nie supper kom nie aan ook nu hoor blijft hangen.is veek zwangerschaps vet maar zit nie lekker in me vel en onzeker ben ik. Ik wil dingen kunne doen met me dochter van aleenstaand kan wel dingen doen maar heb de energie niet ervoor. Ik ben 1.74 en weeg 97kg :( en ben 26 jaar nu

 20. door mijn ziekte is het moeilijk om mijn gewicht naar beneden te krijgen ,daar ik ook een tekort aan eiwitten heb zou ik dit wel heel graag willen proberen om te kijken of ik er inderdaad mee afval

 21. Na men zwangerschappen heb ik de nodige extra kilo’s nog niet kunnen kwijt geraken. Ondanks de rugpijn dat ik heb nagehouden van de laatste zwangerschap, kan ik ook niet meer intensief sporten en is het sporten op een laag pitje. Ik zou graag eens een dieet proberen waar ik wel effect bij kan zien. Want al verscheidenen shakes geprobeerd maar met geen resultaat.

 22. Ik wil dit heel graag proberen het zou een stok achter de deur zijn want als je in de catering werkt is de verleiding groot en als het helpt is makkelijker om niet in de verleiding te komen…

 23. Hallo, ik heb een vraagje. Ik heb een pinda, soja en notenallergie. In de meeste shakes zit soja verwerkt. Zijn er ook shakes die vrij zijn van soja?

  Mvg,

  Cheyenne

 24. ik wil graag afvallen heb al van alles geprobeert ma nog niet met shakes wil graag de maaltijd vervangers proberen

 25. Nadat na mijn fantastische zoon ook mijn prachtige dochter geboren is ben ik superblij met mijn 2 kerngezonde lieve kindjes.. echter ik ben minder blij met die zwangerschapskilo’s die er maar niet af gaan.. hopelijk kunnen de shakes mij helpen om de stralende mama te worden die ik wil zijn!

 26. Ik wil afvallen. Ik heb het metalbool syndroom en heb nu een jaar koolhydraat beperkt en koolhydraatarm gegeten maar geen resultaat. Op advies van mijn dietiste wil ik nu toch maar maaltijd vervangers gaan proberen. Mijn doel is om zo het afvallen in gang te zetten. De dietiste kan als ik alleen shakes eet exact bepalen wat en welke hoeveelheden ik eet en ik hoop dat het dan lukt. Ik denk zelf dat jarenlang koolhydraat beperkt eten en slaapapneu mijn stofwisseling en hormoon spiegel totaal in de war hebben gebracht. Zo een heel verhaal maar het is niet anders. Mijn 104 kilo bij een lengte van Ong 1.66 is veel te veel. Mijn leeftijd is 70 jaar, ik sport drie keer per week tja wat moet ik nog meer vertellen? Ik wil graag dat proefpakket.
  Groet Wilma

 27. Door een mix van bijna alle dikmakende oorzaken die je maar kunt bedenken, heb ik nu een aardige vetrol op m’n buik en krijg ik broeken van een kleine 2 jaar geleden nu amper nog over m’n knieën.

  Al enkele jaren in de overgang.
  Een behoorlijke depressie.
  2 jaar geleden toch weten te stoppen met roken.
  Fybromyalgie en door vele fysieke klachten/ontstekingen vrijwel niet meer kunnen sporten.

  Zo’n 15 kilo extra meesjouwen bevordert mijn fysieke gestel ook niet echt, dus ik zit nu een beetje in een vicieuze cirkel. Nóg minder bewegen, nog minder fit, nog hogere cijfertjes op mijn weegschaal.

  In een ver verleden ook wel een zwaardere periode gehad en toen met behulp van Herbalife toch goed de kilo’s kwijt weten te raken. Maar ik weet nu dat er in Herbalife ontiegelijk veel suiker zit, dus ik wil graag iets anders proberen. Ik twijfel tussen DieetPro en Body en Fit.

  Het zou wel ontzettend leuk en fijn zijn om een pakket te winnen met deze producten.

 28. Ik ben gestopt met roken en een aantal kilo’s aangekomen. Ik wil ze heel graag eraf hebben. Ik heb a. Het eerste en a der geprobeerd maar helaas

 29. Na mijn bevalling zit er toch wat kilo’s aan die er moeilijk af gaan. En het gaat maar om 6kilo maar die 6 kilo wil ik er echt af. We gaan volgend jaar trouwen en dan wil ik er tip top uit zien. En dus zonder 6 kilo. Vandaar dat ik het pakket graag zou willen winnen!!

 30. 3 jaar geleden 16 kg vermagerd na een Vitadis eiwitdieet, spijtig genoeg ben ik door stress en menopauze terug 10 kg bij gekomen. Hierdoor meer last van reflux. Wegens mijn spieraandoening kan ik niet gaan sporten en wil die 10 kg zeker kwijt. Jullie pakket zou voor mij een nieuwe kans geven om opnieuw te starten en om een nieuw eiwitdieet te leren kennen.
  Mvg

 31. Hoi, ik zou graag een eiwitshake pakket winnen omdat ik me echt gemotiveerd voel om af te vallen deze keer. Ik weet alleen niet zo goed wat het juiste product is (naast beweging) om dit mee te doen. Over een tijdje zou ik graag weer zwanger worden. De kans om opnieuw zwangerschapsdiabetes te ontwikkelen is 99.9% procent. Dus dan gun ik mijn lijf om dan in ieder geval een heel aantal kilo’s lichter te zijn om deze ‘beproeving’ vanuit een gezonder startpunt aan te gaan.
  Groetjes, Joyce

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
De beste eiwitshake is
Esther Otten
Mijn naam is Ester Otten en ik ben afgestudeerd aan Hogeschool van Amsterdam. Ik heb gekozen voor de richting Voeding & Diëtetiek en mag mijzelf officieel diëtiste noemen. Via vetvrij.com wil ik je graag informeren over een gezonde en verantwoorde mogelijkheden om af te vallen. Heb je vragen naar aanleiding van mijn columns? Of wil je meer weten over voeding en gezondheid? Dan help je graag. Samen op weg naar een gezonde toekomst!