Afvallen met Shakes

Afvallen met shakes of Maaltijdvervangers? Hier moet je op letten!

Veel mensen die willen afvallen met shakes, maar welke eiwitshake moet je kiezen? Je zal wel hebben gemerkt dat er een best groot aanbod aan eiwitshakes op markt aanwezig is. Vanuit de afslank- en sportindustrie zijn er vele eiwitrijke-producten op de markt gebracht, waaronder shakes, repen en ook lekkere desserts. Dus gebrek aan keuze heb je als consument absoluut niet. Maar dat is nu juist het probleem, want hoe kies je nu de beste eiwitshake? Waarop moet je letten?

Maaltijdshakes getest door de Consumentenbond

Onlangs heeft de consumentenbond onderzoek gedaan naar een aantal maaltijdshakes en afvalrepen. De conclusie was dat beide producten vaak erg veel suiker bevatten. De consumentenbond geeft aan dat fabrikanten hun producten aanprijzen als als uitgebalanceerde maaltijdvervangers met alle essentiële voedingsstoffen om gezond mee af te vallen.

De consumentenbond heeft een aantal maaltijdvervangers in een lab heeft laten onderzoeken. Onder andere Weight Care bevat volgens de bond meer suiker dan een glas cola. En twee Slank Maaltijdrepen van Lucovitaal bevatten meer suiker dan één Snickers. Zeven maaltijdvervangers uit de test bevatten voldoende eiwit, minimaal 20 gram per maaltijd. (bron)

Wat ons opviel is dat de consumentenbond erg selectief is geweest in de merken. Vooral de ‘stoffige’ bestaande merken die vastgeroest zitten in een oude formule werden onder de loep genomen. Dit terwijl er tegenwoordig veel nieuwkomers zijn die wel goed naar de wensen van de klant luisteren. Uiteraard testen wij wel alle merken! Ben je benieuwd naar de resultaten van de consumentenbond? Je kunt het complete rapport onder aan deze pagina gratis downloaden.

Iedere maand mogen we een eiwitshake pakket ter waarde van 99 euro weggeven. Wil je kans maken op dit pakket? Klik dan hier en VERTEL dan WAAROM JIJ WIL WINNEN

Afvalen met Shakes via Internet

Op het internet is er heel veel informatie beschikbaar over eiwitshakes en de vele andere eiwitrijke voedingsmiddelen. Helaas is een groot deel van de beschikbare informatie niet objectief om de simpele reden dat de desbetreffende website een product wilt verkopen. Let dus goed met wat je leest en vanwaar de informatie is gehaald.

De Bekendste Eiwitshakes

In dit artikel worden de meest gebruikte eiwitshakes die te koop zijn binnen Nederland bekeken. Het gaat hier om Dieet pro, Weight care, Shakeplus, Timfit, Protislank, Be In Shape, Vitadis Slanker leven, Eiwitshakes van Body & Fit, Proteïneshakes, Proslank, Modifast, Atkins, Be Slank en Novashops.

Verschillende Eiwitshakes

We weten inmiddels dat er veel verschillende shakes op de markt zijn. Vaak zijn deze shakes gebaseerd op eiwitten of een combinatie van eiwitten en koolhydraten. Afvallen met shakes is enorm populair, en niet zonder reden. Verschillende bekende Nederlanders waaronder Lisa Lois en Jochem Myjer zijn afgevallen met behulp van shakes. Maar wat is eigenlijk het geheim achter eiwitshakes en maaltijdvervangers? en belangrijker nog, waar met je op letten? De ene shake is de andere niet.

Sommige maaltijdshakes kosten slechts 4 euro voor een pot, anderen meer dan 40 euro. Wat is het verschil tussen deze shakes?

Het verschil in prijs wordt vaak veroorzaakt door de ingrediënten die gebruikt zijn. Bijna alle goedkope merken bevatten maltodextrine, fructose en dextrose. Dit zijn hele goedkope ingrediënten die meer als opvulling van de pot wordt gebruikt dan dat het echt werkt om af te vallen. Sterker nog, je wordt van deze snelle suikers eerder zwaarder dan dat je er van afvalt. Maltodextrine, fructose en dextrose worden namelijk ook vaak gebruikt in producten voor mensen die willen aankomen in gewicht.

Vaak blijkt goedkoop dus ook duurkoop te zijn bij het kiezen van een maaltijdshake

Aan de andere kant is het ook niet altijd zo dat dure maaltijdshakes ook betere ingrediënten bevatten. Soms bevatten shakes van meer dan € 40,- alsnog goedkope ingrediënten zoals soja eiwit, maltodextrine, dextrose en fructose. Het beste is dus om te kijken naar de voedingswaarde en ingrediënten voordat je een keuze maakt voor een afslankshake die bij je past.

Hieronder een aantal tips waar je op kunt letten:

Let op het gehalte koolhydraten en suikers

Bij een product staat altijd bij de voedingswaarde vermeld hoeveel koolhydraten en suikers het bevat per 100 gram. De beste resultaten zal je behalen door een shake te gebruiken die weinig of helemaal geen koolhydraten bevat maar gebaseerd is op eiwitten. Hiermee zal je het snelst je ideale gewicht bereiken waarna je je “gewone” voedingspatroon weer op kunt pakken. (bron)

Let op het gehalte calorieën per shake

Koolhydraten, vetten en eiwitten leveren allemaal een bepaalde hoeveelheid calorieën. De hoeveelheid calorieën in een product bevat geeft aan hoeveel energie dit product levert. Gemiddeld verbruikt een man ongeveer 2500 kcal en een vrouw ongeveer 2000 kcal per dag. Eet je meer dan wat je verbruikt zal je zwaarder worden, eet je minder dan dat je verbruikt zal je afvallen. Hoe minder kcal een maaltijd shake dus bevat hoe beter, want daardoor verbruik je eerder je vetreserves als brandstof. Sommige shakes bevatten minder dan 80 kcal terwijl andere shake meer dan 300 kcal bevatten. Wanneer je twee shakes per dag neemt kan dit dus al een verschil zijn van 440 kcal.

Let op het gehalte vetten per shake

1 gram koolhydraten levert 4 kcal aan energie, 1 gram eiwitten levert eveneens 4 kcal aan energie, 1 gram vet daarentegen levert 9 kcal aan energie. Hoe meer vet een shake bevat, hoe meer kilocalorieën je uiteindelijk zal binnen krijgen waardoor je minder snel zal afvallen met shakes omdat ze veel vetten bevat.

Let op het percentage eiwitten per shake

Hoe hoger het gehalte eiwitten in een shake hoe beter het is om af te vallen. Eiwitten geven een veel langer verzadigd gevoel dan koolhydraten omdat ze minder invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Een goede afslank shake bevat minstens 80% eiwitten. (bron)

De Eiwitshakes onder de loep

Van deze eiwitshakes zullen wij de belangrijkste eigenschappen in kaart brengen zodat je makkelijker een keus kunt maken. Een van die belangrijke kenmerken is natuurlijk de ingrediënten van zo een shake. Zijn die van hoge kwaliteit? En welke eiwitten en vitamines zijn toegevoegd aan deze shake? Daarnaast kijken we ook naar de prijzen. Neem samen met ons deze shakes onder de loep.

Dieet Pro

dieetpro-review

Met maar slechts 79 kilocalorieën per portie is dit de ideale keus voor personen die willen afvallen met shakes. Zelfs zangeres Lisa Loïs is met deze eiwitshake afgevallen. Dieet pro bevat geen vet of suiker en heel weinig koolhydraten. Het is glutenvrij maar niet lactosevrij. In dit product zijn er verschillende vitamines toegevoegd, alsook choline en groene-thee-extract. Dieet pro bevat een speciaal eiwit, genaamd micellar caseïne, dat relatief trager afbreekt dan de andere eiwitsoorten.

Je kan de shake mengen met water of een van de vele recepten uitproberen. Gezonde tussendoortjes zijn toegestaan indien je het Dieet pro voedingsplan volgt, denk aan crackers en fruit. Wil je starten met Dieet Pro? Profiteer dan de Dieet Pro Aanbiedingen Prijs: € 19,90 voor 22 eiwitshakes. Bespaar op de kosten door naar de voordeel pakketten te vragen of maak gebruik van deze Dieet Pro Korting en krijg 1 pot gratis.

TimFit SX-5 Maaltijdshake

timfit korting

De TimFit SX-5 shakes zijn een vreemde eend in de bijt omdat het niet alleen een eiwitshake is, maar een maaltijdvervanger! Timfit staan voor een volwaardige maaltijd: eenvoudig, voedzaam en lekker. Je volgt een gevarieerd weekmenu  waarbij je  twee maaltijden per dag (ontbijt en de lunch) door een TimFit shake vervangt. Timfit maaltijdshakes bevatten een dosering van micro- en macronutriënten. Tijdens de avondmaaltijd mag je mager vlees of vis en groenten eten. Koolhydraten zoals aardappelen, brood en pasta worden net zoals bij andere eiwit diëten sterk afgeraden.

TimFit SX-5 shakes bevatten een minimum aan calorieën en bevat alle essentiële voedingsstoffen. Het is namelijk van cruciaal belang dat je tijdens het afvallen alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Pleeg tijdens het afvallen met shakes geen roofbouw op je lichaam. Wil je meer weten over Timfit? lees dan de Timfit Review

Prijs: Een startpakket Timfit kost € 49,00

TimFit Eiwitdieet 10% korting

Shakeplus

shakeplus-review

Shakeplus is relatief nieuw binnen Nederland en is de eerste 100% natuurlijke maaltijdshake. Deze shake is vrij van kunstmatige geur, kleur, smaak en zoetstoffen en is laag in suiker. Als smaakmaker worden echte aardbeien, bananen of cacao gebruikt en dat geeft een pure, natuurlijke smaak.

De eiwitmix bevat o.a. micellaire caseïne. Dat breekt heel traag af en houdt je daardoor veel langer verzadigd. Perfect om mee af te vallen dus!

Evenals de vorige eiwitshakes zijn er ook hier vitamines en mineralen toegevoegd. Eén shake geeft je de helft van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarnaast bevat Shakeplus twee soorten plantaardige vezels voor een gezonde stoelgang en een mineraal dat de bloedsuikerspiegel stabiliseert.

Wat Shakeplus verder onderscheidt van de andere eiwitshakes is de toevoeging van Moringa Oleifera. Dit is een natuurlijk en krachtige antioxidant met meer dan 90 actieve bestanddelen. Meng deze shake met melk of volg de vele recepten ter beschikking.

Naast maaltijdshakes biedt Shakeplus ook gratis persoonlijke begeleiding en voedingstips. De shakes passen perfect binnen een voedingsplan van een sporter, en zijn goed te gebruiken voor en na een zware trainingssessie.

Prijs: € 39,00 voor 21 eiwitshakes

Wil je meer weten over Shakeplus? lees dan de Shakeplus Review of bestel via de website.

Joylent Shakes

joylentDe producten van Joylent zijn afgeleid van het Amerikaanse Soylent. De originele Soylent is moeilijk verkrijgbaar in Nederland, omdat het niet aan de standaarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit voldoet. Daarom kwam Joey van Koningsbruggen op het idee om een Nederlandse variant op de markt te brengen.De shakes van Joylent bestaat uit haverbloem, sojameel, wei, maltodextrine, gemalen lijnzaad, vitaminen/mineralen mix. Een smakelijke mix van natuurlijke ingrediënten die er samen voor zorgen dat jouw lichaam precies krijgt wat het nodig heeft. Inmiddels is het twee jaar later en heeft Joylent bijna drie miljoen maaltijden verkocht in 83 landen.

Meer informatie en bestellen kan via de website van Joylent.

 

Vitadis Slanker leven

Vitadis Slanker leven heeft niet alleen eiwitshakes, maar ook complete afslankpakketten. In de pakketten vind je onder andere apps voor op je smartphone, recepten, de eiwitshakes, soepen, repen en nog veel meer. Naast de eiwitrijke voedingsmiddelen vind je ook recepten, ketodis teststrook en een meetlint in dit pakket. Zelfs online begeleiding van een persoonlijke coach zit hierin inbegrepen. De eiwitshakes van Vitadis meng je met water.

update: Vitadis Nederlad is Failliet, een uitstekende vervanger zijn de shakes van TimFit en Dieet Pro.

Weight Care

weightcare-review

Weight care is een van de goedkopere eiwitshakes op de markt. Elke shake bevat zo een 200 calorieën en is te verkrijgen in zowel poedervorm alsook de kant-en-klare shakes. De poedervorm van deze shake kan je mengen met mager melk of yoghurt. Ook hierin zijn, als in Dieet Pro, vitamines en mineralen toegevoegd. Wil je meer weten over WeightCare? lees dan de WeightCare Review.

Prijs: € 15,00 voor 18 eiwitshakes. Goedkoper in de andere online shops. Bespaar door de prijzen online te vergelijken. 

Protislank

Protislank is een specialist in eiwitrijke en koolhydraatarme producten. Binnen het assortiment vind je niet alleen eiwitshakes maar ook proteïne repen, desserts en dergelijke. Ga je voor het startpakket dan kan je die zelf samenstellen met shakes, desserts of andere eiwitrijke maaltijden. Op het Protislank dieet eet je dagelijks 5 eiwitrijke voedingsmiddelen die jij aanvult met vitamines en groenten. De poedershakes bevatten de zoetstof aspartaam en worden gemengd met water. Wil je meer weten over Protislank? lees dan de Protislank Review

Prijs: € 22,00 voor 17 maaltijdshakes. Het startpakket haal je al voor € 56,00. 

Be In Shape

De Be In Shape eiwitshakes kan je toevoegen aan melk, yoghurt, water of wat jij zelf lekker vindt. Naast de eiwitten zorgen de vezels in de shake voor een langdurig verzadigd gevoel. Dankzij de tarwevezels is deze eiwitshake helaas niet glutenvrij. Daarnaast bevat het de zoetstof aspartaam.

Wil je meer weten over Be In Shape lees dan de Be In Shape Review

Prijs: € 24,95 voor 11 eiwitshakes. 

Eiwitshakes van Body & Fit

body&fit

Body & Fit is een webshop waar je terecht kunt voor kleding, accessoires, sport- en dieetvoeding. Onderdeel van het assortiment is de Smart Proteïne Eiwitshake dat maar 90 kilocalorieën per shake bevat. Deze shake is niet alleen koolhydraatarm maar bevat ook geen suiker en vet. Het is verkrijgbaar in meerdere smaken zoals de populaire Nutella, Cookies en White Chocolate. Vitamines, mineralen en extracten voor een goede verbranding zijn ook onderdeel van deze eiwitshake.

Prijs: € 32,50 voor 71 eiwitshakes.

Whey Isolaat van Body&Fit + gratis shaker

Proteïneshakes

Deze eiwitshakes zijn verkrijgbaar in kleine meeneemzakjes of potten met heel weinig lactose. Dit maakt dat deze shakes wat prijziger zijn en ook minder zoetstof bevatten.

Prijs: € 19,95 voor een proefpakket van met alle smaken. Zo een proefpakket bevat genoeg shakes voor1 week.

Proslank

Proslank-review

Proslank is een eiwitdieet met een eigen assortiment aan afslankproducten. Je kunt er complete dieetpakketten en andere losse producten halen. Proslank heeft in principe geen eiwitshakes op de markt, maar eiwitrijke dranken. Denk aan exotische smoothies in de smaken mango, aardbei of banaan. Daarnaast zijn er ook smaken als cola en capppuccino.

Wil je meer weten over Proslank? lees dan de Proslank Review

Prijs: € 159,95 voor een startpakket van 12 dagen. 

Modifast

modifast-review

Modifast heeft een uitgebreide lijn aan eiwitshakes in de winkels en online shops. Hier mag je kiezen tussen de Intensive, Protiplus en Go. Intensive is voor personen die best veel willen afvallen met shakes. Protiplus is een compleet voedingsplan met haar eigen eiwitshakes, koekjes en andere eiwitrijke voedingsmiddelen. Go is een aparte productenlijn bestaande uit kant-en-klare maaltijdvervangers.

Wil je meer weten over Modifast? lees dan de Modifast Review

Prijs: € 18,00 voor 9 eiwitshakes van Intensive.

Atkins

atkins-review

De eiwitshakes van Atkins haal je bij Albert Heijn. Je hebt daar keuze uit poedershakes in de smaken chocolade of vanille. Deze shakes kan je het beste met water mengen. Voor kant-en-klare eiwitshakes kan je ook bij Atkins terecht. Die zijn beschikbaar in de smaken cappuccino en milk chocolate. De shakes van Atkins bevatten heel weinig koolhydraten, een klein beetje suiker en veel voedingsvezels.

Wil je meer weten over Atkins? lees dan de Atkins Review

Prijs: € 17,00 voor 10 eiwitshakes.

Be-Slank Shakes

be-in-shape-review

Be-Slank eiwitdieet shakes worden bereid uit vers fruit en hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Deze shake bevat geen geen kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen! Het verse fruit wordt ontsuikerd omdat het uitsluitend natuurlijke suikers bevat. De shakes bevatten geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Het eiwit dat in Be-Slank wordt gebruikt is gemaakt van melk van gras gevoede koeien. Be-Slank werkt met het principe van 2 eiwitshakes, 2 stuks fruit en 1 warme maaltijd per dag. Hiervoor krijgt je lichaam alle nodige voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren. Be-Slank is een natuurlijk buitenbeentje tussen de shakes!

Wil je meer weten over Be-Slank? lees dan de Be-Slank Review

Prijs: € 39,95 voor een budgetpakket van 14 shakes en 7 repen.

Novashops

novashops-review

De eiwitshakes van Novashops moet je met water voorbereiden. Alhoewel Novashops veel glutenvrije producten in het assortiment heeft zijn de eiwitshakes, helaas, niet glutenvrij. Novashops heefr een voordelige starterspakket voor 10 dagen. Hierin zitten er niet alleen eiwitshakes maar ook andere eiwitrijke producten uit hun assortiment.

Prijs: € 109,95 voor het starterspakket.

De Cijfers

Om een goed beeld te krijgen van zowel de prijzen als de inhoud heb ik de onderstaande tabel gemaakt. Op WeightCare na zijn alle shakes gemaakt met water. Deze eiwitshake is op advies van WeightCare gemaakt met magere melk.

afvallen-met-shakes-cijfers

Is dat alles?

Dit is maar een greep uit de beschikbare eiwitshakes in Nederland. Welke shake het beste is, ligt helemaal aan jou. Let daarbij op de kwaliteit van de ingrediënten en de prijs.

Bovengenoemde shakes zitten op de lijst van de bekendste eiwitshakes, maar hiernaast zijn er ook andere minder bekende merken op de markt. Wil je die ook uitproberen? Kijk dan op TimFit.com

Eiwitrijke producten van onder andere Cambridge, Herbalife en Powerslim zijn niet meegenomen in deze test. De reden hiervan is dat ze kwalitatief niet beter zijn dan de merken die we in dit artikel bespreken. Verder zijn deze merken uitsluitend te koop via een consulente. Dit heeft als mogelijk voordeel dat je fysieke begeleiding krijgt, een groot nadeel is dat deze consulentes op commissie basis werken. Dit maakt de producten onnodig duur.

Tot slot…

Let op het type eiwit dat gebruikt wordt

Het is van belang om te weten dat melkeiwitten langer een verzadigd gevoel geven dan soja eiwitten. Soja eiwitten zijn wel een stuk goedkoper waardoor dit type eiwit vaak in goedkopere maaltijd shakes te vinden is. Wei eiwitten (ook vaak whey protein gemoemd) is een eiwit dat geschikt is voor sporters omdat het heel snel verteerd wordt, maar minder geschikt voor in een dieet. (bron)

Vaak worden er aan dieet shakes nog extra ingrediënten toegevoegd zoals vitamines en mineralen of stoffen die invloed hebben op de bloedsuikerspiegel of op de vetverbranding zoals chroom, groene thee of L-carnitine. Dit maakt deze formules duurder, maar meestal werken deze shakes ook beter dan shakes die deze stoffen niet bevatten.

Uiteraard kan niet iedereen een shake van € €40,- veroorloven en dan is een goedkopere maaltijdvervanger misschien toch een manier om wat kilo’s mee kwijt te raken. Maar aan de andere kant behaal je met deze goedkope maaltijdvervangers waar veel snelle suikers en soja eiwitten inzitten dus wel vaak minder snel resultaat waardoor je uiteindelijk misschien wel zelfs duurder uit bent dan wanneer je direct een kwalitatief goede shake koopt.

Drie Tips als je wil Afvallen met Shakes

Wanneer je een of twee maaltijden vervangt voor een shake zijn er een aantal basisprincipes die je altijd in gedachten moet houden:

 1. Zorg altijd voor voldoende voedingsstoffen tijdens een dieet. Tekorten aan vitamines, mineralen, vezels en onverzadigde vetzuren zijn niet gezond en kunnen ook het afslankproces belemmeren.
 2. Blijf altijd groente eten en fruit in beperkte mate. Dit zorgt ervoor dat het lichaam voorzien wordt van de nodige voedingsstoffen. Daarnaast zorgt groente en fruit voor een juiste PH in het lichaam. Volg nooit een dieet waarbij uitsluitend shakes of repen wordt geadviseerd.
 3. Als je wel gewoon avondeten neemt, leg dan de nadruk op eiwitrijke producten zoals vlees, vis, gevogelte en eet hierbij veel groente. Beperkt aardappels, brood en pasta zoveel mogelijk totdat je je streefgewicht bereikt hebt.

Zoals ik in het begin van dit artikel aangaf heeft de consumentenbond ook een aantal eiwitshakes en maaltijdvervangers getest. Het testrapport van de bond kun je downloaden via deze link.

Heb je na het lezen van dit artikel vragen? Schroom dan niet om ze te stellen. Gebruik hiervoor het onderstaande facebook formulier of het reactie formulier.

Is Afvallen met Shakes iets voor jou?

Hoeveel kilo raak ik kwijt met afvallen met shakes?

Je kunt op voorhand niet direct zeggen hoe veel kilo je zult afvallen met shakes. Afvallen is voor veel mensen niet gemakkelijk. Zeker als je meer dan 5 kilo wilt afvallen, is doorzettingsvermogen en daadkracht noodzakelijk. Ook dit dieet vraagt inzet, maar het resultaat dat (bijna) dagelijks gewichtsverlies laat zien, werkt bijzonder motiverend. Eiwitten stimuleren de vetverbranding. Op basis van dát gegeven, werkt dit dieet uitstekend. Verlies 0,5 kg tot 0,8 kg per dag. Verlies dus 3,5 kg tot 5,6 kg per week.

Wat is de beste shake om af te vallen?

Wil je afvallen met shakes, dan is het Timfit afslankprogramma de beste keuze. Het is wetenschappelijk bewezen en brengt je in drie fases zeer effectief naar je streefgewicht, waarbij de derdeTimFit fase; “op gewicht blijven is”. En bij deze fase falen namelijk de meeste andere diëten. Je wordt vrijblijvend begeleid door een consulent. TimFit is een van de best werkende dieet van Nederland en is niet te vergelijken met elk ander dieet qua ingrediënten en afslank-programma.

Welke shake smaakt het best?

De verschillende smaken zijn natuurlijk persoonsgebonden. Maar op het Forum van Vetvrij wordt de Banaan en de Vanille van TimFit het meest aangeraden!

Gezonde Groeten,

Esther Otten
Mijn naam is Ester Otten en ik ben afgestudeerd aan Hogeschool van Amsterdam. Ik heb gekozen voor de richting Voeding & Diëtetiek en mag mijzelf officieel diëtiste noemen. Via vetvrij.com wil ik je graag informeren over een gezonde en verantwoorde mogelijkheden om af te vallen. Heb je vragen naar aanleiding van mijn columns? Of wil je meer weten over voeding en gezondheid? Dan help je graag. Samen op weg naar een gezonde toekomst!

304 Reacties

 1. ik heb een gastric bypass peratie gehad vier jaar geleden omdat ik op het punt stond suikerziekte te krijgen maar ik ben ondertussen alweer bijgekomen en zou graag voor mijn gezondheid terug afvallen meshien kan jullie pakket daarbij helpen

 2. Hey! Ik ben 23 jaar en sukkel een jaar met mijn rug door een hernia. Helaas heb ik hierdoor mijn hockeysport moeten stopzetten. Omdat ik nu niet meer kan sporten ben ik ook moeten gaan opletten met wat en hoeveel ik eet. Hopelijk kan dit pakket mij helpen om wat kilootjes kwijt te spelen!

 3. Ik neem al een jaar herbalife ben goed vermagerd maar This duur ik wil.eens iets anders proberen dat goedkoper is

 4. Wat zou ik graag 10 kg af willen vallen omdat ik dat bijgekomen ben ivm de overgang. Zo vreselijk….het geeft mij geen moment rust en zelfvertrouwen. Ik ken mijn eigen lichaam niet meer ?

 5. Hallo, ik zou me zo graag weer mezelf voelen en door dat extra gewicht voel ik me gevangen in mijn eigen lichaam. Heb al vanalles geprobeerd, maar wordt steeds gedemotiveerd omdat bijna niets het gewenste resultaat oplevert. Ik zou mezelf dus nog eens een nieuwe kans willen geven met de maaltijdshakes . ?

 6. In 2011 heb ik een whiplash gehad die niet goed is behandeld. Er kwam in 2012 nog heel veel andere fysieke pech bij en daardoor binnen een jaar tijd 20kg aangekomen. Omdat het onverstandig is om als jongvolwassene streng af te gaan vallen, toen der tijd niet veel mee gedaan. Tijdens mijn periode in het revalidatiecentrum wel wat kwijt geraakt omdat ik veel aan conditie moest werken, en sindsdien wel wat blijven afvallen, maar niet de volle 20kg. Ik moet nu nog 10 en ik wil dit graag gaan doen met behulp van shakes of repen of andere afvalsupplementen. Pakket zou heel tof zijn!

 7. wil graag zo’n 10 / 15 kg afvallen. Ben 3 jaar geleden gestopt met roken en ben sindsdien 15 kg bijgekomen en die wil ik nu terug kwijt.

 8. Wil graag nog 18 kilo kwijt heb een sleeve en gastric bypass gehad al 80 kilo kwijt. Heb nu enorm veel buikvel over maar BMI is nog te hoog voor de correctie dus ja hopelijk kom ik in aanmerking

 9. Ik ben in hele korte tijd heel veel aangekomen door stress, hierdoor heb ik striemen gekregen (dit heb ik eerder nooit gehad). Nou weet ik dat ik daar niks meer aan kan doen maar wel aan mijn overgewicht..

 10. Hallo ik zoek me wezeloos naar een koolhydraat vrij! en calorie arm eiwitten shake smaak cappecino ( ik vind dit prettig om de dag mee te beginnen) wie kan mij helpen, thanx

 11. Hallo ik zoek me wezeloos naar een koolhydraat vrij! en calorie arm eiwitten shake ( vind Dit prettig om de dag mee te beginnen) wie kan mij helpen, thanx

  • Koolhydraatvrij lijkt mij lastig, dat bestaat volgens mij niet. Maar koolhydraatarm wel. Zelf gebruik ik de smart shake van body en fit, of de caseine shake van body en fit.

 12. Na al meer dan 7 jaar dieten en proberen nu echt klaar met mijn overgewicht. Door de vele medicijnen nooit echt gelukt. Eiwitshakes nog noooit geprobeerd en lijkt me een goeie kans om eens te proberen

 13. Graag zou ik 25 kg eraf willen krijgen die in 3 jaar tijd bij kwam door pijn aan hiel. Wil weer graag afvallen om weer te kunnen joggen. Voel dat ik nu te zwaar ben om dat te kunnen doen.

 14. ik ben lang gepest geweest omwille van mijn gewicht en ik wil hier voor nu en altijd een eind aan maken door deftige maatregels te nemen en daarom wil ik dit dieet eens proberen, en wil ik natuurlijk het pakket winnen!!

 15. Ik wil graag terug goed voelen in mijn lichaam. Heb dit via deze weg nog nooit gedaan en wil eens iets nieuws proberen

 16. Ik had graag willen afvallen via shakes. Op 1 jaar tijd ben ik 20kg bijgekomen door medicatie. Nu wil ik die er graag weer af.

 17. Ik zou graag enkele kilos kwijt willen voor mijn vakantie. Ik wil er graag goed uitzien op vakantie. En eenmaal afgevallen is het gelijk een goede stimulans om daarna verantwoord en gezond door te leven!

 18. Ik zou super graag dit pakket willen winnen! Ik ga dit jaar nog trouwen met de liefde van mijn leven en ik zou super graag nog wat kilootjes verliezen om extra mooi in mijn jurk te passen!

 19. Ik zou graag zo een pakket winnen omdat ik enkele kilos terug kwijt wil na mijn zwangerschap. Gezien mijn onregelmatige werkuren en mijn gezin heb ik hierdoor niet veel tijd om naar een fitnes te gaan. Na de zwangerschap willen de kilotjes precies ook niet meer weg met enkel op het eten te letten. Bij deze dus mijn deelname.

 20. Ik wil graag een pakket winnen omdat ik door omstandigheden de afgelopen 2 jaar 18 kilo ben aangekomen en het mij met gewoon opletten met eten niet meer lukt om af te vallen

 21. Ik heb 3 jaar geleden een sleeve operatie gehad ben toen 32 kilo afgevallen tot mijn spijt gaat mn gewicht weer langzaam maar zeker omhoog, mijn dokter raad shakes aan vanwege de eiwitten zelf heb ik het nooit geprobeerd omdat ik dat altijd al vies vond klinken, ik zou het toch heel graag willen proberen en idd een gelover worden in de shakes maar zover ben ik nog niet. Wegens mijn gezondheid en diabetes ben moet ik diëten miss dat dit helpt.

 22. De afgelopen 3 jaren waren heel moeilijk. MIjn zoontje werd geboren en niet veel later begonnen zijn nieren te falen. In plaats van de zwangerschapskilo’s kwijt te raken kwam ik nog meer bij. Ik wil nu alles op alles zetten en terug naar mijn normale gewicht. Jammer genoeg moet dit vrij snel gebeuren (en toch op een gezonde manier) gezien ik in de loop van dit jaar mijn nier wil doneren aan mijn zoontje. Dit is dan ook mijn motivatie om af te vallen en de reden waarom ik graag zo’n pakketje zou winnen. Alle steun is welkom.

 23. Tja,
  Ieder heeft zo z’n verhaal om af te vallen, ik natuurlijk ook. Was vorig jaar zooo lekker bezig , halve marathon Amsterdam gerend, echt heerlijk, tot… m’n vader kwam te overlijden. Veel regelen, veel emoties, begin nu weer wat op te krabbelen en krijg weer zin om te gaan hardlopen. Daarbij nu weer de nodige (emo)- kilo´s. De shakes zullen hierbij goed kunnen helpen, zodat ik in het najaar in m´n trouwjurk ga passen..bedankt

 24. Hi

  Na oneindig veel diets zoals koolhydraten diet, eieren diet ,punten diet,fitness pall,joggen,sportschool lukt het maar niet om af te vallen of ik doe iets verkeerds.
  Heb medicijnen antidepressivia maar deze medicijnen die ik heb hebben de minste bijwerkingen.Kan helaas niet zonder.
  Hoop dat ik eindelijk iets vind wat werkt voor mij…
  Ben mama van 30 jaar.

 25. Hi

  Na oneindig veel diets zoals koolhydraten diet, eieren diet ,punten diet,fitness pall,joggen,sportschool lukt het maar niet om af te vallen of ik doe iets verkeerds.
  Heb medicijnen antidepressivia maar deze medicijnen die ik heb hebben de minste bijwerkingen.Kan helaas niet zonder.
  Hoop dat ik eindelijk iets vind wat werkt voor mij…

 26. ik zou wel willen winnen omdat.
  Ik heb ontzettend veel moeite om af te vallen omdat ik total geen zelf vertrouwen heb het liefst zou ik me zelf laten verdwijnen.
  Ik schommel tussen de 103 en 107 ben 1.83 en 32 jaar en ben zelf ook een emotie eter en krop alles op.
  En ik denk dat de shakes mij een stap in de goede richting geven als ik het maar zie dat het werkt.
  Heb gedieet en sportschool gedaan anders gaan proberen te eten maar ik zag geen of nauwelijks effect waardoor je weer slecht gaat eten omdat je emoties opspelen.
  En het vinden van een partner voor het leven is ook moeilijk als je met je zelf niet te vrede ben.

  Groetjes mark

 27. na jaren van schommelen met mijn gewicht zou ik hier graag een einde aan maken. de laatste 8 jaar 2 kindjes gekregen en gestopt met roken. dit doet mijn lichaam allemaal niet veel goed. Ik ga 2 maal in de week powerplaten en 3X per week op loopband staan , misschien dat ik met maaltijdshakes nog beter aan mn gezondheid kan werken. de ochtend na sporten heb ik steeds een zeer slap gevoel, … graag zou ik weten of ik me met behulp van de shakes beter zou voelen.

 28. Ik zou heel graag het pakket winnen omdat ik zou willen vermageren & dat lukt me niet zo goed. Ook omdat ik nog nooit shakes heb geconsumeerd & zou het heel graag is willen proberen!

 29. 15 kilo geleden ben ik gestopt met roken en door een blessure kan ik niet meer bewegen zoals vroeger.
  Ik heb een normaal eetpatroon maar krijg mijn lichaamsgewicht niet omlaag.
  Ik ben altijd erg sceptisch geweest over dieetshakes maar zou het nu toch wel een keer willen proberen…
  Wie weet werkt het echt?

 30. Ik ben van 130,4 naar 78kg af gevallen helemaal op eigen kracht. Om medische redenen moet ik nog meer. Ik heb lipoedeem mijn limfen werken niet goed en sla vet op. Limfen vocht dat kan mijn lichaam moeilijk tot niet kwijt raken. ikHeb elke dag ondragelijke pijn. En hypermibiel en bindweefsel is niet sterk. Door over gewicht en lipoedeem heb ik veel pijn en moe. Zak door mijn knieën. Enkels moet verder afvallen maar wil niet meer met voeding. Ik zou graag nog meer willen afvallen zodat ik minder pijn heb en lipoedeem minder kans heeft om te verergeren en niet. meer schade aan kan brengen. En nogo.a. nog jaren kan blijven lopen. Ik ben nog jong. Ik zou heel graag nog meer willen afvallen. En mijn doel willen behalen 65 kg. Ik Was 130’0,4kg. Zal erg gelukkig zijn.

 31. Ik ben de afgelopen 2 jaar heel veel uit de running geweest vanwege operaties aan mijn schouder.
  Daardoor heel weinig in beweging geweest. Mijn baan erdoor kwijt geraakt en 15 kilo erbij gekregen.
  Nu moet ik weer onder het mes en kan dan een tijd slecht lopen. Dan komen er nog meer kilo’s erbij.
  Dus ik zou best graag iets willen winnen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in