Dieet voor kinderen

Is een dieet voor kinderen goed? Het is een feit dat 1 op de 7 kinderen in Nederland in meer of mindere maten overgewicht heeft. Toch kun je een kind niet ‘zo maar’ een dieet laten volgen. Als kinderen overgewicht hebben is de kans groot dat ze hier ook last van zullen hebben als ze volwassen zijn. Daarbij komt dat de kans vele malen groter is dat een kind met een gezond gewicht, ook een gezond gewicht heeft als het volwassen is. Maar welke richtlijnen kun je nu aanhouden bij een kind met overgewicht?

Gezond gewicht Jongens en Meisjes

Wat is een gezond gewicht voor kinderen? Een gezond gewicht is belangrijk voor kinderen. Er is echter een verschil tussen jongens en meisjes:

Maar wat moet ik doen als mijn kind overgewicht heeft?

Er zijn twee vuistregels voor kinderen met overgewicht:

 • Bewuster eten
 • Meer bewegen

We zullen nu deze vuistregels nader toelichten.

Ontbijten

Elke dag ontbijten is heel belangrijk. Kinderen die niet ontbijten, krijgen in de loop van de ochtend flinke trek. Die trek wordt vaak gestild met calorie-rijke tussendoortjes, waardoor de kans op overgewicht toeneemt. Verder is het ontbijt onmisbaar om lichaam en geest na een nacht rust aan de gang te krijgen. Het is brandstof voor een nieuwe dag. Laat je kind elke dag ontbijten met brood of graanproducten. Heb je weinig tijd? Zet dan alles wat je nodig hebt voor het ontbijt de avond ervoor klaar. Je kunt zelfs de boterhammen dan al smeren en ze zolang in de koelkast leggen. Heeft je kind weinig trek? Geef je kind dan wat fruit, yoghurt of muesli. Ook kun je de boterham als tienuurtje meegeven.

Meer Bewegen

Kinderen bewegen steeds minder, terwijl beweging zo goed voor ze is. Door te bewegen verbruiken ze energie, neemt hun spierweefsel toe en neemt de kans op het krijgen van chronische ziektes af. Ook ontwikkelen kinderen hun motoriek tijdens het spelen én leren ze, als ze samen met andere kinderen spelen,
rekening te houden met elkaar. Stimuleer je kind om elke dag één tot anderhalf uur te bewegen, vooral door buiten spelen. Probeer je kind verder te stimuleren meer te bewegen door vaker de fiets te pakken of te gaan lopen als jullie samen boodschappen gaan doen of als je je kind naar school brengt. Kijk ook eens of je kind lid wil worden van een sportclub en of je wat vaker samen sportieve activiteiten kunt ondernemen, zoals naar het zwembad gaan of een fietstocht maken.

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Je hebt geen honger
 • Bevat ook vegetarische gerechten
 • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
 • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Minder frisdrank

Het drinken van frisdrank leidt tot overgewicht. Frisdrank bevat veel calorieën, maar verder geen voedingsstoffen en het geeft ook geen voldaan gevoel. Daarnaast is het slecht voor het gebit. Onder frisdrank worden alle gezoete drankjes verstaan, dus ook limonade-drankjes zonder prik, melk-drankjes met een smaakje of sinaasappelsap en appelsap. Geef je kind water als hij dorst heeft. Beperk frisdrank, limonade of vruchtensap tot één glas op een dag. Spreek met je kind af op welk moment van de dag hij dit krijgt zodat je kind niet de hele dag door blijft zeuren. Nog beter is het om met je kind af te spreken dat er alleen nog frisdrank wordt gedronken op speciale momenten, zoals een verjaardag. Op de andere momenten drinkt hij water of thee.

Minder internetten, gamen en televisie kijken

Ook veel internetten, gamen en televisiekijken leidt tot overgewicht. Dat komt omdat er tijdens het televisiekijken – maar ook tijdens het computeren of gamen- niet bewogen wordt. Bovendien gaat veel televisiekijken ten koste van de buiten speeltijd. Bepaal van te voren hoe lang uw kind TV mag kijken. Tot slot wordt er bij het televisiekijken vaak ook gesnoept of gesnackt. Er gaat dus meer energie in de vorm van snacks in dan eruit gaat in de vorm van beweging.

Hoeveel voeding heeft een kind nodig?

Dit is per kind verschillend, de tabel hieronder geeft in grote lijnen aan hoeveel voeding een kind nodig heeft. Voor meer informatie verwijzen we je naar het Nederlandse Voedingscentrum.

Voedings-tabel

1 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 tot 20 jrVolwassenen
Brood1-3 sneetjes3-5 sneetjes5-7 sneetjes5-7 sneetjes
Aardappel (of rijst, pasta, peul-vruchten)1,5 aardappel of opscheplepel2-3 aardappels of opscheplepels4-5 aardappels of opscheplepels3-5 aardappels of opscheplepels
Groente75 gram (1-2 groentelepels)150 gram (3 groentelepels)200 gram (4 groentelepels)200 gram (4 groentelepels)
Fruit1,5 vrucht2 vruchten2 vruchten2 vruchten
Zuivel300 ml melk (producten) en ½ plak kaas300-450/600 ml*) melk (producten) en ½-1 plak kaas500 ml melk (producten) en 1 plak kaas400 ml melk (producten) en 1 plak kaas
Vlees (waren), vis, kip, ei of vlees-vervangers50 gram**)50-100 gram**)100-120 gram **)100-120 gram**)
Halvarine, margarine, bak- en braad-producten15 gram15-35 gram20-30 gram20-35 gram
Dranken0,8 liter1-1,5 liter1,5 liter1,5 liter

 

*) De kleinste hoeveelheden gelden voor de jongste kinderen. Voor de oudere kinderen in deze groep geldt 450 ml voor de meisjes en 600 ml voor de jongens

**) Het gaat hier om het gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld vleeswaren en bereid vlees samen

Laat een kind niet diëten

Kinderen hebben veel voedingsstoffen nodig waardoor het niet verstandig is om een dieet te gaan volgen. Minder of éénzijdig eten is absoluut geen oplossing voor een kind met overgewicht. Het is belangrijk om goed te eten. Stimuleer het kind dus om brood, groente en fruit te blijven eten en zorg voor regelmaat.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

112 Reacties

 1. Hey, ik ben een meisje van 13.5 ik ben 1.56 en ik weeg 56 kilo. Ik ben niet tevreden met mezelf en zou er graag gewicht af hebben. Ik fiets zo’n 10km per dag, 5 dagen in de week, let op mijn eten, snoep niet tussendoor en drink alleen maar water. Ik zie geen resultaten, heeft iemand tips? Ookal zegt mijn bmi dat ik ruim gezond ben, zou ik toch liever wat gewicht eraf willen hebben.

 2. Hi ik ben een meisje van 13,5 jaar 1.60 en ik weer 61.8 kg ik heb vooral vet aan mijn dijen. Mijn benen ook(al zegt mijn moeder van niet) ik had ook best wel een dikke buik maar die is al heel fel geminderd . Ik doe nu ook elke avond 20 sit ups om een strakke buik te krijgen. Ik eet 2 keer in de week nog een koek, voor de rest eet ik fruit en rauwe groenten. Ik wil ook alleen water gaan drinken en in het weekend een beetje frisdrank. Ben ik zo goed bezig want aan mijn dijen zie ik nog niks minderen?

 3. Hoi hoi ik ben een jongen 12 jaar 1.55cm lang en ik weeg 58.9 is dat normaal ik wil afvallen dus ik ga iedere dag met mijn hond door het bos hardlopen maar ik val niet af kan iemand mij helpen please??!!

 4. Hiii, ik ben 14 jaar (over een maand 15). Ik ben 1,74 meter en weeg 63 kg. Ik wil heel graag minimaal 10 kilo afvallen. Maar het allerliefst wil ik gewoon een strak buikje. Maar hoe kom ik daar aan, zonder dat mijn ouders het weten? Wat moet ik eten welke hoeveelheid moet ik eten om zo snel mogelijk af te vallen?! Ik voetbal op maandag, woensdag en zaterdag en probeer op de andere dagen te hardlopen. Wat kan ik er nog meer aan doen om ze snel mogelijk af te vallen?

 5. Hi, ik ben 13 jaar , 1,60m en weeg 55/56 kg, mijn bmi zegt dat het goed is maar ik heb wel veel vet op mijn dijen en billen en wil daar graag echt heel graag vanaf, tips please. Ik waardeer het heel erg

  • Nee , je bent juist, licht
   Als je wil afvallen bij je buik doe dan elke dag een paar buikspier oefeningen.

 6. He ik ben 12 jaar ben 169cm en 80 kilo. MiMin ma zegt dat het niet zo erg is omdat ik in de groei ben. Ze zegt dat ik moet stoppen met snoepen en drankjes en meer water drinken. Het probleem is dat we meestal thuis zijn en niet naar buiten gaan. Sporten gaat dus niet. Heeft iemand tips voor mij. Want ik ben te dik. De vorm valt wel mee.
  Maar serieus heeft iemand tips. Please!

 7. Ik ben 9 jaar, 1.47 lang en ben 40 kilo. Is dat normaal? Mijn BMI zeg dat ik precies goed ben, en moet blijven zoals ik ben. Maar ik vind mijzelf wel dik. Vooral in mijn klas. Daar is een meisje van 1.37 25 kilo Ligt het dan aan haar, of aan mij omdat ik 40 kilo ben? Mijn moeder zeurt er de hele tijd over dat ik de te dik wordt. Maar een ander meisje uit mijn klas (ook heel licht) en die zegt dat ik 45 kilo mag zijn. Is dat nou lariekoek of niet. Nu ben ik juist nog meer in de war. HELP, WAT MOET IK NU DOEN!!!!!!!

 8. Hoihoii! Ik ben 13 jaar, 50kg en 1,60 lang. Ik weet dat mijn BMI goed is, maar ik ben echt verslaaft aan (lekker) eten :-( elke keer als ik alleen thuis ben eet ik stiekem koek/cake/chocolade etc. Ik heb dan wel een prima BMI maar ik heb wel een klein rolletje vet op mijn onderbuik zitten… Elke keer als ik er naar kijk word ik somber.. Ik probeer me nu aan een soort zelf verzonnen dieet te houden door op school alleen 2 cracker (geen beleg) te eten, en dan thuis een stuk fruit. Soms houd ik het tot het avond eten vol om niet te snoepen, en weinig te eten maar dan eet ik die avond alles wat lekker is op! Ik houd het gewoon niet vol…:-( hoe moet ik dit in hemelsnaam gaan doen:-(( xx een meisje met vet

 9. Hallo, ik ben 1,52; 11jr en weeg 43kilo. Is dat te veel of niet?
  En zo ja! hoe val ik een paar kilo af.

  Please geef tips
  Thanx doeii.

 10. Hii, ik weeg 60 kilo, ben 12 en bem 1.63 meter lang. Ik wil graag afvallen en heb ook overgewicht. Ik wil genminste 10 kilo of afvallen. Ik ben niet heel dil ofz maar alleen breed. Bij mn heupen dus. Ik eet 3-4 boterhammen per dag. En ik drink 2-3 x per dag wicky. Ik weet niet of het zo is, maar volgens mij is wicky niet zo gezond dus daarom ga ik meer water drinken. Ik zit niet op een sport maar dat komt omdat ik dat niet durf omdat ik bang bem dat mense me gaan pesten. Niet door mn lichaam maar iets anders. Ik wil wel graga maarja.. Ik heb wel op dansen gezeten maar daar moest ik weer vanaf.Ook heb ik binnenkort een afspraak bijde GGD en als kk dan niet ben afgevallen weeg ik het ook niet..Heeft iemand misschien tips vovoor me ?

  • Ja amber je bent te zwaar zorg dat je minder snoep en drankjes neemt en weer water en soms even sport komt het alemaal weer goed

 11. Hey ik ben cheyenne 16 jaar en ben 73.2 kilo mijn arts vind dat ik te zwaar ben ik hou bij via myfitnesspal wat ik eet en hoeveel calorien ik nog mag hebbem ga 1 x in de week trainen bij de fysio (mag alleen sporten onder begeleiding) hoe kan ik verder snel afvallen eet niey meer kcal dan ik mag hebben (die app is trouwens heel handig je kunt in vullen hoeveel je wil wegen en dan bereket die van hoeveel kcal je mag

 12. Ik ben 13 jaar oud. Ik ben 1m60 groot. En ik weeg 50kg. Ik weet dat mijn bmi 19.5 is. Ik vind alleen dat mijn buik heel erg dik is. Ik ben recent 3kilo aangekomen maar ik denk dat dat geen vet maar spieren zijn. Ik ben namelijk begonnen met fitnessoefeningen. Ik wil graag van mijn buik afkomen maar ik blijf hem dik vinden. Mijn vrienden zeggen dat ik heel dun ven en willen zoals mij zijn maar om eerlijk te zijn zijn zij echt heel erg dik. Dat zeg ik niet omdat zij dikker zijn dan mij maar hun bmi is ongeveer 35 ofzo denk ik. Ik snap dus dat zij mij dun vinden maar ik vind mijn buik niet normaal. Ik zou graag tips krijgen om af te vallen.
  Groetjes
  Dikke L

  • 11jaar en 1m74 !! Krijg je daar veel opmerkingen over? Als je 1m74 bent en je weegt maar 52kg dan ben je veel te mager…
   Je bmi zou tussen 18.5 en 25 moeten liggen maar jou bmi is 17.2, je zou dus 4 tot 20 kilo moeten aankomen

 13. Hey ,ik ben een meisje van 15 jaar ik ben ongeveer 1,55 m en ik weeg 57,5 kg .Ik heb net geen overgewicht ,maar toch vind ik mezelf heel dik .Ik ben klein en dik en die combinatie is echt niet mooi .Al van toen ik klein was was ik al dik ,ik ben nooit echt mager geweest .Ik wil daar nu graag verandering in brengen !Ik heb een hele dikke buik ,billen ,achterste en boven armen .Ik heb al vaak geprobeerd om te vermageren ,maar ik hou het nooit vol .

  Zou iemand me kunnen helpen

 14. Helaas hebben steeds meer kinderen last van overgewicht door het toenemende gebruik van vooral junkfood en/of het slechte voedsel wat wij thuis eten.

  Tel hierbij ook nog op dat veel kinderen te weinig beweging hebben doordat zij uren achter een pc of laptop hangen en je hebt hier al een reden voor de sterke toename van kinderdiabetes de laatste jaren.

  Nu weet ik dat het niet meevalt om kinderen op een dieet te zetten, maar als je hun kunt overtuigen dat het van levensbelang is dat ze hun eetpatroon gaan aanpassen en je kunt ze ook nog gaan betrekken in het bereiden van hun eigen maaltijden met eenvoudige recepten ga dan eens naar deze link.

  De gezondheid van onze kinderen is toch iets waar wij allemaal voor moeten vechten.

  • ik wil graag een dieet schema en ik ben 12 jaar oud ik wil een dieetschema ik wil afvallen want ik weef 50 kilo dit vindt ik te veel kunt u alsjeblieft een dieet schema maken voor mij zo dringend mogelijk alsjeblieft met tijdsuuren en gezond.dank je wel.
   Met Vriendelijke Groeten:Hajar

 15. Hoii , ik ben een meisje en ik ben 11 jaar en weeg 71 kilo (veel) maar ik ben 1.72 lang kan ik in een maand 21 kilo afvallen ? Of als dit niet lukt kan dat dan in 3 maanden ofzo?

 16. Hallo,

  Ik ben een meisje van 14 en ik vind zelf dat ik een klein buikje heb. Daarom wil ik graag 5 kilo afvallen. Dit wil ik in een maand doen, is dit mogelijk?

  Ps: ik hoop dat jullie reageren

  XXX loes

  • Hoi iemand

   Je hebt geen overgewicht maar als je je fijner bij voelt om toch wat meer kilo’s af te vallen is er maar een gouden tip: minder snoepen en meer bewegen!

   Xxx

  • Hoi,

   Je bent echt niet te zwaar want je gewicht is echt perfect, als je mij niet gelooft kun je zelf op internet ook een BMI test doen zodat je bewijs hebt.

   Xx

 17. Ik ben hier omdat mijn zoon van 11 een BMI van 25 had en volg al even met veel succes deze raad. Nog een hele weg te gaan, maar geleidelijk aan komen we er zeker. De reden dat ik reageer is omdat ik mij zorgen maak over bepaalde reacties hier van jonge mensen op hun gewicht.
  Als je nog aan het groeien en ontwikkelen bent, heeft je lichaam echt wel bouwstoffen nodig en een zwaar dieet zal zelden effect hebben. Je lichaam heeft ook brandstof nodig om opgeslagen energie (vet) terug vrij te maken. Door te diep of te snel te willen gaan zal de kans groot zijn dat eiwitten worden verbrand ipv vetten en het resultaat uitblijft. Het schema in dit artikel is ruim voldoende om zonder veel honger op een gezond tempo je gewicht bij te sturen. De eerste weken is het wat wennen, maar nu is het een levensgewoonte en ik denk dat het daar ook wat om draait.
  Veel bewegen, veel sport of dansen, vermijd lang voor TV/PC te hangen (loop gerust door het huis al tv kijkend/pc.. je bent jeugd en zal later nog genoeg achter bureau zitten). Maar vooral regelmaat in maaltijden en heel veel geduld zijn de sleutel tot succes. Aarzel niet om je ouders om hulp te vragen om mee aan je schema te werken want met wat steun is alles makkelijker. Zeker als je ouders ook een druk leven hebben kan het goed zijn dat ze niet beseffen dat snel friet halen met een goede bedoeling je niet vooruit meer helpt. En ze houden toch van je of je nu mager of niet bent. Of kook zelf eens een lekkere groenten in de wok met wat kip (mager vlees) voor je gezin. 15 min werk en overheerlijk.
  En tenslotte wil ik voor de meisjes toch nog eens zeggen dat de meeste mannen later lieve wat rondingen zien bij hun vrouwtje dan knoken met huid over. :-)
  Veel succes aan iedereen en hou vol!

 18. Hallo, ik ben 13jaar (10mei 14) ik ben 1.72 en ik weeg 75 kg het is te veel maar het lukt me gewoon niet om af te vallen Iniedergeval ik ga het nu echt weer oppakken want ik weeg straks bijna net zoveel als mijn moeder ik kreeg deze tips om aftevallen en ben daardoor 0.5kg per dag kwijt
  S’ochtends:
  Magere kwark kan met muslie/ Bruine boteram met kipfilet

  Tussendoor:
  appeltje, iniedergeval iets gezond

  S’middags:
  4boterrammen met kifilet

  Tussendoortje:
  appeltje ook gewoon iets gezonds

  S’avonds ik moet gewoon mee eten met mijn ouders dus 2/3 aardapellen en groentes en 1 vlees ik doe gewoon zonder jus en saus

  Toetjes:
  Je moet geen toetje proberen te doen en anders magere yochtert van optimel lekker en gezond

  S’avonds weer wat gezond

  Ik zit zelf op de middelbare school dus voor mij kwam dit dieet perfect uit!

  XXX hoopt dat het helpt

 19. Ik ben 13, ik ben 1.65 en weeg 68, ik weet dat het teveel is maar ik sport 8 uur per week, eet nooit chips, snoep en chocola ik lust geen frisdrank en ik eet iedere dag fruit inplaats een koekje als ik honger heb, wat doe ik fout?

  • Het kan ook gewoon zijn dat je een forsere lichaamsbouw hebt, probeer niet af te vallen. Je ben in de groei en dan is het niet zo best als je op dieet gaat. Misschien eet je de verkeerde vetten. Let eens op op wat je eet, dan kan je zien of, het goed is of niet.
   Veel succes en je bent niet dik!
   Mvr Vd K

 20. heey
  ik ben geheim

  ik ben 1,52 en 30 kilo ik anorexia dus als jullie zo doorgaan krijgen jullie dat ook dus ga niet afvallen anorexia is echt geen pretje

  XXX geheim

 21. heey

  ik weeg 47 ben 1,52 en 11 jaar ik wil graag afvallen zonder dat mijn ouders er achter komen
  willen jullie mij a.u.b. helpen

 22. hallo vetvrij.com
  ik ben 10 jaar (over 3 maanden 11) en ik ben ongeveer 1,40!!
  ik weeg 37kg en dat is te ZWAAR toen ik aan get googlen was naar een dieet voor kids, kam ik dit tegen. ik wil het voedingschema gaan volgen om aftevallen en ik wil meer sporten/bewegen ik rij 1 uur per week paard!! en ik heb op school 2 keer per week gym (1 van de 2 keer beweeg je echt!) ik wil graag net als de meesten kinderen uit mijn klas zoon 30 kg wegen. hebben jullie tipsss
  xxxxxxxxxxxxxxxgeheim

 23. Hallo,
  Ik ben 1,42 en ik weeg 40/41 kg en ik ben 11 jaar ik vraag me af of dit teveel is moet ik hier wat aan doen of ik ben best onzeker dus ik wil snel tips b.v.d.

 24. IK bn 13 jaar 68 kg en 1,57m ik bn te dik help me ik kan me niet tegenhouden!!!!!!!! ik kijk om me heen en dan naar mijzelf en ik zie een grootverschil !

  • Hey meid je hebt ietsjes overgewicht ik ben 1.74 en weeg 69 kg en ben nu 22 jaar op Jou leeftijd had ik dit ook zo precies het zelfde k heb een paar tips voor je 1 JE GAAT GEEN DIEET VOLGEN 2 Drink vijf a tien glazen water per dag en drink niks anders je mag wel een glas sinaasappelsap of whatever geen prik of cola ook al is het light of zero je doet het niet eet 3 keer per dag ‘ s ochtends eer dan echt 2 a 3 boterhammen met een kom yoghurt met niks er in geen zoetstof niks en laat ook boter voor op brood staan ‘ s middags ga geen snack eten ofzo pak we. Stuk fruit en muslie en een botherham en of een grote kom yoghurt en als je yoghurt niet lust pak dan kwark dat lust toch iedereen?? Tip van Flip je eet een druifje tussen de middag dan als lunch doe dan dat fruitje in stukken snijen en in de yoghurt of kwark let op: pak magere Franse kwark als het maar mager en light is drink ook melk tussen de middag dat je zuivel binnen krijg een plakje kaas niet verkeert maar pak dan wel jonge kaas minder lang in zout gelegen of je pakt milner kaas is vet Arm geen zoetigheid op brood en geen vettig heid avond eten geen friet ofwhatever en zeg tegen je ma of pa dat ze dingen moeten bakken in olijf olie is goed voor lijnen en als e tussendoor honger heb pak een lekkere sinaasappel of appeltje maar GEEN mueslie repen of koekjes met granen er is getest dat er niks gezonds in zit en alleen maar vet is en dat weren veel mensen niet alsje dit ongeveer 2 a 3 weken volhoud val je gegarndeert 10 kg af of meer maar ook ondertussen sporten dansen wandelen hardlopen whatever let op wandelen doe dan minstens 10km perdag om een goed en mooi effect te krijgen en doe ook buik spier oefeningen zodat je niet overtollig vet blijft behouden succes dikke x Rosalie laat maar weten of het is gelukt en andere mensen ook hè maar let vooral op dat je geen chocolade of chips gaat eten en let op de calorieën en de vetten op de goeie en de slechten xxx

 25. Hi! Ik ben een meisje van 14 jaar en ong. 1m60 en weeg 54 kilo. Ik weet dat m’n gewicht nog redelijk meevalt maar omdat ik klein ben lijk ik molliger dan de rest. Ik voel me ook niet zo gezond; doe bijna nooit aan sport, eet heel veel snoep en drink veel frisdrank,… Vroeger kon ik alles eten en bleef ik nog redelijk goed, maar nu ben ik in een maand of twee tijd zeker een kilo en een half verdikt! Kan iemand me een beetje advies geven hoe ik m’n honger gevoel en snoepdrang kan onderdrukken? Heel erg bedankt!

 26. Hey ik ben 12 en ik ben 1.62 hoog en ik weeg 47.9 ! Ik denk altijd aan zelfmoord omdat ik dik ben! Vroeger pestten ze mij! Ze zeiden als je op de weegschaal staat dan staat daar error,error,error ! Help ik ontbijt heel stevig maar door de dag wil ik nog altijd veel eten !!! ik ben een paar weken geleden begonnen en ik ben toen 4 kg afgevallen maar nu kom ik stilletjes aan bij + ik voel krampen ! Overal! Help!

  • Meid jou gewicht valt nog super goed mee! Allesins als je een meter 60 bent is dat zelf nog een gezond gewicht! Ik zou heel graag jou gewicht hebben, en let niet op die pesters, ze hebben een slachtoffer nodig die ze kunnen aanvallen (*ervaring*) ;) xx

 27. Ik vraag me af hoe gezond mijn gewicht eigenlijk is.. Ik ben een meisje van 17 jaar, ben 1,72 lang en ik weeg 65.0 kilo. Ikzelf vind het wat te zwaar, alhoewel ik er niet uitzie alsof ik echt dik ben (maar dat vind ikzelf natuurlijk af en toe wel, haha). Ik vroeg me af wat uw mening voor zover is.

 28. Jullie moeten geen tussendoortjes meer nemen en meel koekjes als je er echt niet meer tegen kan en goed ontbijten en lunchen dan heb je de rest van de dag niet zo veel honger.En probeer een tot twee uur te sporten per dag hoe zwaar het ook is doorzetten voor je nieuwe lijf. En niet iedereen kan slank worden want je postuur zit in je familie.Daar kun je niks aan doen.Ik heb stevige benen maar dat zit in mijn familie.Groetjes.

 29. hallo ik ben bootje
  ik ben 44,00 kilo en ik word erg gepest op school omdat ikte dik ben
  en elkex als ik en koekje eet zit ik maar te denken in ijn hoofd: he vetzak wat doe jehier op deze planeet. en ik wordt er dus opk nog eens onzeker van en ik heb daar door door dat ik zo dik ben ook geen vrienden meer aub helpppppppppp me
  xxxxxxxxxbo(bootje)
  (hoe kom ik er van ik zit op 2 sporten turnen en paardrijden.)

 30. ohh ja ik zit ook nog onder handbal ma: anderhalf u. trainen, do: 1 uur en een kwartier trainen, zondag 2x 20 min wedtrijd en wo een uur dansen

  hoe kom ik van mijn dikke buik af???????

  • he hoi

   ik heb zelfde probleem als jij ik kan er ook niet van afblijven en je kan er niks aan doen want bij mij en bij jou komt het aan en bij mijn zusje bijvoorbeeld niet zij weegt 20.00en is acht ik weeg 44en ben elf en heb daardoor geen vrienden snik snik snik.
   xxx bey doei shat

 31. hey
  ik wil heel graag afvallen maar het lukt nie meestal pak ik alles stiekem en kan ik er nie van afblijven nu ik weeg tussen de 60 en 70 kilo in en ik ben pas 12 j. geworden

  HELP HOE KOM IK HIER VAN AF!!!! -xoxo- mij d:-(

  ps: stuur mij iets terug!

 32. Ik ben 1.55 en ongeveer 53 kilo. Ik wil afvallen maart het lukt niet. Heel veel mensen zouden denken dat ik niet dik ben maar, ik heb wel een buikje. Ook een van de redenen is dat ik in de 1e ben. Ik ben vandaag pas terug van kamp. Een Turkse vriend van mij kreeg veel knuffels van meisjes en zelfs een relatie. Het klinkt mischien een beetje raar maar, op mijn vorige school waren er meisjes die zeiden dat ik dik was. Later werden ze aardig maar, ik zit met het gevoel dat de meisjes op mijn school dat ook denken. Ik wil graag afvallen zodat, ik niet meer zulke dingen denk en hoor.Ik denk dat de meisjes door mijn gewicht niet met mij willen omgaan. Bijna al mijn vrienden hebben een platte buik. Ik wil geen platte buik maar, ik wil wel dunner worden zodat, ik gezonder kan worden.
  Heeft iemand tips???????

 33. heej ik ben Marijke,

  En ik wil meer bewegen maar voor een sport heb ik geen tijd en fitness mag ik niet gaan doen . Ik heb wel al WII fit geprobeerd maar ik weet niet of het werkt iemand ideën ?

 34. heey ik ben een meisje van 12 in sept 13 ga ook na et 2de middlb en ik ben 1.50m en weeg 45 . mijn buik is versgrikkelijk dik dus ….
  heeeeeeeeeeeellllllllllllpppppppppp mij AAAAAUUUUUBBBBB
  ik doe aan sport :competitie zwemmen :de ma 1u, woe 2u, vr 1u, en za 2u zwemmen en 1u droogtraining
  maar tog ben ik dik ?? hoe komt dat
  pleassssseeee help mij zo snel mogelijk

  • heej Frauketj,

   ik ga ook naar het tweede middelbaar maar ben wel bijna 1.60m maar toen ik 1.50m was toen woog ik ongeveer 50 kg!!! dus jij bent niet dik misschien een klein beetje mollig. Maar het helpt wel als je geen tussendoortjes meer pakt en als je toch zin krijgt gewoon fruit pakken. ik weet dat het makkelijker gezegd dan gedaan is maar ik ben hierdoor veel afgevallen.

 35. @kim en kelly

  Nou door gewoon met jullie dikke reet te gaan stoppen met roken en de sport school in gaan. Dan val je nog eens wat af.

 36. Hallo wij zij Kim en Kelly
  Wij zijn best stevig en wij willen heel graag afvallen maat wij weten niet hoe dat wij roken zijn me minder aan sporten maar wij willen het echt nou ik hoop dat jullie ons kunnen helpen
  Xx Kelly en Kim

 37. Hoi, ik ben Ferdy.
  Ik ben 1,59m en weeg 75 kilo.
  Ik heb een tijdje mijn best goed gedaan: Om de dag rond half 7 lopen, sit-ups voor ik ga slapen, en er kwam toch geen kilo af. Daarna ben ik gestopt en ben heel lang een verslavend computer spel gaan spelen. En dus kwamen er weer heel wat kilo’s bij. Heb er spijt van. We zijn zelfs naar de dokter geweest. En die zag dat mijn maag eigenlijk niet in orde was. Het enige wat ik moest doen= een potje gaan kopen van 40 euro. En dus hadden we het niet gedaan.
  Ik ben echt van plan er verandering in te brengen maar mensen kunnen jullie me nog wat helpen alsjeblieft heb het echt heel erg nodig. Groetjes: Ferdy.

  • ik heb wel een paar tips voor je
   1 beweeg ongeveer een uur bijvoorbeeld ga op een sport
   2 zorg er voor dat je niet te lang achter de computer gaat tussen de twintig of dertig minuten is al genoeg
   3 je mag best wel iets ongezonds eten maar niet te vaak 1 of 2 keer per week is genoeg
   4 eet twee keer per dag fruit 2 opscheplepels groenten en niet zo gek veel aardappels
   5 ga voor dat je nog gaat slapen nog tien minuten sporten
   groetjes steefie

  • Hey Ferdy, probeer als je trek hebt fruit te gaan eten en je kunt aan je ouders vragen of ze gezonde dingen in huis kunnen halen zodat je geen koekjes, chips, ens… kan gaan eten! Veel bewegen helpt ook, voor sommige kinderen is dat wat moeilijk maar ga eens met vrienden afspreken en als ze wat verder weg wonen, ga op de fiets! En de laatste tip: ga lopen, fietsend naar school! Succes ermee. Mvg, Jasmijn.

 38. Hallo .
  Ik Ben eenn meisje van 11jaar
  En ik Ben 1.45 Lang
  En ik weeg bijna 55 kilo
  En ik probeer ales Maar ik Val Maar Niet af
  Help me

 39. hey,
  ik ben 11 jaar en ben 43 kilo!!
  ik vind me zelf heel erg dik..
  ik train voor wedstrijdzwemmen 2xin de week en 1xgym in de week kunt u me helpen??

  alvast bedankt

  • op zich valt het wel mee hooor licht er natuurlijk ook weer aan hoe lang je bent
   opzicht vind ik het niet heel zwaar.

   1 tip eet niet meer na 7 uur je spijvertering (klinkt miss een beetje raar maarja)
   gaat dan werken en als je je dan nog gaat eten kan je maag het niet meer verteren.
   2. drink ook niet te veel frisdrank
   3. of let op de calorieën op voedsel (kcl)

   misschien heb je er wat aan ik had aan deze tip wel wat want ik ben al 4 kilo afgevallen
   xx

 40. hallo,
  ik ben Annelore en ik ben 11 jaar
  ik ben 1.48 lang en weeg 40 kilo
  ik voel me erg dik en zou graag
  wat af willen vallen
  ik hoop dat jullie me hier mee kunnen
  helpen.

  • Jij bent echt niet dik. Het is best en goed gewicht voor je lengte. Volgens mij is jouw maximale gewiicht 50 kilo hoor!!

  • hallo poepsie als je echt alles hebt gebrobeerd meld je dan aan bij help ons kind is te dik. of bestel kangoo’s zo kan je elke dag wel even rondspringen

   groetjes steefie

 41. hee, ik ben 13 jaar en bijna 90 kilo, en heel dik,
  ik wil echt heel graag 30 kilo afvallen, ik zit er echt heel erg mee..
  en als ik op dieet ga die ik zelf samenstel ofzo, dan houd ik me er niet zo goed aan..
  ik wil echt heel graag sws 70 kilo gaan wegen, zodat ik ook leukere kleren aan kan, en niet altijd XL hoef te dragen maar een M ofzo.
  heeft iemand een goed dieet, of een tip ofzo?
  ik doe 2x in de week aan fitness, en ik doe elke avond buikspieren..

  xxmies

  • Hoi miesje!

   Ik ben 14 jaar en weeg 58.2 kilo, klinkt niet veel maar ik ben best wel dikkig, ik herken je gevoel en heb wel een paar tips, drink zoveel mogelijk water, voor alle maaltijden van de dag, beweeg zo veel mogelijk en leg jezelf kleine, haalbare doelstellingen en uitdagingen op, dan krijg je een beetje gevoel van voldoening, het lukt je wel! Ik ben ondertussen ook bezig, gewoon doorzetten!

 42. heee
  ik ben 14 jaar en weeg al rond de 69 kilo helppp :( :( :(
  mijn buik vind ik wel mooi maar mijn benen zijn echt heel
  breed ik kan er echt niet tegen als ik meisjes zie van mijn leefdtijd die
  echt mooie slanke benen hebben
  ik beweeg wel voldoende maar het wilt gewoon niet dunner worden

  groetjes kimbely

  p.s. tip: met een wii balance bord raak je wel snel pontjes kwijt (maar nog niet genoeg voor mij)

  • marijke je hoeft je geen zorgen te maken.als je op die leeftijd maar 55 kilo weegt. dan zou ik jou wel willen zijn, en als je je dik voelt maar je bent niet dik kijk dan goed in de spiegel en zeg wel 10 keer ik ben niet dik

   groetjes steefie

 43. Hallo,ik ben yoran en ik zou graag 1kilo vermageren voor de voetbal want i, zou zo gezegd te traag worden anders
  Maar ik weeg 37 en ben152 cm groot en ik speel op hoog niveau is dit dan wel gezond en hoe kan ik anders snel worden

  • Echt waar jij moet echt niet gaan afvallen hoor dat is echt slecht voor je
   Ga gewoon wat hardlopen of wedstrijden doen met vrienden je zult zien dat het helpt maar ga echt niet afvallen dat is mijn tip

 44. Hallo.

  Ik ben 13 en weeg 74 kg. veel te zwaar voor mn leeftijd dus.
  maar ik ben wel altijd al heel breed geweest niet dik ofzo maar nu wel.
  ik groei niet zo erg meer de laatste tijd, en ik vind het heel vervelend omdat het nu ook bijna zomer is enz. en dan wil ik wel in me bikini op het strand kunnen liggen enz. ik ben dus bezig met zoeken voor een goed dieet. zonder eieren :(

  xxxDientjee

 45. Hoi, ik ben een meisje van 13 jaar. Ik ben 1.69 en weeg 71 kilo.
  Ik heb overgewicht en probeer ook af te vallen!
  Ik eet sowieso altijd 1 appel 2/3 boterhammen, en avondeten.
  En dan drink ik alleen maar water. maar ik val maar niet af!
  Ik skeeler of hardloop elke dag. Maar het lukt maar niet. :(

 46. heey ik ben 11 en weegt 55 kilo ik wil afvallen maar het is moeilijk ik zit
  ook nog op een sport 3x per week ik wil mooi zijn voor de zomer help me plzzzzz ik wil 15 kilo afvallen

 47. heeyy ik ben 12 jaar en ik wil echt op dieet, want ik wil binnen 4 weken afvallen, ik ben echt vastberaden! Iemand nog tips? Het maakt vast niks uit als ik op dieet ga, want ik heb toch het gevoel dat ik al genoeg vitamines binnen heb : P. Ps: ik moet 25 kilo afvallen!!!!!!!!

  • tips
   1 beweeg genoeg een uur per dag is voldoende.
   2 een keer per week iets ongezonds eten kan wel maar niet te veel zoals aardappels
   3 eet per dag 3 maaltijden smorgens smiddags en ‘savonds
   in het weekend kun je wel een paar uur na het eten nog wel iets lekkers eten dan doe ik ook en het helpt
   groetjes steefie

 48. Hoi ik ben nu 13 jaar en ik ben een dieet aan het volgen waarbij je heeeeel erg veeel eieren moet eten 6-8 per dag!
  en ik lust het niet eens maar ik moet nog 10 kilo afvallen HELP!!!!!!!!

  • ik zou je zeggen zoveel eieren per dag is juist niet gezond een ei per week kan wel

   groetjes steefie

 49. HOiii!

  Ik ben een meisje van 15 en ik ben echt veel te dik mijn lengte is 1.70 en mn gewicht is 85 kilo ik moet echt op dieet maar ik eet veel minder dan wat hier bover staat?
  Dit is wat ik eet op een dag :

  S’morgens:

  -2 sneetjes bruin brood met ham (ik haal de vetrandjes er altijd af)
  -Soms 1 sneetje ontbijtkoek.
  -Glas melk

  S’middags:

  -2 sneetjes bruin brood met kipfilet (soms met plakjes komkommer)
  -Glas melk

  S’avonds:

  -2 aardappelen
  -rond de 150 gram groenten
  -stuk vlees meestal kipfilet of gehakt

  Tussendoor:
  -1/2 liter water
  -1 sultana
  -2 soorten fruit

  Soms eet ik ook wel eens :

  -1x inde maand patat
  -1x in de week iets zoets bijv. appelflap of donut
  -1x in de week een ijsje (magnum)

  Eet ik te veel ???

  Want ik wil echt graag afvallen maar het lukt me niet ik word soms te snel afgeleid door lekker eten vandaar ook 1x in de week iets zoets.

  kan iemand me helpen ?

  Groetjes Maartje

  • hey echt rot voor je maar misschien moet je inderdaat wat meer bewegen ook ik heb veel overgewigt en toen ik meer bewoog was ik slank!!!!!!!!!!!

  • Hoi, het valt me nog zat mee met wat je eet. Waar het misschien aan kan liggen (ik spreek uit ervaring) is de melk. als je te veel drinkt, kan je daar ook dik van worden en/of niet afvallen. Dus ruil de melk af en toe om voor water, caprisun of sinaassappelsap. Bij afvallen hoort ook bewegen, maar het eetpatroon is belangrijker. En dan nog die lekkere trek, ga een keer mee met boodschappen doen. Kijk dan eens niet naar de chocoladekoekjes, maar zoek naar iets met minder calorieën. Vraag je vriendinnen, moeder, vader of broers/zussen of ze 2x per week gaan hardlopen of fietsen met jou.

 50. hallo

  ook ik heb een zoontje waarvan ik weet dat hij zeker 6 kilo te zwaar is nu wil ik geen dieet opleggen bij een kind maar wel zijn voeding en drinken aanpassen nu weet ik zelf onderhand wel wat voor voeding het beste is alleen het drinken vindt ik een groot “probleem” wat is nu goed en verstandig om een kind van 6 te drinken te geven ipv alleen maar water!!
  ik zelf geef hem 50/50 van roosvice en dat doe ik nogeens verdunnen met water maar of dat goed is??????

 51. Hallo,

  Mijn zoontje is 1.34 en weegt 36 kilo. Nu loop ik elk half jaar bij de GGD om zijn gewicht in de gaten te houden. Hij voetbalt 2x in de week, gymt 1x in de week en zwemt 1x in de week. Verder speelt hij veel buiten op zijn skelter, maar toch ben ik weer bang dat ik binnenkort op mijn kop krijg omdat hij te zwaar is.
  Bestaat er nergens een boekje waarin staat wat je een kind de hele dag door mag geven (zoals bij Sonja Bakker bijv)?

 52. je moet het gewoon volhouden kimmy ontbijten en luchen en geen lekkere tussendoortjes. drink veel water en zorg ervoor dat je genoeg beweegt. minimaal 60 minuten per dag.
  en eet niet te veel vettige dingen zoals patat enz.

  groetjes,,,,

 53. hallo,
  ik ben zelf bijna 14 en ik ben iets te zwaar. ik ontbeet nooit en in de middag ging ik altijd chips en koekjes eten. en dat was toen elke dag. ik vind mezelf nu nog wel iets te zwaar ik ben klein dus. ik hoor 50 kilo te wegen voor mijn lengte. ik moet dus nog ongeveer `10 kilo afvallen, heeft iemand misschien nog tips?

  groetjes kimmy

  • eet sochtend’s een boterham of twee. en in de middag mag je heus wel iets lekker maar te veel een keer iets lekkers per dag geloof me maar, als je dit zal doen elke dag en je valt tien kilo af dan zou je blij zijn dat ik dit heb beantwoord en trouwens 60 kilo voor een meisje die 14 jaar is is niet zo dik en ook niet zwaar.

   groetjes steefie

Klik hier voor meer ervaringen

Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com