Start met KetoX

3 omgevingsfactoren waar je rekening mee moet houden als je meer succes wilt bij het afvallen

Wanneer je wilt afvallen, zul je daar dingen voor moeten doen en dingen voor moeten laten. Je moet gezond eten en niet teveel natuurlijk. Je moet bewegen, het liefst zo vaak en zo intensief mogelijk. En ook voldoende slapen en ontspannen zijn erg belangrijk als je gewicht wilt verliezen. Deze dingen weet je vast allang, maar waar je je misschien veel minder van bewust bent, is hoe groot de invloed van je omgeving is op wat je eet.

Je bent niet alleen op de wereld en vele onderzoeken hebben door de jaren heen duidelijk gemaakt hoeveel effect je omgeving heeft op jouw gedrag. Dus ook op jouw eetgedrag en dus ook op je gewicht.

In dit artikel 3 omgevingsfactoren waar je rekening mee moet houden als je meer succes wilt hebben bij het afvallen.

Omgevingsfactor 1. Zien eten, doet eten

Het is meestal gemakkelijker om in je eentje van het eten af te blijven dan om niet mee te eten in een gezelschap vol etende mensen. Zelfs wanneer je geen honger hebt, of wanneer je de wekelijkse kroketten op het kantoor helemaal niet lekker vindt, dan nog zal je ze waarschijnlijk opeten wanneer iedereen dit doet. Hierover meer bij omgevingsfactor 2.

Je zou deze eerste omgevingsfactor ook nog anders kunnen formuleren: Eten zien, doet eten. Op plekken waar eten voor je uitgestald wordt (een feestje, een supermarkt, een broodjeswinkel of snackbar), is het heel moeilijk om het eten te weerstaan .

Je kent vast de dieettip dat je niet met honger boodschappen moet doen

Je kent vast de dieettip dat je niet met honger boodschappen moet doen, of dat je je eigen gezonde eten mee moet nemen voor onderweg en voor op je werk om zo niet te zwichten voor de vaak zoete en vette verleidingen.

Ons lijf is erop gebouwd al het eten dat we zien op te eten. Vele duizenden jaren hebben we immers geleefd in schaarste; er was altijd gebrek aan eten en dus was alles opeten wat we tegenkwamen simpelweg noodzakelijk. Je was altijd bang om tekort te komen en dat verklaart ook ten dele waarom we ons zo’n beetje ged