Afvallen door voetballen

Start met KetoX

Wil je meer gaan sporten om de overtollige kilootjes kwijt te raken? Denk dan eens aan voetbal. Er is namelijk gebleken dat je bij een partijtje voetbal aanzienlijk meer vet verbrandt en meer spieren opbouwt dan bij het hardlopen.

Na het voetballen voelen de voetballers zich minder moe dan joggers nadat ze zich hebben ingespannen. Hoe komt dat? Omdat je uit een voetbalwedstrijd meer voldoening haalt. Bovendien is het ook gezelliger om als team te strijden dan als individu.

Deense wetenschappers hebben een onderzoek uitgevoerd met 37 testpersonen. Zij werden onderverdeeld in drie groepen: voetballers, joggers en bankhangers. Voor deze drie groepen werd twaalf weken lang drie keer per week een sportuurtje georganiseerd. De uitslag was als volgt: het vetpercentage van de joggers was na die twaalf weken gemiddeld met 2 procent gedaald. Bij de voetballers was dat gemiddeld 3,7 procent. Daarnaast bouwden de voetballers gemiddeld twee kilo extra spierweefsel op. De joggers nagenoeg niets. Je moet echter niet meteen denken dat je dikker wordt, het is spierweefsel dat je opbouwt. Het gemiddelde van de hartslagen tijdens het sportuurtje waren ongeveer gelijk. Maar tijdens het voetballen vraag je van je lichaam continue te pieken en te rusten, deze explosies maken het voetballen tot een betere training.

Nieuw voornemen: ren eens achter een bal aan!

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.