Afvallen door groot ontbijt

Om als vrouw flink af te vallen kun je de dag het beste beginnen met een groot ontbijt. Met veel suikers en proteines. De rest van de dag mag je je houden aan een dieet van weinig calorieën en suikers. Op die manier verlies je volgens onderzoekers van het Hospital de Clinicas in Venezuela en de Virginia Commonwealth University in Amerika meer gewicht dan wanneer je een strikt en mager suikerarm dieet volgt.

De onderzoekers volgden 94 vrouwen met extreem overgewicht. De resultaten werden gepresenteerd tijdens het jaarlijkse internationale congres over hormoonklieren in San Francisco. Volgens de onderzoekers is het slecht om suikerarme diëten te volgen.

Deze zouden je stofwisseling afremmen en je steeds meer naar suikers doen snakken. Met als gevolg dat je gaat jojoën. Maar vijf procent van de mensen die zo’n dieet volgt, heeft er na twee jaar nog profijt van. Beter werkt een dieet als je ’s ochtends met een vol gevoel begint en je suikerspiegel meteen omhoog gooit. Ook is zo’n dieet gezonder, omdat je bij een groot ontbijt meer vitamines en vezels binnenkrijgt.

bron: AD

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in