Afslanken doe je tijdens de zomer

Afvallen in 2021

In de zomer zijn mensen even bewust met afslanken bezig als in de winter. In de zomer vinden de deelnemers afslanken juist makkelijker. Alleen tijdens de vakantie en uitstapjes is het iets zwaarder.

Een van de belangrijkste redenen om nog een paar kilo kwijt te raken is dat in de zomer minder verhullende kleding gedragen kan worden. 36 procent van de deelnemers geeft aan in de zomer meer met haar figuur bezig te zijn.

Andere redenen die gegeven worden voor het makkelijker afvallen in de zomer: door de warmte is het makkelijker om minder te eten, er wordt meer water gedronken, mensen gaan meer naar buiten met mooi weer en eten salades en zomerfruit.

Op vakantie hebben afslankers het wel iets moeilijker. Van de afslankers was 26 procent tijdens de vakantie nog wel met afslanken bezig, 19 procent zo veel mogelijk en 13 procent zo min mogelijk. 32 procent van de deelnemers dacht nog soms aan het afslanken en 10 procent was er helemaal niet meer mee bezig.

bron: gezondheidsnet

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.