De Afslank Receptenbijbel Review

Is De Afslank Receptenbijbel het zoveelste echt vernieuwend? Er zijn talloze boeken op de markt met daarin recepten voor mensen die af willen vallen. Een van de bekendste van deze afslankboeken is het boek van Oscar Helmstäter; de Afslank Receptenbijbel. Het boek van internetondernemer, marketeer en voedingsdeskundige Oscar Helm is eigenlijk meer dan alleen een verzameling recepten, het bevat ook een dieetplan en veel achtergrondinformatie over afslanken.

Reden genoeg om de Afslank Receptenbijbel aan een grondig onderzoek te onderwerpen. In deze review geven we je dan ook antwoord op de vraag wie Oscar Helm is. Ook bekijken we zijn boek tot in detail. Worden de recepten duidelijk beschreven en snijdt het dieetplan uit de Afslank Receptenbijbel hout? Hoe ervaren onze proefkonijnen de recepten? Je leest het in dit artikel.

Wie is Oscar Helm?

Oscar Helmstäter kort zijn achternaam op internet af tot ‘Helm” en is de broer van Laurens Helmstäter. Oscar is een zelfbenoemd afslankcoach, online marketeer, voedingskundige en orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. Hij heeft geen formele studie gevolgd op dit gebied, maar heeft zijn kennis over voeding en diëten opgebouwd uit eigen ervaring.

Dit wil overigens niet zeggen dat Oscar geen kijk heeft op voeding en diëten. Dankzij zijn wetenschappelijke achtergrond is hij uitstekend in staat om wetenschappelijke inzichten te begrijpen. Daarnaast kan hij deze duidelijk overbrengen op zijn publiek. Dit doet hij onder andere via zijn SEO website HappyHealthy. In het verleden heeft hij boeken uitgegeven onder de naam van Richard Ridder en in 2017 heeft hij onder zijn eigen naam De Afslank Receptenbijbel uitgebracht.

Oscar heeft zijn kennis over afvallen en gezonde voeding naar eigen zeggen opgedaan toen hij tijdens zijn studententijd een periode ongezond had geleefd. Toen hij gezonder ging leven deed hij de kennis en ervaring op waarop de Afslank Receptenbijbel uiteindelijk is gebaseerd. Daarnaast heeft Oscar een opleidingen gevolgd.

Opleidingen

In 2017 heeft hij de 4 daagse opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur bij Ortho Health Foundation in Hoofddorp gevolgd. Zijn broer heeft een opleiding tot Orthomoleculair Therapeut bij Natura Foundation afgerond. Laurens heeft een Praktijk voor orthomoleculaire therapie (LeefPreventief) in Vleuten. Oscar werkt uitsluitend online onder de vlag van S&H Uitgeverij B.V. in Amsterdam.

Dit zegt Oscar Helmstäter over Zichzelf

“Ik heb inderdaad geen uitgebreide opleiding gedaan in de richting van voeding en afslanken, maar dat komt omdat ik niet zo positief ben over de opleidingen die er rond deze onderwerpen zijn”.

“Allereerst zijn veel diëten ontwikkeld door doktoren, maar vrijwel alle doktoren hebben 0 uur college gehad over voeding. Ze zijn met name opgeleid over medicijnen, niet zozeer leefstijladviezen zoals voeding alhoewel ze die wel zouden moeten geven volgens de NHG-standaarden”. (bron consumentenbond.nl)

Zo zit De Afslank Receptenbijbel in Elkaar?

Als je de Afslank Receptenbijbel koopt krijg je in de eerste plaats een kookboek met meer dan 100 verschillende recepten voor de drie hoofdmaaltijden van de dag en voor tussendoortjes. Daarnaast krijg je een aantal handige extra’s, waaronder een boodschappenlijstje en een weekmenu, recepten voor gezonde tussendoortjes en toetjes en richtlijnen voor een slank en gezond lichaam. (bron)

Hoewel je misschien in eerste instantie het boek niet koopt om het weekplan, is dit wel een van de belangrijkste onderdelen van het boek. Met het weekplan kun je namelijk eenvoudig door de hele week heen gezonde maaltijden op tafel zetten. Daarnaast bevat het boek veel achtergrondinformatie over gezonde voeding.

De Afslank Receptenbijbel is een Dieet

De  Afslank Receptenbijbel een dieet, een aanpassing van je eetpatroon naar een gezonder en bewuster eetpatroon.

Afslank Receptenbijbel PDF
Afslank Receptenbijbel PDF

De basis om gewicht te verliezen met Oscars benadering is het verminderen van de koolhydraatbehoefte. In de praktijk betekent dit minder koolhydraten uit producten welke snelle koolhydraten leveren zoals brood, pasta, rijst en aardappelen. Om toch aan de koolhydraatbehoefte van het lichaam te kunnen voldoen worden deze snelle koolhydraten vervangen door de gezonde langzame koolhydraten uit producten zoals quinoa, havermout en gierst. Hiermee blijven de bloedsuiker- en insulinewaardes stabieler waardoor je je over de dag energieker voelt en geen last van vreetbuien krijgt.

Verder Oscar Helmstäter voor het vermijden van zuivelproducten door de overstap te maken op plantaardige vervangers zoals sojamelk, rijstmelk, kokosnootmelk en amandelmelk. Melk leidt namelijk tot IGF-1 wat leidt tot een sneller veroudering. Daarnaast maak melk niet je botten sterker, dat is achterhaalde informatie.  (bron)

Als je bekend bent met verschillende dieetvormen dan zal je bij het lezen van de Afslank Receptenbijbel opvallen dat enkele bewezen elementen uit traditionele diëten zoals het Atkins- en South Beach dieet zijn overgenomen. Zo maakt Oscar net als bij het South Beach dieet onderscheid tussen gezonde en ongezonde vetten.

Het accent wordt echter gelegd op de laatste inzichten met betrekking tot gezonde en verantwoorde voeding. Waarbij hier en daar zelfs wordt geflirt met concepten vanuit het Paleo dieet en het diabetes dieet, waarbij voeding met een lage glycemische index centraal staat

Verder gaat Oscar in op het intermitterend vasten. Een vorm van vasten waarbij je 8 tot 10 keer per maand een maaltijd overslaat om het lichaam wakker te schudden en te dwingen efficiënter met voedingsstoffen om te gaan. Deze manier van vasten is flexibel en je kan de methode kiezen de het beste bij je past. Intermitterend vasten verbeterd de gezondheid, verlengt de levensduur en helpt bij slank worden en blijven.  (bron)

Na een de uitgebreide achtergrond informatie worden de recepten in dit 141 bladzijde tellende boek gegeven, en dat is zelfs nog zonder de bonussen.
De recepten zijn ingedeeld in categorieën: ontbijt, dranken, lunch, salades & dressings, avondeten en de late trek. De recepten voor het avondeten zijn onderverdeeld in vleesgerechten met en zonder koolhydraten, visgerechten met en zonder koolhydraten en vegetarische gerechten met en zonder koolhydraten.

Ieder recept is voorzien van een mooie foto. Bij ieder recept staat duidelijk aangeven wat de benodigdheden zijn, wat de tijd om het gerecht te bereiden is, de bereidingsinstructies en variatietips.  (bron)

Wat kost De Afslank Receptenbijbel?

Voor €27 heb je een digitale versie van het boek en de bijbehorende extra’s. Betaal je een tientje meer, dan wordt er een fysiek boek in een discrete verpakking bij je thuis af geleverd. Bestellen kan uitsluitend online.afslank receptenbijbel prijs

afslank receptenbijbel prijsEr is wel een valkuil bij het bestellen van het boek. Je kunt per ongeluk een vinkje over het hoofd zien waarin je aangeeft dat je geïnteresseerd bent in een maand gratis coaching. Zet je deze coaching niet stop, dan betaal je hier later een kleine €20 in de maand voor.

oscar helm abonnement
oscar helm abonnement

Wil je hier gebruik van maken dan is het prima, maar alleen als je die coaching ook echt gaat gebruiken, ben je dit niet van plan? dan is het zonde van het geld.

Inhoud van De Afslank Receptenbijbel

Er zijn een groot aantal recepten in het boek voor alle hoofdmaaltijden van de dag. Alle recepten zijn in principe koolhydraatarm. De ontbijtrecepten zijn misschien wat weinig gevarieerd (vooral pap en omeletten), maar dat hoeft geen probleem te zijn. De meeste mensen variëren hooguit tussen twee of drie verschillende soorten ontbijt. Voor andere maaltijden hebben je een veel bredere keus. Ook als je vegetarisch bent, heb je veel verschillende recepten om uit te kiezen.

afslank receptenbijbel magazijn
afslank receptenbijbel magazijn

Handig zijn ook de recepten voor verschillende gezonde toetjes en tussendoortjes (maar liefst 84 stuks). Met name deze tussendoortjes zijn erg handig, omdat veel mensen zich tegoed doen aan koolhydraatrijke tussendoortjes.

Lekker en Gezond Eten

Als je een brede smaak hebt qua eten dan zal je merken dat het erg makkelijk is om het dieet uit de Afslank Receptenbijbel vol te houden. Alle recepten in het boek zijn stuk voor stuk erg lekker. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er geen hele exotische ingrediënten in staan die je alleen maar kunt halen bij toko’s of gespecialiseerde winkels. Alle ingrediënten zijn gewoon te koop in een doorsnee supermarkt.

De Afslank Receptenbijbel is wat ons betreft geen dieet maar eerder een aanpassing van de eetgewoonten

Verder is het belangrijk dat de recepten wel gewoon voldoende voedingsstoffen bevatten. Er zitten genoeg calorieën in de maaltijden, dit in tegenstelling tot sommige crashdiëten. Doordat je eigenlijk alleen gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten krijg je ook voldoende andere voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen binnen. (bron)

Makkelijk Vol te Houden

De dieetschema’s in het boek zijn ook erg goed vol te houden. Ze bevatten gewoon drie maaltijden per dag (waardoor je dus met eventuele andere gezinsleden mee kunt eten).

visie-oscar-helm
visie-oscar-helm

Een keer in de week kun je zelf je favoriete recept uit de Receptenbijbel kiezen. Een keer in de week kun je een avondmaaltijd eten wat je wilt. Dit is ook een belangrijke houvast voor veel mensen om het dieet vol te houden.

Al met al is het dieet zeer haalbaar en makkelijk vol te houden. Mogelijk dat je na verloop van tijd wat meer variatie in je recepten wilt, maar in eerste instantie is het een prima dieet om te volgen. Belangrijk is ook dat de recepten over het algemeen vrij snel klaar te maken zijn; dit voorkomt ook dat je na verloop van tijd terug grijpt op voedsel dat misschien minder gezond is, maar wel sneller klaar.

Resultaten

Als je de recepten en het weekmenu van de Afslank Receptenbijbel volgt, dan is de kans heel groot dat je op een duurzame wijze kilo’s gaat verliezen. Je hoeft geen wonderen te verwachten (zoals bij veel crashdiëten), maar geleidelijk aan zal je merken dat je een aantal kilo’s verliest.

Geen Crashdieet

De recepten bevatten voldoende calorieën om er een gezond calorietekort te creëren. Een gezond calorietekort op basis van een koolhydraatarm dieet wordt in de wetenschap gezien als de beste manier om overtollige kilo’s kwijt te raken. Doordat de recepten stuk voor stuk ‘echt’ voedsel bevatten, hoef je ook niet bang te zijn dat je een tekort krijgt aan bepaalde voedingsstoffen zoals voedingsvezels.

Doordat je geen crashdieet volgt, is de kans ook klein dat je last gaat krijgen van het jojo-effect. Je verliest calorieën op een langzame manier zonder dat je stress veroorzaakt door het lichaam. Ook blijft je spiermassa behouden. Alleen in hele specifieke gevallen kun je te weinig calorieën binnen krijgen met het dieet uit de Afslank Receptenbijbel, bijvoorbeeld als je van jezelf heel groot bent of een fysiek zwaar beroep hebt. (bron)

Duidelijk

Een van de grootste pluspunten van de Afslank Receptenbijbel is dat het boek alles in duidelijke taal uitlegt. De recepten zijn sowieso goed te volgen en makkelijk te maken.

Ook de gedeelten van het boek waarin de achtergrondinformatie staat is bijzonder duidelijk. Vrij ingewikkelde processen in je lichaam worden op een hele heldere manier beschreven. Doordat je deze processen beter begrijpt, sta je ook steviger in je schoenen om zelf wat te proberen met ingrediënten die jij lekker vindt.

Wetenschappelijk Bewezen

Oscar Helm heeft een wat merkwaardige relatie met de wetenschap. Aan de ene kant geeft hij aan dat hij niet altijd op de wetenschap vertrouwt. Dit heeft er mee te maken dat de wetenschap volgens hem teveel van gemiddelden uitgaat. Hij gaat liever uit van wat wel werkt en wat niet werkt. Daar is op zich niets mis mee.

onderzoek-afslank-receptenbijbel
onderzoek-afslank-receptenbijbel

Wel maakt Oscar in de Afslank Receptenbijbel soms claims die gebaseerd zouden zijn op wetenschappelijk onderzoek. Er staat bijvoorbeeld in het boek vermeld dat melk ongezond zou zijn. Dit is allerminst zeker en hoewel er studies zijn die dit bewijzen, zijn er ook veel onderzoeken die laten zien dat melk juist gezond is. In andere gevallen wordt er helemaal geen wetenschappelijke onderbouwing gegeven voor een bewering.

Dit wil overigens niet zeggen dat datgene dat Oscar in de Afslank Receptenbijbel schrijft faliekante onzin is. De meeste van de beweringen van Oscar komen wel overeen met de bevindingen uit de wetenschap en passen in een goed onderbouwd en consistent verhaal

Of toch een loopje met de wetenschap?

De enige keer waar Oscar wat ons betreft echt de wetenschap misbruikt is bij een onderzoekje op zijn website. Hierin beweert hij op basis van een steekproef met 1300 gebruikers dat de mensen die de Afslank Receptenbijbel gebruiken na 10 weken gemiddeld 14 kilo zijn kwijt geraakt. Zij verliezen hun gewicht in een min of meer stabiele lijn. Mensen die een ander dieet gebruikt hebben (welk dieet wordt niet duidelijk), verliezen in het begin meer gewicht, maar komen later weer aan.

Het is heel goed mogelijk dat deze uitkomst klopt. Maar een onderzoek dat zoveel belangrijke informatie achterwege laat (welk dieet werd er gebruikt, hoeveel mensen volgden welke diëten, waren de groepen gelijk qua samenstelling) en dat ook nog eens door Oscar zelf is uitgevoerd wekt natuurlijk niet echt veel vertrouwen. (bron)

Dat Oscar een geniale marketeer en SEO strateeg is blijkt uit het feit dat hij Nicolette van Dam een gratis exemplaar heeft gestuurd. Nicolette heeft via haar social media kanalen de kassa van Oscar (onbewust) lekker laten rinkelen. Chapeau!

nicolette-van dam-afslank-receptenbijbel-tweet
nicolette-van dam-afslank-receptenbijbel-tweet

Ervaringen met De Afslank Receptenbijbel

Onze mening is natuurlijk belangrijk, liever wil je weten of het voorgestelde dieet uit de Afslank Receptenbijbel echt werkt. Daarom hebben we, net als anders, een aantal proefpersonen bereid gevonden om een maand lang de recepten te proberen die in het boek staan.

De ervaringen van onze proefpersonen zijn erg positief. De vier vrouwen en twee mannen die het weekmenu volgden gaven aan dat het aan zeer makkelijk is om je aan het weekmenu te houden. Niemand heeft het dieet opgegeven en vijf van de zes proefpersonen gaven aan dat ze helemaal niet gezondigd hadden.

facebook ervaringen

Proefpersonen De Recepten Afslankbijbel

De proefpersonen voelden zich allemaal een stuk energieker. Een belangrijk pluspunt is dat de recepten vrij snel op tafel te zetten zijn. De meeste recepten zijn binnen een kwartier klaar. Ook gezinsleden smullen graag mee en vragen soms wanneer bepaalde gerechten weer in het weekmenu voorkomen.

Omschakelen

Lovend als de kritieken waren van de proefpersonen, dit is niet anders dan bij andere diëten op basis van echte recepten. Ook andere, vergelijkbare boeken leveren gelijke resultaten op. Het moeilijke moment bij dergelijke diëten komt op het moment dat de lezers zelf gaan variëren en zelf eten gaan bereiden volgens de principes van het boek. Omdat iedereen strikt het dieet heeft gevolgd zijn we daar in onze review nog niet terecht gekomen. Eventueel zou de coaching die je, soms per ongeluk, krijgt hier bij kunnen helpen. (bron)

Wat telt zijn de kilo’s. Onze proefpersonen zijn na zes weken ongeveer 3.5 kilo gemiddeld kwijt geraakt. Een proefpersoon verloor 5 kilo, terwijl iemand anders het met slechts 1 kilo moest doen.

De Voordelen

Er zijn drie grote voordelen verbonden aan de Afslank Receptenbijbel. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het gewichtsverlies. Een gewichtsverlies van ongeveer 3 kilo over een periode van zes weken is niet slecht, zeker als je dit doet zonder eiwitshakes of andere kunstgrepen.

Een ander belangrijk voordeel is dat de recepten lekker zijn en eenvoudig te maken zijn. De meeste staan binnen een kwartier op tafel en vereisen geen ingewikkelde ingrediënten of kooktechnieken. Natuurlijk is een shake makkelijker, maar die zijn dan ook minder gezond.

Bij het volgen van de recepten uit de Afslank Receptenbijbel is het niet nodig om calorieën te tellen. Hierdoor hoef je niet zo obsessief met je voeding bezig te zijn. Het hele gezin kan meedoen met de verantwoordelijke verandering van het voedingspatroon

Er worden gratis producten bij de Afslank Receptenbijbel weggegeven waardoor je niet meer hoeft na te denken wat je nu weer eens op tafel moet zetten en in huis moet halen. Zo wordt er een ebook weggegeven met dag- en weekmenu’s plus boodschappenlijst. Daarnaast krijg je een ebook met 10 extra gezonde en zeer lekkere toetjes, een ebook met 30 gezonde tussendoortjes, een ebook met 12 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam en toegang tot het Ultieme Afslank Programma.

afslank-receptenbijbel-review
afslank-receptenbijbel-review

Een groot pluspunt van de Afslank Receptenbijbel vinden wij de niet goed geld terug garantie die gegeven wordt. Als je niet tevreden bent krijg je direct je geld terug gestort zonder dat er vragen gesteld worden.

Het laatste belangrijke voordeel is dat de deelnemers veel meer energie ervaren dan voorheen. Dit komt door het goede eten. Waar proefpersonen bij shakediëten het na een aantal weken nog wel eens zwaar krijgen, vonden onze proefpersonen juist dat ze steeds meer energie kregen. (bron)

Nadelen van De Afslank Receptenbijbel

Na bestsellers als Het Recepten Afslankplan, Fitchef en het 7×7 Afslank Receptenboek van Jasper Alblas heeft De Recepten Afslankbijbel weinig nieuws te bieden. Hoe duidelijk de principes van gezond eten ook omschreven zijn door de auteur, het blijft afwachten hoe goed het daadwerkelijk gaat als je omschakelt. Wellicht zou een deel 2 met nog meer lekkere en gezonde recepten een goed idee zijn voor Oscar. Let wel op voor het verborgen abonnement. (vinkje uitzetten)

oscar helm abonnement

Conclusie

De Afslank Receptenbijbel is een goed boek en doet eigenlijk meer dan het belooft. Het is meer een compleet dieet dan een boek met wat losse recepten. Over het algemeen houdt de auteur zich aan dezelfde bewezen principes. Hoewel de coaching je een beetje in de maag gesplitst wordt, kan dit wel een uitkomst zijn op het moment dat je zelf wat wilt experimenteren met gerechten op basis van de principes van het boek.

De resultaten met onze proefpersonen onderstrepen dit dan ook. Het gewichtsverlies loog er niet om en de deelnemers zaten een stuk beter in hun vel. Wel is het zo dat de Afslank Receptenbijbel wat dat betreft niet afwijkt van vergelijkbare kook/dieetboeken

Door zijn verfrissende inzichten onder andere met betrekking tot het intermitterend vasten – en het stoppen met tellen van calorieën – mag je gerust stellen dat Oscar Helm een boek heeft neergezet wat modern en helemaal van deze tijd is. De Afslank Receptenbijbel is de evolutie van verschillende diëten en inzichten tot een formule waarbij met succes overgewicht wordt aangepakt. De Afslank Receptenbijbel voldoet wat ons betreft aan alle voorwaarden welke nodig zijn om ook op de lange termijn gewicht te verliezen en is mede dankzij de vele extraatjes zijn geld zeker waard.

Gezonde Groeten,

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

21 Reacties

 1. Ik heb het idee dat de bronnen er lukraak bij zijn gezet. De verwijzing is onterecht wat het artikel ongeloofwaardiger maakt.

 2. Ik heb een paar weken geleden vol goede moed en hoop de recepten afslankbijbel besteld.
  Omdat ik na heel veel dieet pogingen met jojo-effect nu toch eens weer start te maken met afvallen.

  Ik had alles goed uitgezocht en de reviews gelezen en dacht ja dit dieet gaat het worden.

  Dus heb ik uw boek besteld en ben meteen met heel veel goede moed en hoop begonnen, maar helaas ben ik nog steeds niets afgevallen. En ik hou mijzelf precies aan de recepten, `s morgens, `s middags en `s avonds neem ik een van de recepten uit het boek.

  Maar helaas geen succes. Wel complimenten, het zijn lekker recepten.
  En nu las ik dat u de niet tevreden -geld terug garantie toepast, daar zou ik dus graag gebruik van willen maken.

  Laat mij weten wat ik moet doen om hier voor in aanmerking te komen.

  Bij voorbaat dank.

  Met vele groeten,

  Jolanda

 3. Ik wilde het boek bij bol.com bestellen maar zie het niet in het assortiment staan. Onder welke titel kan ik het daar vinden? Of anders bestellen via Bruna of AKO. Wat is het ISBN nummer van de afslank receptenbijbel?

 4. Pure oplichterij, er wordt inderdaad elke maand 19,95 van je rekening afgeschreven en waarna ik meerdere mails stuur om dit stop te zetten krijg ik geen reactie.

  Er wordt bij de aanschaf van je boek, automatisch een vink aangezet om een maandelijks bedrag van je rekening af te halen. Dit staat onder nog 6 algemene vinkjes waardoor het niet zo snel opvalt. Koop dit boek nooit, want je komt er echt nooit meer vanaf!

 5. Ik heb al veel reviews gelezen over dit product, maar dit is volgens mij de langste die ik ben tegen gekomen, die ook nog eens ontzettend veel informatie biedt. Dank je wel daarvoor. Maar wat ik niet echt zie terug terug komen in deze review is of deze recepten veel eiwitten bevatten. Ik ben namelijk een actieve sporter en dus ben opzoek naar recepten die eiwitten bevatten. Nu had ik zelf een andere review gevonden waarbij wordt aangegeven dat dit eiwitrijke recepten zijn. Maar deze review brengt mij dus weer aan het twijfelen. Kan iemand zijn of haar mening geven over het afslank receptenbijbel en zijn recepten? Zitten hier eiwitrijke recepten tussen? Alvast bedankt!

 6. blijkbaar ben ik niet de enige hier blijkt. Ook ik heb het aan mijn been, bedriegers zijn het. Enkele maanden geleden (bijbel) besteld en nog steeds gaat er 19.95 van mijn rekening af. Ook ik heb hier nooit geen toestemming voor gegeven en na het ontvangen van uw bijbel niks meer gekregen. Dus vraag ik mij af waarom u geld van mijn rekening afhaalde? Als uw idee van een bijbel een aantal gekopieerde A4 blaren zijn. Dan geef ik u toch de raad om eens bijbel op Google te bekijken. Ik weet nog niet wat ik hier tegen kan ondernemen maar hier laat ik het niet bij.

 7. Ik wist niet dat je er nog een keer weer voor moest betalen. Bij deze wil ik het opzeggen. Jullie mogen geen geld meer van mijn rekening afschrijven.

  Gr, Carin Sipkens

 8. al de eerste dag verdween de bijbel van mijn pc.
  Ik heb de afslankbijbel niet nodig. Gewoon minder eten en meer sporten .
  Ik betaal niets meer.

  Hoogachtend, J.N.de Boer.

 9. Ik heb dit E-book en het fysieke boek gekocht (promo 37€) maar ik heb maar nu gezien door een mail van PayPal dat er elke maand 19.97€ van mijn rekening gaat. Ik wil dit abonnement niet. Het vinkje heb ik zelfs nooit gezien met die regel.
  Ik wil dit opzeggen via het formulier op de website van HH maar ik kan niet alle gegevens invullen o.a. Referentienummer/Machtiging ID/ kenmerk Machtiging. Dit zou op de factuur moeten staan maar ik heb geen factuur ontvangen.
  Wie helpt mij om van dit abonnement af te geraken? Waarvoor mijn dank!

 10. Ik ben totaal ontevreden. Krijg een email met de belofte dat ik een een fysiek boek en een e boek en enkele extra, s. Het fysieke boek komt niet. Na navraag komt er een email dat het alleen een e boek betreft. Na opnieuw een mail gestuurd te hebben krijg ik de inlog naam en de inloggen code van een andere cliënt toegezonden. Deze cliënt heeft dezelfde klacht ebook i.p.v. fysiek boek. Ik heb regelmatig contact met deze cliënt. Ook word beloofd een niet tevreden geld terug garantie. Ik heb mijn geld terug gevraagd maar tot nu toe niets ontvangen. Ook wordt er op email niet gereageerd. Ik vind diepere oplichterij.
  00 %

 11. Hallo, ik wil een toevoeging doen aan mijn reactie van daarnet. In mijn spam map heb ik de mail gevonden met de gegevens van de factuur enz. Ik heb het formulier om af te melden volledig kunnen invullen. Er is al een mail van HH binnengekomen dat ze het abonnement geannuleerd hebben
  Vriendelijke groeten en succes met de website

  • Wie is HH of wat betekent dat? En wat gaf je ala antwoord bij de vraag van product?
   En bij wie kan je zijn om dat formulier te krijgen? En hoe vul je de rest ook in van de vragen? Ik ben benieuwd of de mijn ook geannuleerd kan worden
   Graag jouw antwoord en vast bedankt.

 12. Ik heb dit E-book en het fysieke boek gekocht (promo 37€) maar ik heb maar nu gezien door een mail van PayPal dat er elke maand 19.97€ van mijn rekening gaat. Ik wil dit abonnement niet. Het vinkje heb ik zelfs nooit gezien met die regel.
  Ik wil dit opzeggen via het formulier op de website van HH maar ik kan niet alle gegevens invullen o.a. Referentienummer/Machtiging ID/ kenmerk Machtiging. Dit zou op de factuur moeten staan maar ik heb geen factuur ontvangen.
  Wie helpt mij om van dit abonnement af te geraken? Waarvoor mijn dank!

  • ook ik heb het boek de receptenbijbel gekocht en kwam er een maand later achter dat er 19,95 van mijn rekening was geschreven ,heb een mail gestuurd dat ik kassa er bij haal nog geen reactie

  • Iemand zich wel eens afgevraagd hoe Oscar Helmstäter aan zijn kennis op dit gebied is gekomen? Vrij eenvoudig. Is aan zijn cursus te danken van maar liefst 8 dagen!! bij Stichting Ortho Health Foundation. Als je nog € 895 in je achterzak hebt dan kun je daar binnen een week gediplomeerd Orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur worden. Een niet beschermd beroep waar je zonder enige voorkennis van voeding en geneeskunde dus eenvoudig aan de slag kunt als zelfstandig adviseur.

   Lijkt me niet de persoon waaraan je met een gerust hart je gezondheid aan toe wilt vertrouwen.

 13. Hee hallo.
  Nou ik heb ook het boek besteld. Nu heb ik uitgerekend dat ik 2300 calorieen per dag mag.
  Maar de recepten die in de boeken staan???? Dan ga ik er dik overheen!!. Kan iemand mij een beetje uitleggen over hoe en wat want er moeten toch wat kilo’s af!!!!!

 14. In november 2016 bij S&H Uitgeverij B.V. een boek gekocht. De web site van klant vermeldt dat 1e mnd. van gebruik ‘extra’s’ gratis is (oa. adviezen per e-mail). Ondanks schriftelijke afmelding na 2 weken gaat het bedrijf automatisch incasseren en blijft daar, ondanks dat we meerdere keren schriftelijk hebben aangegeven dat we geen machtiging hebben afgegeven, tot aan 3 keer toe mee doorgaan. Het bedrijf was telefonisch niet te bereiken, alleen via e-mail. Eén termijn hebben we te laat gezien. Daarop de ‘Servicedesk’ gecontacteerd. Deze heeft ons meer dan 1 maand aan het lijntje gehouden en heeft nooit gehoor gegeven aan ons verzoek om het onterecht geïncasseerde bedrag terug te storten. Daardoor waren wij genoodzaakt om via een MOI (Melding Onterechte Incasso) het geld terug te vragen. Van de ‘Servicedesk’ geen excuses, niks.

  • Ik heb zojuist mijn nieuwste editie van de Afslank Receptenbijbel uitgebracht!

   De rijtjes pallets met gedrukte boeken liggen hier klaar voor een enthousiaste eigenaar.

   Zoals beloofd krijg jij als nieuwe klant de 2de editie van ARB met een leuke lanceringskorting.

   Klik Hier voor de Informatie Pagina en om het Boek met Korting te bemachtigen >>

   Het zal je verbazen hoe snel je verandering gaat zien met mijn afslankmethode en heerlijke recepten.

   En het is zo eenvoudig dat iedereen het kan, ongeacht je leeftijd, geslacht of gewicht.

   Ben jij klaar om te investeren in een gezond en slank lichaam?

   Wacht dan niet langer en profiteer NU van deze aanbieding

   Veel kookplezier en succes gewenst!

 15. Zo irritant dat hierna lezen blokje op het boek blijft staan ook na verschillende malen wegklikken en opnieuw mail opstarten blijft hij er op staan en kan je het boek niet bekijken!!!

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat bij mijn artikelen.