Active Liver Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Supplementen die je helpen om te detoxen zijn er in overvloed. Nieuwste product op dit gebied is Active Liver van New Nordic. Het product belooft de vetstofwisseling te stimuleren en zou er om deze reden niet alleen voor moeten zorgen dat je je beter voelt. Je zou er ook van moeten kunnen afvallen.

Active Liver Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Active Liver ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 34 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Active Liver graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

   

Active Liver is een voedingssupplement op basis van verschillende kruiden. Eenmaal daags neem je bij de maaltijd een capsule. Dit doe je met een glas water. Een verpakking van het supplement bevat dertig capsules.

Wat zit er in?

Mariadistel: Mariadistel is een plant die van nature bijna niet in ons land voorkomt. Al sinds de Romeinse tijd worden de bladen van de mariadistel gebruikt omdat de plant zou helpen om gal af te voeren. De bladeren van de mariadistel kunnen rauw worden gegeten, terwijl de wortels, takken en stengels eerst moeten worden gekookt.

Artisjok: Ook de artisjok wordt al heel lang gegeten. Niet alleen omdat het een lekkere groente is die goed combineert met bijvoorbeeld knoflook, maar ook omdat artisjok een gunstige invloed zou hebben op de galblaas en de lever.

Kurkuma: Kurkuma, of in het Nederlands geelwortel, is nog zo’n plant die al sinds de oertijd wordt gebruikt vanwege de ontgiftende werking. Het is een van de belangrijkste planten in de Ayurvedische leer. Overigens is kurkuma ook een belangrijk ingrediënt in veel recepten uit de Aziatische keuken.

Peperextract: Zwarte peper is een soort hulpstof omdat deze ervoor zorgt dat de andere ingrediënten in het supplement, vooral de kurkuma, hun werk doen. Peper heeft zelf ook allerlei gezondheidsvoordelen, maar de dosering is te laag voor een echt merkbaar effect.

Choline: Choline is een bestanddeel dat van nature onder andere voorkomt in eieren en broccoli. Choline zou ook helpen om de stofwisseling van de lever te stimuleren.

Voor wie is het geschikt?

Volgens de fabrikant zijn er maar een paar groepen die voorzichtig moeten zijn bij het gebruik van Active Liver. Dit gaat om mensen die zwanger zijn, borstvoeding geven of een allergie hebben. Hen wordt aangeraden om professioneel medisch advies in te winnen. Kinderen jonger dan 11 jaar moeten het product helemaal niet gebruiken.

Wij wilen hier graag een groep aan toevoegen. Als je medicijnen gebruikt, is dit wel een reden om voorzichtig te zijn met het product. Uit een onderzoek bij muizen is gebleken dat zwarte peperextract de werking van medicijnen kan versterken. Dit kan weer leiden tot schade aan de lever (bron).

Is Active Liver effectief?

Wij hebben uitgebreid bekeken of Active Liver effectief is. Daarbij hebben wij vooral gekeken naar de werking op het gebied van gewichtsverlies. In de test met proefpersonen hebben wij ook de ontgiftende werking van het supplement beoordeeld.

Wetenschap

In de wetenschap is weinig bekend over de relatie tussen overgewicht en de ingrediënten van Active Liver. Wel is er wat onderzoek gedaan naar de werking van kurkuma. Hieruit blijkt dat kurkuma ontstekingsremmend werkt. Daarnaast is de stof een antioxidant. Op deze manier zou kurkuma moeten bijdragen aan gewichtsverlies (bron).

Van artisjokken zijn er redenen om aan te nemen dat deze mogelijk bijdragen aan gewichtsverlies, maar dit is nooit echt onderzocht in een proef met mensen of dieren (bron). Voor het derde ingrediënt, mariadistel geldt iets soortgelijks. De plant wordt in verband gebracht met allerlei gezondheidsvoordelen, maar deze zijn nooit echt bewezen (bron).

Op basis van het wetenschappelijke bewijs hoeven we dus geen wonderen te verwachten als het gaat om afvallen. De stoffen lijken wel allemaal een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid.

Test met proefpersonen

Twaalf mensen hebben een maand lang Active Liver gebruikt volgens de instructie op de verpakking. Wij hebben de deelnemers voor en na deze maand gewogen en de deelnemers hielden een soort van dagboekje bij over hoe ze zich voelden.

Toen wij de deelnemers na een maand weer wogen, waren de meeste deelnemers niet of heel weinig afgevallen. Een deelnemers was twee ons aangekomen, de meeste andere deelnemers waren tussen de 0.3 en de 1.1 kilogram kwijt. Dit is dus niet om over naar huis te schrijven.

Wel gaven de deelnemers aan in hun dagboekjes dat zij zich een stuk beter voelden dan aan het begin van de maand. In de eerste paar dagen was er een klein dipje. Deze was echter niet te vergelijken met de dips die je ziet bij sterkere detoxmiddelen. Na ongeveer een week ging het energieniveau omhoog en voelden de deelnemers zich een stuk beter en actiever. Als je je beter en actiever voelt, kan dat op termijn wel weer leiden tot gewichtsverlies.

De deelnemers gaven aan dat ze, afgezien van het kleine dipje in het begin, geen last hadden gehad van bijwerkingen. Wel is het zo dat niet bekend is wat er met je lichaam gebeurt als je dit supplement langdurig blijft gebruiken.

Wat kost het?

Active Liver is vrij breed verkrijgbaar. De prijzen verschillen nogal omdat er regelmatig aanbiedingen zijn. Voor een verpakking met dertig capsules ben je meestal tussen de €18 en de €26 kwijt. Er is ook een verpakking met zestig capsules. Deze is vaak verkrijgbaar voor een prijs van rond de €45.

Voordelen

Active Liver helpt om je meer energie te geven zonder dat je hier al te veel moeite voor hoeft te doen.

Nadelen

De effecten op het gewichtsverlies zijn verwaarloosbaar. Je kunt het supplement wel gebruiken naast een dieet om op deze manier wat meer energie te krijgen.

Active liver kopen of niet?

Als je wilt afvallen, dan kun je beter iets zoeken dat wat effectiever is dan Active Liver. De effecten van het supplement op het gewicht zijn te verwaarlozen. Mogelijk hebben de deelnemers zelfs alleen maar wat vocht verloren.

Als het gaat om de andere effecten op het lichaam, zoals meer energie en je beter voelen, dan maakt Active Liver wel een verschil. De deelnemers gaven aan dat hun energieniveau beter was dan voorheen. Hierdoor waren zij blijer en actiever. Het moet wel gezegd worden dat het niet bekend is wat de gevolgen zijn van het gebruik van het supplement op de langere termijn.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelDetox Ultra Plus Review
Volgend artikelXT Slim Ketone Fatburner Review en Ervaringen

46 Reacties

 1. Na mijn hele leven te lijnen ben ik m o e. Niks helpt. Ik eet eigenlijk gewoon tot vet arm maar de kilo’s blijven komen. Ben 1.58 meter lang en 90 kg. Te zwaar dus. Wil dolgraag een paar kilotjes kwijt. Ps, ben 70 jaar

 2. Zijn er bepaalde andere medicijnen die je best niet combineert met Active Liver?
  Indien ja, met welke moet je zeker opletten?
  Ik heb bvb epilepsie, en neem daar wel één en ander voor, waaronder natuurlijk Depakine, maar ook Lamictal.
  Deze kan ik zeker niet missen.

 3. Mijn baarmoeder slijmvlies is te dik, dit kan baarmoederkanker veroorzaken. Daarom moet ik afvallen . Ik ben al sinds half juni bezig om af te vallen. Ik was binnen 6 weken 10 kg kwijt. Ik ben nog steeds heel gemotiveerd bezig , maar er gaat niets meer af. Ik zou u product heel graag willen proberen omdat ik nog 10 kg kwijt moet.