3 koppen koffie per dag

Afvallen in 2021

Dagelijks 3 koppen koffie per dag levert een betere mentale conditie op dan helemaal geen koffie drinken. Dit blijkt uit onderzoek van Boukje van Gelder van het RIVM. Van Gelder gebruikte voor haar onderzoek de gegevens van 1000 mannen die geboren zijn in de periode 1900 en 1920. De onderzochten mannen kregen diverse vragen voorgeschoteld waaruit de mentale conditie werd afgeleid.

De personen die meer dan 3 koppen koffie per dag dronken hadden zelf minder last van een aftakelt geheugen dan de mannen die 3 koppen per dag dronken.

Tevens kwam uit het onderzoek een bevestiging van de gezonde effecten van visolie. Mannen die wekelijks magere en vette vis aten waren in een betere conditie.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.