170.000 bezwaren Electronisch Patiëntendossier

Ongeveer 1% van de bevolking heeft officieel bezwaar gemaakt tegen het Elektronisch Patiëntendossier.

Het ministerie van Volksgezondheid is dit najaar begonnen met de invoering van het dossier, dat er toe moet leiden dat alle hulpverleners met een druk op de knop de medische geschiedenis van hun patiënten kunnen bekijken.

Tot nu toe hebben 170.000 mensen officieel bewaar aangetekend. Dat zijn er minder dan waar het ministerie rekening mee had gehouden. De overheid hoopt met het systeem de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren.

Het Elektronisch Patiënten Dossier wordt geleidelijk ingevoerd. Voor november volgend jaar moeten huisartsen, medisch specialisten en apothekers hun patiëntgegevens centraal hebben aangemeld. Daarna kan het systeem verder worden uitgebreid.

bron: rtlnieuws

nuttige links:

  • download het bezwaarformulier
  • meer informatie over bezwaar maken tegen het epd

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.