Mike Moreno 17 Dagen Dieet Voordelen en Nadelen

Afvallen in 2021

De opkomst van het ’17 day diet’ is mede dankzij dr. Phil niet meer te stoppen. Na Amerika is ook Europa helemaal in de ban van het dieet van dr. Mike Moreno. De Arts uit San Diego begon enkele jaren geleden met een klein clubje mensen die genoeg hadden van hun overgewicht. Mede door dr. Phil en de bewezen werking van het dieet zijn veel mensen enthousiast over de filosofie van dr. Mike. Zoals je eerder op deze website kon lezen is het 17 dagen dieet opgesplitst in vier verschillende delen van 17 dagen. In totaal duurt het dieet dus geen 17, maar 68 dagen. De eerste cyclus omvat een strikt caloriearm dieet, vanaf fase 2 wordt er gewisseld tussen koolhydraten, eiwitten, fruit en groenten. Meer over de samenstelling kun je lezen in dit het artikel ‘The 17 Day Diet‘.

Ieder dieet heeft voor en nadelen. Nu in Nederland en België steeds meer mensen met deze 17 daagse methode starten druppelen ook de ervaringen binnen bij onze redactie. Ook sommige voedingen deskundigen hebben hun bedenkingen bij het dieetplan van dr. Mike. In het onderstaande overzicht hebben we de voor en nadelen op een rij gezet. Wil je weten of jij klaar bent voor het 17 Day Diet? Door antwoord te geven op een paar eenvoudige vragen kom je er achter. Doe gratis de ‘dr. Phil 17 Day Diet Challenge‘.

Voordelen ’17 day diet’

Geen Crashdieet – Alhoewel de naam anders doet vermoeden is het geen kortstondig crashdieet. De eerste cyclus van 17 dagen zijn weliswaar behoorlijk extreem, maar vanaf de tweede cyclus worden het aantal calorieën alweer opgebouwd. Tijdens de derde en vierde cyclus wordt een verantwoord en gezond eetpatroon aangeleerd met de bedoeling om een goed resultaat op de langere termijn te bereiken. Hiermee wordt het bekende jojo-effect tegen gegaan. Afvallen zit voor het grootste gedeelte tussen je oren, wat dacht je bijvoorbeeld van mosterd in plaats van mayonaise?

Niet Eentonig – Het dieet is zeker niet eentonig te noemen. Tijdens het 68 daagse programma zul je merken dat je gelijkmatig overgewicht gaat verliezen. Ook het toepassen van verschillende kruiden behoort tot de basisprincipes van dr. Mike. Hij leert je welke dingen goed voor je lichaam zijn zoals eiwitten, vis en groenten.

Snel Resultaat – Een ding is zeker, je ziet snel resultaat. Tijdens de eerste fase van 17 dagen is een gewichtsverlies van gemiddeld 7 kilo goed haalbaar. Door dit snelle resultaat zul je gemotiveerd zijn om door te gaan en de complete cyclus van 68 dagen te volbrengen.

Gevarieerde Recepten – In tegenstelling tot veel andere dieten beperkt Moreno’s plan zich niet tot een beperkt aantal ingrediënten. Fruit, groenten, eiwitrijk vlees en gezonde koolhydraten zijn allemaal toegestaan in de gevarieerde maaltijd schema’s van dr. Mike. Je lichaam krijgt dus voldoende gevarieerde producten te verwerken waardoor een optimaal resultaat wordt berijkt. Ook met het oog op gezondheid en reiniging.

Nadelen ’17 day diet’

Pas op met de eerste cyclus – Tijdens de eerste 17 dagen kan het zwaar zijn. Per dag krijgt je lichaam dan gemiddeld 1200 calorieën te verwerken. De bedoeling van deze cyclus is om je lichaam te reinigen van de ongezonde stoffen die je tot de start van het 17 dagen programma hebt gegeten. Een risico van weinig calorieen is dat je metabolisme verstoort kan worden. Hierdoor bestaat de kans dat je lichaam in een ‘ honger-modus’ komt en je stofwisseling vertraagd.

Niet wetenschappelijk bewezen – Moreno beweert dat het verschuiven van de samenstelling van het programma om de 17 dagen de stofwisseling van je lichaam versnelt. Niet iedereen is echter overtuigd van deze theorie. Er is zelfs geen wetenschappelijk bewijs dat je op deze manier je stofwisseling in een ‘ hoge versnelling’ kunt houden.

Het is commercieel – Met alleen het dieetboek ben je er nog niet. Het programma zal je aanmoedigen om speciale Dr. Mike maaltijd producten en supplementen aan te schaffen. Dit principe kennen we onder andere van Dokter Frank. Het voordeel is dat je niet verplicht bent om deze producten te gebruiken.

Het is ingewikkeld – Er zijn mensen die het programma een beetje verwarrend vinden. De verschillende cycli verschuiven en je moet goed in de gaten houden wat je wel en niet mag eten. De basisprincipes zijn gelukkig vrij eenvoudig en oefening baart kunst. Als je de regels strikt volgt krijg je gegarandeerd het beloofde resultaat.

Meer voor en nadelen en een uitgebreide conclusie kun je lezen in het artikel ‘Het 17 Dagen Dieet

Jouw ervaring met het 17 dagen dieet

Wat is jouw ervaring? Laat hier jouw reactie achter, lees hier ervaringen van anderen of bezoek het 17 dagen dieet forum