17 Dagen Dieet Mike Moreno 17 Day Diet

Het 17 dagen dieet of ‘The 17 Day Diet’ is zorgvuldig samengesteld door Dr. Michael Rafael Moreno. Zijn filosofie wordt ook wel het ‘Dr Mike Dieet’ genoemd en staat bekend als ‘Het dieet dat echt werkt‘. De Amerikaan Michael Moreno is afgestudeerd aan de Universiteit van Californië, en heeft ook gestudeerd aan de Drexel Medische Universiteit. Na zijn studie is Mike verhuisd naar San Diego waar hij een praktijk voor geneeskunde heeft. Mede door de ‘17 Day Diet Challenge’ van dr. Phil is het 68 dagen durende programma van dr. Mike Moreno in korte tijd enorm populair geworden. Heb je vragen of wil je ervaringen uitwisselen? Bezoek dan het 17 Dagen Dieet Forum of lees de ervaringen onder dit artikel.

Starten met Het 17 Dagendieet

Wil je aan de slag met het afslankprogramma van Dr. Mike Moreno, dan is de volgende documentatie beschikbaar:

De workout DVD is gebaseerd op een programma dat Mike in 2008 heeft ontwikkeld. De oorspronkelijke titel van dit programma was: “wandelen met uw Dokter ‘. Dit programma hield in dat je twee keer per week in de ochtend een trainingsprogramma uitvoert. Dr. Mike gaf zelf het goede voorbeeld om iedere dinsdag en donderdag voor zijn werkdag begon, te wandelen met patiënten van zijn praktijk. Op deze manier wist hij veel mensen te motiveren. Op dit moment is alleen het 17 Dagen Basisboek in Nederland te koop. De DVD en het Receptenboek zullen waarschijnlijk later verschijnen.

Na het bevestigen ontvangt je een unieke 17 Dagendieet minigids helemaal gratis!

Het programma bestaat nog steeds en is verder uitgegroeid tot het 17 dagen dieet. Dr Mike is trots op het feit dat hij niet alleen als een arts, maar ook als een vriend en vertrouweling wordt beschouwd! Zoals ieder dieet, krijgt ook het programma van dr. Mike Moreno de nodige kritiek. Wij van vetvrij zijn objectief en hebben de voor- en nadelen van het 17 dagen dieet voor je op een rij gezet. Oordeel zelf en kijk of het geschikt voor je is.

Start een 17 Dagendieet Dagboek

Wil je starten met Het 17 Dagendieet? Dan adviseren we je om een 17 Dagendieet Dagboekje bij te houden, dit kan eenvoudig en kosteloos via onze website. Een dagboekje heeft verschillende voordelen. Zo krijg je een goed beeld van het verloop van je kuur en wordt je gemotiveerd door steun van andere bezoekers. Start hier jouw Gratis Dagboekje.

Het 17 Dagendieet Werkboek

Behalve dat mensen snel en veel afvallen met het 17 dagen dieet, is het ook bewezen dat als mensen bijhouden wat ze eten en drinken, en in het kort het gevoel dat ze daarbij hebben opschrijven, ze véél gemotiveerder worden én blijven! Ook dat heeft Dr. Mike onderkend, en dat is de reden dat hij het 17 dagendieet werkboek heeft geschreven. Het werkboek bij dit dieet biedt nieuwe recepten, tips, ruimte om eigen ervaringen in te vullen en handige lijstjes en tabellen. Een onmisbaar boek voor iedereen die dit dieet volgt. Het boek is uitgegeven in een wat breder formaat met goed beschrijfbaar papier en bewerkt en aangepast aan de Nederlandse markt door Anna van Wittenberghe.

Gratis 17 Dagendieet E-Book

In samenwerking met Anna van Wittenberghe en uitgeverij Kosmos mogen we gratis een kennismakingsboek weggeven van Het 17 Dagendieet. Dit unieke E-Book kun je hier gratis downloaden. Wil je digitaal starten met het programma van Mike Morero, bestel dan het complete 17 Dagendieet E-Book.

De Basis van Het 17 Dagendieet

Het dieet bestaat uit een serie van 17 aaneengesloten dagen. Tijdens deze 17 dagen moet je een aangepast voedingsschema volgen. Volgens Dr. Mike kun je tijdens deze 17 dagen blijvend 6 kilo afvallen. Net als veel andere populaire diëten zoals bijvoorbeeld van Dr. Dukan en Dr. Frank heeft ook Dr. Moreno zijn programma gebaseerd op een koolhydraatarm systeem. Mike heeft in tegenstelling tot andere koolhydraatarme programma’s ook perioden ingelast waarbij koolhydraten in beperkte mate wel degelijk toegestaan zijn. Hierdoor is het programma beter vol te houden Volgens Dr. Moreno zorgt zijn programma voor een schokreactie in je stofwisseling en versnel je hiermee het verlies van je vetmassa. Hij vertelt er alles over in zijn boek.

De Vier Fases van Het 17 Dagendieet

In totaal bestaat het 17 dagen dieet uit vier afzonderlijke delen van 17 dagen. Dr. Mike noemt het de vier cycli. In het artikel ‘Het 17 Dagendieet, Slank in 4 Fases‘ van mijn collega Sanne

17 Dagen Dieet Recepten

Net als Dr. Dukan maakt ook Dr. Moreno gebruik van heerlijke recepten. Dr. Mike bewijst met deze recepten dat afvallen ook lekker kan zijn. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende producten, bijvoorbeeld: Eieren, Kalkoenfilet, Kipfilet, Vis, Yoghurt, Grapefruit, Bessen, Sla, Broccoli ,Spruitjes, Tomaat, Komkommer, Asperges en Groene thee. Om een indruk te krijgen hebben we een aantal recepten en een compleet dagmenu voor je samengesteld.

17 Dagen Workout

Zoals je eerder kon lezen bestaat het programma van dr. Mike ook uit een trainingsprogramma. Dit programma is te volgen via een DVD met een workout op maat van, hoe kan het ook anders, 17 minuten! Op dit moment is het programma helaas nog uitsluitend Engelstalig leverbaar. Binnenkort wordt echter ook een Nederlandstalige versie van het boek, receptenboek en de DVD verwacht.

Voordelen van het 17 dagen dieet

 • Het stimuleert je om bewust je voedingsmiddelen te kiezen
 • Een koolhydraatarm programma stimuleert een snel gewichtsverlies
 • Snel gewichtsverlies
 • Het eten van fruit wordt aangeraden
 • Onbeperkt (water) drinken is toegestaan
 • Je leert om een verzadigingsgevoel te herkennen
 • Beweging wordt aangeraden
 • Het boek staat boordevol goede tips
 • De recepten in het boek zijn makkelijk te bereiden
 • Ruim voldoende variatie
 • Eenvoudig opgebouwd
 • Goed vol te houden
 • Complete maaltijd schema’s
 • Effectieve workouts

Nadelen van het 17 dagen dieet

 • Het programma is niet geschikt voor diabetici
 • Voor bepaalde groepen bevat het programma te weinig calorieën
 • Je verliest veel vocht door het beperken van suikers
 • Niet alle adviezen van Mike Moreno zijn wetenschappelijk onderbouwd
 • De eerste 17 dagen bevatten (te) weinig kilocalorieën
 • De dagmenu’s bevatten veel cholesterol
 • De dagmenu’s bevatten weinig vezels
 • De dagmenu’s bevatten weinig ijzer, zink, vitamine A en  B1

Conclusie van het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet is een effectief en zorgvuldig samengesteld dieet dat door middel van het  aanpassen van je voedingspatroon snel het gewenste resultaat kan opleveren. De nadruk ligt op minder koolhydraten, vetten en meer eiwitten. De laatste cyclus bevat weinig vitaminen en mineralen waardoor het niet goed voor je lichaam is om deze cyclus langdurig te volgen. Dr. Moreno leert je in zijn boek om je eetgewoonten permanent te veranderen, blijvend afvallen zit tussen je oren. Tijdens de eerste 17 dagen kun je 6 kilo afvallen op een relatief eenvoudige manier. Het is wel belangrijk dat je bewust met het programma aan de slag gaat en bereid bent om op de langere termijn een ander eetpatroon aan te leren. Alleen op die manier kun je het behaalde resultaat behouden.

Wat is jouw ervaring?

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Denk jij dat dit programma werkt? Of is het het zoveelste plan gebaseerd op een koolhydraatarm dieet? Geef hier jouw mening of lees hier de ervaringen van anderen. Je kunt ook ervaringen uitwisselen op het 17 Dagen Dieet Forum.

Boekrecensie Informatie

Het 17 Dagendieet
Auteur: Dr. Mike Moreno
Prijs: € 7,50
ISBN: 9789021550794
Kosmos Uitgevers


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

651 Reacties

 1. Hoi hoi allemaal.

  Ik ben inmiddels ook begonnen met het 17 dagen dieet.
  ik zit vandaag op mijn 7e dag. ben inmiddels 3 kilo kwijt
  De vierde dag had ik het erg zwaar. was misselijk en veel duizelig. Ik voel me nog steeds wat zwak. maar het gaat weer iets beter.
  Ik probeer hier door te komen. en misschien gaat het volgende week beter.
  ik geef de moed nog niet op!

  iedereen succes en probeer vol te houden. als ik nu al 3 kilo in een week kwijt ben is het de moeite wel waard.

  tot de volgende groetjes Mariska

 2. Hoi dames, ik ben bijna 17 dagen verder en 5 kilo lichter. Ben wel wat angstig voor deel 2. Is er iemand al mee gestart en wat zijn de ervaringen qua kilo’s?
  Jasmijn ik ben ook 5 dagen van de rel geweest hoor maar het is een kwestie van doorzetten. Ik heb op de dagen dat ik ziek was een enkele volkoren beschuitje genomen en soms wat meer zuivel. De kilo’s gingen toen minder hard maar toch viel ik langzaam wat af. Succes!

 3. Hallo iedereen.

  Ik ben ook begonnen met het 17 dagen dieet en zit nu op dag 4.
  Het ging heel goed de afgelopen dagen alleen merkte ik toch dat dingen zoals de trap oplopen zwaar werden. Vanochtend stond ik mn ontbijt klaar te maken en viel ik bijna flauw en had ik braakneigingen.
  Ik begin mij nu toch af te vragen of ik niet beter kan stoppen.
  Hebben meer mensen hier last van? En is het een kwestie van even rustig aan doen en doorzetten of liever stoppen met het dieet?

  Groetjes!

 4. Hallo dames,
  ben even niet online geweest, behoorlijk ziek geweest.
  Toch nog wel op mijn voeding gelet met als gevolg dat er 9.2kg af is.
  Nog 7 te gaan.
  Nog veel succes iedereen.

  Peggy

 5. Hoi Dames,

  Ik heb vandaag boodschappen gedaan voor het diet, en wil graag Dr, Mike’s power cookies maken, maar helaas kan ik geen abrikozenectar vinden in de supermarkt of natuurwilnkels. En van de vanille-weypoeder kan je alleen hele grote bussen of pakken en voor 50 gram vindt ik gewoon te duur. Heeft er iemand nog een tip voor de wey-poeder en abrikozenectar?

  Alvast bedankt

  Liefs Til

 6. Hoi Dames,

  Ik heb vandaag boodschappen gedaan voor het diet, en wil graag Dr, Mike’s power cookies maken, maar helaas kan ik geen abrikozenectar vinden in de supermarkt of natuurwilnkels. En van de vanille-weypoeder kan je alleen hele grotebussen of pakken van kopen bij de tuinen, heeft er iemand nog een tip voor de weypoeder en abrikozenectar?
  Alvast bedankt

  Liefs Til

 7. Dank je wel Cheyenne,

  Het etentje was erg gezellig en ik heb weinig op wat ik niet mocht hebben. Als toetje een beetje fruit met wat slagroom en dat was erg lekker……

  Ik ga gewoon door, gaat lekker hier.

  Tot snel :)

 8. 1 week bezig 3 kilo eraf!!!! ja het gaat goed,vind beetje eenzijdig eten dus volg lijst voorbeeld uit boek,gewoon doorgaan nu,is prettig gevoel.
  ben benieuwd op na volgende week,succes allemaal ik heb er lol in!!!

 9. Hallo dames,

  Ik heb me gewogen en er was 500 gram af. Dat betekent dat ik nu 9,5 kilo ben afgevallen. Jammer dat ik de 10 kilo niet gehaald heb maar dat komt ook wel. Dan maar wat langzamer. Ik denk dat ik niet genoeg water drink. Dat vergeet ik namelijk steeds…..(blond)

  Vanavond ga ik uit eten en daar neem ik alleen vis en kip en groenten. Het is een wokrestaurant dus ik kan zelf bepalen wat ik neem.

  Ondanks alles ben ik toch super blij. Ik wens jullie allemaal veel plezier vandaag en tot snel.

  xxx

  • Hey Fientje,

   Goed hoor 500 gram eraf. De volgende weegbeurt is er zeker 10 kilo af. Dan maar een weekje later :-))) Je valt in ieder geval nog lekker af.

   Heel veel plezier vanavond, geniet van je etentje maar let wel een beetje op wat je eet :-))

   En morgen weer verder met de groenten en de eiwitten.

   Tot snel

   xxxxxxx

 10. Hoi Dames,

  Danielle bedankt voor je tip. IK had al half om half gehakt gebruikt maar dat is natuulojk niet de bedoeling. Ik sta nog steeds op het zelfde gewich en dat houd iin dat ik 1,5 kilo ben afgevallen.Dus ga nog steeds lekker verder. Ik hou jullie op de hoogte.

  Liefs Til

 11. Hey dames,

  Nou, ik ben vanaf vrijdag doodziek geweest en heb bijna niets gegeten. Goed voor de kilootjes natuurlijk maar dat zijn geen ‘natuurlijk afgevallen’ kilootjes….. Dus ik kan jullie zeggen dat ik maarliefst in 1 week tijd 7 kilo ben afgevallen! (maar goed dat was dan ook van 102,6 kilo naar 95,6 kilo…..).
  Ik heb wel gemerkt dat ik op een gegeven moment een beetje misselijk werd van alleen maar groente, vlees en yoghurt dus ik heb nu met mijzelf afgesproken dat ik om de dag een sneetje roggebrood mag als ontbijt met dan kipfilet en flink wat groente erop. Dat maakt het voor mij iets draaglijker. Maar voor de rest gaan we gewoon door zoals we al een week doen.

 12. Hoi dames,
  Ik heb vorige week meerdere dagen visite gehad en heel wat verjaardagen. Conclusie: ben af en toe de mist in gegaan. Dus er zit weer een halve kilo bij :(
  Maarja ik ga weer verder met dag 12 zodat ik wat dagen uit fase 1 herhaal.

  Succes allemaal!

 13. Hallo dames,

  Ik heb me niet gewogen, ik wacht tot dinsdag. Die tiende kilo moet eraf voordat ik weeg. Hoe langer ik wacht hoe meer kans ik heb dat die eraf is.

  Ik zondig vrijwel nooit, ik zie er het nut niet van in. Alles wat ik eet vind ik lekker en aangezien ik niet van zoetigheid hou is het makkelijk om niet te zondigen. Het enige dat ik mis is kaas en dat haal ik niet in huis want ik woon alleen en dan zit ik de hele dag aan dat stuk in de koelkast te denken…..

  @Cheyenne: Goed gedaan hoor en @ Tilly, bij jou gaat het ook goed.

  Nou, ik hou jullie op de hoogte en tot dinsdag.

  Liefs xx

 14. Hoi Dames,

  Ok ben volgens mij nu anderhalve kilo afgevallen in 8 dagen..voelt goed.
  Ik heb ff-tjes een vraag aan jullie, waar kopen je kalkoengehakt, want mijn slager verkoopt het niet en kan het ook niet in supermarkt of natuurwinkel vinden. Wie heeft er voor mij een tip?

  Liefs Tilly

  • Hoi Tilly,

   Ik koop meestal kipgehakt. Iets minder mager, maar dan gebruikt ik gewoon niet zoveel. Kipgehakt kun je gewoon in de supermarkt kopen.

   Groetjes

 15. Hoi Dames,

  Ok ben volgens mij nu anderhalve kilo afgevallen in 8 dagen..voelt goed.
  Ik heb ff-tjes een vraagje waar kopen jullie de kalkoengehakt? Want bij mijn slager verkopen ze het niet. Hebben jullie nog een tip voor mij?
  Ik het dieet nog steeds leuk en afwisselend.

  Alvast bedankt

  Liefs Tilly

 16. @Danielle goed hoor, 1,2 kg eraf, en succes met maat houden de komende week, als je de resultaten van de afgelopen 2 weken in gedachten houdt, dan zal dat vast wel lukken.

  @Fientje, durf jij je niet te wegen, hahahaha. Had ik vorige week, maar toen had ik ook echt gesnaaid. Jij houdt je er volgens mij toch heel goed aan? Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar jouw resultaat.

  Mijn resultaat vanmorgen was 2 kg eraf, ik ben superblij yehhhhhhhh

  Dames, we houden contact en tot de volgende keer maar weer

  xxxLiefs Cheyenne

 17. Proficiat Danielle, goed resultaat voor een week.

  Succes Cheyenne, hopelijk is er weer wat af en ben je weer back on track…..

  Ik moet eigenlijk morgen wegen maar ik stel het nog maar uit tot dinsdag denk ik. Ik haat wegen…..hahaha

  Succes iedereen en hou vol.

 18. Hoi Dames,

  @Cheyenne, succes met wegen vandaag! Ik ga me ook zo wegen dus ik duim met je mee!

  De hele week al ziek. Heb me wel aan het dieet gehouden. Zelf wat minder gegeten omdat ik de tussendoortjes niet allemaal op kreeg. Maar maandag uit eten geweest. Dus ben echt heel nieuwsgierig naar wat de weegschaal zegt.

  Gisteren boodschappen gedaan voor de komende week. En er staat weer vlees op het menu. Hopelijk val ik straks nog steeds af, ook al mag ik weer wat vlees en extra koolhydraten. Maat houden gaat nog wel een uitdaging worden. Maar we houden vol!

  Groetjes,

  • Even een kleine update. De afgelopen week ben ik 1,2 kilo kwijt geraakt. De teller staat nu, na 2 weken, op 4,2 kilo. :)

 19. Hallo medelijners,

  Lukt het allemaal bij jullie?
  Bij mij wel, sinds afgelopen maandag weer met fase 1 begonnen. Morgen ga ik wegen dus ik ben benieuwd.
  Fase 3 was niets voor mij, ben zelfs 1 kg aangekomen toen. Eigen schuld hoor, veel te veel lopen snaaien. Nou ja, heb ik dat in ieder geval weer gehad, hahahaha.
  Ik ga ook voorlopig door met fase 1 en 2 en dan om en om.
  Nog 4 weken en dan ga ik op vakantie. Daar kom ik dan natuurlijk weer aan, het is niet anders :-(((
  Maar daarna weer met frisse moet met dit dieet verder.

  Morgen dus weer wegen, hoop toch zo dat er een kilo af is of misschien wel 2!!!!!!
  Ik laat het jullie wel weten.

  Liefs Cheyenne

 20. Ja Fientje, je hebt gelijk. Ik heb te snel geantwoord. Met mijn antwoord bedoelde ik dat je niet twee keer achter elkaar fase 1 moet volgen. Fase 3 en 4 zijn afbouw- en consolideerfases volgens mij.

  Veel succes allemaal!

 21. Hoi Mireille,

  Ik volg alleen maar fase 1 en 2 en dat gaat goed. In fase 3 moet je weer koolhydraten eten en dat wil ik niet. Ik kom daar van aan en ik doe fase 3 voorlopig niet meer. Ik begin pas weer aan koolhydraten als ik mijn streefgewicht heb bereikt en zover is het nog lang niet.

  Ik val genoeg af en ik voel me prima. In fase 1 en 2 krijg je toch koolhydraten binnen uit alles wat je eet (fruit, groenten, yoghurt etc.) dus er zal niet snel een tekort aan koolhydraten ontstaan. Het is maar nét wat je gewend bent.

  Ik heb dit alles met een dietiste besproken en die zei dat het geen probleem is om zo te eten als ik doe. Zolang je maar afvalt ben je op de goede weg.

  Hopelijk heb je iets aan deze informatie.

  Liefs ;)

 22. Ik ben nu 2 dagen bezig en 1,2 kilo lichter! Gisteren vond is lastiger dan de eerste dag, maar dit dieet is echt goed te doen. Ik wen zelfs al een beetje aan het citroendrankje. Probeer te ontdekken wat jou een verzadigd gevoel geeft (bij mij zijn dat twee gekookte eitjes ’s ochtends) en wees streng voor jezelf. Het resultaat werkt bij mij supermotiverend!

  @Mireille: Volgens mij moet je wel deze volgorde aanhouden. Ik heb wel gelezen dat als je bijvoorbeeld na fase 1 je streefgewicht hebt bereikt je door kan gaan met fase 4. Maar de fases zijn zo gemaakt dat je lichaam niet gewend raakt aan je dieet waardoor je zou kunnen blijven hangen op een bepaald gewicht.

 23. Moet je perse de fase opvolgen? dus 1 -> 2 -> 3 -> 4 voordat je weer met 1 mag starten? Of zijn er ook andere combinaties mogelijk? Bijvoorbeeld 2x de eerste cyclus (met een korte pauze) en dan door met twee ?

  Mireille

 24. hallo iedereen
  ben ook maandag begonnen tot hier toe valt het reuze mee
  Ook ik heb last van het citroenwater(bleuuu)
  Al 1,9 kg kwijt deze morgen maar heb geen last van hoofdpijn zoals jullie zeggen kan nog altijd.

  Tot …en volhouden !!
  groeten

 25. Hey Ivonne, welkom bij de club.

  Andere dames, sorry dat ik een paar daagjes afwezig was maar heb een ziek kind thuis.
  De eerste dag (afgelopen maandag) was wel een beproeving alleen zat ik op het werk dus er waren weinig uitdagingen om de mist in te gaan.
  Dinsdag en woensdag thuis geweest en dat was echt pittig! Maar……. ik heb volgehouden, wat ben ik trots op mijzelf! Gewoon brood gesmeerd voor mijn kids, kaas erop gedaan, ze snoepjes gegeven, apart voor ze gekookt met aardappeltjes en zo….. En niet gezondigd!

  Vandaag een darmonderzoek gehad. Ik blijk een spastische darm te hebben. De laatste dagen heb ik nergens last van gehad omdat ik zo gezond heb gegeten dus al met al is dit dieet echt iets voor mij. Ik heb echt wel mijn zwakke momenten en gisteren in de namiddag kreeg ik ook mijn hoofdpijnmoment maar ik heb niet toegegeven aan de verleiding om toch iets te pakken……

  Afgelopen weekend al een beetje begonnen met niet meer snoepen en vanaf maandag dus met dit dieet en ik ben al 4,6 kg kwijt! Nog een hoop te gaan maar het begin is er!

  Dus dames, ondanks de moeilijke momenten, gewoon volhouden! We gaan ervoor!

  • succes en dat geef zeker hoop zoveel er al af,ben maandag begonnen dus ook fanatiek bezig,vind nog beetje moeilijk allemaal,maar ook dat komt goed,grt

 26. vandaag vol goede moed begonnen weeg nu 89,5 was heel erg schrikken, maar ga iedere week naar een dieet club alleen die ik niet hun dieet maar het 17 dagen dieet weten hun niet,maar zo heb ik een stok achter de deur en wordt ik daar gewogen.
  wil zo,n 20 kilo afvallen .en het liefst voor de zomer\ik hou jullie op de hoogte…
  groetjes en succes allemaal

  • Welkom bij de club Ivonne. Lekker niks zeggen bij die dieetclub….gezellig hier bij ons blijven.

   Liefs :)

 27. Hoi Allemaal,

  @twinmum, ik heb ook het idee dat het deze tweede week minder hard gaat. Ben benieuwd als ik zaterdag weer op de weegschaal sta.

  @Tilly, fijn dat je hoofdpijn weg is, dat nare gevoel aan het begin is lastig.

  Dames, hebben jullie nog tips voor wanneer je ziek bent? Ik merk dat ik het op dit moment erg moeilijk heb om het vol te houden…

  Maandagavond uit eten is trouwens heel goed gegaan :) Voorgerecht een salade met gevogelte, zonder dressing, zonder croutons en de spekjes eruit gevist. Hoofdgerecht vis, met wilde prei, saus en aardappelpuree laten staan. Nagerecht een perentaartje met winterbessen, zonder kaneelijs en de slagroom laten staan. Alleen het deeg mocht eigenlijk niet, maar goed, was een ieniemienie taartje.
  Ben best een beetje trots op mezelf, hoewel de bediening vast heel anders over me dacht ;)

  Groetjes!

 28. Oke ik heb begrepen dat het dus normaal is om na 2 dagen die rot hoofdpijn krijgen. Ik dacht dat ik suiker te kort had, maar Fientje zegt dat het de gifstoffen die mijn lichaam uit gaat gaan..
  Ik ben nu op dag 5 en voel me goed. Het eten bevalt me enorm alleen best wel een gedoe als ik weg moet en dan mijn bakje sla over mee moet nemen.
  Maar goed ik hou me vast aan de verhalen die ik hier lees die veel belovend zijn. De hoofdpijn is zo goed als weg. Net gewogen maar nog geen pondje eraf maar ik hou vol.

  Veel succes iedereen en ik hou jullie op de hoogte
  Liefs Tilly
  Veel succes iedereen

 29. Ik begin vandaag!! heb gisteren het grootste deel van het boek gelezen en voel me super gemotiveerd. Fijn om jullie positieve ervaringen gelezen en ook voorbereid te zijn op de valkuilen. Zojuist mijn eerste glas warm water met citroensap gedronken. Niet mijn favorietje, maar hij was te doen. Nu een boodschappenlijstje maken en zorgen dat ik voldoende lekkere dingen in huis heb. Gelukkig hoeft er niet veel af, met een kilo of 4 ben ik al heel blij.

  Veel succes allemaal!

 30. Goedemorgen allemaal,
  Dag 3 van week 2 en ik merk dat de kilo’s iets minder hard eraf gaan. Ik ben nu 4 kg kwijt en voel me super! Klopt het dat het wat rustiger gaat qua kg? Dat lijkt me ook wel logisch want ik was iin 1 week 3 kwijt.
  Nou meiden succes allemaal

  Liefs…… g

 31. Hallo allemaal,

  Bedankt voor jullie lieve reacties :-))
  En ja, als ik weer zo’n snaaiaanval krijg moet ik dat hier maar gewoon gaan melden en dan wordt ik vanzelf gestimuleerd om er niet aan toe te geven……… Het is allemaal ook zo moeilijk, hahahahaha.
  Gelukkig werkt dit dieet goed, zolang ik maar niet aan fase 3 begin.
  Wat leuk om te lezen dat jij daar ook last van hebt gehad Renee, en ik ben trouwens ook eerder gestopt met fase 3 en nu snel weer begonnen aan fase 1. Vandaag de 2e dag, gisteren nog wat trek gehad, naweeën van het weekend denk ik. Vandaag ging het weer super. Ik voel me ook een stuk prettiger met fase 1 en 2.
  Voorlopig probeer ik dit maar weer vol te houden :-)))

  Iedereen die deze week voor het eerst aan het dieet is begonnen, heeeel veel succes ermee, en jullie zullen er geen spijt van krijgen.

  En diegenen die al een tijdje bezig zijn, natuurlijk ook veel lijnplezier de komenden week.

  Tot snel maar weer

  Liefs Cheyenne

 32. De tweede dag en krijg me toch partij hoofdpijn is echt niet normaal,ik eet via lijstje uit boek en dat is niet zo heel veel,weinig ja de salade is best veel maar gemaakt met 100 gr kip sla komkommer en tomaat paprika en beetje magere dressing,snap het nog niet helemaal,maar veel hier lezen dan moet goed komen ,2liter water achter de kiezen dan nog heel veel thee dus doorlopend plassen,nu zo brocillie met zalm maken en wat komkommer dan pak ik rond 9 uur me yogurt, en dan morgen voor dag 3 hoop dat makkelijker word,oja zoals augurk wie weet of je dat mag nou hoop dat gaat lukken moet wel!!succes allemaal groet

  • Joni, iedereen heeft de derde of vierde dag hoofdpijn of is trillerig. Dat hoort er gewoon bij want alle gifstoffen gaan de eerste dagen uit je lichaam. Daarom heet die eerste fase ook: Versnellen. Al die reinigende groenten zorgen ervoor dat de rommel in versneld tempo je lichaam verlaat. Vandaar dat rotgevoel. Maar…..het goede nieuws is dat je daarna een energieboost krijgt waar je u tegen zegt. Dat maakt alles dan weer goed.

   Ik eet gewoon augurken, ik ben daar toevallig dol op. Er zitten weinig koolhydraten in zure maar ik neem gewoon zoetzure, die vind ik lekkerder.

   Nou, ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt. Succes met afvallen.

   Liefs xx

 33. Hallo allemaal,

  Heeft er iemand nog tips voor recepten met Kefir of Stevia? Heb het eindelijk gevonden hier maar iemand tips voor kefirsmoothie of waar je Stevia nog bij kan gebruiken?

  Betreft dat trillen en hoofdpijn, ik ben opnieuw met cyclus 1 begonnen (na cyclus 3) en ik had het weer opnieuw! Alleen weet ik nu dat het ook overgaat en het erbij hoort. Genoeg blijven drinken, dan is de last minder! (uberhaupt gouden tip bij diëten)

  Thanks alvast,
  Groetjes Renee

 34. Cheyenne, je bent al super ver gekomen zeg! Ooit ga je toch weer brood eten dus jij hebt je lichaam alvast laten wennen :)
  Je vind vast weer de motivatie om door te gaan! Heel veel succes!
  Tilly; wow wat ben jij al veel kwijt, respect!

  Ik voel mezelf goed! Het lichaam went aan de eiwitten en ik ga vol goede moed verder!
  Succes allemaal, liefs Noa

 35. Hoi iedereen,

  Ja ook ik ben toch begonnen met dit dieet. Ik ben zaterdag begonnen en vind het tot nu toe echt leuk om lekker mijn salades klaar te maken. Ik vind het erg makkelijk allemaal om klaar te maken.

  Alleen had ik zondagavond last van trillerigheid en hoofdpijn en ik had toch veel water gedronken (ben gewend aan -+liter water p.d.) en vanavond ook een beetje last van concentratie en hoofdpijn. Maar absosluut geen reden om te stoppen.

  Ik ben dus net drie dagen bezig en hoop toch de laatste kilootjes aftevallen. Ik woog vorig jaar 97 kilo en weeg nu 73 en stond al een hele tijd stil met afvallen. Ik heb een paar van jullie reacties gelezen en krijg weer hoop.

  Nou ik wens iedereen veel succes en ik hou jullie op de hoogte

  Liefs Tilly

  • Hoi Tilly,

   Dat rotgevoel is normaal op de derde of vierde dag. Dat komt doordat de gifstoffen uit je lichaam verdwijnen en dat gaat soms met hoofdpijn of trillerigheid gepaard. Daarna krijg je een energieboost waar je blij van wordt.

   Gewoon doorgaan zou ik zeggen……dit dieet krijgt die laatste kilo’s er wel af.

   En knap dat je al zoveel afgevallen bent, complimenten.

   Liefs, xx

 36. Hallo allemaal, hey Josephine

  Ben een tijdje niet geweest, maar ik probeer nog steeds dit dieet vol te houden. 1,5 week met cyclus 3 begonnen en daar helaas super mee de mist ingegaan. Ik ging weer brood eten, heeeeeeeerlijk die eerste boterham na 34 dagen geen brood. Maar ja, ik kreeg er honger/trek bij en ik kon me niet bedwingen, en niet 1 dag, nee meerdere dagen.
  Gevolg 1 kilo erbij, snik,snik,snik.
  Ik was 9,5 kilo kwijt, nu dus nog 8,5.
  Afgelopen weekend besloten om vanaf vandaag weer met cyclus 1 te beginnen. Ik heb het idee dat ik met salade tussen de middag minder trek en snaaizin heb dan als ik brood eet. Vandaag had ik nog wel trek, maar dat zijn de naweeën van het weekend waarin ik schandalig gezondigd heb.

  Nu dus weer met frisse moed met cyclus 1 begonnen, manlief doet ook mee, die was trouwens 1,5 kilo aangekomen……..
  Zaterdag ga ik denk ik weer wegen en dan hoop ik in ieder geval die ene kilo weer kwijt te zijn, liefst meer natuurlijk :-))))

  Ik zal ook weer met regelmaat hier te vinden zijn hoor, ook als ik snaaizin heb, misschien kunnen jullie mij ervan weerhouden :-))

  En Josephine, jij gaat nog steeds goed he, super joh.
  Ik zal toch eens kijken op hyves en je toevoegen, kunnen we elkaar daar ook steunen.

  Iedereen heeeeeel veel afslanksucces de komende week en tot snel maar weer.

  Groetjes en liefs
  Cheyenne

  • Hoi Cheyenne,

   Ik dacht wel dat het mis was…..

   Gelukkig ben je weer op het goede spoor. Volgende keer gewoon blijven komen hier, als je er niet bent kunnen we je ook niet steunen.

   Voeg me maar toe, dat lijkt me makkelijker. Ik kijk ook niet elke dag hier.

   Succes en nog meer succes en laat je niet klein krijgen door een snee brood…..

   Liefs xxx

  • He Cheyenne!

   Dat had ik ook in cyclus 3! Wat een ellende, lekker dat brood. Ik kreeg er naar mijn idee ook weer meer honger van. En ik zit midden in de carnaval hier dus die alcohol was ook niet goed. Ik heb cyclus 3 eerder afgebroken en ben opnieuw begonnen met cylus 1. Voel me ook weer stuk beter, minder opgeblazen.

   Succes weer!

 37. @Danielle, ja dat water drinken vind ik ook wel pittig hoor. Ik zit vandaag op mijn werk en ik ben denk ik al wel 30 keer naar de WC geweest, haha! Dus het stroomt wel goed door, dat dan weer wel…… En inderdaad het uit eten en zo zal wel lastig worden. Ik heb komende vrijdag eigenlijk een high tea….. Tja, wat doe je dan want dat is allemaal zoetigheid…. De rest van de dag niets eten????? Kan dan wel veel groene thee drinken, dat dan weer wel……. -:)

 38. @Maikie, jij ook welkom en veel succes!

  Dat water met citroen heb ik gelukkig geen moeite mee. Ben gek op citroen. Maar de hoeveelheid water op een dag blijf ik moeilijk vinden. Ik zet ’s morgens een kan water klaar, zowel thuis als op het werk en dan er maar voor zorgen dat deze aan het einde van de dag leeg is.

  Vanavond uit eten met mijn werk. Ben benieuwd hoe dat gaat lopen. Er is een vast menu, dus dat is wel lastig. Maar gewoon geen aardappelen of frietjes nemen, en veel groenten en dan komt het vast wel goed. 1 avondje moet kunnen toch.

  Groetjes

 39. Hoi Maikie,

  Goed dat je ook begonnen bent. Dat water met citroen kreeg ik ook niet goed weg maar ik heb er gewoon wat zoetstof aan toegevoegd en toen was het wel te drinken. Eigenlijk mag dat niet maar ja..vloeken mag je ook niet. Ik verander af en toe wat aan de recepten omdat er dingen zijn die ik niet lust en ik val gewoon erg goed af dus zo erg zal het niet zijn.

  Succes en ik ben benieuwd wat je afvalt in 17 dagen.

  Liefs xxx

 40. Ik ben vandaag ook vol goede moed begonnen aan het 17 dagen dieet. Ik heb er vertrouwen in dat het moet lukken. Door de fases van 17 dagen blijft het overzichtelijk. Want hee, 17 dagen ‘afzien’ moet toch te overzien zijn? Enne, tot nu toen vind ik het nog niet eens afzien. Het enige wat ik echt lastig vond was vanmorgen de 250 ml water met citroen. Dat kreeg ik echt niet weg…….
  Zojuist een appeltje verorberd en straks als lunch een lekkere salade. Over 17 dagen ga ik op de weegschaal staan (niet eerder want dan is hopelijk het resultaat overweldigend!) en dan zullen we zien!
  Succes allemaal!

 41. Hoi Twinmum,

  Ik ervaar hetzelfde. Ik mis eigenlijk helemaal niks. Ik at ook altijd brood met kaas maar ik denk er nauwelijks aan. Ik eet ’s morgens ook fruit en ’s middags of ’s avonds wat yoghurt. Heel soms trakteer ik mezelf op wat vleeswaren, kipfilet of gekookte ham met een stukje augurk. Echt zondigen doe ik niet.

  Iedereen die maandag gaat beginnen: Veel succes en ga ervoor.

  Liefs :)

 42. We gaan lekker, elkaar steunen doet mij ook veel goed!

  Ik neem tussen het ontbijt en de lunch vaak een fruitje (het eerste tussendoortje) en om 4uur de 2e vaak wat yoghurt.

  Succes meiden voor as maandag! Ik ben een echte brood met oude kaas liefhebber maar mis het echt niet, bizar maar waar!

  Liefs

 43. Hoi iedereen ook ik begin maandag en zocht ook nog wat info over hoeveel vlees en vis je mag eten bedankt Twinmum.
  Missen jullie die boterham niet ’s morgens ? Hebben jullie nog andere tips voor het ontbijt ? Daar heb ik mijn twijfels over dat je het volhoud tot de middag, maar we zien wel Nog evengenieten vandaag en maandag D day Doei

 44. Hallo medelijners,

  Jullie gaan allemaal goed zie ik wel. Ik ook, heb totaal geen zin om te zondigen. Ik ben aan mijn 10e kilo bezig en ook die gaat eraf. Vanavond lekker kip met pepersaus en broccoli, dat zal wel smaken lijkt me.

  Ik voel me nog steeds superenergiek en ik ben volop aan het klussen. Wat een heerlijk dieet.

  Succes allemaal en laat wat van je horen.

 45. Hoi Dames,

  @Sandrine, welkom en heel veel succes. Ik ben ook niet goed in dieëten, maar dit dieet vind er echt super goed vol te houden. Geen honger gevoel en lekker eten!

  @Joni, ook jij welkom en heel veel succes. Ik gebruik ook gedroogde kruiden, en inderdaad geen zout. En als er staat dat je saladegroenten door je salade mag doen gebruik ik ook verse kruiden. Heb basilicum, bieslook, peterselie, koriander, munt en selderij staan en allemaal wel een keertje gebruikt.

  @twinmum, wat goed, 3 kg! Fijn gevoel hè en een goede motivatie om lekker door te gaan. Op naar de volgende week.

  Groetjes

 46. Hoi nieuwe mede afvallers! Kip en kalkoen of vis mag je onbeperkt eten! Je eet zoveel als je lust, niet volproppen. Ik gebruik gedroogde kruiden maar geen zout! Ook mosterd bij de vis uit de over is heerlijk!
  Succes meiden… Ik ben deze week begonnen en 3kg kwijt joehoe!

 47. Danielle super hoor pff dat veel 3 kilo!!!
  ik ga maandag beginnen weet je of je kruiden uit potje mag drogen en ook de hoeveel vlees enzo kan ik niet vinden weet je dat,succes hoop volgende week maandag ook zo te kunnen reageren!!!!!

  pff spannend vind ik het wel,succes verder

 48. sandrine maandag is het zo ver,zit nog steeds te kijken wat ik allemaal moet nemen en de hoeveelheden kom ik nog niet zo uit,ook de vraag kruiden zou je die wel mogen ?want dan kun je de salade van maandag nog wat smaak geven.tonijn met wat sla? nou laten we hier onze dagen beschrijven ben zeer benieuwd 12 kilo ik ook afelopen juni gestopt met roken,heel veel succes heb gevoel dat we met vele moeten kunnen,maar ook dat ik nog veel moet lezen,

 49. Hi allemaal.. ik vind het altijd heel moeilijk om een dieet vol te houden en vooral de alcohol in het weekend te laten staan. Ik begin ook maandag. Heeeeeel benieuwd of dit mij wel gaat lukken. Ik moet 12 kilo afvallen. Ben benieuwd he lang we daar mee bezig zijn en of ik voor de zomer eindelijk weer in mijn oude kleding kan van 3 jaar geleden. Ben ik 3 jaar tijd veel aangekomen door te stoppen met roken.., Nu ben ik die extra kilo’s zat en ik ga ervoor. Hoop hier ook steun te kunnen vinden. Joni zag dat jij ook ging beginnen op maandag, Ik ga het menu in het boek aanhouden. SPannend, Nu nog even van alles genieten en dan op naar een gezond levenpatroon.

  • hoi sandrine ,
   hoe gaat het met je? ik was 3 kilo kwijt afgelopen maandag en dat geeft je de kick om weer door te gaan denk ik dan maar,ik ben ook in juni gestopt met roken en heb er nog wel eens moeilijk mee,pff want die kilootjes,nu is lekker gevoel om er af te werken wat ik ook deed ging moeizaam,ik hou zo goed als ik kan me aan boek voorbeeld aan dus niks tussendoor en ook beetje saai omdat ik veel groenten sla eet en nog niet goed weet op smaak te brengen nou hoop dat het met jou ook goed gaat, hoor of lees het wel ,succes

 50. @twinmum, ik zou het gewoon proberen. Als je lichaam het niet aan kan wordt je vanzelf wel teruggefloten. Zolang jij je nog prima voelt, gewoon doen.

  @fientje, bedankt!

 51. Hoi Dames,

  Vanmorgen vol zenuwen op de weegschaal gaan staan. Ik had echt in mijn hoofd dat ik helemaal niets was afgevallen.
  Maar…tromgeroffel…er is maar liefst 3 kilo af!!!
  En dat in een week tijd. Ik heb toch wel een klein vreugdedansje gemaakt. Op naar week 2!

  Groetjes

  • Gefeliciteerd Danielle! Het gaat als een trein he…
   Ik hoorde gisteren dat ik eigenlijk nog niet mag gaan lijnen. 9 maanden ontzwangeren, nou dat duurt mij te lang! Ik ben begin november bevallen en ik denk dat mijn lichaam dat wel aan kan. Ik geef geen borstvoeding dus ik zet gewoon door, het gaat veel te goed!

  • Zo hey Danielle,

   Proficiat met je goede resultaat. Op naar de volgende kilo’s.

   Liefs xxxx

 52. Hoi Caro, helemaal mee eens wat je schrijft. Ik vermoed dat die energie het gevolg is van veel minder koolhydraten eten.

  Succes verder en geniet van je slanke, gezonde leven.

  Liefs, Fientje.

 53. Ook ik ben eraan begonnen, samen met mijn man en ik kan zeggen dat het werkt. We voelen ons super, enegieker en slanker. Samen zijn we al 19 kilo kwijt en nu aan het eind van cyclus twee willen we nog niet stoppen. Afvallen hoeft niet meer maar het gezonde eten is heerlijk.
  Nadeel vindt ik wel dat het veel werk is, wij werken allebei fulltime en gaan dagelijks met onze bakjes met salade of groente naar ons werk. Vaak in de avond al je eten klaar maken is soms een beetje veel. Met twee kinderen in huis moet je ook twee maaltijden voorbereiden. Soms vermoeiend maar het gewichtsverlies en je lekker voelen wint het nog steeds. Ga ook zeker door en gaat het een keer mis eten we even een dagje uit de eerste cyclus en gaan we weer verder met onze gezonde voeding. Wij zijn er blij mee en met ons al vele uit onze vriendenkring.
  Voor degene die willen beginnen het is zeker een aanrader.

  • Dank jullie wel voor de reacties, dat doet een mens goed.

   @ Renee, ik heb het boek aangeschaft, ik volg die dagmenu’s.

   Als je naar mijn bovenste naam kijkt, die met feestbeest dan kun je me toevoegen op Hyves. Dat telt voor iedereen trouwens.

   Fijne dag allemaal en niet te hard werken….

   Liefs, Fientje

  • Hoi Joni,

   Het valt wel mee met de moeilijkheid. De eerste dagen kun je je een beetje rot voelen maar na 3 of 4 krijg je een energieboost waar je heeel blij van wordt. Lees geregeld onze goede ervaringen en het wordt ook voor jou een succes.

   Liefs xx

 54. Fientje wat goed!!!!! Ik zit al op 2kg in 4 dagen tijd, ik moet gewoon wegen iedere dag (oeps)! Maar het is goed vol te houden en jouw resultaten geven me nog meer motivatie… :)

 55. @fientje, wat goed zeg! Ik moet minstens 12 kilo kwijt en ik ben erg benieuwd wat deze week heeft opgeleverd.

  Ik ben nog steeds zo enorm energiek, wat een fantastisch dieet tot nu toe. Als ik nu ook nog wat gewicht kwijt ben zou het helemaal mooi zijn!

  • Danielle, Ik vind het ook zo’n supergoed dieet. Die energie heb ik ook en ik ben al vanaf 2 januari bezig. Is wel goed voor het werk moet ik zeggen, ik ben al aan het schilderen en behangen dus dan weet je het wel.

   Ik wil nog 16 kilo afvallen maar dat gaat me vast lukken met dit dieet.

   Succes en we houden elkaar op de hoogte xxx

 56. Hallo maatjes en medelijners,

  Vanmorgen gewogen en de negende kilo is er nu af. Daar was ik natuurlijk erg blij mee. Water drinken is de sleutel tot succes heb ik nu wel gemerkt. Ik drink ieder uur een glas water en na 19 uur niks meer want anders kan ik net zo goed op de w.c. gaan slapen.

  Ik ga dus gewoon door, op naar kilo nummer 10.

  @ Cheyenne, je bent zo stil? Ik hoor je niet meer. Alles toch wel goed?

  Ik weeg me pas weer volgende week want dat werkt beter voor mij.

  Veel succes allemaal en tot horens.

  Dikke knuffel voor jullie allemaal xxx

 57. @Danielle, dag 3 en ik voel me inderdaad beter! Ik heb een tussendoortje bewaard voor vanavond want dan heb ik het moeilijk! Wat knap dat je niet iedere dag weegt (doe ik wel).. Jij ook veel succes; op naar de -kilo’s!!!!!

 58. Thanks again…………….I will neverever, dislike BROOD……….hoe moet ik leven zonder brood….een vent, ok, zonder brood, nee en dat rijmt,
  xxx

 59. @twinmum, ik ben ook net begonnen. Zit nu op dag 5 en ik moet zeggen het gaat super. De eerste 2 dagen voelde ik me ook niet echt lekker, maar na dag 3 kreeg ik al een enorme energieboost. Ik kan me makkelijk aan het dieet houden. Zelfs terwijl mijn man en kinderen normaal eten (die zijn allemaal te dun, zucht). In ieder geval heel veel succes!

  Hebben jullie ook dat je het liefst iedere dag op de weegschaal staat? Ik ben zo benieuwd hoeveel er al af is. Maar ik moet van mezelf wachten tot zaterdag. Dan ben ik een week bezig… nog 2 dagen (en een beetje) te gaan. Spannend!

 60. Hallo Twinmum,

  Welkom bij de club. Een goed begin is het halve werk. Dat rillerige rotgevoel gaat echt weg. Dat komt omdat je lichaam alle gifstoffen weg moet werken. Daarna krijg je een energieboost en dan begint het feest pas goed. Je zult merken dat dit dieet echt fijn is en vooral in het begin vliegen de kilo’s eraf.

  Hou vol en houd ons op de hoogte.

  • Bedankt Fientje! Ik heb er een goed gevoel bij :) knap hoor dat je het zo goed volhoudt! Ik mag nog niet smokkelen geloof ik, maar gelijk heb je hoor!

 61. Hallo medeafvallers, wat gaat het bij jullie goed! Ik was opzoek naar een ‘snelle’ manier om de kilo’s van mijn tweelingzwangerschap (en al die kilo’s daarvoor..snik snik) eraf te krijgen. Ik kwam eerst per ongeluk het boek tegen en las toen jullie reacties, wow!
  Ik ben gisteren (maandag) begonnen en het valt nog niet echt mee.. :( Ik houd mij netjes aan het dagmenu en ben hierdoor wel wat trillerig: maar ik zet door! Door al het water en de liters groene thee woog ik vanochtend al een kilo lichter haha.. wat een stimulans en nog 17 kg te gaan!

  Ik ga dit volhouden!!!!!

 62. Hallo allemaal,
  bedankt voor de toffe reacties. Ik heb mij na 3 dagen ni opletten gewogen en er was 3,4kg bij. Erg é, maar nu ben ik terug begonnen aan fase 1. De motivatie is terug en heb nog 10kg te gaan.

  Bedankt en nog veel goede moed aan iedereen
  Peggy

  • Nou Peggy, ik hoop dat he goed gesmaakt heeft. Ik ga los op 6 maart want dan ga ik uit eten. Geloof me: Ik zal niks laten staan…..Na het wokken gaan we bowlen dus als ik dan goed mijn best doe kom ik niks aan…..

   Fijn dat je motivatie er weer is. Houd moed!!

   Knuffel xxx

 63. Hoi Renee,

  Ik zit op dag 7 van fase 1 maar dan voor de tweede keer. Ik moet zeker nog 15 kilo of meer afvallen dus ik doe eigenlijk fase 1 en 2 telkens opnieuw. Dat werkt goed bij mij. Nu ik meer water drink val ik ook weer goed af. Mijn lijf is echt aan het veranderen en de mensen zien het nu ook. Dat is natuurlijk de beste stimulatie die je kunt hebben.

  Ik ga dus gewoon door en ik heb me heilig voorgenomen dat dit mijn laatste dieet is, deze keer gaat het lukken.

  De reden waarom ik dit dieet doe is dat ik tegen de rand van diabetis aanzat en dát is nu, na bijna 9 kilo al weg. Puur voor mijn eigen gezondheid dus.

  Ik woon ook in het zuiden maar ik vier geen carnaval. Op 6 maart ben ik uitgenodigd voor een etentje met vrienden en dan ga ik alles eten wat los en vast zit. Tot die tijd hou ik me netjes aan fase 1 en 2.

  Veel succes allemaal bedankt voor de steun in een moeilijke tijd.

  Knuffels van mij.

  • Hai Fientje,

   Jij bent goed bezig hoor. Wat goed van je dat je het zo vol kan houden. Je doet het voor een goed doel. Drinken is zeker belangrijk bij dit dieet, sowieso eigenlijk. Merk zelf ook als ik minder drink, meer honger heb.

   Jij kijkt al uit naar 6 maart. Soms moet je je ook even laten gaan! Ik ben vandaag weer bij cyclus 1 begonnen. Ik ga voor nog 5 kilo ongeveer, niet verder want mijn bh’s zijn echt te groot geworden (helaas). Ik moet je wel vertellen dat de eerste keer dat ik cyclus 2 volgde had ik ook een etentje en heb me ook helemaal laten gaan. Resultaat; 5 dagen niet naar de wc kunnen, buikpijn en een mega opgeblazen gevoel. Dat was zeer vervelend. Hopelijk ervaar jij dat niet, maar tot die tijd.. Genieten!

   Succes verder, heb jij toevallig een overzicht van wat je allemaal gegeten hebt? Heb er op dit forum 1 gevonden en wat losse dagen van mensen.

   Liefs Renee

 64. @ Fientje, we gaan idd beetje gelijk op. Welke dag zit je in fase 1, ga je deze ook 17 dagen volgen? Ik wil nog ongeveer 5 kilo kwijt denk ik en jij?

  @ Cheyenne, aan je berichten te lezen ben jij goed bezig met het dieet. Je hebt nog even te gaan maar je bent goed gemotiveerd hoor!! Hou dat vast en dan kom je er zeker. Wanneer start je precies met fase 1? Misschien starten we (bijna) gelijk.

  Ik ga na de carnaval (kom uit het zuiden) weer starten met fase 1. Ik ga nu niet flink los met eten maar de alcohol is ook een vijand. Ik heb het ook vaker moeilijk, vooral in het weekend als het ritme anders is of met verjaardagen bijvoorbeeld. Iedereen pakt iets en dat is niet altijd even makkelijk.

  @ Peggy, we hebben het allemaal denk ik wel!

  Groetjes Renee

 65. fientje,

  wees gerust wij hebben allemaal onze moeilijke momenten!!!!
  ik droom van een lekkere boterham met iets vettigs er op en van lekkere frietjes met yopiesaus!!
  ik zit in fase2 en ben 3,2 afgevallen dus je ziet dat ik wel al eens fles.

 66. Hallo iedereen,

  Ik ben in fase 3 en ben al 9kg kwijt. Dat is dus geweldig, maar de laatste dagen heb ik het heel moeilijk om me aan het dieet te houden. Dit weekend heb ik me gewoon laten gaan; heb alles gegeten waar ik zin in had. Morgenvroeg ga ik me terug wegen en begin ik terug aan de eerste fase. Ik hoop dat de schade meevalt. En ik vroeg me af of ik de enige ben die het nu zo moeilijk heeft, of hebben jullie dit ook al meegemaakt, want ik heb hier nog niets negatiefs gelezen en dat is leuk natuurlijk, maar toch graag een reactie van iemand die het ook al heeft ondervonden.

  Nog veel succes aan iedereen
  Peggy

  • Nee Peggy, je bent de enige niet. Ik zit er ook al dagen tegenaan te hikken en ik heb soms visioenen van friet en kroketten.

   Normaal zondig ik niet maar de laatste dagen vallen niet mee. Was ik tot overmaat van ramp nog maar 400 gram afgevallen dus ik heb er de balen van op het ogenblik.

   Ik zet nu ieder uur een alarm want ik drink niet genoeg water. Al die groenten komen mijn strot uit en ik wil gewoon zondigen!!

   Ik heb mezelf beloofd dat ik mag zondigen als ik 10 kilo in totaal kwijt ben. Hopelijk is dat volgende week. In totaal ben ik nu 8,6 kilo kwijt. Hartstikke blij mee natuurlijk en ik ga ook gewoon door maar de laatste dagen vallen niet mee.

   Iedereen een fijne zondag en we houden elkaar op de hoogte.

   Knuffels voor alle lijners. xx

 67. Hallo Allemaal,

  Ik ben gisteren begonnen met dit dieet. En heb er erg veel zin in (raar om te zeggen over een dieet, maar toch…). Ik lees hier zoveel positieve verhalen. Wat een goede motivatie!

  Het eten is lekker, ik ben een echte groentenliefhebster. Alleen de hoeveelheid water heb ik moeite mee. Hebben jullie nog tips?
  (Veel overdag drinken, minder ’s avonds, of juist verdelen?)

  Ik ga het hier in ieder geval zeker blijven volgen.

  Groetjes Daniëlle

  • Van harte welkom Danielle, ga er voor en veel succes.

   Wel veel drinken ook al valt dat niet altijd mee. Ik zet nu ieder uur het alarm want ik vergeet te drinken en daardoor val ik volgens mij even niet af.

   Hou je ons op de hoogte?

   Liefs xx

 68. ik zou al blij zijn met maat 42 en joepi roepen ,in plaats van maatje 36 te willen hebben, misschien is dat toch wel een beetje te ver gegaan?

 69. Hallo Pincher,

  Als het met leeftijd te maken had zou ik niks afvallen…..ik ben 58 jaar jong….hahaha.

  Ik val af goed af dus daar zal het niet aan liggen. Ik denk zelf dat je lichaam zó gewend is aan WW dat een ander dieet misschien wat beter werkt.

  Probeer het zou ik zeggen. Heel veel succes.

 70. Hallo maatje Cheyenne en de rest….

  Morgen ga ik weer wegen en ik ben reuze benieuwd. Ik heb al nieuwe kleding moeten kopen want mijn broeken zakten flink af….
  Twee maten kleiner pas ik nu dus dat was geweldig fijn. Ik ben ook al flink wat centimeters kwijt van mijn maag en buik.

  Fijn weekend allemaal en succes.

  Liefs, Josephine.

 71. Ja Pincher, dit dieet draait erom dat je zo weinig mogelijk koolhydraten naar binnen krijgt. Als je daar nu al over twijfelt zou ik een ander dieet kiezen als ik jou was.

  Als je al onze reacties leest dan zul je gezien hebben dat er weinig mensen honger hebben die dit dieet volgen. Je mag hierbij nogal wat eten dus honger zul je niet snel hebben.

  De koolhydraten die we binnenkrijgen in onze groenten en fruit etc. zijn ruim voldoende dus dit dieet is gewoon goed én vooral gezond. Als je daarbij nog ziet wat iedereen afvalt kun je er alleen maar vrolijk van worden.

  Maar nogmaals, als je twijfelt kun je beter een ander dieet volgen, er zijn er genoeg per slot van rekening.

  Liefs, Josephine.

  • Hey Josephine, alvast bedankt voor je antwoord, maar ik ga het toch eens proberen. k’ben 4jaar geleden gestart met Weight Watchers en ben 20kg afgevallen,maar ze komen er stillekes aan terug bij,en het lukt me niet meer zogoed met WW. Ben terug bijna 10kg bijgekomen,en ik wil dit niet,ik wil me terug geen nieuwe kledij kopen allemaal,ik wil in mijn maatje 36 blijven passen !! Dus ga ik nu toch eens overschakelen naar dit dieet,en toch proberen voltehouden,k’heb het zolang gekunt met WW,dan moet het me nu toch ook lukken met dit hé. k’vind het wel raar dat het me niet meer lukt met WW nu,is het nu de leeftijd,of kijk ik echt niet goed meer op mijn voeding(WW misschien een beetje beu) ik weet het echt nie :.((

 72. Ik zou het dieet ook willen starten,maar vind het zo raar dat er weinig of geen aardappelen,brood,rijst,…. ,mogen bijgegeten worden. Hebben jullie geen honger zondere dit,want dit is toch belangrijk in je menu??

 73. Hallo Choura

  Gefeliciteerd met je resultaat in fase 1, wat een lekker begin zeg 6 kilo’s kwijt :-)))
  In fase 2 ga je vast en zeker weer af vallen.

  Heel veel succes de komende tijd.

  Groetjes Cheyenne

 74. Ik heb gisteren fase 1 afgesloten, en ben 6 kilo afgevallen. Moet er nog veel meer, ik ga dus stug door. Het dieet is goed vol te houden, zonder honger gevoel. Hoop daik tijdens fase 2 ook blijf afvallen.

  • Proficiat Choura, goed gedaan meid. Gewoon doorgaan, in fase twee val je ook goed af hoor.

   Welkom bij de club zou ik zeggen en heel veel succes.

   Liefs, Josephine.

 75. Hallo Renee,

  Wat leuk dat je ons gevolgd hebt. Wij gaan echt een beetje gelijk op. Altijd leuk als je van iemand wat steun krijgt want dat hebben toch allemaal nodig soms.

  Ik ben nu weer terug bij fase1 want ik moet nog veel afvallen. Wel beginnen de mensen het nu te zien en dat is ook weer een motivatie.

  Jij gaat ook als een speer, hou vol zou ik zeggen. Hoeveel wil je nog afvallen?

  Veel succes met lijnen maar zo te lezen komt het wel goed met jou.

  Liefs, Josephine.

 76. Hallo allemaal, Cheyenne en Josephine..

  Wat goed om jullie resultaten te zien. Ik ben op 3 januari gestart en zit momenteel in cyclus 3. Ik heb ongeveer dezelfde resultaten als jullie! Ik heb jullie berichten vanaf het begin gelezen, fijn om te zien dat jullie op hetzelfde tempo zitten. Daar kan ik motivatie uithalen. Ik ben nu 8.1 kilo afgevallen. Cyclus 3 is goed te doen maar probeer niet teveel koolydraten te eten. Ik ben ook van plan om na deze cyclus verder te gaan met cyclus 1. Ik ben 1.73 en weeg nu 73 ong.

  Succes allemaal en tot snel weer,
  Groetjes Renee

  • Hey Renee,

   Ik sluit me aan bij Josephine, leuk dat je ons zo’n beetje volgt.
   Jij gaat trouwens ook lekker met afvallen en volgens mij hoef jij niet meer zoveel kilo’s kwijt, of wel???

   Zelf moet/wil ik nog een kilo of 20 kwijt dus ik heb nog een lange weg te gaan.
   Ik zit ook in fase 3, ik eet nu wel 2 boterhammen per dag dat zijn mijn extra koolhydraten. Hooop dat ik in deze fase ook nog afval. Ik probeer na 14.00 uur geen extra koolhydraten meer te eten. Ook neem ik nog geen wijn of extra optionele tussendoortjes, ik ben erg streng voor mijzelf, hahahaha.
   Hierna ga ik weer terug naar fase 1.

   Hou ons op de hoogte van je resultaten, kijken of we met zijn drietjes gelijk op gaan…………. Lijkt me leuk.

   In ieder geval heel veel succes de komende tijd met afvallen en tot snel maar weer.

   Groetjes en liefs
   Cheyenne

 77. Hallo Cheyenne en de rest….(Ik ben Josephine)

  Proficiat Cheyenne, wat een geweldig resultaat. Ben maar trots op jezelf. Ik geef mezelf altijd een cadeautje als ik zo’n doel heb bereikt. Dat mag geen eten zijn want er zijn wel leukere dingen dan eten….

  Hier gaat het ook goed. Ik ben nu in totaal 8,1 kilo kwijt en ik weeg me pas weer a.s. zondag. Ben benieuwd.

  Ik ben weer in fase 1 begonnen en dat gaat goed.

  Cheyenne, je kunt me zoeken op Hyves als je wilt.

  Veel succes allemaal met lijnen. Liefs van mij.

  • Hey Fientje Festa Feestbeest :-))))))

   Ik ben zeker trots op mezelf, en ik was van plan mijzelf te belonen als er 10 kilo af is, nog een halve kilo te gaan dus :-)
   En de beloning is zeker geen eten hoor, misschien een lekker geurtje of iets nieuws qua kleding……..

   Jij gaat ook lekker hè, en jij gaat zondag alweer wegen. Ben benieuwd wat er dan weer af is bij jou nu je weer in fase 1 zit.

   Ik heb me dus gisteren gewogen en ik weeg me pas weer volgende week zaterdag, dus 1,5 week later. Na deze fase ben ik ook weer van plan om met fase 1 te starten.

   Van ’t weekend zal ik eens op zoek gaan naar jou, via hyves :-)

   Hey Josephine, alvast een fijn weekend en ik lees het resultaat vast wel a.s. zondag.

   Groetjes en liefs,
   Cheyenne

 78. Hallo allemaal, hey Josephine

  Vandaag einde cyclus 2 en ik heb me gewogen.
  Totaal in cyclus 2 ben ik 2,5 kg afgevallen en in cyclus 1 ben ik 4,5 kg afgevallen. Bij elkaar in 34 dagen dus 7 kilo afgevalen. Ik vind het een heerlijk resultaat. Ook was ik al begin januari met minder eten, toen had ik het boek van dit dieet nog niet en ben toen ook 2,5 kg afgevallen.
  vanaf 2 januari tot nu 15 januari dus totaal 9,5 kilo kwijt.

  Vandaag begonnen met fase 3, voor het eerst weer brood, heerlijk van genoten. Deze fase zal ik wel weer wat minder afvallen als in fase 2.
  Na deze fase ben ik van plan weer met cyclus 1 te beginnen. Ik moet nog best veel kilo’s kwijt :-(((

  Het begin is er, en ik ben blij.

  Hoe gaat het hier met jullie, ook goede resultaten behaald??

  Groetjes en liefs
  Cheyenne

 79. goed zo net, ik ben aan mijn laatste dag van de eerste 17 dagen en verheug mij op de havermout en de bruine rijst.
  vanmorgen was er toch 4,400af en ik ben tevreden.

  • maaike,

   in belgie kan je het boek in elke standaart kopen en in een grote carfour en in de makro heb ik het ook zien liggen.
   eventjes de grens over en je hebt het!

 80. Hallo allemaal,
  ik ben nu begonnen aan de 3e dag van het 17 DD.
  Tot nu toe bevalt het me prima. Geen honger, wel veel dorst!!!
  Vanochtend toch al eens gewogen, wat denken jullie…..2 kg eraf!
  Ik moet er dan ook wel zeker 15 kwijt, maar ja het begin is gemaakt!
  Hopelijk blijf ik me er zo lekker bij voelen en ga ik het nu wel eens volhouden!
  Groetjes!

 81. Beste allemaal,

  wat leuk om jullie verhalen te lezen op dit forum. Als ik al niet gemotiveerd was dan ben ik dat nu zeker geworden. Ik ben zelf maandag jl 6 feb. gestart met dit dieet met een gewicht van 96.2 kilo. Ik ben nu al tevreden, want vanmorgen liet de weegschaal 93.4 kilo zien. Heb het wel drie keer gecheckt want ik geloofde het niet. super blij was ik dat je direct resultaat ziet.

  Het is tot nu toe redelijk goed vol te houden. de eerste twee dagen een beetje trillerig maar dat was op de derde dag over. Wel heb ik moeite met die halve citroensap in de ochtend. Krijg er een hele branderige maag van. Dus doe ik gewoon wat minder sap en dat gaat prima. Wel mis ik mijn rijst en wit brood heel erg maar ik kan er wel vanaf blijven omdat je toch nog zoveel wel mag.

  Succes voor iedereen die bezig is en tot kijk! groet

 82. Hallo Josephine en iedereen die elkaar hier steunt,

  Wat goed joh, 8,1 eraf vanaf januari. Heerlijk is dat hè?
  We gaan lekker gelijk op, ik ben vanaf 2 januari 8,5 kg kwijt.
  Vanmorgen heb ik me gewogen en toen was er helaas niets af, snik,snik.
  Maar als ik dan kijk wat ik vanaf januari al kwijt ben, mag ik eigenlijk niet klagen. Het gaat super………

  Wat wel een beetje zuur was vanmorgen is dat mijn man, die met mij meelijnt en nog maar 3 kg kwijt wil raken, wel 1 kg kwijt is. En dat terwijl hij regelmaat een kaasstok neemt of hapjes uit de jampot en pindakaaspost, hahahaha. Ik gun het hem wel hoor, maar toch…….:-(((

  Maaike, jij bent op zoek naar het werkboek, lijkt mij ook heel leuk om in het bezit te hebben. En dan natuurlijk de Nederlandse versie. Volgens mij is die er nog niet. Misschien weten anderen wel van het bestaan ervan?? Ben benieuwd………..

  Oh ja, Josephine, het lijkt mij ook leuk om eens onze mailadressen uit te wisselen. Volgens mij is het niet verstandig om het via deze site te doen.
  Ik ben nog aan het rondkijken of het misschien op een andere manier kan. Leuk om elkaar zo te steunen :-))

  We gaan op naar de 1e 10 kilo, ik ga me woensdag weer wegen. Dinsdag loopt n.l. mijn 2e cyclus af en ik ben benieuwd wat ik totaal in de 2e cyclus ben afgevallen. ik hoop dat er dan toch wel een klein beetje vanaf is hoor…………..

  Allemaal heel veel succes de komende tijd en tot snel maar weer

  Groetjes en liefsxxxxxxxx
  Cheyenne

 83. Hallo Cheyenne en andere lijners,

  Vandaag gewogen, kon niet wachten tot zondag. Mijn broek zakte zowat van mijn lijf dus ik wist dat ik was afgevallen. Vanaf 2 januari ben ik nu in totaal 8,1 kilo kwijt. Ik voel me prima, heb een heel goed humeur en ik ga gewoon door.

  Dit dieet is het beste wat ik ooit gedaan heb. Geen zin om te snoepen en ik pas hier en daar wat aan naar mijn eigen smaak en de kilo’s gaan er gewoon af.

  Op naar de 10 kilo zeg ik!

  Succes allemaal en tot snel xxxx

 84. wij zijn vandaag aan de 8e dag en mijn man is 5 kilo kwijt en ik 3 waar wij best tevreden mee zijn!!!
  ik krijg wel zin in een koekje ,maar mijn man doet het prima!

  op^voor de tweede week

 85. hoi eo,

  ik had in het verleden bij mijn huisarts geinformeerd, ook al heb je maar 1 gezonde nier mag je ong. 1 gram per kg lichaamsgewicht gebruiken.
  maar als je ene nier nog slecht functioneert (%) zou ik toch ff informeren bij een deskundige hoeveel gram eiwit je per dag mag, hebben. hoeveelheid kalium is ook belangrijk.
  succes!!

 86. Hey Cheyenne Maatje….

  Ik heb altijd al weinig brood en zo gegeten dus ik ben dat niet gewend. Ik eet wel yoghurt en heel af en toe All Bran dus daar zitten ook koolhydraten in. Al eet je ze niet bewust, in veel producten zitten toch koolhydraten en zo kom je toch wel aan wat koolhydraten. Ik ben verder hartstikke gezond, nooit ziek of zo dus het zal wel goed zijn, anders was ik allang dood geweest….hahaha.

  Bij de supermarkt zijn ze blij met ons omdat we hun van de groenten afhelpen….

  Fijn dat je man ook meedoet, is altijd een steuntje in de rug vind ik. Mijn man is gezegend met een perfect figuur en bovendien woont hij in Amerika dus die steunt me alleen per telefoon en email. Dat verhaal kan ik hier niet vertellen….maar misschien een andere keer.

  Verder wens ik je veel succes met wegen a.s. vrijdag. Ik doe het pas weer zondag, dat bevalt me goed.

  Tot snel weer maatje. Is er hier een manier om emailadressen uit te wisselen of mag dat niet op dit forum?

  Zou makkelijk zijn, denk ik.

  Fijne week en veel succes maatje xxx

 87. Hee..

  Ja wil graag wel 10 tot 15 kilo afvallen, maar dat hoeft echt niet snel te gaan.. En weet ook niet of dat met dit dieet te bereiken valt.
  Ik merk wel dat het mijn werk af en toe wel erg lastig is. Werk in de zorg en wij moeten met clienten mee eten en dan is het af en toe wel erg lastig zelf je eten mee te nemen.. Want ik werk ook met een doelgroep die dit tegen je zouden kunnen gebruiken etc..
  Maar blijf me best doen.. Al mis ik echt af en toe wel de snoepjes en wat anders lekkers.. Hahah

 88. ik heb maar 1 nier, die verminderd werkt, mag dus niet veel eiwitten innemen, verder ben ik allergisch voor eieren, dus dan wordt dit dieet ineens een stuk lastiger om te doen. Sowieso mensen met nierproblemen moeten echt oppassen met al die eiwitten!!!

 89. Hallo
  Ik volg al een tijdje jullie actie’s,en dat stemt hoopvol.Vandaag dan eindelijk de start gemaakt.Nu loop ik tegen een aantal dingen aan,ingrediënten vinden,zoals de italiaanse dressing,vetvrije kippenbouillon(ik heb gewoon een pot).Weten jullie waar ik dat kan krijgen?
  Hoop dat ik het volhoud,vooral in mijn hoofd.

  Jullie succes!

 90. ja hoor mijn darmen spelen ook op,toch vind ik dat je het heel goed gedaan hebt.het is het belangrijkste dat je de juiste afwisseling in je eten vind want anders, van alleen sla beginnen je oren te groeien

 91. Hoi Cheyenne,

  Ik heb me gewogen en er was 300 gram af. Dat vind ik goed, beter dan aankomen…haha.

  Ik eet wel veel zoals het boek voorschrijft maar ik eet af en toe wat yoghurt meer of een stuk fruit. Zolang ik afval vind ik het prima. Af en toe eet ik een aardappel en heeeel soms een sneetje brood maar dat is maar zelden. Voornamelijk eet ik vis en kipfilet en hele bergen groenten want die lust ik graag. ’s Avonds ga ik me te buiten aan rauwe wortelen soms met een zelfgemaakt dipsausje.

  Ik ben erg blij met dit dieet. Fijn dat jij zo goed bent afgevallen. We gaan gewoon door.

  Dag maatje ;)

  • Hey Josephine, maatje!!

   Wat goed joh, 300 gram eraf. Beter iets dan niets, toch?
   Zolang je afvalt gaat het prima.
   Maar dat jij zo weinig brood en andere koolhydraten eet, heb je dat altijd al gedaan? Ik kan niet wachten tot ik in fase 3 zit. Heerlijk af en toe een boterhammetje, hmmmmmmm.

   Gelukkig ben ik ook gek op groenten hoor, ik eet nu ook hele bergen. Op kantoor weten ze nu al niet beter hahahahaha.
   En in de supermarkt zullen ze ook wel denken als ik voor een heel weeshuis groenten op de band leg,, hahahaha. Mijn man doet ook mee met dit dieet dus wij hebben dubbel zoveel groenten, kipfilet en vis in te slaan.

   Ik ben ook heel erg blij met dit dieet en we gaan zeker door hoor.
   Dus………….op naar het volgende weegmoment, weeg jij je a.s. zondag weer?
   Ik ben van plan om a.s. vrijdag op de schaal te gaan staan.

   Veel lijnplezier de komende week en volhouden hè!!!

   Tot snel maar weer,

   Dag maatje :-))))

 92. Hee..
  Ik ben net begonnen met de 1e cyclus maar was na 5 dagen al tegen de 4 kg kwijt.. Dus het werkt wel motiverend. Moet wel eerlijk bekennen dat ik af en toe wel gezondigd heb door een keer een broodje te eten. En dat zie je dan wel terug.
  Maar het is op zich is het goed vol te houden, al word ik af en toe niet goed van al die sla haha.. Alleen hebben anderen ook in het begin zo’n last gehad van de darmen?

  • Hoi Laulaa,

   Goed zeg in 5 dagen tegen de 4 kilo kwijt. Super, helemaal omdat je ook nog een keer een broodje hebt gegeten.
   Superdieet hè? En gewoon volhouden hoor in de tweede cyclus mag je al weer wat andere producten en dan val je nog steeds lekker af.

   Vervelend dat je last hebt van je darmen. Misschien moet je lichaam wennen aan het andere eten en vooral de vele groeten. Zelf heb ik totaal geen last van mijn darmen gehad. Ik at hiervoor ook al heel veel groeten.

   Ik hoop dat je het vol blijft houden.

   Heel veel succes de komende tijd, wil je trouwens veel afvallen???

   Groetjes Cheyenne

 93. ik ben nu aan mijn 7e dag en ben toch 3 kilo afgevallen ,ik vind het makkelijk wel beetje duur, maar als je naar een dietiste gaan ben je ook centen kwijt.ik droom s’nachts wel van pannekoeken en snoep!
  mijn begingewicht was 86 en zou graag onder de 80 gaan.
  mijn man doet mee en zo is het wel voltehouden.

 94. Hallo Cheyenne en de rest.

  Het gaat nog steeds goed hier. Ik heb geen zin om te snoepen of zo want ik ga meestal recht op mijn doel af. Geen omwegen of kronkelige paden, óp naar een gezond leven.

  Ik zou woensdag wegen maar dat heb ik niet gedaan. Zondag vind ik beter want ik weeg mezelf het liefst maar één keer per week.

  Morgen begin ik aan de derde cyclus maar al die koolhydraten laat ik achterwege. Ik eet al zo lang weinig koolhydraten en dat bevalt me goed. Met minder koolhydraten krijg je ook meer energie en in al die groenten die ik eet zitten er genoeg.

  Weinig problemen hier dus. Ik ga nog een paar maanden door.

  Fijn weekend allemaal en speciaal voor mijn maatje Cheyenne.

  Liefs, Josephine xx

  • Hey Josephine,

   Ik heb me gisteren gewogen, 1,5 kilo eraf in 6 dagen in cyclus.
   Niet verkeerd toch??? En jij, hoe was jouw resultaat vanmorgen?

   Enne jij bent vandaag met fase 3 begonnen, maar je eet nog steeds haast geen koolhydraten begrijp ik??? Wat doe jij dan extra, volgens mij lijkt het heel veel op fase 1 wat jij doet of begrijp ik je verkeerd??

   Ook ik heb bij dit dieet geen honger en nog geen zin om te snoepen. Ideaal zeg. Wat een superdieet. Hoop dat ik het nog lang kan volhouden.
   In ieder geval tot ik op vakantie ga, ik ga in april op vakantie, heerlijk vooruitzicht.

   Nou Josephine, ik hoor vast wel weer van je en ik hoop dat je in ieder geval lekker bent afgevallen.

   Groetjes Joke xxxx

 95. Hoi Manon, wat jammer dat je zo weinig afvalt. Is niet echt motiverend hè? Ik denk dat je de oorzaak daarvan moeten zoeken in het feit dat je “s middags crackers eet. Als je i.p.daarvan een ommelet met soepgroente eet, heb je vast geen honger meer. Te weinig water drinken kan ook je hoofdpijn veroorzaken. Misschien lukt het beter uit een flesje? veel succes!

 96. Ik ben nu bijna klaar met de 1ste cyclus en ik ben amper wat afgevallen. Werkt niet echt motiverend :( Wil het wel doorzetten, maar ik vind het toch wel moeilijk. Ik ben een enorme broodfan. Tussen de middag neem ik wel een cracker, ik word van fruit/groente gewoon niet echt vol. Ik ben nog druk bezig met school dus hoofdpijnen e.d. kan ik nu niet zo goed gebruiken. Ook veel water drinken vind ik moeilijk, dit vergeet ik soms gewoon!! Nou ja, ik ga zondag weer op de weegschaal en hopelijk is er dan wel wat af…

 97. Hallo pincher, ik heb verleden jaar de weicht watchers begonnen en ik ver margerde ook langzaam een twee kilo op vier weken langzaam , maar ik wou het natuurlijk snel laten gaan en dat kan mijn lichaam niet aan , Volgende week begin ik terug met de weicht wathers ik denk dat dat het beste is voor mijn lichaam, ik zal mijn vorderingen laten weten hoe het gaat ik wens al de anderen veel geluk met het dieet want het is zalig als je het snel kunt de kilo’s zien afglijden ik wou dat het mij ook lukte ik droomde al van terug slank te zijn , maarmmijn gezondheid staat wel op nr 1 en de rest komt later ( ben ten spotte ook maar 6 kilo te zwaar) vele groeten catherine

 98. hoi allemaal,

  sinds januari gestopt met roken. nu al 2 kilo aangekomen. dus ik wil in elk geval die 2 eraf hebben en ach. .. de overige 10 zouden ook fijn zijn maar hoeft niet in 3 weken hoor! ;)

  ik zit dit alles zo eens te lezen en ben zeer geinteresseert. ik heb een active baan en heb geen zin in honger lijden. ben beneiuwd naar jullie ervaringen.

  ik vraag me af..
  hoe schakel je weer om naar het normale leven? ik snap dat het een verandering in je eetpatroon is, maar houdt dit in dat het verboden is om naderhand een gebakje te eten bij wijze van spreken?
  vb citroen met water is niet mijn ding, dus naderhand zal ik dat laten vallen, weten jullie hier iets over of ervaringen??

  mag je wel brood/crackers?
  ik hoor graag van jullie!!
  succes allemaal, keep up the good spirit, maar let op je gezondheid!!
  nina

 99. Dank je bonita ik heb vrijdag een afspraak met mijn huisarts en samen bespreken welk dieet ik kan volgen er moet niet zoveel af ongeveer 6 kilo maar ik wil ze wel kwijt , het zal moeilijk zijn want ik snoep nooit en eet niet veel het zal uitzoeken zijn catherine

 100. Catherine voor jouw wel erg vervelend. Je doet er goed aan om testoppen. Met je gezondheid moet je niet spotten! Het ga je goed.

  • Ben het eens met Bonita. In groenten, maar vooral fruit zitten koolhydraten (fruitsuikers) Dit zijn langzame koolhydraten. Snelle koolhydraten ( khd ) zijn geraffineerde suikers, wit meel, koek, cake, wit brood enz. Alle khd worden omgezet in glusose, maar wat je niet (snel genoeg) verbrandt, wordt opgeslagen als vet. In een ander dieet heb ik toen gelezen, dat de hersenen 40 gram khd per dag nodig hebben, om goed te kunnen functioneren. In 1 appel zit al 14 gram, in 100 gram bloemkool ongeveer 3 gram en wortelen nog iets meer. Zo kom je echt wel aan die 40 gram per dag, dus lijkt het me niet ongezond. Ik heb een half jaar geleden een workshop gehad over een gezonde levenstijl en daar zei die dame, dat alles wat rent, zwemt, vliegt, groeit aan bomen en struiken en wat vooral géén barcode heeft, gezond is ;)

 101. Hallo, ik doe dit dieet nu 5 dagen en vertelde dat ik mij niet goed voelde dat ik te veel eieren moest eten , ik ben ondertussen 2.5 kilo afgevallen wat goed is Maar ik ben ondertussen ziek geworden een zware darmonsteking, en ben thuis moeten blijven van mijn werk ik heb ook mijn bloed laten trekken en de uitslag was heel verorustend mijn CJP est rol is heel hoog gestegen,en ik heb te veel urine zuur door te veel afbraak van eiwitten heb mijn dokter besproken over het dieet en het is geen goed dieet omdat er geen kolydraden in zijn dat is niet goed voor de hersenen , dus ik stop er mee het is ongezond ik wens iedereen veel geluk ik wou het toch laten weten dat het geen evenwichtig dieet is catherine

  • Hey Catherine ,

   Ik geef je ook gelijk,ik ben geen dokter of specialist, ben ook maar een gewoon iemand,maar een 3-tal jaar geleden ben ik met de Weight Watchers begonnen en ben 20kg afgevallen op een klein jaar tijd. Wees gerust,ik denk als je dit aan je dokter zal voorstellen dat hij akkoord zal zijn om dit te volgen,het is enkel gezond leren leven ,maar zeker geen dieet,je mag er nog alles eten,maar met mate.Ik ben nu nog steeds lid van de WW,en ga nog steeds naar de cursus voor mijn motivatie te behouden. Groetjes en succes , , Laat je me iets weten hoe het is

 102. Hallo! Ik doe het 17 dd van dr. Mike. Ik ben nu op de 7e dag en ik hou me er goed aan. Het schijnt dat je er energie door moet krijgen, maar dat heb ik juist helemaal niet. Mijn vriendin zegt dat dat komt omdat ik vroeger zoveel snoepte en dat mijn lijf nu extra moet werken om de boel om te gooien. Ik ga me morgen weer wegen, maar het lijkt we op ik zelfs ben aangekomen……Ik zwem 2 x per week en wandel ook dagelijks.

  Ik hoop dat iemand mij een beetje gerust kan stellen.
  Groetjes, Berth

  • Je lichaam moet wennen aan deze nieuwe situatie berith. Geef jezelf de kans om over te schakelen. Heb je al op de weegschaal gestaan?

  • Hoi Berith,
   Zwom en wandelde je voordat je met dit dieet ook al? Want wanneer je spiermassa ontwikkelt, weegt dit zwaarder dan vet. Zo kan het lijken, dat je niets afvalt, maar in werkelijkheid ben je dan mss wel vet kwijt. Ik zou naast het wegen ook meten. Niet teveel vastpinnen op je gewicht, maar meer op je omvang. die kan drastisch veranderen, terwijl de weegschal blijft steken ;) Succes!

 103. Hallo Cheyenne,

  Ik eet ook in cyclus 2 weinig koolhydraten. Die haal ik voornamelijk uit fruit en er zitten in alle groenten ook wel wat koolhydraten. Havermout en dergelijke lust ik gewoon niet dus ik laat dat gewoon weg.

  Tot op heden vliegen de kilo’s er nog steeds af dus het zal wel goed zijn wat ik doe.

  Ik weeg meestal op elke vierde dag. Deze week is dat woensdag, ik wil niet elke dag wegen want dat vind ik zo frustrerend.
  Verder ben ik heel tevreden over dit dieet.

  Tot snel weer en een fijne avond.

  • Hey Josephine,

   Je zou je afgelopen woensdag wegen. Heb je dat nog gedaan en zo ja, wat is het resultaat?
   Ik ben echt heel benieuwd hoor :-))
   Zelf ga ik a.s. zondag op de weegschaal, ook daar ben ik benieuwd naar. Ben dan een week bezig in cyclus 2.

   Hoe gaat het verder, hou je het nog een beetje vol allemaal?
   Ik wel, maar soms heb ik best lekkere trek hoor. Maar tot nu toe kan ik me gelukkig nog inhouden ;-)))

   Hoor wel van je

   Groetjes en liefs,
   Cheyenne

 104. Hallo, ik ben nu drie dagen bezig ,ik vind het toch redelijk moeilijk zoveel eieren eten ik ben dat niet gewoon , weet iemand of je ook een eiwitshake (pure whry) in de plaats van 2 eieren ’s morgens moogt eten ,in het boek heb ik het niet gevonden groeten catherine

 105. hallo,
  iemand van jullie, sanne geloof ik, vroeg een paar dagen geleden wat we van het dieet vonden. Ik heb het 14 dagen serieus geprobeerd, niet tussendoor gesnoept, maar helaas niet een gram afgevallen. ik heb sinds mijn 18e bijna jaarlijks een dieet gevolgd, en bij elk dieet viel ik de eerste week 2 tot 3 kilo af. 2 jaar geleden heb ik een ander koolhydraat arm dieet gedaan, en viel daar ook veel van af. daarom had ik ook alle vertrouwe in het 17-dagen dieet. ik voelde me goed, had niet extreem veel trek tussendoor, maar ik viel dus niet af. na de eerste cyclus ben ik dus gestopt, ik vind het erg veel werk, al dat gekook en gestoom, en ik vond wel erg veel dingen naar azijn smaken.
  ik ben verder gegaan met “slank met dr Frank”, ook erg veel gekook, maar de produkten zijn makkelijker verkrijgbaar, en nu val ik wel af. door mijn werk heb ik erg veel hele vroege en hele late diensten. dan red je het niet met 3 maalijden op een dag. ik eet wel eens tussendoor. ik denk dat in dit dieet iets meer vet zit, waardoor de ontlasting makkelijker is. ( denk ik). anders zou ik het ook niet weten waarom ik niet met “dr Mike” afval. ik vind het echt geen slecht dieet, maar met het huidige dieet val ik af, en dat is ook de bedoeling.
  Iedereen die nog begint of al lekker op weg is, heel veel succes.

  • Hoi Bettie,
   Daar was ik inderdaad benieuwd naar. Bedankt voor je uitgebreide en eerlijke reactie. Ik denk dat iedere manier van afvallen bij elke persoon weer anders uitpakt. 17 dagen is blijkbaar niets voor jou, en dr. frank wel. Je lichaam reageert daar gewoon beter op, niets mis mee toch?

   Misschien is het verstandig om je ervaring te delen op het 17 dagen forum. Daar zit een groep enthousiaste fanatieke dr. mike aanhouders. Je kunt het 17 dagen forum hier vinden.

   Succes!

   Sanne

 106. morgen.ga ik ook beginnen moet zo,n 15 kilo kwijt.is al wel poging 2 was de vorige keer 6 dagen goed bezig en 3 kilo kwijt, kon alleen niet naar de wc daarom er mee gestopt ,maar ga het nu hoop ik wel vol houden..

 107. Hoi Lisette,

  Gewoon weer opnieuw beginnen en niet achterom kijken. Veel op dit forum lezen dan blijf je gemotiveerd.

  Succes!!

 108. Wat goed van iedereen zeg, ik ben na de eerste week en 4 kg lichter de mist ingegaan, onze dochter was jarig, tradtiegetrouw vanalles zelf gebakken, zoet en hartig, en ik kon er niet van afblijven echt stom, maar nog stommer is dat ik het de volgende dag niet opnieuw heb opgepakt, onder het mom dat ik nóg 3 verjaardagen had, echt heel slap, overmorgen begin ik opnieuw, morgen is mijn man jarig ook geen goeie dag om te herstarten, dus dinsdag weer en deze keer hoop ik het wel goed vol te houden, nee sterker nog het moet, en dank zij jullie goeie resultaten heb ik weer moed, veel succes allemaal

 109. Vanmorgen gewogen en ik was totaal 4,5 kilo kwijt in 17 dagen.
  Valt me niet tegen. Vandaag dus begonnen aan cyclus 2, vanmorgen ontbeten met havermouth, wat is dat smerig zeg. Ik lust het wel maar dan met veel suiker en stroop en in de melk gekookt. Maar zo, alleen in het water, nee. Dat eet ik niet meer, als ik aan het dieeten ben wil ik ook lekker eten. Hoe doen jullie dat?
  Vanmiddag heerlijk een salade gegeven met couscous, wat is dat lekker zeg. Echt een tractatie. Nou ik hem mijn 2 porties zetmeel de eerste dag goed benut. De volgende keer dus geen havermouth meer.

  Heeft er nog iemand ideeën wat je aan zetmeel/koolhydraten kunt eten op de dagen dat je cyclus 2 moet volgen?

  Hoor het graag van jullie.

  Iederreen veel succes en tot snel maar weer.

  • Cheyenne, fijn dat we afvalmaatjes zijn. Die havermout krijg ik ook niet weg, ik eet zulke dingen nooit…. In plaats daarvan neem ik gewoon yoghurt. Is volgens mij niet zo erg als je af en toe wat verandert omdat je iets niet lust. Dat staat ook in het boek, je mag onderling dingen ruilen zeg maar.

   Veel succes verder en ik weeg me weer op woensdag. Ben benieuwd.

   Fijne dag verder…..xxx

  • Hoi Josephine,

   Ik ga inderdaad ook iets wisselen hoor, ipv havermouth ga ik ontbijten met huttenkase dat vind ik wel lekker en dat vult ook nog goed bij mij. En dan nog een lekker sinaasappeltje erbij. Komt goed.

   Morgen is mijn dag dat ik cyclus 2 weer mag doen. Dus ik neem een salade mee met couscous, heerlijk vind ik dat. Wat neem jij als koolhydraat/zetmeel?

   Jij gaat je woensdag weer wegen. Ben benieuwd wat je kwijt bent aan kilo’s
   Zelf ga ik me zondag weer wegen. Ik weeg me 1 x per week. Hoe vaak weeg jij je per week?

   Ik moet zeggen, ik vind dit tot nu toe een superdieet. Het is echt heel goed vol te houden, niet echt honger of trek en ik val er nog vanaf ook :-))
   Nu maar hopen dat cyclus 2 ons ook wat kilo’s laat verliezen.

   Groetjes Cheyenne xxx

 110. Hallo allemaal , ik heb jullie reacties allemaal gelezen ik vind het fantastich gelijk jullie al afgevallen zijn, ik ben vandaag begonnen wil 10 kilo kwijt , groetjes catherine

 111. Hallo allemaal,

  Kilo 7 is bij mij ook verdwenen dus ik ga echt goed. Ben met de 2e cyclus begonnen en nog steeds gaat het goed.

  Ik geef dit dieet een dikke 10 !

  Eén opmerking voor de mensen die zeggen dat dit dieet te weinig vezels bevat: Dat is niet waar want je mag onbeperkt groenten eten. In groenten zitten zelfs heel veel voedingsvezels. Weliswaar bevatten groenten weinig calorien maar is dat niet waar we naar op zoek zijn?

  Die vele groenten die je mag eten zorgen ervoor dat je darmen goed werken. Vooral in rauwe vorm zijn groenten de stofzuigers van de darmen.

  Fijn weekend allemaal en succes bij het lijnen.

  • bedankt voor je snelle reactie yvon. ik heb een engelse versie van het boek en het was me niet helemaal duidelijk. neu wel. Ik ga nu door met de tweede cyclus en vanmiddag maar even het nederlandse boek kopen om meer misverstanden te voorkomen :)

   Hoe gaat het bij de anderen hier? zoals ik schreef ben ik erg tevreden over de eerste cyclus. bijna 6 kilo in twee weken.

 112. Weet iemand of je de eerste cyclus mag herhalen? Ik ben nu bijna klaar met de eerste 17 dagen en het ging super. Ik wil eigenlijk nog niet door met de tweede cyclus maar nogmaals de 1e.

  Mijn vragen:

  – Mag dat zomaar?
  – Moet ik een pauze inlassen voor ik weer start?

  Bedankt en veel succes allemaal!!!

 113. Ik ben precies een week bezig.
  Helaas maar 1,5 kilo kwijt, had zo gehoopt op die 2,5 kilo :D
  Op zich vind ik het goed te doen, alleen ’s avonds zo’n zin in snoep,koek,taart,chocolade en nog veel meer :P
  Ik hoop dat ik meer kwijtraak dan alleen anderhalve kilo vocht, dus vol goede moed week twee nu in.

 114. Niki, excuses voor mijn late reactie maar ontzettend bedankt voor die super gerichte aanwijzing!

  Ik zit nu op dag 4. Dag 2 vond ik een uitdaging. Ben die dag ook met een hongerig gevoel mijn bed in gedoken maar de volgende ochtend gaf de weegschaal wel 1kilo minder aan. Dag 3 ook keurig aan het schema gehouden (al heb ik een salade bij de soep gegeten) maar vandaag op dag 4 geeft de weegschaal gewoon die ene kilo er weer bij. Zucht! Maar ik hou vol! De Kefir heb ik nog niet dus die vervangen door een 0% aktivia yoghurtje.
  @ Josephine: De Stevia zoetjes vond ik ook niet bij C1000 maar wel (van Natrena) bij Albert Heijn.

  Grtjes,
  Natasja.

 115. Zo jullie zijn goed afgevallen zeg. Ik nu 1,9 kg in 5 dagen, vrijdag begonnen.Het is wel even wennen met eten, maar het smaakt allemaal goed. Ik ga nog een glas water drinken. Succes allemaal, op naar een slanker lichaam! Ik heb wel zaterdag een familie uitje naar Amsterdam, hoop dat ik me in kan houden met de wijn!

 116. Hallo afvallertjes,

  Ben aan dag 10 van fase 2 en reeds 7.5kg kwijt.
  Heb een keer gezondigd op een vriendinnenavond, heb wel 5 glazen cava gedronken en de volgende dag terug flink begonnen. ben halfweg nog 7.5kg te gaan.

  Nog veel succes iedereen

 117. hoi allemaal,

  ik heb ook vandaag cyclus 1 afgerond, ben maar 3.3 kg afgevallen, en dat was de eerste week alleen, de tweede week ben ik niets/nada afgevallen, begon zelfs een beetje aan te komen. heel vreemd.. en niet echt motiverend.. moet in totaal 10 kg kwijt..
  dus vandaag met cyclus 2 gestart, je mag dus ook basmati rijst eten, 1/2 cup ongekookt heb ik gemaakt en dat was 200 gr. gekookt. vind best wel veel voor de lunch.. heb ik het goed? of moest het een 1/2 cup gekookt rijst zijn..
  graag hoor ik van jullie.
  gr. sd

  • Hoi sd,

   Het lijkt misschien niet veel maar je bent in iets meer dan twee weken ruim drie kilo afgevallen, dat is niet slecht toch? als je in totaal 10 kilo kwijt moet ben je al op 1/3 van je planning toch?

   Op het 17 dagen forum zijn veel bezoekers die hetzelfde dieet volgen. Je kunt er vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

   Go for it!

 118. Hallo allemaal,

  Heeft er iemand nog leuke recepten voor cyclus 2? Ben vandaag begonnen maar ben nog zoekende naar leuke recepten. Ik ben in de eerste cyclus 5 kilo afgevallen. Gaat het in de tweede cyclus net zo hard als in de eerste?

  Lieve groeten,
  Mieke

  • Hoi Sanne: wat mij betreft een dikke positief!!! ik heb al zo ongeveer alle andere dieten geprobeerd, en pas nu lukt het mij echt zonder al te veel moeite en aanpassen aan het dieet te houden. Voordeel is dat het bij mij de eeste dagen wel heel snel ging (ik ben nu 7 kilo kwijt in 12 dagen, maar in het begin was het voornamelijk vocht dat ik vasthield.) Ik hoop dat het zo goed blijft gaan. Groetjes Karin

 119. Zo dag 2 zit er bijna op, het is wel even nadenken wat je mag eten maar ik heb geen honger. Ga zo nog mijn 2e bakje yoghurt eten maar heb eigenlijk geen trek. De eerste kilo was eraf. Het is even wennen, geen wijntje in het weekend maar het is voor het goede doel. S’morgens stukjes appel in magnetron met kaneel en daarna yoghurt erbij is wel erg lekker als ontbijt. Succes allemaal!

  • hallo Miek, ik ben nieuw op het forum en nu aan dag 12 van cyclus 1 bezig. Wat een lekker ontbijt recept! Ga ik zeker ook proberen. Veel succes deze week.

 120. Even een vraagje. Sinds een paar dagen begonnen en best wel
  goed te doen. Bahalve dan dat er zoveel zuur in voorkomt.
  Fruitzuren, azijn, citroen. Is dit voor je gebit wel zo goed allemaal?
  Of mogen we de azijn weglaten of halveren?

  Voor de rest allemaal veel succes.

  Fieta

 121. Hoi Sophia,

  De yoghurt eet ik gewoon wanneer ik er trek in heb.
  Fruit moet je volgens het boek vóór 14 uur eten zodat je de koolhydraten die erin zitten nog kunt verbranden.

  Er staat ergens een lijstje in het boek met de soorten vis die je mag eten. Koolvis staat daar niet bij dus ik neem aan dat je die niet mag hebben.

  Veel succes gewenst.

  Josephine.

 122. Hoi allemaal,

  Ik heb vanavond het boek binnen gekregen en ben druk aan het lezen. ik vraag me
  alleen een paar dingen af..

  Het tussendoortje staat na het avondeten beschreven. is het tussendoortje nu bedoelt voor smiddags of savonds?

  Verder vroeg ik me af of je ook koolvisfilet mag?

  Alvast bedankt!
  Succes iedereen en ga zo door!

 123. Goed gedaan Miek. Die hoofdpijn kun je ook krijgen van het ontgiften van je lichaam. Ik had een rotgevoel na een dag of vier maar daarna kreeg ik een energieboost, niet normaal.

  Ik las ergens dat iemand Steviazoetjes bij C1000 had gekocht. Bij mijn C1000 hebben ze wel zoetstof zonder aspartaam maar dat merk kan ik nergens terugvinden.

  Weet iemand welke zoetstof er dan bedoeld wordt?

  Dank je voor het antwoord.

 124. Vandaag de eerste dag en de goede resultaten hierboven motiveren wel! Wel raar zonder koolhydraten eten, had vanmorgen ook even goed hoofdpijn maar dat is na een aspirine weg. zo maar wat worteltjes en tomaat en dan aan het avondeten beginnen, zalm en broccoli. wel raar 2 weken lang vis en kip. Ik had vanmiddag pan tomatensoep gemaakt met veel soepgroente en wat gerookte kip als lunch, mag je dat onbeperkt eten? Veel succes allemaal!

 125. Hallo allemaal,

  Ook ik ben sinds 7 januari met dit dieet bezig. Maandag weeg ik me weer, dan heb ik dag 17 bereikt. Na één week was er al 4,5 kg af! Ongelofelijk! Ik voel me goed, heb geen honger en meer energie dan normaal. Ik probeer de dagmenu’s wel zoveel mogelijk naar mijn eigen “koelkast” aan de passen. Dus geen Kefir en acidophilusmelk voor mij, maar gewoon magere yoghurt/zuurkool.

  Heb na dag 3 wel stevige hoofdpijn gehad en ik heb de afgelopen 2 dagen te weinig gedronken. Dat merk ik wel. Ik kom ook niet helemaal aan die 17 minuten beweging, maar ik probeer toch te voet naar mijn werk te gaan ipv op de fiets. En die ene keer in de week dat ik in de sportschool ben, ren ik een extra kilometertje.

  Succes allemaal, ik ga ervoor; nog 10 eraf.

  Maartje

 126. Hallo allemaal,

  Ik ben vorige week donderdag begonnen met het dieet, ik heb me gisteren gewogen en er was 2,5 kilo af. Ik vind dat een superresultaat voor 7 dagen lijnen. Ik heb er ook verder helemaal geen honger bij en zelfs geen lekkere trek. Ik hoop dat ik dit dieet alle fases vol kan blijven houden. Zou super zijn. Ik moet nog een heleboel afvallen :-))

  Ik zie dat anderen ook lekker gaan, zoals Nathalie.
  Goed hoor dat je al 6 kilo bent kwijt geraakt.

  Iedereen heel veel succes de komende dagen.

 127. @ Natasja uit Den Haag.. Je kan Kefir (in drinkyoghurt vorm) kopen bij de natuurwinkel in de Weimarstraat ( Eko plaza) en in de grote (eco)supermarkt op het Spui..
  Succes!!

 128. Hoihoi,

  Even een klein update van mij: vandaag aan de 2e cyclus begonnen! Eindelijk een keer weer vlees jummie! Ik ben in 17 dagen 6kg afgevallen en ik pas mijn oude broeken weer! Ik voel me top, zie er beter uit en ik heb weer zin om te sporten! Vanaf volgende week begin ik met Zumba en andere groepslessen ;) Ik moet toegeven dat ik wel soms moeilijk had hoor in het begin maar vanaf de tweede week ging het stuk beter! Ik ben erg blij dat ik volgehouden ben en ik wil nu ook niet meer terugvallen. Nog ongeveer 12 kg te gaan! Iedereen succes nog en jullie kunnen het!

  xxxx

 129. Hallo allemaal,
  Ik ga ook beginnen! Met één product heb ik wat moeite en dat is de Kefir. Nog nooit van gehoord, absoluut bereid het te proberen maar…. waar in NL (Den Haag e.o.) kan ik dit kopen? Al speurend op internet kom ik wel het één en ander tegen maar vnl. om zelf Kefir te maken. Is dit ook de bedoeling? Of koop je het ook als kant en klaar product. I am puzzled! Kunnen jullie mij helpen? Heel graag!
  Alvast enorm bedankt!

 130. Hoi Miek,

  Ik wens je veel succes. Als je precies eet wat het boek voorschrijft heb je geen honger. Ik vind dit het beste dieet wat ik ooit gevolgd heb.

  Het is een heerlijk gevoel als je al zo snel afvalt, goed voor de motivatie.

  Hou je taai, het valt best mee.

 131. Goed gedaan hoor Josephine! Ik ga morgen beginnen, boek komt vandaag binnen, ben me aan het inlezen op internet. Hoop nu eindelijk af te vallen, maar geen koolhydraten zal lastig worden, ben wel gek op yoghurt. Succes allemaal!

 132. Goed gedaan hoor Josephine! Ik ga morgen beginnen, boek komt vandaag binnen, ben me aan het inlezen op internet. Hoop nu eindelijk af te vallen, maar geen koolhydraten zal lastig worden, ben wel gek op yoghurt. Succes allemaal!

 133. Hallo allemaal.

  Mijn eerste 17 dagen zitten erop. Resultaat: 6 kilo eraf.
  Ik ben erg tevreden over dit dieet en ik ga door.
  Door al die vezels in groenten etc. val ik supergoed af.
  Als ik iets wil eten ’s avonds neem ik wat rauwe worteltjes of andere groenten en ik heb nauwelijks trek in zoetigheid of zo.

  Ik voel me prima, zit boordevol energie en zit lekker in m’n vel.

  Ik ga door!! Jullie ook succes allemaal :)

 134. Zou het graag proberen!
  Het probleem is dat ik niks met soja,zoetstoffen en smaakversterkers mag hebben.
  Wat zou ik kunnen doen om de zoetstoffen en soja te vervangen of heeft het dan geen zin meer!

  Mvg Hades

 135. Heeft iemand enig idee of je dit kan en mag volgen als je net zwanger bent? Of is er iemand die ervaring heeft met het volgen van dit dieet tijdens de zwangerschap?
  Hoe doen jullie het als je een etentje hebt tijdens cyclus 1?

  Hoop van jullie te horen, Mariska

  • Hey Mariska,

   Ik heb vorige week ook een etentje gehad bij mijn ouders (tijdens de 1e cyclus) en ik heb gewoon veel salade gegeten of groenten gerechten en heel klein beetje vlees (rund). Verder veel water gedronken zodat ik niet met een hongergevoel rond de tafel zou zitten. Daarnaast ging ik extra wandelingetjes maken met de hond zodat ik niet te lang aan tafel hoefde te zitten. En als je uit eten gaat eigenlijk precies zelfde, bestel veel groenten (wel eerst vragen hoe het bereid wordt) en drink veel water erbij en wat betreft vlees kan je gewoon altijd vragen of ze een kipfilet voor je grillen zonder teveel vet bij te gebruiken ;) Wat betreft met zwangerschap geen idee eigenlijk..volgens mij moet het wel kunnen hoor maar dan moet je wel iets meer eten als normaal zeg maar. succes!

  • Proficiat met je zwangerschap.
   Ik zou geen risico nemen met zwangerschap en het aan je verloskundige of huisarts vragen.

 136. Hi Allemaal,
  Ik zit op dag 15 van de 1e cyclus en ben tot nu toe 3 kilo
  afgevallen. Ik hoef er niet zo veel meer af zo’n 2 a 3 kilo,dus ga nog wel gestaag door naar 2e cyclus.
  Nou heb ik een vraagje over de dr Mike Power cookies uit de 2e cyclus:
  Heeft iemand deze al gemaakt en zijn ze een aanrader? :-) Je moet er namelijk een hoop ingredienten voor halen. Mijn vraag: 1 sachet stevia..hoeveel gram zit er in 1 sachet? en Whey poeder..waar koop ik dat het best? Heb namelijk maar 50 gr nodig en geen hele dure pot! Ik hoor graag jullie reacties/tips..

  • Ik heb de cookies vandaag gemaakt en ze smaken goed! Je kunt ook de helft van alles gebruiken, want 18 stuks krijg je zelf niet op (je mag er in cyclus 2 maar 1 per 2 dagen). Ik heb bij de C1000 Stevia-zoetjes gehaald, en 1 zoetje als 1 sachet beschouwd. De zoetjes heb ik met een lepel in poeder geplet. De wheypoeder heb ik niet gebruikt. Dit vond ik ook te duur.

  • Petra bedankt voor je tip van de helft maken! Ik heb er nu 8, genoeg voor de 2e fase volgens mij! Morgen mag ik mn eerste maar vandaag al een stukje geproefd natuurlijk en ze zijn idd goed te eten! :-) Ik heb het recept uit het boek gevolgd, alleen zodoende helaas de kaneel vergeten :-) ( stond niet meer bij de beschrijving)maar desondanks prima!
   Succes verder!

 137. hoi allemaal.

  wij zijn aan de 16e dag begonnen vandaag. mijn man is 5,1 kg afgevallen en ik slechts 1.5 kg.
  Dit dieet heeft voor mij te weinig vezels en ik heb daar steeds meer problemen mee. Ik gebruik ondertussen 2 verschillende laxeermidelen en helaas heb ik nu ontstoken darmen. Ik heb sinds dag 10 mijn dieet aangepast met volkoren brood (2 stuks per dag). Het gaat nu iets beter, maar ik val daardoor nog maar weinig af.
  Mijn man is erg tevreden en hij gaat door!!

 138. Als je dit dieet gaat volgen mag je dan alleen de twee tussendoortjes of mag je de geheledag door ook groenten tussen door nemen b.v komkommer tomaat etc?

  • Hoi Anna,
   Ik denk niet dat het heel erg veel verschil maakt dat je tussendoor konkommertjes,worteltjes of tomaatjes eet. vooral niet als je tussendoor echt honger hebt want als je honger hebt moet je gewoon eten anders hou je het gewoon niet vol of loop je hele dagen met hoofdpijn enz en dat is niet de bedoeling denk ik :P ik pak zelf altijd wat extra fruit en zelfs daarvan merk ik niks en daar zit meer suiker in dan in komkommer en tomaat ;) ik ben nu bijna 5 kg afgevallen in 2 weken! Dus als je honger hebt gewoon pakken!

   succeS!

 139. Hoi Josephine,
  hoop voor u ook dat het lukt, want ik heb wel het gedacht dat het vroeg of laat eens moeilijk gaat worden, maar we slaan er ons wel door é. Morgen moet ik onder het mes en er is mij gezegd dat ik na afloop een broodmaaltijd krijg, dus neem ik maar kefir en een stuk fruit mee. Want ik wil echt ni zondigen.
  Veel succes nog
  Grtjs
  Peggy

 140. Hallo allemaal

  wat hebben jullie allemaal geweldige resultaten. ik ben op dag 11 en slechts 1kg afgevallen. wel ben ik sinds een paar dagen begonnen met vezeltabletten, ik kan nu iets makkelijker naar d wc.
  misschien dat de leeftijd een rol gaat spelen bij het afvallen, ik ben 48, ik ga wel gewoon door. misschien iets meer geduld hebben.
  weet iemand waar je kefir en acidophulus melk kunt kopen? ik kan het nergens krijgen. en is cottage cheese ook probiotica?

  succes allemaal

  • ik vond hem gewoon in de Duitse Lidl (nu heb ik het geluk dicht bij de grens te wonen). Succes met zoeken.

 141. Hoi Peggy,

  Proficiat met je goede resultaat. Ik ervaar hetzelfde als jij: Geen honger en ook geen zin om te zondigen. Ik ben aan dag 15 bezig en tot nu toe ben ik 5 kilo afgevallen. Heel goed vind ik zelf.

  Dit eetpatroon kan ik goed volhouden. Ik heb nog 25 kilo te gaan maar dat komt goed, ik heb nog nooit zo’n fijn ‘dieet’ gehad.

  Veel succes met de 10 kilo maar dat zal vast wel lukken.

  Josephine :)

 142. Hallo allemaal,
  ik heb mijn eerste 17 dagen erop zitten en er was 6.3kg af. vind het geweldig en ben nog even gemotiveerd als dag 1. Heb nooit honger en mijn drang naar snoep is ook zo goed als weg. Hoop dat het zo blijft, heb nog zo’n 10kg te gaan.
  Nog veel succes aan iedereen.
  Peggy

  • Hallo Flip, ikdenk dat daar je probleem ligt, dat je te weinig eet, eet wanneer je trek hebt, groentesoep of rauwkost bv, en misscbien hoef je ook niet zoveel aaf te vallen ook dan zal het wel langzamer gaan, ik kan me voorstellen dat t demotiverend werkt, ik eens je veel succes, komt vast wel goed, knap dat je t al 12 dagen volhoudt, Lisette

 143. Hallo allemaal,

  Ook ik ben gisteren eindelijk begonnen met dit dieet, tot nu toe kost het me niet echt veel moeite. Misschien eet ik wel te veel???
  Ik vind groente lekker, dus dat geluk heb ik wel, vanmiddag een flinke bak gemengde sla met tonijn op, heerlijk.
  Wel een hoop werk hoor en in mijn koelkast ligt alleen nog maar groenten, hahahahha.
  Ik ben van plan mij volgende week zaterdag te wegen, ben heel benieuwd wat er dan af is.
  Er moet zeker 30 kilo af dus ik heb nog een lange weg te gaan pfffffff.
  Hoop hier wat steun te krijgen en natuurlijk ook te geven.
  Iedereen heel veel succes de komende tijd.

  • Hoi Cheyenne,

   Ik ben benieuwd hoe het met je gaat. Ben je al veel afgevallen?
   Ik moet ook zo’n 30 kilo kwijt dus ik zou graag je maatje willen zijn.
   Samen sterk zeg maar. Ik ben inmiddels 7 kilo afgevallen in 21 dagen. Dik tevreden en geen honger.

   Liefs, Josephine.

  • Hey Josephine,

   Goed joh, 7 kilo in 21 dagen.
   Ik ben vandaag aan cyclus 2 begonen.
   In de 1e cyclus ben ik 4,5 kilo afgevallen, het dieet bevalt mij ook bijzonder goed. Heb eigenlijk ook niet echt honger of trek. Fijn is dat hè?
   En ik wil best jouw maatje worden om elkaar te stimuleren, samen staan we inderdaad sterker :-)).

   Groetjes en liefs,
   Cheyenne

 144. Goed zeg, weer starters, en allemaal zo positief, ik ben nu aan dag 5 bezig en inmiddels 3,8 kg afgevallen dus ook ik klap wat dit betreft in ,mijn handjes nog 26 te gaan, het begin is er en die slawrap ga ik ook zeker proberen.
  Succes iedereen!

 145. Hallo allemaal,

  Ik ben vandaag op dag 7 van cyclus 1 aangekomen. Ben 3 kilo afgevallen!! Ik voel me goed en ga voor de volgende 3. Heb zojuist een overheerlijke slawrap uit het boek gegeten, was erg lekker met champions erbij.

  Lieve groeten,
  Mieke.

 146. Goedemorgen Natalia, dank je voor de snelle reactie, lekker dat je bietjes mag ik vind ze ook heerlijk, uit je reactie begrijp ik dat je even je gezonde hollandse verstand moet gebruiken,wel je zoveel mogelijk aan t boek houden maar met n hollandse touch, toch?
  Ik ben vanmorgen begonnen en ik weet nu al dat ik veel minder moet klaarmaken dan ik nu heb gedaan, ipv 4 eiwitten met tomaat en ui maar 2 eiwittenn nemen, is voor mij meer dan genoeg, succes iedereen, groetjes Lisette

 147. Hoi allemaal, wat al geweldige resultaten, ga morgen beginnen, heb het boek al aardig doorgeworsteld, zeker de 1e cyclus, ik begin dan ook vol goeie moed,na werkelijk voor mijn gevoel ALLE diëeten te hebben geprobeerd, moet zeker 20 tot25 kg afvallen, dus … Ik heb 1 vraagje ik zie in het boek geen bietjes staan terwijl ik zie dat die bijna geen kh hebben, volgens het etiket, weet iemand of je die toch mag?
  Iedereen hèèl vèèl succes, groetjes Lisette

  • Hoi Lisette,

   Leuk dat je alvast gemotiveerd bent! En klopt er staat niks over bietjes maar dat komt gewoon omdat de Amerikanen niet veel bieten eten dus die kan je gewoon aan je dieet toevoegen :) Zijn hartstikke lekker en gezond dus waarom niet ;) succes!!

 148. k’heb me het 17-dagen dieet boek vorig week gaan kopen,en wil er morgen mee starten,wat ik dus niet goed begrijpis, moet je dus werkelijk in de eerste 17dagen zoveel mogelijk de kolhydraten weglaten,geen aardappelen brood…. ik dacht dat je ook dagelijks je kolhydraten nodig had? Mag je dus werkelijk enkel alleen eten wat in de menu vermeld staat. Ik mag wel geen melk,Yoghourt,of plattekazen, ik ben dus van plan in de plaats een magere chocoldepudding- of mousse te eten.

 149. Hoi Elone, je kunt stevia van lucovitaal verkrijgen bij sommige drogisterijen en apotheken en ws bij De tuinen, staat op hun website. Een pot van 75 gram kost tussen de 7,95 en 10,95. Googlen is de moeite waard. Heel veel succes.

 150. Bij toeval een aantal weken geleden tegen het boek aangelopen en gekocht. Afgelopen maandag begonnen en gisteren was er al 2,5 kilo af. Het dieet vind ik zeer gemakkelijk maar wel eentonig. Wat ik zelf lekker vind is schelvis uit de oven. Wat uiringen, tomaat, citroen, peper en een snufje zout erop en laat maar een half uurtje bakken. Natuurlijk met een salade erbij.
  Iemand hier een lekker recept?

  Alvast mijn dank en allemaal veel succes!

  • Ben afgelopen donderdag begonnen, en vind het zeer goed vol te houden. heb absoluut geen honger gehad. ik zorg er wel voor dat ik de 2 liter water voor een uur of 8 ’s avond op heb, anders blijf ik de hele nacht naar de wc lopen. jammer is wel dat ik nog geen gram ben afgevallen, terwijl ik me precies aan het boek houd. ik denk dat ik maar wat kleinere porties ga nemen. stevia heb ik inderdaad ook gekocht via ebay op internet. is niet duur, en niet vies. maar er zijn meer dingen die ik niet kan vinden: kefir en accidophilus melk. ik weet inmiddels wat het is en vervang het zolang maar door karnemelk. en ook marinarasaus kon ik nergens vinden, dus dat ga ik zelf maar maken.
   ik ben echt tot zover tevreden over het dieet, dus ik ga ermee door (ik ben 96 kilo, 1.59 cm lang, dus ik denk dat er ongeveer 30 a 40 kilo afmoet, maar ik begin maar gewoon bij 1.)

 151. Dank je Natalia. Ga stevia online bestellen.
  Kalkoengehakt kun je bij iedere poulier bestellen. Is goedkoop en lekker. |Vraag mij echter wel of of het zo mager is.

  Succes met lijnen

 152. Hallo allemaal.

  Ik ben nu één week bezig met het 17 dagendieet en het bevalt me prima. Ik ben al 4 kilo afgevallen.

  Ik heb geen behoefte om te zondigen en ik vind dit dieet goed te doen.
  Doordat ik graag sla en groenten eet kan ik voldoende eten en ik heb ’s avonds geen zin om te zoeken naar iets anders.

  Fijn dieet, een aanrader zou ik zeggen.

 153. Ik heb een vraagje mag je ’s morgens ook kwark als eiwit gebruiken??
  Enne weet iemand waar ik stevia kan kopen?
  Ben maandag 2 januari begonnen en ik was vanmorgen 3 kilo kwijt super. En geen enkel honger gevoel. Nog 30 te gaan!!

 154. Hey Lisa,

  idd olijfolie is niet slecht en het is zelfs erg gezond als je het ”vers” gebruikt om je salade te marineren, dat doe ik zelf ook graag

  • Hoi Elone,

   Helaas is het alleen online verkrijgbaar :) En wat betreft kwark weet ik niet…

   Weet iemand waar je kalkoengehakt kunt kopen? Op dag 5 van eerste cyclus moet je van het gehakt een burger maken maar bij de AH hebben ze die niet dus heb een groenteburger gegeten. Was ook super lekker hoor ;)

 155. Hallo gemotiveerde dieëters!

  Fijn om jullie gemotiveerde berichten te lezen. Dat stimuleert mij goed! Ik zit vandaag op dag 3 van de eerste cyclus. Ik voel aan mijn omvang dat het minder is geworden maar ik weeg mezelf pas na 1 week. Werd vanmorgen wakker met hoofdpijn en realiseerde me dat ik gisteren avond te weinig had gedronken.

  Ik heb een vraag omtrent de groente; hoe bereiden jullie die? Want er mag niets gebakken worden toch? (heb het boek ook besteld, leest makkelijk door!)

  Ik heb thuis een grilloven wat erg handig is voor het vlees en de vis.

  Veel succes verder en denk maar aan de zomer!! (badpak/bikini)

  Lieve groeten,
  Mieke.

  • Hoi Mieke :)

   Wat ik doe is ik koop ingevroren groenten en verwarm het in de magnetron (dus soort van stomen) of groenten uit blik en opwarmen in een pannetje of magnetron, je kan verse groenten natuurlijk ook koken maar als je het wil roerbakken dan lijkt me dat niet zo heel erg, gewoon een beetje olijfolie in de pan en bakken ;) Hopelijk heb je er wat aan! En trouwens je kan/mag je groenten met best veel dingen marineren staat in het boek wat je mag gebruiken! Succes!

  • Stomen, wokken, grillen! Ik vind groente persoonlijk niet zo lekker als ze gekookt zijn. Bovendien is olijfolie niet zo slecht :-)

  • @ Natalia; bedankt voor je tip! Ik heb net weer gezonde boodschappen gedaan en ga vanavond eens wat anders doen.
   Waarmee doe jij je groenten marineren? Op welke blz. staat wat je mag gebruiken?

   @ Lisa; Oke bedankt!

 156. Wat leuk om van iedereen hier de reacties te lezen op het 17-dagen dieet. Ik ben 23, 1.85 m. en op dit moment 94 kilo (2 dagen geleden 95,3)!
  Vind het het allerbelangrijkste om een gezond gewicht na te streven! Dat betekent dat er nog zo’n 10 kilo vanaf moet…
  Daarnaast ziet er het gewoon wat mooier uit ;-)
  Geen last van hoofdpijnen, wel van wat misselijkheid van de trek en het gevoel zo slap als een vaatdoek te zijn. Maar goed, we moeten er iets voor over hebben!
  Ik ben erg benieuwd hoe we er in Maart uit zien!

 157. Welkom Essien ;)

  Ik heb eventueel een tipje voor als jullie macaroni/spaghetti willen maken voor manlief en/of de kids? Ik heb vanavond macaroni gemaakt en voor mezelf een soort van vegetarische lasagna:
  – spaghetti saus (pot)
  – aubergine
  – groene asperges
  – nog wat macaroni groente mix

  Als eerste heb ik de oven voorverwarmd op 200 gr en de ovenschaal lichtjes ingevet met olijfolie. Voor de saus heb een kwart van het potje gebruikt voor mezelf, heb ik in een klein pannetje opgewarmd en wat groentemix erin gedaan en paar minuutjes laten sudderen. Daarna de aubergines in plakjes gesneden, de ene helft als bodem, de asperges ertussen en de andere helft van de aubergine als bovenlaag gebruikt. Als laatst de saus bovenop gedaan en afgemaakt met een heel klein beetje parmezaanse kaas bovenop. Dit 20 min in de oven en een hele lekkere groente lasagna ;) (vond ik dan :P )
  Ben ondertussen 3 kg afgevallen! (in 4 dagen)

  • Hoi Slankie,

   Jammer dat je geen groenten liefhebber bent. Ik hou gelukkig wel van groeten. Maar ik denk wel dat ik de 1e 17 dagen best wel het brood, rijst, aardappelen etc. zal gaan missen pffffftttttt.
   Wat goed trouwens dat je het toch volhoudt ondanks die hoofdpijn die je in het begin hebt gehad. Je lichaam moet er toch aan wennen hè. Volhouden hoor :-))
   Ik ga me van het weekend flink verdiepen in het boek en dan volgende week vanaf vrijdag doe ik zeker mee.

   Hallo Natalie

   Wat goed dat jij in 4 dagen al 3 kilo bent afgevallen, ik hoop dat het bij mij ook zo snel zal gaan, ik moet 30 kilo minimaal afvallen duss…………..
   Heb jij ook last van hoofdpijnen gehad, net als Slankie”??

   Leuk dat je al een recept met ons deelt.
   Ziet er lekker uit joh, maar mag je in de 1e fase al spaghettisaus en macaroni groentenmix? Het lijkt mij dat daar verboden dingen in zitten, hahahahaha.

   Hoe ziet julli dagmenu er nu zo’n beetje uit??
   Daar ben ik erg nieuwsgierig naar.
   Ik moet ook nog gaan bedenkten hoe ik mn lunch mee moet nemen naar kantoor, veel salades natuurlijk. Ik denk dat ik een klein koeltasje ga aanschaffen, hoe doen jullie dat?

  • Hoi Cheyenne je mag op de 4e dag marinara saus eten dat is eigenlijk een soort van tomatensaus en ik heb de tomatensaus ook wel beetje verdund met water zodat je wat meer hebt haha ;)
   Verder had ik in het begin ook flink hoofdpijn en soms zelfs misselijk maar het gaat nu stukken beter en ik kan niet wachten om in de 2e cyclus te zitten want dan mag je weer lekker beetje aardappels en rijst eten :D succes nog!

  • ow en de groentemix mag zeker want ik gebruik daar verse groenten voor! ( kleingesneden uitjes,paprika,wortjeltjes enz)

  • En wat betreft lunchjes meenemen heb ik nog niet gedaan want ik heb nu kerstvakantie (zit nog op school :) ) maar ik denk dat ik het een dag van te voren de meeste dingen ga voorbereiden en dan in de ochtend voordat ik naar school ga het in zo’n plastice bakje doe weetje wel ;)

 158. beste dames en heren natuurlijk,

  Ik ben tijdens mijn afstudeer proces 17 kg. aangekomen. Ik voel heel erg dik :((((( Ik heb gister het 17 dagen dieet boek besteld als goed is morgen is het in huis. Zijn er mensen net als ik snel willen beginnen evt. ervaringen en recepten wisselen.

  • Hoi Essien,

   Ik heb het boek sinds gisteren in huis, ben al een aardig eindje op weg met lezen. Ik wil volgende week vrijdag beginnen.
   Vreemde dag hè, zo aan het eind van de week, hahaha.
   Daar heb ik zo mijn redenen voor.
   Maar het lijkt mij wel leuk om ervaringen met elkaar te delen, elkaar te stimuleren, steunen en recepten uit te wisselen.
   Wie weet zijn er nog meer mensen hier die dat willen :-))))
   Ik ben trouwens 30 kilo te zwaar :-((((
   Dussssssssssssss, we gaan ervoor, toch????

  • Hai Essien en Cheyenne, goed dat jullie ook beginnen! Ik doe mee hoor met het uitwisselen van tips etc. Leuk!
   Voor mij vandaag dag 4. De eerste dag ‘ sugar crave’ hoofdpijn! Gaat goed. Het went al aardig. Geen gillende trek ofzo.

   De groente soms echt teveel – ik ben echt geen groente eter.. brr. Maar vanavond heb ik wilde spinazie roergebakken (?) en dat was heel lekker. Maar al die sla en sla…. Hm. Ik vind het echt een dieet voor wie veel van groente houdt… maar wellicht word ik nog groentefan door dit dieet…

 159. Wij zijn nu aan de derde dag bezig; ik was vanochtend ( na 48 uur) 7 ons kwijt en mijn man is al 2 kg kwijt!.
  Hij heeft veel meer overgewicht dan ik, dus hij valt sneller af.

 160. Goed bezig Slankie ;)

  Ik had het vannacht echt moeilijk…super honger gevoel+hoofdpijn en ik kon er maar niet van slapen! Dus heb ik uit nood rond 02:00 uur een peer gegeten en was binnen 10 min in dromenland..wat denken jullie zou dat heel erg zijn? Nee toch? Ik ben trouwens 23 jaar ben 1.70 en weeg 81 kilo en wil naar de 64 :)

  • Ja, wel erg… nou ja, een beetje dan: zoals je kunt lezen in het boek is je lichaam ’s avonds en ’s nachts veel minder hard bezig om al die koolhydraten om te zetten, dus als je er dan koolhydraten (peer) aan toevoegt, dan wordt het opgeslagen als vet.

   Als je honger hebt, betekent dit dat je echt niet genoeg eet. Dus meer groenten en vlees/vis/vleesvervangers eten, en je mag gerust wat bewaren voor een later tijdstip, waardoor je voorkomt dat je ’s nachts van de honger niet kunt slapen en dat je naar suikerachtige dingen grijpt. Voldoende eten zorgt ervoor dat je je dieet kunt volhouden…
   Succes.

  • Hoi Anna,

   Ja ik denk dat je gelijk hebt, ik ga vanavond ook extra groenten eten ;) Bedankt voor je tip! :)

 161. Hoera, resultaat na TWEE dagen: 3,1 kilo eraf! Jippie. Wat een start.
  Voel me nog wel belabberd.. slap en met de man met een hamer in mijn hoofd, die maar blijft hameren… grr!!
  Maar vandaag gewoon weer verder…
  Groet,
  Slankie (blij!!)

  • Dag Slankie,
   Goed hoor! Geweldig.
   Tip: kook meer groenten dan je wilt eten bij de lunch of s avonds, en eet dat als je echt honger krijgt op een ander tijdstip. Dan vermijd je dat slappe gevoel.
   Succes!

 162. Hoi Slankie,

  Ik herken het helemaal! Heel erge hoofdpijn idd..vandaag heb ik er wat minder last van gelukkig :) Het is belangrijk dat je goed blijft drinken. Succes!!

  • Natalia, dank voor de tip! Ik blijf water drinken… en naar de wc lopen (ieder half uur ongeveer).. We gaan ervoor!! Groet, Slankie

 163. ik ben half september 2011 begonnen en half december 2011 (dus in 3 maanden) was ik 19 kilo lichter, 2 kilo meer dan mijn streefgewicht.

  • Wat een fantastisch resultaat Ursula! Je wordt mijn voorbeeld… dat wil ik ook, 19 kilo in 3 maanden! Houdt je het nog een beetje vol? En hoe ben je de Feestdagen doorgekomen? Alles weerstaan wat er aan lekkers op je pad kwam? Ben benieuwd… Groet, Slankie

 164. Hallo allemaal,
  Gisteren begonnen met het 17 dagen dieet. Startgewicht 96.6 gisterochtend. Vanochtend 94.8… Leuke start. Streefgewicht 78 kilo, daar voel ik me prima bij.
  Vandaag lastige dag.. hoofdpijn, en niet zo’n beetje ook. Bekend verschijnsel bij mij als ik ineens de suiker (dus ook koolhydraten, alcohol) laat staan. Het lichaam snakt er naar, en protesteert heftig. Vroeg naar bed dus vanavond. En gewoon doorgaan. Dit is met een paar dagen wel over.
  Ben erg benieuwd naar jullie resultaten en ervaringen!
  Succes allemaal…
  Warme groet,
  Slankie (nog niet, maar straks wel).

 165. Hallo meiden,

  Ik ben nou op dag 2 van de 1e cyclus dus ik voeg me ook aan om ervaringen uit te wisselen enz :)
  Tot nu toe gaat het wel goed alleen beetje jammer dat ik vandaag buikgriep heb dus dat is beetje lastiger maar ik heb vandaag 1 beschuitje op bij mn ontbijt en 1 bij de lunch asl extraatje want door mn griep heb ik niet veel meer in mn maag! Mijn doel is om uiteindelijk 15/20 kilo kwijt te raken.

 166. Hallo, weet iemand of je ook suikervrije kaugom mag en optimeldrink i.p.v.yoghurt? Of anders een beetje kunstm. zoetstof er in, want met alleen een lepel suikervrije jam vind ik het nog steeds erg zuur.
  Groetjes!

  • Dag Steffie,
   Ja, suikervrije kauwgom mag wel, maar door veel kauwen terwijl er niets in je maag komt, kun je honger krijgen. Dat is niet bij iedereen zo, dus even de proef op de som nemen.
   Optimel mag, en zoetstof ook, maar dan het liefst stevia.

   Succes!

 167. Hallo allemaal,

  Gisteren in de zaterdagkrant gelezen over dit boek en wil ontzettend graag 7 kg kwijt. Dit klinkt zo heerlijk positief maar ik ben vegetariër. Zouden daar alternatieve recepten voor zijn???? Ik wil het iig proberen. Ben al jaren bezig en dit klinkt alsof het nu echt gaat lukken !!!!
  Groetjes !!!

  • Dag Janny,
   goed voornemen! In het boek staan aanbevelingen wat je kunt doen als je vegetartiër bent. Ik neem aan dat je de hoeveelheid eiwit (proteïne) die je via vlees, eieren, kip (ook vlees:)) etc. binnen zou moeten krijgen, kunt omrekenen naar vleesvervangers. En, natuurlijk je B-vitamines niet vergeten! Het principe blijft dan helemaal hetzelfde: je valt af door de voedingsmiddelen en manier van eten, en omdat dit elke cyclus anders is, blijft je lichaam (overtollig) vet verbranden en houdt het je suikerspiegel in balans.

   Bij vleesvervangers wel even goed op de hoeveelheid koolhydraten letten, maar die staan op de verpakking.

   Succes.

 168. Hey Mirjam,

  Dan zijn we maar samen gek. Ben begonnen op 27 dec. Ben heel gemotiveerd en wou geen week meer wachten. Ga me pas wegen op dag 18. Veel succes aan iedereen!!!

 169. hallo allemaal,
  Ik heb vandaag het boek gelezen en wil volgende week starten. De lunch lijkt mij alleen wel een beetje lastig meenemen naar het werk?! Heeft iemand tips?

  • Wat ik zelf meeneem naar het werk is een gemengde salade en een bakje met kipreepjes. Deze zet ik in de koelkast en meng het pas als ik ga lunchen zodat alles lekker vers is.

 170. Hallo,
  Ik ben gek maar waar maandag tweede kerstdag begonnen,en in twee dagen 3 kilo kwijt ws vocht maar het stimuleerd wel.
  Succes allemaal

 171. hallo andere starters

  ook ik ga begin januari beginnen met het 17 dagen dieet. Ik was in de boekwinkel even aan het rondkijken en zag zeer toevallig dit boek staan. ik heb het gelijk gekocht en het lijkt me fantastisch. Eigenlijk moet ik zo’n 30 kilo kwijt. ik weet niet of dat gaat lukken, maar ik begin maar met 1, en elke kilo die eraf is is eraf. ik had nog nooit van dit dieet gehoord, en was verbaasd dat er al zoveel op internet over te vinden is.
  sommige dingen zijn mij echter niet duidelijk: als je geen koemelk mag hebben, hoe zit het dan met yoghurt? en groenten als witlof en rode bieten kun je die wel of niet eten? misschien weten jullie hoe dat zit?
  alvast heel veel succes allemaal

  • Dag Bettie,
   Als je geen koemelk mag, dan ook geen yoghurt, maar wel yoghurt van geitenmelk of soja. Witlof mag je vanaf de eerste cyclus omdat die heel weinig koolhydraten bevat. Rode bietjes worden in Amerika weinig gegeten, dus daarom staan ze ook niet in het boek. Ze bevatten vrij veel koolhydraten, dus ik zou pas vanaf de derde cyclus aan je lijst toevoegen. Als je bepaalde groenten wilt eten die niet in het boek staan, zou ik je willen aanraden om op internet een lijst op te zoeken die de glycemische index van voedingsmiddelen weergeeft. Alle groenten boven de 50 zo lang mogelijk laten staan, omdat die veel koolhydraten bevatten. En als je dan wel een aardappel eet omdat je dat mag,en dan ook nog een koolhydraatrijke groente, remt dat je gewichtsverlies af. Succes!

 172. Hoi Beth,

  Leuk dat jij ook gaat beginnen, hoop dat we contact kunnen blijven houden en ervaringn kunnen uitwisselen.

  Binnenkort starten we, we gaan ervoor………….

  Tot snel :-)

 173. hallo allemaal,
  heb het boek van de week gekregen en ben het nu aan het lezen.
  Ik wil 14-januari beginnen( uit principe niet in de eerste week, da”s gewoon een tik van me).
  vind het erg leuk om ervaringen met dit dieet met jullie te delen.
  tot dan en allemaal succes!!!

  • Hoi Annelieke,

   Ik heb het boek nog niet helemaal gelezen, maar ik ben van plan maandag of dinsdag 3 januari 2012 te beginnen.
   Jij ook? Of ben jij nu al begonnen?

 174. Hallo allemaal, ik ga samen met mijn zusje en mijn moeder beginnen met de recepten uit dit boek. We zijn alledrie super gemotiveerd en gaan er voor de volle 100% voor. Er MOET echt wat gebeuren.

  Succes allemaal!!!!!

  Saskia

 175. Hoi Annemarie,
  Wil niet dramatisch doen, maar heb al tig methodes achter de rug:-(
  Ik ben in 3 maanden tijd meer dan 12 kg aangekomen en in de maanden darna iedere week nóg een paar ons. Ben niet door snoepen of zo aangekomen, maar door een te hoog cortisol (stresshormoon).
  Oorzaak onbekend, maar de waarden zijn nu weer normaal.
  Ik heb het boek al in huis, denk dat ik heel wat kruiden enzo moet aanschaffen. Ben benieuwd, zie dat jij er ook echt zin in hebt.
  Fijne feestdagen en tot volgend jaar.

 176. Hallo allemaal, ik heb het boek kado gekregen en ben het aan het doorlezen. Ik ben van plan om er vanaf het nieuwe jaar vol goede moed mee te beginnen. Het klinkt best goed allemaal. Makkelijker vol te houden dan de meeste dieten lijkt me.

  Zijn er nog meer starters? Dan kunnen we elkaar motiveren. Samen staan we sterk!

  Annemarie

  • Hoi Annemarie,
   Ook ik wil in het nieuwe jaar starten d.w.z. vanaf dinsdag 3 januari.
   Ik heb in het verleden een koolhydraat-arm dieet geprobeerd ( met weinig resultaat) en dit is zo’n beetje mijn laatste strohalm. Het lijkt me leuk om straks ervaringen uit te wisselen.
   Groetjes, Steffie

  • Hai Steffie10,

   Super leuk dat je ook wil starten. Haha, laatste stohalm, dat klinkt vrij dramatisch, wil je veel afvallen? Ik bijna 20 kilo dus dat is behoorlijk veel!

   Heb je het boek al in huis? Ik ben van plan om voor het nieuwe jaar alvast een aantal receptjes te proberen.

   We gaan ervoor steffie!!!!!!

   Annemarie

  • Hoi Annemarie

   Ook ik ben van plan in het nieuwe jaar met dit dieet te beginnen.
   Heb al meerdere dieeten gevolgd in mijn leven.
   Ben op dit moment weer veel te zwaar en wil net als jij ongeveer 20 kilo kwijt.
   Leuk initiatief van jou om het samen te doen, ik sluit me er graag bij aan.

   Samen staan we sterk.

   Groetjes Manoek

 177. Als nadeel wordt gesteld dat het een commercieel dieet is, omdat je wordt aangemoedigd om Dr. Mike’s supplementen en maaltijdproducten te kiezen. Maar, die zijn er helemaal niet. Hij gaat uitvoerig in op vitamines en mineralen, vooral voor vrouwen met PMS. Nergens noemt hij een merk.

 178. Kan iemand mij vertellen wanneer de nederlandse versie eindelijk in nederland te verkrijgen is? dit was eerst in november maar ik kan het nergens terug vinden. alvast bedankt. groetjes gina

 179. Hallo, omdat het 17 day diet voor mij zo goed werkt, wil ik voor het eerst mijn ervaringen delen. Ik ben nu na 10 dagen al 4 kilo kwijt, de eerste 3 waren er al na zes dagen af. Ik vind het ongelofelijk, ik heb nl. een stofwisselingsziekte (Hashimoto), waardoor mijn schildklier veel te traag werkt. Heb al van alles geprobeerd, niets hielp en ik kwam alleen maar aan, ondanks veel beweging van min. 2 uur p. dag (fitness, yoga en grote wandelingen met mijn hond). Bovendien speelt mijn leeftijd ook mee (61). Na de menopauze is het sowieso moeilijker om af te vallen door de hormonale veranderingen en nu vliegen de kilo’s er gewoon af!!! Ik ben van plan om ook een reactie achter te laten op de site voor schildklier problemen. Dus ja …..doen!!
  Groetjes,
  Marlies

 180. Heb intussen ook de engelse versie van t boek bnnen, en ga maandag beginnen !! Eerst nog 3 dagen Brugge met een vriendin !! Hmm, nog wat extra gewicht kweken dus vrees ik ..
  Ik hoop echt dat dit voor mij werkt. Lijkt precies veel op Dukan zo de eerste 17 dagen…
  Mss is het interessant dat jullie eens posten hoeveel en wat jullie zo op een dag eten ??? succes allemaal en tot maandag !!

 181. super dieet! Ik kon mij er een paar dagen niet helemaal aan houden i.v.m. verplichte etentjes en toch in de eerste 10 dagen 3,9 dagen afgevallen.
  En…met gemak. Met andere dieeten had ik vaak honger of moest ik vieze dingen eten. Dit is allemaal lekker, en je hebt totaal geen honger!

 182. Heey,
  ik ben dit dieet dinsdag begonnen en ben nu 3kg kwijt.
  Ik heb het boek online gedownload, wel in het engels maar dat maakt voor mij niet uit.
  Dus ik zet dit zeker door :-).
  Succes allemaal!

  • Hey Ikke, zou jij me kunnen zeggen wat én hoeveel jij op een dag eet ? Ik zou tegen vrijdag nog een kilo of 2 kwijt willen en dat zou moeten lukken met dit dieet dan…. probleem is echter dat mijn engels niet geweldig is…
   Hopelijk zie je het zitten om me kort op weg te helpen!!
   alvast bedankt !

  • Hallo, waar kan ik het boek downladen?Ik heb zelf al even gegoogeld maar kan het niet vinden. alvast hartstikke bedankt.
   Met vriendelijke groet,Jellie.

 183. hoi allemaal, ook ik ben iemand van 1001 dieten.. ik ga volgend weekend op weekend met een vriendin en zou tegen dan 2 kg kwijt willen spelen.. is dat haalbaar met dit dieet?? Zou iemand me kunnen op weg helpen want ik moet het boek bestellen en dat zal ik dan pas woensdag of zo aankrijgen?? dus graag een kort overzichtje van wat ik mag in de eerste fase met de hoeveelheden..
  heel veel succes allemaal enne, alvast bedankt voor de reacties!

 184. ik wil ook beginnen, hoor allemaal goede reacties
  ik heb de reacties van anderen ook even bekeken, je moet vis en kip eten maar ik vind kip en vis niet lekker beter gezegd lust ik niet!!,
  wat nu. graag een reactie.
  mvg

  • lust ik niet bestaat niet . tenzij je het rauw eet .hoe maak je het klaar dan ? er zijn lekkere potjes of zakjes kruiden ook voor vis . je neemt bijvoorbeeld talapia vis filet( zit geen graadjes in ) en die kruid je , en dan bakken in een beetje olijfolie . het zelfde geldt voor kip . kipfiletje met kerrie en een beetje zout kruiden en dan tussen de tostie l ijzer of met een beetje olie in de koekepan . eventueel samen met champignonnetje uitje paprikatje lekker roerbakken . ik hoop dat ik je hier wat verder mee geholpen heb ?

 185. hallo kan iemand mij zegge als dit ook werkt als je maar 6 kilo wilt afvallen.
  ik hoop dat iemend mij meer kan vertellen.
  ik heb het echt zwaar om die paar kilo eraf te krijgen.

  mvg

 186. Ik heb 16 sept. fase 1 afgerond en was toen bijna 4 kilo kwijt. Heerlijk.
  Nog nooit in zo’n korte tijd goed afgevallen.
  Daarna had ik echter wel behoefte om toch een paar dagen iets anders te eten. Heb dus ook een paar dagen 1 maaltijd met koolhydraten gehad.
  Volgende week wil ik weer beginnen. Maar ik zou ook graag wat tips voor recepten hebben, want ik eet nu alleen maar (roerbak)groenten en een stukje kip(lust geen vis). Hoe kan ik mijn maaltijden eens varieren?

 187. Ben op dag 18 (net fase 2 van start gegaan) en 8 kilootjes lichter. Samen met mijn ma begonnen (zij volgt het dieet minder streng, maar door mijn stimulans om het toch vol te houden is zij toch 4 kilo al afgevallen).
  Ik vind het dieet best makkelijk om te volgen. Natuurlijk krijg je wel eens zin om te snoepen, maar dat is het enige. Ik heb niet veel honger. De 17 min. workouts doe ik jammer genoeg niet altijd. Ik zou misschien wel een paar kilootjes mis zijn gelopen daardoor. Maar nu ik net in fase 2 ben, ga ik ook de workouts braaf doen.
  Aanrader dit dieet (althans, mijn opinie)!

  • Het boek komt ligt vanaf volgende maand in de winkel Samira. Ikvolg het nu, met recepten die ik op het forum heb gevolgd en eigen initiatief. Ik ben 2 maanden bezig en inmiddels 12 van de 18 kilo kwijt. Ik hou niet van sporten maar doe wel trouw de 17 minuten workout die je van dr mike moet doen.

   Op het forum zijn er nog meer meiden die het volgen, er worden dagboekjes bijgehouden waar je tips en informatie uit kunt halen.

   Anke

 188. Ik ben nu 6 dagen bezig en net bleek, dat ik 2,5 kg ben afgevallen.
  Dat gaat dus de goede kant op. MIjn commitment was om door te gaan bij succes. Gedurende deze dagen had ik eerlijk gezegd meer het idee, dat ik was aangekomen……………hahahah, hoe een mens zich kan vergissen.
  Toch heb ik wel wat minpuntjes bij het dieet. Ik vind het lastig om gevarieerd te eten(het is toch veelal salade en aangezien ik geen vis lust wordt het kip of kalkoen).
  Ook zijn er dingen, waarvan het lastig is om het mee naar mijn werk te nemen of van tevoren klaar te maken.
  en als je intensief sport, ben je snel door je energievoorraad heen.

  Misschien moet het gewoon allemaal wennen. Ik ben zeker tevreden met het resultaat.

 189. Hallo allemaal,
  Sinds vandaag ook fanatiek aanhanger van 17 dagen! Vandaag de eerste dag en die gaat uiteraard goed. Ben zeer hoopvol!
  Is er ergens een site te vinden waarop we (met elkaar) de ervaringen kunnen delen? Zou het leuk vinden om andere motiverende stories te horen!

  • Hallo, ben je er al achter waar je idee”en uit kan wisselen?
   Ik heb het Ned.boek besteld en verwacht dat over twee weken. Het lijkt het me handig om recepten met anderen uit te kunnen wisselen, b.v. of iemand een lekker recept voor dressing weet.Er is blijkbaar een forum , maar ik weet niet waar ik me daar voor moet aanmelden. Alvast bedankt.

 190. Ilona, koolhydraten binden water aan zich, dus als je ze uit je menu schrapt is dat het eerste wat je verliest: vocht. Wel leuk om te starten natuurlijk… ;o)

  Nelleke neem contact op met je arts, als je medicijnen slikt kun je beter niet op eigen houtje een – toch wel crash – dieet gaan doen.

  Ik eet zelf al 2 jaar kh beperkt en het bevalt me uitstekend, maar ik eet niet vetarm. Vetten heb je ook nodig voor opname van bepaalde vitamines.

 191. Wie weet hoe het werkt als men Hypothyroide heeft en Thyrax als medicijn? is het dan verantwoord dit dieet toch te doen? Heeft het geen invloed op de hoeveelheid medicijnen? Wie helpt?

 192. Spannend al deze verhalen, ook ik ben via dr. Phil geinteresseerd geraakt in dit dieet. Erg leuk om al deze reacties te lezen! Ik begin deze week pas, als het boek bij mij thuis is bezorgd. Zijn er nog tips/valkuilen waar ik goed op moet letten als ik begin? Alvast bedankt en veel succes allemaal!

 193. ook ik ben er aan begonnen en ben nu na 3 dagen al 2.9kilo lichter!!!
  weet dat je je niet te vaak moet wegen, maar wat een stimulans…..
  heb er nog behoorlijk wat te gaan, maar gaat wel lukken denk ik zo…

 194. als iedereen een ‘gezond verstand’ zou hebben zou de wereld er toch prachtig uit zien he .. geen verslavingen, geen eetstoornissen, geen oorloge maar ja helaas… ! we live in the real world ! en indd dit soort positieve dingen als dieeten om weer gezond te worden zou gestimuleerd moeten worden door iedereen .. wat heeft het voor nut om uitleg te vragen over iets waar in de hele wereld mensen last van hebben ?? doe je dit ook op sites over drugs verslavingen, andere eetstoornissen, gok, sex verslaafden noem het op ?? veel geluk met het ‘gezonde verstand’.

 195. questionmark
  het is inderdaad waar dat gezond leven natuurlijk de beste basis is.
  maar als je dat door omstandigheden niet lukt of gewoon minder bestand bent tegen al dat lekkers, of wat dan ook niet hebt, dan wil je misschien iets sneller afvallen om daarna wel die gezonde basis over te houden en daarop verder te borduren.
  Dat mensen die 30 kilo teveel wegen is natuurlijk niet door niets gekomen, maar wat is er mis mee door proberen dit juist weer kwijt te raken, dat is toch alleen maar positief?
  laat iedereen in zn waarde, en als jij dat boerenverstand al wel hebt, heel fijn, geniet ervan zou ik zeggen, gaan wij dat ook proberen.

 196. Ik heb een vraagje aan iedereen. Ik vind het mooi dat een nieuw dieet een stimulans kan zijn voor veel mensen om gezonder te gaan leven en af te vallen als ze te zwaar zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met ons boerenverstand? Misschien denk ik te simpel, maar weet niet iedereen dat als je er gezond uit wilt zien dat je dan gezond moet leven. Ofwel gezond eten en drinken en voldoende sporten. Kan iemand misschien uitleggen waarom dieethypes nodig zijn om ons bewust te maken van iets wat iedereen eigelijk al weet?

 197. Ik begin vandaag aan de derde dag en was vanmorge 2,5 kilo kwijt !!
  wat een motivatie boost !!!!!

  ik weet wel dat het eerste een hoop vocht is dat je verliets maar goed, het werkt dus gewoon goed als je je eraan houdt en met het hongergevoel vind ik het erg meevallen ja natuurlijk heb ik trek in me kaa croissantje in de pauze maar na een supersalade die je heerlijk op smaak kan brengen zakt dat ook wel weg… ik hoop echt een dieet gevonden te hebben waarbij het me gaat lukken ik weeg nu 107.5 kilo terwijl twee dagen geleden nog 110 en dat ziet er op de scale toch een heel stuk beter uit …
  succes allemaal groetjes uit den haag !

 198. begin vandaag aan dag 3, heb me maandag en dinsdag keurig aangehouden en zie hier, vanochtend 3 kilo kwijt, serieus, binnen 2 dagen al, ongelooflijk.
  het gaat me echt heel goed af, kan niet zeggen dat ik honger heb natuurlijk wel lekkere trek, maar ja, daar luister ik dan niet naar, ga zo weer verder (ben net pas wakker) met mn ontbijt.
  moet straks werken, maar wat je mag eten is ook prima voor te bereiden, neem zo een bak yoghert mee, en een visje kan ik op mn werk wel scoren, als blijkt dat ze hem dan hebben gebakken met een lekker laagje paneermeel oid dan haal ik dat eraf, want het is gewoon echt waar, ieder pondje gaat door het mondje, als je ook wil gaan beginnen, het is zeker een aanrader, succes

 199. hallo allemaal .
  ik ben vandaag begonnen met het dieet en tot nu toe is het goed vol te houden ! heb op het moment geen honger gevoel en hoop dat te behouden tot het avond eten..
  de eerste drie dagen zijn het moeilijkst dus als je daardoorheen ben wordt het steeds makkelijker..
  je mag echt heerlijk eten dus we gaan ervoor !!
  voor degene die eraan gaan beginnen heel veel succes !

 200. ik heb de engels versie van het boek gekocht, en ga morgen beginnen,
  weeg momenteel zeker 30 kilo teveel, dus ben zeer benieuwd
  hou jullie op de hoogte en probeer dit van dag tot dag te doen……………

 201. Ik ben inmiddels samen met mijn man in fase 2 van het dieet belandt. Ik ben 8 kg afgevallen en mijn partner 10kg
  Het dieet is goed vol te houden en ik merk echt aan mijn kleding dat ik centimeters ben afgevallen.vooral taile en heupen.
  We wandelen iedere dag 17 minuten samen en spelen af en toe met de X box kinect voor beweging. We hebben beiden een zittend beroep!
  Al met al lukt het me voor het eerst onder de 70kg te komen, iets wat me voorheen niet lukte. Doordat je toch om de dag koolhydraten mag eten mis ik mijn broodje niet.
  Naar mijn gevoel kon dit dieet wel eens echt blijvend werken, mits je blijvend je portiegroote veranderd en niet weer vervalt in ongelimiteerd lege koolhydraten eten.

  • Hallo Dragonfly,
   Ik heb het boek vandaag besteld en ben erg benieuwd naar de verdere omschrijving en het voedingsprogramma. Bevat het boek ook een trainingsprogramma (of hoe kom jij aan je info van 17 minuten wandelen per dag)?
   Het klinkt allemaal erg hoopvol.
   Groeten,
   BB

 202. Ik ben ook begonnen in het (engelstalige) boek. Groene Thee dronk ik altijd al, en mocht dat nou toevallig een belangerijk onderdeel zijn. die 17 minuten bewegen zat ook al in mijn programma (fietsen)

  Misschien dom, maar ik verwacht best veel van dit dieet

 203. Ik ben bezig om het boek te lezen en wil op korte termijn gaan beginnen. Ik ben wel begonnen met het drinken van groene thee en dit resulteerde in 3 keer opstaan ’s nachts om te gaan plassen.. Het lijkt mij leuk om met een groepje dit dieet te gaan volgen en elkaar steunen.

 204. Het doet mij erg denken aan het South beache dieet, wat op haar beurt weer een met fruit aangepaste versie van het Atkins dieet is.
  en idd DR FRANK hoort in de zelfde familie thuis.

  ben zeer benieuwd naar de nederlandse vertaling.

 205. Dag iedereen,

  Dit dieet lijkt erg veel op het Dukan dieet, waar ook vier fasen worden gehanteerd (en zelfs de derde fase ook de stabilisatiefase heet)… Ook gebaseerd op veel eiwitten en weinig koolhydraten en vet. Ik ben nu op de zesde dag (in de eerste fase, “aanvalsfase”) en ben 1.7 kg lichter. Dus voor iedereen die niet wil wachten tot november, misschien zou je eens kunnen kijken naar dit dieet.

  Groetjes,
  Amaranta

 206. Voor de geintreseerde…,

  Het boek ( the 17 day diet ) is ook gewoon te bestellen via bol .com hoor….!
  Welliswaar voorlopig nog alleen in `t engels,
  maar voor een ieder die een beetjes engels kan spreken echt niet zo heel moeilijk te begrijpen ….!

 207. ik heb een paar produkten die ervoor gebruikt kan worden , roereieren,kipfilet, vis. kalkoen, gekookte eieren , yoghurt, grapfruit, bessen .tomaten komkommers. ui, sla asperge. wortelen spruitjes, groene thee,veel bewegen, en waterdrinken.

 208. Ik ben zojuist klaar met de 1e cyclus maar nog geen ons afgevallen. Ik volg het dieet strict. Hebben meer mensen hier last van gehad? zo ja, zijn jullie later in het dieet wel afgevallen?

 209. HOI,
  Ik ben echt zo n wanhopig type dat alles al geprobeerd heb tot zelfs maagband 5jr geleden maar helaas weer oude gewicht bereikt!!!!
  Nu ga ik trouwen 4mnd, en wil dolgraag mn mooie jurk in met wat kilootjes minder!!

 210. Ik heb (het engelse) boek en volg het 17 day diet nu bijna een maand. Het werkt traag, maar is effectief! Ik sport 3x in de week vrij intensief en heb daar voldoende energie voor. In November komt de Nederlandse vertaling in de winkel.

  Meer mensen met ervaring?

  Anouk

 211. Hoi
  Ik heb gisteren bij Dr Phill het dieet gezien en wil het ook volgen.

  Dr. Phil “17 Day Diet Challenge 9 /71”
  Aflevering 71 Seizoen 9
  Zeven kandidaten gaan de ’17 Day Diet Challenge’ aan naar aanleiding van het nieuwe boek van Dr. Mike Moreno. Dr. Phil kijkt hoe het hen vergaat.
  dinsdag 26-7, 18:40
  HHwoensdag 27-7, 16:40

  Groetjes Amber

 212. Vraagje, waar hebben jullie over het 17 dagen dieet gehoord? En heeft er al iemad ervaring mee, of nog beter, resultaat behaald?

  Manon

 213. Ik.heb het boek in pdf formaat, digitaal voor op je computer. Uitprinten kan ook. Zelf vertaald. Laat maar een berichtje achter als je een kopie wil hebben.

  Ellen

  • Hallo allemaal,

   Tjee, wat een belangstelling. Ik heb veel aanvragen kunnen verwerken maar het is voor mij onmogelijk om dit vol te houden.

   Ik verzoek iedereen vriendelijk om geen verzoekjes meer te plaatsen. Ondertussen ga ik kijken of er mogelijkheden zijn om mijn vertaling op een andere manier te verspreiden.

   Groetjes en wordt vervolgd…

   Ellen

   17 Dagendieet Recepten Boeken

   update: gelukt, jullie kunnen het 17 dagendieet e-book downloaden

   Ellen

  • Hoi Ellen,

   Is het misschien een idee om dat bestandje op deze site te plaatsen zodat iedereen hem kan openen en opslaan. En dan hoef jij niet iedereen een mail te sturen met het bestand.

   Groetjes Nicole

  • Hallo,

   Ik ben namelijk helemaal radeloos en wil gewoon zo snel mogelijk al deze kilo’s kwijt. En ik las dat de Nederlandse vertaling pas ergens in november uitkomt. Zoveel geduld heb ik echt niet meer.

   Groetjes Nathalie

  • Mag ik het hebben?ik heb al zoveel geprobeerd
   En ik wil geen geld meer uitgeven voor dieet boeken

  • Hoi Ellen,

   Ik zou graag jou vertaalde versie willen ontvangen. Ik weeg 109 kilo en het lukt mij niet om te vallen.
   Groetjes,
   Pieter

  • Beste Ellen,

   Ik weet niet of je die pdf nog digitaal beschikbaar hebt, maar ik zou hem graag van je ontvangen.

   Groetjes van Marita

  • Hé Ellen,

   Wij zijn van plan om aan dit dieet te beginnen,het zou leuk zijn al je mij een kopietje kunt opsturen via e-mail.Alvast bedankt!Jacqueline

 214. Het 17 day diet is inderdaad weer het zoveelste programma gebaseerd op koolhydraten en eiwitten. Het bijzondere aan het programma van dr. Mike is echter dat er gebruik wordt gemaakt van vier cycli van elk 17 dagen. Hierbij wordt gevarieerd tussen eiwitten, koolhydraten en fruit. Hierdoor wordt je metabolisme gestimuleerd en wordt je spijsvertering geactiveerd. Door een hoge stofwisseling verbrand je elk en variëren tussen koolhydraten, eiwitten en fruit om daarmee je metabolisme te stimuleren. Gevolg hiervan is dat ook je spijsvertering zal verbeteren en je sneller gewicht zal verliezen. Het klinkt logisch maar ik ben benieuwd of het op de langere termijn blijft werken.

  Dr Mike Moreno’s 17 Dagen Dieet is een revolutionaire nieuw gewicht-verlies programma dat uw magere gen activeert, zodat je dagelijks automatisch vet gaat verbranden. Het dieet is opgebouwd rond vier 17-dagen cyclus:

  Versnel – het snelle gewichtsverlies deel dat het resetten van suiker en vet opslag van uw systeem activeert

  Activeer – Het metabole herstart gedeelte met afwisselend hoge en lage calorie dag om te helpen het lichaam vet te vergieten

  Bereiken – In deze fase is doel om het leren indelen en het invoeren van nieuwe fitness routine controle

  Aankomst – Een combinatie van de eerste drie cycli om goede gewoonten houden voor goed.

  Elke cyclus verandert de toename van het aantal calorieën en het registreren van de voeding die je eet. De variatie die Dr Mike ‘het lichaam verwarring brengen’ noemt is ontworpen om uw stofwisseling actief te houden. Dit is geen dieet dat gebaseerd is op een kleine lijst van goedgekeurde producten, slopende oefeningen, of onrealistische calorieën tellen. Elke fase wordt met uitgebreide lijsten aangegeven wat lijners wel en niet mogen eten. Het goede nieuws is dat rode wijn is toegestaan, sterker nog, het wordt aanbevolen! Dr Mike weet als geen ander dat een dieet alleen kan werken als het vol te houden is. Het is een gebruiksvriendelijk ontwikkeld programma.

  Ervaringen zijn welkom!

  Dr. Mas, ’s Hertogenbosch

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Effectief
Blijvend Resultaat
Haalbaarheid
Kosten
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com