17 Dagen Dieet Mike Moreno 17 Day Diet

Het 17 dagen dieet of ‘The 17 Day Diet’ is zorgvuldig samengesteld door Dr. Michael Rafael Moreno. Zijn filosofie wordt ook wel het ‘Dr Mike Dieet’ genoemd en staat bekend als ‘Het dieet dat echt werkt‘. De Amerikaan Michael Moreno is afgestudeerd aan de Universiteit van Californië, en heeft ook gestudeerd aan de Drexel Medische Universiteit. Na zijn studie is Mike verhuisd naar San Diego waar hij een praktijk voor geneeskunde heeft. Mede door de ‘17 Day Diet Challenge’ van dr. Phil is het 68 dagen durende programma van dr. Mike Moreno in korte tijd enorm populair geworden. Heb je vragen of wil je ervaringen uitwisselen? Bezoek dan het 17 Dagen Dieet Forum of lees de ervaringen onder dit artikel.

Starten met Het 17 Dagendieet

Wil je aan de slag met het afslankprogramma van Dr. Mike Moreno, dan is de volgende documentatie beschikbaar:

De workout DVD is gebaseerd op een programma dat Mike in 2008 heeft ontwikkeld. De oorspronkelijke titel van dit programma was: “wandelen met uw Dokter ‘. Dit programma hield in dat je twee keer per week in de ochtend een trainingsprogramma uitvoert. Dr. Mike gaf zelf het goede voorbeeld om iedere dinsdag en donderdag voor zijn werkdag begon, te wandelen met patiënten van zijn praktijk. Op deze manier wist hij veel mensen te motiveren. Op dit moment is alleen het 17 Dagen Basisboek in Nederland te koop. De DVD en het Receptenboek zullen waarschijnlijk later verschijnen.

Na het bevestigen ontvangt je een unieke 17 Dagendieet minigids helemaal gratis!

Het programma bestaat nog steeds en is verder uitgegroeid tot het 17 dagen dieet. Dr Mike is trots op het feit dat hij niet alleen als een arts, maar ook als een vriend en vertrouweling wordt beschouwd! Zoals ieder dieet, krijgt ook het programma van dr. Mike Moreno de nodige kritiek. Wij van vetvrij zijn objectief en hebben de voor- en nadelen van het 17 dagen dieet voor je op een rij gezet. Oordeel zelf en kijk of het geschikt voor je is.

Start een 17 Dagendieet Dagboek

Wil je starten met Het 17 Dagendieet? Dan adviseren we je om een 17 Dagendieet Dagboekje bij te houden, dit kan eenvoudig en kosteloos via onze website. Een dagboekje heeft verschillende voordelen. Zo krijg je een goed beeld van het verloop van je kuur en wordt je gemotiveerd door steun van andere bezoekers. Start hier jouw Gratis Dagboekje.

Het 17 Dagendieet Werkboek

Behalve dat mensen snel en veel afvallen met het 17 dagen dieet, is het ook bewezen dat als mensen bijhouden wat ze eten en drinken, en in het kort het gevoel dat ze daarbij hebben opschrijven, ze véél gemotiveerder worden én blijven! Ook dat heeft Dr. Mike onderkend, en dat is de reden dat hij het 17 dagendieet werkboek heeft geschreven. Het werkboek bij dit dieet biedt nieuwe recepten, tips, ruimte om eigen ervaringen in te vullen en handige lijstjes en tabellen. Een onmisbaar boek voor iedereen die dit dieet volgt. Het boek is uitgegeven in een wat breder formaat met goed beschrijfbaar papier en bewerkt en aangepast aan de Nederlandse markt door Anna van Wittenberghe.

Gratis 17 Dagendieet E-Book

In samenwerking met Anna van Wittenberghe en uitgeverij Kosmos mogen we gratis een kennismakingsboek weggeven van Het 17 Dagendieet. Dit unieke E-Book kun je hier gratis downloaden. Wil je digitaal starten met het programma van Mike Morero, bestel dan het complete 17 Dagendieet E-Book.

De Basis van Het 17 Dagendieet

Het dieet bestaat uit een serie van 17 aaneengesloten dagen. Tijdens deze 17 dagen moet je een aangepast voedingsschema volgen. Volgens Dr. Mike kun je tijdens deze 17 dagen blijvend 6 kilo afvallen. Net als veel andere populaire diëten zoals bijvoorbeeld van Dr. Dukan en Dr. Frank heeft ook Dr. Moreno zijn programma gebaseerd op een koolhydraatarm systeem. Mike heeft in tegenstelling tot andere koolhydraatarme programma’s ook perioden ingelast waarbij koolhydraten in beperkte mate wel degelijk toegestaan zijn. Hierdoor is het programma beter vol te houden Volgens Dr. Moreno zorgt zijn programma voor een schokreactie in je stofwisseling en versnel je hiermee het verlies van je vetmassa. Hij vertelt er alles over in zijn boek.

De Vier Fases van Het 17 Dagendieet

In totaal bestaat het 17 dagen dieet uit vier afzonderlijke delen van 17 dagen. Dr. Mike noemt het de vier cycli. In het artikel ‘Het 17 Dagendieet, Slank in 4 Fases‘ van mijn collega Sanne

17 Dagen Dieet Recepten

Net als Dr. Dukan maakt ook Dr. Moreno gebruik van heerlijke recepten. Dr. Mike bewijst met deze recepten dat afvallen ook lekker kan zijn. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende producten, bijvoorbeeld: Eieren, Kalkoenfilet, Kipfilet, Vis, Yoghurt, Grapefruit, Bessen, Sla, Broccoli ,Spruitjes, Tomaat, Komkommer, Asperges en Groene thee. Om een indruk te krijgen hebben we een aantal recepten en een compleet dagmenu voor je samengesteld.

17 Dagen Workout

Zoals je eerder kon lezen bestaat het programma van dr. Mike ook uit een trainingsprogramma. Dit programma is te volgen via een DVD met een workout op maat van, hoe kan het ook anders, 17 minuten! Op dit moment is het programma helaas nog uitsluitend Engelstalig leverbaar. Binnenkort wordt echter ook een Nederlandstalige versie van het boek, receptenboek en de DVD verwacht.

Voordelen van het 17 dagen dieet

 • Het stimuleert je om bewust je voedingsmiddelen te kiezen
 • Een koolhydraatarm programma stimuleert een snel gewichtsverlies
 • Snel gewichtsverlies
 • Het eten van fruit wordt aangeraden
 • Onbeperkt (water) drinken is toegestaan
 • Je leert om een verzadigingsgevoel te herkennen
 • Beweging wordt aangeraden
 • Het boek staat boordevol goede tips
 • De recepten in het boek zijn makkelijk te bereiden
 • Ruim voldoende variatie
 • Eenvoudig opgebouwd
 • Goed vol te houden
 • Complete maaltijd schema’s
 • Effectieve workouts

Nadelen van het 17 dagen dieet

 • Het programma is niet geschikt voor diabetici
 • Voor bepaalde groepen bevat het programma te weinig calorieën
 • Je verliest veel vocht door het beperken van suikers
 • Niet alle adviezen van Mike Moreno zijn wetenschappelijk onderbouwd
 • De eerste 17 dagen bevatten (te) weinig kilocalorieën
 • De dagmenu’s bevatten veel cholesterol
 • De dagmenu’s bevatten weinig vezels
 • De dagmenu’s bevatten weinig ijzer, zink, vitamine A en  B1

Conclusie van het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet is een effectief en zorgvuldig samengesteld dieet dat door middel van het  aanpassen van je voedingspatroon snel het gewenste resultaat kan opleveren. De nadruk ligt op minder koolhydraten, vetten en meer eiwitten. De laatste cyclus bevat weinig vitaminen en mineralen waardoor het niet goed voor je lichaam is om deze cyclus langdurig te volgen. Dr. Moreno leert je in zijn boek om je eetgewoonten permanent te veranderen, blijvend afvallen zit tussen je oren. Tijdens de eerste 17 dagen kun je 6 kilo afvallen op een relatief eenvoudige manier. Het is wel belangrijk dat je bewust met het programma aan de slag gaat en bereid bent om op de langere termijn een ander eetpatroon aan te leren. Alleen op die manier kun je het behaalde resultaat behouden.

Wat is jouw ervaring?

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Denk jij dat dit programma werkt? Of is het het zoveelste plan gebaseerd op een koolhydraatarm dieet? Geef hier jouw mening of lees hier de ervaringen van anderen. Je kunt ook ervaringen uitwisselen op het 17 Dagen Dieet Forum.

Boekrecensie Informatie

Het 17 Dagendieet
Auteur: Dr. Mike Moreno
Prijs: € 7,50
ISBN: 9789021550794
Kosmos Uitgevers


652 Reacties

 1. Ik begin vandaag aan de derde dag en was vanmorge 2,5 kilo kwijt !!
  wat een motivatie boost !!!!!

  ik weet wel dat het eerste een hoop vocht is dat je verliets maar goed, het werkt dus gewoon goed als je je eraan houdt en met het hongergevoel vind ik het erg meevallen ja natuurlijk heb ik trek in me kaa croissantje in de pauze maar na een supersalade die je heerlijk op smaak kan brengen zakt dat ook wel weg… ik hoop echt een dieet gevonden te hebben waarbij het me gaat lukken ik weeg nu 107.5 kilo terwijl twee dagen geleden nog 110 en dat ziet er op de scale toch een heel stuk beter uit …
  succes allemaal groetjes uit den haag !

 2. begin vandaag aan dag 3, heb me maandag en dinsdag keurig aangehouden en zie hier, vanochtend 3 kilo kwijt, serieus, binnen 2 dagen al, ongelooflijk.
  het gaat me echt heel goed af, kan niet zeggen dat ik honger heb natuurlijk wel lekkere trek, maar ja, daar luister ik dan niet naar, ga zo weer verder (ben net pas wakker) met mn ontbijt.
  moet straks werken, maar wat je mag eten is ook prima voor te bereiden, neem zo een bak yoghert mee, en een visje kan ik op mn werk wel scoren, als blijkt dat ze hem dan hebben gebakken met een lekker laagje paneermeel oid dan haal ik dat eraf, want het is gewoon echt waar, ieder pondje gaat door het mondje, als je ook wil gaan beginnen, het is zeker een aanrader, succes

 3. hallo allemaal .
  ik ben vandaag begonnen met het dieet en tot nu toe is het goed vol te houden ! heb op het moment geen honger gevoel en hoop dat te behouden tot het avond eten..
  de eerste drie dagen zijn het moeilijkst dus als je daardoorheen ben wordt het steeds makkelijker..
  je mag echt heerlijk eten dus we gaan ervoor !!
  voor degene die eraan gaan beginnen heel veel succes !

 4. ik heb de engels versie van het boek gekocht, en ga morgen beginnen,
  weeg momenteel zeker 30 kilo teveel, dus ben zeer benieuwd
  hou jullie op de hoogte en probeer dit van dag tot dag te doen……………

 5. Ik ben inmiddels samen met mijn man in fase 2 van het dieet belandt. Ik ben 8 kg afgevallen en mijn partner 10kg
  Het dieet is goed vol te houden en ik merk echt aan mijn kleding dat ik centimeters ben afgevallen.vooral taile en heupen.
  We wandelen iedere dag 17 minuten samen en spelen af en toe met de X box kinect voor beweging. We hebben beiden een zittend beroep!
  Al met al lukt het me voor het eerst onder de 70kg te komen, iets wat me voorheen niet lukte. Doordat je toch om de dag koolhydraten mag eten mis ik mijn broodje niet.
  Naar mijn gevoel kon dit dieet wel eens echt blijvend werken, mits je blijvend je portiegroote veranderd en niet weer vervalt in ongelimiteerd lege koolhydraten eten.

  • Hallo Dragonfly,
   Ik heb het boek vandaag besteld en ben erg benieuwd naar de verdere omschrijving en het voedingsprogramma. Bevat het boek ook een trainingsprogramma (of hoe kom jij aan je info van 17 minuten wandelen per dag)?
   Het klinkt allemaal erg hoopvol.
   Groeten,
   BB

 6. Ik ben ook begonnen in het (engelstalige) boek. Groene Thee dronk ik altijd al, en mocht dat nou toevallig een belangerijk onderdeel zijn. die 17 minuten bewegen zat ook al in mijn programma (fietsen)

  Misschien dom, maar ik verwacht best veel van dit dieet

 7. Ik ben bezig om het boek te lezen en wil op korte termijn gaan beginnen. Ik ben wel begonnen met het drinken van groene thee en dit resulteerde in 3 keer opstaan ’s nachts om te gaan plassen.. Het lijkt mij leuk om met een groepje dit dieet te gaan volgen en elkaar steunen.

 8. Het doet mij erg denken aan het South beache dieet, wat op haar beurt weer een met fruit aangepaste versie van het Atkins dieet is.
  en idd DR FRANK hoort in de zelfde familie thuis.

  ben zeer benieuwd naar de nederlandse vertaling.

 9. Dag iedereen,

  Dit dieet lijkt erg veel op het Dukan dieet, waar ook vier fasen worden gehanteerd (en zelfs de derde fase ook de stabilisatiefase heet)… Ook gebaseerd op veel eiwitten en weinig koolhydraten en vet. Ik ben nu op de zesde dag (in de eerste fase, “aanvalsfase”) en ben 1.7 kg lichter. Dus voor iedereen die niet wil wachten tot november, misschien zou je eens kunnen kijken naar dit dieet.

  Groetjes,
  Amaranta

 10. Voor de geintreseerde…,

  Het boek ( the 17 day diet ) is ook gewoon te bestellen via bol .com hoor….!
  Welliswaar voorlopig nog alleen in `t engels,
  maar voor een ieder die een beetjes engels kan spreken echt niet zo heel moeilijk te begrijpen ….!

 11. ik heb een paar produkten die ervoor gebruikt kan worden , roereieren,kipfilet, vis. kalkoen, gekookte eieren , yoghurt, grapfruit, bessen .tomaten komkommers. ui, sla asperge. wortelen spruitjes, groene thee,veel bewegen, en waterdrinken.

 12. Ik ben zojuist klaar met de 1e cyclus maar nog geen ons afgevallen. Ik volg het dieet strict. Hebben meer mensen hier last van gehad? zo ja, zijn jullie later in het dieet wel afgevallen?

 13. HOI,
  Ik ben echt zo n wanhopig type dat alles al geprobeerd heb tot zelfs maagband 5jr geleden maar helaas weer oude gewicht bereikt!!!!
  Nu ga ik trouwen 4mnd, en wil dolgraag mn mooie jurk in met wat kilootjes minder!!

 14. Ik heb (het engelse) boek en volg het 17 day diet nu bijna een maand. Het werkt traag, maar is effectief! Ik sport 3x in de week vrij intensief en heb daar voldoende energie voor. In November komt de Nederlandse vertaling in de winkel.

  Meer mensen met ervaring?

  Anouk

 15. Hoi
  Ik heb gisteren bij Dr Phill het dieet gezien en wil het ook volgen.

  Dr. Phil “17 Day Diet Challenge 9 /71”
  Aflevering 71 Seizoen 9
  Zeven kandidaten gaan de ’17 Day Diet Challenge’ aan naar aanleiding van het nieuwe boek van Dr. Mike Moreno. Dr. Phil kijkt hoe het hen vergaat.
  dinsdag 26-7, 18:40
  HHwoensdag 27-7, 16:40

  Groetjes Amber

 16. Vraagje, waar hebben jullie over het 17 dagen dieet gehoord? En heeft er al iemad ervaring mee, of nog beter, resultaat behaald?

  Manon

 17. Ik.heb het boek in pdf formaat, digitaal voor op je computer. Uitprinten kan ook. Zelf vertaald. Laat maar een berichtje achter als je een kopie wil hebben.

  Ellen

  • Hallo allemaal,

   Tjee, wat een belangstelling. Ik heb veel aanvragen kunnen verwerken maar het is voor mij onmogelijk om dit vol te houden.

   Ik verzoek iedereen vriendelijk om geen verzoekjes meer te plaatsen. Ondertussen ga ik kijken of er mogelijkheden zijn om mijn vertaling op een andere manier te verspreiden.

   Groetjes en wordt vervolgd…

   Ellen

   17 Dagendieet Recepten Boeken

   update: gelukt, jullie kunnen het 17 dagendieet e-book downloaden

   Ellen

  • Hoi Ellen,

   Is het misschien een idee om dat bestandje op deze site te plaatsen zodat iedereen hem kan openen en opslaan. En dan hoef jij niet iedereen een mail te sturen met het bestand.

   Groetjes Nicole

  • Hallo,

   Ik ben namelijk helemaal radeloos en wil gewoon zo snel mogelijk al deze kilo’s kwijt. En ik las dat de Nederlandse vertaling pas ergens in november uitkomt. Zoveel geduld heb ik echt niet meer.

   Groetjes Nathalie

  • Mag ik het hebben?ik heb al zoveel geprobeerd
   En ik wil geen geld meer uitgeven voor dieet boeken

  • Hoi Ellen,

   Ik zou graag jou vertaalde versie willen ontvangen. Ik weeg 109 kilo en het lukt mij niet om te vallen.
   Groetjes,
   Pieter

  • Beste Ellen,

   Ik weet niet of je die pdf nog digitaal beschikbaar hebt, maar ik zou hem graag van je ontvangen.

   Groetjes van Marita

  • Hé Ellen,

   Wij zijn van plan om aan dit dieet te beginnen,het zou leuk zijn al je mij een kopietje kunt opsturen via e-mail.Alvast bedankt!Jacqueline

 18. Het 17 day diet is inderdaad weer het zoveelste programma gebaseerd op koolhydraten en eiwitten. Het bijzondere aan het programma van dr. Mike is echter dat er gebruik wordt gemaakt van vier cycli van elk 17 dagen. Hierbij wordt gevarieerd tussen eiwitten, koolhydraten en fruit. Hierdoor wordt je metabolisme gestimuleerd en wordt je spijsvertering geactiveerd. Door een hoge stofwisseling verbrand je elk en variëren tussen koolhydraten, eiwitten en fruit om daarmee je metabolisme te stimuleren. Gevolg hiervan is dat ook je spijsvertering zal verbeteren en je sneller gewicht zal verliezen. Het klinkt logisch maar ik ben benieuwd of het op de langere termijn blijft werken.

  Dr Mike Moreno’s 17 Dagen Dieet is een revolutionaire nieuw gewicht-verlies programma dat uw magere gen activeert, zodat je dagelijks automatisch vet gaat verbranden. Het dieet is opgebouwd rond vier 17-dagen cyclus:

  Versnel – het snelle gewichtsverlies deel dat het resetten van suiker en vet opslag van uw systeem activeert

  Activeer – Het metabole herstart gedeelte met afwisselend hoge en lage calorie dag om te helpen het lichaam vet te vergieten

  Bereiken – In deze fase is doel om het leren indelen en het invoeren van nieuwe fitness routine controle

  Aankomst – Een combinatie van de eerste drie cycli om goede gewoonten houden voor goed.

  Elke cyclus verandert de toename van het aantal calorieën en het registreren van de voeding die je eet. De variatie die Dr Mike ‘het lichaam verwarring brengen’ noemt is ontworpen om uw stofwisseling actief te houden. Dit is geen dieet dat gebaseerd is op een kleine lijst van goedgekeurde producten, slopende oefeningen, of onrealistische calorieën tellen. Elke fase wordt met uitgebreide lijsten aangegeven wat lijners wel en niet mogen eten. Het goede nieuws is dat rode wijn is toegestaan, sterker nog, het wordt aanbevolen! Dr Mike weet als geen ander dat een dieet alleen kan werken als het vol te houden is. Het is een gebruiksvriendelijk ontwikkeld programma.

  Ervaringen zijn welkom!

  Dr. Mas, ’s Hertogenbosch

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Effectief
Blijvend Resultaat
Haalbaarheid
Kosten
Avatar
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com