17 Dagen Dieet Mike Moreno 17 Day Diet

651

Het 17 dagen dieet of ‘The 17 Day Diet’ is zorgvuldig samengesteld door Dr. Michael Rafael Moreno. Zijn filosofie wordt ook wel het ‘Dr Mike Dieet’ genoemd en staat bekend als ‘Het dieet dat echt werkt‘. De Amerikaan Michael Moreno is afgestudeerd aan de Universiteit van Californië, en heeft ook gestudeerd aan de Drexel Medische Universiteit. Na zijn studie is Mike verhuisd naar San Diego waar hij een praktijk voor geneeskunde heeft. Mede door de ‘17 Day Diet Challenge’ van dr. Phil is het 68 dagen durende programma van dr. Mike Moreno in korte tijd enorm populair geworden. Heb je vragen of wil je ervaringen uitwisselen? Bezoek dan het 17 Dagen Dieet Forum of lees de ervaringen onder dit artikel.

Starten met Het 17 Dagendieet

Wil je aan de slag met het afslankprogramma van Dr. Mike Moreno, dan is de volgende documentatie beschikbaar:

De workout DVD is gebaseerd op een programma dat Mike in 2008 heeft ontwikkeld. De oorspronkelijke titel van dit programma was: “wandelen met uw Dokter ‘. Dit programma hield in dat je twee keer per week in de ochtend een trainingsprogramma uitvoert. Dr. Mike gaf zelf het goede voorbeeld om iedere dinsdag en donderdag voor zijn werkdag begon, te wandelen met patiënten van zijn praktijk. Op deze manier wist hij veel mensen te motiveren. Op dit moment is alleen het 17 Dagen Basisboek in Nederland te koop. De DVD en het Receptenboek zullen waarschijnlijk later verschijnen.

Na het bevestigen ontvangt je een unieke 17 Dagendieet minigids helemaal gratis!

Het programma bestaat nog steeds en is verder uitgegroeid tot het 17 dagen dieet. Dr Mike is trots op het feit dat hij niet alleen als een arts, maar ook als een vriend en vertrouweling wordt beschouwd! Zoals ieder dieet, krijgt ook het programma van dr. Mike Moreno de nodige kritiek. Wij van vetvrij zijn objectief en hebben de voor- en nadelen van het 17 dagen dieet voor je op een rij gezet. Oordeel zelf en kijk of het geschikt voor je is.

Start een 17 Dagendieet Dagboek

Wil je starten met Het 17 Dagendieet? Dan adviseren we je om een 17 Dagendieet Dagboekje bij te houden, dit kan eenvoudig en kosteloos via onze website. Een dagboekje heeft verschillende voordelen. Zo krijg je een goed beeld van het verloop van je kuur en wordt je gemotiveerd door steun van andere bezoekers. Start hier jouw Gratis Dagboekje.

Het 17 Dagendieet Werkboek

Behalve dat mensen snel en veel afvallen met het 17 dagen dieet, is het ook bewezen dat als mensen bijhouden wat ze eten en drinken, en in het kort het gevoel dat ze daarbij hebben opschrijven, ze véél gemotiveerder worden én blijven! Ook dat heeft Dr. Mike onderkend, en dat is de reden dat hij het 17 dagendieet werkboek heeft geschreven. Het werkboek bij dit dieet biedt nieuwe recepten, tips, ruimte om eigen ervaringen in te vullen en handige lijstjes en tabellen. Een onmisbaar boek voor iedereen die dit dieet volgt. Het boek is uitgegeven in een wat breder formaat met goed beschrijfbaar papier en bewerkt en aangepast aan de Nederlandse markt door Anna van Wittenberghe.

Gratis 17 Dagendieet E-Book

In samenwerking met Anna van Wittenberghe en uitgeverij Kosmos mogen we gratis een kennismakingsboek weggeven van Het 17 Dagendieet. Dit unieke E-Book kun je hier gratis downloaden. Wil je digitaal starten met het programma van Mike Morero, bestel dan het complete 17 Dagendieet E-Book.

2hf

De Basis van Het 17 Dagendieet

Het dieet bestaat uit een serie van 17 aaneengesloten dagen. Tijdens deze 17 dagen moet je een aangepast voedingsschema volgen. Volgens Dr. Mike kun je tijdens deze 17 dagen blijvend 6 kilo afvallen. Net als veel andere populaire diëten zoals bijvoorbeeld van Dr. Dukan en Dr. Frank heeft ook Dr. Moreno zijn programma gebaseerd op een koolhydraatarm systeem. Mike heeft in tegenstelling tot andere koolhydraatarme programma’s ook perioden ingelast waarbij koolhydraten in beperkte mate wel degelijk toegestaan zijn. Hierdoor is het programma beter vol te houden Volgens Dr. Moreno zorgt zijn programma voor een schokreactie in je stofwisseling en versnel je hiermee het verlies van je vetmassa. Hij vertelt er alles over in zijn boek.

De Vier Fases van Het 17 Dagendieet

In totaal bestaat het 17 dagen dieet uit vier afzonderlijke delen van 17 dagen. Dr. Mike noemt het de vier cycli. In het artikel ‘Het 17 Dagendieet, Slank in 4 Fases‘ van mijn collega Sanne

17 Dagen Dieet Recepten

Net als Dr. Dukan maakt ook Dr. Moreno gebruik van heerlijke recepten. Dr. Mike bewijst met deze recepten dat afvallen ook lekker kan zijn. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende producten, bijvoorbeeld: Eieren, Kalkoenfilet, Kipfilet, Vis, Yoghurt, Grapefruit, Bessen, Sla, Broccoli ,Spruitjes, Tomaat, Komkommer, Asperges en Groene thee. Om een indruk te krijgen hebben we een aantal recepten en een compleet dagmenu voor je samengesteld.

17 Dagen Workout

Zoals je eerder kon lezen bestaat het programma van dr. Mike ook uit een trainingsprogramma. Dit programma is te volgen via een DVD met een workout op maat van, hoe kan het ook anders, 17 minuten! Op dit moment is het programma helaas nog uitsluitend Engelstalig leverbaar. Binnenkort wordt echter ook een Nederlandstalige versie van het boek, receptenboek en de DVD verwacht.

Voordelen van het 17 dagen dieet

 • Het stimuleert je om bewust je voedingsmiddelen te kiezen
 • Een koolhydraatarm programma stimuleert een snel gewichtsverlies
 • Snel gewichtsverlies
 • Het eten van fruit wordt aangeraden
 • Onbeperkt (water) drinken is toegestaan
 • Je leert om een verzadigingsgevoel te herkennen
 • Beweging wordt aangeraden
 • Het boek staat boordevol goede tips
 • De recepten in het boek zijn makkelijk te bereiden
 • Ruim voldoende variatie
 • Eenvoudig opgebouwd
 • Goed vol te houden
 • Complete maaltijd schema’s
 • Effectieve workouts

Nadelen van het 17 dagen dieet

 • Het programma is niet geschikt voor diabetici
 • Voor bepaalde groepen bevat het programma te weinig calorieën
 • Je verliest veel vocht door het beperken van suikers
 • Niet alle adviezen van Mike Moreno zijn wetenschappelijk onderbouwd
 • De eerste 17 dagen bevatten (te) weinig kilocalorieën
 • De dagmenu’s bevatten veel cholesterol
 • De dagmenu’s bevatten weinig vezels
 • De dagmenu’s bevatten weinig ijzer, zink, vitamine A en  B1

Conclusie van het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet is een effectief en zorgvuldig samengesteld dieet dat door middel van het  aanpassen van je voedingspatroon snel het gewenste resultaat kan opleveren. De nadruk ligt op minder koolhydraten, vetten en meer eiwitten. De laatste cyclus bevat weinig vitaminen en mineralen waardoor het niet goed voor je lichaam is om deze cyclus langdurig te volgen. Dr. Moreno leert je in zijn boek om je eetgewoonten permanent te veranderen, blijvend afvallen zit tussen je oren. Tijdens de eerste 17 dagen kun je 6 kilo afvallen op een relatief eenvoudige manier. Het is wel belangrijk dat je bewust met het programma aan de slag gaat en bereid bent om op de langere termijn een ander eetpatroon aan te leren. Alleen op die manier kun je het behaalde resultaat behouden.

Wat is jouw ervaring?

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Denk jij dat dit programma werkt? Of is het het zoveelste plan gebaseerd op een koolhydraatarm dieet? Geef hier jouw mening of lees hier de ervaringen van anderen. Je kunt ook ervaringen uitwisselen op het 17 Dagen Dieet Forum.

Boekrecensie Informatie

Het 17 Dagendieet
Auteur: Dr. Mike Moreno
Prijs: € 7,50
ISBN: 9789021550794
Kosmos Uitgevers

RECENSIEOVERZICHT
Effectief
Blijvend Resultaat
Haalbaarheid
Kosten
DELEN
Vorig artikelCharissa 7 Day Diet Slimmies XL Chocolade
Volgend artikelIs Sukrin een gezond alternatief voor suiker en zoetstof?
Natascha
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com

651 REACTIES

 1. ik wou dat er eens een dieet voor mij uit kwam maar zo te zien kan ik er niets mee doen eet al geen aardappelen brood kolliedraten alleen maar groenten en fruit drink ook veel maar er gaat geen kilo af doe dit nu al meer dan twee jaar en ben misschien 1 of 2 kilo afgevallen kan er iemand mij zeggen wat ik kan doen om te vermageren

 2. Hallo Marissa, Het is een prima dieet om af te vallen doordat je minder Koolhydraen eet. Echter als je dus naderhand veel brood, aardappelen en pasta, dus koolhydraten rijk voedsel gaat eten kom je weer aan. Ik adviseer je na het 17 dagen dieet te hebben gevolgd hier op te letten. Eet tussende middag dan ook en keer een lekkere bak sla zoals in het boek staat aangegeven. Succes!

 3. Hi ik ben marissa,
  En had even een vraagje.
  Ik heb het boek ook besteld. En ga het 17 dagen doen. Mijn normale eetpatroon is 2 snee brood in de ochtend en middag en dan avond eren. Voor mij gezegd “het normale”.
  Ik moet nog 10 kilo afvallen dan heb ik een bmi van 20. Mijn vraag is ” zou ik dit dieet 17 dagen kunnen doen, en daarna weer in mijn oude eetpatroon kunnen gaan, zonder opeens weer aantekomen???? Ik zou super graag een reactie willen, want vraag me dit erg af!

  Vriendelijke groet
  Marissa

  Ps: veel succes voor de gene die het ook gaan uitproberen!

 4. Heb uitgebreid zitten lezen in de ervaringen van 17DD-gebruikers. Maar ik zie nergens antwoorden op de vele vragen die men stelt? Is dit een forum van één kant??

  • Ik heb een vraagje…
   Ik vind het 17-dagen dieet super!
   Ik was 4 kilo in 1 week afgevallen… maar nu blijkt dat allemaal in spiermassa te zijn (we hebben nogal een redelijk dure weegschaal waarop je alles kan bekijken)
   Hierdoor ben ik een beetje gefrustreerd aan het raken aangezien ik dagelijks sport (pilates / lopen) en geen vet maar spieren verlies
   Hoe komt dit en hoe kan ik mijn spieren behouden en combineren met het 17 dagen dieet?
   Hopelijk kan iemand me helpen!

  • Het 17 dagen dieet bestaat uit 4 cyclussen. Elke cyclus zijn 17 dagen, behalve cyclus 4 (die zorgt ervoor dat je op gewicht blijft).
   Cyclus 1 is de strengste cyclus. Je begint de dag met 250ml warm water met citroen.
   Daarnaast eet je veel groente, 2 stuks fruit (voor 14uur), 2 stuks yoghurt/kwark/probiotica, veel mager proteïne (kip (mager, zonder vel), kalkoen, vis, eieren), 2 liter water, minimaal 3 mokken groene thee (bij elke maaltijd).
   Niet alle groente en fruitsoorten mogen in cyclus 1 en 2. Je mag alleen zogeheten reinigende fruit en groenten. Groenten/fruit met hoog (natuurlijk) suikergehalte en/of hoog zetmeelgehalte mogen (even) niet.
   In cyclus 2 voeg je mager rood vlees, schaaldieren, aardappelen, peulvruchten en natuurlijk zetmeel toe aan je eten. De producten waar zetmeel in zit mag je wel beperkt. De ene dag eet je volgens cyclus 1 en de andere dag volgens cyclus 2.
   In cyclus 3 mag je bijna alle groenten en fruitsoorten, weer (volkoren) brood, mager broodbeleg, waterijsje, etc. Maar ook hier wordt aangeraden cyclus 1 dagen af te wisselen met cyclus 2 en cyclus 3 dagen. In het weekend mag je 3 dingen die niet in het dieet zitten. Die plan je van te voren.
   Ben op je streefgewicht, dan ga je naar cyclus 4, waar je leert dit gewicht vast te houden.
   Ben je er nog niet, dan begin je op nieuw aan cyclus 1.

   Dit dieet is een aanrader!
   Ik ben dit dieet begonnen met diverse vrienden, familieleden en collega’s.
   Het verloren gewicht varieert per persoon van 2,5 tot 8 kilo in 17 dagen.
   Ik hou zelf niet een dieet omdat het je leefwijze niet verandert, maar dit verandert het wel en is daardoor goed vol te houden. Cyclus 1 is best pittig, maar het gewichtsverlies motiveert weer wel.

   Makkelijk vol te houden, al moet de mentale switch moet om en je moet volhouden. Maar het resultaat is er.

  • Ik denk dat veel mensen de moeite niet nemen om te antwoorden… iedereen kan een antwoord geven wanneer hij/zij dit wil.

   Groetjes,
   Janniek

 5. Ik volg, met succes, nu 8 dagen al het 17dagen dieet. Ben 2,5 kilo afgevallen. Ik sport echter veel, competitie tennis en basketball, en merk dat ik tijdens dit intensieve sporten minder energie heb dan voorheen. Ook last van ‘zware’ benen. Komt dat door het gemis aan koolhydraten? Hoe krijg ik meer energie om goed het sporten vol te houden? Wie heeft tips voor mij?

 6. Ik heb een vraag.
  Ik volg het 17 dagen dieet en mag dus geen brood.
  Nu heb je hier in Nederland het Shape brood (koolhydraat-arm brood).
  Ik verlang zo ontzettend naar een boterham.
  Mag ik dit wel eten of niet?
  Ik hoop dat iemand vraag kan beantwoorden.

  Karin

  • Jammer dat je alleen via face book like wat van de recepten kan ontvangen.
   Ik heb nml geen face book.
   Is er een andere manier?
   Gr. Maxime

 7. Hallo Sanne, de weekplanner is handig, ik heb hem iets vergroot in de keuken gehangen. Boeken ook in huis, leesvoer genoeg, 1e week 2.5 kg afgevallen.

  Vriendelijke groet Paula

 8. Ik heb een vraag. Na bijna 3 weken dit dieet waar ik goed afgevallen in de eerste 2 weken. Derde gebeurde er niets meer. Ik ben wat langer in eerste fase gebleven maar vanmorgen zag ik op weegschaal dat ik ineens 2 kilo aangekomen wat. Ik ben wel meer gaan variëren met recepten van slank en fit kookboek. Hieruit haalde ik recepten met toegestane groente en kip of vis. Ook drink ik groene smoothies (spinazie/appel etc) als ontbijt. Gezond bezig dacht ik. Ik heb ook al sinds ik gestart ben last van diarree.
  Wat doe ik nou verkeerd?

 9. Cyclus 1 zit er op. Gisteren begonnen met cyclus 2. De eerste 17 dagen ben ik van 92,2kg naar 86,9 kg gegaan. De eerste 5,3kg zijn een feit. Nog maar 8,9kg te gaan. Wat voelt het goed!

  • Ik heb een vraag
   Het ziet er uitdagend uit maar ik heb een allergie van eieren wat kan daar in vervangen worden
   Hoor het graag van u
   Vriendelijke groeten Lenie

 10. Wie kan mij vertellen waar je Kefir kan halen? Ik zou graag die smoothies willen proberen, maar ik heb geen idee waar ik terecht kan voor de Kefir?

 11. Ik ben vandaag begonnen met het 17 dagen dieet. Mijn lengte is 1,71cm en Ik weeg nu 92,2kg. Mijn streefgewicht is 78kg.
  Ik word in juni geopereerd en wil dan dit gewicht behaald hebben. Ik wil me weer leuk en jonger kunnen kleden en super sexy voelen. Ik houd jullie graag per cyclus op de hoogte van mijn resultaten.

 12. Ik hoorde onlangs van het 17dagendieet. Ik hoef er maar een paar kilootjes af te hebben, maar gezien mijn leeftijd krijg ik dat maar niet voor elkaar, ondaks sporten en gezond eten.
  Is het voldoende als ik het kookboek koop of is het ook handig als ik het “theorieboek” erbij koop.
  Alvast hartelijk dank voor je advies.
  Groet Mia.

  • Beste Mia,

   Het basisboek is vereist om het 17 dagendieet goed te volgen.
   Het is tijdelijk verkrijgbaar voor een actieprijs!

   Het werkboek is een ondersteuning en brengt je vorderingen in kaart. Daarnaast krijg je tips voor een beter resultaat

   Tot slot is er een kookboek met recepten die je per cyclus mag breiden (en eten)

   Veel succes!

   Sanne

 13. Hallo Jolanda, je doet er goed aan het boek te lezen. Ik vond er zeer motiverende tekst in staan.
  Wat recepten betreft heb ik zelf het nodige gefabriceerd. Veel sla eten, de ene keer met een harinkje, dan weer een rolmops, dan weer een ander visje met peppers, beetje Fetta, komkommer, augurken, kleine tomaten of bieten en uien (alles bij de Aldi vandaan). Lekkere kwark waar je zelf stukjes fruit in kan doen.
  Je moet echt de eerste 17 dagen en vervolgens weer 17 dagen, etc. ook zelf een beetje creatief bezig zijn met de bereiding van je eten dat is ook plezierig. En een lekkere stevige wandeling en fietsen is zeker heel goed. Ik vind je behaalde resultaat keurig. Te snel afvallen is ook niet altijd goed. Succes en volhouden hoor je kan het!! Groet van Jolanda (toevallig zelfde naam).

 14. Afgelopen voorjaar (2013) boek 17 dagen dieet aangeschaft.Sinds deze periode ben ik mij bewuster geworden van mij eetgedrag. Ik werk 32 uur per week gemiddeld. Waarvan 1 week middag/avond dienst en 1 week nachtdienst. Valkuil is mijn slechte oftewel niet voorbereiden van eten tijdens mijn werk. En bij thuiskomst”: moe en trek.
  Inmiddels eet ik overdag geen tussendoortjes meer. En weeg ik nu 72 kg. en ben 1.68 lang. Streefgewicht 65. Bij voorkeur tussen 62 en 64.

  • Ik heb een vraagje, ik heb ook het 17dg dieet aangevraagd en nu krijg ik weekmenu ik dacht eigenlijk dat dit bij de 17 dg dieet hoorde nu weet ik eigenlijk niet wat ik moet volgen wat is beter?
   Ik weet alleen dat ik erg moeilijk afval ik heb nu 17 dg het 17 dg dieet gevolgd en ben 3,7 kg afgevallen en in het begin kwam ik aan ipv afvallen
   Ik wandel elke dg zo’n half uur en fiets elke dg naar mijn werk
   Ik zou graag uw advies willen wat ik moet doen
   Alvast bedankt Jolanda

 15. Hallo Dames,

  Ik ben gisteren begonnen met 17dagen dieet! Heel de dag ging super goed tot 20:00 had k trek in iets zoets. Helaas ben ik dus de fout in gegaan!! Ik had gelijk spijt, hoe kan ik die gevoel in bedwang houden? Als ik weer ergens trek in heb? Heb vandaag tegen mezelf gezegt ga niet meer snoepen!!!!! Iemand een goud tip voor me?

  • Ik ben ook op maandag begonnen en gisteren had ik ook even een moeilijk moment. Bij mij helpt het om mezelf erop te wijzen waarom ik dit doe en wat ik wil bereiken. En er eens bij na te denken wat een klein hapje van, in mijn geval, chips zou kunnen teweegbrengen.
   Ik heb mezelf voorgenomen van deze keer echt door te bijten. De kilo’s moeten en zullen eraf gaan.

   Voor jezelf een kalender bijhouden, de cycli per kleur aanduiden en elke dag eentje wegstrepen kan een goede motivatie zijn, zo kan je namelijk zien wanneer je iets anders mag beginnen eten en gaat het veel sneller vooruit. schrijf er vooral bij hoeveel je al bent kwijtgeraakt en dan lukt het wel!

   Ik hoop hier binnen een aantal maanden te kunnen zeggen dat ik op mijn streefgewicht ben geraakt met dit dieet en het dan kan volhouden om het eraf te houden. Al zal ik me dan af en toe wel eens een keertje toestaan om te zondigen, waarschijnlijk zal ik dan ook meer van dat moment genieten :).

   Succes!

 16. Hoi Mathilde, Waar een wil is is een weg. Het werkt echt maar dan absoluut niet zondigen. Het 17 dd werkt dan prima. Als je goed van start gaat en meer ga bewegen zul je zien dat de KG,s echt eraf gaan.
  Maar je moet dus nooit meer terug vallen in je oude eet patroon want dan vliegen de KG is weer aan. In het boek staan ook zeer motiverende teksten vind ik zelf waar je hou vast aan hebt. Ik ben vorig jaar 15 KG kwijt geraakt in ruim drie maanden tijd. Fantastisch toch!

  • Ik heb vandaag besloten om het 17 dd te gaan doen
   Ik heb alleen een vraagje ik heb last van me schildklier, dan te snel en dan te langzaam
   Ik ben nu in zeg maar 2 jaar 50 kilo aangekomen
   Ik heb daardoor vreselijk veel last van mijn knieën
   Kunnen jullie mij vertellen of dit dieet wel of niet kan ivm die rare schildklier?
   Gr. Brenda

  • Het zal wel zijn voordelen hebben zo’n 17 dagen dieet en we gaan er zeker mee aan de slag maar als ik nu weer in de PLUS van vorige maand lees over de diverse moderne afvalprogramma’s waaronder dus o.a. het 17 dagen dieet, de voedselzandloper zitten er toch nogal wat haken en ogen aan de diverse manieren om op gezond gewicht te komen en te blijven. Ik hoor vaak bij mijn lotgenoten dat ze door de bomen het bos niet meer zien het ene product is nog beter dan het andere tot je het gebruikt en weer geen resultaat merkt. Ik heb zelf net een artisjokken-kuur gedaan en wederom geen resultaat en ja er kan wel resultaat worden geboekt maar dat kan evengoed zonder die flesjes door te leven als een monnik dus geen uitje meer, geen pilsje meer, eigenlijk niets meer en inderdaad dat werkt maar dan komt anorexia weer om de hoek kijken.
   Ik heb hier het AMC dieet en als ik dat 10 dagen doe val ik pertinent 5 kg. af maar nogmaals ik ben 66 jaar ga regelmatig eens een paar weken naar de zon en hou enorm van het leven en dat komt natuurlijk weer doordat wij 20 jaar een restaurant hebben gerund (inmiddels verkocht) en we dus jaren met onze neus op het goede der aarde zijn gedrukt.
   Wij kennen de reuk en smaak van mosselen, kreukels, kreeft, crab, paling en de andere verse vis en vlees soorten want we hebben er zelf in gehandeld en altijd van genoten maar ik zal me blijven verdedigen tegen de oprukkende bedreiging van suiker ziekte ja voor die angst moet alles wijken maar ondanks dat hoop ik dat er toch nog een normaal leven over kan blijven, vraag is hoe moet dit worden aangepakt om genieten en gezond blijven te combineren.
   Graag zou ik jullie mening willen vernemen betreffende dit “probleem”.

  • Vorig jaar ben ik met het dieet begonnen en het beviel me heel erg.Ik ben van 78 kilo naar65 gegaan en voelde me prima.Helaas door omstandigheden moest ik er een poos mee ophouden maar nu ben ik weer begonnen.ik hoopte meer menu’s te vinden.ik kan nergens een boekje vinden waar ze instaan.als je me alleen menu’s kan sturen ben ik deze site heel dankbaar.
   Groetjes van yolande.

 17. Ik heb een vraag:

  Overal lees je dat je in de eerste 17 dagen zo’n 6kg af kunt vallen. Nu moet/wil wel 20 a 30 kwijt. Kan dat hiermee ook? Kan nergens iets vinden over eindresultaten.

  • Ik ben nu totaal 14 kilo afgevallen. Nu hou ik even een pauze en wil straks nog 5 kilo kwijt. Ik heb de eerste 2 cycli gevolgd, daarna weer cyclus 1. Dus ook als je meer dan 6 kilo wil afvallen is dit een goed dieet. Op gewicht blijven gaat hier geweldig.

  • De gratis weekplanner is fantastisch! Ik vind het boek nl best wel ingewikkeld.
   Als er een weekplanner is voor cyclus 2 en 3, dan wordt ik helemaal gelukkig.

   Met vriendelijke groet,
   Willy

 18. Ik ben nu in fase 2 vh 17 dd en 8 kg lichter, maar kan mij ieman vertellen of eiwitbrood is toegestaan ? Ik bedoel de powercookies zijn heerlijk maar dan heb ik liever een bammetje met parmezaanse kaas. Mag en kan dat ?

  Groetjes Laura

 19. hoi allemaal
  Vandaag gestart met het 17dd en tot nu toe goed te doen, ben een liefhebber van brood, pasta en rijst, dus wel even afkicken. Ik ben heel benieuwd wat die weegschaal volgende week gaat zeggen. Ben 168 lang en weeg nu 71, wil terug naar 62. twee jaar geleden is me dat ook gelukt met zo’n eiwitdieet op basis van shakes/zakjes, dat was echt niet te pruimen en zou ik een tweede keer ook niet meer kunnen volhouden, dus alle hoop gevestigd op dit dieet. Morgen is mijn mannetje jarig, dus meteen een beproeving :-)) maar ach het is nooit het juiste moment
  groetjes Kirstin

LAAT EEN REACTIE ACHTER