17 Dagen Dieet Mike Moreno 17 Day Diet

Het 17 dagen dieet of ‘The 17 Day Diet’ is zorgvuldig samengesteld door Dr. Michael Rafael Moreno. Zijn filosofie wordt ook wel het ‘Dr Mike Dieet’ genoemd en staat bekend als ‘Het dieet dat echt werkt‘. De Amerikaan Michael Moreno is afgestudeerd aan de Universiteit van Californië, en heeft ook gestudeerd aan de Drexel Medische Universiteit. Na zijn studie is Mike verhuisd naar San Diego waar hij een praktijk voor geneeskunde heeft. Mede door de ‘17 Day Diet Challenge’ van dr. Phil is het 68 dagen durende programma van dr. Mike Moreno in korte tijd enorm populair geworden. Heb je vragen of wil je ervaringen uitwisselen? Bezoek dan het 17 Dagen Dieet Forum of lees de ervaringen onder dit artikel.

Starten met Het 17 Dagendieet

Wil je aan de slag met het afslankprogramma van Dr. Mike Moreno, dan is de volgende documentatie beschikbaar:

De workout DVD is gebaseerd op een programma dat Mike in 2008 heeft ontwikkeld. De oorspronkelijke titel van dit programma was: “wandelen met uw Dokter ‘. Dit programma hield in dat je twee keer per week in de ochtend een trainingsprogramma uitvoert. Dr. Mike gaf zelf het goede voorbeeld om iedere dinsdag en donderdag voor zijn werkdag begon, te wandelen met patiënten van zijn praktijk. Op deze manier wist hij veel mensen te motiveren. Op dit moment is alleen het 17 Dagen Basisboek in Nederland te koop. De DVD en het Receptenboek zullen waarschijnlijk later verschijnen.

Na het bevestigen ontvangt je een unieke 17 Dagendieet minigids helemaal gratis!

Het programma bestaat nog steeds en is verder uitgegroeid tot het 17 dagen dieet. Dr Mike is trots op het feit dat hij niet alleen als een arts, maar ook als een vriend en vertrouweling wordt beschouwd! Zoals ieder dieet, krijgt ook het programma van dr. Mike Moreno de nodige kritiek. Wij van vetvrij zijn objectief en hebben de voor- en nadelen van het 17 dagen dieet voor je op een rij gezet. Oordeel zelf en kijk of het geschikt voor je is.

Start een 17 Dagendieet Dagboek

Wil je starten met Het 17 Dagendieet? Dan adviseren we je om een 17 Dagendieet Dagboekje bij te houden, dit kan eenvoudig en kosteloos via onze website. Een dagboekje heeft verschillende voordelen. Zo krijg je een goed beeld van het verloop van je kuur en wordt je gemotiveerd door steun van andere bezoekers. Start hier jouw Gratis Dagboekje.

Het 17 Dagendieet Werkboek

Behalve dat mensen snel en veel afvallen met het 17 dagen dieet, is het ook bewezen dat als mensen bijhouden wat ze eten en drinken, en in het kort het gevoel dat ze daarbij hebben opschrijven, ze véél gemotiveerder worden én blijven! Ook dat heeft Dr. Mike onderkend, en dat is de reden dat hij het 17 dagendieet werkboek heeft geschreven. Het werkboek bij dit dieet biedt nieuwe recepten, tips, ruimte om eigen ervaringen in te vullen en handige lijstjes en tabellen. Een onmisbaar boek voor iedereen die dit dieet volgt. Het boek is uitgegeven in een wat breder formaat met goed beschrijfbaar papier en bewerkt en aangepast aan de Nederlandse markt door Anna van Wittenberghe.

Gratis 17 Dagendieet E-Book

In samenwerking met Anna van Wittenberghe en uitgeverij Kosmos mogen we gratis een kennismakingsboek weggeven van Het 17 Dagendieet. Dit unieke E-Book kun je hier gratis downloaden. Wil je digitaal starten met het programma van Mike Morero, bestel dan het complete 17 Dagendieet E-Book.

De Basis van Het 17 Dagendieet

Het dieet bestaat uit een serie van 17 aaneengesloten dagen. Tijdens deze 17 dagen moet je een aangepast voedingsschema volgen. Volgens Dr. Mike kun je tijdens deze 17 dagen blijvend 6 kilo afvallen. Net als veel andere populaire diëten zoals bijvoorbeeld van Dr. Dukan en Dr. Frank heeft ook Dr. Moreno zijn programma gebaseerd op een koolhydraatarm systeem. Mike heeft in tegenstelling tot andere koolhydraatarme programma’s ook perioden ingelast waarbij koolhydraten in beperkte mate wel degelijk toegestaan zijn. Hierdoor is het programma beter vol te houden Volgens Dr. Moreno zorgt zijn programma voor een schokreactie in je stofwisseling en versnel je hiermee het verlies van je vetmassa. Hij vertelt er alles over in zijn boek.

De Vier Fases van Het 17 Dagendieet

In totaal bestaat het 17 dagen dieet uit vier afzonderlijke delen van 17 dagen. Dr. Mike noemt het de vier cycli. In het artikel ‘Het 17 Dagendieet, Slank in 4 Fases‘ van mijn collega Sanne

17 Dagen Dieet Recepten

Net als Dr. Dukan maakt ook Dr. Moreno gebruik van heerlijke recepten. Dr. Mike bewijst met deze recepten dat afvallen ook lekker kan zijn. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende producten, bijvoorbeeld: Eieren, Kalkoenfilet, Kipfilet, Vis, Yoghurt, Grapefruit, Bessen, Sla, Broccoli ,Spruitjes, Tomaat, Komkommer, Asperges en Groene thee. Om een indruk te krijgen hebben we een aantal recepten en een compleet dagmenu voor je samengesteld.

17 Dagen Workout

Zoals je eerder kon lezen bestaat het programma van dr. Mike ook uit een trainingsprogramma. Dit programma is te volgen via een DVD met een workout op maat van, hoe kan het ook anders, 17 minuten! Op dit moment is het programma helaas nog uitsluitend Engelstalig leverbaar. Binnenkort wordt echter ook een Nederlandstalige versie van het boek, receptenboek en de DVD verwacht.

Voordelen van het 17 dagen dieet

 • Het stimuleert je om bewust je voedingsmiddelen te kiezen
 • Een koolhydraatarm programma stimuleert een snel gewichtsverlies
 • Snel gewichtsverlies
 • Het eten van fruit wordt aangeraden
 • Onbeperkt (water) drinken is toegestaan
 • Je leert om een verzadigingsgevoel te herkennen
 • Beweging wordt aangeraden
 • Het boek staat boordevol goede tips
 • De recepten in het boek zijn makkelijk te bereiden
 • Ruim voldoende variatie
 • Eenvoudig opgebouwd
 • Goed vol te houden
 • Complete maaltijd schema’s
 • Effectieve workouts

Nadelen van het 17 dagen dieet

 • Het programma is niet geschikt voor diabetici
 • Voor bepaalde groepen bevat het programma te weinig calorieën
 • Je verliest veel vocht door het beperken van suikers
 • Niet alle adviezen van Mike Moreno zijn wetenschappelijk onderbouwd
 • De eerste 17 dagen bevatten (te) weinig kilocalorieën
 • De dagmenu’s bevatten veel cholesterol
 • De dagmenu’s bevatten weinig vezels
 • De dagmenu’s bevatten weinig ijzer, zink, vitamine A en  B1

Conclusie van het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet is een effectief en zorgvuldig samengesteld dieet dat door middel van het  aanpassen van je voedingspatroon snel het gewenste resultaat kan opleveren. De nadruk ligt op minder koolhydraten, vetten en meer eiwitten. De laatste cyclus bevat weinig vitaminen en mineralen waardoor het niet goed voor je lichaam is om deze cyclus langdurig te volgen. Dr. Moreno leert je in zijn boek om je eetgewoonten permanent te veranderen, blijvend afvallen zit tussen je oren. Tijdens de eerste 17 dagen kun je 6 kilo afvallen op een relatief eenvoudige manier. Het is wel belangrijk dat je bewust met het programma aan de slag gaat en bereid bent om op de langere termijn een ander eetpatroon aan te leren. Alleen op die manier kun je het behaalde resultaat behouden.

Wat is jouw ervaring?

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Denk jij dat dit programma werkt? Of is het het zoveelste plan gebaseerd op een koolhydraatarm dieet? Geef hier jouw mening of lees hier de ervaringen van anderen. Je kunt ook ervaringen uitwisselen op het 17 Dagen Dieet Forum.

Boekrecensie Informatie

Het 17 Dagendieet
Auteur: Dr. Mike Moreno
Prijs: € 7,50
ISBN: 9789021550794
Kosmos Uitgevers


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

651 Reacties

 1. ik wou dat er eens een dieet voor mij uit kwam maar zo te zien kan ik er niets mee doen eet al geen aardappelen brood kolliedraten alleen maar groenten en fruit drink ook veel maar er gaat geen kilo af doe dit nu al meer dan twee jaar en ben misschien 1 of 2 kilo afgevallen kan er iemand mij zeggen wat ik kan doen om te vermageren

 2. Hallo Marissa, Het is een prima dieet om af te vallen doordat je minder Koolhydraen eet. Echter als je dus naderhand veel brood, aardappelen en pasta, dus koolhydraten rijk voedsel gaat eten kom je weer aan. Ik adviseer je na het 17 dagen dieet te hebben gevolgd hier op te letten. Eet tussende middag dan ook en keer een lekkere bak sla zoals in het boek staat aangegeven. Succes!

 3. Hi ik ben marissa,
  En had even een vraagje.
  Ik heb het boek ook besteld. En ga het 17 dagen doen. Mijn normale eetpatroon is 2 snee brood in de ochtend en middag en dan avond eren. Voor mij gezegd “het normale”.
  Ik moet nog 10 kilo afvallen dan heb ik een bmi van 20. Mijn vraag is ” zou ik dit dieet 17 dagen kunnen doen, en daarna weer in mijn oude eetpatroon kunnen gaan, zonder opeens weer aantekomen???? Ik zou super graag een reactie willen, want vraag me dit erg af!

  Vriendelijke groet
  Marissa

  Ps: veel succes voor de gene die het ook gaan uitproberen!

 4. Heb uitgebreid zitten lezen in de ervaringen van 17DD-gebruikers. Maar ik zie nergens antwoorden op de vele vragen die men stelt? Is dit een forum van één kant??

  • Ik heb een vraagje…
   Ik vind het 17-dagen dieet super!
   Ik was 4 kilo in 1 week afgevallen… maar nu blijkt dat allemaal in spiermassa te zijn (we hebben nogal een redelijk dure weegschaal waarop je alles kan bekijken)
   Hierdoor ben ik een beetje gefrustreerd aan het raken aangezien ik dagelijks sport (pilates / lopen) en geen vet maar spieren verlies
   Hoe komt dit en hoe kan ik mijn spieren behouden en combineren met het 17 dagen dieet?
   Hopelijk kan iemand me helpen!

  • Het 17 dagen dieet bestaat uit 4 cyclussen. Elke cyclus zijn 17 dagen, behalve cyclus 4 (die zorgt ervoor dat je op gewicht blijft).
   Cyclus 1 is de strengste cyclus. Je begint de dag met 250ml warm water met citroen.
   Daarnaast eet je veel groente, 2 stuks fruit (voor 14uur), 2 stuks yoghurt/kwark/probiotica, veel mager proteïne (kip (mager, zonder vel), kalkoen, vis, eieren), 2 liter water, minimaal 3 mokken groene thee (bij elke maaltijd).
   Niet alle groente en fruitsoorten mogen in cyclus 1 en 2. Je mag alleen zogeheten reinigende fruit en groenten. Groenten/fruit met hoog (natuurlijk) suikergehalte en/of hoog zetmeelgehalte mogen (even) niet.
   In cyclus 2 voeg je mager rood vlees, schaaldieren, aardappelen, peulvruchten en natuurlijk zetmeel toe aan je eten. De producten waar zetmeel in zit mag je wel beperkt. De ene dag eet je volgens cyclus 1 en de andere dag volgens cyclus 2.
   In cyclus 3 mag je bijna alle groenten en fruitsoorten, weer (volkoren) brood, mager broodbeleg, waterijsje, etc. Maar ook hier wordt aangeraden cyclus 1 dagen af te wisselen met cyclus 2 en cyclus 3 dagen. In het weekend mag je 3 dingen die niet in het dieet zitten. Die plan je van te voren.
   Ben op je streefgewicht, dan ga je naar cyclus 4, waar je leert dit gewicht vast te houden.
   Ben je er nog niet, dan begin je op nieuw aan cyclus 1.

   Dit dieet is een aanrader!
   Ik ben dit dieet begonnen met diverse vrienden, familieleden en collega’s.
   Het verloren gewicht varieert per persoon van 2,5 tot 8 kilo in 17 dagen.
   Ik hou zelf niet een dieet omdat het je leefwijze niet verandert, maar dit verandert het wel en is daardoor goed vol te houden. Cyclus 1 is best pittig, maar het gewichtsverlies motiveert weer wel.

   Makkelijk vol te houden, al moet de mentale switch moet om en je moet volhouden. Maar het resultaat is er.

  • Ik denk dat veel mensen de moeite niet nemen om te antwoorden… iedereen kan een antwoord geven wanneer hij/zij dit wil.

   Groetjes,
   Janniek

 5. Ik volg, met succes, nu 8 dagen al het 17dagen dieet. Ben 2,5 kilo afgevallen. Ik sport echter veel, competitie tennis en basketball, en merk dat ik tijdens dit intensieve sporten minder energie heb dan voorheen. Ook last van ‘zware’ benen. Komt dat door het gemis aan koolhydraten? Hoe krijg ik meer energie om goed het sporten vol te houden? Wie heeft tips voor mij?

 6. Ik heb een vraag.
  Ik volg het 17 dagen dieet en mag dus geen brood.
  Nu heb je hier in Nederland het Shape brood (koolhydraat-arm brood).
  Ik verlang zo ontzettend naar een boterham.
  Mag ik dit wel eten of niet?
  Ik hoop dat iemand vraag kan beantwoorden.

  Karin

  • Jammer dat je alleen via face book like wat van de recepten kan ontvangen.
   Ik heb nml geen face book.
   Is er een andere manier?
   Gr. Maxime

 7. Hallo Sanne, de weekplanner is handig, ik heb hem iets vergroot in de keuken gehangen. Boeken ook in huis, leesvoer genoeg, 1e week 2.5 kg afgevallen.

  Vriendelijke groet Paula

 8. Ik heb een vraag. Na bijna 3 weken dit dieet waar ik goed afgevallen in de eerste 2 weken. Derde gebeurde er niets meer. Ik ben wat langer in eerste fase gebleven maar vanmorgen zag ik op weegschaal dat ik ineens 2 kilo aangekomen wat. Ik ben wel meer gaan variëren met recepten van slank en fit kookboek. Hieruit haalde ik recepten met toegestane groente en kip of vis. Ook drink ik groene smoothies (spinazie/appel etc) als ontbijt. Gezond bezig dacht ik. Ik heb ook al sinds ik gestart ben last van diarree.
  Wat doe ik nou verkeerd?

 9. Cyclus 1 zit er op. Gisteren begonnen met cyclus 2. De eerste 17 dagen ben ik van 92,2kg naar 86,9 kg gegaan. De eerste 5,3kg zijn een feit. Nog maar 8,9kg te gaan. Wat voelt het goed!

  • Ik heb een vraag
   Het ziet er uitdagend uit maar ik heb een allergie van eieren wat kan daar in vervangen worden
   Hoor het graag van u
   Vriendelijke groeten Lenie

 10. Wie kan mij vertellen waar je Kefir kan halen? Ik zou graag die smoothies willen proberen, maar ik heb geen idee waar ik terecht kan voor de Kefir?

 11. Ik ben vandaag begonnen met het 17 dagen dieet. Mijn lengte is 1,71cm en Ik weeg nu 92,2kg. Mijn streefgewicht is 78kg.
  Ik word in juni geopereerd en wil dan dit gewicht behaald hebben. Ik wil me weer leuk en jonger kunnen kleden en super sexy voelen. Ik houd jullie graag per cyclus op de hoogte van mijn resultaten.

 12. Ik hoorde onlangs van het 17dagendieet. Ik hoef er maar een paar kilootjes af te hebben, maar gezien mijn leeftijd krijg ik dat maar niet voor elkaar, ondaks sporten en gezond eten.
  Is het voldoende als ik het kookboek koop of is het ook handig als ik het “theorieboek” erbij koop.
  Alvast hartelijk dank voor je advies.
  Groet Mia.

  • Beste Mia,

   Het basisboek is vereist om het 17 dagendieet goed te volgen.
   Het is tijdelijk verkrijgbaar voor een actieprijs!

   Het werkboek is een ondersteuning en brengt je vorderingen in kaart. Daarnaast krijg je tips voor een beter resultaat

   Tot slot is er een kookboek met recepten die je per cyclus mag breiden (en eten)

   Veel succes!

   Sanne

 13. Hallo Jolanda, je doet er goed aan het boek te lezen. Ik vond er zeer motiverende tekst in staan.
  Wat recepten betreft heb ik zelf het nodige gefabriceerd. Veel sla eten, de ene keer met een harinkje, dan weer een rolmops, dan weer een ander visje met peppers, beetje Fetta, komkommer, augurken, kleine tomaten of bieten en uien (alles bij de Aldi vandaan). Lekkere kwark waar je zelf stukjes fruit in kan doen.
  Je moet echt de eerste 17 dagen en vervolgens weer 17 dagen, etc. ook zelf een beetje creatief bezig zijn met de bereiding van je eten dat is ook plezierig. En een lekkere stevige wandeling en fietsen is zeker heel goed. Ik vind je behaalde resultaat keurig. Te snel afvallen is ook niet altijd goed. Succes en volhouden hoor je kan het!! Groet van Jolanda (toevallig zelfde naam).

 14. Afgelopen voorjaar (2013) boek 17 dagen dieet aangeschaft.Sinds deze periode ben ik mij bewuster geworden van mij eetgedrag. Ik werk 32 uur per week gemiddeld. Waarvan 1 week middag/avond dienst en 1 week nachtdienst. Valkuil is mijn slechte oftewel niet voorbereiden van eten tijdens mijn werk. En bij thuiskomst”: moe en trek.
  Inmiddels eet ik overdag geen tussendoortjes meer. En weeg ik nu 72 kg. en ben 1.68 lang. Streefgewicht 65. Bij voorkeur tussen 62 en 64.

  • Ik heb een vraagje, ik heb ook het 17dg dieet aangevraagd en nu krijg ik weekmenu ik dacht eigenlijk dat dit bij de 17 dg dieet hoorde nu weet ik eigenlijk niet wat ik moet volgen wat is beter?
   Ik weet alleen dat ik erg moeilijk afval ik heb nu 17 dg het 17 dg dieet gevolgd en ben 3,7 kg afgevallen en in het begin kwam ik aan ipv afvallen
   Ik wandel elke dg zo’n half uur en fiets elke dg naar mijn werk
   Ik zou graag uw advies willen wat ik moet doen
   Alvast bedankt Jolanda

 15. Hallo Dames,

  Ik ben gisteren begonnen met 17dagen dieet! Heel de dag ging super goed tot 20:00 had k trek in iets zoets. Helaas ben ik dus de fout in gegaan!! Ik had gelijk spijt, hoe kan ik die gevoel in bedwang houden? Als ik weer ergens trek in heb? Heb vandaag tegen mezelf gezegt ga niet meer snoepen!!!!! Iemand een goud tip voor me?

  • Ik ben ook op maandag begonnen en gisteren had ik ook even een moeilijk moment. Bij mij helpt het om mezelf erop te wijzen waarom ik dit doe en wat ik wil bereiken. En er eens bij na te denken wat een klein hapje van, in mijn geval, chips zou kunnen teweegbrengen.
   Ik heb mezelf voorgenomen van deze keer echt door te bijten. De kilo’s moeten en zullen eraf gaan.

   Voor jezelf een kalender bijhouden, de cycli per kleur aanduiden en elke dag eentje wegstrepen kan een goede motivatie zijn, zo kan je namelijk zien wanneer je iets anders mag beginnen eten en gaat het veel sneller vooruit. schrijf er vooral bij hoeveel je al bent kwijtgeraakt en dan lukt het wel!

   Ik hoop hier binnen een aantal maanden te kunnen zeggen dat ik op mijn streefgewicht ben geraakt met dit dieet en het dan kan volhouden om het eraf te houden. Al zal ik me dan af en toe wel eens een keertje toestaan om te zondigen, waarschijnlijk zal ik dan ook meer van dat moment genieten :).

   Succes!

 16. Hoi Mathilde, Waar een wil is is een weg. Het werkt echt maar dan absoluut niet zondigen. Het 17 dd werkt dan prima. Als je goed van start gaat en meer ga bewegen zul je zien dat de KG,s echt eraf gaan.
  Maar je moet dus nooit meer terug vallen in je oude eet patroon want dan vliegen de KG is weer aan. In het boek staan ook zeer motiverende teksten vind ik zelf waar je hou vast aan hebt. Ik ben vorig jaar 15 KG kwijt geraakt in ruim drie maanden tijd. Fantastisch toch!

  • Ik heb vandaag besloten om het 17 dd te gaan doen
   Ik heb alleen een vraagje ik heb last van me schildklier, dan te snel en dan te langzaam
   Ik ben nu in zeg maar 2 jaar 50 kilo aangekomen
   Ik heb daardoor vreselijk veel last van mijn knieën
   Kunnen jullie mij vertellen of dit dieet wel of niet kan ivm die rare schildklier?
   Gr. Brenda

  • Het zal wel zijn voordelen hebben zo’n 17 dagen dieet en we gaan er zeker mee aan de slag maar als ik nu weer in de PLUS van vorige maand lees over de diverse moderne afvalprogramma’s waaronder dus o.a. het 17 dagen dieet, de voedselzandloper zitten er toch nogal wat haken en ogen aan de diverse manieren om op gezond gewicht te komen en te blijven. Ik hoor vaak bij mijn lotgenoten dat ze door de bomen het bos niet meer zien het ene product is nog beter dan het andere tot je het gebruikt en weer geen resultaat merkt. Ik heb zelf net een artisjokken-kuur gedaan en wederom geen resultaat en ja er kan wel resultaat worden geboekt maar dat kan evengoed zonder die flesjes door te leven als een monnik dus geen uitje meer, geen pilsje meer, eigenlijk niets meer en inderdaad dat werkt maar dan komt anorexia weer om de hoek kijken.
   Ik heb hier het AMC dieet en als ik dat 10 dagen doe val ik pertinent 5 kg. af maar nogmaals ik ben 66 jaar ga regelmatig eens een paar weken naar de zon en hou enorm van het leven en dat komt natuurlijk weer doordat wij 20 jaar een restaurant hebben gerund (inmiddels verkocht) en we dus jaren met onze neus op het goede der aarde zijn gedrukt.
   Wij kennen de reuk en smaak van mosselen, kreukels, kreeft, crab, paling en de andere verse vis en vlees soorten want we hebben er zelf in gehandeld en altijd van genoten maar ik zal me blijven verdedigen tegen de oprukkende bedreiging van suiker ziekte ja voor die angst moet alles wijken maar ondanks dat hoop ik dat er toch nog een normaal leven over kan blijven, vraag is hoe moet dit worden aangepakt om genieten en gezond blijven te combineren.
   Graag zou ik jullie mening willen vernemen betreffende dit “probleem”.

  • Vorig jaar ben ik met het dieet begonnen en het beviel me heel erg.Ik ben van 78 kilo naar65 gegaan en voelde me prima.Helaas door omstandigheden moest ik er een poos mee ophouden maar nu ben ik weer begonnen.ik hoopte meer menu’s te vinden.ik kan nergens een boekje vinden waar ze instaan.als je me alleen menu’s kan sturen ben ik deze site heel dankbaar.
   Groetjes van yolande.

 17. Ik heb een vraag:

  Overal lees je dat je in de eerste 17 dagen zo’n 6kg af kunt vallen. Nu moet/wil wel 20 a 30 kwijt. Kan dat hiermee ook? Kan nergens iets vinden over eindresultaten.

  • Ik ben nu totaal 14 kilo afgevallen. Nu hou ik even een pauze en wil straks nog 5 kilo kwijt. Ik heb de eerste 2 cycli gevolgd, daarna weer cyclus 1. Dus ook als je meer dan 6 kilo wil afvallen is dit een goed dieet. Op gewicht blijven gaat hier geweldig.

  • De gratis weekplanner is fantastisch! Ik vind het boek nl best wel ingewikkeld.
   Als er een weekplanner is voor cyclus 2 en 3, dan wordt ik helemaal gelukkig.

   Met vriendelijke groet,
   Willy

 18. Ik ben nu in fase 2 vh 17 dd en 8 kg lichter, maar kan mij ieman vertellen of eiwitbrood is toegestaan ? Ik bedoel de powercookies zijn heerlijk maar dan heb ik liever een bammetje met parmezaanse kaas. Mag en kan dat ?

  Groetjes Laura

 19. hoi allemaal
  Vandaag gestart met het 17dd en tot nu toe goed te doen, ben een liefhebber van brood, pasta en rijst, dus wel even afkicken. Ik ben heel benieuwd wat die weegschaal volgende week gaat zeggen. Ben 168 lang en weeg nu 71, wil terug naar 62. twee jaar geleden is me dat ook gelukt met zo’n eiwitdieet op basis van shakes/zakjes, dat was echt niet te pruimen en zou ik een tweede keer ook niet meer kunnen volhouden, dus alle hoop gevestigd op dit dieet. Morgen is mijn mannetje jarig, dus meteen een beproeving :-)) maar ach het is nooit het juiste moment
  groetjes Kirstin

 20. Ik ben nu 8 dagen bezig C1 en het gaat verbazend goed.Al 4 kg kwijt.Wel alles perfect gevolgd.
  Ik heb al veel gedieet dus maak me geen illussies:afvallen is simpel,het eraf houden is andere koek! Volhouden en doorzetten,meer kunnen we niet doen!

 21. Ik ben nu 3 dagen bezig en vind ’t goed vol te houden. Door mijn werk heb ik een onregelmatig ritme. Ik slaap daardoor nooit voor half 3 en daardoor slaap ik uit en schuift het ontbijt, lunch en diner een paar uur op. Heeft dit nog gevolgen voor het dieet of hebben jullie tips hoe ik toch aan de maaltijden kan houden? Groet, Miriam

 22. Ben nu op dag 9 en ben in 3 dagen tijd maarj100 gram afgevallen. Maar ik zet door. Zal nu niet mijn bord vergeten want vind het serieus allemaal lekker. Begonnen op 7 aug en van 70.8 naar 67.7 gegaan. Boekhandels en blikje beginnen te verdwijnen. Ben in1.68 lang en wil graag weer 60 wegen. Dus moet lukken. 3 sept op vakantie dus dan hoop ik onder de 65 te zijn. Spannend. Ik ga lekker door ondanks plateau. Misschien morgen wel ineens veel meer eraf. Keep you posted succes allemaal met afvallen.

  • Hoi Jojootje, Zo te lezen ben je goed bezig. Houdt het vol ook tijdens de vakantie dan zal je zien dat het 17 dd echt helpt om KG af te vallen, maar alleen met de nodige disipline. Groet, Jolanda

 23. Hallo Harielle, Tips: veel vezels eten en GEEN brood, aardappelen,
  pasta, zoetigheid en vlees. Zoals ook in de eerste fase van het 17 dd. boek beschreven. Eet vis en veel vezels zoals verse groente, lekkere bak sla met tomaat, uien, bietjes, etc. Let op ook geen zoete drankjes drinken, maar veel water.
  Niet over eten vol is vol, niet doorgaan omdat het dan op is, gewoon bewaren. Niet zondigen hoor want dan gaat het niet lukken. Probeer ook meer te sporten dan gaat het je zeker nog lukken. Kijk voor meer tips in het boek. Heel veel succes!! Groetjes, Jolanda

 24. hai ik ben harielle ik ben 15 jaar en ben18,9 kilo afgevallen maar ik wil vier kilo kwijt in twee weken heb(ben) Jij/jullie tips ik wil het kwijt en het maakt niet uit wat voor tip(s) recepten ideeen oefeningen alles behalve pillen en shakes nou ik hoor het doei doei X harielle

 25. Ha oké, dank je. Ik heb het boek als ebook besteld en meteen gedownload. Ik ga me eerst even goed inlezen en voorbereiden, deze week even de koelkast leegeten (weggooien is zonde, verse pasta en aardappeltjes), dan volgende week beginnen. Ben erg benieuwd. Ik zie wel of ik ooit het receptenboek nodig heb. Las al dat als je nadenkt, dat je ingredienten uit bestaande recepten kan vervangen andere alternatieven.

 26. Ik heb het werkboek niet besteld, gaat prima zonder. Ik heb wel het receptenboek want dan heb je wat meer recepten voor de afwisseling. Vind het eerste boek wat eentonig als je wat langer bezig bent.

  • Halo Sandra, ik heb alleen het boek aangeschaft wat voor mij voldoende was. Ik heb het als e book op mijn Ipad staan wat echt handig is. Succes!

 27. 3/7 ben ik begonnen na de vakantie met de 1e fase van het 17 dagen dieet, de 1e dagen ging dat heel goed , maar sinds 8/7 ben ik geen gram meer afgevallen en ik heb geen idee waarom.
  We doen het samen , heel frustrerend als je hoort dat je man een kilo’s afvalt.
  Wat kan het zijn?
  Kleine toelichting miss op mij , ik ben 56, 172 en begon met 71 kg, ik wil graag naar 62-63.
  Ik zit nu al even dus op 68.8/7
  groet
  Kitty

  • Hallo Kitty, Je moet echt doorzetten hoor, misschien houd je meer vocht vast dan je man. Het is ook belangrijk om iets aan sport te doen. Ik ben zelf lekker gaan zwemmen in een recreatieplas. Ook afgelopen week weer opgepakt. En absoluut niet zondigen want dan is alle moeite voor niks geweest. Probeer van elke hap die je eet te genieten en leer dat genoeg is genoeg, dus niet meer eten als je merkt dat je eigenlijk voldoende hebt gegeten. Deze tips staan ook in het boek. Je zou zien dat het je dan gaat lukken. Veel succes van deze 55+.

 28. Hallo Sanne, Bedankt voor uw reactie. Ik heb me er niet in verdiept hoe het 7 dagen dieet werkt. Ik ga het bestuderen.
  Groet, Jolanda

 29. Hallo 17 dd volgers, Ook ik heb goeie ervaringen met het 17 dd opgedaan. Half augustus was ik begonnen en eind oktober 2012 was ik meer dan 15 kg kwijt. Ik was 80 KG. Het is echt heerlijk om die KG kwijt te zijn, maar ik ben ook streng voor me zelf geweest.
  De winter ben ik aardig goed door gekomen maar die chocolade paaseitjes kon ik helaas niet weerstaan en heb de pinda,s ook weer ontdekt. Inderdaad stom van me maar die 3 KG die ik er aan heb gegeten wil ik er graag weer af zien te krijgen.
  Dus ga ik eerdaags aan de 17 dd.

 30. Even een update van hoe het bij mij gaat. Ik ben ondertussen 6 weken bezig en 7,2 kg kwijt. Een mooi gewicht en heerlijk gevoel, maar sinds 2 weken zit ik op een plateau. Ik ben nu begonnen met de 3e cyclus, maar zit eraan te denken om gewoon weer de 1e cyclus op te pakken…
  Ik sport nu ondertussen 4 keer in de week, op maandag zumba, dinsdag bodypump, donderdag steps en vrijdag dansen.
  Sinds 2 weken is er maar een paar ons vanaf…Maar misschien kan het zo zijn dat door het sporten mijn spieraanmaak op gang komt en het gewicht er niet meer zo snel vanaf gaat?
  Wel doorzetten nu! Want dat eerste doel van 10 kilo wil ik sowieso halen!

 31. Hoi,

  Vorig jaar heb ik dit dieet gevolgd en eindelijk het dieet wat bij mij paste: in totaal 12 kilo kwijt. Ben in de winter slechts 1 kilo aangekomen. Wel wil ik er nog 5 kilo af (zit nu op een bmi van 25,5), maar krijg het er niet af. Binnenkort toch weer een nieuwe poging wagen, ben benieuwd of het dan weer zo goed gaat.

 32. Leuk om te horen dat het zo goed gaat. En Mandy bedankt voor de kaneel tip! Ik ga nog even mijn koelkast en vriezer leegeten en zaterdag lekker uiteten. Ik begin zondag, die soepkuur werd hm niet meer :p Ik ga wel braaf naar de sportschool morgen!

  • Dat is een goed idee Mona Liena anders heeft het geen zin als je huis nog vol eten ligt haha! Soepdieet heb ik zelf nooit gedaan, lijkt me heel zwaar of niet? In ieder geval heel veel succes zondag en hopelijk lukt het om de kilo’s kwijt te raken voor de bruiloft maar dat zal wel lukken! :)

 33. Dit dieet is absoluut aan te raden!! Ik hou zelf erg van lekker eten vooral veel zoetigheid en vet dus kom meestal in de winter van al het lekker eten ongeveer 5 tot 6 kilo aan (heel slecht) en die moeten er in de zomer weer af :) Dit is een perfect dieet om dat te doen ook is het gek genoeg goed vol te houden vind ik door de vele eiwitten die je binnenkrijgt ( dit zorgt ervoor dat je hongergevoel wat meer onderdrukt word) heb ook veel dieeten geprobeerd die wel ”goede” koolhydraten bevatten, maar gek genoeg krijg ik veel sneller weer honger hiervan en van die vreetaanvallen!! Dat heb ik bij dit dieet totaal niet. TIP: doe in je magere joghurt of kwark kaneelpoeder, dit bevordert ook het afvallen en onderdrukt de zin in zoetigheid :)

  Ik ben vorige zomer met het 17 dagen dieet gestart en ben toen in 17 dagen ook 6 kilo afgevallen. Ik ben 160 cm lang en woog toen 60 kilo. mijn gezonde gewicht is altijd rond de 55 kilo en woog met dit dieet uiteindelijk nog maar 53,5 kilo! Dit is dus ook een dieet voor mensen die geen overgewicht hebben maar toch net die 5 kilootjes kwijt willen.

  Helaas is het heel slecht van me dat ik dit in de winter weer niet vol kan houden waardoor de kilo’s er weer aan komen. Dit komt niet door het dieet maar meer door mezelf aangezien je je levensstijl gewoon volledig moet aanpassen.

  Ben nu sinds 3 dagen weer begonnen met de 1ste cyclus en inmiddels alweer 2,5 kilo lichter :) In mijn ogen dus een ideaal dieet aangezien het super motiveert omdat je de kilo’s zo snel kwijt raakt! Heel veel succes voor degene die ermee gaan starten!!

 34. Oh wat leuk! Dan gaan we echt gelijk op dus! Ik kan wel een bondgenoot gebruiktn haha. Al moet ik zeggen dat het me tot nu toe prima afgaat!!

 35. Yep! Zondag begin ik met 17dd. Ik heb ook een bruiloft, op 11 mei en ga 18 april shoppen voor een jurk. Mijn streef is dan ook 75 kg of minder, was vanmorgen 80,5 kg. Bijna exact hetzelfde schuitje als jij Melissa ;) (nu nog even mijn soepdieetkuurtje van 7 dagen afmaken, zit nu op dag 4)

 36. Zo, na een weekje half zacht 17dd om een beetje af te kicken nu vol er tegenaan! Vorig jaar 25 kilo afgevallen met prodimed. Helaas vanaf de zomer tot nu weer zo’n 7 kilo eraan dus tijd om weer aan de slag te gaan. Start: 83,5. Streef 75. Heb 8 mei een bruiloft dus mooie reden om weer strak in het jurkje te kunnen :) nog meer mensen in hetzelfde schuitje??

 37. Zo, boek besteld, morgen beginnen! Ik ben er klaar mee! Mijn eerste doel is 10 kilo eraf, ik hoop dat ik snel resultaat zie. M’n zus en zwager hebben het dieet al gevolgd en zij hadden echt een goed resultaat, zelfs na het dieet blijven de kilo’s er vanaf, terwijl ze echt wel eens zondigen. Geeft goede hoop! Ook de ervaringen hier geven goede hoop. Vanavond nog één keer van m’n aardappelen genieten, morgen is m’n boek binnen en dan gaan we ervoor!

 38. Ik zit nu aan dag 15 van de eerste cyclus en ben tot nu toe bijna 6 kilo afgevallen. Hier ben ik heel blij mee, ik merk het aan mijn broeken dat er centimeters af zijn en mensen beginnen het ook aan me te zien. Ik vind het heel goed vol te houden, ik heb geen honger. Hetgene waar is het meest moeite mee heb is de verleiding, ik werk als student in McDonalds en dan vergt het wel discipline! Ook omdat ik onregelmatige uren werk heb ik soms heel veel honger (dan werk ik bv van 17.00u tot 00.15u) en kan/mag ik daarna niets meer eten. Maar tot nu toe werkt het! Ik ben wel bezorgd over hoe veel ik zal afvallen in de volgende cyclus, als het te traag gaat geraak ik waarschijnlijk gedemotiveerd. heeft iemand hier ervaring mee?

 39. een geweldig dieet. Wilde graag ongeveer 5 a 6 kilo afvallen. ben nu 16 dagen bezig en al 5.5 kilo kwijt.
  Word elke morgen blij van de weegschaal.
  Heb bij andere dieet-en altijd erg last van een schommelende bloedsuiker.
  Bij dit dieet helemaal geen last van omdat je geen suiker en koolhydraten eet en dus ook geen honger gevoel.
  Ik kan het heel goed hebben als mijn jongens sávond een lekkere rose koek eten of zak chips verorberen.
  D

 40. Hey allemaal,

  Ik ben net vandaag begonnen met het 17 dagen dieet.Ik zou graag 11kg willen vermageren.
  ben al jaren bezig om terug op mijn gewicht te komen van voor mijn zwangerschap,maar het is me spijtig genoeg nog niet gelukt.
  Ik hoop dat ik via deze weg wat meer motivatie krijg om het vol te houden.

  Kheb toch wat een paar vraagjes ivm cyclus 1:
  is magere melk en platte kaas 0% toegelaten?

 41. Hi, ik ben vanaf 1 januari 2013 bezig met het dieet. Het is erg makkelijk vol te houden. Je hoeft niet persee de gerechten te eten uit het boek. Wees creatief :) zolang je je maar aan het schema houdt van cyclus 1, daarna 2 en 3. Nu na 20 dagen ben ik al 5,1 kilo afgevallen. Als jij ermee begint, wens ik je veel succes en hoop dat ook jij een goede start hebt.

 42. Ik heb nog niet eerder een dieet gevolgd. Over het 17-dagen dieet had ik al het een en ander gehoord en na de lovernde recensies toch het boek maar aangeschaft. Na doelloos en zonder er bij na te denken veel snoepen overdag en grote hoeveelheden avondeten moesten er toch een paar kilootjes af. Doel: 3-4 kg

  Het dieet is erg makkelijk vol te houden en heb geen moment honger gehad! Het is een super dieet dat je erg bewust maakt hoeveel je eigenlijk tussendoor zat te eten, zonder dat je lichaam het eigenlijk nodig heeft. Ik vond het erg makkelijk dat er voorbeeld menu’s in staan, zodat je ongeveer weet wat er van je verwacht wordt. Ook heb je nog een heel scale aan producten waar je uit kan kiezen. Na 17-dagen ‘hetzelfde’ was ik wel klaar met de kip, vis en kalkoen, maar resultaat behaald! Hoe makkelijk in 2,5 week!

  Echt een aanrader!

 43. Hallo,

  Ben nu aan dag 10 van de eerste fase. Hou me er strikt aan en toch de laatste 3 dagen niets meer afgevallen. Sinds start 3 kg. Heeft iemand hier een verklaring voor? Zit wel met obstipatie.

 44. Hoe gaat het met iedereen?
  Is het een beetje vol te houden?
  Na vandaag heb ik er 8 dagen op zitten en ik moet zeggen, het valt me reuze mee. Ik heb het alleen van het weekend even moeilijk gehad. We gingen een film kijken en “normaal” hoort daar een zak chips of m&m’s bij. Maar goed, achteraf denk je ook: tsja die film wordt er niet leuker door (door chips en m&m’s te eten). Dus eigenlijk mis je er niks aan. Verder geen honger en voel me goed!
  Succes allemaal!

 45. Eet waarvoor je bidt zei mijn vader altijd. Dat is 3 keer per dag en dan met mate.
  Dit is weer zo’n typisch dieet bedacht door de voedingsindustrie! waardeloos dus!

  • Vandaag begin dieet,ik vind het wel ingewikkeld met van alles.
   Heb nu een lijstje gemaakt,en ga naar de super markt.
   En dan maar creatief zijn.

 46. Hoi..
  Ik ga ook a.s maandag beginnen.
  Leuk om te weten dat meer mensen dat doen want dan kun je ervaringen delen.
  Succes allemaal en tot mails…
  Groetjes Ria

 47. In het boek staat wat je mag eten in cyclus 1. Dingen die ik niet ken, koop/eet ik niet :-)
  Voor de rest maak ik met de dingen die je mag eten gewoon iets. Ik ben niet creatief…dus heel gevarieerd zal het niet worden, maar ja normaal eet ik bijv. ’s avonds kip, groenten, rijst/wrap o.i.d.. Nu kies ik de groenten die ik mag en laat ik de rijst/wrap weg. Of een stuk zalm (rauw (met sojasaus van kikkoman, want daar zit geen suker in) of gebakken) met salade. Of een boerenomelet.
  Succes maandag met je eerste dag!

 48. Hallo,

  Ik ben (hoe cliché) op 1 januari 2013 begonnen met dit dieet en woog toen 82,40 kilo. Ik ga me pas weer wegen na 17 dagen. Als het in het begin snel gaat en daarna niet meer, werkt het niet motiverend voor mij, vandaar. En als ik dan klaar ben met cyclus 2, weeg ik me pas weer etc.
  Dus tot over 2 weken!

  Groetjes,
  Summer65

  • Hallo,

   Ik ga aankomende maandag beginnen met het dieet! Het is inderdaad beter als je pas na die 17 dagen weegt, dat motiveerd heel erg.

   Alleen ik zit een beetje in de knoop met wat je allemaal moet kopen,
   Zoals die Kefir???
   Snap er niks van!

   Groetjes

 49. Hallo,
  Voor de zomer 8 kilo afgevallen met dit dieet! Ga nu weer beginnen.Naat ook veel hoofdpijn eerste drie dagen daarna over.En wat obstipatie dus wel opletten! Succes allemaal.

 50. Dag allen,

  Ik ga vanaf maandag 7 januari met dit dieet beginnen maar weet wel dat ik wat brood ga toevoegen aan mijn dieet. Dan maar wat langzamer afvallen, maar ik zal altijd redelijk wat brood eten dus lijkt het me niet verstandig om al het brood de schrappen. Is er iemand die dit ook heeft gedaan?
  Nieuw jaar, nieuwe kansen, huppakeee!!

  Groetjes

  • Hoi Anniek,
   volgens mij is juist één van de essentiele punten in dit dieet dat je je koolhydraten schrapt en later beperkt weer toevoegt. Dit helpt echt enorm bij het afvallen, je krijgt anders je spijsvertering niet in de vetverbrandingsmodus. Dus, het is even afzien, maar ik zou het brood echt weglaten. Eet gewoon wat meer rauwkost tussendoor, daarvan mag je echt onbeperkt, en dat maakt echt niets uit. Maar je moet echt een soort ‘reset’ doen en daar passen koolhydraten/granen echt niet bij….
   Ben zelf al even terug ruim 12 kg kwijtgeraakt, nu nog weer even flink aan de slag om de Sint- en Kerst kilo’s weer weg te dringen… Morgen begin ik weer!

 51. Dag allemaal,

  Ook ik ben begonnen met het 17dd. Wil graag 10kg afvallen. Ben nu 2 dgn bezig met de eerste cyclus en al 1, 4kilo kwijt, natuurlijk alleen maar vocht. Maar ben erg benieuwd naar het verdere resultaat.

  Ik hou me strikt aan het dieet en drink 2l water per dag. Het is goed vol te houden, heb geen hongergevoel. Echter, heb ik wel last van hoofdpijn, echt achter mijn voorhoofd. Iemand anders ook last van?

  • Hoi Naat, ik weet niet of je al een reactie hebt ontvangen maar ik krijg hoofdpijn van het drinken van kraanwater. Ik heb het opgezocht en er blijkt wat in te zitten waar je gevoelig voor kunt zijn. Vooral bij 2ltr op een dag.. dus ik zou overstappen naar flessen als je dat nog niet deed. Succes! Ik ga morgen beginnen :-)
   groetjes Debby

 52. Ik zag dit boek bij dr phil, ik ben het type die dan gelijk naar de webwinkel vliegt en het ook wilt hebben.
  Toen ik het boek binnen kreeg ben ik gelijk begonnen. Ik ben 23 jaar, niet dik, 1,83 m lang en startgewicht was 88 kilo (ik zou volgens het boek 79 moeten wegen) prima gewicht dus!

  Ik ben student, dus volg ook in mijn eentje dit dieet, ik had dus alle groenten en fruit gehaald voor dag 1 en 2, hier heb ik uiteindelijk een week mee gedaan! Ik heb niet altijd het menu gevolgd van de eerste week, maar da hoeft ook niet! Je kan echt heel makkelijk varieren en dingen veranderen! Ik haat koken! Maar toen ik na twee dagen 2,5 kilo kwijt was vond ik het opeens heel leuk!

  Nu ben ik 8 dagen verder en ik ben precies 4 kilo kwijt!! Heel erb blij dus!
  Het enige waar ik moeite mee heb is het 2 liter water drinken, en het alleen maar water, groene thee en warm water met citroen (in de ochtend) drinken. Heeft allemaal zo weinig smaak! Dus aangezien ik een half citroentje in de ochtend mag, neem ik de andere helft savonds en bewaar ik altijd 1 portie probiotica (tussendoortje) als toetje en maak ik hier een smoothie van. Ik heb namelijk rond een uur of 21:30 altijd trek! Dus dit is de perfecte oplossing!

  Op verjaardagen is het moeilijk. Maar als je aan de jarige vraagt voor wat worteltjes, selderij stengels, tomaatjes, komkommer, kan jij dat lekker weg snacken! Doe er eventueel wat balsamico op!

  Ik ga dit weekend naar duitsland en dit is dus voor het eerst dat ik niet kan koken, maar er gekookt. Word voor me. Dus dit word een uitdaging. Het boek geeft wel heeeeel duidelijk aan wat je wel en niet mag dus dit moet gaan lukken.

 53. Eerst dacht ik, ja hoor, weer zo’n boek, een nieuwe hype. Maar na 17 dagen ga je gewoon verder met de volgende 17 en omdat de weegschaal steeds een lager getal aangeeft, ga je door. En het is geen dieet, maar een goede, gezonde manier van eten en drinken. Als je je houdt aan de basis, kan een uitspatting geen kwaad. Als je die uitspattingen maar niet elke dag hebt. En spat je uit door een vakantie, dan pak je daarna de eerste 17 dagen er bij om je gewicht weer te herstellen en om weer verder te kunnen met gezond leven.

  Ik ben nu ruim een maand bezig en er is 11,5 kilo af. Ik ben er nog niet, maar ik weet zeker dat het met dit “dieet” gaat lukken en ook vast te houden is!
  Een aanrader voor mensen bij wie de knop nu echt om is en die iets willen wat vol te houden is en ook blijvend gaat werken.

 54. ook wij zijn erg enthousiast over dit dieet. mijn zusje en ik volgen het nual ruim 8 weken en zitten beide in cyclus 3. het is ednvoudig vol te houden en er zit veel variatie in. geen hongergevoel! we kijke erg uit naar het nieuwe kookboek.

  sas en juud

 55. Iedereen die hier is en het boek volgt niet omwille van medische redenen, ga weg! Deze vermageringsdrang is ongezond, omarm je lichaam!!! Als je BMI ongezond hoog is wel dan is het toch beter voor een diëtist te zien want iedereen heeft een ander lichaam en dus ook een ander voedingspatroon nodig.

  x

 56. Ik ben nu sinds een week bezig en 2,1 kilo afgevallen het is goed te doen alleen is het vaak wel lastig wat ik moet eten op school omdat ik niet alles makkelijk mee kan nemen maar dan verander ik er een klein beetje aan!

 57. Ben 12 dagen bezig aan het dieet en ben nu 5.8 kg kwijt. Tot nu toe vrij strikt gevolgd. Niet veel hongergevoel gehad, maar wel veel zin in iets, vooral als de dochter chips of een koekje at. Moet toegeven dat het joggen wel lastiger wordt. Wens in totaal nog 5 kg te verliezen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken, maar ik ondervind wel, dat het steeds langzamer begint te gaan.

 58. Hoi! Ik ben op 26 Augustus begonnen met 17-day diet, na 11 dagen 3 kilo lichter, van 72.5 naar 69.5. Gaat goed, nog 6.5 kilo te gaan (streefgewicht 63 kilo). Ik volg het dieet redelijk strikt, af en toe een stuk fruit meer dan toegestaan en in het weekend een beetje brood en ijsje gegeten dus erg tevreden met resultaat tot nu toe. Hoop komende 6 dagen in phase 1 er nog een kilo af te krijgen. Will keep you posted.

  • Update: nu 5 weken bezig en ruim 6.5 kilo kwijt, naar 66. Gaat nog steeds goed, phase 2 nu afgerond. Laatste 3 kilos nog te gaan.

 59. Hallo, iedereen. Ik ben op 13 augustus begonnen en heb vandaag mijn laatste dag van de 1e cyclus. Ik ben tot nu toe 6,3 kg afgevallen. Ik volg het dieet zo strikt mogelijk. Ik drink mijn 2 liter water, mijn groene thee en let heel goed op mijn alcoholo. Vorige week op restaurant geweest en een salade met gerookte zalm en scampi’s besteld zonder frietjes en zonder brood. Daarbij een glas rode wijn die ik afwissel met plat of bruis water. Mijn 2e portie probiotica spaar ik meestal voor ’s avonds zodat wanneer ik trek heb in iets zoets of zouts ik daarop kan terugvallen. Daarnaast heb ik nog niet veel bewogen. Vanaf deze week herneem ik mijn cardiotrainingen en hoop ik zo nog wat te versnellen.
  Begingewicht: 111.6
  29/08: 105.3
  streefgewicht: 95 kg (wil nog wat spiermassa overhouden ook :-)
  succes iedereen

 60. Hallo mede fatfighters. Ik ben vandaag enthousiast begonnen met het 17 dagen dieet! In het vreleden heb ik al verschillende dieeten geprobeerd, met wisselend succes. Meestal werd ik ontmoedigd doordat mijn gewicht te langzaam af nam. Nu hoop ik met dit dieet daarvoor een oplossing gevonden te hebben. Ik wil 18,5 kg afvallen. Dus dat wordt wel 2x alle cycli doorlopen… Suc6 iedereen en als jullie nog tips hebben hoe we dit dieet beter kunnen volhouden, dan lees ik die graag.

 61. Wie kan mij vertellen of ik ook gerookte vissoorten mag eten zoals gerookte zalm ,gerookte paling, gerookte forel , …en in welke cyclus
  Alvast bedankt !

 62. Ik ben nu 4 dagen bezig met fase 1. Heb al wel gezondigd met een etentje op zaterdag. Maar het resultaat is gelukkig nog positief! 1,4 kg eraf! Ik ben benieuwd naar hoe het de komende dagen zal gaan…….

  Startgewicht 3/8: 82,2 kg
  6/8: 80,8 kg

  Streefgewicht: 64 kg

 63. Ik ben vandaag gestart met dag 5 van cyclus 1 en ik ben al 2.5kg lichter!!!

  Super te doen en géén hongergevoel. Ik mis wel mijn brood ’s morgens.

  Succes aan iedereen vandaag!!!
  Zonnige (en slankere) groetjes!

  17 Dagendieet Recepten Boeken

 64. Hoi,

  Sinds afgelopen vrijdag ben ik gestart met het 17 dagen dieet; ik ben vandaag dus aan mijn 4e dag bezig. De eerste dag verliep prima, maar de dagen nadien bleken toch wel lastiger… Ik ben al wel 1,4 kg afgevallen, dus dat motiveert wel om door te gaan. Omdat ik een enthousiate jogger ben, ben ik gisteren ook mijn rondje van 7 km gaan lopen, maar dat viel wel tegen. Ook trappen lopen is zwaar; ben bijna niet vooruit te branden! Nu staat er in het dieetboek dat ik per dag niet meer dan 17 minuten moet bewegen, maar alleen al met mijn hond loop ik minstens 3 keer per dag een half uur. Ook het joggen wil ik niet graag opgeven. Is dit verstandig? Moet ik er even mee stoppen? Wordt het vanzelf beter? Wie heeft advies en wil dat met mij delen?

 65. Ik ben sinds 4 dagen met het dieet bezig en ben een halve kilo vermagerd,heb al wel wat honger gehad.
  2 problemen heb ik: Allergie voor fruit,kan alleen appelsien,mango,meloen,gele kiwi eten en de gedroogde pruimen,dus in fase 1 alleen appelsien en gedroogde pruimen,of fruit uit blik…en ik mag geen cardiotraining doen omwille van fibro/cvs..dus intensief sporten is er ook niet bij….Iemand een alternatief???

 66. Hallo,
  ik heb gisteren ook het boek gekocht + het werkboek. Ik lees hier heel veel positieve reacties, dus heb ik beslist om er maandag keihard voor te gaan! Het feit dat er geen voedingsgroepen worden weggelaten, was voor mij hét punt me te overhalen. Want zo’n proteine-dieet waar je enkel vlees mag eten die eerste dagen, hing me na 2 dagen de keel uit!
  Ik ben 1m67 en weeg dicht aan de 70kg kilo. Ik hoop naar 62kg te kunnen gaan en dit in combinatie met Start to Run en Powerplate.
  Allemaal veel succes en alle tips en/of ervaringen zijn meer dan welkom!
  Groetjes, Ezrah.

 67. hallo heb het boek van dr. moreno 17 dagen cyclus gekocht en mijn vraag is of je ook bijvoorbeeld twee dagen of drie dagen hetzelfde ontbijt en lunch mag gebruiken ik weet ondertussen wel dat je de lunch en het dinner mag wisselen maar van mijn vraag stond niks erin want als je werkt komen bepaalde dagen vooral de lunch slecht uit. gaarne bericht op mijn vraag

  groetjes wilma

  • ik denk dat wel,
   ik eet altijd hetzelfde ontbijt,want ik lust geen eieren.Kdenk dat ze zoveel variatie zetten om het niet saai te maken.mvg

 68. wat eten jullie als tussendoortje in de namiddag? rond 16u krijg ik een kleine honger maar fruit is af te raden , wat eet je dan het best?

 69. Ik lust absoluut geen yoghurt/karnemelk hoe kan ik dat vervangen want het zit iedere dag in het ontbijt bij het 17 dagen dieet

  • Je hebt ook capsules met probiotica, dat ik combi met magere melk zodat je toch je zuivel binnen krijgt?

 70. Hallo,
  Ik denk dat je de derde fase wel wat langzamer gaat maar ik voel me er wel lekker bij.Het lijkt best wel op het dr frank dieet!Tot nu toe 10 kilo dus ben tevreden.Gr en succes Carla

 71. Hallo, ik ben zondag begonnen met het 17 dagen dieet.
  Vandaag dus mijn derde dag achter de rug. Ik heb wel al honger gehad omdat ik niet echt een keukenprinses ben en de nieuwe dingen die ik maakte waren niet echt lekker.Maar ik heb er ook al een oplossing voor gevonden:ik maak dat ik altijd verse magere soep heb,als ik een hongertje voel opkomen, drink ik een kopje soep. Ik was na 1 dag 500gr kwijt, vanmorgen was er alweer 100 gr bij, maar ik laat me niet ontmoedigen, ik wil en zal het 17 dagen volhouden!Ik heb 1 groot probleem bij dit dieet en dat is dat ik absoluut geen eieren lust en al zeker geen eiwit… mijn ontbijt is dus elke dag een smoothie met aardbeien.Iemand nog andere ideeën om die eieren te vervangen. En de kip vind ik ook maar droog…wat mis ik mijn mayo! Veel succes aan iedereen. En euhh mijn start gewicht is 88kg ik wil naar 70-75kg gaan, dus nog een helse lange weg..

 72. Ik heb vandaag het boek besteld en morgen komt het binnen…..ik was heel benieuwd dus heb het afgelopen anderhalf uur 39 pagina’s berichtjes zitten lezen. En nu…..nu denk ik….pfffffffffft, dat wordt niks. Om de paar bladzijden veranderen de namen. Degenen die hard afvallen zijn heel enthousiast, in de tweede cyclus wat minder, in de derde cyclus komen ze aan en dan hoor je er niets meer van. In het begin waren er nog een paar fanatiekelingen die na 10 weken trots waren op 10 kilo minder. Ik heb een zeer gevarieerd afval- en aankom verleden, maar ik ben jaren geleden bijvoorbeeld met de WW 30 kg afgevallen in 5 maanden en dr. Frank is toch ook zeker goed voor 12 kilo in 8 weken. Ik twijfel er niet aan of ik ga de eerste 17 dagen gigantisch afvallen….maar nergens zie ik verhalen van iemand die bijvoorbeeld 20 kg of meer afgevallen is, toch ?
  Ga ik spijt krijgen van mijn impulsieve aankoop ? De verloren kilootjes van de WW en dr. Frank zijn er na 10 resp. 2 jaar weer bijgekomen maar hier lees ik dat ze na drie dagen al weer terug kunnen komen ?
  Anna……..kun je me motiveren ?

  • Hoi, misschien kun je beter even op 17dagendieet.nl kijken daar staan een hoop succesverhalen.
   Ik ben nu bijna klaar met cyclus 3 en ben 8 KG afgevallen tot nu toe. Ik ga vanaf volgende week weer met cyclus 1 beginnen, het bevalt mij namelijk prima dit dieet.
   Succes!

 73. Hallo,

  Ik ben vorige week maandag begonnen met het dieet en het is vrij makkelijk vol te houden. Mijn doel is om mbv dit dieet en sporten ongeveer 20 a 25 kilo af te vallen. Na 1 week ben ik 5 kilo afgevallen.

 74. Hallo,
  Fase 3 gaat niet zo goed krijg meer trek ,stond ook ineens 2 kilo zwaarder?dus vandaag maar terud naar fase 1 ook wil die 10 kilo eraf hebben en voelde me zo lekker!Succes weer allemaal.

 75. Ik ga deze week beginnen.. Heb de engelse versie als e-book maar heb nu net de papierenversie in het NLs besteld..
  Wie wil er ook deze week beginnen? Dan kunnen we elkaar misschien ondersteunen?

  Dinie

 76. Ik heb me 17 dagen strict aan het dieet gehouden. De eerste week was ik 2 kilo kwijt. Maar vandaag ( de 17e dag) ben ik in het totaal maar 1 kilo kwijt. Ik snap niet waarom ik niet afval…

 77. pffff, ik moet terug opnieuw beginnen , na het beeindigen van de 17 dagen had ik 2 kg kwijt, dan 4 dagen brood, chinees en pasta gegeten, nu sta ik terug op het gewicht van voor de 17 dagen, echt , ik kan het niet laten, ik probeer vandaag terug opnieuw en hopelijk lukt het me deze keer, ook lastig om met een gezin niet mee te kunnen eten, daarom dat ik me makkelijker laat gaan ….
  oke, we beginnen vanmorgen met het gewicht van 66.2 kg
  Hopelijk lukt het me !!!!

 78. Ik ben nu net in de tweede cyclus beland en het gaat fantastisch. Ik ben 8.5 kilo afgevallen en mensen om mij heen begint het op te vallen. Dat geeft wel een kick!
  Nu nog 11.5 kilo te gaan, ben benieuwd hoe de tweede fase gaat. Ik vindt het prima vol te houden dit dieet, nog nooit heb ik het zo goed volgehouden en ben ik zoveel afgevallen.
  We gaan ervoor!

 79. Ik doe het nu zes weken,in het weekend neem ik wel wat paar noten of chips of een keer uit eten.Ik neem alleen geen zoetigheid of zo!Ik wil nog twee kilo maar je weel nooit het eten zo bevalt me wel!

  • Ja, door de weeks gaat het wel, maar in het weekend moet ik het ook nog maar zien. Maar als ik inderdaad maar niet snoep is het al een hele verbetering. En met uit eten kun je best veel kiezen, als je de patat maar laat staan.

 80. Hallo,
  Ik ben nu 8 kilo kilo kwijt dus hartstikke blij.Ik wil jullie waarschuwen voor het dagelijks op de weegschaal staan,de eerste dagen gaat het hard maar soms sta je dan stil of je bent zelfs even een dag zwaarder!Ik adviseer om na die 17 dagen gewoon een keer per week op vaste dag te gaan anders raak je gedemotiveerd.Ik val nog ongeveer kilo per week af nu.Succes allemaal

  • Ja, dat had ik ook al door. Vandaag was er iets bij. Maar dat is meestal met dieten. Maar ik vind het gewoon leuk om toch op de weegschaal te staan. Ik weet dat ik nu gezond eet en het er heus wel af zal gaan en 2 kilo in de eerste 2 dagen natuurlijk niet kan en dus vocht was. Ik ben al blij als ik 1 a` 2 kilo per week afval. Tenslotte ben ik ook niet elke week zoveel aangekomen. Hoelang heb jij er over gedaan om 8 kilo af te vallen?

  • Inderdaad Carla, dat elke dag op de weegschaal is niet goed. Ik zie in de 2de fase het gewicht nog niet echt naar beneden gaan, maar ik hou vol……..het is nu dag 7 van de 2de fase, ik zie het wel. Omdat ik na de 2de fase nog niet op mijn streefgewizcht ben, ga ik weer met fase 1 beginnen, heeft iemand hier ervaring mee?

 81. Zo, de 3e dag bijna achter de rug en ik voel me nog vol van het eten. Daardoor lijkt het net of ik vast niet afval, dus ik ben benieuwd wat de weegschaal morgen aangeeft. Verder valt het me tot nu toe mee geen brood eten tussen de middag. De kinderen moesten er wel aan wennen dat ik dan aan de salade of soep zit.

 82. Hallo, ik ben vrijdag 15 juni begonnen met fase 1, het gaat helemaal goed, nu 13 dagen later ben ik 6 kilo afgevallen. Ik weet niet wat er gebeurt, maar mijn energie is SUPER, en die kilo’s kwijt natuurlijk helemaal. Ik kan het iedereen aanraden.

  Groet,
  Marja

  • Wauw! Hopelijk lukt het mij ook. Ik ben nu met de 3e dag bezig en vanmorgen was er 2 kilo af.

 83. Hallo allemaal, ik ben een “tijdje” weg geweest, beetje teleurgesteld. Was lekker bezig met ciclus 1, +/- 3 kilo af, was best tevreden, maar dat was het ook! Niets meer afgevallen daarna. Hild me wel aan de dieet en sporten, dus halfwegen 2de ciclus ben ik gestopt, of beter zeggen, doe niet meer zo fanatiek. Blijf wel sporten en let ik goed op wat ik eet, dat weer wel, maar bjif bij 82,8 kilo en dat is niet bepaald motiverend. Wou zo graag mijn borst laten verkleinen, maar moet tenminste nog 3 kilo af (om een afspraak te kunnen makken mag je geen “ernstig” overgewigt hebben). Ben ik best depri vandaag.

  Groetje en toch succes allemaal!!!

  • Karol, kom op, het gaat je lukken, ik merk in het dieet, als je te weinig water drinkt val je niet zoveel af. Die 3 kilo moet je toch gaan lukken. Ik hou me niet zo heel erg aan het dieet, maar eet ’s avonds kipfilet met een grote bak sla. Om een uur of 10 nog een beker yoghurt en niks meer. Kom op het moet je gaat lukken…..

   Sterkte ermee.
   Marja

  • Hoi Karol,Ik kan me voorstellen dat je niet vrolijk bent
   Maar het overgewicht voor je borstverkleining is niet erg hoor,ik heb ook mijn borsten laten verkleinen in het amc (van F/G naar een kleine D)ik woog toen 88 kg.De plastisch chirurg zei toen dat ik 10 kg moest afvallen dat zijn er maar 4kg geworden het word gezegt omdat als je daarna heel erg gaat lijnen je borsten niet meer in verhouding met de rest van je lichaam is en ook weer slapper worden.Toen de operatie was gedaan vond iedereen me veel slanker.Dus kom op ga ervoor succes blijf positief dan lukt het in eens vanzelf

 84. Hi,

  Ben ook op 25 juni begonnen, 2e dag zit er op! Bij mij is er ook al 1 kilo af..dat stimuleert! :-) Ohh wat zou het fijn zijn om weer 57 te wegen!:-)

  • Hoi Halide. Hoeveel wil jij in totaal afvallen? Ik ben vanmorgen op de weegschaal geweest, en 2 kilo minder. Maar dat zal ook wel vocht zijn, maar ik zie tenminste dat mijn lichaam bezig is. Mijn buik voelt al wat platter en dat is fijn.

 85. Ben nu met de 2e dag bezig en het gaat me tot nu toe goed af. Er is 1 kilo af, maar dat zal wel vocht zijn. Even een weekje afwachten wat ik dan ben afgevallen.

 86. Hallo, afgelopen vrijdag stond ik voor het eerst stil?Voelde me ook niet lekker heb nu griep en keelontsteking dus deze week gaat het me niet meer lukken!Eet wel niet veel maar toch niet in het dieet wat ik bij veel nieuwe mensen zie?Waarvoor kies je er dan voor?Ik doe het maar op mijn eigen manier,ik vraag me af of het werkt?Ben benieuwd!

 87. Leuk dat er meer zijn begonnen. Hopelijk lukt het ons allemaal een paar kilo kwijt te raken! Ik hou me aan het dieet, maar ik heb als een soort toetje wel een paar aardbeien bij de lunch gegeten. Nou, beter dan een koekje toch.

 88. Ik ben ook vandaag begonnen maar dan niet geheel zonder koolhydraten. Tot nu toe wel maar dat ga ik niet de hele dag doen omdat je koolhydraten nodig hebt, dat is voer voor je hersenen (heb ik gelezen) en die wil ik toch niet uithongeren ;) Ik ga voor langzame koolhydraten, dus geen koek en snoep of wit brood.
  Op de weegschaal vanmorgen 71,4 kilo en ik wil er 5 af!
  Tot nu toe heb ik op:
  koffie, 2 gekookte eitjes, een winterwortel en een halve komkommer.
  De hele dag door drink ik heet water als thee zeg maar.
  Straks neem ik een appel en een kiwi en een snee speltroggebrood.
  Voor vanavond heb ik mager rundergehakt met veel groenten waar ik voor de rest van het gezin pasta ofzo bij kook.
  Ik slik wel elke dag multivitamine en omega 3/6 en vit.D en E.
  Lijkt dit wat?
  Wat bewegen betreft: stoffen en stofzuigen, flink eind lopen met de honden, uur fietsen (jaja, zelfs met deze wind hihihi).
  Die 5 kilo zitten me dwars! Overdwars dan letterlijk ;) vooral zo op de hoogte tussen schouderbladen en knieën, weg ermee!
  Kom, daar gaan we even korte metten mee maken, ja?

 89. Hallo,

  Ook ik ben vanmorgen begonnen, wat is het vreselijk om een glas warmwater met citroen te drinken. Pfff laatste slokje in de groene thee gegooid.
  Ben heel benieuwd hoe de resultaten zullen zijn. Ga zo lekker naar de sportschool en dan een uurtje steppen hopelijk ga ik het volhouden!!!

 90. Ik ben vanmorgen met het dieet begonnen. Zijn er nog meer vandaag begonnen zodat we elkaar kunnen steunen? Ik ben benieuwd of ik het vol hou, want ik wordt normaal altijd heel trillerig en flauwtjes als ik weinig koolhydraten eet. Zeker brood zal ik missen, maar ik moet wat kilo’s afvallen en met gewoon eten lukt het me niet.

 91. Mijn man en doen het nu 17 dagen en zijn mijn man 4.kg afgevallen en ik 6 kg. Mijn man is diabeties 2 en dat gaat ook goed hij gebruik 50 een heden minder insulinen. Alleen heb ik het dieet een beetje aangepast met ’s morgen zemelen bij de yoghurt en ’s middags 2 sneetjes bruin brood met kaas en veel rauwkost en ’s avonds 2 kleine aardappels er bij. Alleen heeft hij veel last gehad van hipo’s in de middag maar dat nu beter.
  Wij kunnen het goed volhouden. succes

 92. Ik ben nu klaar met de 1e 17 dagen en ik ben 5.4 kilo afgevallen
  Valt niet mee maar het is redelijk voltehouden. Op naarde volgende 17 dagen maar heb 2x gesmokkeld en n cracker genomen want dat mis ik wel, brood of beschuit.

 93. het gaat niet zo goed met het volhouden, wil het wel heel graag ….
  Dag 1 = startgewicht 67kg
  Dag 2 = 65 kg
  Dag 3 = 64.5 kg
  Dag 4 = 63.8 kg gezondigd met 3 sultanankoekjes + 1 boterham gegeten maar niet meer dan 1600 kcal gegeten , wel half gaan joggen
  Dag 5 = 64 kg
  Dag 6 = 64.5 kg
  Dag 7 = 64.8 kg gezondigd met 3 sultanakoekjes + 2 beschuiten + 1 snee goudse kaas + 1 gebraden kippebil van de markt :(((( wel half uur gaan joggen, het zal tegen 2000 kcal zijn dat ik dan gegeten heb
  Vandaag = Dag 8 = 64.8 kg en heb vandaag al gezondigd met 80 gr wit stokbrood, goed voor de verkeerde kcal extra.

  Wat doen jullie met jullie eetbuien ??? Ik kan er niet aan weerstaan, ik zou graag 58 kg wegen tegen midden augustus want dan trek ik op vakantie.

  Groetjes, xxx

  • Probeer i.p.v. te grijpen naar koolhydraten en ongezonde dingen iets anders te nemen. Ik neem vaak iets wat ik niet heel graag lust maar wel kan opeten zonder kokhalsen zeg maar. In mijn geval, rauwe paprika) Als ik een eetbui heb en ik neem een stuk rauwe paprika dan heb ik na een paar happen zoiets, bah, ik heb eigenlijk helemaal geen trek en weg is m’n eetbui 
   Heel af en toe een cheatdag mag trouwens best hoor! Ik ga losjes met het dieet om in het weekend, ik eet geen koolhydraten, maar drink wel een wit wijntje dan. Je moet jezelf af en toe iets gunnen anders hou je het gewoon niet lang vol.
   Succes!

   Gr Chantie

 94. Hey iedereen,

  goh heb vraagjes, ben begonnen met het 17dd op woensdag 13 juni, we zijn nu aan dag 7 , tot dag 5 ging het goed, startgewicht 67 kg , dag 5 : 63.8 kg dag 6 : 64 kg en nu dag 7 : 64.5 kg
  Ik hou me strikt aan het dieet en nu kom ik nog bij …. demotiveerend
  ik eet wel 2 x per dag potje magere 0% vet yochurt van 150 gr daarin zit wel 20 gr aan koolydraten ???? Teveel ????
  En mogen groene pepers in de eerste cyclus? Want dat vond ik niet terug in het boek.

  Hopelijk krijg ik snel reactie …

  • Beste Ikkenvdb,

   Ik zou zeggen: geweldig! 2,5 kg in één week!
   Dat is het nadeel van elke dag wegen, je ziet je gewicht fluctueren. Ik ben zelf in dag 9 van cylus 2 en ik ben 4,5 kg afgevallen. Dat is iets meer dan 1 kilo per week gemiddeld en daar ben ik zeer content mee. Als ik niets had gedaan was ik misschien nog meer aangekomen. Ik weeg me ook dagelijks en zie het ook op en neer gaan. Twee stappen vooruit en één achteruit. Ik denk dat je het zo moet zien dat je nu een hele gezonde manier van leven aanleert. Niet voor even maar voor altijd. Het is niet zo dat je even heel veel gewicht kunt verliezen om daarna weer over te gaan tot de orde van de dag. Je zult blijvend iets moeten veranderen en daar ben je nu mee aan het oefenen terwijl je ook nog eens afvalt!
   Wat betreft de yoghurt, die kun je misschien ook eens afwisselen met kefir of acydophilusmelk (verkrijgbaar bij de natuurwinkel).
   Succes!

 95. Hallo.

  Ik ben afgelopen zaterdag begonnen met het 17 dagen dieet. Tot nu toe is het goed vol te houden, maar ja, 2 dagen is nog niets. Ik ben benieuwd naar het resultaat zaterdag, want dan mag ik mij weer wegen.
  1 Vraag: waar is Kefir verkrijgbaar?

  Iedereen veel succes en we gaan ervoor!

  Gr. Sabine

 96. @Naomi,

  Bedankt voor uw reactie ! Ik ben blij een antwoord te krijgen.
  Ook voor u veel succes verder met het dieet.

  groetjes
  Katrien

 97. @Daniëlle: Noten zijn niet toegestaan in cyclus 1, die mogen vanaf cyclus 3.
  @Katrien: Vanaf cyclus 3 mag er brood gegeten worden, volgens mij mag je dan elke dag 1 sneetje brood.
  @VEken: Ik zou het niet doen, er zitten toch veel verborgen suikers in dat soort drankjes. Ik drink af en toe siroop van Tesseire met 0% suiker, als ik al dat gewater zat ben.

  Ik hoop dat ik jullie hiermee heb kunnen helpen,

  Gr. Naomi

 98. Hallo,
  De stand is min 7 kilo zit nu twee weken in fase 2 ongeveer kilo per week dus ben tevreden.In het weekend neem ik wel eens frisdrank en een maaltijd waar ik zin in heb patat of lekker uit eten!Doordeweeks volg ik het strikt. groetjes en succes

 99. Hallo !

  Mijn man & ik startten met het dieet. Zaterdag gaan we naar fase 2, de verbeteringsfase.

  Er wordt gesproken van granen. Mag er volkoren brood gegeten worden ? Er wordt nergens melding gemaakt over brood. En zo ja, hoeveel ?

  Het dieet valt reuze mee…

  Bedankt voor jullie reacties :-)

 100. Hoi allemaal ik ga zaterdag met het 17 dagen dieet beginnen. ik heb een tijdje geleden Dukan gedaan naar had ik erg moeite mee en eindelijk had veel problemen gekregen te kort aan vitamine en ijzer ,
  Ik denk dat 17 dagen dieet beter is vanwege de groente.
  Ik ben erg nieuwsgierig

 101. Ik ben van plan te starten met het 17 dagen dieet maar heb alvast 1 vraagje wat zijn probiotica .. en welke zijn het best aan te raden.
  Bestaat de dvd van de workout al in het Nederlands en zo ja waar is deze te verkrijgen ?

  Groetjes
  Bine

  • Hoi Bine,

   Yoghurt, Kefir, Actimel, Hüttenkäse, Tempe, Zuurkool, Acidophylusmelk, zijn allemaal probiotische voeding. Staat op blz 51 beschreven. De workout zou ik niet weten, heb er ook naar gezocht maar kon hem alleen in het engels vinden :-(
   Ik doe het nu met hardlopen en skeeleren, ik ben iets minder dan een week bezig en ben al 5 kg kwijt, dus dat zal ook wel goed zijn :-) Ik zou zeggen ga ervoor! Ik heb alleen de eerste dag een beetje hongergevoel gehad, maar nu nerven last meer van, is echt super goed vol te houden.

   Gr. Chantal

 102. Sinds gister bezig en het valt me reuze mee. Misschien dat er nog een moment komt dat je denkt pfff… maar de hüttenkäse smaakt me boven verwacht goed!! Ik voel me nu al fitter da anders en binnen 1 dag al o,6 kwijt :)
  Weet iemand of je augurken mag eten in de eerste 17 dagen?

  • Hoi Miep, fijn dat het je bevalt! Ik denk dat augurken suiker bevatten, vooral de zoetzure. Daarom lijken ze me helaas niet geschhikt. Succes!

 103. Lieve allemaal,
  Ik heb in de afgelopen dagen alle reacties gelezen en en dat is zeer motiverend! Nadat ik vorig jaar met Momentum bio hcg 8 kilo was afgevallen had ik dat gewicht er langzaam ook weer allemaal bij gegeten en hoewel ik nog zo’n kuur in huis heb ga ik het nu maar eens gezond proberen. Vandaag dag 7 van de eerste cyclus. Ik vind het redelijk te doen hoewel ik wel vaak een knagend, trekkerig gevoel in mijn maag heb. Ik ben in 6 dagen 2 kilo afgevallen. Dat is natuurlijk geweldig maar ik merk bij mezelf dat ik het niet hard genoeg vind gaan en dan gedemotiveerd raak. Niet erg realistisch. Ik weeg me elke dag en zoals gisteren was er drie ons bij en vandaag weer twee eraf en dat leidt dus tot teleurstelling. Ik ga proberen om niet meer elke dag te wegen want het wordt een obsessie.
  @Karol, wij hebben hetzelfde streefgewicht en ongeveer hetzelfde begingewicht dus misschien gaan we een beetje gelijk op. Ik wil het liefste naar 69, ik ben al vijftien jaar niet onder die 70 geweest!
  Heel veel succes allemaal!

  • Hey Lucie, ik ben ook heel lang geleden onder de 70 geweest. Mijn streefgewicht is normaal gesproken 65 kilo, want ik ben niet zo lang (1,68m), maar ik vind 70 al genoeg. Wil wel nog een beetje “LEKKER” bjiven! Ik weeg me niet elke dag maar een keer p/ week, volgende week laat ik je, en de andere natuurlijk, weten hoe het bij mij gaat. Wij gaan gewoon bereiken, dat weet ik!!!
   Toitoitoi allemaal. Tot volgende week.

 104. Hallo,
  Mijn 17 dagen zitten erop -5 kilo op naar de volgende 5!Voor chantal de eerste dagen gaan erg hard daarna wat minder bij mij viel soms wat tegen!Ga nu maar een keer per week op de weegschaal hoop op kilo per week!!

 105. Hoi iedereen,

  Ik ben net 2 dagen bezig en ben al 2 kg kwijt, echt super motiverend om zo’n snelle start te maken. Maar ik moet er nog 28 dus nog een lange weg te gaan, succes allemaal!

 106. Hoi Karol,
  Ik sport drie keer week 45 tot 60 min krachttraining,en dat gaat gewoon prima met dit dieet,De eerste dagen was ik wel wat vermoeid maar daarna ging het prima.De stand is nu 4,5 kilo nog twee dagen te gaan in de eerste 17 dagen!

  • Hallo Carla,
   Bedankt voor je reactie. 4,5 kilo? WAT SUPER ZEG!!! Ik ben pas begonen, ben nou maar een week bezig, vorige week was ik 85,8 vandaag 84,3. Ben heel erg blij mee. Ik heb nog een lang weg te gaan, wil naar 70 kilo, moet dus wel ff vol houden, maar ik ga er voor.

   Succes!

   Karol

 107. Hallo allemaal, ik ben bijna een week bezig met de eerste 17 dagen. Morgen ga ik mij voor het eerst wegen, “heel erg benieuwd!!!”. Ik vond de vraag van Monique (332 van 18 mei) heel interessant, want ik zit ook een z’n situatie, maar jammer genoeg heeft niemand beatwoord, dus steel ik bij deze nog een keer hetzelfde vraag: Heeft iemand ervaring met dit dieet en sporten???
  Veel sucsses allemaal!!!

  Karol

 108. Oke valt dan even tegen!Ik dacht zelf ga nu maar een keer per week op de weegschaal want dan valt het mischien mee.Dus wo is mijn laatste dag dus do wegen,ben benieuwd?

 109. Hoi Carla,
  Nee dit is dag 4 van fase 2 en niks afgevallen. Blijf nog steeds steken op min 7,8
  Hoop toch wel dat ik weer ga afvallen want dit is niet leuk
  Iemand het zelfde ?

 110. Zo hè hè dit is mijn laatste dag van de eerste 17 dagen. Dag 17 dus en 7,5 kg afgevallen joehoe. Wat zijn jullie in totaal afgevallen na de eerste 17 dagen ?

 111. Vandaag min 3 kilo.Ben wel van plan om me nu een keer per week te gaan wegen,als je soms een dag stil staat werkt dat mischien demotiverend!Dus tot volgende week succes allemaal!!

 112. Beste Sanne
  op het dagmenu staat niet precies de hoeveel heden van groenten vlees bijvoorbeeld.en moet ik zelf kiezen waaner wat ga ik eten?
  alvast bedankt

  groetjes

  Lida

  • Die vraag kun je beter aan Anna Petra stellen, zij heeft de dagmenu’s samengesteld. Of je kunt een vraag stellen aan de ‘17 dagen expert‘ die je kunt vinden op het forum.

   Een ander handig hulpmiddel voor starters is de 17DD weekplanner waar je precies in kunt zien wat je mag eten en drinken.

 113. Beste Sanne heel veel dank voor het dagmenu.

  in 17 dagen hoe veel val je af? ik wil heel graag afvallen. met vetvrij dieet ben ik al 13 kilo kwijt. maar het werkt niet meer. groetjes. lida

 114. Lisa,
  Nou in het boek staan wel alle recepten en dingen die je moet eten plus de voorbeeld menu’s ( die ik precies volg) vandaag dag 14 en 6,5 eraf
  Als je je eraan is je die 14,95 van het boek zeker waard

 115. Ik wil heel graag afvallen, maar blijf tussendoor snoepen. Dit dieet spreekt mij op zich wel aan om te proberen. Nu ben ik bezig met een trainingsloop. Op 23 juni zou ik 5 km moeten kunnen hardlopen achter elkaar. Nu heb je juist bij hardlopen wel koolhydraten nodig voor energie. Nu is mijn vraag: als ik 2 of 3 dagen in de week train (ca. 45 minuten) kan dit dan wel samen met dit dieet? Ik ben er zelf bang voor dat ik dan niet gezond bezig ben met mijn lichaam. Wie heeft ervaringen met dit dieet en sporten.

 116. Netjes !! Volhouden
  Voor mij dag 12 vandaag en 6,2 eraf. Sta nu alleen al 2 dagen stil met gewicht . Iemand enig idee hoe dat kan, of kom het van zelf weer

  • beste Kim

   moet ik het boek echt hebben om met deze dieet begennen? alvast bedankt

   Lida

 117. Hallo,
  Maandag 14 mei begonnen samen met mijn man.Vanmorgen allebij 2 kilo kwijt hoop dat het zo door blijft gaan!

 118. Ja gaat echt lekker en geeft zeker een boost dag 8 en 5,1 kwijt
  Wis niet dat het zo snel kan gaan succes allemaal

 119. dan stop je beter, bij mij was het ook zo en op dezelfde tijd is mijn
  man 12 kilo afgevallen ik denk dat jij geen grote eter bent zoals ik
  en dat het aan de slechte verbranding ligt

  succes

  • Maar ik wil wel afvallen! Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Iedereen was hier zo positief over, geen plateau’s meer… ik dacht, dat is het! Er is fysiek niets met me aan de hand, er is geen enkele reden waarom ik niet af zou kunnen vallen en toch gebeurt het niet.

 120. Hallo allemaal,

  Nog 3 dagen en dan zit de 3e cyclus er voor mij op.
  Ik begon met 85 kilo (ben 1.73) en woog vanochtend 75,7 kilo!
  Ik zweer bij dit dieet, nog nooit heb ik een dieet zo volgehouden zonder te snaaien!
  Met pasen heb ik geleerd dat het me anders duur komt te staan! Heb toen namelijk met de pot meegegeten terwijl ik toen net cyclus 1 achter de rug had. Nou dat heb ik geweten, het lag als beton op mijn maag! Zeker een teken dat mijn maag deden stuk kleiner is geworden zo snel al!
  Ik ga maandag weer beginnen met cyclus 1, en hoop dat ik na cyclus 3 op mijn streefgewicht van 65 kilo zit.
  Voor iedereen die nog bezig is, veel succes nog!
  En voor mensen die nog twijfelen, probeer het gewoon, zet de knop om en wie eet werkt het ook voor jou, baat het niet, het schaad zeker ook niet!

  Groetjes anneke

 121. Hallo allemaal,

  Nog 3 dagen en dan zit de 3e cyclus er voor mij op.
  Ik begon met 85 kilo (ben 1.73) en woog vanochtend 75,7 kilo!
  Ik zweer bij dit dieet, nog nooit heb ik een dieet zo volgehouden zonder te snaaien!
  Met pasen heb ik geleerd dat het me anders duur komt te staan! Heb toen namelijk met de pot meegegeten terwijl ik toen net cyclus 1 achter de rug had. Nou dat heb ik geweten, het lag als beton op mijn maag! Zeker een teken dat mijn maag deden stuk kleiner is geworden zo snel al!
  Ik ga maandag weer beginnen met cyclus 1, en hoop dat ik na cyclus 3 op mijn streefgewicht van 65 kilo zit.
  Boiler iedereen dure nog bezig is,

 122. Hallo, ik ben ook begonnen.

  Wil graag van de 68 kilo naar de 59 kilo.
  Is dit ook een forum waar je reacties kunt delen, want het zou mij erg helpen als ik een “maatje” kan vinden dat me kan stimuleren.

  Ik ben hartstikke benieuwd hoe dit me af gaat, als ik jullie reacties lees, wil ik zeggen ga allemaal zo door!!

  Groetjes

 123. Hoe is het toch mogelijk dat iedereen massaal afvalt en ik helemaal niks? Ik ben nu 3 weken bezig en nog geen gram afgevallen.

 124. Ik ben gisteren begonnen aan de 2e fase van het 17 dagen dieet. Ik volg het heel strikt maar val niks af. Hebben anderen daar ook last van?

 125. Even een vraag voor Anna; ben je op een of andere manier medisch onderlegt. Je geeft hier adviezen, zelfs aan zwangere vrouwen maar waar bazeer je dit op? Niet dat je adviezen niet goed zouden zijn of zo maar wie en wat ben jij dan dat je aan wildvreemden (dieet) advies geeft?
  Overigens had ik het zelf over “sla en yoghurt” waarbij als je dit niet zoals jij deed, uit z’n context haalt, enige ironie over de hoeveelheid en het soort eten bedoelt wordt. Maar degene waarmee ik op dat moment contact had, snapte dat heus wel. Jij wil alleen maar op dit forum negatieve reacties onderuit halen en het boek promoten en daar moeten lezers op fora altijd voor uitkijken. Dus ik ben wel benieuwd wie je werkelijk bent.

 126. hallo,
  zojuist het boek besteld …. ik ben erg benieuwd zeker na het lezen van toch wel erg uiteenlopende reacties op het gebruik van dit dieet.

  Hoe komen jullie aan de recepten? staan die ook in het basisboek beschreven?

  Alvast bedankt voor n reactie.

  • Dag mama7711,

   even met je huisarts overleggen, maar ik denk dat je beter kunt wachten tot je geen borstvoeding meer geeft.

   succes,

   anna

 127. Murtadjimya zo zeg wat een lange naam haha sorry,…..

  Ik ben er even mee gestopt heb buikgriep en dan werkt het niet dus maandag maar weer opnieuw ,het moet toch lukken? Denk ik dan ik ben een echte lekkerbek hoor mag heel graag koken en lust ook werkelijk alles vroeger was ik een slanke den maar ja je wordt ouder er komen kinderen en dan gaat het vanzelf dat de kilo,’s eraan komen ongemerkt .
  Het is wel prettig om om een bericht hier achter te laten dat stimuleert natuurlijk wel een beetje .

  Fijn weekend Dawn

 128. Hallo, Nou ik dacht laat ik eens beginnen ik vind het niet gemakkelijk ben ooit eens 15 kilo met Atkins afgevallen maar het gekke is dat het een tweede, derde ,vierde ,enz keer niet lukt de eerste keer ging het als een trein en miste de koolhydraten absoluut niet .
  Ik baal van mezelf dat ik niet dat aan kan doen wat ik wil ik heb nu het boek op mijn tafel liggen en ben begonnen met dag 1 twee roerei en een geperste sinasappel dit omdat ik geen grapefruit lust ook heb ik een glas lauw water met halve citroen gehad.
  De 1,5 liter water staat er ook om leeg gemaakt te worden dus nu maar eens kijken of het me lukt.
  Wat ik me afvraag is of je onbeperkt Kip,Kalkoen,Vis kunt gaan eten of moet dit ook gewogen kan het niet terug vinden .

  Mijn start gewicht is 77,6 en dat is te veel bij 1,62 meter

  • Hallo Dawn,
   Ik weeg precies hetzelfde als jij en ben net zo lang! Ik wil ongeveer 15 tot 20 kilo afvallen maar dat is me nog nooit gelukt! Nu wil ik over ongeveer 1 week beginnen met het 17dagendieet maar als ik hier deze reactie lees…. hoop dat het bij mij wel werkt en ik wil niet nog meer aankomen dan ik nu weeg! veel succes verder!

  • Dag Dawn,

   In cyclus 1 hoef je je eiwitten, dus vlees of gevogelte niet af te wegen. Dus mag je best wat meer. Wat je je voor zou moeten nemen is: dit is de laatste keer dat ik ga afvallen. Veel mensen zien afvallen als iets tijdelijks. Even kiezen op elkaar, een dieet doen, en dan weer terug naar alles waardoor ze aangekomen zijn.

   Dat gegeven kun je omdraaien door jezelf te beloven dat je het volhoudt, en dat je daarna gewoon gezond eet. En dat je je dan af en toe eens laat gaan, is ook niet erg, als je daar ook maar mee stopt en dan weer gezond eet. a la cyclus 4.

   Het 17 dagendieet is niet afzien. Als je te zwaar bent, zul je ‘offers’ moeten brengen om dat er weer af te krijgen. Je krijgt er héél veel voor terug. Niet alleen is het goed voor je gezondheid, het is ongelooflijk goed voor je humeur/ego of hoe je het ook wilt noemen. Er gaat toch niets boven iets leuks vinden in de kledingzaak dat je waanzinnig staat omdat je een paar maten minder hebt?

   Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is wel te doen. Je kunt het!!!!

   Succes,
   Anna

 129. Ik schrik best als ik sommige reacties lees! Mensen, je komt een kilo aan van ongeveer 7000 kcal teveel eten. Er zijn honderden redenen voor stilstand of lichte gewichtstoename, dit betekent echter niet dat je ook echt dikker aan het worden bent!

  En voor de mensen die weinig of niet afvallen in de eerste dagen (of weken) en die vaker dieeten, geef je metabolisme de tijd om te wennen. Bij sommige mensen (inderdaad de mensen die komen van de fastfood en slechte gewoontes) schrikt de stofwisseling en val je in het begin drastisch af. Als je hiervoor redelijk gezond at, dan moet je lichaam eerst wennen aan de verandering voordat je af gaat vallen.

 130. Maar zeg nou eerlijk Yoke, 4 weken leven op “sla en yoghurt”, geen wijntje, geen broodje, niks en dat voor 2 kilo die er dan ook nog zo weer aanzitten! Dat is toch zinloos? Waarom zouden we onszelf zoveel ontzeggen voor zo weinig resultaat? Gelukkig heeft het bij je man wel goed geholpen (dus sommigen zijn hier dan toch bij gebaat) maar voor 2 kilo zou ik liever genieten van het leven. Al wil ik zelf graag 5 kilo afvallen. Maar niet zo, veel te zwaar. Mijn man en zoon eten chips, friet en koekjes en het zijn allebei sprieten dus het is idd niet eerlijk :(

  • Dag Evie,

   Waarom noem je dit een dieet van sla en yoghurt? Dan zou het een wel erg dun dieetboek zijn geweest.

   Juist door afwisseling kun je dit volhouden. Maar, je hebt ongetwijfeld in het boek de pagina’s gelezen waarop staat of je kunt zien of je er klaar voor bent om dit dieet te gaan beginnen. En ik denk dat je daar dus niet klaar voor bent. En dan werkt niets.

   Vijf kilo is niet zoveel. Alleen kun je daarna niet weer in oude gewoontes terugvallen.

   Een dieet volgen is uiteindelijk maar een klein percentage voorgeschreven voedingsmiddelen, en de rest is toch echt wilskracht en vastbeslotenheid om het te doen en daarna gezond te blijven eten.

   Misschien moet je het later nog eens proberen, maar ik denk dat het nu geen zin heeft. En dat geldt voor elk dieet dat je zou kunnen proberen.

   Succes verder,

   Anna

 131. hey evie,
  de eerste 4 weken heb ik dat vrij correct gevolgd samen met mijn man
  hij was 12kilo minder ik 2, maar ja, dan begint het he! eens een taartje en eens een borreltje en een lekker sneetje zelfgebakken brood en als je na een week losjes eten terug op de weegschaal gaat staan zijn er 3 bij.
  ik ben maandag weer begonnen en er zijn al terug 2 kilo af het is een eeuwig gevecht en mijn man was maar 0,5 kilo bijgekomen!!!
  het is niet eerlijk

 132. Dat klopt inderdaad Yoke maarja, je moet het wel kunnen volhouden als je eenmaal begonnen bent en dat valt niet mee met maar zo’n 1300 calorieen per dag. Als je hiermee begint; het is geen makkelijk dieet en dan duren de 1e 17 dagen best lang. Zeker als je ook nog andere dingen hebt zoals een etentje, verjaardagen of feestdagen. Daar past dit echt niet bij.

 133. ik kan maar 1 goede raad geven ofwel doe je het ofwel begin je er niet mee, want eenmaal begonnen , en je begint te zondigen ben je vlugger meer wegen dan je gestart bent!!!!!

 134. Dag 8 ben ik ermee gestopt. Ik kon het niet meer opbrengen om op een ontbijt van magere yoghurt met wat fruit de zaterdag door te komen. ’s avonds had ik een feestje en ik wist al; dit eten is te weinig, ik had al bij voorbaat honger en het resultaat viel sowieso tegen. Dus na 8 dagen eindelijk weer een lekkere boterham. Uiteindelijk blijkt het aantal calorieen als je 5 boterhammen eet, gewoon avondeten en tussendoor zuivel net zoveel als wat ik at met 17 dagen dieet. Dit doe ik mezelf nooit meer aan. Wat een onzin gewoon gezond eten en goed bewegen en je weet zelf best wanneer je over de scheef gaat toch?

 135. Hopelijk kan iemand mij een verklaring geven? Dit werkt wel demotiverend…Maar we gaan door!
  Dank en succes allen!
  Isaa

  • Dag Isa,

   Waarschijnlijk houd je lichaam nog vocht vast. Als je in het 17 dagendieetboek het hoofdstuk PMS opzoekt, zie je daar aanbevelingen om vochtvasthouden te voorkomen. Ook als heb je geen PMS, veel vrouwen wegen rond hun menstruatieperiode soms wel 2 kilo zwaarder. Dat is geen vet, dat is gewoon vocht!

   Volhouden hoor, dan lukt het echt,

   succes,
   Anna

 136. Dag allemaal,
  Ook ik ben met het boek aan de slag gegaan en de eerste resultaten vielen me helemaal niet tegen! Eergisteren, op dag 8 was er precies, 2,5 kilo af. Vanmorgen,dag 10 dus, heb ik mijzelf weer gewogen en….0,9 kilo erbij!
  En dat terwijl ik mij echt heel netjes aan het boek heb gehouden!
  Het enige dat ik kan verzinnen is dat ik misschien iets minder heb bewogen, vanwege deadline zat ik voornamelijk achter de computer. Maar kom je daar maar liefst bijna een kilo van aan, terwijl je vrij weinig eet?
  Mijn menstruatie was afgelopen week dus dat kan het ook niet zijn…
  Hooelijk

 137. Ik val er tot nu toe ook nog niet zoveel mee af. In het boek lees ik over drastisch anders eten en heeft de auteur het over; “dat je eetgewoontes op dit moment wel eens meer gruwelijk dan gezond zijn” en volgens mij val je alleen zoveel af als je inderdaad hiervoor leefde op pizza’s en fastfood. Dan is de omschakeling gelijk heel groot. Ik at al vrij gezond (alleen meestal te veel) en heb al vaker een dieet gevolgt. Dan gaat dit (bij mij in ieder geval) echt niet zo snel. Althans tot nu toe valt het wel een beetje tegen. Zeker als je kijkt naar hoe weinig je maar eet bij dit dieet. Maar ik ben al blij als ik niet bij kom en dat gebeurd zeker niet.

  • Dag Evie,

   Je hebt kans dat door vaak diëten je stofwisseling op een laag pitje staat. Maar doordat je geen koolhydraten uit zetmeel eet, zou je toch echt moeten afvallen, want door eiwitten in combinatie met groenten, verbrand je vet.

   Misschien dat het bij jou wat langer duurt, maar als je volhoudt, moet jij ook die cijfers op de weegschaal naar beneden zien gaan!

   Succes,
   Anna

 138. Beste lorena & yleana,
  Ik kan begrijpen dat jullie teleurgesteld zijn in het dieet & dat jullie er zoveel meer van hadden verwacht. Het kan dan tegen vallen als jullie lezen dat andere mensen meer afvallen. Echter denk ik dat jullie realistisch moeten zijn. Er zijn enkele punten waar jullie rekening mee moeten houden:
  * hoe was je eetpatroon voordat je startte met dit dieet & hoeveel calorieen at je dagelijks
  vb: als je voor het dieet per dag 3000 kilocalorieen naar binnen at (en ja dat is zeer snel te bereiken want een zak m&ms bij de bioscoop bevat al 1000 kc) & nu overgaat op rond de 1500 kcal per dag is dat een grotere overgang dan wanneer je van 2000 kcal naar 1500 kcal

  * daarnaast is het van belang dat je kijkt naar het percentage van gewicht dat je afvalt om te kunnen vergelijken met andere mensen die afvallen. Bijvoorbeeld iemand van 120kg valt 10kg af & Ander iemand van 60kg valt 5kg af. Je zult dan denken dat die van 120kg meer afgevalt is, maar als je de percentages berekend zijn beide personen even veel afgevallen.

  * naast het staan op de weegschaal kun je ook kiezen om je zelf te meten, dus meet je taille, buik, heup & bovenbeen omvang op.

  Dus heb vertrouwen in jezelf.

  • Beste Maaike,
   Ik sluit me aan bij jouw opmerkingen, want je hebt helemaal gelijk. Iemand die minder weegt kan over 5 kilo afvallen net zo lang doen als iemand die veel zwaarder is en 15 kilo kwijt raakt.
   Het is echter ook nog zo dat je soms qua gewicht niet afvalt, maar dat het vetpercentage wel afneemt. Heb zelf een dieet gevolgd waar ik soms in 1 week maar een pond was afgevallen, maar met vetpercentage 2 kilo was afgenomen.
   Dus Lorena en Yleana, houd moed.

 139. Hallo allemaal,

  Ik ben nu 2 weken bezig en ben 3 kilo afgevallen. Doe alles precies volgens boek, maar kan steeds niet van appels na 14.00 uur afblijven. Ik eet 3 tot 4 appels per dag en vooral ’s avonds. Kan het invloed hebben op het verliezen van gewicht?

  HELP please, zit erg mee…..

  Alvast bedankt en hou tai allemaaal!!

  • Meer appels eten dan er in het boek wordt aangeraden is natuurlijk geen dramatisch probleem, maar toch zou ik het als ik jou was soms vervangen voor een ander soort fruit. Een mandarijntje bijvoorbeeld, of portie rode druiven of een peer. Variatie is namelijk ook belangrijk, en zo leer je jezelf aan dat andere fruitsoorten ook lekker zijn ;-) Succes!

 140. Hoi, ik ben nu al 12 dagen bezig en echt gehouden aan het programma. Ben vegatarier dus meerendeels met vleesvervangers gedaan maar ben nauwelijks afgevallen??? Mijn streven was 5 kilo eraf maar verre van dat?
  Over het algemeen eet ik al vrij gezond zoals ook in het boek wordt beschreven, het enige wat ik uit mijn dagelijkse leefpatroon heb ontweken is snoep, want dit was mijn verslaving en nog ben ik nauwelijks (hooguit 1,5 kilo) afgevallen. Helaas, want dit valt mij erg tegen aangezien ik erg gediciplineerd bent en dacht dat dit mij ook wel zou lukken om die paar kilo’s kwijt te raken want ik wilde na fase 1 door naar 4 om het te volharden.

 141. Hallo dames,

  Ook ik ben inmiddels 5dagen bezig met het 17 dd, ik houd me aan de richtlijn alleen ben ik maar 800 gram afgevallen !!! Als ik zie dat het bij jullie veel meer is dan snap ik niet waarom het zo langzaam gaat! Mijn startgewicht was 60.2 en ben dus na 5 dagen 59.4. Ben ik de enige of duurt het even voordat de kilo’s eraf vliegen…
  Veel succes allemaal…

  • @Lorena,sorry hoor maar je weegt maar 59 kilo!!,zie het probleem niet,hoe meer je bij je streefgewicht komt hoe langzamer je afvalt.Vraag me af hoeveel je wilt gaan wegen????

  • Hoi Lorena,

   Ik ben al ruim2 weken met 17dagen dieet bezig. Mijn startgewicht was 61,2 en weeg nu 58 kg, dus in totaal 3,2 kg afgewallen, ben erg blij mee maar heb er toch meer van dit dieet verwacht. Ik zie dat anderen veel meer kilo’s kwijt raken en snap niet waarom bij mij dan zo langzaam gaat.

   Gr,
   Elena

 142. Hoi Tilly,

  Wat goed zeg! Vind 5.5 kilo in 5 weken echt niet weinig hoor. Succes met de laatste paar kilo’s!

  Ik zat inmiddels in cyclus 3, maar na een week heb ik dat opgegeven en ben ik weer naar cyclus 1 gegaan. Ik had echt meer moeite met dingen laten staan in cyclus 3, kreeg veel “lekkere” trek.
  Nu met cyclus 1 gaat het weer prima. Ben nu 9 weken bezig en 8.5 kilo kwijt. Nog 3.5 kilo en dan zit ik op mijn eerste streefgewicht. Daarna wil ik misschien nog 5 kilo kwijt, maar dat ligt er helemaal aan hoe snel het gaat met de laatste kilo’s.

  We houden stug vol!

  Groetjes Danielle

 143. Hey Dames

  Ja ik ben er een paar weekjes tussenuit geweest, maar met mijn dieet natuurlijk niet.
  Ik ben intussen 5.5 kilo kwijt in bijna 5 weken tijd, dat lijkt heel weinig in verhouding met jullie verhalen, maar ik ben vorig jaar al 23 kilo kwijt geraakt met het 1000+ calorieen boekje, omdat ik al weer een tijdje stil stond met afvallen ben ik aan dit dieet begonnen dus ben erg blij met deze kilo’s die er nu af zijn.

  Ik ben weer met de eerste cyclus begonnen na de tweede gedaan te hebben. Alleen de cookies van Dr. Mike maak ik niet meer, ik vind ze te lekker en blijf ze maken en opeten, dus de koekjes blijven even uit mijn buurt.
  Ik wil nog 5-6 kilo eraf en dan heb ik mijn streef gewicht gehaald. Ik heb er volle vertrouwen in en vind het nog steeds een fijn dieet

  Liefs Tilly

 144. Dag Manon,

  Misschien houd je lichaam toch nog wat vocht vast, of zit je net voor je menstruatieperiode; er zijn allerlei redenen waardoor je soms een dagje stilstaat. Blijf je echter stilstaan, dan moet je even goed bijhouden wat je allemaal eet. Als je peren eet ipv appels, dan even switchen, omdat van appels het suikergehalte lager is.

  Gewoon doorgaan!

  Succes.

  Anna

 145. nou na 1 week het 17 dagen dieet te hebben gedaan ben ik 4.9 kilo kwijt!!!!!! jeeej:D

  het rare is alleen dat ik gister tot vandaag NIKS ben afgevallen :S:S:S en de dag ervoor nog 1.2 kilo:S:S en heb toch echt goed gedaan:(:( dus was beetje domper want wilde ruim 5 kilo kwijtraken..
  maarja 4.9 is ook goed natuurlijk:)

  ben beniuewd hoe deze 2de week verloopt:D

 146. wendy, die kilo ben je zo weer kwijt als je je weer aan Mike zijn regeltjes houdt !! Komaan, volhouden je ging zo goe !!

 147. Nou ik ben behoorijk de mist in gegaan de afgelopen 2 dagen met als gevolg dat er weer een kilo bij zit :-( stom stom stom…me weer flink laten gaan!
  Vandaag weer begonnen! Ik baal zo dat ik er nu weer voor ga….
  En van die 2 dagen me weer volvreten ben ik me nou ook niet echt lekkerder gaan voelen!!!!
  En een spijt dat ik had….

  Maar goed, hoop dat jullie niet de mist zijn in gegaan?! Want je krijgt er alleen maar spijt van!

  We gaan er weer met vol goede moed tegenaan! Succes iedereen.

 148. @zonnetje en wendy : wat gaan jullie hard zeg !! ik zou dolgelukkig zijn als ik jullie resultaat zou kunnen halen !!

  Ik zou heel graag 10 kg kwijtgeraken. dan zit ik op 64,5 kg en dat is al 9 jaar geleden dat ik dat nog gewogen heb…

  duim maar voor me !! tips zijn welkom hé !!

  groetjes

  Tanja

 149. hallo, vandaag dag 1 van cyclus 1 !! spannend !! Ik hoop zooo dat dit gaat werken !!

  wat ga ik eten vandaag:
  o: 90 gr griekse yohurt en 90 gr optimel yohurt met kersen + gekookt eitje
  t: een appel
  l: venkelsoep , kipfilet met spruitjes en brocoli, appel
  t: 90 gr griekse yohurt + 90 gr optimel
  d: salade met tomaatjes, worteltjes, asperges en blikje tonijn en dressing van olijfolie en balsamico

  vanavond 2 uur sporten

  • Dag Tanja,

   Hoe is die 2 uur sporten je bevallen? Zeker in cyclus 1 is het belangrijk om je lichaam te laten wennen aan een nieuwe manier van eten, en daarbij is matig bewegen beter dan maar liefst 2 uur. Je krijgt zeer waarschijnlijk aanzienlijk minder calorieën binnen, en om te voorkomen dat je lichaam gaat ‘plateau-en’, moet je niet al te veel calorieën verbranden door beweging.

   Hoor graag welke sport je doet.

   Succes!

   Anna

 150. Goedemorgen allemaal,

  Hoe gaat het met iedereen?
  Met mij nog steeds goed al moet ik wel toegeven dat de sla en kip nu ook wel een beetje mijn neus uit komen. Ik verlang naar cyclus 2 dag ik ook gewoon een biefstukje mag!
  Zit vandaag op dag 10 en ben nu in totaal 4,5 kilo afgevallen.
  Ben erg tevreden met het resultaten, al hoop je altijd meer natuurlijk maar dat is bijna onmogelijk!

  Ben benieuwd hoe het met de rest gaat.

  Groetjes,

  Wendy

 151. hallo, ik denk dat ik dit dieet ook maar eens ga proberen.. ben nu aan’t gokken (yvonne Lemmers) ook khd-arm dus. Op zich voel ik me er goed bij, maar ik val niet of quasi niets af en dan krijg ik na een week een eetbui en verknal ik alles weer … Misschien dat het hiermee wel lukt. Het boek is besteld.. ik heb een aantal vragen, mss kunnen jullie me hiermee al helpen zodat ik op weg kan geraken ..

  1. mag ik khd-arme vezelcrackers eten in fase 1 ( soort Atkins, of fiberrich )
  2. mag ik alle soorten yohurt en kwark ( ook volle soorten en roomsoorten ?) Hoe groot moge die porties zijn ?? Ik heb nl gehoord dat optimel vol aspartaam zit en dat is een groot vergif ..

  alvast bedankt !! en succes verder !!

  tanja

  • Dag Tanja,

   In cyclus 1 mag je geen andere koolhydraten dan uit groenten en fruit. Dus ook geen kharme dieetcrackers.

   Je mag geen volle zuivelproducten. Als je echter de ingrediëntenlijst leest op de potten yoghurt en zo, dan zie je dat er veel verschil zit in vetgehaltes. Kies dan bijvoorbeeld voor een halfvolle of magere yoghurt die een zachte smaak heeft. Even proberen dus welke je het lekkerst vindt. Porties zijn ca. 180ml.

   En aspartaam moet je zeker vermijden, net als glucose-fructosestroop!

   Succes.

   Anna

 152. Hoi wendy, ik heb nu mijn eerste week erop zitten. betreft dat brood heb ik gewoon de gok genomen om het te eten. natuurlijk niet elke dag. maar om de dag kan prima. ik verloor nog steeds de kilo’s. dus aanraden zal ik het zeker. het brood smaakt gewoon hetzelfde als normaal. ben nu 5 kilo kwijt. dus super blij. nu nog 15 te gaan. succes iedereen

  • Wow 5 kilo, super goed! Mag ik vragen wat je startgewicht is?
   Ik zat vanmorgen op de 87,8, zelfde als gister eigenlijk.
   het gaat nu wel echt veel langzamer dan de eerste dagen.
   Wat natuurlijk ook wel logisch is, de eerste dagen is het natuurlijk voornamelijk vocht.
   Ik denk dat ik vd week ook dat brood ga halen, zag het bij de Jumbo liggen.

   Succes de komende week!

 153. Hallo Allemaal,

  Mijn eerste week zit erop en ben in totaal 4,1 kilo kwijt!
  Afgelopen dagen wel zwaar geweest. Had vrijdag een verjaardag en zaterdag en vanavond een bbq maar heb me overal netjes aan gehouden en dat geeft ook wel weer een kick.
  Ben benieuwd hoe de komende week zal gaan!

  Hoe gaat het met de rest?

  Groetjes,

  Wendy

 154. @patatverslaafde, 3 kilo is echt al veel hoor. Bij de meeste dieeten val je niet zoveel af in 17 dagen.

  Ik zit inmiddels in dag 2 van cyclus 3 en ben 8 kilo kwijt. Helemaal geweldig. Nog maar 4 kilo en ik zit op mijn eerste streefgewicht. Heb nu besloten dat ik daarna nog 5 kilo kwijt wil en dat het dan goed is.

  Merk wel dat ik de porties in cyclus 3 veel te veel vind. Ik eet nu echt een stuk minder. Heb ook geen behoefte aan veel eten. Alleen het water drinken gaat me tegenstaan. Ik drink nu ook wel af en toe roosvicee 50/50 en dat bevalt goed!

  Succes met afvallen iedereen.

 155. Vandaag begonnen aan 2e cyclus.
  Helaas maar 3 kilo afgevallen in de eerste cyclus.

  Toch wel een lekker gevoel dat ik afval zonder hongergevoel.
  In het begin is het creatief koken maar inmiddels kook ik zoals ik altijd al doe alleen ditmaal met kip en alle pasta, aardappels en rijst worden vervangen door frisse komkommer of rucolasalade.

  Tis wel moeilijk om de verleidingen te laten staan maar inmiddels weet iedereen dat ik dit dieet volg dus de stukjes taart/gebak worden niet meer aangeboden.

  Ben benieuwd of deze dalende lijn ook na de eerste cyclus doorzet.

  • Dag Patatverslaafde…

   Hoef niet te vragen waar jij van droomt! Die dalende lijn gaat door als je je aan het dieet houdt. Ga je ‘smokkelen’, dan stopt het afvallen natuurlijk. In cyclus 4 mag je tot 3 keer in het weekend dingen eten die in de andere cycli als smokkelen zouden tellen. Dus nog even volhouden en dan mag je weer een zak(je) patat. Mét mayo…

   Succes

   Anna

 156. Dag Wendy!

  Bedankt voor de tip! Nu na de 4e dag voel ik me helemaal goed!

  Mijn startgewicht was 51,8 en dan zal iedereen denken wat WEINIG! Maar ik ben maar 1,50 meter lang en wil naar de 44.. In het boek staat ook dat 42 het gewicht is voor mijn lengte.

  Maar ook ben ik bang als ik dadelijk eenmaal 1x een frietje eet of brood dat het er weer heel snel aankomt?! Of blijft het met dit dieet echt uit? Ik ben benieuwd naar de ervaring van iemand die zijn streefgewicht heeft behaald!!

  Succes!

  • Dag Natascha,

   De lengte- en gewichtstaatjes in het boek zijn vrij streng. 44 Kilo bij 1.50 is echt niet verkeerd! En als je in cyclus 4 bent aangekomen, mag je 3 keer in het weekend iets eten waar je verschrikkelijk trek in hebt. Pizza, een patatje, lekkere pasta of een stampotje. Of een clubsandwich. Als je je door de week aan de regels houdt, dan kom je daar echt niet door aan.

   Dr. Mike zegt wel, en dat geldt ook voor cyclus 4: alles met mate. En dan komt het helemaal goed.

   Succes!

   Anna

 157. Wat goed dat iedereen zoveel is afgevallen. Zelf ben ik nu na 4 dagen 4 kilo kwijt. begin ook een aardige afkeer tegen sla te krijgen. ik heb nu kalorie arm brood gehaald. erg lekker met roerei erop. En dit neem ik soms als lunch ipv sla. misschien een idee voor jullie. Je kan dit halen bij C1000. succes iedereen.

  • Hoi Zonnetje,

   Mag je dat brood gewoon eten?
   En hoe gaat het nu met je?
   Hoeveel ben je al kwijt?

   Groetjes,

   Wendy

  • Dag Zonnetje,

   Je reactie is van 23 maart. Je eet in cyclus 1 brood, ook al is dat calorie-arm, zou je me willen laten weten hoe het afvallen gaat? En of je dat brood elke dag eet?

   Over het algemeen mag je stellen dat als mensen gaan smokkelen, ze ook eerder geneigd zijn om zich ook bij andere voedingsmiddelen niet aan het dieet te houden. En dan werkt het niet.

   Het gaat juist in cyclus 1 om al dat overtollige vocht, ook al zie je dat niet, kwijt te raken. Elke gram koolhydraten (vooral van brood, aardappelen etc), trekt 3 gram vocht aan. En dat vocht hoopt zich op tussen je cellen. Daarom is water drinken zo belangrijk, en de eerste 17 dagen geen zetmeel uit brood e.d.

   Hoor graag je reactie.

   Succes!

   Anna

 158. Hoi hoi!

  Ik ben nu net 3 dagen bezig en heb inderdaad ook last van trillerigheid en hoofdpijn. Fijn om te lezen dat dit door de gifstoffen komt.. Ik heb mezelf nog niet gewogen dus ben heel benieuwd! Ik probeer het tot volgende week dinsdag vol te houden om me niet te gaan wegen haha..

  Verder had ik nog een paar vraagjes,

  Mag je rode bieten, mandarijnen of witlof eten? Want dit staat ook niet vermeld in het boek.. Dus ben daar wel benieuwd naar!

  Leuk om jullie reacties te lezen en hoop dat die vallende kilootjes allemaal blijvend zijn zoals het boek aangeeft!

  Succes allemaal! Zal volgende week wat laten weten!

  • Hoi Natascha,

   Drink je wel voldoende water en groene thee?
   Normaal heb ik ook snel hoofdpijn maar drink nu extra veel en dan heb ik er geen last van.
   Wat je vragen betreft, daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar. Misschien kan de 17 dagen dieet expert daar op reageren?

   Knap hoor dat je je niet iedere dag weegt, ik kan dat echt niet.
   Ik zit vandaag op dag 5 en ben al 3,7 kilo kwijt :-)

   Ben benieuwd hoe het bij jouw zal vergaan. Wat is je startgewicht als ik vragen mag?

   Gr Wendy

  • Dag Natascha,

   Ja, je mag rode bietjes en witlof. Mandarijnen weer in cylus 2.

   In het 17 Dagendieet Werkboek dat vlak voor de zomer verschijnt, ben bijna klaar met vertalen en bewerken, heb ik meer Nederlandse producten opgenomen.

   In dat Werkboek staan achterin lijsten met voedingsmiddelen met hun complete voedingswaardes erbij: dus: porties, calorieën, vet, eiwit, koolhydraten, vezels en de cyclus waarin je ze mag eten. En allemaal op alfabet, dus gemakkelijk te vinden.

   Tot die tijd zou je steeds weer even het 17 dagendieetboek moeten doorlezen, want daarin vind je toch de dingen waar je nu tegenaanloopt. Trillerigheid e.d. is de eerste dagen redelijk normaal, en daarna merk je pas hoe ‘schoon’ je je voelt en hoeveel energie je krijgt door alleen maar goed en gezond te eten!

   Helaas is de Westerse wereld letterlijk vergeven van ongezonde dingen die mensen graag eten. Je wordt bijna doodgegooid met reclames over ijs, chocola, pizza, snoep, koek en ga zo maar door. goed voor de voedingsindustrie, slecht voor je gewicht…

   Succes! Volhouden!

   Anna

 159. Ben nu de derde bezig met dit dieet en tot nu toe gaat het goed! Ik ben vorig jaar al 35 kilo afgevallen met het Atkins dieet, maar miste toch wel erg het fruit en het onbeperkt groente eten. Dit dieet spreekt me meer aan. Hopelijk lukt het me de resterende kilo’s nog kwijt te raken!
  Veel succes allemaal!

 160. Dag 4, 2 ons eraf….nu in totaal 3,3 kilo.
  Wat ik me afvroeg, klopt het dat je op dag 4 geen tussendoortjes mag of is het een fout in het boek bij de menu’s?

 161. Afgelopen zondag begonnen, zit nu op dag 3.

  Ik geloof zeker dat het een heel effectief dieet is maar vind het persoonlijk te weinig calorieën bevatten. Daarnaast heb ik vandaag (dag 3) wel een heel erge afkeer gekregen van sla & salade. Ik zal deze dan ook niet meer nuttigen en hiervoor een goed alternatief zoeken.

  Dag 3 – 1 kilo. Het eerste resultaat mag er zijn, nog 5 kilo te gaan!

 162. Ben gister begonnen. moet wennen aan het vele groenten eten en weinig variatie de eerste 17 dgn. maar we proberen het vol te houden. Ben benieuwd hoeveel lichter ik zal wegen over 5dgn. Wendy succes!

 163. Hallo allemaal,

  Vandaag dag 3! Ikw as na 1 dag al 2 kilo afgevallen.
  Ben begonnen met 91,9 gister woog ik 89,9 en vanmorgen woog ik 88,8!

  3,1 kilo in 2 dagen??!! Ik vind het echt ongelovelijk. Zoveel ben ik nog nooit afgevallen in korte tijd. Nou weet ik dat het alleen maar vocht is maar toch…zodra dat vocht eruit is wordt het vet toch?

  Hoe gaat het bij jullie allemaal? Volgen jullie ook de menu’s uit het boek?

  Gr Wendy

 164. Hallo Allemaal,

  Ik ben afgelopen zondag met het dieet begonnen.
  Ik woog toen 91,9….en wil er 20 kilo afhebben.
  De eerste dag vond ik heel makkelijk vol te houden.
  Vanmorgen ( 2de dag ) ging ik op de weegschaal staan en wat schetst mijn verbazing….89,9…2 kilo eraf!
  Ben nu al benieuwd naar morgen.

  Succes allemaal.

  Groetjes

 165. hallo allemaal,
  Vandaag samen met m’n man begonnen met het dieet. Nu heb ik een vraag en wie weet kan iemand mij daar antwoord op geven:
  Mag je ook drinkyoghurt nemen (vet en suikervrij)

  grt

 166. heleen gewoon beginnen, boek is bol.com te koop of gewoon in boekenwinkel,van de week nog 1 kado gedaan was gewoon te koop,

  succes hoor ben ik fase 2 en al ruim 4 kwijt in 20 dagen,

  grt

 167. hallo allemaal,

  ik heb over dit dieet programma gelezen en heb ff gegoogled en hij lijkt me wel wat zeker omdat het gelijk zichtbaar is. ik vroeg me af waar ik het boek in het nederlands kon kopen?

  groetjes

 168. In samenwerking met Kosmos Uitgevers hebben we een prijsvraag georganiseerd. Doe mee en maak kans op een gratis exemplaar van het populaire 17 dagendieet.

 169. Hallo allemaal,

  Vanaf vandaag zal Anna van Wittenberghe regelmatig het forum bezoeker en via dit account antwoord geven op vragen van bezoekers die betrekking hebben op het 17 Dagendieet.

  Wij helpen je graag op dit openbare forum. Het 17 Dagendieet reageert niet op privéberichten, tenzij wij hierom vragen.

  Dit account is ook actief het 17 dagen dieetforum.

  Heel veel succes iedereen!

 170. @Fientje, wat goed! Op naar de volgende kilo.
  @Cheyenne, en wat is het geworden?

  Hier 6 kilo kwijt inmiddels :) Ik begin nu ook complimentjes te krijgen dat ik er goed uit zie en dat ze kunnen zien dat ik aan het afvallen ben. Ben helemaal blij.
  Ik heb gisteren zelfs de taart kunnen laten staan op een verjaardag omdat ik zo gemotiveerd ben door het gewicht dat ik al kwijt ben.

  Alleen vanavond gaat moeilijk worden. Lekker uit eten…. Vandaag een licht ontbijt en dadelijk een lichte lunch en geen frietjes vanavond! Hopelijk blijft de schade dan beperkt.

  Groetjes

 171. Hallo dames, ik lees hier even mee omdat ik erover denk dit dieet samen met mijn man op te pakken. Fijn om al die verhalen te lezen!

  Ik lees dat zoveel mensen moeite hebben met het lauwe citroen water dus hierbij een goede tip van mij: gebruik ipv citroen een plakje gember,zelfde effect maar met een fijnere smaak.

  Groetjes,
  Suzanne

 172. Hey Fientje,

  Gefeliciteerd joh, dat je de 10 kilo voorbij bent, yehhhhhhhhhh.
  En ook al over de helft met nummer 11, super.
  Lekker hè, zo’n frietje na lange tijd rauwkost, groeten, kip en vis, hmmmmmmm. En dan moet je er ook echt van genieten en zeker geen schuldgevoel hebben. Maar dat heb je gelukkig ook niet.

  Zelf weeg ik me morgen weer, ik laat het hier wel weer weten of via hyves.
  Ben benieuwd, deze week heb ik ook e.e.a. gezondigd op dinsdag. Dat was echt zo’n dag dat ik gewoon andere dingen moest eten van mezelf.
  Maar ook geen schuldgevoel hoor…………

  Morgen dus mijn resultaat.

  Tot snel maar weer, en iedereen heel veel succes maar weer.

  groetjes en liefs
  Cheyenne

 173. Hallo allemaal,

  Even een update van mij. De 10e kilo is eraf en ik ben al over de helft met nr. 11. Het gaat goed met me. Deze week een keer friet gegeten zonder schuldgevoel en het was lekker. Ik ga dus gewoon door met fase 1 en 2. Dat werkt voor mij het beste. Nog een kilo of 10 te gaan en dan zie ik wel verder.

  Hou vol allemaal en veel succes.

  Liefs, Fientje.

 174. Hallo allemaal,

  ik ben nu 8 dagen bezig met het dieet en was gisteren 2 kilo afgevallen. Nou is mijn weegschaal niet helemaal betrouwbaar, maar heb mezelf ook gemeten. Het gaat hartstikke goed! Ik hou niet van brood en aardappelen maar wel van veel groenten, dus dit dieet is wel goed voor mij. En een beetje honger vind ik niet erg, dan voel ik me in elk geval vast dun :-)

  Ik vind alleen de recepten voor het avond eten zo saai, dus daar verzin in wat anders voor.

  Gisteren heb ik waldorfsalade gemaakt. Bleekselderij, sla, kip koken, appel er in, en wat walnoten (weet niet of ik dit wel mag, maar ja…) aanmaken met een beetje yoghurt en een klein theelepeltje van de light-ste en koolhydraten armste mayonaise die ik kon vinden. Was erg lekker!

  Vanavond ga ik pittige kip in yoghurt maken met tomaten en champignons en koriander.

  Morgen libaneese kibbe, maar dan zonder de couscous.

  Daar ga ik baba ghanoesh proberen bij te maken, dat is een dip van aubergine en sesam, nooit gehad maar wie niet waagt…

  en een fattouche? Een libanese salade, maar dan zonder de bloem en de pita broodjes

  Gewoon goed zoeken naar recepten en dan alles er uit laten wat je niet mag. Zo word avondeten voor mij toch nog een feestje…

 175. Hey luitjes,

  Even weer een update, afgelopen zaterdag 1 kg eraf in één week.
  Super hoor, ben sinds 1,5 week weer bezig met fase 1 en totaal nu 3 kg kwijt.

  Fientje, ik geef jou ook gelijk, fase 1 en 2 blijven herhalen is het beste als je een hoop moet afvallen, doe ik ook. Ook ik was iets aangekomen van fase 3. En bij fase 2 val ik wel minder af. Maar weer meer dan bij een ander dieet, dus al met al heeft dit een goed effect.

  Jonie, volhouden meid. Het gaat je lukken.

  En dat zeg ik??????????
  Ik heb net voor het eerst sinds 1,5 week uit de cruesli pot gesnoept, niet veel, maar toch……………….. Niet goed, had er gewoon behoefte aan en dat terwijl ik net een enorme salade op heb en de koelkast vol ligt met wortelen, bleekselderij, paprika’s, kipfilet etc.etc.
  Hier maar bij laten, het was niet veel, maar wel lekker. Pffftttttt wat is het soms toch moeilijk………

  Straks lekker een beetje Huttenkase en dan stilt de trek wel weer.

  Succes iedereen en tot snel maar weer.
  Cheyenne

 176. fientje dank je ik drink 2 liter water en zeker wel 4 mokken groene thee,daar lig niet aan,nee hoop houden had wel veel water op na wegen dus hoop houden dankje voor snelle antwoord en ben zeker niet van plan om te stoppen, 3kilo in 15 dagen vind ik toch al hoop,vind dat fase 2 niet veel anders is,als ik zo het voorbeeld in boekje ziet,
  nou we gaan zeker door,thanks succes voor alle

 177. Heel goed Tilly, ga maar gewoon door. Proficiat.

  @Joni, Een ons is geen kilo moet je maar denken. Drink je genoeg? Bij mij helpt het als ik maar genoeg drink anders val ik erg langzaam af.

  Niet opgeven meisje, dat zou echt jammer zijn. Fase 2 is goed te doen maar als ik jou was zou ik niet aan fase 3 beginnen. Ik kwam daar ook iets van aan en aangezien ik nog de nodige kilo’s moet afvallen herhaal ik steeds fase 1 en 2. Niks mis mee.

 178. helaas 1 ons er bij vanmiddag,jammer had gevoel dat zo goed ging vorige week 3 dus daar kijk ik maar weer op terug,echt voorbeeld lijst gebruik uit boek,
  15e dag ben ik bezig nu maar beetje kijken wat je met fase 2 moet doen,succes hoop nog moed te houden want ben er nog niet,

 179. Hoi Dames,

  Oke dit wordt mijn 17de dag en ben nu 2,5 kilo afgevallen. Ik ben vorig jaar 25 kilo al afgevallen dus mijn lichaam werkt wat trage met afvallen. Ik hou dit dieet makkelijk vol en heb er vertrouwen in dat de laatste kilootjes er ook af gaan, ik hoop echt nog minstens 6-8 kilo af te vallen..Vandaag ga ik dr Mike’s cookies klaar maken voor morgen ochtend.

  Veel plezier met afvalleen iedereen
  Liefs Tilly

 180. Hoi Catherine,

  Jammer dat jij je niet goed voelt maar ik denk niet dat het iets met dit dieet te maken heeft. Er zal wel iets anders aan de hand zijn.

  De reden dat mensen na 4 dagen zich soms wat rot voelen komt doordat de meeste mensen een koolhydraatverslaving hebben en daarom is dag 3 of 4 soms moeilijk. Het hoort er gewoon bij.

  Dit dieet is helemaal niet slecht en voor de meeste mensen goed te doen. Je krijgt alle voedingstoffen die je lichaam nodig heeft binnen en dat je er ook goed van afvalt is alleen maar fijn.

  Er zijn echter altijd uitzonderingen en waarschijnlijk ben jij er één van. Je arts zou je beter moeten onderzoeken om te ziern wat er mis is met je maar zomaar zeggen dat een dieet ongezond vind ik wel érg makkelijk.

  Beterschap met alles wat je mankeert en ik hoop dat je je snel weer beter voelt.

  • Hoi Fientje (en Catherine),

   Lees net het bericht van Catherine en de reactie van jou hierop. Toch klopt het wel dat je door een overdaad aan eiwitten gevoelig kan zijn en dat je urinezuren omhoog schieten. Ik heb zelf 1,5 jaar een ander dieet gevolgd, echt op basis van eiweitten en geen koolhydraten. Mijn man ging dit dieet ook volgen en had binnen 5 dagen een jicht-aanval in zijn knie en voet, dit als gevolg van overvloed aan eiwitten. Hierdoor verhogen je urinezuren en die moeten je lichaam uit en dat uit zich in ontstekingen. Moet er wel bij zeggen dat de ene hier wel gevoelig voor is en een ander weer niet. groet Lime

 181. Hallo alle dieeters ik ben een hele poos geleden ook begonnen met het dieet ik had toen verteld dat ik bloed had laten trekken en dat het allemaal niet goed was mijn urinezuur was drie keer te hoog dat komt door te veel eiwitten te eten mijn collestorol was heel hoog geworden en ik had ook heel hoge suiker dat kwam door te snel afbraak van vetten en dat je lichaam te hard moest werken dat is ook de reden waarom er mensen zich net goed voelen door het dieet ik ben ook gestopt op aanraden van mijn dokter heb opnieuw bloed laten trekken en nu is alles in orde ben ook ziek geworden zwaar verkouden en dat is nu al 6 weken geleden en ik ben nog altijd niet genezen zo zwak ben ik geworden en dat is allemaal door dat dieet begonnen , daarom wil ik toch iedereen verwittigen dat zich niet goed voelt bij het dieet wees voorzichtig en denk aan je gezondheid ,dat is belangrijker dan te snel vermageren veel geluk met het dieet catherine

 182. Wow wat goed Mariska en Joni!

  Ik ben nu 3 weken bezig en totaal 5 kilo kwijt. Deze week 800 gram. Beetje teleurgesteld want ik had op een kilo gehoopt. Maar goed, ik val nog steeds af :)

  Groetjes

 183. he wat goed ik had er ook 3 af, nu bijna de 2e week,ik vol alles uit boek maar ik eet denk toch te weinig,

  maar goed gewoon voorbeeld volgen kom het ooit goed succes hoor,

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Effectief
Blijvend Resultaat
Haalbaarheid
Kosten
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com